|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Cytat:
Pij duzo lekko gazowanej wody z cytryna - pomaga, mi moj ginekolog polecil, jak bylam w ciazy. Kawa przy migrenie nic nie daje, tylko mdlic mnie zaczynalo. No i sen - dla mnie zbawienny, poloz sie i odpocznij.
|
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) było tych kg często więcej, nigdy mniej (do niedawna )
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mam po mamie jej juz zdarza sie coraz rzadziej a ja sie mecze.faktycznie sen mi pomaga ale narazie niestety siedze w pracy
israel boycott ... www.viva-palestyna.pl Jestem Twoją klątwą i przekleństwem niedokończoną przyjemnością przegryziona wargą do krwi poszukuje zapachów: Serge Lutens Edytowane przez paooolka23 Czas edycji: 2008-11-07 o 12:38 |
|
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Ninnad ja mam jeszcze za czasow przedciazowych, sprzed pierwszej ciazy
![]() NO i teraz przyszedl czas na siebie. A Ty sie ciesz, pojdziesz na zakupy
|
|
#2495 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
fruity |
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo wlasciwie jest im jej brak
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich,
jestem nowa na tym forum i właściwie trafiłam na nie całkiem przypadkiem, ale cieszę się bo widzę, ze atmosfera tutaj jest przyjazna i można uzyskać wiele informacji Zanim tu dotarłam musialam przebrnąć przez część I, II, III, itp myśłama że końca tego nie będzie:P A teraz do rzeczy Mam 21 lat, 170cm wzrostu. Zaczęłam odchudzanko na własną rękę jakieś 3-4 tygodnie temu. Najpierw piłam herbatkę Slim figura, a obecnie przestawiłam się na Vitax Oczyszczanie i Spalanie i do tego ćwiczę aerobiczną 6 weidera. Ograniczylam słodycze i staram się nie jeść węglowodanów. Udało mi się schudnąć 3kg i widzę poprawę mojego brzuszka Chcialabym się dowiedzieć czegoś więcej o diecie o której rozmaiwacie w tym wątku. Może jakiś link do streszczenia? Bardzo mnie ona zaciekawiła i chciałabym spróbować Pozdrawiam wszystkich i przepraszam za taki mega długi wywód...
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla ulatwienia link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277571
Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-11-07 o 13:46 |
|
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
Elfik333 gratulacje! 3 kg to bardzo dużo!
Cykado ja też wolę fruktozę. co prawda nie próbowałam słodzika, ale to mi zajeżdza chemią na kilometr, a fruktoza jest naprawdę dobra. no i słodsza od cukru, więc można jej dodać mniej ![]() pysiamn widzę, że jesteś naszym nowym mistrzem kuchni jak robisz taką puszystą kawę? pewnie juz to pisałaś, ale ja nie mam za bardzo czasu zaglądać wstecz na forum. jestem wygodna i poproszę o przepis raz jeszcze ![]() Kasiu Ty jeszcze I-fazowo kombinujesz? ile do zrzucenia? a ja dzisiaj z rana obejrzałam się cała w lustrze nago i naprawdę lubię swoje ciało. teraz czuję się atrakcyjna to też motywuje mnie do dalszych działań. wiem jednak, że chudnąć już nie chcę. muszę trzymać wagę!i Marylin Monroe też miała brzuszek ![]() ![]() ![]() ![]() edit: ja mam mniej więcej taki sam tylko mi kosteczki biodrowe jeszcze minimalnie wychodzą
Szczęśliwa. Edytowane przez Ska Czas edycji: 2008-11-07 o 14:08 |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Moja niunia śpi.... a ja zaraz idęnadrobić zaległości bo już naskrobałyście ![]() Ska co do kawy to przepisu właściwie nie ma Ja poprostu wciskam guziczek expresu i kawa sama się robi, spieniam do tego tylko mleko 0,5% polewam na kawę i robie partczkiem jakiś wzorek najcześciej ![]() P.S. Zapraszam na obiad dziś : Gołąbki w sosie pomidorowym z brokułami...
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
Ska to to ja nie nazywam brzuszkiem. To bardzo apetyczne cialko.
![]() Ja mam dziwna budowe, zauwazylam ze moja cala klatka piersiowa wraz z zebrami jakos za bardzo do przodu wystaje. W ogole cale moje kosci w ciele sa tak wysuniete do przodu. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Prze to widac mi kosci i na dekolcie i zebra pod biustem, tak samo kosci biodrowe, ale mimo tego mam bardzo duzo tluszczu na brzuchu, no i na boczkach w udach i wcale nie jest plaski. Jakas dziwna jestem. ![]() Waga pokazuje niewiele ponad 55kg przy 173cm, a ja wciaz w udach kilka cm ponad 50cm i talia mniejwiecej 65. Utrzymanie Ska jest najtrudniejsze, przynajmniej dla mnie, do tej pory to ja potrafilam tylko tyc i chudnac. ![]() Pysia jak zwykle przepysznie to wyglada. Twoj TZ tez te same obiadki jada co Ty?Ja znowu caly dzien glodna chodze, po owsiance juz zdazylam podjadac jak robilam Tztowi jajecznice, a teraz wcinam sama makrele. Na obiad bedzie tez rybka, w samym jajku, ryz naturalny i jakies warzywa, ale to dopiero ok 18 przed pokerem..jak zwykle. ![]() Dzisiaj bedzie weglowodanowy dzien dla mnie, bo jeszcze nie jadlam chleba, a chodzi za mna ze szok. Wiec kolo 16 zjem.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-07 o 14:26 |
|
|
|
#2502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie najgorszym miejscem do zrzucenia cm sa wstretne boczki,zawsze cos mi tam wystaje, och jak ja tego nie nawidze,a cwiczenia na boczkim tez sa dla mnie najgorsze![]() a wlasnie dziewczynki apropos fruktozy, gdzie ja mozna kupic, w marketach znajde?
|
|
#2503 |
|
Wtajemniczenie
|
I tak czasem sie zastanawiam, co by bylo gdybym sie nie odchudzala jak wazylam 62kg, tylko jadla zdrowo jak na fazie II i III i cwiczyla po prostu wiecej. Jak wiecie strasznie duzo mi z piersi spadlo i przez to pewnie wygladam na chuda, plus moje chude dlugie rece i lydki.
Ale jak by wyciac obszar od brzucha do kolan to kazdy by pewnie powiedzial, ze troche za duzo tego cialka. Jaki dylemat.. Teraz juz nic nie zmienie, musialabym znowu przytyc i wtedy, ale nie chce sobie robic takiej hustawki. Ale boje sie, ze jak doprowadze swoje cialo do tego, ze bede zadowolona z ud i brzucha, to bede wygladala jak kosciotrup i wazyla jakies 50kg. ![]() A takiego celu wcale nie mialam. Ach gdybym tak wczesniej wiedziala, ze tyle zleci mi z miejsc z ktorych nie powinno. Ale sie dzisiaj wam uzalam.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-07 o 14:36 |
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to była dla mnie próba bo uwielbiam no, ale oblizałam sięi mu podałam ![]() Ogólnie całyczas twierdzi że to moja najlepsza dieta, że jest super i że na taką dietę to on też się pisze Chociaż on jest szczupły i wysoki i 0 kg nadwagi ![]() Dlatego mąż ma SB z dodatkami ![]() Cytat:
jak napisałaś to mi się strasznie zachciało ![]() ps dziś walczę jeszcze nie podjadłam ani grama czekoladki
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mniami wersja light dla mnie, zas ciezsze dla reszty
|
|
|
#2506 |
|
Raczkowanie
|
napisalam posta i go glupia zamiast wyslac,skasowalam!!!pysiamn obiadek jak zwykle wyglada imponujaco.tez bym z checia takie cudenko zjadla ale nie chce mi sie cos w golabki bawic ps.jakiej kapusty uzyla Twoja mama? ps2.masz wspanialego meza ![]() mnie z kolei moj szanowny tz wkurzyl n ieziemnsko.wczoraj sie umowilismy,ze jak wroci z pracy(nocki)to idzie od razu spac i ok.12-13 bedzie pilnowal synka,bo ja zaplanowalam sobie wypad na zakupy do miasta.i oczywiscie co??przyszedl z pracy i zaczal w pl3 grac i dopiero jak ja chcialam sie szykowac do wyjscia to on do lozka poszedl a najlepsze jet to,ze to ja jestem samolubna ja mu dam![]() z dietka ok. fruity jakie TY masz wymiary dziewczyno tylko pozazroscic![]() ide robic cykadowa salatke z tunczykiem i swiezym szpinakiem
|
|
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze na fazie II nie robilam golabkow, ale musze sprobowac z naturalnym ryzem i pozadnym sosie, czyli jak dla mnie ze smietanka.
Narobilyscie mi takiej ochoty ze szok. ![]() topka to wcale nie sa fajne wymiary, szczegolnie biorac pod uwage, ze prawe udo mam sporo grubsze i to rzuca sie w oczy. Dziewczyny tutaj maja mniej w udach i w talii niz ja a za to wiecej w piersiach. Ja to dziwna jestem.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-07 o 14:50 |
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taką lubię najbardziej ![]() ps Smacznej sałatki życzę Uuuuuppppppssss a to przepraszam
|
|
#2509 | ||
|
Konto usunięte
|
Tez o tym czytałam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tym ze rece zawsze mialam kosciste, gorzej z udami ![]() Masz racje najtrudniejsze jest utrzymanie ![]() Juz nie moge doczekać sie powrotu do domu i obiadu. Jakos tak apetytu w pracy nie mialam i nawet nic nei przegryzlam Za to sciaglam sobie instrukcje obslugi do seata i juz wiem jak przestawić zegar w wyscigówce |
||
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj na obiad jadłam pierś kurczaka zwinięta a w środku pieczarki i cebulka i serek zółty z piekarnika
do tego brokuł i kalafiormacie pomysł na jakąś I fazową zapiekankę ?
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robie zapiekanki albo z miesa mielonego albo z kuraka, albo z samych warzyw i najczesciej w sosie z calych pomidorow z puszki, rzadziej w sosie z creme fraiche 10%. Mozesz sie wyszalec z dodatkami. Nie ma praktycznie granic.
Cykado ja mozna by powiedziec, ze od poltora miesiaca sie "utrzymuje", bo kraze ciagle miedzy 55 a 56, choc chcialabym jeszcze cos zmienic.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-07 o 15:10 |
|
|
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczescie boczki robia wycofanie, powoooliii ale widze, ze skutecznie. Nie wiem, ile musialabym schudnac, zeby te nogi odtluscic... poczekamy zobaczymy
|
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny u mnei w pracy dzis "paczkowy piatek" i taaaaaaaaaaaakie pysznosci byly
i paczki i snikersy(ciastka) i torciki i owocowe tarty z kremem ale nie poszlam tam zeby mnie nie skusilo, ale jak widzialam jak chlopaki jedza to po prostu i jezor na podlosze. Silna jestem, juz 4 tygodnie na paczkach nie bylam. Ale dzis juz mialam taka ochote ze wpadlam na pomysl ze na 2 fazie pojde chociaz mam nadzieje ze mnie tak nie bedzie ciaglo jak dzis i jeszcze troche tych tlustych piatkow poomijam
|
|
|
|
#2514 |
|
Raczkowanie
|
fruity a cwiczysz cos?
pysiamn salatka mi nie wyszla.nie ujme to inaczej-uzylam tunczyka w sosie wlasnym a nie w oleju slonecznikoym,ktory zawsze jem,i mnie prawie zemdlilo jak sprobowalam czyli nastepnym razem tylko tunczyk w oleju.nie moge sie do tego w sosie wlasnym przekonac![]() wlasnie pistacje wcinam. a pozniej pieczony losos i suroweczka. to dziwne ale jak jestem na II fazie to przestalam jest weglowodany jako s ciezko mi je wprowadzic.boje sie czy co??????a na I fazie z kolei podjadalam jakas dziwna jestem...djanau mnie z kolei w pracy byl co tydzien tlusty czwartek-paczki,babeczki,ciastka z kremem....ja zawsze bralam czekoladowa muffinke z czekolada w srodku i przelozona bita smietana.mhhhhhh mniam mniam gratulacje dla Ciebie za silna wole
Edytowane przez topka Czas edycji: 2008-11-07 o 15:35 |
|
|
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Cwicze, ale stanowczo za malo jak narazie.
Zbieram teraz na pozadne buty i ciuchy do biegania (tzn moze dostane pod choinke jak ladnie poprosze ) i mam zamiar znowu biegac. Ostatnio przypomnialo mi sie, jak swietnie sie kiedys czulam jak biegalam pare razy w tygodniu i nie wiem czemu przestalam.A mam tutaj idealne predyspozycje, jesli chodzi o teren. Chodze z psem tam na dluuuugie spacery i mozna isc kilometrami wzdluz odry. Cudownie po prostu. A i miskowi bieganie z pania sprawia przyjemnosc, wiec bedzie ze mna. Bede miala lepsza motywacje. ![]() Jem wlasnie chlebek z kozim serem i ogorkiem. Na 1 kromce pewnie nie pozostanie. Uwielbiam pelnotluste kozie sery.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-07 o 15:49 |
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() pysiamn Z tego co piszesz to maz nie na SB z dodatkami a na tzreciej fazie Obiadek bardzo apetyczny. Ja dzis zrobilam wloska kapustke. Troszke twoj przepis zmodyfikowalam bo curry dodalam i pomidory suszone i wyszlo pyszne dzieki ![]() Cykado Ja sorbety moge jadac caly rok. KOmpletnie nie jest mi zimno. W mieszkaniu cieplo wiec chodze z krotki rekawkiem i wcinam sorbet. NIestety mam problemy z tolerancja laktozy i odstawiam zwykle lody. Wole sie czuc dobrze niz miec chwilowa przyjemnosc z lodow ![]() Fruity Nie chcialabym cie urazic ale sadzac po zdjeciu i po wymiarach to jestes przepiekna kobieta. Czy ty przypadkiem nie masz problemu z akceptacja siebie? Moim zdaniem dieta ci nie potrzebna zeby schudnac a raczej inne spojrzenie na siebie i docenienie wlasnej wartosci. Mam wrazenie, ze przez niewyjasniona sytuacje i TZ-tem i studia, z ktorych nie do konca jestes zadowolona oraz braku ogolnego pomyslu na zycie, oczywiscie chwilowego, twoje samopoczucie nie pozwala ci trzezwo oceniz sytuacji Uwierz w siebie Jestes mloda, piekna, wyksztalcona, czego wiecej mozna chciec? Zaraz wypije drugie espresso i bede myslec co jeszcze ugotowac dzis Bylam z rana na masazu i jeszcze raz za tydzien mam isc. ALe juz czuje sie o niebo lepiej Pozdrawiam wszystkie plazowiczki i witam nowe
|
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
paprak nie urazilas mnie.
![]() Napewno widze siebie inaczej niz inni ludzie. Inni nie widza tradziku rozowatego, nie widza naczynek czy lysiny na glowie, nie widza grubszego prawego uda czy plaskiej pupy...choc ostatnio kumpel i rodzina to wlasnie "wytykali". Mam dobre dni, w ktorych czuje sie atrakcyjna i w ogole dobrze mi ze soba, ale sa oczywiscie i zle dni, w ktorych najchetniej bym nie wychodzila z domu. Mysle, ze to normalne. Ale rozmawiajac tutaj czysto o ciele, to sie przyznaje, ze go jeszcze nie lubie za bardzo, dlatego tez staram sie nad nim pracowac. I mysle, ze jeszcze jestem w stanie w miare obiektywnie to ocenic. Z TZ moge powiedziec, ze narazie jestem szczesliwa. Jak pisalam to dziwny zwiazek teraz, ale i on i ja jestesmy milsi dla siebie niz kilka miesiecy temu. Nie ma placzu, sa tylko usmiechy i przytulanki, wiec w sumie jest super. A studia to juz inna sprawa. Napewno w duzej mierze ta sprawa sie przyczynia do zlego samopoczucia.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-07 o 16:01 |
|
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny rozmawialyscie o piciu siemienia lnianego. Otoz ja zakupilam lenmielony o obnizonej zawartosci tluszczu. Da sie bez problemu wypic i wychodzi taniej i smaczniej niz colonC ktory ostatnio pilam. Macie jakies doswiadczenia z tym lnem? |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Millego weekendu dziewuszki, ja zmykam. Bede sie trzymac, bo jutra ta impreza u kumpla
![]() Plazujcie ladnie i nie piszcie tu zbyt duzo zbym nie miala do czytania zbyt wiele w poniedzialek albo nie daj Boze dopiero w Srode ![]() Nooo wlasnie a wszystkim ktore beda maily dluuuugi weekend zycze milego i owocnego wypoczynku ![]() paaa |
|
|
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj chyba weekend się zaczyna bo mało nas
![]() Cytat:
Może następnym trazem wez z tym w oleju tylko dobrze odsącz...Mi i mężowi bardzo smakowało ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cieszę się że kapustka smakowała ********************** ps Właśnie zarezerwowałam bilety na Quantum of Solace jutro z mężem małe randewu ps2 Ja nadal dziś bez caco i czekolady ![]() ps3 Miłego weekendu dla wszystkich
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

A spodnie chudsze tez mam - czekaja w szafie na lepsze czasy
) było tych kg często więcej, nigdy mniej (do niedawna
oj bidulko, rozumiem Cie bo po mamusi tez odziedziczyłam te wredne migreny

Zanim tu dotarłam musialam przebrnąć przez część I, II, III, itp myśłama że końca tego nie będzie:P A teraz do rzeczy 

Ja poprostu wciskam guziczek expresu i kawa sama się robi, spieniam do tego tylko mleko 0,5% polewam na kawę i robie partczkiem jakiś wzorek
Wiec kolo 16 zjem.

napisalam posta i go glupia zamiast wyslac,skasowalam!!!
Za to sciaglam sobie instrukcje obslugi do seata i juz wiem jak przestawić zegar w wyscigówce
?

jako s ciezko mi je wprowadzic.boje sie czy co??????a na I fazie z kolei podjadalam