![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
U mnie w brzucholku te 118 cm
![]() ![]() A w cycu 110 cm - mam wrażenie, że zbytnio nie urosły... jakieś 10cm ![]()
#4832 |
Zadomowienie
|
Jej! Straszycie mnie z tym przyspieszniem czasu! owszem, chciała bym miec juz maluszka przy sobie ale u mnie jeszcze nic nie gotowe!
Ciuszki nie poprane, wyprawka nie skonczona, mebelki i łóżeczko nie kupione a jeszcze masa innych obowiązków czeka, które nie pozwalja mi sie zająć maleństwem. Młody- siedź tam gdzie powinieneś i daj mamusi czas na skonczenie wszytkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ale stron naprodukowałyście przez jeden dzień ![]() Widzę, że miary poszły w ruch to i ja się pochwalę- wynik z soboty bo mierzę brzuchol co tydzień; to był 31 tc i 114 cm na wysokości pępka. Ważenie będzie w przyszłym tygodniu ![]() Czy Wam też ludzie przyglądają się na ulicy? Jak nie byłam w ciąży to wiele osób patrzyło na to jakie mam buty, bo jestem wysoka (181 cm) i pewnie myśleli, że mam nie wiadomo jaki wysoki obcas, a teraz spoglądają z zaciekawieniem na brzuchol tak jakby pierwszy raz widzieli kobietę w ciąży. Trochę to denerwujące... Ja też z przygotowaniami daleko w polu. Na długi weekend jadę do rodziców więc może naciągnę ich na wspólne zakupy ![]()
#4834 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zaczęłam robić listę rzeczy brakujących... I jak na razie to mam już 34 pozycje
![]() ![]() Ale sobie tak myślę, że chustę i leżaczek to zostawię dla rodzinki, co by mogli się jakimś prezentem popisać.... zawsze te 500 zeta mniej
12.02.2009 Julcia ![]() ![]() 01.11.2005 Jasio ![]() ![]() 97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66 Edytowane przez Nightingle Czas edycji: 2008-11-06 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A zastanawialyscie sie co zrobicie z maluszkami po macierzyńskim, glownie mysle o tych dziewczynach ktore nie moga liczyc na babcie , ... złobek czy niania?? czy moze wychowawczy?? ja najpierw myslalam o wychowawczym, ale mysle ze to moze nie jest najlepsza opcja ... jakie macie pomysly?? buziaczki
![]() |
#4836 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a wogole to jak sie urodzi w lutym to od razu nie zamierzam go ciagac po polu i moze sie okazac ze zimowy kombinezonik na nic sie nie przyda ![]() czasem jak mnie dzieciak kopnie w pecherz to musze szybko do toalety , wy tez tak macie? mnie sie wydaje ze on ciagle nozkami do doły ![]() a wczoraj naszło mnie na sernik , upiekłam i tak sie objadłam ze oddychac nie mogłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
Sernik lubię, makowiec lubię, ale.... zjadłabym murzynka ![]()
#4841 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W pracy zarabiam niewiele ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, witam czwartkowo
![]() Widze, zeniektórym sie spieszy do rozpakowania ![]() ![]() Choc nie ukrywam, ze bardzo mnie ciekawi jak to moje dziecie wyglada no i czy jest Marta czy Pawelkiem ![]() ![]() Tez mam problem z wizyta, ostatnia juz kontrola przypada mi w bozenarodzenie, no i kto mnie pooglada, czy wsio jest OK? W takim ukladzie, nie bedzie ostatniej wyzyty czy jak? Jak bede na nastepnej to sie zapytam... Wiecie jak pomysle o serniczku czy o makowcu to na sama mysl mam zgage ![]() ale porzadnym tortem bym nie pogardzila - tylko te kilogramy..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a na torta nie mam ochoty, nie przepadam i ciaza tez tego nie zmieniła... ale coraz bardziej obsesyjnie chodza za mna placki ziemniaczane ![]() ![]() i to wasza wina - przez to cale pisanie o plackach.. ![]() Nightingle - to jak moj synus ma tak silne rączki to strach pomyslec jakie ma silne nóżki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z moją pracą raczej nie byłoby poblemów, pracuję w "kochanej" budżetówce i jest możliwość przeniesienia etatu do innego miasta. Jest tylko problem z pracą dla męża ale szukamy i nie tracimy nadziei że coś się znajdzie. Propozycja Twojej mamy nie jest za dobra, wiem że chce dobrze i trzeba to docenić ale widzieć własne dziecko 2 razy w tygodniu to trochę za mało...
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
Kuuurde, to ja jestem cienka w pasie przy was
![]() Moze to wszystko wina mojej budowy? Mam 165 cm wzrostu i jestem drobnej kości. Sama nie wiem. A z się zaczęłam martwić. Niby z dzidzią ok, rosnie, fika...ech. Wczoraj wieczorem upieklam "wiewiórkę". Proste jak barszcz ciacho z jablakmi i orzechami. Do herbatki czy kawki jak najbardziej ok. Przepis testowany z gazety, ale został przyjęty ![]() OO, dobrego sernika tez bym wszamała. I bigosiku mi sie zachciało... Jesli chodzi o zakupy, to ja wogole nie myslę o leżaczkach, bujaczkach ani innych dodatkach. Po samym urodzeniu mi nie potrzebne, a podstawowych mam jeszcze tyle do kupienia...lóżeczko, pościel itp. Czyli apteka, hurtownia i konkretny spredawca na All. No dla siebie muszę wyprawke skompletować, bo jestem w lesie. Nie mam koszul ani szlafroka... Słyszałayscie, że za ok 2 tyg snieg spadnie?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
ja sie chyba wykonczę ,wróciłam od weterynarza ,robił psince usg i krew pobierał ,wyszedł rak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() psina owczarek niemiecki ma zaledwie 8 lat ,sporo przeszła bo 8 lat z nami na wynajmowanych mieszkaniach i teraz dopiero ma dom z ogrodem od 4 miesiecy a tu takie cos,los jest okrutny!bóg chyba nie istnieje skoro robi mi cos takiego własnie teraz,łzy mi leca jak grochy nie moge sie uspokoic ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
BAN stały
|
Co do pracy to mam ten sam problem co niektore z WAS. Złobek odpada bo więcej czasu bym spedziła na L-4 na małą niz w pracy tym bardziej ze u nas nie ma zbyt wielu żlobków, wiec nie mam z czego wybierac, z teściami nie zostawię bo pracuja, moja mama ma problemy zdrowotne więc tez póki co odpada o niani nawet nie myslałam. Zostaje mi wychowawczy później - co zrobic takie realia u nas. Niby mamy się rozmnażac ale nie ma żadnej pomocy dla matek które nie maja co zrobic z maluchem. Chcac nie chcac ide na wychowawczy przynajmniej do stycznia nastepnego roku a potem się zobaczy jak to dalej bedzie.
Co do wyprawki to zostaja mi do zakupienia pieluchy tetrowe, zwykłe i kosmetyki... i pare innych drobiazgów. A i wyprawka dla mnie bo też nie mam nic dla siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
nie strasz
![]() ![]() dla mnie snieg ma urok tylko od bozego narodzenia do nowego roku, pozniej moze byc juz wiosna ![]() czy wy bedziecie prac cała posciel? mam na mysli kołderke, podusie... bo ja sie tak zastanawiam jak to wysuszyc? przy takiej mglistej pogodzie nic nie chce schnac, dzien juz za krotki, słonce za słabo grzeje... a na poscieli pisze zeby nie wirowac ![]() ![]()
#4849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Raczkowanie
|
Krolowaa baaardzo Ci współczuję, wiem co to znaczy choroba zwierzaka
![]() Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że to wcale nie musi być wyrok. Psiak mojego męża żył z rakiem 6 lat i cieszył się wspaniałą formą, musiał tylko brać leki. Może z Twoim pieskiem nie będzie tak źle i będzie Wam dotrzymywał towarzystwa i cieszył się własnym ogrodem. Tego Ci życzę ![]()
#4851 |
Wtajemniczenie
|
Krolowaa bardzo ci wspolczuje
![]() Tego Ci zycze A to ubranka dla chlopca moze komus sie spodobaja: http://allegro.pl/item472381176_mega...nowe_nowe.html
#4852 |
Zadomowienie
|
krolowa ogromne przytulaki dla psiaka
tak jak mowia dziewczyny-to nie musi byc wyrok ![]() wrocilam wlasnie z usg PO-LI-NA!!!!!!! bedzie ja chce wrocic do pracy od razu po macierzynskim, zlobek w mojej okolicy jeszce nie kosztuje az tyle a ja nie chce w domu siedziec tylko sie zastanawiam, bo chcemy jeszce 2 i zeby zbyt duzej roznicy wieku nie bylo szkoda ze ciaza az cale 9-mcy trwa ![]()
#4853 |
Zakorzenienie
|
pani z herbatą, gratulacje przeogomne!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
Iwonko
![]() placek drozdzowy bym zjadla a ostatnio mam zajawke na twarog wczoraj kumpela dala mi krem na zmeczone stopy dla ciezarnych-sama niew dwupaku no krem dziala cuda, taki niemiecki z rossmana tak chlodzi moje spuchniete serdelki ze musialam zalozyc skarpetki bo mi zimno bylo
#4855 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4856 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem co to znaczy, kilka lat temu mój 7 letni wtedy owczarek 'odszedl' w Boze narodzenie - nawet nie bylo gdzie weterynarza szukac ![]() Wiem, ze ta strata boli, ale niesety takie zycie, nasze pupilki zyja niestety krócej niz my ![]() Przeszlam to juz kilka razy, teraz mam kolejnego psiaka, czas leczy rany. Poza tym tak jak dziwczyny pisza, to jeszcze nie wyrok, na tabletkach moze jeszcze sie poprawi.... Cytat:
![]() No i jeszcze gratuluje Polinki ![]() A krem na stopu, tez mam, jestem od niego uzalezniona. Chyba juz bym nie zasnela bez tego specyfiku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Raczkowanie
|
Krolowaa, bardzo współczuję ale nie wolno Ci rezygnować.
Pani z Herbatą - cieszę się Tobą, że to napewno Polinka ![]() Ja też sobie marzę o polskich produktach ale tu niestety nie ma białego serka, żywię się Philadelfią ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze zostane;p
#4859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba bede cie musiec pomolestowac bys mi paczke z tymi dobrociami wyslala ![]() U nas pieczywo tez jest do kitu, ale zakupilam sobie maszyne do wypieku chleba i tak juz od 3 lat co 2 dni mam z domku rano swiezy bochenek. No i sama decyduje czy razowy, czy z ziarnami, czy pszenno-zytni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Eh...Sevi jak ja lubię Hiszpańskie jedzonko. Mniam mniam. Chociaż lubię ze względu na to, że jesm raz w roku. Ale tak na cały rok...brakowalo by mi polskigo.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.