|
|
#1711 |
|
Adwokat diabła
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
no tak, ja po pracy a Wy to 5 stron.. coś mnie ominęło ;p
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że jednka nie wiesz tego czy on ją "kopnie" jak to napisałaś, bo tego nazpewne nikt nie wie ![]() A dlaczego czeka, no cóż może nie jest jeszcze gotowy na tak ważny krok, pamiętaj, że mężczyźni z reguły troszkę później dojrzewają pod tym wzlędem. Poza tym ta dziewczyna ma dopiero 20 lat, ja wiem, że może jej się wydawać, że to miłość do końca życia ale to życie bywa okrutne i może lepiej, że narazie poczekają niż potem ma być rozwód. Myślę, że nie powinnaś się przjemować tą sytuacją tylko cieszyć się swoim szczęściem |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
a mam mam
czesto mam tak, ze mnie na cos wezmie i nie ma zmiluj ![]() teraz walkuje to http://www.youtube.com/watch?v=5RFxGn6C6ak jakos tak mi w ucho wpada (w ogole fajna reklama ), ale cos nie moge na torrencie znalezc
|
|
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też po ślubie z moim narzeczonym zamieszkam
Tak jak can't be perfect napisała wcześniej chcę nowy rozdział w życiu w pełni rozpocząc Nie znam mojego TŻ na wylot i zamieszkując z nim pewnie też bym go nie poznała Ale to jest najpiękniejsze w byciu razem że można odkrywac codziennie swojego partnera na nowo (żeby tylko przypadkiem czegoś niepokojacego nie odkryc haha)..A poza tym moim zdaniem nie ma co dorabiac ideologi w rodzaju lepiej zamieszkac po ślubie razem czy lepiej nie zamieszkac.. Każdy postępuje w zgodzie ze swoim sumieniem i tak jak mu dobrze Na przykład bodajże nasza merriel (jeśli się pomylę to poprawcie ) jest taka że nie może bez swojego narzeczonego wytrzymac ani dnia niemalże.. No i dobrze, niech mieszka ze swoim ukochanym.. Ja na przykład lubię czasem za moim miśkiem potęsknic troszkę (oby nie za często bo spędzac z nim czas uwielbiam ponad wszystko) bo wtedy są takie cudowne powitania i w ogóle ![]() A w ogóle to mi się przypomnial okres czasu kiedy mój misiek w wojsku był 3 razy się nie widzielimśmy po 5 tygodni.. Straszne te rozłąki były ale później jak padaliśmy sobnie w ramiona to ile przepustka trwała tyle się od siebie nie odklejaliśmy-zwłaszcza w nocy sasasasasa A w ogóle sobie uzmysłowiłam że niedługo minie 4 miesiące od naszych zaręczyn A mi się wydaje jakby to było ja wiem.. tydzien temu
|
|
|
|
#1715 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
can't be perfect szalejesz z mądrościami życiowymi
![]() Cytat:
). A co do dzieci to Wasza decyzja kiedy sie pojawią, niezależnie od jej wieku. Fajnie, że sie kochacie, wszystko super powodzenia. Dobra, na tym polu mamy jasność Aha, żeby poprzeć przykładem, że nie zawsze staż związku jest czynnikiem sprzyjającym rozstaniom powiem, że dziadkowie tżta wzięli ślub po 3 miesiącach znajomości, sa razem grubo ponad 50 lat i sie dalej kochają(odkrywcze bardzo w obliczu Waszych przykładów )...Poniżej pozwolę sobie zacytowac can't be perfect, bo jechała ostro pod moja nieobecność ![]() pieknie powiedziane. O. ![]() Cytat:
Może niedługo stworzymy teorię![]() Nie masz co żąłować, teraz studiując dziennie pracujesz na Wasze przyszłe życie - zwłaszcza jego poziom. MOje koleżanki po zawodówkach pracuja w solarium i same sa spalone jak murzynki. Ich mężowie haruja na budowach albo jako kierowcy, maja dzieci, jeżdzą na energy(taka dystkoteka) i zdradzają mężów.NIe życze nikomu takiego losu. Cytat:
![]() Cytat:
Bejbikom póki co mówimy NIE My też sie wyszlec i żadnych mamusiowań i tatusiowań. Jest sie młodym trzeba z tego korzystać a pieluchy zostawic na okolice trzydziestki![]() Jednocześnie chciałabym pogratulować warzyw ![]() Cytat:
Amen![]() Cytat:
My sie zaręczyliśmy po 6,5 roku bycia razem, bo tż uznał, że to dobry moment - wcale nie chodziło o to, żeby planowac ślub ponad dwa lata do przodu, chodziło własnie o deklarację i o zapewnienie mnie o miłości, bo mielismy trudny okres w miesiącach poprzedzających. |
||||||
|
|
|
#1716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaręczyny to powazna deklaracja, a pierscionek to tylko symbol.. mam wiele koleżanek które zaręczyły się 2-3 lata temu, a ze swoimi TZtami nie rozmawiają o przyszłości, nie mają wspólnych planów..
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
no to was zdzwie, bo mi sie TZ oswiadczyl 2,5 roku temu
![]() poprostu TZ tak wyrazil swoja milosc. na slub jednak bylismy wtedy jeszcze za mlodzi, wiec byla to swego rodzaju deklaracja na przyszlosc. no i przyszlosc nadchodzi ![]() i nie byly to zareczyny dla pierscionka, bo rzadko zdarza mi sie go nosic
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-06 o 20:43 |
|
|
|
#1718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja mam pytanie do dziewczyn które najpierw zaczęły planowac wesele a potem zaręczyny były.. Nie żal wam było że nie było i nie będzie aż takiej niespodzianki bo i tak już wiedziałyście że te zaręczyny w niejbliższym czasie będą? Tak z ciekawości tylko pytam i broń boże nie mówię że źle że taka kolejnośc zeby nie było hihi
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
|
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mi przypomniaaś, że miałam Ci napisać, że fajnie Twój tż w mundurze wyglądał hehe Własnie przeczytałam komentarz Twojego tz do zdjęcia na nk, że ubolewa, że sie juz nikt nie klei jak nie ma munduru![]() Cytat:
I że oni to jak sie zaręcza to od razu dup i slub raz dwa...aha![]() My mamy jedną taka parę, że sa zaręczeni od dwóch lat a o ślubie ani widu ani słychu ![]() Lain my mieliśmy cos w stylu oswiadczyn bez pierścionka pare lat temu, takie bardziej wyrażenie miłości, ale coś podobnego. Z tym, że te prawdziwe "podręcznikowe" zaręczyny były juz prawie rok temu ![]() Twój tz jest w Twoim wieku? Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-06 o 20:48 |
||
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co z tymi sukniami to porażka jakaś, oglądam sobie ne ebyu i nie znalazłam ani jednej fajnej bez trenu
wszędzie tylko ten tren i tren......
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem z moim TŻ 7 lat, zaręczyliśmy się niespełna dwa lata temu ,mieszkamy razem od roku wcześniej chwilkę razem mieszkaliśmy w okresie studiów i nie myśleliśmy wtedy o zaręczynach tylko dlatego że jesteśmy długo razem i że "mnie kopnie w tyłek" to raz dwa nagadywac mu o o tym. W Holandii większośc związków jest nieformalnych i po części rownież uważam że liczy się uczucie a nie że tak kolokwialnie powiem papierek ![]() Cytat:
Mam pyatnko ta Nasza grupa to tylko dla Nas jest widoczna czy dla ludzi spoza Naszego kręgu również ![]()
Edytowane przez madziulka_ Czas edycji: 2008-11-06 o 20:47 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba nie
![]() zdecydowanie wole TZa miec przy sobie. tesknota zdecydowanie zle na mnie wplywa. ale jeszcze tylko dwa dni i znow bedziemy razem ![]() dobrze, ze w tym tygodniu mam duzo do roboty, bo tak nie rozmyslam o tym, ze ja tu a TZ tak daleko ![]() ja to w ogole mam romantycznego TZcika (w przeciwienstwie do mnie samej ja twardo stapam po ziemi )
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-06 o 20:48 |
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, TZ jest w moim wieku
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
lusmarija, nie będziesz
jeśli liczymy tżów to mój będzie po 31 lub po 32 zależy od miesiąca.Dziewczyny a co myślicie o opcji imprezy zamiast wesela? Tzn. z rodziną krótki oficjalny obiad a później impreza w klubie dla znajomych i młodszej części rodziny? Jak dla mnie to fajne ale wesele chyba jest lepszą "imprezą'' Edycja: albo inaczej, normalne wesele a tydzień później impreza dla reszty znajomych Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-11-06 o 21:00 |
|
|
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ustawiłam grupę jako prywatną - tylko jak się jest "członkinią" można pisać i czytać wiadomości z grupy![]() znowu mnie któraś ubiegła - tym razem onaella musze dokladniej czytać nasz wątek
Edytowane przez merriel Czas edycji: 2008-11-06 o 20:53 |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak niektóre z nas baardzo wcześnie, inne późno. A z mieszkaniem przed uważam że super sprawa mój tż był moim współlokatorem jak się w sobie zakochaliśmy
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga już troszkę inaczej, ale jakoś większego sesnu nie widzę, bo Ci znajomi, z którymi lubię się bawić będą u mnie na weselu Ewentualnie jak już będzie płyta i zdjęcia to można się umówić na wspólne oglądanie + imprezka w domu ( i wtedy można dla rodziny oddzielnie i dla znajomych oddzielnie) |
|
|
|
|
#1730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze mnie też ale mniejsza A tak jak napisałam wcześniej to w czasie wojska cały czas tacy przyklejeni byliśmy a teraz troszke mniej hihi bo nie mamy kiedy porządnie się wytęsknic ![]() I dzięki za komplement dla TŻ mi też się w tym mundurze podobał mrrr Wiadomo że za mundurem panny sznurem ![]() hahaaha
|
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja postanowilam, ze zrobie tradycyjne polskie wesele, bo takie zwykle imprezki to ja moge miec wiele razy. a wypasione wesele tylko raz w zyciu (teoretycznie )
|
|
|
|
|
#1732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam inne spojrzenie na tęskotę, bo na naszym początku cały czas tęskniła i mi sie to dobrze kojarzy![]() mój nie jest szczególnie romantyczny, ale to dobrze, bo jak mu sie zbierze na romantico to ma to taka siłę rażenia, że z nóg zwala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My na pewno tydzien po weselu i tak pójdziemy na miasto
|
|||
|
|
|
#1733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wszyyystkich zaprosić nie mogę (bo by było z 200 osób). Druga opcja mi się podoba bo są ludzie z którymi się rzadko widuję ale jak się spotkamy to fajna zabawa jest.No i plus ewentualni znajomi z pracy |
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
no i wróciłam z zajęć ledwo zywa tak mi sie jakos spac chce...
a wy tu mądrości takie nawypisywałyscie że nic dodac nic ując my z tżtem jestesmy ponad 6 lat razem ale dopiero teraz zaręczyny bo wczesniej po prostu bylismy za młodzi. mysle ze gdybym tżta poznała później to nie czekalibysmy te 6 lat na zaręczyny a 8 na slub.. ale ze tak sie życie ułożyło to tak jest i mi sie bardzo podoba bo przez te 6 lat poznałam mojego ukochanego bardzo dobrze i jestem na 100% pewna ze chce spedzic z nim całe zycie ![]() mój tżcik to po jakis 5 miesiącach znajomosci sie zapytał czy chce byc jego żoną i kiedys na imprezie sie smialismy bo jeden kumpel chcial zostac ksiedzem wiec stwierdzil ze udzieli nam slubu na niby była niby obrączka z jakiegos plastiku znaleziona na imprezie i kumpel sie wczuł w role hhahahaha a ja wtedy powiedzialam TAK ale jak przyszło do słów prosze sie pocałowac do nie dałam mu buzi bo wtedy jeszcze sie nie odwazylismy na pierwszy pocałunek hahahaha co za dzieci matko niecale 16 lat mialam hahahaa co do mieszkania przed slubem z tżtem to ja bym tam chciala ale nie jest to mozliwe ze wzgledow technicznych bo studiujemy w roznych miastach niestety. ale nawet jakbysmy chcieli to by nam rodzice bez slubu nie pozwolili, chyba zebysmy przyspieszyli decyzje o ślubie ![]() ale wtedy by mnie nie bylo na tym cudownym wątku!!!!!
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
byly jeszcze za czasow liceum dwie 2-tygodniowe, ale tak to wlasciwie widzimy sie codziennie a do niewinnosci to jakos zawsze nam daleko bylo Cytat:
po pierwszej sesji dokladnie 31 stycznia 2006
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no to rzeczywiście, ja też oczywiście nie będę zapraszać na wesle tych dalszych znajomych bo to się mija z celem, ale tak tydzień po to co innego, choc pewnie ja bym wolała gdzieś wyjechać z Tż niż po imprezach chodzić
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki,
niestety nie nadazam was czytac cały dzien w pracy wiec moge tu zajrzec dopiero wieczorem ale jak zwykle jest multum do nadrobienia ,co do wieku w dniu slubu to widze ze najstarsza dziewczyna bedzie miała 26 lat tzn niby najstarsza bo ja bede miała wiecej ale niestety nie układało mi sie w zyciu osobistym ale jestem szczesliwa ze znalazłam TZ i ze juz za poltora roku zostane zonka ,
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
a co do wesela to my tez nie bedziemy zapraszac jakis dalszych znajomych dla nich zrobimy imprezke juz po weselu
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
metka a ile bedziesz miała latek w dniu slubu??
ja prawie 24 ale oficjalnie jeszcze koncowka 23 a moj tżcik 25![]() ale dzidzi jeszcze nie chcemy chociaz te wózeczki są takie łądne i pokazuje mojemu tżtowi na ulicy łądne wózki na co on mnie się pyta:misia chcesz dzidzie? na to ja: nieee jeszcze nie.. na to tż: a chcesz wózeczek????? a ja NO!!! mi sie te zabawki bardzoej podobają niż kupa w pieluszce
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
gdybym była młodsza to tez chciałabym pomieszkac z mezem a potem myslec o dziecku ale raczej bedzie tak ze po slubie bedziemy sie starac o dzidziusia
![]() w dniu slubu bede miała 29 lat (skonczone niestety bo jestem z lutego )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

czesto mam tak, ze mnie na cos wezmie i nie ma zmiluj 

Własnie przeczytałam komentarz Twojego tz do zdjęcia na nk, że ubolewa, że sie juz nikt nie klei jak nie ma munduru