|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamy z Niemiec
Czesc Wam.
Napatrzec sie nie moge jak ten Edzio szybko rosnie , jak na drozdzach. Tak w ogole to ile on juz wazy i jaki ma rozmiar ubranka ? Co niemowlaki w jego wieku juz potrafia ? Widza ? Smieja sie swiadomie ? Potrafia sie same zajac i zabawic na Krabbeldece ? Pytam bo nie mam pojecia a mnie to ciekawi. Moj ma juz miesiac, wazy 4 kg i mam wrazenie ze zaczyna wodzic za nami wzrokiem ( jesli twarz jest blisko) a tak nic poza tym. Co do spania do za szybko sie cieszylam. Kolejne 2 noce nieprzespane. Wczoraj pobil samego siebie. Zasnal o 5 nad ranem. Pospal do 7 a potem jeszcze 2 godziny. Ja juz nie moge z nim. Piszecie o basenie. Nie znosze bo cale dziecinstwo zasuwalam przymusowo na plywanie. Zaczelo sie jak mialam 7 lat i tak 2 razy w tygodniu . Mialam krzywy kregoslup i dlatego. Wode znalam bardzo dobrze, myslalam ze nic mi nie grozi. Kiedys zlapal mnie skurcz w lydce i zaczelam sie topic. Wtedy dotarlo do mnie , ze bylam zbyt pewna siebie i tak jak kazdy moglam sie utopic. Dlugimi latami snilo mi sie ze ide na dno i nawet sie autentycznie dusilam , jednak dzieki bogu lata zatarly zle wspomnienia ( niewykluczone , ze w tym oto momencie je znowu odgrzebuje )Od tamtego czasu stracilam zaufanie do wody , zaczelam sie jej bac.Skonczyly sie wybryki , skoki i nawet juz nie spieszno mi plywac pod woda. Jak jestesmy na basenie sune sobie jak amator z glowa nad powierzchnia i nikt nie wie, ze plywac to potrafie doskonale. Mniejsza z tym. Teraz i tak nie chodze i pewnie nie predko pojde na basen bo jestem tlusta i mam kompleksy . Zanim zaszlam w ciaze zdazylam podpisac umowe do Fitnessklubu i wlasnie czekam kiedy bede mogla juz wystartowac. Raspberry fajny masz brzuszek ale jak tak patrze to sobie przypominam , ze jeszcze duzo przed toba ... Smaruj go ( najlepiej oliwka) i koniecznie piersi tez.Ja glupia skupilam sie na brzuchu i mam zniszczone uda i piersi. Nawet mi do glowy nie przyszlo , ze tak ucierpia. MAM PYTANIE do mam . Maxik ma strasznie sucha skorke na glowce. Normalnie mu sie luszczy. Nie wiem czy to od czasu az mu posmarowalam ja oliwka czy od czasu jak kupilam Heizstrahler nad komode. Faktem jest , ze brzydko to wyglada i nie wiem jak to wytepic.Probuje to wyczesywac. Mam to smarowac kremem oliwkowym czy oliwka ? Albo czym innym ? Ide , bo placze. Tak ogolnie to juz powinien sie powoli przygotowywac do nocki ... |
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Xenia, a ta sucha skora na glowie to przypadkiem nie ciemieniucha???
Jesli tak to smaruj oliwka, zostaw na kilka godzin a potem wyczesuj. A jesli chodzi o pana Edwarda, to wazy 6300g, jest drobny, ale dlugi i nosi rozmiar 68. od jakis 2 tygodni bawi sie juz zabawkami, umie cos utrzymac w raczce, niezdarnie ale zawsze. No i oczywiscie na macie tez sobie swietnie radzi. Od kilku dni wydaje smieszne dzwieki, gada sobie pod nosem a smieje sie juz od dawien dawna Tak wiec kochana lada moment cie twoj ksiaze zaskoczy ![]() Kochane ja wczoraj jednak NIC nie spakowalam, po lekarzu bylismy z mezem padnieci i odpoczywalismy, wiec dzisiaj musze miec speeda, bo ok 14 pewnie wyjezdzamy. Trzymajcie sie! |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
jem sniadanko i lece na zajecia...Wczoraj przynajmniej troche sie wyzylam intelektualnie, bo przerabialismy teskty po angielsku wiec moglismy tez je omawiac po angielsku Kurcze, obudzilam sie dzisiaj z taaaakim bolem glowy, ze najchetniej to bym ja sobie odciela... ![]() Madziu, spokojnej podrozy i czekamy na zdjecia twojego przystojniaka ![]() Zycze milego dnia
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2008-11-06 o 08:23 |
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Tobie rowniez Cytat:
.Oj tak, codziennie smaruje sie maselm do ciala Hipp i puki co nic nie ma. Mam nadzieje, ze jak juz mi te paskudne rozstepy powylaza to przynajmniej male. Mam wielkie skolonnosci do rozstepow. No ale nic juz nie moge zrobic. Oj biedulko az tak Ci sie one posypaly? Strasznie mi przykro z powodu basenu.. Dzis jak plywalam to blisko brzegu . Jakos tak sobie mysle, ze przeciez jakby mnie tak zlapal paskudny skorcz lydki to po mnie. Zwlaszcza ze babcie mnie nie uratoja...Xeniu, mam nadzieje, ze kiedys sie jeszcze do asenu przekonasz. Ja np. nie plywam w jeziorach ani tam gdzie gruntu pod nogami nie widze. Mam nadzieje, ze maly bedzie przesypial nocki. To musi byc naprawde meczce ![]() Madziu, ty sie kochana lepiej pakoj bo jak to sie mowi pojedziesz gola i wesola hehehe nie no zartuje .Bawcie sie dobrze kochani ![]()
Edytowane przez raspberry69 Czas edycji: 2008-11-06 o 16:18 |
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, w koncu udalo mi sie usiasc w spokoju przed komp
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka widze, ze dzisiaj dzien odnowy biologicznej
hehe. ja jedynie te glinke na pyszczek klade. Dzis juz niestety nie mam sily. Pewnie jutro po basenie znow sobie zrobie . Uwielbiam ja
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze moze jutro...a moze nie...![]() Dziewczynki mam pytanie - kolezanka z mojej grupy ma urodziny i chce jej kupic prezent...Jak myslicie - czy na przyklad taki zestaw: owocowy zel pod prysznic+owocowy balsam i mascara+kredka do oczu ArtDeco moze byc? Czy nie za bardzo banalne?? Jestem troche w kropce, bo nie znam jej jeszcze tak dobrze, zeby wiedziec, co moglaby specjalnego chciec a tak sie razem dobrze zgralysmy i chce cos fajnego jej kupic...Nie mam tez pojecia za jakie kwoty w De kupuje sie prezetny??
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzis patrzylam i sa przepiekne
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Tez o tym myslalam, ale ona nie pije tak kawy...Ale co o tym zestawie myslisz..?
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kazda kobieta lubi kosmetyki zwlaszcza ladnie pachnace . bedzie zadowolona
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o ten w dolnym lewym rogu kilku kolorowy z pedzlem... http://www.artdeco.de/de/cosmetics/make-up/glamour.html
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... bo uwielbiam sie malowac . Chyba kup jeden a porzadny
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dopiero teraz znow mam polaczenie...No to sama nie wiem...Ten cien to tak jak widzisz jest bardzo ladny, ale czy nie tak troche dziwnie bedzie same takie male pudeleczko tylko dac... A na razie wymyslilam ten owocowy zel i balsam + ten zestaw do oczu... http://www.douglas.de/douglas/produc...000002539.html
|
|
|
#1724 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Mywlasnie wocilismy z basenu z Marko dzis mial przygotowania do calkowitego zanuzenia ktore chyba juz za tydzien ![]() karenina19: mnie tez podoba sie ten cien raspberry69: jak tam po basenie ? Xenia: tak jak juz pisala Madzia to raczej bedzie ciemieniucha to normalne u tak malych dzieci a powodow jej powstania jest sporo i niema co sie tym przejmowac tylko trzeba sie tego pozbyc , moj Marko jak byl malutki tez ja mial i najlepiej tak jak pisala Madzia posmarowac glowke obficie oliwka (jakies 2-3 godz przed kapiela) potem najlepiej takim dziecinnym grzebykiem delikatnie te strupki wyczesywac z wloskow
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzis pierwszy raz udalo mi sie przeplynac 1250 metrowAle fajnie tak z maluszkiem chodzic . A Marko cos sie juz zanuzyl dzis czy jeszcze nie?? Jestem ciekawa jak zareagowa/zareaguje
|
|
|
#1726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale naszczescie nieboi sie wody (jak narazie) i ma przy tym tyle zabawy bo po 1 woda po 2 inne dzieciaki (no i dziewczynki )
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O prosze ehehe. Marko szaleje hihi i juz za dziewczynkami sie oglada hihi. Jak ja chodze na basen, to jest co czwartek grupa mam i zawsze jednej z nich dzidzis placze w niebo glosy prawie przez cale zajecia . Chyba nie lubi wody
|
|
|
#1728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to wspulczuje tej mamie gdyby Marko tak plakal na tych zajecia oszczeczila bym mu tego stresu ale on sie naparwde tam dobrze bawi wiec poswiecam sie i jezdzimy
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Jestem zla jak cholera! Napisalam sie, ale wcielo moj post. Wystapil jakis blad. Nie mam juz sly drugi raz wklepywac tyle tekstu. Jestem jeszcze w Polsce, ale w niedziele juz wracam. Ide polozyc sie, a do Was wroce jutro lub po powrocie do Niemiec. Milego weekendu, dziewczynki! |
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas wlasnie zaczal sie 20 tydzien . ALe ten czas leci...Nimfa, tez tak czasami mam, ze mi wyskakuje blad i wtedy wciskam F5,strona sie odswieza i blad znika, cala tresc jest zachowana. Ty wtacasz a ja jade . Juz sie doczekac nie moge.Madzia pewnie tez milo spedza czas z rodzina Kamilka a ty gdzie sie podziewasz? Kupilas juz prezent dla tej kolezanki?Milej soboty zycze
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja o was nie zapomnialam oczywiscie, ale niech malym przynajmniej wytlumaczeniem dlaczego sie nie odzywam przez weekend bedzie po prostu godzina, o ktorej teraz do was pisze...czyli 7.47
i zaraz lece na zajecia... I jeszcze mam dzsiaj taaakiego stresa, bo mam robic jakas prezentacje..![]() Takze wieczorkiem obiecuje, ze wpadne i napisze wszystko jak trzeba I zycze milej niedzieli
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2008-11-10 o 08:17 |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedzialkowo
u mnie niestety wiatr glowy urywa (z tego, co widze przez okno...) wiec mam nadzieje, ze nie bedzie padalo, bo jesli tak to jak nic bede znow jak Mary Poppins z ta fruwaja ca parasalka... Zbieram sie powoli na zajecia...A dla tej kolezanki mam ostatecznie: ten cien, miniaturke perfum Estee Lauder - wszystko w takim pudeleczku z bialego materialu z wyszywanym koralikami wieczkiem...tak mysle, moze wrzuce tam jeszcze tusz do rzes..? Zaraz zobacze...
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Jestem juz w De, a tu taka cisza. W zasadzie ejstem od wczoraj, ale do wieczora byl u mnie tato i przyszly szwagier. Padma na buzie, wiec lece zrobic sobie kisiel i do lozka. Jutro wpadne to naprodukuje wiecej tekstu. Pa |
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, wszystkiego naaj naaaj naaaaaaj i jeszcze raz najlepszego z okazji urodzinek!! Spelnienia wszystkich marzen, duuuuzo milosci, usmiechu na codzien i oczywiscie radosci z ukochanej coreczkizyczy Kamila
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2008-11-11 o 10:52 |
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Ja tez zycze Gosi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Spelnienia marzen, duzo zdrowia, szczescia, wytrwalosci w nauce, cierpliwosci i zadowolenia po urodzeniu coreczki, a takze wszystkiego tego czego sama sobie zyczy! Buziaki
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Rozeznanie
|
Rowniez skladam Ci Gosiu najlepsze choc spoznione zyczenia zdrowia , szczescia , pomyslnosci , spelnienia marzen, wielu sukcesow w zyciu oraz zadowolenia z rodziny i wspanialej , zdrowej pociechy , ktora wkrotce przyjdzie na swiat..
Chcialam wczoraj zlozyc ale mialam gosci i mnostwo lataniny.
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Rozeznanie
|
Gosiu dolaczam sie do najlepszych zyczen!!!
![]() ![]() ![]() ![]() troche spoznione ale sa
|
|
|
|
|
#1738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuje dziewczyny ![]() Tak mi milo, ze o mnie pamietalyscie . Juz sie nie moge doczekac kiedy bede w DE i sobie znow wiecej pogadamy . Teraz tylko jem, spie i sie obijam . Jeszcze raz bardzo wam D Z I E K U J E
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewuszki, a co tu taka cisza
![]() Gosienko, przyjmij prosze spoznione zyczonka takze od nas ![]() ![]() ![]() Wszystkiego co najslodsze i najlepsze dla Cibie i kruszynki |
|
|
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Rzeczywiscie ostatnio cicho tutaj. Madzia, wrociliscie juz do domu? I mam jeszcze jedno pytanie - Tobie tez bylo juz tak ciezko w 7. miesiecu ciazy? Ja ledwo chodze. Najchetniej lezalabym, ale mam tyle do zrobienia, ze nie moge teraz lezec. Xenia, jak Twoj maluszek? Spi juz wiecej? Znikam do porzadkow. Robilam dzis pierogi ruskie i caly dom jest w mace :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

)
ale jak tak patrze to sobie przypominam , ze jeszcze duzo przed toba ... Smaruj go ( najlepiej oliwka) i koniecznie piersi tez.

Tak wiec kochana lada moment cie twoj ksiaze zaskoczy 

. Jakos tak sobie mysle, ze przeciez jakby mnie tak zlapal paskudny skorcz lydki to po mnie. Zwlaszcza ze babcie mnie nie uratoja...Xeniu, mam nadzieje, ze kiedys sie jeszcze do asenu przekonasz. Ja np. nie plywam w jeziorach ani tam gdzie gruntu pod nogami nie widze.
bo jak to sie mowi pojedziesz gola i wesola
.
Takze moze jutro...a moze nie...

i dopiero teraz znow mam polaczenie...No to sama nie wiem...Ten cien to tak jak widzisz jest bardzo ladny, ale czy nie tak troche dziwnie bedzie same takie male pudeleczko tylko dac...

a ty gdzie sie podziewasz? Kupilas juz prezent dla tej kolezanki?
Spelnienia wszystkich marzen, duuuuzo milosci, usmiechu na codzien i oczywiscie radosci z ukochanej coreczki