mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-06, 08:20   #4831
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

U mnie w brzucholku te 118 cm ( a startowałam z 77cm) Chyba rzeczywiście wszystko mi idzie w brzuch, biodra i pośladki....

A w cycu 110 cm - mam wrażenie, że zbytnio nie urosły... jakieś 10cm

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 08:46   #4832
bezsenność
Zadomowienie

Jej! Straszycie mnie z tym przyspieszniem czasu! owszem, chciała bym miec juz maluszka przy sobie ale u mnie jeszcze nic nie gotowe!
Ciuszki nie poprane, wyprawka nie skonczona, mebelki i łóżeczko nie kupione a jeszcze masa innych obowiązków czeka, które nie pozwalja mi sie zająć maleństwem.

Młody- siedź tam gdzie powinieneś i daj mamusi czas na skonczenie wszytkiego
Stary 2008-11-06, 09:17   #4833
Żyrafka_81
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Ale stron naprodukowałyście przez jeden dzień

Widzę, że miary poszły w ruch to i ja się pochwalę-
wynik z soboty bo mierzę brzuchol co tydzień; to był 31 tc i 114 cm na wysokości pępka. Ważenie będzie w przyszłym tygodniu

Czy Wam też ludzie przyglądają się na ulicy? Jak nie byłam w ciąży to wiele osób patrzyło na to jakie mam buty, bo jestem wysoka (181 cm) i pewnie myśleli, że mam nie wiadomo jaki wysoki obcas, a teraz spoglądają z zaciekawieniem na brzuchol tak jakby pierwszy raz widzieli kobietę w ciąży. Trochę to denerwujące...

Ja też z przygotowaniami daleko w polu. Na długi weekend jadę do rodziców więc może naciągnę ich na wspólne zakupy
Stary 2008-11-06, 09:26   #4834
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Ja dzisiaj zaczęłam robić listę rzeczy brakujących... I jak na razie to mam już 34 pozycje i to mi jakieś 1300 zeta wyjdzie. A niby tyle rzeczy po pierwszym dziecku mam

Ale sobie tak myślę, że chustę i leżaczek to zostawię dla rodzinki, co by mogli się jakimś prezentem popisać.... zawsze te 500 zeta mniej

01.11.2005 Jasio

Edytowane przez Nightingle
Czas edycji: 2008-11-06 o 09:28
Stary 2008-11-06, 09:31   #4835
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Żyrafka_81 Pokaż wiadomość
Ja też z przygotowaniami daleko w polu. Na długi weekend jadę do rodziców więc może naciągnę ich na wspólne zakupy
Ja własnie tez mam taki zamiar tez jedziemy do moich rodzicow i moze wkoncu uda nam sie wozeczek kupic, i ubranka jakies za ich kase oczywiscie W końcu pierwszy WNUSIO to cos mu sie nalezy

Cytat:
Napisane przez Nightingle
A w cycu 110 cm - mam wrażenie, że zbytnio nie urosły... jakieś 10cm
ja mam 108 urosly bardzo z B do 20 tyg bylo D , a teraz to juz porazka F... ale jeszcze 11 tyg

A zastanawialyscie sie co zrobicie z maluszkami po macierzyńskim, glownie mysle o tych dziewczynach ktore nie moga liczyc na babcie , ... złobek czy niania?? czy moze wychowawczy??
ja najpierw myslalam o wychowawczym, ale mysle ze to moze nie jest najlepsza opcja ... jakie macie pomysly??

buziaczki
Stary 2008-11-06, 09:46   #4836
lucyAS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja to się na pierwsze miejsce nie załapię na pewno. Będe pod koniec i zostanę sama na wątku bo wszystkie pójdziecie już na odchowalnię
nic sie nie boj nie zostaniesz sama, ja tez mam na termin luty

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczęłam robić listę rzeczy brakujących...
Ale sobie tak myślę, że chustę i leżaczek to zostawię dla rodzinki, co by mogli się jakimś prezentem popisać.... zawsze te 500 zeta mniej
dobrze mowisz trzeba dac rodzince okazje , ja tez tak zrobie bo pozniej by powiedzieli ze nic nie kupili bo wszystko juz mamy

Cytat:
Napisane przez arleta110 Pokaż wiadomość
Ale śmiesznie z tym sikankiem popuszczankiem, nie jestem sama.

Dziś zrobiłam pierwsze zakupy dla Oliwierka, więc już nie jestem niedobrą, leniwą mamą i dlatego dużo lepiej się czuję. Jeśli chodzi o ubranka mam pewne wątpliwości. A mianowicie, np jak chcę kupić kombinezonik, to jaki rozmiar? Czytałam, ze od 0-3 mies rozmiary są do 56. To może 56 kupić? Kurcze nie mam za bardzo kogo sięporadzić, a może mi głupio, że taki laik ze mnie? No ale na szczęście jesteście Wy

A jeśli chodzi o Kegla, to także ćwiczę - może uda się uniknąć nacięcia?

A najciekawsze jest to, że jak zaczynam ćwiczyć, to mały staje się o wiele bardziej aktywny. Może mu mięśnie główkę smyrają hehehe trochę wczoraj byłam sadystką pod tym względem Spróbujcie i Wy!
ja kupiłam taki na 56 , jednak w bierdonce - jak bedzie za mały ta najwyzej kupie wiekszy, jak narazie dzidziol jakichs rekordów wielkosci nie pobijał, był tak po srodku normy, za tydzien wizyta u gina to zobacze ile przyrosł
a wogole to jak sie urodzi w lutym to od razu nie zamierzam go ciagac po polu i moze sie okazac ze zimowy kombinezonik na nic sie nie przyda

czasem jak mnie dzieciak kopnie w pecherz to musze szybko do toalety , wy tez tak macie? mnie sie wydaje ze on ciagle nozkami do doły

a wczoraj naszło mnie na sernik , upiekłam i tak sie objadłam ze oddychac nie mogłam dzis juz nie mam na niego ochoty

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 09:52   #4837
Żyrafka_81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
A zastanawialyscie sie co zrobicie z maluszkami po macierzyńskim, glownie mysle o tych dziewczynach ktore nie moga liczyc na babcie , ... złobek czy niania?? czy moze wychowawczy??
ja najpierw myslalam o wychowawczym, ale mysle ze to moze nie jest najlepsza opcja ... jakie macie pomysly?? buziaczki
Też mam ten problem...tu mam tylko teściów na których pomoc nie mogę liczyć, mają już swoje lata i choroby więc odpada. Do żłobka nie oddam pół rocznego dziecka, a opiekunka... zostałoby niewiele z mojej wypłaty więc się nie opłaca. Mam taki plan żeby wrócić do swojego rodzinnego miasta gdzie chętna babcia (moja mama) zajmie się maluszkiem. Innej opcji nie ma, więc musi się udać Trzymajcie kciuki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 09:54   #4838
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lucyAS Pokaż wiadomość
a wczoraj naszło mnie na sernik , upiekłam i tak sie objadłam ze oddychac nie mogłam dzis juz nie mam na niego ochoty
Sernika nie lubie... ale mam straszna ochote na makowiec
Stary 2008-11-06, 09:54   #4839
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez lucyAS Pokaż wiadomość
czasem jak mnie dzieciak kopnie w pecherz to musze szybko do toalety , wy tez tak macie? mnie sie wydaje ze on ciagle nozkami do doły
Głowa do góry wcale nie musi być nogami do dołu Mnie moja mała też tak smyrała solidnie i myślałam, że skacze... a lekarz mówi do mnie na usg, że nie.... ona sobie tak rączkami przebiera Wprawne rączki ma ta moja dzidzia

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-11-06, 09:55   #4840
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Sernika nie lubie... ale mam straszna ochote na makowiec

Sernik lubię, makowiec lubię, ale.... zjadłabym murzynka

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-11-06, 10:01   #4841
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam ten problem...tu mam tylko teściów na których pomoc nie mogę liczyć, mają już swoje lata i choroby więc odpada. Do żłobka nie oddam pół rocznego dziecka, a opiekunka... zostałoby niewiele z mojej wypłaty więc się nie opłaca. Mam taki plan żeby wrócić do swojego rodzinnego miasta gdzie chętna babcia (moja mama) zajmie się maluszkiem. Innej opcji nie ma, więc musi się udać Trzymajcie kciuki
A co z praca zmienisz prace czy jak?? bo moja mama chetnie sie zajelaby Malutkim ale 100 km 2 razy dziennie dojezdzac to bez sensu, jej propozycja zebym przyjezdzala na weekendy a ona bedzie na tyg sie nim zajmowac... tez bezsensu , ja sobie tego nie wyobrazam widziec dziecko 2 razy w tyg
W pracy zarabiam niewiele jak opiekunce dam 800 zl na dojazdy 200zl, to z mojej pensji juz nie wiele zostaje a do złobka ... to same chorobska, i nie wiem czy ktos sie nim odpowiednio zajmie
Stary 2008-11-06, 10:02   #4842
siobhan1
Zadomowienie

Dziewczynki, witam czwartkowo

Widze, zeniektórym sie spieszy do rozpakowania mni chyba nie tak bardzo, przynajmniej mam jeszcze troszke ciszy i spokoju, bo potem to sie bedzie dzialo
Choc nie ukrywam, ze bardzo mnie ciekawi jak to moje dziecie wyglada no i czy jest Marta czy Pawelkiem ale perspektywa porodu przeraza mnie na tyle, ze nie spieszy mi sie tak bardzo. Poza tym mam nadzieje dotrwac do stycznia

Tez mam problem z wizyta, ostatnia juz kontrola przypada mi w bozenarodzenie, no i kto mnie pooglada, czy wsio jest OK? W takim ukladzie, nie bedzie ostatniej wyzyty czy jak? Jak bede na nastepnej to sie zapytam...

Wiecie jak pomysle o serniczku czy o makowcu to na sama mysl mam zgage
ale porzadnym tortem bym nie pogardzila - tylko te kilogramy.....
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 10:11   #4843
lucyAS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Wiecie jak pomysle o serniczku czy o makowcu to na sama mysl mam zgage
ale porzadnym tortem bym nie pogardzila - tylko te kilogramy.....
zgaga była pożniej
a na torta nie mam ochoty, nie przepadam i ciaza tez tego nie zmieniła...

ale coraz bardziej obsesyjnie chodza za mna placki ziemniaczane

i to wasza wina - przez to cale pisanie o plackach..

Nightingle - to jak moj synus ma tak silne rączki to strach pomyslec jakie ma silne nóżki , ale mnie sie widzi ze to beda nogi , bo stale czuje tylko w dole brzucha, a tak to chyba powinien czasem kopnac i bym poczuła wyzej.... sama nie wiem....

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
Stary 2008-11-06, 10:12   #4844
Żyrafka_81
Raczkowanie

Cytat:
A co z praca zmienisz prace czy jak?? bo moja mama chetnie sie zajelaby Malutkim ale 100 km 2 razy dziennie dojezdzac to bez sensu, jej propozycja zebym przyjezdzala na weekendy a ona bedzie na tyg sie nim zajmowac... tez bezsensu , ja sobie tego nie wyobrazam widziec dziecko 2 razy w tyg
W pracy zarabiam niewiele jak opiekunce dam 800 zl na dojazdy 200zl, to z mojej pensji juz nie wiele zostaje a do złobka ... to same chorobska, i nie wiem czy ktos sie nim odpowiednio zajmie
Stoktorko ja mam do rodziców 130 km więc dojazdy odpadają.
Z moją pracą raczej nie byłoby poblemów, pracuję w "kochanej" budżetówce i jest możliwość przeniesienia etatu do innego miasta.
Jest tylko problem z pracą dla męża ale szukamy i nie tracimy nadziei że coś się znajdzie.
Propozycja Twojej mamy nie jest za dobra, wiem że chce dobrze i trzeba to docenić ale widzieć własne dziecko 2 razy w tygodniu to trochę za mało...
Stary 2008-11-06, 10:29   #4845
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Kuuurde, to ja jestem cienka w pasie przy was Myslalam, ze mam niezłą piłeczkę, a to sie okazuje, że najcieńsza jestem...O cycu nie wspominam. Zawsze należałam do drobno-cycatych i nic sie nie zmieniło. Myslalam, ze choc w ciazy coś mi urośnie, a tu kiszka. Tylko pełniejszy się zrobił.
Moze to wszystko wina mojej budowy? Mam 165 cm wzrostu i jestem drobnej kości. Sama nie wiem. A z się zaczęłam martwić. Niby z dzidzią ok, rosnie, fika...ech.
Wczoraj wieczorem upieklam "wiewiórkę". Proste jak barszcz ciacho z jablakmi i orzechami. Do herbatki czy kawki jak najbardziej ok. Przepis testowany z gazety, ale został przyjęty
OO, dobrego sernika tez bym wszamała. I bigosiku mi sie zachciało...
Jesli chodzi o zakupy, to ja wogole nie myslę o leżaczkach, bujaczkach ani innych dodatkach. Po samym urodzeniu mi nie potrzebne, a podstawowych mam jeszcze tyle do kupienia...lóżeczko, pościel itp. Czyli apteka, hurtownia i konkretny spredawca na All. No dla siebie muszę wyprawke skompletować, bo jestem w lesie. Nie mam koszul ani szlafroka...
Słyszałayscie, że za ok 2 tyg snieg spadnie??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 10:44   #4846
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

ja sie chyba wykonczę ,wróciłam od weterynarza ,robił psince usg i krew pobierał ,wyszedł rak ,nie wtrzymam tego psychicznie .to najgorszy dzien w moim zyciu,wszystkiego mi sie odechciało .
psina owczarek niemiecki ma zaledwie 8 lat ,sporo przeszła bo 8 lat z nami na wynajmowanych mieszkaniach i teraz dopiero ma dom z ogrodem od 4 miesiecy a tu takie cos,los jest okrutny!bóg chyba nie istnieje skoro robi mi cos takiego własnie teraz,łzy mi leca jak grochy nie moge sie uspokoic

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 10:47   #4847
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

Co do pracy to mam ten sam problem co niektore z WAS. Złobek odpada bo więcej czasu bym spedziła na L-4 na małą niz w pracy tym bardziej ze u nas nie ma zbyt wielu żlobków, wiec nie mam z czego wybierac, z teściami nie zostawię bo pracuja, moja mama ma problemy zdrowotne więc tez póki co odpada o niani nawet nie myslałam. Zostaje mi wychowawczy później - co zrobic takie realia u nas. Niby mamy się rozmnażac ale nie ma żadnej pomocy dla matek które nie maja co zrobic z maluchem. Chcac nie chcac ide na wychowawczy przynajmniej do stycznia nastepnego roku a potem się zobaczy jak to dalej bedzie.
Co do wyprawki to zostaja mi do zakupienia pieluchy tetrowe, zwykłe i kosmetyki... i pare innych drobiazgów. A i wyprawka dla mnie bo też nie mam nic dla siebie...
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 10:50   #4848
lucyAS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Słyszałayscie, że za ok 2 tyg snieg spadnie??
nie strasz nie cierpie zimy! juz mi zimno na sama mysl o sniegu

dla mnie snieg ma urok tylko od bozego narodzenia do nowego roku, pozniej moze byc juz wiosna

czy wy bedziecie prac cała posciel? mam na mysli kołderke, podusie... bo ja sie tak zastanawiam jak to wysuszyc? przy takiej mglistej pogodzie nic nie chce schnac, dzien juz za krotki, słonce za słabo grzeje... a na poscieli pisze zeby nie wirowac mam obawy ze zanim wyschnie to nabieze nieciekawego zapachu ....

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
Stary 2008-11-06, 10:54   #4849
zasada nr 001
Raczkowanie

GG do zasada nr 001

Cytat:
Stoktorko ja mam do rodziców 130 km więc dojazdy odpadają.
Z moją pracą raczej nie byłoby poblemów, pracuję w "kochanej" budżetówce i jest możliwość przeniesienia etatu do innego miasta.
Jest tylko problem z pracą dla męża ale szukamy i nie tracimy nadziei że coś się znajdzie.
Propozycja Twojej mamy nie jest za dobra, wiem że chce dobrze i trzeba to docenić ale widzieć własne dziecko 2 razy w tygodniu to trochę za mało...
To i tak dziewczynki jestescie w konfortowej sytuacji bo u mnie sprawa wyglada tragicznie i jak o tym pomysle to spac w nocy nie moge. Mala do zlobka zapisalam jak bylam w 4 m-cu ciazy tzn zapisalam do kilku zlobkow i co najlepsze to bylam tak kolo 40-go miejsca na liscie rezerwowej!!! Wiec nikla szansa zeby sie mala doslala chociaz licze na sasiadke ktora ma corke ktora to z kolei pracuje w zlobku na moim osiedlu. Moze ona sie zlituje i cos zadziala. Tesciowa pracuje mama moja daleko i jakos nie proponowala mi ze zajmie sie mala wiec chyba nie mam co sie narzucac. Zostaje nianka ale jak zatrudnie opiekunke to z mojej wyplaty nic nie zostanie nawet na rate kredytu wiec jest kiszka na maxa. Pocieszajace jest to ze od nowego roku wydluzaja o 2 tyg macierzynski w sumie to nic ale lepsze to niz nic. Macie jeszcze jakies pomysly co by z maluszkiem zrobic ja myslalm zeby znalesc inna mloda mame i placic opiekunke po polowce tylko nie cos mi sie wydaje ze to nie bedzie taka prosta sprawa.
zasada nr 001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 10:54   #4850
Żyrafka_81
Raczkowanie

Krolowaa baaardzo Ci współczuję, wiem co to znaczy choroba zwierzaka
Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że to wcale nie musi być wyrok. Psiak mojego męża żył z rakiem 6 lat i cieszył się wspaniałą formą, musiał tylko brać leki. Może z Twoim pieskiem nie będzie tak źle i będzie Wam dotrzymywał towarzystwa i cieszył się własnym ogrodem. Tego Ci życzę
Stary 2008-11-06, 11:02   #4851
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Krolowaa bardzo ci wspolczuje, ale zyrafka ma racje , zwierzeta jak ludzie z ta choroba moga zyc dlugo , wszystko zalezy od nastawienia, a teraz rozpieszczajcie swojego pupilka , moze mu sie poprawi
Tego Ci zycze

A to ubranka dla chlopca moze komus sie spodobaja: http://allegro.pl/item472381176_mega...nowe_nowe.html
Stary 2008-11-06, 11:38   #4852
pani z herbata
Zadomowienie

krolowa ogromne przytulaki dla psiaka
tak jak mowia dziewczyny-to nie musi byc wyrok

wrocilam wlasnie z usg
PO-LI-NA!!!!!!! bedzie

ja chce wrocic do pracy od razu po macierzynskim, zlobek w mojej okolicy jeszce nie kosztuje az tyle a ja nie chce w domu siedziec
tylko sie zastanawiam, bo chcemy jeszce 2 i zeby zbyt duzej roznicy wieku nie bylo
szkoda ze ciaza az cale 9-mcy trwa strasznie to dlugo

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 11:59   #4853
passionfruit
Zakorzenienie

pani z herbatą, gratulacje przeogomne!!

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 12:08   #4854
pani z herbata
Zadomowienie

Iwonko

placek drozdzowy bym zjadla

a ostatnio mam zajawke na twarog

wczoraj kumpela dala mi krem na zmeczone stopy dla ciezarnych-sama niew dwupaku no krem dziala cuda, taki niemiecki z rossmana tak chlodzi moje spuchniete serdelki ze musialam zalozyc skarpetki bo mi zimno bylo

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 12:28   #4855
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata
wrocilam wlasnie z usg
PO-LI-NA!!!!!!! bedzie
Gratuluje córeczki
Stary 2008-11-06, 12:29   #4856
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
ja sie chyba wykonczę ,wróciłam od weterynarza ,robił psince usg i krew pobierał ,wyszedł rak ,nie wtrzymam tego psychicznie .to najgorszy dzien w moim zyciu,wszystkiego mi sie odechciało .
psina owczarek niemiecki ma zaledwie 8 lat ,sporo przeszła bo 8 lat z nami na wynajmowanych mieszkaniach i teraz dopiero ma dom z ogrodem od 4 miesiecy a tu takie cos,los jest okrutny!bóg chyba nie istnieje skoro robi mi cos takiego własnie teraz,łzy mi leca jak grochy nie moge sie uspokoic
Krolowaa - mocno!!!
Wiem co to znaczy, kilka lat temu mój 7 letni wtedy owczarek 'odszedl' w Boze narodzenie - nawet nie bylo gdzie weterynarza szukac
Wiem, ze ta strata boli, ale niesety takie zycie, nasze pupilki zyja niestety krócej niz my
Przeszlam to juz kilka razy, teraz mam kolejnego psiaka, czas leczy rany.

Poza tym tak jak dziwczyny pisza, to jeszcze nie wyrok, na tabletkach moze jeszcze sie poprawi....

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
a ostatnio mam zajawke na twarog

wczoraj kumpela dala mi krem na zmeczone stopy dla ciezarnych-sama niew dwupaku no krem dziala cuda, taki niemiecki z rossmana tak chlodzi moje spuchniete serdelki ze musialam zalozyc skarpetki bo mi zimno bylo
Co do twarogu, to mam to samo - jestem stalym bywalcem polskiego sklepu i sukcesywnie wykupuje im bialy serek pyyyycha

No i jeszcze gratuluje Polinki

A krem na stopu, tez mam, jestem od niego uzalezniona. Chyba juz bym nie zasnela bez tego specyfiku
Stary 2008-11-06, 13:27   #4857
Seviljanka
Raczkowanie

Krolowaa, bardzo współczuję ale nie wolno Ci rezygnować.

Pani z Herbatą - cieszę się Tobą, że to napewno Polinka

Ja też sobie marzę o polskich produktach ale tu niestety nie ma białego serka, żywię się Philadelfią I tak jest dużo lepiej niż w Sevilla bo mam duuużo lepsze pieczywo, prawie jak polskie i normalne buraczki!!! I jest mniej robali (czyli owoców morza), więc rybny jest moim przyjacielem. Ale serniczki, makowce, ogóreczki kiszone i kapustka, ech Nadrabiam tutejszymi słodkościami ale bardzo oszczędnie ze względu na kasiorkę i by nie być balonikiem A są tu rewelacyjne bagiety i turony nie z tej ziemi

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 13:34   #4858
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja to się na pierwsze miejsce nie załapię na pewno. Będe pod koniec i zostanę sama na wątku bo wszystkie pójdziecie już na odchowalnię
Ja jeszcze zostane;p
Stary 2008-11-06, 13:37   #4859
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Ja też sobie marzę o polskich produktach ale tu niestety nie ma białego serka, żywię się Philadelfią I tak jest dużo lepiej niż w Sevilla bo mam duuużo lepsze pieczywo, prawie jak polskie i normalne buraczki!!! I jest mniej robali (czyli owoców morza), więc rybny jest moim przyjacielem. Ale serniczki, makowce, ogóreczki kiszone i kapustka, ech Nadrabiam tutejszymi słodkościami ale bardzo oszczędnie ze względu na kasiorkę i by nie być balonikiem A są tu rewelacyjne bagiety i turony nie z tej ziemi
Sevi - ale mi smaka narobilas....
Chyba bede cie musiec pomolestowac bys mi paczke z tymi dobrociami wyslala

U nas pieczywo tez jest do kitu, ale zakupilam sobie maszyne do wypieku chleba i tak juz od 3 lat co 2 dni mam z domku rano swiezy bochenek. No i sama decyduje czy razowy, czy z ziarnami, czy pszenno-zytni
Stary 2008-11-06, 13:49   #4860
passionfruit
Zakorzenienie

Eh...Sevi jak ja lubię Hiszpańskie jedzonko. Mniam mniam. Chociaż lubię ze względu na to, że jesm raz w roku. Ale tak na cały rok...brakowalo by mi polskigo.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości