|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Le Feu Light, L'Instant Magic, Dior, Avene, LRP i inne :)
NIEAKTUALNE!!!
Witam ![]() oto moje kosmetyki na wymianę; wszystkie są oryginalne (pochodzą z markowych perfumerii, dobrych aptek) i pełnowartościowe (nie przeterminowane, zadbane) Kosmetyki - poza paroma zaznaczonymi - nabyłam osobiście, tak więc każdorazowo mogę udzielić pełnej informacji na temat miejsca i orientacyjnej daty ich nabycia. W przypadku pozycji, które pochodzą z wymiany ręczę za ich oryginalność. Issy Miyake Le Feu D' Issey Light - z wymiany; ok. 25/50 ml - oddam tylko za zapach z listy poszukiwanych - NIEAKTUALNE!!! Guerlain L'Instant Magic; ok. 20/30 ml - oddam tylko za zapach z listy poszukiwanych - NIEAKTUALNE!!!! Christian Dior - puder prasowany Diorskin, kolor 621 Transparent Medium; zostało ok. 70 % Christian Dior - cienie 5 Couleurs, paleta kolorów Brun Casual (srebrzysty szary, satynowy kakaowy, opalizujący jasny łososiowy, jasny złotobeżowy, ciemna gorzka czekolada); zużycie - ok. 50 % (różne dla różnych kolorów) Frederico Fekkai Finishing Polish (serum nabłyszczające) - opakowanie pełnowymiarowe 50 ml (szklana buteleczka z pompką); ubytek ok. 20 %; mam oryginalne plastikowe opakowanie LRP Anthelios AC; 10 tubek po 2 ml każda tubka (w sumie 30 ml); oryginalne, nowe, w kartonikach Avene mleczko do demakijażu przeznaczone dla skóry wrażliwej; buteleczka o pojemności 25 ml; nowa, nie otwierana, świeża Guerlain Super-Aqua Day - tubka o pojemności 3 ml, w kartoniku Sephora Atomic Volume Mascara; tusz do rzęs; dwie miniatury po 3 ml każda; "zaspawane" w firmowych saszetkach Avene Ystheal+Creme; tubki po 5ml, zaspawane, w kartonikach, 8 sztuk Avene Diacneal; tubki po 5ml, nowe, w kartonikach, 8 sztuk Avene Cleanance; zestaw miniaturek: żel do mycia + emulsja + krem; wszystko w tubkach po 5 ml, w kartonikach Clarins; balsamy do ciała silnie ujędrniające; tuby 30 ml; 2 sztuki Avene Cold Cream (krem ochronny); 4 tubki o pojemności 5 ml każda tubka; oryginalnie „zaspawane”, w kartonikach Avene płyn micelarny; 1 buteleczka 25 ml LRP żel micelarny Rosaliac; 15 ml; tubka w kartoniku LRP Toleriane; mleczko do demakijażu skóry wrażliwej; 2 buteleczki po 25 ml Klorane; szampon z chininą i witaminami z grupy B do włosów osłabionych i wypadających; 4 buteleczki po 25 ml -NIEATUALNE!!! dekanty o pojemności 2 ml (szklane fioleczki z koreczkami) kilku zapachów Il Profvmo dekant o pojemności do 10 ml Angel EDP TM (flakonik z atomizerem) Braun – Big Curl Ultra; suszarko-lokówka do wygładzania/prostowania półdługich/długich włosów oraz do tworzenia fal i dużych loków; ceramiczna szczotka; średnica szczotki: 38 mm; mało używana, w dobrym stanie Na wymianę szukam:
Z ulgą pozbyłam się większości niepotrzebnych mi kosmetyków i jestem zdecydowana na wchodzenie w posiadanie tylko i wyłącznie takich, o których wiem, że będę mogła zużyć je osobiście ewentualnie podarować komuś z bliskich .Absolutnie nie interesują mnie ciuszki, biżuteria, torebki, kosmetyki Avon/Oriflame, kosmetyki marketowe, ani też (z zasady) produkty zakupione na Allegro Proszę nie obrażać się, jeśli spytam o miejsce nabycia interesującego mnie kosmetyku!!! Osoby z niewielką ilością pozytywów w IP (poniżej 10) będę prosiła, aby wysłały swoje kosmetyki jako pierwsze
Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2008-11-10 o 16:41 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Le Feu Light, L'Instant Magic, Dior, Avene, LRP i inne :)
Hej,
coś u mnie za próbki Il Profvmo próbki Cold Cream Avene x 4 mały tusz Sephora http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251095 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
Przekupka: 107 pkt / 99% pozyt.
|
Issy Miyake Le Feu D' Issey Light - z wymiany; ok. 25/50 ml
Mam profesjonalny (naturalny) zestaw szampon i maska do włosów K pour Karite z certyfikatem Ecocert na bazie masła karite i oleju sezamowego Poza tym niszowe perfumy Demetr i miniaturki perfum. Poza wątkiem perfumy Rose Absolue YR. Ewentualnie olejek Ylang Ylang Decleor w wrsji mini i Neroli
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
cos u mnie za jedna wode termalna avene?
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
czy byłabyś zainteresowana LRP Redermic do skóry suchej z tubkach po 5ml?
mnie interesuje kilka tubek Avene; cold cream i ystheal+
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Redermica szukałam swego czasu dla mojej Mamy. Skontaktuję się z nią i spytam czy to jej zainteresowanie tym preparatem jest aktualne. Dam znać dzisiaj wieczorem, jesli tak będzie. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przejrzę Twój kramik dzisiaj wieczorem EDIT: Juz przejrzałam ![]() "Wyszperałam" jedynie róż Shiseido, ale to pełnowymiarowka, więc nie wiem, czy chciałabyś go "rozmieniac na drobne". Gdybyś w ogole rozważała wymianę, to prosilabym od razu o info, czy róż dobrz się nakłada i jest jest miękki. Dwukolorowe róże Shiseido to jest już chyba jakiś czas temu wycofana linia. Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2008-10-05 o 11:27 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
róż nakłada się bezproblemowo i miękki jest też ale faktycznie wolałabym go wymienić z jakiś "konkret" typu puder jeżeli jednak wpadłoby Ci w oko coś innego, chociażby tylko za te małe kremiki i próbkę czekoladowego zapachu, to daj znać (często mam dokładki)
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jednak podziękuję za ofertę. Mama "odkryła" dla siebie Substiane i ten preparat odpowiada jej bardziej niż Redermic. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, gdzies wyczytałam, że masz na wymianę Flowerbomb
Czy J'adore 27-28ml z 30 interesowałby Cię?
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
Przekupka: 17 pkt / 80% pozyt.
|
Frederico Fekkai Finishing Polish (serum nabłyszczające) - opakowanie pełnowymiarowe 50 ml (szklana buteleczka z pompką); ubytek ok. 15%; mam oryginalne plastikowe opakowanie
cosu mnie? |
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
cvzy znalazłabyś coś u mnie z a cienie diora?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
jestem nowicjusz na wizazu i troche sie nie orientuje jak ta cala wymiana dziala ale mam do wymiany Miracle Forever- jakies 2/3 z buteleczki 30ml,- na Le Feu, jesli bylabys zainteresowana daj znac co i jak.
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niestety 20 ml Miracle Forever to ciut za mało za oferowaną przeze mnie ilość Le Feu Light, który powolutku zyskuje już status zapachu niedostepnego
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
a nie chcesz przypadkiem Wisha Choparda- kupilam w ciemno 50ml idiotka bez testowania zachecona opiniami na forum ze slodki i przypomina flowerbomb- niestety dla mnie za slodki i zastanawiam sie jak by sie tu go pozbyc
|
|
#27 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A może masz jeszcze jakąś końcówkę/miniaturkę zapachu (ewentualnie coś innego z listy poszukiwanych przeze mnie kosmetyków) na dokładkę do Miracle Forever? Ewentualnie może na wymianę za swój zapach znalazłabys u mnie coś innego? Jesli tak, to prosiłabym od razu o parę informacji na temat Twojego zapachu (gdzie i kiedy kupiony, jak długo otwarty, czy flakon i atomizer nie maą uszkodzeń, itp.) Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2008-11-07 o 07:55 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
niecnotliwa dziewica
Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
|
Aniu witaj
|
|
#29 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nadal używam Teint Innocence w odcieniu 20, ale wycofałam go z listy aktualnie poszukiwanych, ponieważ wracając z wakcji nabyłam w sklepie bezcłowym niezły zapasik ![]() Pisz jednak śmiało, Margotku, co Ci się u mnie podoba Teint Innocence w kompakcie ma to do siebie, ze zużywa sie w tempie błyskawicznym. W związku z tym jak najbardziej mogę rozważać wejście w posiadanie kolejnej sztuki (tym bardziej pochodzącej od Ciebie |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
niecnotliwa dziewica
Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
wypatrzyłam u Ciebie miniaturki szamponu Klorane do włosów wypadajacych / osłabionych i chętnie bym go przetestowała... Niestety, tryb życia i nadmiar stresu objawiaja mi się ostatnio w taki dość niesympatyczny sposób ![]() Napisze jeszcze o wkładzie Teint Innocence: nabyłam go na początku sezonu letniego (kiedy dokładnie, musiałanbym sprawdzić w poczcie) zachęcona pozytywnymi opiniami Wizażanek, żeby miec coś na czas, kiedy jestem opalona - ale podkłady w kompakcie nie dla mnie i na pewno do niego nie wrócę :no: Zuzycie określam na jakieś 25%, widać ślady pędzelka, gąbeczka czysta, kartonik posiadam A - mam jeszcze z jakiejś wymiany konturówkkę Estee Lauder w odcieniu 08 Slate writer, tylko ma ułamaną gąbeczkę do rozcierania. Ponieważ ja się nie maluję na szaro, tylko w brązach/fioletach chętnie Ci ją dołożę Jesli satysfakcjonowałaby Cię taka wymiana to daj prosze znac, w poniedziałek byłabym na poczcie. Pozdrawiam serdecznie Margot
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

.

(często mam dokładki)