![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: opryszczka
dzięki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej wam.
Mam takie male pytanko.. Slyszalyscie kiedys o zimnie(takim jak na ustach wyskakuje) na pochwie lub wokolicy jej? Moze ktoras z was miala, i jak sobie z tym poradzila? ![]() ![]() dzieki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimno..
opryszczka narządów płciowych-
http://mediweb.pl/sex/wyswietl_vad.php?id=118 http://www.forumginekologiczne.pl/sp...p%C5%82ciowych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Bardzo prawdopodobne ze jest to wirus opryszczki narządów płciowych a sama sobie z tym nie poradzisz, musisz się wybrać do ginekologa, który wypisze Ci receptę na leki.
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
opryszczkę genitalną tylko trzeba leczyć z lekarzem a nie samemu.. gdzieś przeczytałam, że kobieta leczyła opryszczkę narządów płciowych tymi samymi maściami co opryszczkę wargową... dziwni mnie brak odpowiedzialności i mała świadomość ludzi... przecież podjecie współżycia seksualnego w czasie wykwitów na narządach rodnych zaraża kolejne osoby, a takie maści napewno nie wyleczą z opryszczki, tu potrzebne sa silne leki przeciwwirusowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
koniecznie... nawet jeśli komuś zwykła opryszczka wydaje się błahostką, to genitalnej nie powinien absolutnie lekceważyć... Chociaż dla mnie oba wirusy są wystarczająco groźne, żeby je leczyć farmakologicznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja na studiach sporo słyszałam o takich sprawach prawdopodobnie to wirus opryszczki HSV2 tak jak piszą dziewczyny zapisz się na wizytę do gina możesz tu też poczytać troszkę o tym wirusie http://bezopryszczki.pl/narzady_opryszczka najważniejsze to mieć tego wiruska pod kontrolą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
BAN stały
|
Cytat:
HSV1 czyli opryszczka wargowa najczęściej rozprzestrzenia się przez błony śluzowe jamy ustnej lub zmienioną chorobowo skórę twarzy, zaś HSV2 (wirus opryszczki genitalnej) przez błony śluzowe oraz skórę narządów płciowych i okolic odbytu. Jednak zauważmy, że zmiany obyczajowości seksualnej (czyli częstsze kontakty oralne) wpływają na coraz mniejszy związek pomiędzy typem HSV a lokalizacją zmian chorobowych. Dlatego obecnie zarówno jedna, jak i druga odmiana wirusa może powodować groźną chorobę – opryszczkę narządów płciowych, niebezpieczną szczególnie w okresie ciąży. tutaj też o tym piszą. Edytowane przez aga70 Czas edycji: 2009-03-11 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Poważny problem
Niezrecznie o tym mowic ale wydaje mi sie ze mam jakis powazny problem...w okolicach warg sromowych wyszla mi lekka opryszczka ktora swedzi, a przy oddawaniu moczu piecze mnie w tych okolicach. Poza tym mam bardzo obfite upławy...co to moze oznaczac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poważny problem
Cytat:
Polecam wizytę u ginekologa plus badanie, może to być zarówno infekcja bakteryjna jak i wirus -> opryszczka narządów płciowych, napewno "coś tam siedzi" oczywiście jeśli słusznie używasz słowa "opryszczka". pierwszy przypadek trzeba wyleczyć bo sam nie minie, drugi przypadek może Ci sam zejdzie tak jak opryszczka na ustach, ale dla kobiet ta choroba to akurat duży problem związany z ryzykiem wad wrodzonych u płodu więc trzeba wiedzieć, że się go ma ![]() ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Oznacza to, że musisz w trybie pilnym udać się do ginekologa.
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
niestety żadna z nas nie zidentyfikuje Twojej dolegliwości przez internet. Idź do ginekologa, to rozwiąże Twój problem
![]()
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
hmm nie pomyślałam o tym a masz dużo racji teraz HSV1 równie dobrze może występować na narządach płciowych...najlepiej jest pójść do lekarza i zrobić badania na wirusa opryszczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
|
kurcze, aga70 jakie wykład, całkiem to zresztą logiczne, ale sama nie pomyślałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
ja również tak jak poprzednicy powiem MARSZ do lekarza. z opryszczką genitalną nie ma żartów. ona naprawdę może wyrządzić wiele szkody a i z łatwością można zarazić partnera.. Opryszczkę genitalną (wargową też) obecnie można skutecznie zwalczać lekami przeciwwirusowymi ale one sa tylko na receptę.
daj znać co u Ciebie, jak po wizycie lekarskiej, jakie leki dostałaś, takie informacje też będą dla innych cenne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mądrze piszą wizyta u dobrego ginekologa przede wszystkim...tym bardziej że dodatkowo występują upławy a to nigdy nie jest dobra wiadomość a czy na tej opryszczce pojawiają się strupki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
|
SquareSky koniecznie do lekarza... nie ma żartów, broń boże nie lecz nic na własną rękę, no i nie ma sie czego wstydzić, bo przez wstyd i strach można tylko pogorszyć swoją sytuację
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
|
Cesarka zmniejsza ryzyko zakazenia dziecka w drogach rodnych kobiety, dlatego jest stosowana w takich przypadkach... Zakażenie pierwotne w czasie porodu moze być tragiczne w skutkach
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
BAN stały
|
leczenie na własną rękę.. niektórzy mają takie rozumowanie że opryszczkę genitalną można smarować tymi samymi maściami co opryszczkę wargową.. ale chyba takie sposoby nie zdają sobie sprawy z tego jak łatwo opryszczkę można przenieść...i że to "dolna" opryszczka to jest zupełnie inny wirus.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
mnie przerażają takie przypadki jak dziecko w trakcie porodu zaraziło się wirusem opryszczki. nie będę wam wklejać tu fotki samo wejdźcie na wikipedię. sa tam zdjęcia m. in noworodka zarażonego HSV.. przerażające a wystarczy przed zajściem w ciążę przepadać się pod kontem obecności wirusa a w ciąży uważać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
|
W ciąży sporo czytałam na temat różnych chorób, naoglądałam się zdjęć i wolałam dmuchać na zimne. Na szczęście jesteśmy cali i zdrowi... Niby czasem sama mówiłam, że nadmiar wiedzy szkodzi, bo szukałam problemu nawet tam, gdzie go nie było, ale grunt to jednak być świadomym zagrożenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Opryszczka ;(
Niestety zaraziłam się wirusem opryszczki ;( 2 dni temu zauwazyłam zaczerwienienie i podrażnienie w okolicy intymnej. Potem pojawiły się pęcherzyki, ktore zaczely pękać tworząc ranki. Jestem załamana. Ile to potrwa? Jak można przyśpieszyć proces gojenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
![]()
po 1 WYSZUKIWARKA
po 2 KONIECZNA WIZYTA U LEKARZA! HPV w miejscu intymnym to dużo poważniejsza sprawa niż na ustach. powodzenia ![]()
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Dot.: Opryszczka ;(
własnie nie moge nic znalezc
![]() słyszałam, że nie trzeba iść odrazu do lekarza, tylko wystarczy jakas masc? wolalabym sobie sama z tym poradzic. jak myslicie kiedy mi to minie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Lepiej nie lecz się na własną rękę, lekarz zrobi to fachowo i na pewno skuteczniej. Opryszki nie można lekceważyć, dlatego lekarska rada jest niezbędna.
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Chyba jednak będę musiała wybrać się do lekarza..
Dlaczego wolalabym poradzic sobie z tym sama? Ponieważ aktualnie znajduję się za granicą i przez najblizsze 4 dni nie bede miala takiej mozliwosci.. Martwi mnie jeszcze jeden fakt, iż nie jestem pełnoletnia i nie byłam jeszcze na pierwszej wizycie u ginekologa. Wolalabym nie mieszac w to rodzicow, bo nie mam z nimi najlepszych kontaktow ![]() dodam, że mam 17 lat. dziękuję bardzo za kazda pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
chyba mam wyszukiwarkę VIP
![]() przejrzyj kilka tematów z tego linku, kilka ma tytuł opryszczka, zimno itd.itp. bądź poważny problem.: http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=15182009 a od siebie powtórzę tylko, że lekarz jest konieczny, bo te maści są na receptę (to nie są takie same maści jak do opryszczki na ustach!!) no, ale zrobisz jak zechcesz, na ta chwilę możesz doraźnie sobie posmarować to miejsce jakimiś maściami bez recepty, które polecają dziewczyny w innych tematach.
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Wybierz się do lekarza najszybciej jak będziesz miała możliwosc. Nie przejmuj się tym, że masz 17 lat. Możesz się wybrac do lekarza bez względu na wiek. Nie musisz isc z mamą do lekarza. Powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.