DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-26, 17:38   #1771
molpyd
Raczkowanie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

Dziewczyny mam pytanie, takie trochę może głupie, no ale trudno
Bo ja zwykle chodziłam do lekarzy państwowych, a teraz chciałam się do gina wybrać prywatnie. No i teraz zrodziło się w mojej głowie pytanie, kiedy się płaci? Jakoś na początku do jakiejś rejestracji się idzie? I w ogóle już pomijając płacenie, jakoś się gdzieś zaznacza swoje przyjście? Aż mi głupio takie pytania zadawać, ale kurczę, jakoś niedoświadczona jestem w takich sprawach.
Taki to trochę off, ale tylko troszeczkę, a głownie interesuje mnie jak to wygląda u Pani dr Hoffmann na Kłopotowskiego.
molpyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 19:18   #1772
JustMe123
Przyczajenie

W przypadku przychodni na Kłopotowskiego zaraz po wejściu natrafiasz na przemiłą panią w recepcji. Powiesz ze chodzi o wizyte prywatną i pani poda Ci kwote do zapłacenia. Następnie powie Ci gdzie dr Hoffman ma gabinet i juz. Za ewentualna cytologię płacisz po wizycie.

Pozdrawiam
JustMe123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 19:37   #1773
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzana1618 Pokaż wiadomość
Dziś byłam u ginekologa, moja pierwsza wizyta. Byłam u pani Agnieszki Hoffman i jestem baaardzo zadowolona! na prawdę, super kobieta i lekarz, polecam bardzo bo jest ciepłą, miła, gadatliwą osobą i wszystko dokładnie tłumaczy

normalnie zazdroszcze Wam takiej lekarki,wszyscy ja wychwalaja!
a ja w Lodzi nie znalazlam jeszcze nikogo tak dobrego....

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 08:45   #1774
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez JustMe123 Pokaż wiadomość
W przypadku przychodni na Kłopotowskiego zaraz po wejściu natrafiasz na przemiłą panią w recepcji. Powiesz ze chodzi o wizyte prywatną i pani poda Ci kwote do zapłacenia. Następnie powie Ci gdzie dr Hoffman ma gabinet i juz. Za ewentualna cytologię płacisz po wizycie.

Pozdrawiam

mnie Pani w recepcji pytała czy bedzie cytologia czy nie

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 12:55   #1775
Edi5555
Rozeznanie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Warszawa

Warszawa
Maggiee24 ja leczyłam się u dr Berndt i bardzo sobie chwalę to osoba bardzo delikatna w badaniu i zarazem fachowa odpowiada na pytania wyjaśnia
na mnie wywarła bardzo pozytywne wrażenie
Stary 2008-10-29, 18:40   #1776
aganieszkaaganieszka
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

kraków
wczoraj bylam na pierwszej wizycie u dr Springwald. polecam kazdej z Was! zyczliwa, rzetelne i bardzo dokladnie wytlumaczyla mi co i jak.
aganieszkaaganieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 09:37   #1777
nikiii
Zadomowienie

GG do nikiii

JustMe123, odkopałam Twoją starą nieco wypowiedź:
Cytat:
Drogie Wizażynki mam pytanie odnośnie wielokrotnie tutaj wymienianej p. dr Hoffman.
Czy zleca badania przed zapisaniem pigułek i juz w trakcie ich brania??? Czy bada piersi bez specjalnej namowy??? Ile tzreba czekac na wizytę???
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam
Jesteś już po wizycie (?), mogłabyś mi odpowiedzieć na swoje wcześniej zadane pytania? Bardzo mnie to interesuje, jutro mam wizytę, ale nie wytrzymam z ciekawości Pozdrawiam

A właśnie, Marwari, nie wiem czy to przydatna informacja, ale jak dzwoniłam na Kłopotowskiego, to dowiedziałam się, że na NFZ można się umówić telefonicznie tego samego dnia, ale pani w rejestracji uprzedziła mnie, że to graniczy z cudem
nikiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-30, 14:16   #1778
lukrecja222
Zakorzenienie

a czy jeśli Pani doktor zleci dodatkowe badania, to można je zrobić od razu i na miejsciu? Czy trzeba znowu sie zapisywac i robic? I potem znowu sie zapisac na odbior badan i konsultacje? ( No i placic za lazdym razem jesli prywatnie)?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 16:22   #1779
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez nikiii Pokaż wiadomość

