Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-06, 13:59   #3121
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

wiecie co dzis rano zrobiłam ta sałatke i właśnie ją jem , kurdę ale dobra mi wyszła bo teraz jak się zmaki zeszły to niebo w gębie

Muszę załozyć bloga kulinarnego ... ale nie wiem na jakim portalu
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 13:59   #3122
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość

Super , że chodzicie na tance ... ja bardzo lubię tańczyć ale TŻ nie

Agus co sobię kupiłaś ?
u mnie jest to samo, do tego siostra moego tzta prowadza z mezem szkole tanca towarzyskiego, wiec mamy za damro, ale i tak nie chdozimy bo nie ma czasu...i checi zbytnio tez nie, ale obiecal, ze od stycznia 1 w tyg bedziemy chodzic uczyc sie 1 tanca no i ogolnie

a kupilam sobie golfik cienki musztardowy kolorek taki zolty fajny, do tego pulowerko-sweterek taki dlugi, sweterek w szpic na dlugi rekawek bialo-szaro-zolty, legginsy, rajstopki fioletowe w fajny wzorek
Stary 2008-11-06, 14:03   #3123
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też myslę że gdy lokal ma mozliwość odsprzedania alkoholu a my go nie chcemy wtedy płaci się korkowe.
Gdy nie ma alkoholu na sprzeadaż tylko nakazuje nam zakupienie go nam wtedy nie płaci się korkowego

Super , że chodzicie na tance ... ja bardzo lubię tańczyć ale TŻ nie

Agus co sobię kupiłaś ?
Cytat:
wiecie co dzis rano zrobiłam ta sałatke i właśnie ją jem , kurdę ale dobra mi wyszła bo teraz jak się zmaki zeszły to niebo w gębie

Muszę załozyć bloga kulinarnego ... ale nie wiem na jakim portalu
mam na blox.pl
Stary 2008-11-06, 14:06   #3124
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć
moja kuzynka tez bierze ślub tydzień po nas, ale wyszło to przypadkiem. Nie jest to moja najbliższa kuzynka, bo z drugiej linii i na szczeście będziemy miały tylko kilku wspólnych gości, wiec nie będzie problemu. Właściwie nie martwi mnie to, bo ona tego naprawdę nie zaplanowała specjalnie, tak po prostu wyszło.
Natomiast Tż kuzynka gdy dowiedziała się o naszych zaręczynach i planach ślubu na 2009 r. to wpadła prawie w białą gorączke, co prawda pogratulowała nam i okazywała radość, ale raczej wymuszoną. Ona sama miała w planach ślub w 2009 r. ale nic konkretnego nie załatwiła, nawet do zaręczyn nie doszło, choć ogłaszała wszystkim, że niedługo będą itd. Wszystko miało być z pompą, wielka rodzinna uroczystość z tego miała wyjść, nawet babcie chciała zaprosić, ale nie wiedzieć czemu nie wyszło. Gdy ustaliliśmy datę to już miała pretensje do całego świata, jej mama nawet zadzwoniła do mojej teściowej i z żalem i wyrzutami stwierdziła, że pokrzyżowaliśmy im plany, że oni przecież mówili , że ślub będą brać w tym roku. No myślałam, że wyskocze z siebie jak się o tym dowiedziałam. wychodzi na to, że nikt, absolutnie nikt nie może się w tym roku chajtać, bo oni go sobie upatrzyli. No żal! Potem ta kuzynka Tż powiedziała nam z łaską w głosie, że już mamy sobie brać ten ślub, że mamy dłuższy staż i oni poczekają do 2010r. No rozumiecie to?! Bo ja myślałam, ze ją trzepnę! Co za dobroduszność!
ech nie wiem co ona sobie myślała, rozumiem jakbyśmy mięli brać ślub w tym samym miesiącu, w niedługim odstępie czasu, ale przecież rok ma 12 m-cy i skoro tak bardzo chcieli wziąć ślub to mogli kilka m-cy przed nami, bądź po nas i nie robić całej tej szopki!
Mój brat bierze ślub 2 m-ce po mnie i nie robię pretensji, chce niech bierze, wszystko na temat.
sorki za moje wywody
Ło matko!!! Dlaczego niektórzy ludzie są,hmmm tacy dziwni??? Ja bym jej wieniec w podzięce kupilą, że wam POZWOLILI wziąć ślub!!!

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 14:09   #3125
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Dzień dobry
Dziewczynki-dostałam pracę!!!!! w zawodzie!!! 5 lat studiów nie posżło na marne!! (chyba )
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 14:12   #3126
popscene
Wtajemniczenie

Neska gratuluję!
Zdradź mi proszę jak długo szukałaś, bo muszę się pocieszyć
Stary 2008-11-06, 14:14   #3127
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Ło matko!!! Dlaczego niektórzy ludzie są,hmmm tacy dziwni??? Ja bym jej wieniec w podzięce kupilą, że wam POZWOLILI wziąć ślub!!!
no to są bardzo dziwni ludzie, tzn konkretnie ta kuzynka i jej facet. Są strasznie ochwaleni, mówią zanim pomyślą, nie lubię się z nimi za często spotykać, a już po tej akcji z tym pozwoleniem na ślub to mam ich dosyć kompletnie.
W tej całej historii chodziło też o to, że teściowa jest chrzestną tej dziewczyny, a jej mama chrzestną mojego Tż, więc względy finansowe też były tu brane pod uwagę, wiadomo dwa wesela to duży wydatek, szczególnie jak się jedno samemu organizuje, ale dałoby to wszystko pogodzić, w końcu o ślubie naszym dowiedzieli się prawie na 2 lata do przodu.
Ale o najlepszym oni jeszcze nie wiedzą Brat mojego tż chce się żenić w czerwcu 2010r., czyli w tym samym roku, co oni! ciekawe jaka będzie ich [reakcja na to, że ktoś po raz kolejny zabrał im rok

neska gratuluje kiedy zaczynasz?

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2008-11-06 o 14:15
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 14:14   #3128
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczynki-dostałam pracę!!!!! w zawodzie!!! 5 lat studiów nie posżło na marne!! (chyba )
GRATULACJE !!!!

OPOWIADAJ SZYBKO JAK TO SIE STAŁO GDZIE CO I JAK WSZYSTKO....
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 14:15   #3129
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Maja rocznicę w tym dniu chyba w piątek
madzialenka, kasia odpowiedziala za mnie.

No i chcial do soboty, bo cale te uczczenie rocznicy chcial przelozyc na sobote...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 14:16   #3130
Ana***
Zakorzenienie

Witam dziewczynki, po mojej długiej nieobecności
Nie mam niestety czasu tutaj z Wami przebywać, bo mój kurs nadal trwa do tego dochodzą studia...ale już w przyszłym tygodniu szkolenie się kończy, więc będę miała więcej czasu muszę się pochwalić, że egzamin ze stylizacji i przedłużania paznokci zdałam na 5 teraz czeka jeszcze na mnie ten z kosmetyki i wizażu

Aaa powiem Wam jaką miałam dzisiaj przygodę będąc w domku usłyszałam jakieś szmery i trochę się wystraszyłam, ponieważ byłam sama głosy zaprowadziły mnie do kominka i okazało się, że znajduje się tam ptaszek postanowiłam uwolnić bidulka założyłam rękawice, przyniosłam wiaderko, kocyk a ten wyfrunął mi do pokoju, no i miałam problem ale ostatecznie po małej wojnie złapałam go i wypuściłam.

ps. jeśli znacie kogoś, kto lubował by się w takich cudeńkach, o to adres: http://allegro.pl/show_item.php?item=473741179 a prace mojej mamy

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2008-11-06 o 14:20
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 14:16   #3131
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Neska gratuluję!
Zdradź mi proszę jak długo szukałaś, bo muszę się pocieszyć
a dziekuje
szukałam od lipca-wtedy miałam obronę. ale nie za bardzo mi szło to szukanie i w końcu się wzięłam za bu\yle jaką robotę i pracowałam w big starze (Zasuw po 12 godzin dziennie i robienie z siebie debila wcisakajacego ludziom spodnie-marzenie kazdej osoby, kóra skonczyla studia ) więc spokojnie, nie trać nadziei, nie od razu Kraków zbudowano
Stary 2008-11-06, 14:16   #3132
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
, w końcu o ślubie naszym dowiedzieli się prawie na 2 lata do przodu.
Ale o najlepszym oni jeszcze nie wiedzą Brat mojego tż chce się żenić w czerwcu 2010r., czyli w tym samym roku, co oni! ciekawe jaka będzie ich [reakcja na to, że ktoś po raz kolejny zabrał im rok
NO I DOBRZE
Stary 2008-11-06, 14:17   #3133
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
gatulacje
co bedziesz robic ?
Stary 2008-11-06, 14:19   #3134
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
no
neska gratuluje kiedy zaczynasz?
Cytat:
GRATULACJE !!!!

OPOWIADAJ SZYBKO JAK TO SIE STAŁO GDZIE CO I JAK WSZYSTKO....

dziekuje dziekuje
zaczynam w środę-bo teraz znow święta po weekendzie.. jutro juz idę lekarza załatwic
Bedę pracować w Krusie w dziale ds orzecznictwa Łatwo nie było ale się udało i tak się cieszę, że maskara . Po tych wszystkich rozmowac i wysłanych cv juz traciłam nadzieję a tu siup niespodzianka
Stary 2008-11-06, 14:22   #3135
popscene
Wtajemniczenie

To bardzo fajnie
Dobrze, że chociaż jednej z nas się udało
Gadałam z TŻtem o tym, że czuję się tak beznadziejnie, prawie jak utrzymanka, to wyśmiał mnie i powiedział, że choćbym miała rok albo dwa szukać to nie powinnam mieć wyrzutów sumienia. Tylko tak mi głupio, bo mam wrażenie, że nam pieniądze uciekają, że jesteśmy te minimum 1000 zł miesięcznie w plecy (bo zasiłku mam 380zł hahaha).
Stary 2008-11-06, 14:23   #3136
jaga_2001
Zakorzenienie

neska, gratuluje

baja, no to ciekawa bedziecie miec dalsza rodzine... No i jak sie tak wybrzydza, innym nakazuje to sie ma za swoje. Dobrze im tak.

Co o nauk przedmalzenskich to my mamy 5 spotkan po godzinie. Znalezlismy parafie, w ktorej mamy je za darmo. Pozniej tylko 3 spotkania w poradni rodzinnej, ale postaram sie by bylo tylko jedno. Przygotuje sie perfekcyjnie na piersze spotanie to reszte moze mi daruja. No i z tymi naukami to mam fajnie, bo moja kumpela z roku tez chodzi na nauki, ale do innej parafii, tam tez jest 5 spotkan, ale trwaja... 3 godziny kazdy! Do tego oczywiscie 3 spotkania w poradni.

AV by jaga_2001
Stary 2008-11-06, 14:25   #3137
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
To bardzo fajnie
Dobrze, że chociaż jednej z nas się udało
Gadałam z TŻtem o tym, że czuję się tak beznadziejnie, prawie jak utrzymanka, to wyśmiał mnie i powiedział, że choćbym miała rok albo dwa szukać to nie powinnam mieć wyrzutów sumienia. Tylko tak mi głupio, bo mam wrażenie, że nam pieniądze uciekają, że jesteśmy te minimum 1000 zł miesięcznie w plecy (bo zasiłku mam 380zł hahaha).
doskonale Cię rozumiem. czułam się identycznie (jak darmozjad u rodziców bo ja z rodzicami mieszkam ) Dlatego poszłam dzinsy sprzedawac Popracowałam tam miesiąc i na szczęście znalazłam tą pracę bo bym umarła w regałach ze spodniami chyba.... Także szukaj i czekaj cierpliwie. wysyłaj wszędzie cv, rozgadaja znajomym, ze szukasz pracy, moze ktoś gdzieś uslyszy o jakimś wolnym etacie.... Nie trać nadziei....
Stary 2008-11-06, 14:29   #3138
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

ps. a ja mam dzi wieczór z winkiem z TZ i ze swiecami ach.. juz sie doczekac nie moge
a my dzisiaj z TŻ idziemy na firmowe łyżwy

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Wiecie, jeśli lokal nie zapewnia alkoholu, to nie mają prawa żądać profitów w postaci korkowego czy jak tam zwał.
no właśnie... na tej zasadzie mogli by żądać jeszcze tortowe, owocowe i co tam jeszcze im strzeli do głowy

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
My jak zdazymy to choc na sam ukald sie zapiszemy TZ baaardzo chce abysmy cos zatanczyli z czym mnie zaskakuje
ja sobie właśnie myślałam, że zatańczymy zwykły przytulaniec a tu mi TŻ cały czas suszy głowę, że on chce jakiś układ i w ogóle mamy się zapisać na jakieś nauki tańca
A najbardziej mu się podoba to:
http://pl.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4

ja nie wiem co z tego wyjdzie ale skoro on tak bardzo tego chce to czemu nie, mogę się z nim uczyć ostatecznie

bardzo fajne te dzurkacze ja sobie zamówiłam nożyczki ze wzorkiem ale jeszcze ich nie mam więc nie wiem jak tną. Prawdę mówiąc ja już się nie mogę doczekać aż wszystko skompletuję i będę mogła zacząć się bawić

neska22 gratulacje

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"

Edytowane przez motley
Czas edycji: 2008-11-06 o 14:33
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 14:34   #3139
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Co o nauk przedmalzenskich to my mamy 5 spotkan po godzinie. Znalezlismy parafie, w ktorej mamy je za darmo. Pozniej tylko 3 spotkania w poradni rodzinnej, ale postaram sie by bylo tylko jedno. Przygotuje sie perfekcyjnie na piersze spotanie to reszte moze mi daruja. No i z tymi naukami to mam fajnie, bo moja kumpela z roku tez chodzi na nauki, ale do innej parafii, tam tez jest 5 spotkan, ale trwaja... 3 godziny kazdy! Do tego oczywiscie 3 spotkania w poradni.
A to za nauki każą gdzieś płacić?
Nasze nauki to były 2 spotkania 30minutowe i jedna msza dla narzeczonych. Poradnię załatwimy w marcu jak będzie mniej ludzi.

Cytat:
doskonale Cię rozumiem. czułam się identycznie (jak darmozjad u rodziców bo ja z rodzicami mieszkam ) Dlatego poszłam dzinsy sprzedawac Popracowałam tam miesiąc i na szczęście znalazłam tą pracę bo bym umarła w regałach ze spodniami chyba.... Także szukaj i czekaj cierpliwie. wysyłaj wszędzie cv, rozgadaja znajomym, ze szukasz pracy, moze ktoś gdzieś uslyszy o jakimś wolnym etacie.... Nie trać nadziei....
DziękiTrochę to straszne, że wysyła się jakieś 10 CV tygodniowo a bywają tygodnie (właściwie większość takich jest), że nikt się nie odzywa. Człowiek wtedy sobie myśli, że coś z nim chyba nie jest tak jak powinno być. Nie tracę nadziei, póki co mam wsparcie bliskich, to chyba nie mam co się załamywać. Tylko ciągle mi tej kasy szkoda, dobrze że TŻ dostał podwyżkę teraz, jak doliczyć mój zasiłek to wyjdzie mniej więcej tyle co ja zarabiałam w ostatniej robocie
Stary 2008-11-06, 14:35   #3140
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
a
ja sobie właśnie myślałam, że zatańczymy zwykły przytulaniec a tu mi TŻ cały czas suszy głowę, że on chce jakiś układ i w ogóle mamy się zapisać na jakieś nauki tańca
A najbardziej mu się podoba to:
http://pl.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4

ja nie wiem co z tego wyjdzie ale skoro on tak bardzo tego chce to czemu nie, mogę się z nim uczyć ostatecznie

neska22 gratulacje
dziekuje
a mnie sie bbardzo to podoba
http://pl.youtube.com/watch?v=Zo27tN...eature=related
Stary 2008-11-06, 14:46   #3141
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
A to za nauki każą gdzieś płacić?
Nasze nauki to były 2 spotkania 30minutowe i jedna msza dla narzeczonych. Poradnię załatwimy w marcu jak będzie mniej ludzi.
z tym placniem za nauki, to w niektorych parafiach w moim miescie jest tak, ze sie niby za nie nie placi, ale co laska moga wziac, ale nie mniej niz... przewaznie jest to 20 zl/os

AV by jaga_2001
Stary 2008-11-06, 14:47   #3142
kasiaher
Wtajemniczenie

mi sie bardzo to podobało jak pierwszy raz zobaczyłam takie tańce, ale coraz więcej par to wybiera i jakoś mi się juz troszkę znudziło, nie wiem jak i co bedę tańczyć, ale chyba skupie sie jednak naczyś spokojnym . Tż tak chciał, może zapiszemy się na jakis kurszobaczymy.
Stary 2008-11-06, 14:52   #3143
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
z tym placniem za nauki, to w niektorych parafiach w moim miescie jest tak, ze sie niby za nie nie placi, ale co laska moga wziac, ale nie mniej niz... przewaznie jest to 20 zl/os
Nieźle
Ale dziś szarówa za oknem, nic się nie chce robić:/
Stary 2008-11-06, 14:53   #3144
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
My myslelismy że nie bedziemy płacić, ale ślub bierzemy w moim kosciele, a nauki robilismy u TŻ. Ksiądz powiedział odrazu że jeśli ktoś będzie brał w tym kościele ślub to nic nie płaci, ale jeśki ktoś chce takie zaświadczenie do innego kościoła to płaci się 100zł za dwa takie zaświadczenia. Czyli za jedno 50zł . Tylko w tym kościele jest jeszcze taki egzamin tzn pyta pacierz , dziesięć przykazań. akty miłości itp.

Później jak byliśmy u mnie w kościele ksiądz powiedział że takie nauki to zaledwie dwa razy po pól godziny i nic bysmy nie musieli płacić i żadnego pytania, ale teraz to już za późno. Kurcze tylko jeszcze nie wiem ile nam powie za ślub
Stary 2008-11-06, 14:57   #3145
kasiaher
Wtajemniczenie

Zaraz po pracy jade do TŻ do pracy. Później muszę jechać do mamy do domu, bo dzwoniła żebym, jeszcze przyjechała. Bidulka rozchorowała się i siedzi na zwolnieniu.
Stary 2008-11-06, 14:58   #3146
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Super, gratuluję
Cytat:
mi sie bardzo to podobało jak pierwszy raz zobaczyłam takie tańce, ale coraz więcej par to wybiera i jakoś mi się juz troszkę znudziło, nie wiem jak i co bedę tańczyć, ale chyba skupie sie jednak naczyś spokojnym . Tż tak chciał, może zapiszemy się na jakis kurszobaczymy.
Wiem cos na ten temat... bo teraz jest na to moda, tak jak kiedyś na zdjęcia par przenoszących się na fotoshopie do Egiptu tak teraz moda jest na to... potem na co innego i tak wkółko
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 14:59   #3147
kasiaher
Wtajemniczenie

zdążyłam zauważyć
Stary 2008-11-06, 14:59   #3148
agus87
Zakorzenienie

dziewczyny, czy jest tutaj IWONA K z Wrocławia ?
Stary 2008-11-06, 15:01   #3149
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
NO I DOBRZE

Cytat:
baja, no to ciekawa bedziecie miec dalsza rodzine... No i jak sie tak wybrzydza, innym nakazuje to sie ma za swoje. Dobrze im tak.
rodziny się nie wybiera..., z resztą to nie moja rodzina tylko Tz
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 15:04   #3150
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć

od rana siedzę w sukniach wybrałam kilka, ale nie umiem sie zdecydować

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości