|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Jakież było moje zdziwienie przed momentem jak zadzwonił do drzwi kurier....... Paczka do mnie wróciła ale.....mam zapłacic za odbiór 60 złotych!!!!!!!!! Bo przesyłka szła na mój koszt!!!! A dzisiaj rano babsztyl twierdził, że jej firma pokryje koszty!!!!!
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki im wiecej z was kupuje sukienek, tym wicej mysle o tym, ze i ja musialabym sie wybrac wreszcie na przymierzanie... kiedys strasznie spodobala mi sie suknia w jednym z salonow u mnie w miescie, kosztuje 2 900, ale jest przepiekna
no ale jest jeden mankament, sprzedawczyni "a w styczniu pani przyjdzie bedzie w sam raz do pozyczenia" to jej tlumacze, ze nie chce pozyczyc, a ona a nie szkoda pani pieniedzy glupi babsztyl no i bede musiala do tego salonu isc na sam koniec, bo dla niej 5 miesiecy przed slubem to za wczesnie
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Samba - gratuluje zakupu!!! Ja tez juz chce suknie i postanowilam ze jak tylko teraz w weekend cos do mnie przemowi to kupuje
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję że naoglądam się na tych targach i może tam wyczaję coś fajnego...
a i tak rozglądać będę się dopiero po nowym roku albo później , w końcu mój ślub będzie 22 sierpnia! |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
agus moim zdaniem jeśli chcesz kupić tą suknię, to idź do tego salonu czym prędzej. Nawet jeśli sprzedawczyni jest nieteges. Może ona tak lubi się znęcać nad PM? A jakbyś poszła w styczniu to by powiedziała soooryyy ale za późno panienka przyszła!
Powiedz jej jasno, że jeżeli nie sprzeda Ci sukni, to chcesz rozmawiać z kierownikiem [ostateczność] Najpierw jej powiedz, że chcesz kupić tą suknię i koniec. A jeśli ona nie chce zarobić to wtedy wołaj kierownika. ![]() No kto to widział. Mamy wolny kraj i kupisz tą suknię kiedy będziesz chciała. Nawet rok przed slubem! euforia zgłoś to na allegro szybko. Do baby zadzwon i o*ier***l ją równo no i negatyw. |
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym ja pracuje do 16 a w weekendy mam szkole, pozniej sesja a po sesji czyli ok stycznia-lutego zeby jednak sie nie okazalo ze bedzie juz za pozno, nie???
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm ja pracuje od 10-18 a weekendy szkoła ...
ale pojadę na te targi to zobacze jakie innowacje tam będa przedstawiać o ile będą... A jak nie to planuję w kwietniu/maju się rozejrzeć ... mam tu u siebie taki salon /pracownię, że jeżeli wybore suknie zmanekina to mi raz , że opuszczą cene a 2 że w ciągu tygodnia mi ją przerobią +halka+welon gratis. A najdroższa suknia kosztuje tam 1850 ... |
|
|
|
#2948 | ||
|
Rozeznanie
|
samba gratuluje kupna sukni
podobuje mi się, czekam na foto na tobie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
ale się kasiaher zdziwi jak przyjdzie do domku że my tyle już tu nagadałyśmy się
|
|
|
|
#2950 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
do białej sukni bukiet w tej kolorystyce by idealnie pasował, ale do cappuccino już nie bardzo, za to czerwony, pomarańczowy bardziej pasujeCytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla rodziców. Takiego stażu małżeńskiego życzę Wam wszystkim i samej sobie Cytat:
Cytat:
widzę, że MS Moda rządzi muszę sprawdzić czy mają te kiecki w salonach w moim mieścieCytat:
|
||||||||
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dzwoniłam do hurtowni papierniczej bo bardzo napaliłam się na robienie tych pudełek i zaproszeń...
250szt arkuszy A4 o grubości czy jak to sie nazywa 160/ blok techniczny ma 180 kosztuje 27zł do tego kupię tasiemkę w hurtowni po 20gr/metr tyle że wydruki trzeba było by zrobić do środka tych zaproszeń i to na pudełeczka ale tak pomyślałam jak projekt zrobię i np. na jednej kartce zmieści się 4 razy do zaproszeń i dam na ksero ale z moim papierem śnieżnobiałym to będzie 10 gr za druk a do tych pudełeczek jak sie np. z 20 zmieąści na A4 ... to wyjdzie mnie to wsio bardzo tanioooooo Tak sobię to wykombinowałam. Zaznaczam , że pudełeczek musiałabym zrobić ze 100 a zaproszeń z 70 to wydaję mi się że to będzie opłacalne tyle, że już chyba teraz musiała bym zacząć się w to bawić ...
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pudełeczka to zrobię te poduszeczki, do których na górze wkłada się karteczkę i będą jednocześnie winietką i podziękowaniem. U mnie wychodzi jakieś 50-60 zaproszeń i pewnie ok 90 pudełeczek. Zamówiłam już papiery na allegro i jak przyjdą to też się biorę do roboty
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja tego nie robię w związku z finansami ... też lubię robić takie rzeczy , a ceny podłam tak dla orientacji, a to , że przy okazji zaoszczędzę to druga sprawa
Ja winietek robić nie będę bo nie wiem zreszta jak bym chciała usadowić moich gośći, u nas w rodzinie nigdy nikt nie robił winietek każdy siadał tam gdzie chiał... Dziwne dla mnie jest takie usadzanie gości poprostu może dlatego że nie spotkałam się na żadnej imprezie z tym... A co będzie wtedy gdy źle kogoś "usadowie" i ktoś nie będzie zadowolony... ![]() Dlatego ja tą decyzje a propos zajęcia miejsc zostawiam gościom... Acha a wstązeczkę przelicz tak że zrób na próbę jedno zmierz ile poszło wstążeczki razy ilość rzeczy ktore chcezs wykonać... tylko potem musisz wsio mierzyc
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-11-05 o 16:40 |
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Daysy85 no ja nie napisałam tego o "względach finansowych" żeby Cię urazić
Przecież wiadomo, że to jest cholernie droga impreza i każda zaoszczędzona złotówka jest ważnaNa ślubach, na których ja byłam zawsze były winietki i moim zdaniem to dużo ułatwia. Zresztą nie chciałabym, żeby np. koło nas wcisnęła się jakaś ciotka i zabrała miejsce np. mojej mamie Jakoś tak lepiej się będę czuła mając nad tym trochę kontroli![]() Zrobiłam sobie próbne zaproszenie i wyszło mi, że potrzebuję 60 cm wstążki na każde, ale jeszcze chciałabym małą kokardkę na pudełeczku i na takiej samej wstążce powiesić rybki na butelkach z alkoholem... muszę wszystko pomierzyć dokładnie.
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samba czekam na zdjęcia ale sukienusia śliczna mi się bardzo podoba. Napewno pięknie w niej wyglądasz skoro ją wybrałaś. Maggie1983 jak najbardziej służymy pomocą, ale uwierz mi ty sama będziesz wiedziała w której czujesz się pięknie ...jak księżniczka. Czekamy na zdjęcia z przymiarek, Nie wróciłam już do pracy musiałam jechać na pogrzeb
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2008-11-05 o 16:57 |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słonko ja tego tak nie odebrałam.... ale wiem jak to mogło brzmieć jak ja to pisałam, dlatego od razu chciałam sprostować. bo ja się chciałam pochwalić jaka ja spryciula jestem , że dowiedziałam się ile co kosztuje itd ![]() hmmm a może fakt pomyslę nad tymi winietkami i pogadam z mamą co ona na to... tylko , że należy pamiętać o savuar vivre ... bo zaczyna się od najsatrszych czyli moja babcia i babcia TŻ a potem rodzice a moja mam za bardzo miłościa do swoejej teściowej nie pała wieć raczej wątpie że hciała by koło niej siedzieć zamaist koło swoich synowych i synów lub braci i siostr... Kasiaher pogrzeb????
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-11-05 o 16:59 |
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
hmm tylko kolo Twojej mamy to dość zaszytne miejsce... fakt to jego ojciec ale z drugiej strony trzeba wziąć pod uwagę jak się ta kobieta będzie czuła.. a wtedy gdzie mama TŻ?
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie te buty które wklejała jaga z takim ciekawym obcasem? chciałam sobie je na dysk zapisac i nie umiem znaleźć
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie nikt z rodziny
Sąsiadka nasza zmarła w dzień przed Wszystkich Świętych. Musiałam iść dlatego że przysniła mi się w ten dzień co zmarła w nocy, jak już wiedziałam że nie żyje . Przyszła się ze mną pożegnać. Moj TŻ znał ją od dziecka i teściowa też bardzo dobrze ale tylko mi się przysniła nie wiem dlaczego. I czułam że muszę iść. Po za tym ostanie moje wpadki z samochodem ( dzisiaj też przywaliłam kolesiowi zderzakiem, idioci nie umią parkować a ty bądź tu mądry i wyjedź jak cię tak zastawiają) i wczorajsza kłótnia z TŻ. Ktoś mi powiedział że jak zmarły bardzo chce żebyś się pożegnała bedąc na pogrzebie, to się tak przypomina, i mama moja powiedziała że lepiej będzie jak pójdę. Więc poszłam a teraz czuję dużą ulgę. Ja się bałam wejść do bloku a w domu jak się bałam. Tym bardziej że przysniła mi się jak stoji w wannie w naszej łazieńce. To do łaźienki bardzo bałam się wejść. I myślałam cały czas o tym że ten pogrzeb, nie chciało mi to wyjść z głowy że umarła i zlekłam się strasznie. Teraz już spoko siedzę sama w domu i czekam na TŻ, i się nie boję jestem spokojna. Kurcze... coś chyba w tym jest....
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiaher wszystko będzie ok nie martw się, wiem , że takie rzeczy przerażają....
Ale widzisz byłaś na tym pogrzebie i jest ok. Przecież skoro się lubiliście to nie ma powodów do obaw, przecież ona za życia by Wam krzywdy nie zrobiła a co dopiero po śmierci . |
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak nie zabardzo... kurcze nie bedę pisać . Nie wiem jak ona chyba mnie lubiła bo zawsze pytała co tam u mnie jak w pracy i wogole. To był taki typ sąsiadki co wchodziła bez pukania do domu.
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
A no to ok.
Takie sąsiadki są dość męczące ale gdyby Was nie lubiała to by się nie odzywała... A mnie zostało jeszcze pół godzinki pracy ![]() I pójdę do TESCO totolotka puścić bo jutro jest 40mln. chociaż po ostatniej stracie 20 zł (10 moje+ 10 mamy) powiedziałam , że nie puszcze już nigdy... ale kusi wygrana. Nie potrzeba by mi było aż tyle ja bym chciała 40tys. na wesele i mamie bym pomogła
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle to się nie fatyguj bo ja przytulę te 40 milionów haha
|
|
#2968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a poza tym kobiety zwykle mają małe stłuczki i obcierają wozy a większość poważnych wypadków powodują faceci... także cieszmy się tymi drobnymi obtarciami
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe wiem już się poprawiłam
|
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasiaher do TŻ raz w nocy we śnie przyszedł kolega ze szkoły średniej pożegnać się okazało się że zmarł tej nocy zakrztusił się wymiocinami pijany śpiąc a dzień wcześniej widzieliśmy go na ulicy
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2008-11-05 o 17:38 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

no ale jest jeden mankament, sprzedawczyni
"a w styczniu pani przyjdzie bedzie w sam raz do pozyczenia" to jej tlumacze, ze nie chce pozyczyc, a ona a nie szkoda pani pieniedzy
i bede musiala do tego salonu isc na sam koniec, bo dla niej 5 miesiecy przed slubem to za wczesnie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

poza tym ja pracuje do 16 a w weekendy mam szkole, pozniej sesja a po sesji czyli ok stycznia-lutego zeby jednak sie nie okazalo ze bedzie juz za pozno, nie??? 

podobuje mi się, czekam na foto na tobie
(Nie do wytrzymania
) no a dzis tez mierzylam rozne suknie ale mialy tyle falban i tego wszystkiego ze w niektorych sie ruszyc nie moglam 

oswiadczył sie a Ty go nie przyjęłaś, a teraz już planujecie ślub