Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-05, 09:56   #2851
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
kasiaher, sliczna kieca. pasuje do Ciebie.

Co ciekawe podobny sen mialam przed moimi urodzinami, tylko, ze mi sie oswiadczyl, ale ja pierscionka przyjac nie chcialam. Podonie bylo tez przed moimi urodzinami, w ktore mial sie oswiadczyc, ale mu nie wyszlo...
Nie rozumiem... oswiadczył sie a Ty go nie przyjęłaś, a teraz już planujecie ślub Co mu nie wyszło? Chciałabym zobaczyć Cię Kasiaher na Wizażu

Cytat:
Napisane przez 00euphoria00 Pokaż wiadomość
Samba - Jak nie drzwiami to oknem Skoro to suknia marzeń to walcz o nią! (tekst jak z banalnego filmu)

Jupik - już nauki???? Nam ksiądz kazał przyjść 3 miesiące wcześniej dopiero
Samba, a moze wpisz w Allegro ,,agnes" i poszukaj. Mi wyświetliło się 85 sukienek. Jak wpisałam numer to niby żadnej takiej nie ma, ale nie wszyscy wpisują dokładny numer katalogowy. Moze znajdziesz

My na nauki zaczęliśmy chodzić w czerwcu, czyli na ponad rok naprzód

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

my raczej bedziemy przetapiac nasze zloto.

Dziewczyny, szukam materialu na metry - woalki, ale takiej grubej, w sensie gruba siatka. Gdzie mozna kupic? Chcialam na allegro, ale nie znalazlam...
My też planujemy przetapiać. TŻ robił na zamówienie pierścionek i już się dogadał z jubilerem, ze będziemy mieli rabat. Babcia już zaoferowała mi swoje złoto

To jest sztywny tiul krawiecki

http://www.allegro.pl/item468833482_...8_kolorow.html

http://www.allegro.pl/item474104729_...l_sztywny.html

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
co sądzicie o tym zestawie szczerze bo nie wiem czy by to pasowało w kupie

podkreślam że jestem ciemną brunetką bo chyba kolor bukietu ma tu dużo do tego

jeśli miałabym kolor sukni cappuccino jaki kolor kwiatów musiałabym mieć?
śliczna suknia, a może kolor sukni ivory? złamana biel? na pewno jakiś ciepły kolor kwiaty pomarańczowe i kremowe

Cytat:
Nie sugerowałam się ceną (chociaż przy wyborze miała swój udział) Doszłam po długich namysłach do wniosku, że mam ogromny teperament i diabelski charakter...ale na ślub chciałabym coś całkiem innego coś co podkreśli jaką wagę i rangę ma dla mnie ten dzień....
Ja tak samo. Niby szalona i lubię seksowne sukienki,ale w tym dniu chcę wyglądać dostojnie i elegancko

dzień dobry wszystkim

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 09:57   #2852
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Dzien dobry dziewczyny

Kliwa ogladalam ten sam program i mialam mieszane uczucia
Euforia nam sie podobaja podobne, tylko ze ciut szersze
Kasiaher teraz czas sie pogodzic z TŻ
Scio oby tak dalej i do przodu
Strippi, widzisz, nie bylo tak zle u dentysty
Zielony_motylek oby Ci millo zajecia minely

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:02   #2853
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Kasiaher o się stało??

Cześć

No...
Kurcze aż tak dziwnie o głupotę poszło. Ja sobie zażartowałam a mój TŻ źle to zrozumiał i zaczoł mi dogadywać, i się wkurzyłam i ja też zaczełam się kłócić. Poszliśmy spać każdy odwrócił się w swoją stronę.
Rano chciał mnie przytulić ( że niby jeszcze śpi i tak odruchowo) jak mi budzik zadzwonił, ale ja szybko się zerwałam z łóżka i że juz wstaje. Jak wychodziłam to jeszcze spał.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:07   #2854
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Cześć

No...
Kurcze aż tak dziwnie o głupotę poszło. Ja sobie zażartowałam a mój TŻ źle to zrozumiał i zaczoł mi dogadywać, i się wkurzyłam i ja też zaczełam się kłócić. Poszliśmy spać każdy odwrócił się w swoją stronę.
Rano chciał mnie przytulić ( że niby jeszcze śpi i tak odruchowo) jak mi budzik zadzwonił, ale ja szybko się zerwałam z łóżka i że juz wstaje. Jak wychodziłam to jeszcze spał.
Nie przejmuj się trzeba się pokłócić żeby moc się pogodzić,, nie?

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:11   #2855
kasiaher
Wtajemniczenie

gold-fish jesli chodzi ci o zdjęcia w sukni to strona 86 i87

agnusek22 no pewnie że tak ale mnie wkurzył bardzo

Dobra wyjeżdzam dziewczynki do usłyszenia tylko nie gadać duzo.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:18   #2856
kliwia
Zakorzenienie

Ejjjj a kiedy już można iść do jubilera przetapiać złoto? i robić obrączki?
W styczniu w lutym? Wolalabym mieć to szybko z głowy i tak sobie myślę ile miesięcy wcześniej się za to zabrać.
Ten jubiler do którego zaniosę to już starszy Pan, zakład ma prawie że w domu, w zeszłym roku miesiąc czekałam na pierścionek bo leżał w szpitalu... No i tak myślę jak mi się z nim coś stanie to komu ja dam złoto na przerób.?

Ech. Muszę tam się wybrać, jak będę w okolicy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:18   #2857
Daysy85
Zakorzenienie

Cześc dziewczynki
Kasiaher
Wiem gdzie jest ta ulica bo to jest niedalego mojej szkoły, ale nie kojarzę tam salonu... może poprostu dawno nie byłam tam ... i mam jakąś dziurę w głowie, ale o dziwo moja mam wie o tym salonie

Ale miałam dziś sen masakra!!!!!
Sniło mi się że to już ten dzień.
Chcę się już ubierać w suknię , patrze w lustro a ja mam na glowie jakieś czarne pasemka i tak ułożone wlosy w jakieś gniazdo wylakierowne chyba 100butelkami lakieru. Trochę sie załamałam tą fryzurą .... ale pomyślałm że jak założe suknie to będzie ok.
Zaczęłam wołać moją bratanice i straszą żeby mi pomogły ale one mnie nie słyszałały, w końcu przyszły obudwie a ja już byłam w gorsecie od sukni dość ładnym takim z cieniutkimi ramiączkami, haftowany , bardzo delikanty ... tyle że kończący się przed pępkiem i cały brzuch na wierzchu.
Patrzę a tu moja Paulina( bratanica) niesie mi spódnicę od sukni ja ją wkładam a to tak jak by 2 warstwy tiulu zeszyte ze sobą i to takie po wpół łydek.
Oczywiście wszysyko mi prześwitywało a na dodatek moje majtki wyglądały jak wielki pampers!!!!
Tragedia ! wiecie jak ja się czułam!!!!
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:24   #2858
agus87
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczyny

widzę, że nowe osóbki nam się na nk pojawiły, ja niestety nie wiem kogo powinnam szukać pomocy
Stary 2008-11-05, 10:29   #2859
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Cześć ślicznotki

MisQa my dzięki temu, że mamy własne złoto, to oszczędzamy prawie 1000zł, więc to dla nas sporo i płacimy za samą pracę 600 zł. Gram zlota, to w tej chwili ok.70zł, a nasze obrączki będą miec ok 13gramów

Sciokryzysy w związku były, są i będą, ale trzeba umieć stawiać im czoła

Kasiaher o się stało??
Jestem taka szczesliwa, mam nadzieje, ze juz wszystko bedzie dobrze. A ze kryzysy sa to ja wiem, tylko ten byl taki dziwny, bo sie wcale nie klocilismy, w ogole ze soa nie rozmawialismy, siedzielismy w milczeniu. Jak obcy ludzie.

A teraz czuje sie jak wielblad, przytargalam stos zakupów, sama spożywka. Niby mialam isc z TZ po poludniu, ale nie lubie z nim chdzic na zakupy, o dziwo sama szybciej wszystko zalatwiam (czyzby TZ nie pozwalal mi sie skupic )

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:32   #2860
Daysy85
Zakorzenienie

Ja lubię chodzić z TŻ na zakupy on ze mną też ale tylko po spozywkę, bo po ciuchy to jest od razu chory...
Stary 2008-11-05, 10:37   #2861
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Ja lubię chodzić z TŻ na zakupy on ze mną też ale tylko po spozywkę, bo po ciuchy to jest od razu chory...
Moj jest jakas anomalia, on potrafi wybierac 15 minut czy chce pasztecic z pomidorami czy jednak z papryka, czy boczek, czy inna kielbaske, smiac mi sie chce z tego strasznie, aczkolwiek przydalyby mi sie dzisiaj jego silne ramiona

Agatka jest już z nami
Stary 2008-11-05, 10:39   #2862
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:40   #2863
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
śliweńka do białego koloru sukni ten bukiet pasowałby ślicznie A odnośnie włosów i bukietu to chyba zależy głównie od tego czy jesteś w miarę wysoka, bo jeśli tak, to raczej jedno drugiemu nie będzie przeszkadzało.
mam 170cm do tego muszę jakieś 4cm minimum obcasa doliczyć bo TŻ jest wyższy odemnie o 20cm ;( o całą głowę

Cytat:
Boże jak ja Ci dziękuję, za mojego Tż'ta i jego pracę....

Zajrzałam na kilka stron z obrączkami i doznałam szoku szyciutko obliczyłam, że mają ceny zagram do 4 razy większe niż ja kupuję podobno na złocie małe sklepy jubilerskie mają 100% narzutu. A przecież taki yes czy Apart ma ceny bezpośrednio od importera. komplet takich obrączek jak pod spodem życzą sobie od 1600 zł kiedy ja za identyczne płace od 450 do 600 złotych ZA PARĘ!!!!!!!!!

Gdyby nie On to bym z torbami na samych obrączkach poszła
brr....aż mnie dresz przeszedł

ja wolę u normalnego jubilera większy wybór jak byłam w Yes to nic ciekawego tam nie widziałam

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jaga najlepiej to pójść do hurtowni tkanin.

śliweńka suknia fajnie z bukietem będzie wyglądać. A Pani z 2 zdjęcia ma super fryz.

Ja wczoraj z Tż do 00.30 oglądałam program na tvp1 chyba =- kobieta adoptowałą 12 dzieci, wszytskie z jakimś upośledzeniem, powazną chorobą. Na końcu jeden z nich - w zasadzie najgorszy pod względem zachowania [łobuz, przeklinał ta adopcyjną matkę, molestował jedną z upośledzonych dziewczyn itp] umiera. Ech Bardzo wzruszający program.
Z krwi i ciała mego taki tytuł to miało.

Dodatkowo popsuł mi się wizaż. Nie mogę wejść do swojego panelu :/
chyba pójdę zapytać o cenę sukienki

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:41   #2864
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja tez uwielbiam z moim po spozywke chodzic, a on ze mna, zwlaszcza do intr, tam zawsze chodzimy ale po ciuchy to wole sama albo z kumpela jakas
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moj jest jakas anomalia, on potrafi wybierac 15 minut czy chce pasztecic z pomidorami czy jednak z papryka, czy boczek, czy inna kielbaske, smiac mi sie chce z tego strasznie, aczkolwiek przydalyby mi sie dzisiaj jego silne ramiona
hehe z drugiej strony to ja 15 minut przy jednej rzeczy stoje, a bo ja taka niezdecydowana jestem
Stary 2008-11-05, 10:44   #2865
Daysy85
Zakorzenienie

Ja ostatni raz z TŻ widziałam się w ... niedzielę a zobaczę się z nim dopiero we czwartek
Same nocki ma teraz i musi odsypiać całe dnie... Żal mi go bo tą pracę ma naprawdę beznadziejną a szefa jeszcze gorszego.
Ale ostatnio mu przy...rał bo ten szef to do nich ku@@ami rzuca a mój TŻ na to , że bez tych ku@@ew też by zrozumiał o co mu chodzi i nie musi w jego stronę tak się odnosić bo on sobie tego nie życzy.
No takiego karpia kałapał , że szok.

A co do zakupów to jak je robimy to od niego caly czas tylko słyszę " no chodź " "no długo jeszcze" i on mi się nic nie da zastanowić
Stary 2008-11-05, 10:47   #2866
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
przyjme wszystkie
tylko wyślijcie mi wiadomości z nickiem z wizażu żebym wiedziała która to która
tam są dwie kasie z tym samym nazwiskiem tylko jedna ma jeszcze panieńskie ja mam pojedyńcze. A ta druga to mojego brata ciotecznego żona. Chyba wszyscy z tym nazwiskiem to moja rodzina.
Agnieszka P. to ja
Stary 2008-11-05, 10:48   #2867
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny

Kliwa ogladalam ten sam program i mialam mieszane uczucia
Euforia nam sie podobaja podobne, tylko ze ciut szersze
Kasiaher teraz czas sie pogodzic z TŻ
Scio oby tak dalej i do przodu
Strippi, widzisz, nie bylo tak zle u dentysty
Zielony_motylek oby Ci millo zajecia minely

dziękuję za komentarz na nk

Cytat:
Ja ostatni raz z TŻ widziałam się w ... niedzielę a zobaczę się z nim dopiero we czwartek
Same nocki ma teraz i musi odsypiać całe dnie... Żal mi go bo tą pracę ma naprawdę beznadziejną a szefa jeszcze gorszego.
Ale ostatnio mu przy...rał bo ten szef to do nich ku@@ami rzuca a mój TŻ na to , że bez tych ku@@ew też by zrozumiał o co mu chodzi i nie musi w jego stronę tak się odnosić bo on sobie tego nie życzy.

A co do zakupów to jak je robimy to od niego caly czas tylko słyszę " no chodź " "no długo jeszcze" i on mi się nic nie da zastanowić
aaa moj czasami teZ tak ma, ciagnie mnie no chodz no dalej hehe, albo misiu szybciej bo sie spieszymy
Stary 2008-11-05, 11:02   #2868
Daysy85
Zakorzenienie

Wiecie co bardzo jestem ciekawa jak to będzie na tych Targach Ślubnych u mnie tu w kielcach i jak to będzie z tymi sukniami z Chin bo jak zobaczyłam listę wystawców to jest tam producent z Chin więc wydaję mi się że raczej sukni albo garniturów to bo czego...?
Ciekawe czy np. będzie tam można kupić lub przymieżyć albo czy jakieś rabaty będą , jak ja pracowałam na targach to były takie rabaty.
A i katalog targów będzie za 10 zł dostępny
Stary 2008-11-05, 11:04   #2869
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

ja TŻ widują w weekendy chyba że nie ma wszystkich dni zajęć na uczelni i tak od 4 lat bo studiuje dziennie w innym mieście teraz pracuje więc widuje w weekendy ale chyba się wkrótce przeprowadzę do niego

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:05   #2870
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
gold-fish jesli chodzi ci o zdjęcia w sukni to strona 86 i87
.
Ale numer strony zalezy od tego ile wpisów masz ustawione na stronie Ja mam 10. Czy ktoś może skopiować mi tą kieckę Też chcę podziwiać

Kliwia, ja nawet nie wiem jakie chcę obrączki, żadne mi się nie podobają, (ale fakt, że katalogów nie przeglądałam ) chyba będą tradycyjne, zaokraglone, wypukłe.

Cytat:
Cześc dziewczynki

Ale miałam dziś sen masakra!!!!!
Sniło mi się że to już ten dzień.
Tragedia ! wiecie jak ja się czułam!!!!
wyobrażam sobie, uczucie. Pewnie zbudziłabym się zlana zimnym potem głupie sny.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-11-05, 11:06   #2871
Daysy85
Zakorzenienie

Bardzo podobają mi się te suknie z tej aukcji... szczegolnie te lejące i model 3 jest dość oryginalny
http://allegro.pl/item471404935_sukn...ka_gratis.html

Ten sen był tak realistyczny, że aż w nim pomyślałam co Wam napiszę po tym moim nieudanym ślubie!!!!
Ja czułamw tym śnie wsio! Jak by to było naprawdę!

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-11-05 o 11:09
Stary 2008-11-05, 11:14   #2872
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Wiecie co bardzo jestem ciekawa jak to będzie na tych Targach Ślubnych u mnie tu w kielcach i jak to będzie z tymi sukniami z Chin bo jak zobaczyłam listę wystawców to jest tam producent z Chin więc wydaję mi się że raczej sukni albo garniturów to bo czego...?
Ciekawe czy np. będzie tam można kupić lub przymieżyć albo czy jakieś rabaty będą , jak ja pracowałam na targach to były takie rabaty.
A i katalog targów będzie za 10 zł dostępny
Szkoda, ze ja nie moge isc na targi
Chyba tylko poprosze kolezanke, zeby mi ten katalog kupila

Agatka jest już z nami
Stary 2008-11-05, 11:14   #2873
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Bardzo podobają mi się te suknie z tej aukcji... szczegolnie te lejące i model 3 jest dość oryginalny
http://allegro.pl/item471404935_sukn...ka_gratis.html

Ten sen był tak realistyczny, że aż w nim pomyślałam co Wam napiszę po tym moim nieudanym ślubie!!!!
Ja czułamw tym śnie wsio! Jak by to było naprawdę!
dzień dobry
a mnie się podoba model 2, 6, 7,9 i 10

a tak w ogóle to dzisiaj jest dokładnie 10 miesięcy do naszego ślubu le ten czas leci.. niedawno było 18 a tu juz 10
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:17   #2874
Daysy85
Zakorzenienie

Scio nie martw się jak też nie wiem czy pojadę chociaż bardzo chcę ... jak będą nudy w szkole to pojadę

Patrzecie jakie zaproszenia znalazłam ...
http://allegro.pl/item467615655_piek...6_kolorow.html

Zrobić takie zaproszenia i w kolorze takim samym jak te zaproszenia pudełeczka z podziękowaniem za przybycie
Stary 2008-11-05, 11:35   #2875
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Daysy-bardzo ciekawe zaproszenia

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:37   #2876
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Daysy-bardzo ciekawe zaproszenia

Witaj Ania
I dośc prosto zrobić takie zaproszenia wzór bardzo elegancji i efektowny w swej prostocie ...
Tak mi się bynajmniej wydaje, i to że będzie fajnie pasować do pudełeczek z podzękowaniami.
Stary 2008-11-05, 11:39   #2877
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
!
To sa te same z chin, nawet paleta kolorów jest ściągnieta z tej strony. Za pośrednictwo między nimi a Tobą doliczają drugie tyle...

Cytat:

Zrobić takie zaproszenia i w kolorze takim samym jak te zaproszenia pudełeczka z podziękowaniem za przybycie
Fajne, takie proste, ale też oryginalne, jeszcze nikt mi takiego nie dał

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-11-05, 11:42   #2878
ania20m
Wtajemniczenie

A ja nawet całkiem przypadkiem mam bardzo podobny szablon do takich zaproszeń

http://img511.imageshack.us/my.php?i...nvelopetu2.jpg

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:48   #2879
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Ejjjj a kiedy już można iść do jubilera przetapiać złoto? i robić obrączki?
W styczniu w lutym? Wolalabym mieć to szybko z głowy i tak sobie myślę ile miesięcy wcześniej się za to zabrać.
Ten jubiler do którego zaniosę to już starszy Pan, zakład ma prawie że w domu, w zeszłym roku miesiąc czekałam na pierścionek bo leżał w szpitalu... No i tak myślę jak mi się z nim coś stanie to komu ja dam złoto na przerób.?

Ech. Muszę tam się wybrać, jak będę w okolicy.
My mamy ślub 12.09 a obrączki załatwiamy w tym roku po pierwsze żeby mieć już je z głowy, po drugie, bo Pan mówił, że po targach jest zawsze najwięcej pracy ( a targi w poznaniu sa w styczniu), a po trzecie żeby się nie zmieniły jakoś drastycznie ceny a po czwarte, bo już chcę je zobaczy hihihi

Cytat:

Swietne te zaproszenia

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:48   #2880
kliwia
Zakorzenienie

to są takie złożone na 4 i związane wstążeczką? Bo mam allegro zablokowane już cąłkowicie i nie mogę zobaczyc
Jeśli tak, to ja dostalam takie podobalo mi się - i pokazałam narzeczonej kolegi i ona się na nie zdecydowała [ zgapialska] dostalam takie na ich slub
Ono było perłowe w kolorze morskim
Dodam, że okropnie się prezentowało na lodówce. Mało elegancko wyglądało takie rozdziabdziane. Lepiej przy nim wyglądało inne zaproszenie zkładane na pół. [wielkość karki to taka większa pocztówka. i to w zdłóż na pół

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2008-11-05 o 11:49
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości