Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-06, 11:09   #3061
kasiaher
Wtajemniczenie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Daysy no co za wstręciuch!!! Ja nie mogę, jak mozna coś takiego zrobić!!! Ale spróbuj się uspokoić, bo nerwy już nic nie pomogą...

Dziewczyny, korkowe płaci się wtedy gdy ma się własny alkohol i wtedy płaci się lokalowi od każdej otwartej butelki... nie wiem czy u was tak jest dlatego pytam...
ale że co że lokaj otwiera butelke i ja mam za to płacić. Kurde bo nie wiem pierwszy raz się z takim czymś spotkałam.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 11:10   #3062
agnusek22
Wtajemniczenie

Daysy kuzynka Twojego tż nie ma klasy, bo próba odebrania poniekąd Waszego Najpiękniejszego Dnia, to szczyt bezczelności. Też byłabym zła, gdyby mi teraz ktoś z naszych przyjaciół albo rodziny wyskoczyl z tekstem,że biorą ślub przed nami i w dodatku w tej samej restauracji...tylko tutaj nie ma dobrego rozwiązania i albo się obrazicie,albo zaciśniecie zęby i będziecie robić dobrą minę do zlej gry...

Madzialenka Kasiaher no taka polityka jeśli nie ma sie alkoholu od nich...w Poznaniu i okolicach, a przynajmniej tam gdzie pytaliśmy to jest na porządku dziennym...my tylko i wyłącznie dzięki temu,że właściciel to dobry znajomy teścia, to płacilibyśmy 5zł od pól litra...

Zawsze będę wierzyć...

Edytowane przez agnusek22
Czas edycji: 2008-11-06 o 11:13
agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 11:14   #3063
Daysy85
Zakorzenienie

Ja dokładnie 13 miesięcy przed planowana datą wiedziałam już kiedy będę ślub brała!
Ona obudziła się miesiąc temu!
Kurdę jeszcze w takiej samej sukience pójdzie jak ja???
Poza tym ona i mój TŻ będzie ta sama rodzinę prosić a tam raczej biznesmenów nie ma! zresztą nie o to chodzi w pierwszej kolejnośći ale na pewno trochę też ... no przeciez każda z nas liczy aby się chociaż trochę zwróciło!!!!!
Oni już dawno wiedzieli jaki my may terin i jak już pisałam wcześniej ją uprzedzaliśmy bo coś mama TŻ wspominała, że tamci tez się szykują.
bylliśmy na imieninach tej ciotki to tamci nic nie wiedzieli o swojej dacie i my im wtedy ppowiedzialiśmy że my już mamy tą 22,08,2009!!!!
A imieniny były Janiny więc kawałek temu!

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-11-06 o 11:16
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 11:15   #3064
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Madzialenka Kasiaher no taka polityka jeśli nie ma sie alkoholu od nich...w Poznaniu i okolicach, a przynajmniej tam gdzie pytaliśmy to jest na porządku dziennym...my tylko i wyłącznie dzięki temu,że właściciel to dobry znajomy teścia, to płacilibyśmy 5zł od pól litra...
Nam babka powiedziała że alkohol we własnym zakresie, i tak prawie w każdym lokalu u nas jest. Oni nie dają alkoholu. Dlatego się zdziwiłam

daysy no to ja na twoim miejscu nie udzielałabym żadnych informacji nikomu kto pomaga im w organizacji. Niech sobie radzą sami. Bo to z ich strony naprawdę chamskie. Jeśli chodzi ci o to że każdy by cos tam chciał żeby wesele chociaz troszkę się zwróciło to co się martwisz przecież wy macie pierwsi wesele, więc pewnie do was przyjdzie rodzinka a u nich bedą się musieli zastanowić.

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2008-11-06 o 11:18
Stary 2008-11-06, 11:18   #3065
Daysy85
Zakorzenienie

Ja chyba żadnego korkowego nien płacę bo... mój lokal nie ma w sprzedaży alkoholu.
Poza tym nie mam nic takiego w umowie. Ja tylko muszę zapłacić Zaiks ... to znaczy mogę się z moim
Dj umówić że on mi zapłaci a ja mu zwrócę.
Stary 2008-11-06, 11:19   #3066
azzis
Zakorzenienie

Ja o korkowym nie słyszałam.

A ile to korkowe wynosi

Może być taka sytuacja, że lokal nakazuje kupno wódki u siebie w lokalu lub jeśli Młodzi się na to nie zgadzają, to jest wybór aby zapłacić te korkowe, które pewnie i tak wyjdzie taniej niż zakup wódki w lokalu po zawyżonych cenach. Więc czasem może to być dobrym rozwiązaniem, tylko pytanie ile tego się płaci?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 11:19   #3067
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

U nas chyba nie ma zadnego korkowego, przynajmniej ja pierwszy raz o czyms takim slysze

mykam do pracy. Mam az do niedzieli 2 zamiane, ale mi sie nie chce... Zreszta w tym miesiacu mam prawie same 2 zmiany Musze jeszcze cos zjesc i sie ubrac bo w pizamce jeszcze jestem hehehe Milego dnia buziaki
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 11:20   #3068
kasiaher
Wtajemniczenie

ja tez tylko płacę zaiks
Dziewczyny kurcze te przeziebienie mnie już męczy ,, nic mi nie przechodzi.
Stary 2008-11-06, 11:25   #3069
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Martucha
Nie będzie niespodzianki.
Przesłałam mu na gg to zdjęcie tego pudełeczka żółtego , które Wam tu wkleiłam, powiedział... że mu sie nie podoba
a może powiedział tak tylko dlatego, że nie do końca wie jak to ma wyglądać? Poza tym na zdjęciu pudełeczko pewnie inaczej wygląda niż na żywo. Może jak mu opiszesz, jak to będzie ładnie wyglądało, jak każdy znajdzie przy swoim talerzu taki upominek, albo jak każdemu osobiście coś takiego wręczycie (nie wiem jak to ma u was wyglądać) to zmieni zdanie? A poza tym powiedz mu, że to dla Ciebie ważne i zależy Ci na przygotowaniu takiego osobistego akcentu

Cytat:
Daysy85 ja kiedyś też lubiłam horrory, ale po obejrzeniu Ringu z kinie wymiękłam...normalnie zrobiłam się płochliwa jak sarenka... Na Pile bylam w kinie i było nawet, nawet znośnie, bo tak jakoś jedynka przypominała mi film Siedem...ale potem pojawila się druga, trzecia część, w międzyczasie Hostel i wszyscy się tym zachwycali a ja nawet patrzec nie mogłam jak ludziom moze sie to podobać...Jak torturowanie w tak okrutny sposób może przyciagać do kina??? I wyobraźcie sobie, że zeszłym roku jak wyszła Piła 4 znajomi i tż mnie podeszli i niby mieliśmy iść na coś innego,ale wszyscy zaczęli mnie namawiać i uległam...słuchajcie, to było najgorsze 90 minut...w którymś momencie się rozryczałam, bo nie mogłam sluchać tych odgłosów, tej masakry, i wyszłabym gdyby nie fakt,że balam się spojrzeć co jest na ekranie wiem głupek ze mnie...ale kto widzial ten wie, jak wyglądało spotkanie Jigsaw z facetem odpowiedzialnym za zniszczenie jego rodziny....brrr, a kończąc mój monolog, napiszę jeszcze, że najbardzie mnie w tej części przeraziło,że próbowano go usprawiedliwić...wiem, wiem za bardzo się wczułam, ale moda na gorno jest po prostu chora!!! Przepraszam jeśli kogoś urazilam
Doskonale Cię rozumiem, dla mnie pokazywanie bezmyślnego okrucieństwa to najgorsza rzecz jaką można zobaczyć w filmie. Nie znoszę jak pokazują torturowanie ludzi, od razu wychodzę albo zmieniam kanał, wyłączam i nie oglądam dalej. Lubię mądre horrory i thrilery, które budują napięcie samym oczekiwaniem na to co się niedługo stanie i wcale nie musi się lać morze krwi żeby było strasznie. Nie rozumiem po co robi się filmy typu piła... dla mnie sam zwiastun czy plakat na mieście jest wystarczająco odrażający żeby tego na pewno nie oglądać.

Cytat:
Wiecie co się stało
Tżsiostra cioteczna miała brać ślub w maju my w sierpniu. My mieliśmy już załatwione wszystko, termin salę itd.
A tu się okazało , że ona ma w czerwcu, w tej samej sali co my!!!! No ku@@wa szlag mnie trafił.
My byliśmy pierwsi a jeszce jej matka do matki TŻ żebyśmy im dali namiary na oriestrę i wszystko!
A jak się kiedyś z ta dziewczyną spotkalismy na mieście to mówię jej, że my już mamy termin i na kiedy , ona na to , że oni terminu jeszcze nie mają.
No to ok moię jej żeby wzięła jakis taki żeby goście mogłi odpocząć ... a ona no wiem o co chodzi dobra nie ma problemu.
A teraz nie dość , że to tylko 2 miesiące róznicy a w dodatku w tej samej rodzinie, to jeszcze ona wsio tak jak my robi!!!!
nie przejmuj się tak, sala na pewno będzie inaczej udekorowana, będzie inne menu, inny zespół, inni ludzie. Po prostu nic więcej im nie mówcie a w końcu same ściany nie tworzą jeszcze udanego wesela Przetestujecie sobie spokojnie salę, będziecie wiedzieli na co zwrócić uwagę przy Waszym weselu, taka sytuacja może mieć też dobre strony.

My ustaliliśmy termin ślubu miesiąc po ślubie kuzyna TŻ... wydawało nam się, że to wystarczająco dużo czasu między jedną imprezą a drugą, nie słyszeliśmy jeszcze od nikogo jakichś pretensji w tej sprawie... mam nadzieję, że nikt się nie wkurzył i nie opisuje nas na jakimś innym forum

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 11:28   #3070
azzis
Zakorzenienie

A nam koleś z orkiestry powiedział, że ZAIKS'u nie musimy płacić, bo to się płaci tylko gdy gra się dla celów zarobkowych (w sumie nie wnikałam w to, ale przecież oni mają z tego zarobek, więc w sumie to powinni zapłacić oni, nie Młodzi).

Stary 2008-11-06, 11:29   #3071
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ja o korkowym nie słyszałam.

A ile to korkowe wynosi

Może być taka sytuacja, że lokal nakazuje kupno wódki u siebie w lokalu lub jeśli Młodzi się na to nie zgadzają, to jest wybór aby zapłacić te korkowe, które pewnie i tak wyjdzie taniej niż zakup wódki w lokalu po zawyżonych cenach. Więc czasem może to być dobrym rozwiązaniem, tylko pytanie ile tego się płaci?
U nas tak jest, że albo kupujesz u nich albo masz swój + korkowe 5zl za każde otwarte półlitra i 7zł za 3/4. I uwierzcie to i tak się opłaca. My mamy 13zł za 1/2l sobieskiego więc nawet gdybyśmy musieli płacić korkowe to wyszlibyśmy na swoje. Pytam was z ciekawości, czego to nie wymyślą spece od wesel i ślubów żeby na nas zarobić...

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ja tez tylko płacę zaiks
Dziewczyny kurcze te przeziebienie mnie już męczy ,, nic mi nie przechodzi.
Ja z kolei nic nie wiem o zaiksie
Polecam gripex i gorącą herbatę z miodem i cytryną

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2008-11-06, 11:32   #3072
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tak jest, że albo kupujesz u nich albo masz swój + korkowe 5zl za każde otwarte półlitra i 7zł za 3/4. I uwierzcie to i tak się opłaca. My mamy 13zł za 1/2l sobieskiego więc nawet gdybyśmy musieli płacić korkowe to wyszlibyśmy na swoje. Pytam was z ciekawości, czego to nie wymyślą spece od wesel i ślubów żeby na nas zarobić...

A gdzie taka tania wódka? Ja liczę na jedną flachę co najmniej 20zł, bo szczerze nie orientuję się w cenach wódki.

Ja z kolei nic nie wiem o zaiksie
Polecam gripex i gorącą herbatę z miodem i cytryną
A kumpela, która teraz szuka sali znalazła jedną salę, w której właśnie każą u siebie kupić wódkę za 30zł !!! (ale nie wiem jaka), więc nawet te 5zł korkowego byłoby jeszcze opłacalne (oczywiście gdyby bardzo zależało imna sali).

Stary 2008-11-06, 11:33   #3073
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

juz sie wykapalam, zrobilam sobie sniadanko jestem hehe

kurcze nie ma to jedzonko domowe tata upiekł mi smaczny schabik a mama chlebek i kolega mi to przywiózł mam tez calą zamrazarke i lodowke zapełniona obiadkami od rodziców wiec chyba przez miesiąc nic nie bede musiała gotowac

daysy dziewczyny dobrze pisza, nic wiecej im nie mów jesli chodzi o organizacje wesela

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 11:36   #3074
Daysy85
Zakorzenienie

Organizarot imprezy jest odpowiedzialny za opłacenie Zaisku o organizatorem w rzeczy samej sa młodzi a nie Dom Weselny.
Tka prawdą no cóż.
Są 2 rodzaje płacenia zaiksu:
1. ilośc par
2.spis utworów ( i tu może być przekręt bo biesiadne nie podlegją opłacie i te które mają "autor nieznany" )
Poza tym nie są to takie wielke koszty za 100 osób czyli 50 prac około 120 zł

Acha a zaiks ponoć trzeba zapłacić bo to jest publiczne odtwarzanie muzyki.
Ja pracując w sklepie też nie powinnam słuchać radia bo na sklpie to już publiczne odtwarzanie... i KRADZIEŻ !!!
I pewnie nikogo to nie rusza, że mam 5 klientów na dzień!
Stary 2008-11-06, 11:36   #3075
agnusek22
Wtajemniczenie

azzis kuzyn ma pub, więc wódkę nam zapewni po cenie producenta czy jakoś tak

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2008-11-06, 11:39   #3076
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dokładnie zaiks opłacaja młodzi 9tak mam tez w umowie o sale napisane)

Stary 2008-11-06, 11:43   #3077
Daysy85
Zakorzenienie

wiem już nic nie będziemy mówić ... zapytali wtedy o salę to sądziłam , że jak już jakąs mają na oku to przecież nie tajemnica i im powiedzialiśmy ale okazało się to niestety złym pomysłem!
Stary 2008-11-06, 11:45   #3078
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pracując w sklepie też nie powinnam słuchać radia bo na sklpie to już publiczne odtwarzanie... i KRADZIEŻ !!!
To fakt. Kiedyś pracowałam w knajpie i muzę nawet z radia puszczaliśmy głośniej dopiero po 17tej ale i tak szef parę razy placił karę.

Zadzwoniłam do tż w sprawie zaiksu i ponoć jest on wliczony już w kwotę jaką płacimy orkiestrze i oni się tym dalej zajmą choć na moje oko, to taka sciema

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2008-11-06, 11:46   #3079
kasiaher
Wtajemniczenie

daysy i na tym poprzestancie i nie dawaj żadnych namiarów na Dj czy tam orkiestrę. Nic gdzie kupiłas sukienke, jak wygląda,NIC . Ja bym nie pomagała wogóle, wiem to jest chamskie, ale ich zachowanie jest gorsze
Stary 2008-11-06, 11:53   #3080
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Organizarot imprezy jest odpowiedzialny za opłacenie Zaisku o organizatorem w rzeczy samej sa młodzi a nie Dom Weselny.
Tka prawdą no cóż.
Są 2 rodzaje płacenia zaiksu:
1. ilośc par
2.spis utworów ( i tu może być przekręt bo biesiadne nie podlegją opłacie i te które mają "autor nieznany" )
Poza tym nie są to takie wielke koszty za 100 osób czyli 50 prac około 120 zł

Ale ponoć ZAIKS jest pobierany wówczas gdy publiczne odtwarzanie muzyki związane jest z jakąś korzyścią piniężną (w sklepie, w TAXI itp.), bo chyba nie płacisz Zaiks'u jeśli sobie na działce, plaży (chyba to już będzie publicznie) odtwarzasz muzykę.
Więc skoro wesele co prawda jest publicznym odtwarzaniem muzyki, ale ja jako Organizator nie czerpię z tego korzyści, to chyba nie muszę go płacić?

Takie jest moje rozumowanie, ale może być błędne

Cytat:
azzis kuzyn ma pub, więc wódkę nam zapewni po cenie producenta czy jakoś tak
Ale masz fajnie

Stary 2008-11-06, 11:54   #3081
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny na stronie moje miasta opublikowali najczesciej dawane imiona dzieciom w październiku i co i co?? moja Alicja jest na pierwszy miejscu
tu wklejam wam link
http://www.moja-ostroleka.pl/wspolcz...5907632,2.html

Stary 2008-11-06, 11:56   #3082
Daysy85
Zakorzenienie

Wiem, że to trochę chamskie ale co jak mogłam dzwonić i szukać i załatwiać itd a ona nic nie może się zainteresować....?
Ja swoje wesele chciałam mieć takie zrobione po swojemu z klimatem prawdziwej biesiady i teraz nagle mam jej wszytsko udostępnić?
Co innego tu na forum... bo my się tu wymieniami info a poa tym mozna tak napisać , że jeteśmy koleżankami, mamy tu swój świat...
Nie no nie wiem kiedy mi to przejdzie
Teraz to jestm bardziej smutna niż zła...
Stary 2008-11-06, 12:01   #3083
Maggie1983
Zakorzenienie

Ja o korkowym tez pierwszy raz słysze i sie cieszee ze my czegos takiego nie placimy, bo znajac zdolnosci drinkowe mojej i TZ rodziny to bysmy zbankrutowali
A o zaiksie nic mi nie mowil ani zespol ani restauracja wiec co teraz, jak myslicie? pytac o to? czy lepiej liczyc na to ze sie uda?
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 12:01   #3084
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ale ponoć ZAIKS jest pobierany wówczas gdy publiczne odtwarzanie muzyki związane jest z jakąś korzyścią piniężną (w sklepie, w TAXI itp.), bo chyba nie płacisz Zaiks'u jeśli sobie na działce, plaży (chyba to już będzie publicznie) odtwarzasz muzykę.
Więc skoro wesele co prawda jest publicznym odtwarzaniem muzyki, ale ja jako Organizator nie czerpię z tego korzyści, to chyba nie muszę go płacić?

Takie jest moje rozumowanie, ale może być błędne
Ale spójrz na to z tej strony, ktoś napisał te utwory, ktoś je zaaranżował, czyli one mają właściciela. A my i nasi goście mielibyśmy się bawić przy nich nie płacąc ich autorom.

Miejsce publiczne to miejsce ogólnie dostępne. Może nim być miejsce, do którego wstęp ma każdy bez ograniczeń, np. ulica, plac, park, sklep, jak również miejsce wymagające posiadania określonej karty wstępu (biletu, zaproszenia), np. kino, stadion sportowy, tramwaj[8], czyli miejsce dostępne dla bliżej nieokreślonej liczby osób

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2008-11-06, 12:05   #3085
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dokładnie. kazdy musi zaplacic zaiks. to nie jest duza kwota, ale niestety trzeba

Stary 2008-11-06, 12:08   #3086
kasiaher
Wtajemniczenie

daysy
Wszystko bedzie dobrze
Stary 2008-11-06, 12:12   #3087
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
daysy
Wszystko bedzie dobrze
No mam nadzieję ...

fajna stronka
http://gorny.edu.pl/imiona/

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-11-06 o 12:16
Stary 2008-11-06, 12:13   #3088
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
daysy
Wszystko bedzie dobrze
dokładnie, napewno wasze wesele bedzie fajniejsze niz ich trzymam kciuki

dziewczyny jakis czas temu napisałam posta o tych imionach dla dzieci widzialyscie??

ps. a ja mam dzi wieczór z winkiem z TZ i ze swiecami ach.. juz sie doczekac nie moge

Stary 2008-11-06, 12:15   #3089
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ps. a ja mam dzi wieczór z winkiem z TZ i ze swiecami ach.. juz sie doczekac nie moge
zazdroszczę , zazdroszcze...
Stary 2008-11-06, 12:19   #3090
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę , zazdroszcze...
Kochana mam nadzieje, ze ty tez sie szybko pogodzisz z tym swoim

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości