..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::.. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-05, 10:59   #2341
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..

dzien dobry

Ja niedawno wstalam Wreszcie sie wyspalam bo nie musialam rano wstawac. Ja jak dziecko potrzebuje dziesiec godzin snu bo chodze pozniej jak poparzona I juz po sniadanku:
dwie kanapki z razowca z majonezem, pomidorem, ogorkiem, cebulka i plasterkiem sera odtluszczonego. Tym razem to papierowy 13 % Hit z Ryk. No i zjadlam polowke wczorajszego jajka Jajka zrobilam mieszajac zoltko z tunczykiem i cebulka oraz zeby nie byly mdle to dodalam korniszony ale marynowane na ostro z chilli No i do tego odrobinka majonezu i natka pietruszki
No a teraz rozkoszuje sie espresso Pysiamn ja dla odmiany uwielbiam kawe ale w czystej postaci - bez syropow i przypraw. Zazwyczaj pije czarne espresso z gruba pianka albo dodaje spienione mleko skondensowane odltuszczone. No i koniecznie doppio bo 1oz bym sie nie nasycila jednorazowo
Fruity trzymam kciuki zeby ci sie wszystko poukladalo Ale powiem ci ze ty to szczesciara jestes i juz! Wcinasz takie racuchy i wygladasz jak marzenie!!! Ja bym byla szersza niz dluzsza jakbym pochlonela takie danko Od samego patrzenia wypelnil sie moj zoladek

Cykado na drugim watku napisalam refleksje po 6-tym odcinku Ach, kiedyz bedzie siodmy A Sex and the City lubisz?

Musze sie zaczac zbierac bo tez mam kilka spraw do zalatwienia przed praca a bardzo mi sie nie chce

Buziaki dla wszystkich, zwlaszcza dla nowych plazowiczek
Pozdrawiam i powodzenia
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:00   #2342
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość

effa racuchy zrobilam jak normalne nalesniki, tylko ze gestsze ciasto, czyli maka pelnoziarnista, mleko i wode, jajko, dodalam troche slodziku (musze koniecznie kupic fruktose), kakao no i wisnie. Nastepnym razem sprobuje drozdzowe.

Bez jogurtu z wisniami nie wiem czy bym same jadla. Pelnoziarnista ma po prostu specyficzny smak, albo to przez slodzik. Ale z jogurtem byly pycha.
Dzieki, na II fazie sprobuje

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:03   #2343
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Zapomnialam dodac fruity, ze takie porzadki to calkiem fajna sprawa. Moze po prostu potrzebujesz odmiany Ja w ciezkich chwilach zawsze robilam porzadki i przemeblowanie. Odpukac, jakos juz od kilku lat niczego nie przemeblowuje ale bardzo mi to pomagalo. Niewielka zmiana a bardzo poprawia nastroj

Fajnie, ze macie nowe mieszkanka
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:16   #2344
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Dziekuje paprak!
Dzisiaj to chyba przez brak snu potrzebuje duzo jedzenia. Nie czuje wcale sytosci, tylko ciagly glod. No i jeszcze zbliza sie @.
Ja uwielbiam Sex and the City, oczywiscie w wersji oryginalnej. Nie cierpie tlumaczonych seriali czy filmow.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:40   #2345
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paooolka23 Pokaż wiadomość
pysiamm sliczna kawka, aż mi się zachciało napić mhmmm dzis narazie bez kawy bo wziełam tabl. rano po której niestety nie mogę jak ty je robisz
Już pisaąłm Kawa z expresu + spienione mleko i beltam patyczkiem wzorek
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9597246]
Ja pieke tylko na drozdzach, na zakwasie sie jeszcze nie naumialam [/quote]
Słyszalam że ten na zakwasie jest smaczniejszy ale nie robiłam nawet na drozdzach więc

Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość
to ja rownież zasiadam na kofiimam do tego 3 wafelki smietankowe bez cukru
hehe. troche sie oszukuje, niby bez cukru, ale bardzo kaloryczne, ale za to jaki rytuał picia kawy odstawiony, poczulam sie przez chwile jak w kawiarence
Mhhhhhhhhh

Cytat:
Dziekuje paprak!
Dzisiaj to chyba przez brak snu potrzebuje duzo jedzenia. Nie czuje wcale sytosci, tylko ciagly glod. No i jeszcze zbliza sie @.
Ja uwielbiam Sex and the City, oczywiscie w wersji oryginalnej. Nie cierpie tlumaczonych seriali czy filmow.
Fruity może to właśnie przez @ masz dziś gloda
Fajnie że zrobiłaś sobie takie porządki, u mnie też by się przydało... mam masęubrań w krórych nie chodzę, ale trzymam bo może jeszcze schudnę, a może przytyję ahhhhhh dylematy

Ps Jak na razie na I fazie mam 2,3 kg mniej to małoooooooo, ale ziarnko do ziarnka, aż zbierze się miarka
W sumie mam 6,9 kg mniej prawie 7kg ! Jupiiiii

Chociaż w mym wypadku to kropla w morzu...ja niestety na wadze mam trzy cyfrówkę...wstyd się przyznać ...proszę nie krzyczcie

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-05 o 11:43
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:50   #2346
natalaplo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Ps Jak na razie na I fazie mam 2,3 kg mniej to małoooooooo, ale ziarnko do ziarnka, aż zbierze się miarka

Chociaż w mym wypadku to kropla w morzu...ja niestety na wadze mam trzy cyfrówkę...wstyd się przyznać ...proszę nie krzyczcie
gratuluje sukcesu
nikt na Ciebie krzyczeć nie bedzie
lada chwila a na SB bedziesz miała dwie cyferki

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
natalaplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:54   #2347
Ska
Zadomowienie

oj, dziewuszki, będę miała co czytać przez wieczór
na razie tylko chwila, bo do nadrobienia zaległości w pracy.
Mediolan jest piękny! a włoska pizza i lody nie mają sobie równych

ale zasady SB trzymałam - tylko obiad jadłam grzeszny i dwa razy lody i schudłam kg!!! mnóstwo spacerowałam i tańczyłam w klubie

jestem b. zadowolona i obiecuję, że Was doczytam jakoś niedługo i skomentuje
Stary 2008-11-05, 11:59   #2348
bambi1311
Rozeznanie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9597505]Spróbuj masażu z jakims olejkiem rozgrzewającym, powino pomóc [/quote]

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Babmbii to normalne, zakwasy zawsze przychodza dwa dni pozniej, po prostu te partie miesni masz malo rozruszane. Ja ze wszytskich areobikow stepow, biegania wybieram plywanie Najlepiej sie po nim czuje i relaksuje. Step i areobik po prostu po czasie mi sie nudzi... Do biegania sie zmuszam wiosna
dziekuje dziewczynki za wsparcie z moimi miesniami, wcezsniej chodizlam na intensywny aerobik, ale nigdy nie spotkaalm sie z takim obciazeniem jednej partii ciałaale przeboleje, przyda mi sie to w grudniu na snowboardzie

Cytat:

Pysiam ,bardzo ladnie 2,3 kg, bardzo ladnie, najlepiej jest malymi kroczkami, to juz wszechobecnie udowodnione, a Ty masz takie fajne pomysly na smakowite dania, ze kg dalej beda same lecieca im wiecej na wadze tym beda szybciej leciec, tak to juz z nimi jest kochanaa przykladu daleko nie trzeba szukac, trzeba brac przyklad z Basienki

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 12:05   #2349
pysiamn
Zakorzenienie

Dzięki za wsparcie jesteście kochane

*** -12,5kg***
Stary 2008-11-05, 12:27   #2350
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
A to moje racuchy, ktore wlasnie zjadlam.
ale apetyczne czy mi sie wydaje czy bez tluszczu smazone?? chyba tez takich sprobuje

Cytat:
Już pisaąłm Kawa z expresu + spienione mleko i beltam patyczkiem wzorek
Pycha A wiecie co mi po kawie przyspiesza?? .... perystaltyka a niskie cisnienie jakie mialam to zazwyczaj mam chyba ze mnie ktos wkurzy

Cytat:

Pysiaczku a gdzie ty masz te wszystkie KG???????????? w ogole nie wygladasz
a tak swoja droga to bardzo gartuluje 7kg to ogromny sukces

Cytat:
dziekuje dziewczynki za wsparcie z moimi miesniami, wcezsniej chodizlam na intensywny aerobik, ale nigdy nie spotkaalm sie z takim obciazeniem jednej partii ciałaale przeboleje, przyda mi sie to w grudniu na snowboardzie
Bambi ide na stepa bedziemy cierpiec razem, bo ja juz danwo nie ciwczylam (poza aqua aerobikiem, ale to tez jeszcze przed choroba :|) A tez planuje jakiś wypad na stok w tym roku bo w tamtym to nie udalo mi sie sniegu na gorce upolowac i szczerze mowiac to mi sie biale szalenstwo juz chyba od sierpnia marzy a tak swoja droga to ja dopiero zaczynam
jesli chodzi o ten bol miesni to polecam - goraca kapiel a potem masazyk z balsamem

Paprak jajca bombowe az mi na jaja ochota przyszla

Ejjejej dziewczynki, a ja sie dzis z dylematem obudzilam bo wczoraj postanowilam ze juz jestem na tyle zdrowa zeby pelnowymiarowa 1faze zaczac, a tu sie okazalo ze w sobote kolega ze studiow(prwie 3 lata sie nie widzielismy) robi parapetowe i bedzie na niej stara paczka ze studiow i jak sobie pomysle ze ani alkoholu ani nic nie skubne, to mysle ze 1. bedzie to idiotycznie wygladac jak z uporem maniaka bede caly wieczor wszytskiego odmawiac i wode popijac 2. bedzie to niegrzeczne 3. jest to awykonalne, tym bardziej ze kumpele z paczki pewnie cos do jedzenia przyniosa, a sa dobrymi kucharkami, zreszta ja tez planuje cos upichcic
Dylematowania sie czesc dalsza.... bo moglabym powiedzmy od niedzieli zaczac 1faze (narazie jem zgodnie z 2faza) ale boje sie ze potem znowu zaczna sie andrzejki, imieniny sis i tak dalej... a mazy mi sie 5-7kg mniej do swiat a wtedy napewno nie zdaze i badz tu czlowieku madry
Kurcze ale mam problemy... jakby wiekszych na swiecie nie bylo... wojna, trzesienie ziemi... a ja...
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 12:29   #2351
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
oj, dziewuszki, będę miała co czytać przez wieczór
na razie tylko chwila, bo do nadrobienia zaległości w pracy.
Mediolan jest piękny! a włoska pizza i lody nie mają sobie równych

ale zasady SB trzymałam - tylko obiad jadłam grzeszny i dwa razy lody i schudłam kg!!! mnóstwo spacerowałam i tańczyłam w klubie

jestem b. zadowolona i obiecuję, że Was doczytam jakoś niedługo i skomentuje
Ska, fajnie Cie widziec spowrotem, powoli Starsze Plazowiczki do nas wracaja, dobrze, dobrze, potrzeba nam tu doswiadczonych koleżanek.no i gratuluje spadku kolejnego kg

74 masakra
Stary 2008-11-05, 12:29   #2352
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
Cykado ja tez nigdy nie mam ani jednej nocy bez budzenia sie.
Mnie energia powoli juz opuszcza (juz 6 godzin na nogach jestem), ale zdazylam przewrocic cale mieszkanie do gory nogami i wywalilam doslownie polowe ciuchow.
Dumna jestem z siebie, bo nigdy nie myslalam, ze faktycznie sie z tymi rzeczami rozstane. Ale jaka ulga, normalnie jakbym zrzucila duzy balast z siebie.
Ja cos dzisiaj caly czas glodna jestem. Znow bym mogla jesc, a zjadlam przeciez taka porcje racuchow no i wczesniej salate z tunczykiem.
Juz obiadu mi sie chce, i najchetniej cos fast foodowego, jak kebaba np.
Dzisiaj pewnie bez grzechow i duzo jedzenia sie nie obejdzie.
Fruity ale popatrz jak dobrze sporzytkowalas ta energie A te ochoty na fast foody pewnie przez zblizajaca sie @.
Swoja drogą ciekawe kiedy ja dostane w tym miesiącu. 30 dni minie w piatek Bylebym nie miala takiego PMS-a jak ostatnio bo moge go nie przezyc

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Cykado na drugim watku napisalam refleksje po 6-tym odcinku Ach, kiedyz bedzie siodmy A Sex and the City lubisz?
Paparak Tak szczerze to nie ogladalam nigdy

Cytat:

Nim sie obejrzysz pysiamn beda 2 cyfry

Witaj SKA
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 12:32   #2353
topka
Raczkowanie

dzien dobry dziewczynki

ja juz po sniadanku-2 kromki ciemnego chleba z twarogiem poltlustym i do tego gora surowki.pychaaaa

fruity zazdroszcze Ci tych generalnych porzadkow.sama mam chetke na wyciapanie wszystkiego w czym nie chodze i co mi niepotrzebne ale nie mam mozliwosci.maly synek daje czadu i nawet na sekunde nia mozna go z oka spuscic.ale jak sie wkurze pewnego dnia to jak burza po szafach przejde

pysiamn ja w Ciebie wierze i mocno Ci kibicuje.pomysl sobie a niby czemu nie mialoby sie udac???jestes na diecie(a wlasciewie zmienilas sposob odzywiania na lepszy-zdrowszy)wiec kg beda spadaly.n ie maja wyjscia
a w chwilach zwatpienia,kiedy myslisz"mam to wszystko gdzies,ide po cos slodkiego"pomysl jeszcze raz czy na pewno tego chcesz.jesli dobijasz sie tym,ze kg wolna leca-przestan.przeciez nigdzie sie nie spieszysz
topka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 12:45   #2354
effa79
Zadomowienie

Pysiamn mysle jak dziewczyny, 7 kg to juz naparwde sukces - to znaczy, ze cos drgnelo
ZNajoma na SB schudla w przeciahu roku 20 kg, powoli, ale skutecznie do celu Dasz rade

Matko jedyna zjadlam salatke z makreli, nie jakas kosmiczna ilosc, ale sie pelna czuje, jak diabli...

A co do przekasek - one sa obowiazkowe, czy sa po prostu po to, zeby zaspokoic napady glodu, jezeli takowych nie ma miedz posilkami to mozna je ograniczyc???

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 12:46   #2355
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość

Bambi ide na stepa bedziemy cierpiec razem, bo ja juz danwo nie ciwczylam (poza aqua aerobikiem, ale to tez jeszcze przed choroba :|) A tez planuje jakiś wypad na stok w tym roku bo w tamtym to nie udalo mi sie sniegu na gorce upolowac i szczerze mowiac to mi sie biale szalenstwo juz chyba od sierpnia marzy a tak swoja droga to ja dopiero zaczynam
jesli chodzi o ten bol miesni to polecam - goraca kapiel a potem masazyk z balsamem

Kurcze ale mam problemy... jakby wiekszych na swiecie nie bylo... wojna, trzesienie ziemi... a ja...
Djanka, zapraszam zapraszam, bedzie mi duzo lzej, jak ktos pocierpi ze mna, hehehe, ale mocno wierze, ze pozniejsze wyczyny na stoku mi to wynagrodza, jak ja uwielbiam snieg i jade na deseczcei faktycznei dzisiaj zapedze TZ do masowania, pewnie sie ucieszy, hehe
a odnosnie tej imprezy to ja mialam takei samonastawienie do imprezy po Wszytskich Swietych, gdy tesciowa szalala w kuchni ze smakolykami, a tu niespodzianka, po weekendzie zamiast przytyc...schudlamn ie musisz sie stresowac, bo odbierze Ci to radosc z impry, postaraj sie wybierac rzeczy jak najbardziej SB, a reszta niech sobie stoi na stole i trzymaj dietke dalej, nic nie przerywaj!!!

74 masakra
Stary 2008-11-05, 12:48   #2356
paooolka23
Raczkowanie

pysiamm jak ja bym chciała chociaz 2 kg schudnac gratuluje! ja w zeszłym roku schudłam prawie 10kg po okiem dietetyczki, dieta 1000kcal, potem 1200. długo utrzymywałam ale magisterka mnie rozbiła. w stresie jem i to przewaznie słodycze a pozniej stwierdziłam ze wroce do dietetyczki jak schudne troche. no i nabrałam dodatkowych kg. teraz jest mi bardzi ciezko.moj TŻ jest szczupły, ma swietna przemiane materii i moze jesc do woli a ja ... lepiej nie mowic.tyje od tego co on pochłania... chciałabym schudnąć min 15 kg. teraz jak nie cwicze to juz w ogole ...

israel boycott ...
www.viva-palestyna.pl

Jestem Twoją klątwą i przekleństwem
niedokończoną przyjemnością
przegryziona wargą do krwi

poszukuje zapachów:
Serge Lutens
paooolka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 13:32   #2357
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej KOchane, Pysiamn wiesz ze ja tez rowniez w Ciebie mocno wierze, i pierwszy sukces juz za Toba, dobrze wiesz jaki... teraz cel taki wiekszy to pozbyc sie trzech cyfr, teraz moge otwarcie o tym napisac, bo widzialam,ze wyzej sie przyznalas...
ja narazie dążę do 65kg... u mnie to juz kropelka mini w porownaniu do tego co za mną... i tak juz czuje sie dobrze, i tak tez wygladam... ale chce dojsc do konca swojej drogi ty tez dasz rade... wierze calym sercem w ciebie...

ja dzisiaj na obiadek mialam sałatkę warstwową... dwie warstwy sałatki, a pośrodku warstwa z 3 płatów mintaja, podsmażonego na oliwie z oliwek, z ziarenkami smaku i z koncentratem pomidorowym (bez cukru)... a sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów, ogórka konswerwowego, rzodkiewki i wmieszanego w to sera feta mam zdjecie to pozniej wkleje

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 13:36   #2358
natalaplo
Rozeznanie

dziewczynki macie może przepis na ketchup? taki pierwszofazowy... bez cukru... mam ochote na ketchup... jakos nie wiem czemu dzis chce mi sie zrobic jakąś zapiekanke i zjesc ją z keptchupem... zapiekanka pierwszofazowa to nie problem no ale co z moim ukochanym ketchupem?! plissssss

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2008-11-05, 13:45   #2359
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalaplo Pokaż wiadomość
dziewczynki macie może przepis na ketchup? taki pierwszofazowy... bez cukru... mam ochote na ketchup... jakos nie wiem czemu dzis chce mi sie zrobic jakąś zapiekanke i zjesc ją z keptchupem... zapiekanka pierwszofazowa to nie problem no ale co z moim ukochanym ketchupem?! plissssss
natala, o ketchupie juz pisalysmy, develey (z logo Mc domnals) oraz Kotlin maja ketchupy bez cukru

74 masakra
Stary 2008-11-05, 13:50   #2360
pysiamn
Zakorzenienie

Dziękuje Wam bardzo dziewczynki
Ach jakoś lżej mi sięna secu zrobilo jak się wygadałam i to wasze wsparcie mnie podbudowało dziękuję że we mnie wierzycie
Takie słowa dodają skrzydeł mam nadzieję że tym razem mi się uda...skoro kiedyś mi sięudało to teraz też

Bardzo Wam dziękuję i przesyłam cieplutki

Cytat:
Pisalyśmy już z dziewczynami że można jeść ketchup Kotlin bez cukru..
Można też Mc Donalds Develey on nie zawiera cukru w czystej formie, maja one natomiast substancie słodzące w postaci słodzików, więc też z umiarem

Można zrobić samemu, gdzieś widziałam w książce

*** -12,5kg***
Stary 2008-11-05, 13:51   #2361
pysiamn
Zakorzenienie

O Bambi byla szybsza

Basia czekamy na foteczkę smakowitości

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-05 o 13:54
Stary 2008-11-05, 14:03   #2362
natalaplo
Rozeznanie

Cytat:
natala, o ketchupie juz pisalysmy, develey (z logo Mc domnals) oraz Kotlin maja ketchupy bez cukru
aaa... nie widziałam a tyle mnie na wątku SB nie było że nie krzyczcie

pysiamn też dziękuję za odpowiedź
poszukam dzis tego kotlina lub develey (napisane jest wyraźnie na butelce ze to super ketchup bez cukru czy trzeba szukać po etykaietach? może ma jakis inny kolor?) jak sie domyślam było to mówione no ale wybaczcie.....

swoją drogą przepis na własny ketchup też chciałabym mieć - zawsze to mniej wszystkich tych "e"

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2008-11-05, 14:09   #2363
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
aaa... nie widziałam a tyle mnie na wątku SB nie było że nie krzyczcie

pysiamn też dziękuję za odpowiedź
poszukam dzis tego kotlina lub develey (napisane jest wyraźnie na butelce ze to super ketchup bez cukru czy trzeba szukać po etykaietach? może ma jakis inny kolor?) jak sie domyślam było to mówione no ale wybaczcie.....

swoją drogą przepis na własny ketchup też chciałabym mieć - zawsze to mniej wszystkich tych "e"
Mc Donald ma w skąłdzie że nie ma cukru, na opakowaniu
Kotlin ma dużymi literami na etykiecie napisane że bez cukru

Tylko tego Kotlin to nigdzie nie widziałam

A przepisu poszukam

*** -12,5kg***
Stary 2008-11-05, 14:11   #2364
natalaplo
Rozeznanie

Cytat:

A przepisu poszukam

dzięki za odpowweidzi

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2008-11-05, 14:18   #2365
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:

A przepisu poszukam
ja wlasnie tego Kotlina tez nigdzie nie widzialam w sklepach, a Mcdonalda mozna spokojnie dostrzec,bo ma to logo dosyc widoczne

74 masakra
Stary 2008-11-05, 14:20   #2366
natalaplo
Rozeznanie

McDonalda widziałam w sklepach, myślałam jednak ze może jest jakas wersja bez cukru a ten zwykły zawiera, kotlina chyba tez nie widziałam, znalazłam za to zdjęcie w necie i bede wypatrywac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ketchup_0_dodatku_cukru_male.jpg (8,7 KB, 12 załadowań)

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2008-11-05, 14:25   #2367
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie tego Kotlina tez nigdzie nie widzialam w sklepach, a Mcdonalda mozna spokojnie dostrzec,bo ma to logo dosyc widoczne
Cytat:
McDonalda widziałam w sklepach, myślałam jednak ze może jest jakas wersja bez cukru a ten zwykły zawiera, kotlina chyba tez nie widziałam, znalazłam za to zdjęcie w necie i bede wypatrywac
To ten
Właśnie może to nowośc i dlatego jeszcze go nie ma ?

Zaraz spadam zjesć obiad i brykam na jazdy......poszłam na prawko
Kubuś śpi i zostaje pod opieką babci

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-05 o 14:26
Stary 2008-11-05, 14:33   #2368
asiol
Rozeznanie

Hej kochane
wczoraj sie nie pojawilam
strasznego dołka mam, pewnieto ta pogoda
ale najchetniej zakopałabym się pod kołderkę
w związku z tym średnioz moim jedzonkiem, bo mi się nie chce nic przyrządzać - strasznie sie zmuszam zeby herbate sobie zrobic
a co dopiero obiad
wczoraj jadłam:
twaróg chudy z tuńczykiem i jajkiem na twardo (z dodtakiem majonezu i sosu sojowego), nadzialam paprykę nim
ptasie mleczko sb 1/3 szklanki (zobilam kilka dni wczesniej i wyszlo mi wybitnie paskudne
seler naciowy pistacje ok 30 szt
znowu ptasie sb
omlet z 2jaj z pieczarkami i sere żótym hit z ryk

jak widac obiadu nie bylo

a dzisiaj:
-zjadłam rano grejpfruta - i nie bylam glodna
-a nie dawno wykonczylam twarog z tunczykiem i jajkiem
buuu
nie chce mi sie nic robic na obiad
mam zamrozona pange, moglabym sobie zrobic ja na parze
ale panga na parze jest paskudna
buuu
kucharz by mi sie przydal
ojej ale smęcę , uciekam, bo Was pozarażam
chce słonko!
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 14:36   #2369
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
Hej kochane
wczoraj sie nie pojawilam
strasznego dołka mam, pewnieto ta pogoda
ale najchetniej zakopałabym się pod kołderkę
w związku z tym średnioz moim jedzonkiem, bo mi się nie chce nic przyrządzać - strasznie sie zmuszam zeby herbate sobie zrobic
a co dopiero obiad
wczoraj jadłam:
twaróg chudy z tuńczykiem i jajkiem na twardo (z dodtakiem majonezu i sosu sojowego), nadzialam paprykę nim
ptasie mleczko sb 1/3 szklanki (zobilam kilka dni wczesniej i wyszlo mi wybitnie paskudne
seler naciowy pistacje ok 30 szt
znowu ptasie sb
omlet z 2jaj z pieczarkami i sere żótym hit z ryk

jak widac obiadu nie bylo

a dzisiaj:
-zjadłam rano grejpfruta - i nie bylam glodna
-a nie dawno wykonczylam twarog z tunczykiem i jajkiem
buuu
nie chce mi sie nic robic na obiad
mam zamrozona pange, moglabym sobie zrobic ja na parze
ale panga na parze jest paskudna
buuu
kucharz by mi sie przydal
ojej ale smęcę , uciekam, bo Was pozarażam
chce słonko!
Asiol

Może z 10 min na solarum, by Ci humorek poprawiło ponoć pomaga

*** -12,5kg***
Stary 2008-11-05, 14:43   #2370
pysiamn
Zakorzenienie

natalaplo dla Ciebie przepis...

Sos pomidorowy (ketchup) Spoth Beach

1/4 szkalnki oliwy z oliwek extra virgin
1/2drobno posiekanej cebuli
1 puszka 80g pomidorow wloskich z puszki bez skorek i bez cukru
1/4 szkalnki wytrawnego bialego wina faza II i III
2 zmielone ząbki czosnku
4 posiekane liście świeżej bazylii
2 łyżki posiekanej drobno pietruszki
1/2 łyżeczki sustytutu cukru
szczypta pieprzu
1/4szklanki oliwek bez pestek

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulkę i smażyć, smażyć aż będzie miękka, dodać pomidory, z sokiem,wino, czosnek, bazylię, natkę, słodzik,pieprz.Zmiejszyć ogień i dusic przez godzinke.Dodać oliwki dusić 3 min. Przechowywać w lodówce max tydzień.

*** -12,5kg***
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości