|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
cześć ja jeszcze przed śniadaniem bo nie wiem co zjeść
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Wszystkim w ten mglisty, Londynski poranek z Krakowa
![]() Tak wiec jak proponowalyscie - od wczoraj jestem na 1 fazie, z zalozeniem ze w sobote wieczorem troche pogrzesze ![]() Wczorajszy jadlospis, niezbyt imponujacy i z bledami, wiem, ale zywcem czasu nie mialam ![]() -jogurt waniliowy, activia(to bedzie staly punkt programu), troche sereka waniliowego(swiezy, bez cukru chyba) -wiesniak z ogorkiem kiszonym ![]() -pol kostki sera bialego, 2 pomidory, 2 ogorki kiszone, ziola z bazylia -fasolka szparagowa z pieczarkami i cebulka, 1,5 jajka, 1 pomidor... troche serka wanilowego ![]() kolacja byla boska polecam :tak: zamierzam robic fotki swoim daniom to powklejam ![]() a dzis na sniadanie juz byl: -jaogurt waniliowy, mleko chyba ok szkalnki, jogurt naturalny ze slonecznikiem(2 lyzeczki) i planuje: -activia, 1/2 kostki sera bialego, plasterek szynki i sera zółtego -wiesniak z pomidorem i przyprawmi z bazylia i 2 jajka -kotlety z groszku i kalafior(albo purre z kalafiora) i salata z pomidorem i ogorkiem - pewnie cos jeszcze wtrace moze zrobie zupe meksykanska ![]() wiem, powiecie ze za malo warzyw, mnie tez ich brakuje, glownie salaty zeby cos sobie przygotowac i wziasc ze soba, caly dzien poza domem bylam, a dzis zaspalam ![]() przysiegam poprawie sie dzis, zaraz po pracy
Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-11-06 o 09:34 |
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
fruity pysznie te Twoje zdjęcia wyglądają!
jak robisz serniczek? asiol co do wina to ja kocham półsłodkie, chociaz jak byłam teraz we Włoszech to mi posmakowało półwytrwane. i powiem Ci, że się nie przejmuje jak sobie popiję, bo to najmniej szkodliwy alko ![]() wiem, że jest nawet wskazany w małych ilościach. Lynn gratulacje ja na I fazie też schudłam jakieś 1,5-2 kg.. wolne chudnięcie daje trwalszy efekt ![]() Cykado jak Twoja dieta Zuzla? powiedz coś o niej.
|
#2404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez Elfik a lice Ci zosstało 1 fazy ![]() Cytat:
Potem pokroiłam jak na zdjęciu i natarłam zarry i papryką, smazyłam na łyżce oliwy z oliwek ![]() Cytat:
Filet z dorsza mniammmmmm [1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9608914] W ogole ciezki dzien sie dzis szykuje i chyba wole siedzieć cały dzień w pracy niż wracać potem do domu [/quote]A to czemu ![]() Cytat:
![]() ************* Wczoraj na zakupach, co nie wkłądałam do koszyka to sprawdzałam skład Ciągle sie uczę i znalazłam cukier w zwykłym musli Na razie wiem że nie można ale myślałam o 2 fazie, o jakichś płatkach ![]() p.s Siemię lniane zdaje rezultat ![]() p.s.2 No i tradycyjnie kawka z rana ![]()
|
|
#2405 | |
|
Konto usunięte
|
Ska Bardzo sobie chwale, chociać pewnie robie błędy bo ksiązki dalej nie przeczytałam. Tak, jak juz pisałam Marzeniatku to taka II faza z paroma zasadami.
Cytat z Forum DZ: Cytat:
![]() Nie moge dogadać się z TZ ![]() Mam na zbyciu ksiązkę SB, jakby ktoś był zainteresowany to PW. Wystawie ją pewnie na allegro
Edytowane przez 1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb Czas edycji: 2008-11-06 o 10:23 |
|
|
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Ale zle spalam i jeszcze na dodatek glowa odkad otworzylam oczy mi peka. Cykado niedlugo odpoczniesz. ![]() Ska wczoraj zrobilam tak: 5 jajek z 2 plaskimi lyzkami fruktozy i 1 lyzeczka slodziku w plynie ubilam, dodalam troche aromatu rumowego i 1kg Magerquark, to taki serek 0,2% i wymieszalam i do pieca.
|
#2407 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny dołączam do Was jeśli można
już kiedyś stosowałam SB i na I fazie zleciało 2kg, zobaczymy ile tym razem. Weszłam dziś rano specjalnie na wagę i pokazała 55. Marzy mi się jeszcze 5 kilo (jak na razie )
|
|
|
|
#2408 | ||||
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewuszki, dzisiaj wreszcie mam wiecej roboty w pracy, bo juz meczyla mnie ta nuda, heheh, i dlatego dopiero teraz sie witam, bo znalazlam wolna chwilkeCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo cos mi sie obilo o uszy![]() dzisiaj zrobie sobie ta Twoja kapustke
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
ja po sniadanku z serka ze szczypiorkiem, czosnkiem i ogorkiem ![]() Na II sniadanie salatka z fasolki zoltej, pora, papryki, pomidorka a na obiad zrobie sobie zapieknego kalafiora, bo lezy w lodowce i juz nikt w domu nie chce go jesc![]() Za maz ma dzis na obiad tluuuusteee zeberka duszone z porem, co by nie marudzil, ale on z tych, ze kuzwa moze jesc i jesc i jesc i jest chudy ![]() Atoska witaj i powodzenia ![]() Cykada z doswiadczenia wiem, ze lepiej pogadac, niz uciekac, no ale ty to tez wiesz... nic madrego sie nie wymysli, trzymam kciuki za poprawe PYsiamn wlasnie wczoraj tez czytalam sklady na produktach, mialam zamair dzis zrobic salatke z selera w sloiku, a tu zonk cukier tez sie ucze. Patrzalam tez wczoraj na siemie, w jakiej ilosci je zalewasz i pijesz???
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero po sniadanku jestem.
2 kromki pelnoziarnistego z kozim serem, pomidorem, a druga z szynka pieczona i musztarda. A tak wyglada moj chlebek, ktory zawsze jem. W rzeczywistosci jest jeszcze bardziej ciemny.
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Bambi to byl jogurt z Campiny, i na 100% mial cukier
, ale musialam go zjeść, bo TZ napewno by go nie tkna (on w ogole jakis dziwny jest jesli chodzi o jedzenie ) a grzech wyrzucac. Kupilam go w niedziele, do mojej owocowej bomby witaminowej(duzo roznych zmiksowanych owocow ) i potem po troszke sie nim delektowalam, ale ciesze sie ze juz sie skonczyl A ja wlasnie sie zastanawiam czy ksiazki o SB nie sprezentowac tacie pod choinke, bo ostatnio wysoki cukier mu w badaniach wyszedl tylko watpie ze on sobie sam bedzie gotowal w sumie mamie tez by sie przydala i ona pewnie by z niej gotowala, ale puki co mama jest za granica... sama nie wiem ![]() hmmm, mysle ze jedna ksiazke kupie, beda sie musieli nia jakos podzielic prosze poradzcie mi ktora lepiej?? sytuacja wyglada nastepujaco - rodzice nie znaja zasad zdrowego odzywiania, a mama bez przepisow nie bedzie gotowac bo zawsze bedzie uwazac ze cos zle robi, wiec lepiej nie robic niz zeby bylo nie tak jak trzeba ja juz ja znam czyli musi byc wstep teoretyczny i duzo przepisow... POMOCY Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-11-06 o 11:29 |
|
|
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez mysle o prezencie dla rodzicow, u nas niestety w zyciu by sie ta ksiazka nie sprawdzila, bo moj tata na widok warzyw ucieka ![]()
|
|
|
#2413 | |
|
Konto usunięte
|
Fruity po wczorajszym obawiam się, ze wczesniej sie to skonczy. Juz po prostu nie wierze w niektore rzeczy
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
podobnie jak moj TZ
tragedia po prostu jak zielone i nie daj Boże jeszcze "żywe" to prawie trujace (ugotowane/duszone zreszta też, ale już mniej)edit: ide na angielski mamy w czasie pracy
Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-11-06 o 11:57 |
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9610938]Fruity po wczorajszym obawiam się, ze wczesniej sie to skonczy. Juz po prostu nie wierze w niektore rzeczy
Effa wiem, ale monolog nie pomorze. Dobra nie mysle o tym, jeszcze 4 godziny w pracy musze przebiedować i nie gryźć otoczenia [/quote]Moze uda Wam sie do wyjazdu jakos "przebrnac" a potem bedziecie wiedziec tak pewniej co dalej. Napewno na koncu wszystko obroci sie w dobro, cokolwiek to bedzie znaczylo.
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
a mój Tz pewnie znowu bedzie musiał isc na pierwsza faze
hehe bo od poniedziałku przyjechali do nas koledzy z Polski i rodzice dali nam całą lodówke jedzenia wiec co?? trzeba pozjadac![]() w poniedzialek tez mielismy 7 rocznicę z TZ wiec była pizza, chipsy. jutro sie zobaczy jak to bedzie z tą wagą TZ i moją hehe |
|
|
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
Cykado duuużo tego, chociaż pewnie to kwestia przyzwyczajenia
dużo chcesz jeszcze zrzucić, bo to taka trochę męczarnia te wszystkie zasady przestrzegać..?fruity a da radę zrobić ze zwykłego chudego twarogu? oczywiście najpierw chyba ubiłaś białka i je dodawałaś stopniowy do reszty masy, right? ![]() co z Twoim TŻ tak swoją drogą? jesteście razem?
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ubijalam osobno, od razu razem cale jajka. Robilam kiedys z twarogu i tez bylo dobre. Ja po prostu lubie bardzo mokre ciasta, dlatego uzywam raczej tego serka. Konsystencja jest podobna do serka homo, ale bardziej zbita.
Wiec moze twarozek z homo pomieszany bylby ciekawym rozwiazaniem. Probuj i zdawaj relacje. Tylko nie wiem czy to przez moj piekarnik czy tylko przez fruktoze, ale dziwnie sie piekl sernik, strasznie dlugo i mial jeden caly rog z gory przypalony, a reszta ciasta jasna. ![]() Z TZ sie rozstalismy, ale przeprowadzamy sie razem do nowego mieszkania. Tak naprawde zachowujemy sie jak gdyby bylismy razem, tyle ze mowimy, ze nie jestesmy. Taki jakis dziwny zwiazek. Ale dopoki nam tak w miare dobrze, to ok. Zobaczymy co bedzie w przyszlosci. ![]() A co u Ciebie? TZ wyjechal prawda?
|
#2419 |
|
Rozeznanie
|
Fruity faktycznie Twój związek jest ciekawy
![]() ale musi być dobrze... zresztą jak sie przeprowadzicie pewnie sporo sie wyjasni mam pytanko... otóż pijam swoją ukochaną herbatke (dwie dziennie) i teraz zastanawiam sie, czy moge ja pić jest to herbatka Vitax AntyCellulit Program, dobrz sie po niej czuje, nie mam wzdęć ( a mi doskwierały) i fajnie działa na skóre (pije ją juz 3 m-ce) jej skład to: kwiat hibiskusa, 10% to zielona herbata, rumianek, liść jeżyny, korzeń lukrecji, liść mate, skórka gorzkiej pomarańczy, nasiona guarany, akstrakt z nasion winogron, L-karnityna. Moge pić taką mieszanke na I fazie SB? i tak z niej pewnie nie zrezygnuje bo naprawde chwale ją sobie w każdym calu, ale tak pytam... z ciekawości
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby wszelkie owocowe herbatki sa zakazane na fazie I. Ale to tak samo z kawa, a zobacz ile z nas ja tutaj pije.
|
#2421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() więc napewno nie zrezygnuje z mojej owocowo-ziołowej herbatki Fruity zaczełaś SB dokładnie w mój ślub, co rusz patrze na Twój podpis i mi sie on przypomina własnie jem wiesniaka i papryke żółtą, pół tej papryki tzn
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
He
A jak dlugo jestes z TZ?
|
#2423 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu jadam niektóre rzeczy o okreslonych porach. Reszta tak jak w SB. Zuzel pomógł mi wprowadzić ryz i makaron, zaczełam piec z mąki pp i jakoś tak luzniej podchodzić do tego ze mam koniecznie zjeść 5 posiłków ![]() Dla mnie jest to wręcz łatwiejsze
|
||
|
|
|
#2424 |
|
Rozeznanie
|
yyy... 3 lata
mieszkamy ze sobą od 2 lat, czailiśmy sie na siebie juz 4 lata temu ale bylismy zajęci ![]() zrywalismy ze sobą z pięć razy, ja sie wyprowadzałam z dziesięć razy, jego wywalałam z pięćdziesiąt razy z domu a kochamy sie jak dwa wariaty
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Ja sie dzis zapisalam ma masaz bo mi w krzyzu chrupnelo i pobolewa Pewnie od dzwigania chryzantem itp. Jutro ide na te tortury ale juz nie moge sie doczekac bo cierpie ![]() Wczoraj zjadlam niewiele i w biegu a dzis tez sie opozniam z jedzeniem. Zaraz bede jesc wczorajsza obiadokolacje czyli makaron ciemny z pomidorami, selerem naciowym, cebulka i grilowanym czosnkiem A pozniej kawka z tlustym mleczkiem ![]() Domi jak milo cie znow widziec gratuluje awansu ![]() Ska opowiadaj jak Mediolan bo ci go strasznie pozazdroscilam ![]() Fruity czy mi sie wydaje czy jak masz rozterki to sie bierzesz jak ja za gotowanie? Wczorajsze foty mnie powalily - na koloniach powinnas gotowac bo ilosci nieziemskie potrafisz wyprodukowac A co do zwiazku to nie ma co sie przejmowac bo najgorsza jest obojetnosc. Jakzwiazek burzliwy to znaczy ze wciaz emocje sa silne Tez mielismy swoja historie i powroty i rozstania ale jakos sie dotarlismy i teraz jets fajnie Nawet mam wrazenie ze co dzien to lepiej Co nie oznacza, ze czasem chmury gradowe sie nad nami nie zbieraja Pielegnuj uczucie jak ci na nim zalezy ![]() Czytam i czytam i nie moge sie dopatrzec przepisu na kapustke pysiamn Czy ktos zorientowany moglby mi podac nr postu w ktorym jest przepis bo ja jakas slepawa jestem ![]() Pozdrawiam wszystkich ![]() |
|
|
|
#2426 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Mały śpi Cytat:
Wg mnie jest bardzo fajna, mi bardziej pasuje od przewodnika SB A przepisy modyfikuję ![]() Mam nadzieję że będzie CI smakowała ![]() Cytat:
nawet w delikacie ![]() A siemię ja daję dwie łyzki i zalewam wodą tak by je dobrze przykrył o i trochę pływały jak pęcznieje to własciwie nie piję a jem łyżeczką Cytat:
![]() Nic zrobię rozeznanie jak już wkroczę do II fazy ![]() Cytat:
Cytat:
Edit : Cytat:
A więc : Cytat:
************ Zaraz idę zrobić obiad Został mi kawałek wczorajszej obgotowanej piersi ![]() A potem mam znowu jazdy na 16 do 18 wrrrrr nie lubię jezdzić po ciemaku
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-11-06 o 13:32 Powód: dopisek |
|||||||
|
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
wielkie dzieki pysiamn
na szczescie mam to juz za soba 3 razy zdawalam egzamin
|
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki, kolejny dzień I fazy SB
(hmmm 9 dzień) waga stoi a ja wczoraj pokłóciłam sie z moim TŻ. wyliczył mi wszystko co jadłam przez ost tydzień i powiedział ze mysle tylko o jedzeniu. strasznie ponizające to było dla mnie. po czym poszedł do sklepu i kupił sobie czekolade tragedia.
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ilosci nieziemskie nie tylko gotuje, ale niestety tez wcinam i to zawsze wieczorem. Szczegolnie jesli na wieczor jest obiad. Dokladnie to samo myslalam czytajac post natalaplo..burzliwy zwiazek, ale wlasnie silne emocje. U mnie niestety tak nie jest. My jestesmy oboje zbyt obojetni, racjonalni.
|
|
#2430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a na obiad bede miała wczorajszą zapiekanke z cukini i mielonego wieprzowo-drobiowego i parmezanu i pomidorów i cebulki i czochu no i z moim super ketchupem no i zrobie chyba tą kapustke pysiamn jak dostane włoską... Fruity racja, że u nas emocji co nie miara, tymbardziej ze ja jestem kawałkiem cholery a mój TŻ ostoją spokoju do pewnego momentu ekhm... bede za Ciebie, za Was trzymać kciuki!!!
wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2008-11-06 o 13:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

ja na I fazie też schudłam jakieś 1,5-2 kg.. wolne chudnięcie daje trwalszy efekt 
, a racuchy miodzio. Ja chcę 2 fazę! 
Elfik a lice Ci zosstało 1 fazy
) - pyyyyyyyyyyyyyychotka!
Nie wiem jak mi pojdzie z 2 fazą, zobaczymy
Na razie wiem że nie można ale myślałam o 2 fazie, o jakichś płatkach 

...... ? 

tragedia po prostu
Pewnie od dzwigania chryzantem itp. Jutro ide na te tortury ale juz nie moge sie doczekac bo cierpie