Mycie włosów odżywką - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-02, 20:14   #541
Patryka
Wtajemniczenie

Dot.: Mycie włosów odżywką

Oj, zachęcacie, chyba jutro zaopatrzę się w tego YUNGA. A tak btw, odkąd myję włosy odżywką, łupież zniknął bezpowrotnie. Bardzo mnie to cieszy, zarazem jednak nasuwa mi się pytanie - czy był spowodowany, no nie wiem, nadmiernym wysuszaniem skóry głowy przez silne detergenty? Bo jakiś powód musi być tej nagłej poprawy

Poza tym, zrobiłam sobie dzisiaj maseczkę olejowo-żółtkowo-kallosową. Zmyłam ją bez problemu Pottersem, czy tak powinno być? Myślałam, że taki mix powinien trudniej schodzić, tym bardziej, że dodałam m.in. olejku rycynowego

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 20:17   #542
kas!a
Zakorzenienie

Stosujecie może mycie odżywką połączone z peelingiem skóry głowy? Tak jak to opisywały dziewczyny na laboratorium urody?
Ja myję włosy balsamem Mrs. Potter i jestem bardzo zadowolona i zastanawiam się, czy nie pójść o krok dalej i nie zacząć dodawać cukru, czy czegoś innego.

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 20:20   #543
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
Oj, zachęcacie, chyba jutro zaopatrzę się w tego YUNGA. A tak btw, odkąd myję włosy odżywką, łupież zniknął bezpowrotnie. Bardzo mnie to cieszy, zarazem jednak nasuwa mi się pytanie - czy był spowodowany, no nie wiem, nadmiernym wysuszaniem skóry głowy przez silne detergenty? Bo jakiś powód musi być tej nagłej poprawy

Poza tym, zrobiłam sobie dzisiaj maseczkę olejowo-żółtkowo-kallosową. Zmyłam ją bez problemu Pottersem, czy tak powinno być? Myślałam, że taki mix powinien trudniej schodzić, tym bardziej, że dodałam m.in. olejku rycynowego
Możliwe jest wszystko. U mnie ostatnio wysyp łupieżu pojawił się po zastosowaniu niegdyś używanej przeze mnie hojnie odżywki z dwoma silikonami, w tym jednym cyklicznym. Co do detergentów - wysuszają, więc jeśli Twój skalp jest suchy to zapewne mogła Ci z niego skóra schodzić.

Czytałam ostatnio, że te drobinki budujące jajko są za duże, żeby wniknąć we włos i go naprawdę odżywić. Lepiej więc jajka wcinać - proteiny się i tak włosom dostarczy.

A co do zmywania odżywką olejów - ja z tym nigdy nie miałam problemów, chyba, że nawaliłam kosmiczną ilość Natomiast wiele osób zauważa, że paradoksalnie odżywka zmywa oleje z włosów lepiej niż szampon. Należy jednak pamiętać, że nie poradzi sobie z olejem mineralnym i w ogóle unikać tego oleju podczas mycia odżywką.

Kas!u ja co jakiś czas robię sobie taki peeling cukrowy. Jestem bardzo zadowolona, a zarazem wydaje mi się, że nie jest to w żaden sposób kontrowersyjna metoda, przed którą należałoby się wstrzymywać Łap za cukierniczkę i testuj

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2008-11-02 o 20:21 Powód: dopisek
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 20:34   #544
morelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Jest dokładnie tak jak mówisz. Zdecydowanie faworyt Dzięki za pomoc
Cieszę się, ze jesteś zadowolona.

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 20:34   #545
szugarbejb
Zakorzenienie

Ja dodaje kawę mieloną do Joanny wzmacniającej, działa pięknie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 20:37   #546
carlo_rossi
Rozeznanie

Skonczylam rozowego Yunga, fajny choc mrs potters lepiej sie pienil. wkurzylam sie tylko bo pod koniec buteleczki mialam problemy z wydobyciem resztki, wiec teraz znowu mrs potters mam ale jakos czuje ze wroce do rozowego Yunga...daje taki fajny poslizg i włoski bardziej uniesione niz po pottersie. No i cena ciut nizsza
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 20:52   #547
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytałam ostatnio, że te drobinki budujące jajko są za duże, żeby wniknąć we włos i go naprawdę odżywić. Lepiej więc jajka wcinać - proteiny się i tak włosom dostarczy.
hmm, a wydawało mi się, że żółtko dobrze wpływa na porost, czy nie jest tak? czy to też taki "chłit matetingowy"?
ech, a już miałam nadzieję, że udało mi się fajną maseczkę nawilżająco-odżywczą opracować
Cytat:
A co do zmywania odżywką olejów - ja z tym nigdy nie miałam problemów, chyba, że nawaliłam kosmiczną ilość Natomiast wiele osób zauważa, że paradoksalnie odżywka zmywa oleje z włosów lepiej niż szampon. Należy jednak pamiętać, że nie poradzi sobie z olejem mineralnym i w ogóle unikać tego oleju podczas mycia odżywką.
o, to świetnie wiedzieć, myślałam, że przy myciu odżywką powinnam unikać olejów, a tu taka miła niespodzianka przy jajkowym rozczarowaniu

Dziewczęcia Kochane, jako że piszecie o peelingu skalpu, pytanie mam - czy to ma jakiś wyższy cel? Pomaga w czymś, na coś dobrze wpływa?

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 21:06   #548
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
hmm, a wydawało mi się, że żółtko dobrze wpływa na porost, czy nie jest tak? czy to też taki "chłit matetingowy"?
ech, a już miałam nadzieję, że udało mi się fajną maseczkę nawilżająco-odżywczą opracować
No też mnie załamałyście, bo już się przymierzałam w przyszłym tygodniu ukręcić majonez (mam nowy blender ) i napaćkać włosy. I ?

Cytat:
Dziewczęcia Kochane, jako że piszecie o peelingu skalpu, pytanie mam - czy to ma jakiś wyższy cel? Pomaga w czymś, na coś dobrze wpływa?
Tak jak ciało czy twarz - zdziera obumarłe komórki, lepsze ukrwienie itp.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 21:25   #549
tulipanna.
Zakorzenienie

Nie wiem jak jest z przyspieszaniem porostu przez żółtko, więc nie będę udawać mądrzejszej niż jestem. Wiem, że jako odżywiacz wcale nie jest tak dobre, jak się mu to przypisuje, no chyba, że zażywane wewnętrznie.
Stary 2008-11-03, 00:11   #550
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Świetna wiadomość, bo już się zastanawiałam, jak to będzie, gdy zacznę myć włosy odżywką.
--------
Ostatecznie wybrałam do mycia włosów odżywki Faith in Nature, wydają się być pozbawione zbędnej chemii i napakowane naturalnymi składnikami. Nie jestem alergiczką, więc powinno być ok. Na razie zamówiłam sobie kilka różnych (po 400ml), aby zobaczyć, który będzie mi najbardziej odpowiadał. Najlepsze jest to, że te odżywki można kupić w 5 litrowych kanistrach . Raj dla myjących odżywkami

Nie mogę się już doczekać tej paczki z odżywkami
Stary 2008-11-03, 08:02   #551
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Świetna wiadomość, bo już się zastanawiałam, jak to będzie, gdy zacznę myć włosy odżywką.
--------
Ostatecznie wybrałam do mycia włosów odżywki Faith in Nature, wydają się być pozbawione zbędnej chemii i napakowane naturalnymi składnikami. Nie jestem alergiczką, więc powinno być ok. Na razie zamówiłam sobie kilka różnych (po 400ml), aby zobaczyć, który będzie mi najbardziej odpowiadał. Najlepsze jest to, że te odżywki można kupić w 5 litrowych kanistrach . Raj dla myjących odżywkami

Nie mogę się już doczekać tej paczki z odżywkami
Nie dziwię się Widzę, że jesteś taką samą maniaczką testowania jak ja. Też nie umiem się powstrzymać i wiedząc, że istnieją dwie podobne składem odżywki w różnych opakowaniach muszę mieć obie. To się chyba nazywa Product Junkie? Na szczęście z polskiej półki mam prawie wszystko, co się nadaje do pielęgnacji CG. I nie jest tego wcale dużo. W UK zdaje się masz taką firmę w sklepach typu Rosmann jak 'boots', prawda? Sprawdzę jeszcze, pamiętam że czytałam taką dość sporą litanię dobrych produktów dla dziewczyn z UK Może coś sobie dobierzesz

A swoją drogą - gdzieś Ty wkleiła te składy L'anzy? Przeszukałam ostatnie Twoje posty i nic nie widzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 11:07   #552
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwię się Widzę, że jesteś taką samą maniaczką testowania jak ja. Też nie umiem się powstrzymać i wiedząc, że istnieją dwie podobne składem odżywki w różnych opakowaniach muszę mieć obie. To się chyba nazywa Product Junkie? Na szczęście z polskiej półki mam prawie wszystko, co się nadaje do pielęgnacji CG. I nie jest tego wcale dużo. W UK zdaje się masz taką firmę w sklepach typu Rosmann jak 'boots', prawda? Sprawdzę jeszcze, pamiętam że czytałam taką dość sporą litanię dobrych produktów dla dziewczyn z UK Może coś sobie dobierzesz

A swoją drogą - gdzieś Ty wkleiła te składy L'anzy? Przeszukałam ostatnie Twoje posty i nic nie widzę
Wiesz, ja testuję do momentu, aż znajdę produkt dla mnie idealny. Na razie skłaniam się ku temu, ze odżywki L'anza są świetne dla meni po myciu. Szukam więc jeszcze idealnego produktu (1-2) do głębokiego odżywienia włosów przed myciem oraz odżywki myjącej (oj podoba mi się ta opcja, aby zakupić 5 litrow odżywki i nie musieć się martwić, że się skończy- stąd takie "dogłebne" testo-zakupy tej firmy.)
Tak, Boots jest fajny i mogłabym pomyśleć o zakupach tam, ale dla mnie pierwszym warunkiem, który musi spełniać kosmetyk, to nie być testowanym na zwierzętach, a póżniej dopiero kwalifikuję go pod względem przydatności w mojej pielęgnacji.
W UK jest sporo firm cruelty free, zakup przez internet jest bezproblemowy i szybki, a że ja nie lubię chodzić na zakupy... (jakąś dziwną kobietą jestem).
Gdybyś kiedyś znalazła przypadkiem tą listę z Boots'a, to byłabym wdzięczna. Ja jakoś marna jestem w poszukiwaniach, bo nic nie znalazłam ( a może za bardzo wczytuje się w hamerykańskie fora)

Produkty, które uwielbiam testować i z pewnością na tym nie poprzestanę, to te do stylizacji włosów kręconych, coś na poprawienei skrętu, mgiełki nawilżające do stosowania w ciągu dnia... Uwielbiam.

/na szczęście znalazłam już swoją pielęgnację twarzy, ciała oparta na nietestujących firmach i chemię domową i tego będę się trzymać, /

A co do składu L'anzy, to nie ja go wklejałam w wątku ----> KLIK
Stary 2008-11-03, 18:16   #553
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ale dla mnie pierwszym warunkiem, który musi spełniać kosmetyk, to nie być testowanym na zwierzętach, a póżniej dopiero kwalifikuję go pod względem przydatności w mojej pielęgnacji.
Jak znajdziesz coś fajnego z aloesem to daj znać
Bo cały czas szukam czegoś poza Mrs. Potter's (;
Stary 2008-11-05, 16:00   #554
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Dzisiaj drugi raz w życiu umyłam włosy odżywką Użyłam do tego emulsji Glorii (swoją drogą, starczyła mi tylko na dwa razy). Moje spostrzeżenia? Włosy są miększe, ale i baaardzo puszyste, a ja dążę właśnie do "przyklepania" ich, gdyż naturalnie są puszące, fruwające, sztywne. Niemniej jednak na razie nie rezygnuję z tej metody Wierzę, że to po prostu wina odżywki
Wczoraj kupiłam sobie balsam aloesowy Mrs. Potter's i spróbuję jeszcze z nim (ewentualnie jeszcze z odżywką Yung ), a jak będzie tak samo to kupię jakieś proteiny i będę dodawać

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 16:43   #555
kas!a
Zakorzenienie

W takim razie dziś dodam cukru. Ile go potrzeba? Łyżka czy łyżeczka?
Czyli najpierw nakładam odżywkę z cukrem, masuję skórę głowy, a potem tylko zmywam czy myjecie jeszcze raz odżywką, żeby pozbyć się resztek cukru?
Co do kawy, to chyba bym się bała, że resztki zostaną mi we włosach.

wymiana książek:

Stary 2008-11-05, 16:48   #556
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Cytat:
Napisane przez kas!a Pokaż wiadomość
W takim razie dziś dodam cukru. Ile go potrzeba? Łyżka czy łyżeczka?
Czyli najpierw nakładam odżywkę z cukrem, masuję skórę głowy, a potem tylko zmywam czy myjecie jeszcze raz odżywką, żeby pozbyć się resztek cukru?
Co do kawy, to chyba bym się bała, że resztki zostaną mi we włosach.
Ja dziś właśnie dodałam cukier (sypnęłam trochę na oko). Nie ma potrzeby myć drugi raz, gdyż cukier się szybko rozpuszcza podczas masażu i spływa podczas spłukiwania odżywki

Stary 2008-11-05, 17:52   #557
kas!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia_85 Pokaż wiadomość
Ja dziś właśnie dodałam cukier (sypnęłam trochę na oko). Nie ma potrzeby myć drugi raz, gdyż cukier się szybko rozpuszcza podczas masażu i spływa podczas spłukiwania odżywki
Ok, to ja też sypnę na oko. Jak wrażenia po takim peelingu? Po masażu trzymałaś jeszcze trochę odżywkę na włosach czy spłukiwałaś od razu?

wymiana książek:

Stary 2008-11-05, 19:25   #558
zapaałka
Zakorzenienie

Musze pochwalic moj ostatni nabytek - balsam Aile z Kauflandu. Uzywam go od ponad 3 tyg. i jak narazie jest moim faworytem Dobrze myje wlosy, bardzo ladnie pachnie i jest tani Jedyne co sie moze w nim nie podobac (chociaz ja nie zwracam na to uwagi) to to ze przy myciu zostawia na wlosach lekka powloczke, ktora jednak znika po wyschnieciu
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 21:09   #559
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Cytat:
Napisane przez kas!a Pokaż wiadomość
Ok, to ja też sypnę na oko. Jak wrażenia po takim peelingu? Po masażu trzymałaś jeszcze trochę odżywkę na włosach czy spłukiwałaś od razu?
W sumie to prawie tego peelingu nie poczułam, skupiłam się głównie na wydostaniu z butelki resztek odżywki i w tym czasie mi się cukier trochę rozpuścił A odżywkę od razu spłukałam, z tym że starałam się masować kilka minut.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 21:49   #560
blonndee
Wtajemniczenie

noo, yung rozowy jest bardzo ok w porownaniu do okropnego dla moich wlosow potter'sa
tylko, ze ja nakladam na skalp yunga a na reszte wlosow inna odzywke, potem wszystko splukuje. jest dobrze?
Stary 2008-11-05, 23:21   #561
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
noo, yung rozowy jest bardzo ok w porownaniu do okropnego dla moich wlosow potter'sa
tylko, ze ja nakladam na skalp yunga a na reszte wlosow inna odzywke, potem wszystko splukuje. jest dobrze?
Jest dobrze Wrecz bardzo dobrze, na dlugosc warto nakladac cos bogatszego, co faktycznie porzadnie odzywi wlos. Tez jestem superzadowolona z rozowego Yung'a. Ta proteinka jest nieodczuwalna. Swietnie domywa, delikatnie pachnie. Warto czasem odejsc od swoich przyzwyczajen i sprobowac czegos nowego - zwlaszcza w takiej cenie i tak przystepnego.
Stary 2008-11-06, 15:17   #562
kas!a
Zakorzenienie

Wczoraj zrobiłam ten peeling cukrowy. Musiałam sypnąć z 3 łyżki, ale z efektu jestem bardzo zadowolona. Taka... wymasowana się czuję.

wymiana książek:

Stary 2008-11-06, 18:17   #563
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

pamietam jak uzywalam tej odzywki (YUNG) w celach regeneracyjnych, zachecil mnie dobry skłas jednak jest zbyt slaba, trzymalam na wlosach godzinke,w ogole sie nie spisala. Zaluje ze resztke wyrzucilam bo nie moge sie doczekac kiedy ponownie kupie i umyje nim wlosy
Stary 2008-11-06, 18:49   #564
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Chatul, a preparaty aloesowe MYPA, dostępne w Naturze? Nie wiem tylko czy są czy nie są testowane na zwierzakach...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 18:54   #565
morelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
pamietam jak uzywalam tej odzywki (YUNG) w celach regeneracyjnych, zachecil mnie dobry skłas jednak jest zbyt slaba, trzymalam na wlosach godzinke,w ogole sie nie spisala. Zaluje ze resztke wyrzucilam bo nie moge sie doczekac kiedy ponownie kupie i umyje nim wlosy
Warto, warto, do mycia nadaje się ona świetnie.

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 19:28   #566
Elfryd
Raczkowanie

A macie też tak że wypłukuje wam się po myciu odżywką kolor? Bo Kurde!! Miałam pod ręką maskę Glorii, umyłam, włoski śliczne... ale co z tego, skoro kolor włosów zrobił się o ton jaśniejszy! Może znacie jakieś gonde polecenia odżywki do mycia, ale nie wypłukujące farby?
pozdrawiam
Elfryd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 19:43   #567
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfryd Pokaż wiadomość
A macie też tak że wypłukuje wam się po myciu odżywką kolor? Bo Kurde!! Miałam pod ręką maskę Glorii, umyłam, włoski śliczne... ale co z tego, skoro kolor włosów zrobił się o ton jaśniejszy! Może znacie jakieś gonde polecenia odżywki do mycia, ale nie wypłukujące farby?
pozdrawiam
Ja farbuje henną i indygo, nie zauwazyłam wyplukiwania koloru. Prawdopodobnie te metody sie ze soba zgadzaja. Natomiast ewidentnie rudzieja mi wlosy po uzyciu miodu, dlatego raczej nie dodaje go do swoich kosmetykow.
Stary 2008-11-06, 22:15   #568
lemontea
Wtajemniczenie

tez się przyłączam

"Dziecko to dar od Pana, to cząstka Nieba na Ziemi".
córeczka

Proszę odpisuj u mnie
NOWY wątek z wymianą https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24625256
lemontea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 01:24   #569
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Faith in Nature ma odzywke z aloesem, ale jeszze do mnie nie doszla. Na razie stosuje Hemp & Meadowfoam i jest ok (dobrze zmywa), chociaz inne odzywki z tej serii sie niecierpliwia
Cytat:
Napisane przez tulipanna.;9618146[SIZE=1
](...)Natomiast ewidentnie rudzieja mi wlosy po uzyciu miodu, dlatego raczej nie dodaje go do swoich kosmetykow[/SIZE].

Jak dobrze, ze kupilam miod...
Cytat:
A macie też tak że wypłukuje wam się po myciu odżywką kolor?
Uzywam henny i nic takiego nie zauwazylam (odzywke stosuje dopiero od kilku myc)
Stary 2008-11-07, 10:18   #570
black_sun
Rozeznanie

Cytat:
pozdrawiam
zdecydowanie tak samo mamy mnie to akurat było na rękę, bo farbuję castingiem i chciałam przejść do o ton jaśniejszego koloru i sporo mi te odżywki wypłukały na długości
kłopot w tym że jak tak ostatnio pooglądałam swoje włosy, to w świetle żarówki.. mienią się na różowo

Edytowane przez black_sun
Czas edycji: 2008-11-07 o 10:21
black_sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości