![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VII
O tańńńcu coś ? może?
#182 |
Raczkowanie
|
jednym słowem żal. szkoda, że są jeszcze tacy płytcy i godni pożałowania ludzie jak ty, bbaasstt1331. tępić. To dosyć przerażające odkrycie, gdy poza biciem własnego serca, jesteś w stanie usłyszeć tylko uderzanie podeszwy buta o chodnik po którym idziesz. <3 Więdne. Pokochaj moją nieidealność. Naćpać się Twym zapachem. W moich rękach Dziedzictwo wspomnień Słyszę jak wypowiadasz moje imię Prawie widzę twój uśmiech Czuję ciepło twoich skrzydeł Ale teraz nie ma nic poza ciszą Wokół tego, którego kochałam Czy to jest nasze pożegnanie? Tak przykro, gdy twój świat się wali Będę cię obserwować w te noce Ułóż się do snu i zaśnij TO NIE JEST NASZE POŻEGNANIE. |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
nic tak nie zatruwa powietrza jak rozkładająca się przyjaźń...
Czy można coś takiego stylowego (poetyckiego) ale nie ciągle o miłości?
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
juz nie łudze sie ze to ma sens... przestan mowic: to nie tak jak myslisz znowu ku*wa zasnac nie moge they look at me with sad eyes but i don`t want the sympathy jedno traktuj serio, drugie ttylko jak zabawe
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Mój ulubiony...
“Dance is your pulse, your heartbeat, your breathing. It's the rhythm of your life. It's the expression in time and movement, in happiness, joy, sadness and envy." -------------- A poza tym dorzucam... *losing you is like living in a world with no air / utracić ciebie, to jak żyć na ziemi bez powietrza *Cause my world revolves around you its so hard for me to breathe / dlatego, że mój świat kręci się wokół ciebie to tak trudno jest mi oddychać *Tell me how you gonna be without me if you ain't here i just can't breathe / powiedz jak bedziesz mógł żyć bezemnie z myślą że gdy cie nie ma, ja nie mogę oddychać *thats how i feel whenever you ain't there-Its No Air / tak właśnie się czuję, gdziekolwiek byś nie był- bez powietrza |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
dance, i said dance!!
Ty, Twój stary chyba zrobił Cie na drutach nie chce miec Ciebie tylko w moich snach, w mych marzeniach prostych tak sex z Aniołem, przyjaźn z Kosmitka, i podróż na Marsa kopnąć własną głowę w kosmos sumienie nie powstrzymuje od grzechów, nie pozwala tylko cieszyć się nimi loa ami - umrę śmiejąc się ch*jnia z patatajnią Trzeba się śmiać, wariata grać, wesołym być i z życia drwić... ;P kiedy zaczełam odkurzac pokój roztocza ze zdziwienia pomarły ruskie, amerykańskie i tak wszystkie z Tajwanu tarararara nim położysz się spac tarararara na dole światło zgas
#187 |
Raczkowanie
|
-Człowiek rzadko myli się dwa razy, zwykle trzy lub więcej...
![]() -Mam dziś dobry humor więc nie pisz żeby mi go nie spier*** :P -Oddam brata niekoniecznie w dobre ręce :P -Czytając ten opis pozbawiasz mojego wroga jednego posiłku dziennie. Pomóz mi zagłodzić tego s*********!! ! -Ten, kto cię obraził, jest albo silniejszy, albo słabszy od ciebie: jeżeli słabszy, oszczędź go,jeżeli silniejszy, oszczędź siebie -"Milcz odpadzie popromienny!" -"jeśli książę porwie księżniczkę to kto ją później poskleja?" ![]() -"Więc spleć palce z moimi palcami i chodź, prowadź i daj się prowadzić tam, gdzie czeka nas czas spełnienia" -ślimak slimak pokaż rogi bo jak nie to ci chawire rozpierd...ole ... -"Czemu nas pięknych jest tak mało?" -"Moja mama tak nasączyła tort spirytusem, że musieliśmy go zagryzac ogórkami" -Studentem jestem i nikt, kto ma wódkę, nie jest mi obcy.. -pisarze do piór, studenci do nauki, pasta do butów... -z/w kury karmię -Nie wiem co to za meczyk... ale chipsy będą=) -NIE BĘDE WIĘCEJ PIŁA!!!!! ale mniej też nie -Pieniądze to nie wszystko ale wszystko bez pieniedzy to ch*j xD Facet wchodzi do windy i po jakimś czasie pyta. -Na górę jedzie.? -A gdzie ma jechać.? W BOOOOK.? Z przekonaniem , że dotrwam do końca w****iając wszystkich dookoła.
#188 |
Rozeznanie
|
O jaciee . Jak mnie tu dawno nie byłoo
![]() ![]() ![]() ![]() _I mimo że ją kochał ,to mówił o niej jak o najgorszej szmacie. _charakter wariata wpajany od małolata ![]() _Może to własnie ja będe Twoja ? ![]() _I popatrz jak jedna sekunda potrafiła wszystko zmienić... _Pan nieszczescie to ty sie powinieneś nazywać ![]() Adioos ![]() ![]()
#189 |
Zadomowienie
|
bbaasstt1331 świetne opisy! więcej, więcej!
Czy któraś z was potrafi przetłumaczyć na język francuski słowa: Królowa Świata? Lub na jakikolwiek inny język? Bardzo proooszę ![]() Próżne starania. Ja i tak mam Cię przy sobie. Ja z księżycem porozmawiam. On 'dobranoc' Ci wyszepcze. Wszędzie zawsze jest za blisko. Nie uciekłeś tak daleko, wciąż Cię czuje pod palcami. Kiedy znów Cię zobaczę. Kiedy świat się rozpłacze. Nie płacz, o nie. Może masz w głowie myśli bardziej szalone niż ja. Może masz kogoś, a może właśnie kogoś Ci brak? Niby dobrze ale nie jest wcale tak jak myślisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
" Poszło gładko jak gó*no z kaczej d*py"
"Oślepłem! oslepłem! czy jeszcze kiedyś zagram na skrzypcach?!" Gdyby młodość wiedziała, gdyby starość mogła. Starość to taki okres w życiu mężczyzny, kiedy stanąć może już tylko serce. Mężczyzna : złośliwa narośl na penisie W wyniku kontaktu z mężczyzną zachodzi reakcja addycji, czego produktem ubocznym jest tzw. dziecko (wersja larwalna jednego z dwóch modeli człowieka). Jeżeli podzielimy graniastosłup sześciokątny wzdłuż przekątnej podstawy,to otrzymamy dwie trumny Jak ktoś ma pecha to nawet palec w dupie złamie...
#191 |
Zakorzenienie
|
Odemnie coś na dzien dobry
![]() ![]() 1.Bo słodki jest Twój głos i twarz pełna wdzięku! ![]() 2.Ukaż mi swą twarz, daj mi usłyszeć Twój głos!. <3
#192 |
Raczkowanie
|
Już kolejna część! Ach, jak to szybko leci
![]() Opisy: między ciszą a czekaniem.. i wciąż czegoś brak.. ale serce czuje i widzi.. to On.. bawię się połamanymi łzami.. z dumną twarzą, że czasem coś się udaje.. bo teraz łatwiej będzie powiedzieć coś w bezpiecznej odległości milczenia.. po policzkach mych ściekły łzy wodny roztwór rozpaczy.. stargana sprzecznością dusza płacząca w kieliszku smutki topiąca.. ostatnio coraz częściej zataczam kręgi i ląduję w dołku.. powiedz że już mnie nienawidzisz będzie nam łatwiej.. powiedz żegnaj nie patrząc na nią.. zabierz pocałunki ociężale trzymające się ust.. wychodząc zabierz wspomnień wczorajszych najmniejszy okruch.. odnalazłam spokój sen wrócił też do mnie na próżno wierzyłam w miłość twoją do mnie.. ___ czekałam na dzwonek do drzwi, na gest na maleńką pieszczotę, czekałam na otarcie czarnych od tuszu łez, czekałam żebyś to ty zrobił jednak miałeś swoje życie, nie było mnie w nim, nie było pieszczoty ani gestu ani dzwonka, łzy wyschły same, zostawiły tylko czarną ścieżkę na policzku, nie umytą, niezcałowaną, samotną i kiedy blask mych źrenic odbijał wnętrze mej nieszczęśliwej duszy przyszedłeś po raz kolejny delikatny i czuły zagubiony w labiryncie uczuć, przyszedłeś by zaraz popełnić błąd i nakarmić przepowiednią z niewidzialnych kart, by zrozumieć i znów za chwile żałować.. zbyt późno, bo ja nie czekałam juz na dzwonek do drzwi, na gest na maleńką pieszczotę, nie czekałam na otarcie czarnych od tuszu łez zagubiona w otchłani, przygnieciona ciężarem własnych niepowodzeń, z duszą tułającą się po zamczysku bólu pozwoliłam, by ktoś inny zadzwonił do drzwi, zrobił mały gest, obdarował pieszczotą, otarł zaschnięte czarne łzy na moich policzkach.. za późno, Twój czas minął.. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
TwOjaImaginaCja
Jedno słowo więcej w było by zupełnie inaczej . Nieznając prawdy całkiem inaczej patrzysz na rzeczywistość . Inna prawda inne życie . zastanawiam się jakby to było gdybyś znał prawdę . tłumię w sobie prawdę .. nigdy się nie dowiesz .. [/U][/FONT] Cytat:
Dziękuje dziewczynki o to właśnie chodziło . 3martyna3 opisy są świetne ![]() Edytowane przez Arletka990 Czas edycji: 2008-11-08 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co to oznacza sub ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() --- Mogliśmy dojsc najdalej ze wszystkich... ![]() Jak pozwolic komuś odejsc.. jak zrozumiec że to koniec.. Z trudnościa pisze Twoje imie.. Na kartce mokrej od łez.. Bo miałam nadzieje..!! Nadzieje która wymuszała łzy.. Która wciąż jest..
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() a coś w stylu ' biorę dużo i pragnę dać więcej' bardzo bym prosiła ![]() i znów przytulisz,pocałujesz i sprawisz że zapomnę o całym świecie.. dopóki się śmieje, to tylko z Tobą ![]() tak bardzo bardzo..bezgranicznie ![]() ![]()
![]() |
#196 |
BAN stały
|
-> Listen to your heart there's nothing else you can do.. // Słuchaj swojego serca, gdy już nic nie możesz zrobić..
-> What does SHE Have that I ain't got? Oh yeah, she's easy & I'm not.//Co ona ma czego nie mam ja? Oh, tak ona jest łatwa a ja nie. -> I dreamed I was missing, you were so scared // Śniłam, że mnie zabrakło, a ty byłeś taki przerażony.... ->What am I leaving when I'm done here?// Co po mnie zostanie, gdy mój czas dobiegnie końca? -> When my time comes, forget the wrong that I've done // Gdy nadejdzie mój czas, zapomnij o złych rzeczach jakie zrobiłam -> Help me leave behind some reasons to be missed // Pomóż mi pozostawić powody do tęsknoty za mną -> Keep me in your memory, leave out all the rest // Zachowaj mnie w swej pamięci, nie przejmuj się niczym więcej -> Forgetting all the hurt inside you've learned to hide so well // Zapominasz o bólu, który nauczyłeś się tak doskonale ukrywać -> I can't be who you are...// Nie mogę być taka jak ty... -> Telling me to go // Mówisz mi bym odeszła -> But hands beg me to stay. // Lecz rękoma błagasz bym została -> You tell me that you need me Then you go and cut me down// mówisz że mnie potrzebujesz potem odcodzisz i "odrzucasz" mnie.. -> All you give me was pretend. // Wszystko co Ty mi dałeś było udawane ->You can't play me like a toy // Nie baw sie mną jak zabawką-> Learn from the mistakes of others. You won't live long enough to make all of theme yourself// Ucz się na błędach innych. Nie bedziesz żył na tyle długo by sam je wszystkie popełnić. -> How much happiness can you see in my eyes? // Jak dużo szczęścia możesz zobaczyć w moich oczach? -> I used to pretend that I feel ok.. // Przyzwyczaiłam się udawać, że czuje się dobrze -> It's so out of line..To try and turn back time // To wymyka sie spod kontroli.Próbować zawrócic czas -> Lost in the darkness, hoping for a sign. // Zagubiona w ciemności, z nadzieją na znak -> Words are very unnecessary they can only do harm... // Słowa są zbędne one mogą wyrządzić tylko krzywdę. -> When I need you I just close my eyes and I'm with you...// Kiedy potrzebuję Ciebie zamykam tylko oczy i jestem z Tobą -> Tell me what do you see, when you look at me?? // Powiedz mi co widzisz kiedy na mnie patrzysz? -> I'll be waiting for you...you know where.// Będę na Ciebie czekać..Ty wiesz gdzie -> A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of // zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot, których mężczyźni nigdy nie mają dosyć-> Don't pass a temptation lightly by: it may never come again // nie przechodź obojętnie obok pokusy: może się już nigdy nie pojawić -> Everything is funny as long as it is happening to somebody else// wszystko jest zabawne, dopóki przytrafia się komu innemu -> Little minds are wounded by the smallest thing //małe umysły ranią najmniejsze drobiazgi -> Modern age: when girls wear less in the street than their grandmothers did in bed //nowoczesność: kiedy dziewczyny mają na sobie mniej na ulicy, niż ich babki miały w łóżku Mam nadzieję że komuś przypadną do gustu ![]() Bo ja kradnę... oj kradnęęę sporoo Waszych opisów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boskaś Ty ![]() macie może o tym że
śnił mi sie on, a nie powinien, takie dające do myślenia PROOOSZĘ ![]()
– Jesteśmy powierzchowni i nie mamy nic do powiedzenia. Edytowane przez Czarnula4 Czas edycji: 2008-11-08 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu tak rzadko tu bywasz? uwielbiam Cię po prostuuu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i prosze o więcej Twoich opisów ![]() Cytat:
![]() ___ Widzieć, jak na mnie patrzysz, i w twe oczy patrzeć
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny prosze pomozcie .!
![]() jestem załamana.. eh.. a wiec chłopak mi powiedział ze mu sie bardzo podobam a tu patrze On jej komentarze pisze w stylu ze jej nigdy nie zapomni i wgl prosiłabym o opisy stylu co innego w sercu co innego na jezyku .. prosze ;************* moze ; kee AnusiaPn 12Stonka eccentricc TiScatteroUnaFoto xxxJuanaxxx Domiiniisiia r0zunia eccentriic dziewczyna z ambicjami XxValedictionxX 3martyna3 bo macie piekne opisy !
#200 |
BAN stały
|
alex1231-kochanie dziekuje
![]() ![]() hmmmmmmm.... Iść tak, aby sięgnąć do gwiazd... Krzyczę, Upadam, Powoli ginę. tylko ja Ty i pytania bez odpowiedzi. "Jeśli trzymasz miłość zbyt słabo, odleci; jeśli ją ściśniesz za mocno, umrze. Oto jedna z zagadek." Tom T. Hall Może kiedyś zobaczysz mnie w swoim śnie i wtedy zrozumiesz... Nikt tak pięknie jak Ty nie mówił, że się boi miłości... Anioł stróż złamanym skrzydłem,Zbił różowe okulary Podobno możesz wszystko, więc pokaż co tam chowasz w dłoniach. |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
WhenYouComeBackToMe - Cudowne opisy. Więcej <3 ! ;*
MadelnInCastle - Mam tego sporo w notatniku. Kiedyś były dodawane na wizazu na moją prośbę. Może coś wybierzesz.. ;* O tańcu nie da się pisać [...] taniec trzeba tańczyć.. W tańcu można sobie pozwolić na luksus bycia sobą.. Taniec zdeszczem.. Dziewczyna do tańca i do różańca..ktoś chętny? :P W życiu jak w tańcu..każdy krok ma znaczenie.. Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski.. Podczas każdego tańca, któremu oddajemy się z radością, umysł traci swoją zdolność kontroli, a ciałem zaczyna kierować serce.. Tańczyć w deszczu, gonić wiatr.. ..bo ja tańczyć z Tobą chcę.. Tańcząc w sukni z wiatru, przemykam obok Ciebie.. Tańczę..wolna od zmartwień i trosk.. Zatańcz ze mną jeszcze raz.. Przetańczyć z Tobą chcę całą noc.. Taniec to nieme wyznanie miłosne.. Możesz tańczyć wszędzie, jeśli tańczysz sercem.. Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobraźeniem życia; jest samym życiem.. Tańcz głupia, tańcz.. Szalony taniec pośród kropel deszczu.. Ten związek ciał i związek dusz.. Zaklęci w tańcu.. ..bo ja tańczyć chcę.! ..a oni w tańcu śnią.. Spontaniczny szał porywa mnie znów.. Wszystko we mnie tańczy.. ..a później wyjść i potańczyć w deszczu.. Zatańczmy proszę tak, jakgdyby umarł czas.. Dancing with an angel.. / Tańczyć z aniołem.. Dancing in the moonlight.. / Tańczyć przy świetle księżyca.. Zatopić się w gorącym rytmie i puścić wodze namiętności.. Obrotami znaczę drogę do gwiazd, płynnymi ruchami przechodzę w nowy świat.. Pochłonięta tańcem odpływam w myślach.. Tańczymy niczym szaleńcy. Tylko my dwoje. Zauroczeni..
żeby przestań kochać.. D. ♥ Pamiętam. [*] Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2008-11-08 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
ja troche mocno do tyłu
![]() więc witam w nowej części ![]()
#203 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie które teksty z Linkin Park ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Ufając sobie wzajemnie mamy poczucie pewności ,że nie zwariujemy xD...
Świat..międz y wierszami..n ajwiększy ukrył skarb.. Miłość Ci wszystko wyPaczy. Nikt nie potrzebuje wakacji tak bardzo jak ten ,kto właśnie je miał . - Co robią koty? - Skakają.
#205 |
Zadomowienie
|
Noc budzi dzień,
idą razem przez kryształowy sen.. Jesteś moją rozkoszą.. Porwij mnie do baśni niekończącej się.. W deszczu smutków topię teraz swoje oczy.. Noc okrywa mnie swoim ciemnym kocem.. ..i pierwsze łzy i dotyk samotności. Rozwijam skrzydła i frunę gdzieś, do baśni niekończącej się.. ..a wspomnienia ukołyszą nas do snu.. Chcę by to był tylko sen.. Dzisiaj wiem, że wszystko jest ulotne.. Smutna melancholia otacza mnie, wszystko wkoło traci sens.. Tylko księżyc chce być teraz moim kochankiem.. Jesteś moim szaleństwem i moją wątpliwością.. No tak, szalone dni za sobą już mam.. ..i leżeć na ulicy, wpatrywać się w gwiazdy. ..wspomnienia to przecież tak niewiele.. Spoglądam czasem w lustro, czy jestem jeszcze tam.. Niepotrzebny bagaż zmatwień i smutków.. Czasami warto zostawić to wszystko, leżeć na ulicy, wpatrywać się w niebo.. Nawet mądrzy ludzie robią czasem coś głupiego..
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
a coś o przeziębieniu?
![]() "Cegiełka po cegiełce, Pomysłów coraz więcej." Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia,które ma dla innych ale za te które w innych budzi. Nie jestem w stanie określić co mną w życiu kieruje. Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartkę i żyć na nowo. ..doświadczenie płynące z naszych błędów czyni nas lepszymi..
#207 |
Raczkowanie
|
Tylko Ty się liczysz nie obchodzi mnie reszta.
Fakt taki, ze jedno z nas mówi to co drugie chce powiedzieć. Masz takie seXXXiaste ... kości. ![]() ejj, myśl o mnie, dużo .. dobrze ?. ja tez będę. ;*
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
It's cold outside and the fire's burned out. / Na zewnątrz jest zimno, a ogień się wypalił.
I pulled your arm through mine. / Wepchnęłam twoje ramiona w moje. Shut my eyes and I can see The night I whispered tenderly. / Zamykam oczy i widze noc szepczącą czule. Your breath is still on my lips. / Twój oddech wciąż na moich ustach. Your touch is on my fingertips. / Twój dotyk na moich palcach. Your tears are still on my cheek. / Twoje łzy na moim policzku. Your voice still makes me weak. / Twój głos wciąż sprawia, że jestem słaba. Love is broken. I've been walking through the ruins Of my life and times. / Chodziłam wśród ruin Mojego życia i czasu. Seems like everything is sinking right in front of my eyes. / Wydaje się jakby wszystko zapadało się na moich oczach. Where is my faith? Maybe the moon is just a hole in the sky? / Może księżyc jest po prostu dziurą w niebie? First time I saw you made my heart go bang. / Kiedy pierwszy raz Cię zobaczyłam sprawiłeś że moje serce eksplodowało. Give me a signal Give me a sign I need an indication To know that you are mine. / Daj mi sygnał Daj mi znak Potrzebuje wskazówki By wiedzieć, że jesteś mój. Give me a sweet kiss. / Daj mi słodki pocałunek. Give me inspiration to dream about you. / Daj mi inspirację by śnić o tobie. I'm dreaming 'bout. ![]()
I will never forget. I will never regret. Łódź, 8.11.2011 - 30 Seconds to Mars ![]() 23.11.2012 - MUSE ![]() ![]() Edytowane przez carmenkaa Czas edycji: 2008-11-08 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
madziaa189
Claire TiScatteroUnaFoto alex1231 dziekuje ![]() <333 ___ It is not the first time when You look that way . \ to nie pierwszy raz kiedy patrzysz w ten sposob . But it doesn't matter . You don't have to change yourself . \ ale to nie wazne . nie musisz się zmieniać . 'Cause there is no one else for me . \ bo nie ma nikogo innego dla mnie. Nobody else can see me. / nikt inny nie moze mnie zobaczyc. promises back and hurts . \ obietnice wracają i bolą . But then I feel your love surrounding me .. <3 / ale wtedy czuję twoja molasc otaczajaca mnie <3 as you wish . ;]]\ jak sobie życzysz . he's like 10 000 lovers in one <33\ on jest jak 10 000 kochankow w jednym. <33 I swear the happiest day of my life is the day that I die ^^ / przysiegam ze najszesliwszy dzien mojego zycia to dzien w ktorym umre ^^
miłość silniejsza niż śmierć. Powieki są po to, żeby nie patrzeć jak odchodzisz na zawsze. Edytowane przez destinyxB Czas edycji: 2008-11-08 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
.
Ale serce nie było komputerem, nie miało klawiatury, nie dało się wisnąć delete, wpisać nowej treści w mgnieniu oka i zrobić defragmentacji dysku. Edytowane przez bananowalaska Czas edycji: 2008-11-08 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.