|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Oj buziaki dla Adeliiii za instr.
![]() a dla Fridyyy tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Raczkowanie
|
Powrociłam
![]() Kasiu pieknosci !!! ![]() ![]() ![]() Dziewuszki jak z tym stozkiem wzrostu? Moze zyc be niego i kwitnac czy raczej jak bede miala sczescie to zeby zyc wypusci mi keiki? Oto moje wczorajsze a w sumie Misiowe samodzielne zakupy ![]() Musze sie Wam kochanienkie pochwalic ze bałdzo bałdo bałdzo dumna jestem z Misia ![]() ![]()
#3994 |
Zakorzenienie
|
Kasia dzięki za buziaki
![]() ![]() ![]() ![]() Dario śliczności. Ten żółciutki najbardziej rzuca się w oczy ![]() ![]() Na allegro jakoś się smutno zrobiło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
BAN stały
|
oooooooooooooooommmmMMmmM MmmMMmmmm..... Kaśkuś noooo jaki ciapatos :ślina: Boszeeeeee pragnę go jak nie wiem cooooooooooooooo chyba se urodze go sama bo cholera nigdzie nie ma noooooooo
![]() Darcia śliczności hihihi takiego różowego w kropeczki też mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Raczkowanie
|
Nio własnie te Twoje spioszki mnie troszeczke martwią bo skoro u Ciebie bezstozkowce nie rodza keiki to u mnie tym tym bardziej marne szanse
![]() ![]() ![]() Z pozdrowieniami Darcia ![]() Tak to prawda Panowie Misowie maja dar do znajdowania cudnosci ![]() ![]()
" Wszyscy jesteśmy Aniołami z jednym skrzydłem, możemy latać wtedy, i tylko wtedy, gdy obejmujemy innego człowieka " Edytowane przez DariaOlivia Czas edycji: 2008-11-05 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Raczkowanie
|
Glizdko ja kupilam ciapatka w OBI i bylo ich naprawde duzo....
ja glupia latalam w okol palety z kwiatkami i liczylam pąki ciapatkow zeby kupic ten ktory ma najwiecej... chyba jestem nienormalna |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
a to ja też tak robię, że kupuję takiego który ma dużo pąków
![]() Chodzę wkoło i wybieram. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
BAN stały
|
nienormalna to ja jestem bo jak złamałam pęda w kuchennym storczyku i mi smutno było i misiek mówi mi "przestań przecież to tylko kwiatek" a ja mówię jak mozesz!!!! Przecież to żywe stworzenie
![]() ![]() aaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez glizdka Czas edycji: 2008-11-05 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Raczkowanie
|
O żesz kurk wodna co to jest? hmmm nie widziałam nigdy takich Glizdko
![]() ![]() Mnie natomiast dreczą jakby lekko kleiste kropelki na łodydze moich nowych Misiowych storcykasow - wyglada to (bez dotykania) tak jakby kwiatuylek płakał a w sumie jego lodyga przy kwiatku ale jak to dotykam to sie lepi - nie prypomina to tez jajek ani robalow - to jakby krople wody ale takie klejące? cyzby ten typ tak mial? mozliwe to? mialyscie dziewuszki cosik takiego? Kocham buzi buzi ![]()
#4003 |
BAN stały
|
darcia to normalne jak płaczxe nic sie nie dziej z nim. Nie pamiętam jak sie to nazywa ale ja to miałam znaczy mam znaczy storczyki mają i dziewczynki mi tu mówił ze to normalne ze jakieś soki ze szczelin wychodzą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
glizdka one wyglądaja jak mszyce!
![]() Ale czy mnszyce atakują storczyki? A inne kwiatki u Ciebie tego nie mają? Oto moje młode liście który wyrosły na dwóch Storczykach. U białego i u.... nie wiem bo przekwitnięty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
BAN stały
|
mszyce?? takie białe??? wiem ze atakują storczyki ale myślałam ze one to takie czarne masłe kropeczki
![]() tak masz racje TO MSZYCE biszeeeeeeee one są tez na innych ale jedna,dwie a nie tak jak na cambrii ;( jejuuuuś ;( jak sie ich bozbyć????? Edytowane przez glizdka Czas edycji: 2008-11-05 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Raczkowanie
|
ja na wszelakie storczykowe paskudztwo stosuje Provado firmy Bayer czy jakos tak
to jest spray, mozna go kupic w OBI za ok 30 zl na pewno pomoze |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Raczkowanie
|
aaaa i radze reagowac szybko bo sie rozniesie i izolowac przedewszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Raczkowanie
|
To to są mszyce? bleeeeeeee fuj To gady jedne !!! Glizdko nie wiem jak sie to wysyła na tamten swiat ale tak sobie pomyslałam o tym roztwore ze spirytusem i woda albo moze mydlo z woda tylko tu w tej kwestii nie wiem czy nie zaszkodzi chemia kwiatuszkowi hmmm nie mam pojecia
![]() Fridziu pomoz ![]() Buzi ![]()
#4009 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedyne co mogę od siebie dodac - jak kupisz Provado spryskaj nim też wszystkie pozostałe rośliny w domu. Może też kup pałeczki - tak zapobiegawczo na pozostałych. Kliwio - fajnie tak obserwowac nowe przyrosty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Raczkowanie
|
ja zaliczylam juz kilka roznych inwazji i z wlasnego doswiadczenia i obserwacji wiem ze mala wilgotnosc powietrza sprzyja powstawaniu roznego dziadostwa...
ale TO chyba zostalo przywleczone ze sklepu prawda? Provado szybko zalatwi sprawe ![]() bij i morduj byle by predko |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Zakorzenienie
|
na liściach to możesz zabijac wilgotnym wacikiem czy coś, bo zanim zakupisz jakiś oprysk to one już się namnożą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Raczkowanie
|
Na mszyce na listkach z domowych sposobów to biedronka
![]() ![]() A co do mszyc to miałam kiedyś to paskudztwo w podłożu beszczelnie dreptało mi po sciankach doniczki nio ale tatko mi poradził zebym rozkruszyła papierosa do doniczki i trza przyznać że choć niewierzyłam w powodzenie tej misji ale poskutkowało (a że wtedy był dlugi weeken wiec na nic innego nie mogłam se pozwolić)
#4013 | |||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no ale wracając do tematu to zapobiegawczo umyłam liście wszystkich falków wodą z płynem do naczyń(jak by inne robale miały tam być) i chociaż wiem ze nie powinno się moczyć kwiatów to poprostu prysznicem umyłam wszystkie kwiatki dokładnie a potem osyszyłam ręcznikiem papierowym tak na wszelki wypadek gdyby miała tam jakaś mszyca siedziec. Cytat:
![]() popsikałam zapobiegawczo wszystkie rośliny w domu ![]() ![]() Cytat:
a dzisiaj zauważyłam ze cały fiołek afrykański jest omszony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Raczkowanie
|
tak wyglada prowado o ktorym pisalam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
tez polecam ten preperat!
![]() ![]()
![]() |
#4016 |
BAN stały
|
no nieeeee to ona mi sprzedała takie coś http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/63.php
o nieeeeee ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
|
Glizdko na pewno nie zaszkodzi, ale może nie podołać robalom.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
BAN stały
|
no właśnieeee pojade jeszcze raz dzisiaj i kupie ten co trzeba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
a u mnie u białego na łodydze( koło kwiatów )pojawiły sie kropelki .. jak rosa to wyglada... to normalne jest??
![]()
#4020 |
Zakorzenienie
|
Rosa jest całkowicie normalna. To jest gutacja. Możesz poobserwowac dokładnie storczyka, czy nie żeruje nic na nim. Bo te kropelki to również może być objaw żerowania robali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.