Jesteś już po wizycie (?), mogłabyś mi odpowiedzieć na swoje wcześniej zadane pytania? Bardzo mnie to interesuje, jutro mam wizytę, ale nie wytrzymam z ciekawości Pozdrawiam

A właśnie, Marwari, nie wiem czy to przydatna informacja, ale jak dzwoniłam na Kłopotowskiego, to dowiedziałam się, że na NFZ można się umówić telefonicznie tego samego dnia, ale pani w rejestracji uprzedziła mnie, że to graniczy z cudem
dzięki za info
chociaz jak na razie to dopiero gdzies w styczniu sie do niej wybieram

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
a czy jeśli Pani doktor zleci dodatkowe badania, to można je zrobić od razu i na miejsciu? Czy trzeba znowu sie zapisywac i robic? I potem znowu sie zapisac na odbior badan i konsultacje? ( No i placic za lazdym razem jesli prywatnie)?
od razu i na miejscu raczej nie bardzo, bo najczęściej są to badania krwi wiec musisz iść do laboratorium gdzie Ci je zrobia a potem z wynikami do lekarza.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-10-30, 16:51   #1780
JustMe123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nikiii Pokaż wiadomość

Jestem już nawet po kilku wizytach u dr Hoffman Otórz jeśli chodzi o badania przed zapisaniem pigulek to u mnie to troche inna historia ponieważ ja byłam gruntownie przebadana przez endokrynologa i w zasadzie wyboru tabletek dokonał mój endokrynolog, więc dr Hoffman wykonała tylko cytologie i zwykłe badanie ginekologiczne (zero bólu, bardzo delikatnie). Po pól roku brania tabletek poszłam na wizyte kontrolną no i tu sie nieco rozczarowałam bo p. dr sama nie zaproponowała żadnych badań musiałam ja o to poprosić ale zapisała wszystko i jest ok. Co do badania piersi to tez niestety nie miałam tej przyjemności:P Poza tym to faktycznie jest baaardzo sympatyczna i delikatna.

Trzymaj sie i daj znać jak Twoje wrażenia bo też jestem ciekawa
Stary 2008-10-30, 18:53   #1781
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Jestem już nawet po kilku wizytach u dr Hoffman Otórz jeśli chodzi o badania przed zapisaniem pigulek to u mnie to troche inna historia ponieważ ja byłam gruntownie przebadana przez endokrynologa i w zasadzie wyboru tabletek dokonał mój endokrynolog, więc dr Hoffman wykonała tylko cytologie i zwykłe badanie ginekologiczne (zero bólu, bardzo delikatnie). Po pól roku brania tabletek poszłam na wizyte kontrolną no i tu sie nieco rozczarowałam bo p. dr sama nie zaproponowała żadnych badań musiałam ja o to poprosić ale zapisała wszystko i jest ok. Co do badania piersi to tez niestety nie miałam tej przyjemności:P Poza tym to faktycznie jest baaardzo sympatyczna i delikatna.

Trzymaj sie i daj znać jak Twoje wrażenia bo też jestem ciekawa
no bo jeżeli byłaś gruntownie przebadana przez endokrynologa i nie było skutków ubocznych, to po pół roku się w sumie badań nie robi
co najwyżej próby wątrobowe, ale je tez mozna co roku robic

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-10-30, 20:14   #1782
JustMe123
Przyczajenie

Owszem byłam badana przez endokrynologa ale pod kątem hormonalnym a to czy np z moja wątrobą jest wszystko ok to inna kwestia. Ale tak jak napisałam to są tylko moje odczucia i wrażenia nie musza sie sprawdzac u kogoś innego. Zresztą branie tabletek to nie łykanie witaminek trzeba być odpowiedzialnym i samemu zadbać o własne zdrowie.
Stary 2008-11-01, 13:52   #1783
nikiii
Zadomowienie

GG do nikiii

No to tak: Warszawa, dr. Hoffman.
Polecam, bo dr bardzo sympatyczna, odpowiedziała na każde moje "zielone" pytanie Piersi zbadała, zrobiła usg przez brzuch (bo miałam okres ;/) i przepisała pigułki, doradzając te, o najniższej dawce Żeby nie zaśmiecać, więcej napiszę w wątku dotyczącym pierwszej wizyty. Pozdrawiam
nikiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 16:01   #1784
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

Szczecin

szukam gin który wykonuję laser lub krio nadżerki,ale nic nie mogę znaleźć
może jakieś szczecinianki pomogą
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 20:52   #1785
kreolkaa
Rozeznanie

ŁÓDŹ

dr. Myślińska z NZOZ RENOMA na Sterlinga 16/18

Przemiła pani doktor i najdelikatniejszy ginekolog u jakiego bylam (zna patenty na rozluznienie nawet najbardziej spietej pacjentki, jaka bylam kiedy trafilam do niej po raz pierwszy) cierpliwie odpowiada na pytania i wykonuje wszystkie badania. Zaluje tylko ze nie trafilam do niej wczesniej, polecam na pierwsza wizyte i nie tylko
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 12:22   #1786
Nicole
Zakorzenienie

Tarnów

Polecam dr Chrapustę-Witek Przemiła, sympatyczna kobieta, potrafi stworzyć miłą, luźną atmosferę. Przy badaniu jest bardzo delikatna, stara się żeby badanie przebiegło szybko i bezboleśnie, nie powodując dyskomfortu Cena wizyty bardzo przystępna, 40 zł. Szczerze polecam każdej Tarnowiance!
Gdyby któraś chciała znać szczegóły zapraszam na PW

Nicole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:09   #1787
bsm
Przyczajenie

Dot.: poszukuje dobrego ginekologa w Krakowie

Teresa Krzysiak-Krzechka Kraków Aleje Pokoju 4 nie polecam podczas ciąży. Żona mówi do niej jak się czuje to jak by gadała do ściany. Ma ciężkie warunki pracy, pracuje przy komputerze, codziennie bule głowy, zaduch że aż prawie mdlała. Żona przychodziła z pracy z płaczem że nie może wytrzymać, a dla pani doktor ciąża to nie choroba i jak głowa boli to trzeba wziąć paracetamol. Ale codziennie? O wypisaniu L4, nie ma mowy. Jak ktoś pójdzie prywatnie to jest miła o wszystko pyta, żartuje jak koleżanka słychać jak odchodzą śmiechy, podejrzewam że i ze zwolnieniem nie było by problemów. Jak przyjmuje na kasę chorych to powinna mieć podobne podejście do pac jęta, lub prowadzić tylko prywatne wizyty. Takie podstawowe badania jak grupa krwi wypisała z wielką łaską o które trzeba było się upomnieć, a które powinny być wypisane na pierwszej wizycie (robi się to w razie krwotoku). Wizyta tam tak jak za komuny. Jak masz ubezpieczenie tym bardziej jak jesteś na początku ciąży i zależy ci na godnym jej przejściu i to znajdź sobie innego lekarza.

Edytowane przez bsm
Czas edycji: 2008-11-03 o 14:14
bsm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 20:11   #1788
czarna2318
Przyczajenie

Ja polecam Małgorzatę Sobstyl w Luxmedzie pracuje w Lublinie.Jest bardzo miła o wszystko pyta,wszystko wytłumaczy.Bardzo fajna kobieta.
czarna2318 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 18:18   #1789
anet84
Przyczajenie

TARNOBRZEG -SANDOMIERZ szukam dobrego ginekologa w tych miastach !!!!
anet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 19:29   #1790
jacila
Przyczajenie

GG do jacila

Łódź - Gadka Stara (samochodem 10 min. od Matki Polki lub z Rudy)

dr Jolanta Gawlik
42 214 21 32
przyjmuje we wtorki wieczorem
koniecznie trzeba się umawiać

Ginekolog i endokrynolog z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem. Pół mojej rodziny do niej jeździ. W ramach wizyty w przystępnej cenie każdorazowo badanie piersi i USG dopochwowe. Normalna kobieta, z którą można o wszystkim porozmawiać i która o swoich pacjentkach lubi wiedzieć więcej niż tylko kiedy miały ostatnio miesiączkę. Na każde, nawet najgłupsze pytanie udziela wyczerpującej odpowiedzi. Gorąco polecam.
jacila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 19:17   #1791
ines85
Zadomowienie

jilca mozesz mi powiedziec ile wynosi taki calkowity koszt wizyty u tej pani doktor ??!!

bede bardzo wdzieczna
pozdrawiam
ines85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 19:18   #1792
ines85
Zadomowienie

ale gafa przepraszam JACILA
ines85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 17:37   #1793
bejbii
Rozeznanie

GG do bejbii

Wrocław

Czy możecie coś powiedzieć o dr Zbigniewie Saczko ??

Może znacie dobrego gina we Wrocławiu??
Stary 2008-11-07, 08:20   #1794
Ravenne
Raczkowanie

Poznań- dr Sosnowska na ulicy Górki, przyjmuje prywatnie.

Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i pierwszy raz jestem w pełni zadowolona z wizyty u ginekologa. Fachowo, miło i tłumaczy wszystko bardzo dobrze.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 21:13   #1795
gabrysiabirnbaum
Przyczajenie

Smile Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

Dr. Beata Antosiak z Pabianic woj. łódzkie.
Od pewnego czasu lecze się u niej ,ona jedna rozpoznała u mnie chorobe, jest zawsze pod telefonem i nie są dla niej najważniejsze pieniądze. Przyjmuje prywatnie na ul. Dąbrowskiego.
POZDROWIONKA!
gabrysiabirnbaum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 09:45   #1796
vvitaminka
Rozeznanie

Witam! Jestem studentą w Opolu, chciałam iść do ginekologa bezpłatnie, z wątku dowiedziałam się,że kilku tak przyjmuje, mam tylko jedno pytanie, co jest mi potrzebne,żeby przyjął mnie bezpłatnie, książeczka rumowska i coś jescze, pewnie jakieś ubezpiecznie?? proszę pomóżcie bo mam problem muszę się zbadac, a nie wiem dokłądnie co jest mi potrzebne...
Stary 2008-11-08, 10:11   #1797
mirage23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emi1234 Pokaż wiadomość
Szczecin

szukam gin który wykonuję laser lub krio nadżerki,ale nic nie mogę znaleźć
może jakieś szczecinianki pomogą
Nie wiem, czy ta pani doktor Ci pomoże, ale bardzo polecam Ci panią dr Natalię Kołodziej-Wojciechowską, świetny specjalita, świetna kobieta, która podchodzi do pacjentek indywidualnie, badanie nic nie boli, jest przemiłą młodą kobietą, która wie jak rozmawiać z nastolatkami i młodymi kobietami. Numer do rejestracji (przyjmuje na NFZ i prywatnie) to 091 422 87 10. Bardzo gorąco Ci polecam - świetny lekarz i specjalista w swojej dziedzinie.
mirage23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 21:20   #1798
krytyfanka
Przyczajenie

Warszawa

Polecam dr. Mikłasz-Kupis bardzo dobra lekarka wszystko wyjaśni, jeżeli są niepokojące objawy wysyła na dużo badań a tabletki jak coś nie pasuje zmienia oczywiście pytając o naszą opinię na ten temat, odpowiada na każde pytanie.. jestem jeszcze niepełnoletnią osobą i nie robi jak niektórzy lekarze wielkich problemów z tego powodu że wspołżyje w tym wieku
krytyfanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 21:48   #1799
shatin
Wtajemniczenie

A możesz nać namiary na tą dr.?
shatin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 09:16   #1800
krytyfanka
Przyczajenie

to wygląda tak że jest to prywatna klinika enel-med i pojedyncze wizyty są drogie, ale polecam wykupić tam pakiet płacisz miesięcznie i to nie dużo, a do każdego lekarza możesz się umówić przez internet bądź telefonicznie i nie czeka się na wizyte u lekarza długo... krócej niż miesiąc na pewno... W poczekalni czasami się zdaży że maksymalne obsunięcie to 20 min ale zazwyczaj wchodzisz o tej godzinie na którą jesteś umówiona.... Klinike tą znajdziesz na stronie
www.enel.pl
krytyfanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości