|
|
#631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
[quote=vanilka009;9615719][quote=*kaalinaa*;9609677]Witam wszystkie wizażanki po dość długiej przerwie
Cytat:
![]() Ślub biorę w maju O matko-to juz tak niedlugo!!! ) No i weselicho będzie na malej sali w Fiescie
|
|
|
|
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, poradźcie, gdzie mogę odnaleźć listę spraw do załatwienia przed słubem???? taka super była kiedyś tutaj, i za chiny nie mogę jej znaleźć....
pomocy ![]() dziękuję z góry mocno!! |
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki serdeczne dziewczyny za wskazówki
na dniach musze podjac decyzje co do wyboru sali, eh moze sie uda dokonac dobrego wyborua slyszalyscie moze o weselach organizowanych w hotelu Młyn, bo nie natknelam sie w tym wątku na wzmianke o tym miejscu |
|
|
|
|
#634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hej Eliza !!!siostra mojej przyjaciółki miała przyjęcie weselne w hotelu Lwów (przyjęcie,bo było bez tańców...) i bardzo sobie chwaliła. Ponoc jedzonko pyszne,wystrój utrzymany w swoim klimacie i z tego co wiem, menagerka dba o to, aby niczego nie zabrakło-wkońcu zależy im aby utrzymywać się na określonym poziomie. ps. o żadnym grzybie nic mi nie wiadomo:P a co do Kmicica (bajeczne miejsce)-to tam są (przynajmniej jak my byliśmy na rozmowie z menagerem) limity od 140 os.-chyba,że zmienił teraz zdanie...a z drugiej strony na tyle osób moglibyście mieć wesele na jednej sali-bo tam jest tak,że na jednej sali się je,a na drugiej tańczy.Musiałabyś porozmawiać z menagerem-choć to "ciężki i specyficzny" przypadek... Hotel Korona-sliczne i urokliwe miejsce -tylko chyba dośc drogo-choć dokladnej ceny nie pamiętamps.pochwal sie koniecznie jak już coś postanowisz
|
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam ją wydrukowaną, ale gdzieś mi wcięło. Własnie sama szukam -pamiętam tylko że to było w 3 części Lubelskich Panien Młodych, ale jakoś mi wyszukiwarka nic nie pokazuje sensownego:/ Jak znajdę dam Ci znać
|
|
|
#636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy o tą listę Wam chodziło??? pozdr ))))))Do zrobienia: 1. suknia 2. kupić bieliznę, buty- 2 zapasowa para i biżuterię 3. samochód 4. bukiet 5. alkohol i owoce 5a. kosmetyczka (umówić się na makijaż próbny) 6. fryzjerka- fryzurka wybrana, 7. ciasta ( wybrać rodzaje ciasta i dekorację tortu) 8. obrączki 9. zaproszenia !!!!! 10. obraz od rodziców panny młodej kupiony 11. nauki i protokół 12. USC 13. kosmetyczka ( oczyszczanie twarzy i zabiegi upiekszające) 14 zrobić księgi dla rodziców 15 zaklepać noclegi dla gości 16 uzgodnić z księdzem i organistą przebieg ceremonii 17. nauki w kościele 18. kotyliony dla gości 19. autokar 20. Wybrać muzykę do filmu Załatwione( w nawiasie do zrobienia) 1. sala( wybrać dekoracje, menu, usadzenie gości) 2. zespół ( pierwszy taniec, ogólny przebieg i repertuar, propozycje zabaw) 3. fotograf (uzgodnić szczegóły, w tym plener) 4. kamerzysta (uzgodnić szczegóły) 5. 1 para butów kupiona
|
|
|
#637 |
|
Raczkowanie
|
Ja pisalam o nim pare psotow wyzej .Mialam ich u siebie na weselu w sierpniu i grali i bawili gosci poprostu super.Zabawy oczpinowe nie byly zbyt dlguie bo my niechcielismy ale byly fajnie prowadzone.Jak pan Krzys zrobil pokaz gry na saksofonie to wszyscy byli naprawde pod duzym wrazeniem poprostu cos fantastycznego.Zreszta reszta zespolu tez super.Co do repertuaru weselnego dalismy im calkowicie wolna reke,i bylismy zadowoleni.Grali i dla starszych i dla mlodszych.Takze naprawde polecam.Slyszalam tylko ze cena w przyszlym roku za jeden dzien jest tyle co my za 2 dni w tym roku placilismy,ale jak masz mozliwosc wydania tyle na zespol to naprawde warto.
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sprawa i naprawde przydatna a ja z uporem maniaka poprosze jeszcze kilka PM o opinie na temat w.w przeze mnie lokali |
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam na 100
|
|
|
#640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o hotel Focus, to co prawda nue byłam tam na wesele - ale słyszalam same pozytywne opinie co do jakości wesel przez nich organizowanych. Lecz niesttey na 100 osob ten lokal jest stanowczo za mały - będzie strasnzy scisk i bardzo malo miejsca do tańczenia. Oni mówią, że organizuja wesela wlasnie do 100 osob, ale optymalna liczba gosci dla zachowania komfortowych warunkow to okolo 80-max 90. na 100 osob zdecydowanie odradzam! |
|
|
|
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
co do listy mam cos takiego
![]() Data ślubu _________ Szacunkowy budżet przeznaczony na ślub i wesele _________ Liczba gości na ceremonii ślubnej _________ Liczna gości na przyjęciu weselnym _________ Liczba gości przyjezdnych _________ 1.PAPETERIA Zaproszenia Podziękowania za przybycie Winietki stołowe Tablica z rozmieszczeniem gości Potwierdzenie przybycia 2.KWIATY Wiązanka plus butonierka Wiązanka plus butonierka dla świadków Kwiaty na podziękowania dla rodziców 3.DEKORACJE – CEREMONIA ZAŚLUBIN Bukiet pod ołtarz Bukiety za (obok) Młodymi Przypinki do ławek Poduszka pod obrączki Dekoracja samochodu Woreczki z ryżem \ płatkami kwiatów Wypuszczenie balonów helowych 4.DEKORACJE – PRZYJĘCIE WESELNE Kompozycje na stołach gości (świeże kwiaty) Kompozycja na stole Młodych 5.OPRAWA MUZYCZNA Skrzypce Zespół muzyczny 6.STYLIZACJE Makijaż próbny do makijażu ślubnego Makijaż ślubny Manicure/pedicure Panna Młoda Fryzjer – Panna Młoda Fryzjer – Pan Młody Suknia ślubna – Panna Młoda Bielizna - Panna Młoda Buty – Panna Młoda Biżuteria – Panna Młoda Garnitur – Pan Młody Buty – Pan Młody 7.OBSŁUGA FOTO/VIDEO Fotograf Kamerzysta 8.TRANSPORT Transport gości hotel – kościół – restauracja Transport gości w nocy 9.NOCLEGI Rezerwacja noclegu dla gości Nocleg dla Młodych 10.PRZYJĘCIE WESELNE Zamówienie i dostarczenie alkoholu Zamówienie i dostarczenie tortu Zamówienie i dostarczenie ciast Zamówienie i dostarczenie owoców Przypinki dla gości Upominki dla gości Organizacja poprawin 11.POZOSTAŁE Księga Życzeń dla Młodej Pary Koordynacja listy prezentów ślubnych Księga dla rodziców Młodej Pary |
|
|
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
Silia82 powiedz czy coś ciekawego widziałaś i jak z obsługą w salonach w tym sezonie
.Byłam wczoraj w kilku salonach i wszędzie zostałam potraktowana dobrze, być może wpływ na to miało, iż byłam z mamą i siostrą Więc chyba traktowano mnie poważniej niż gdybym przyszła sama Szczególnie mi zależało, aby nie iść samej na Bernardyńską do Ivett (czy jakoś tak), bo mnie nastraszyłyście![]() Odwiedziłam salony na Królewskiej - w jednym tym bliżej Bramy mają kilka sukni w wyprzedaży, ale nic mnie nie zachwyciło, choć na upartego by coś znalazł. Spodobały mi się suknie w Zuzannie na Bernardyńskiej. W Jaqeline i Parisette na Narutowicza było mało odpowiadających mi sukien. Natomiast w Margarett było kilka ciekawych, trafiłam na tą młodszą, rudą panią i była bardzo sympatyczna, doradzała jaką suknię powinnam przymieżyc. (W Magarett około stycznia będą katalogi z sukniami na przyszły sezon) Ogólnie w każym salonie, do jakiego weszłam nie było problemu z mierzeniem, nikt nie kazał mi się umawiać. Więc moja rada - idżcie z obstawą ![]()
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
elizka773 i pokropce DZIĘKI SERDECZNE! dokładnie tak
czuję się jak dziecko we mgle b.niedawno postanowiliśmy, że jęlsi się uda.... chcemy się pobrać w przyszłym roku.. 08/09. ... i po prostu musze się jakoś ogarnąc i uświadomić, co najważniejszego i kiedy załatwić..
|
|
|
|
|
#644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie o tę listę mi chodziło Cytat:
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
I ja z mama dzis byłam troche pomierzyc kiecki...Jeny jak pierwszy raz przymiezyłam suknie i Panie dopieły mi welon to az mi serce zawaliło...Nigdy siebie nie widziałam w takim stroju;p i tak mi się spodobało;p, ze zakochałam sie w sukni pierwszej przymierzonej w salonie (chyba Mona Lisa) na głebokiej tym co jest za ścianą Regina Diamente czy jakoś tak. No i chyba sie na nia zdecyduje;]
Byłam w kilku innych salonach traktowali mnie tez odziwo b. dobrze (chyba obstawa mamy pomogła;p) Ale nic mi w oko nie wpadło. Dla dziewczyn, które mają mniejszy budżet weselny polecam sklep i wypozyczalnie sukien tylko nie wiem jaka to ulica;p Królewską sie idzie ciągle w dół przechodzi sie przez duże przejście i po prawej jest ten sklep(CHyba Bernańdyjska czy cos) bardzo duzy wybór, a wypozyczenie kosztuje ok 300-400zł. Jak dla mnie to b. tanio NAwet mierzyłam kilka i podobały sie nam, ale chyba nic nie przebije pierwszego zauroczenia![]() Tu Tyle z moich wrażen po pierwszym rajdzie po sklepach;] |
|
|
|
|
#646 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
Ja jestem na etapie wstępnym, planowania i organizowania wszystkiego. Staram się powoli nadrobić zaległości i czytam wasze posty, ale ciężko mi nadążyć, tyle tego naskrobałyście. Mój ślub ma się odbyć 26 września 2009. Salę już mamy, u księdzaj już byliśmy i to tyle na razie. Bardzo ważny element jaki nam został z wielu jeszcze do załatwienia to m.in muzyka. Nie jesteśmy co prawda pewni czy to ma być dj, czy orkiestra, ale bardziej sklaniamy się ku dj'owi. I tu pytanie do Was moje drogi Panny Młode... Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat dj'a Jacky??? Został nam polecony, ale osobiście nie mięliśmy okazji zobaczyć jak prowadzi imprezy. Bardzo będę wdzięczna za info ![]() Aga |
|
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
aggi20 a powiedz, jesli mozesz, jak szukałaś sali na wesele, ciężko bardzo było? i czy spotkałaś się może czasem z sytuacją, że termin był (sierpień, wrzesień), ale Tobie np. nie do końca sala pasowała?
Czy raczej po prostu BRAK SAL? bo ja jestem zdruzgotana na razie... masakrycznie. szukam, szukam i nic jeszcze fajnego ani konkretnego nie mam. ;( szok. wszystkie terminy zajęte na 2009 w niektórych miejscach. to samo jak na razie z zespołami.. eh. sorki, musiałam się wygadać. |
|
|
|
|
#648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, zresztą pisałam o Nim kilka stron wcześniej więc sobie poczytaj
|
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tel: 506 101 522-manager Grzegorz Cybulski www.fiesta.lublin.pl Kilka terminów było też w restauracji Przystań - to jest róg Kunickiego i Zemborzyckiej -lokal wygląda bardzo ok, ale nie wiem ile masz osób, bo tam robią wesela max. na 100-120. Cena 140zł z możliwością wzrostu na 150zł. nr tel: 744 10 97 www.przystan.lublin.pl Spróbuj też popytać w Notabene w Świdniku -barrrrdzo miła Pani, zresztą jedna z wizażanek miała tam wesele, była bardzo zadowolona. Restauracja "Notabene" - ul. Wyszyńskiego 40, 21-040 Świdnik, tel. 469 25 00 Cena: 130 zł A tak poza tym to nie pozwól żeby ta cała otoczka zepsuła Wasz najważniejszy dzień w życiu. Te rzeczy jak sala, zespół itp są ważne oczywiście, ale nie najważniejsze. Wiem, że jak się czyta że większość osób ma już wszystko zaklepane można wpaść w popłoch, ale najlepiej wtedy wziać głęboki oddech - coś co jest przygotowywane przez 2 lata niekoniecznie będzie lepsze od tego co np. przygotujesz w 5 miesięcy - spróbuj spojrzec na to w taki sposób ![]() Trzymam kciuki
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2008-11-08 o 18:04 |
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję Ci serdecznie! podzwonię, popytam. a jak to u Was jest? obydwoje tak samo angażujecie się w załatwianie tych wszytskich rzeczy? czy ustalacie i jedno potem szturmuje rynek?
|
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
)Aggi20 na tema t Dja Jacky'iego mogę się wypowiedzieć, gdyż zastanawiałam się, czy nie zdecydować się na niego na swoje wesele, widziałam płytę z weselem, na ktorym on grał i bardzo mi się podobało, jednak ostatecznie zdecydowaliśmy się na innego dja ze względów hmmm...finansowych. |
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe, no właśnie z racji tego że w moim związku to ja jestem "mózgiem ekonomicznym" i dzięki temu, że w pracy mam luz i mogę siedzieć na necie to ja szukałam wszelkich informacji -natomiast mój TŻ dzwonił i wypytywał Jeśli chodzi o kamerzystę i fotografa to on rozmawiał o aspektach technicznych bo bardzo dobrze się na tym zna, ja z kolei pilnowałam tego co jest na umowach -bo bardziej jestem w temacie niż mój TŻ. Mamy salę, kościół, zespół, kamerzystę i fotografa Sali szukaliśmy oboje, jeździliśmy do kilkunastu miejsc, w końcu wybraliśmy jedną która nas zachwyciła - na żywo sala wygląda rewelacyjnie, wcześniej jak widziałam zdjęcia na necie to wydawała mi się do d... (wcześniej było tak, że np.dana sala podobała się, ale tylko jednemu więc szukaliśmy czegoś co zadowoli oboje), a dodatkowo jest blisko naszych domów-jakieś 1,5km, więc będzie łatwo wszystko tam dowieźć -ciasto, owoce, alkohol, etc.A resztą zamierzamy się zająć w nowym roku, no może alkohol kupimy teraz, ale jeszcze nie jest to przesądzone. Wesele mamy 16 maja. A wy jak się zorganizowaliście?
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2008-11-08 o 20:28 |
|
|
|
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
hej.
mam male pytanie.studiuje daleeeeko od lublina a tu ceny sa inne niz w lublinie. powiedzcie mi jak to jest MNIEJWIECEJ z cenami sukni slubnych.ile kosztuja tak srednio? np w margarett? i za ile mozna kupic w pelnej cenie, ile z wyprzedazy a za ile wypozyczyc? ciekawa jestem ile trzeba odkladac na takie cudo
|
|
#654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo serdecznie Cię witam, gdyż ślubujemy tego samego dnia Gdzie odbędzie się Wasze wesele? |
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tańsze suknie są w salonach, które szyją na miejscu (np. na Fabrycznej)- już od ok. 1000 zł.
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() udalo sie, znalazlam sale i to taka jaka mi sie naprawde bardzo podoba jest to zajazd kmicic - naprawde swietne miejsce - zdecydowalam sie po obejrzeniu kilku lokali, miedzy innymi Korony, Lwowa, Fiesty ![]() mam nadzieje ze dokonalam dobrego wyboru a propos, jak ktos szuka sali to z tego co sie dowiedzialam, pojezdzilam i podzwonilam, to wiem ze maja jeszcze troche terminow czerwcowo - lipcowych (sobotnich) m.in. w koronie, lwowie i innych tym podobnych. jak bedziecie chcialy info to piszcie ![]() teraz musze znalezc muzyke ![]() myslalam o kapeli, ale hmm wiecie jak to jest...niestety zadna z kapel moim zdaniem nie potrafi zaspiewac wszystkiego poza tym czasami jest tak ze sie upija i falszuja, robia dlugie przerwy, poza tym trzeba za nich placic hehe![]() Osobiscie mialabym ochote na dj'a, ale niestety mama nie ma o tym najlepszego zdania, gdyz weselny dj kojarzy sie jej z takim z klubu co sadzicie dziewczyny? kapele czy dj'a ?? |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to nie tajemnica
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A są kapele, które zagrają prawie wszystko, nie upijają się, nie fałszują itp.
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do weselicha, to odbedzie sie 13 czerwca
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

pomocy 

moze sie uda dokonac dobrego wyboru
heh... troszke mnie to przystopowalo...

....