..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::.. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-07, 18:46   #2521
DXQ
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..

Djana dzięki za linki. Poczytałam trochę i jeszcze jutro poszeram i się rozejrzę Najbardziej przeraża mnie odstawienie owocków...
P.S. Czyżbyś była imienniczką moją? Ja też Diana

fruity ja tam nie wnikam co u Ciebie z cialkiem "nie tak", ale buzię masz śliczną

jakie polecacie ćwiczenia na boczki? To moja największa zmora...
DXQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 18:50   #2522
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DXQ Pokaż wiadomość
jakie polecacie ćwiczenia na boczki? To moja największa zmora...
ja też bym chciała jakieś ćwiczenia podobno dobre jest hula-hop i twister ale nie wiem ile dziennie powinnam ćwiczyć na twisterze?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 19:15   #2523
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DXQ Pokaż wiadomość
fruity ja tam nie wnikam co u Ciebie z cialkiem "nie tak", ale buzię masz śliczną
Też miałam o tym napisać...jeśli to ty w avku to śliczna z Ciebie kobitka

Co do ćwiczeń to słyszałam że dobrze robią też skośne brzuszki robione codziennie

ps. Zrobiłam sobie mega szybką salatkę
Tuńczyk z prażonym sezamem

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sałatka - Tuńczyk z sezamem.jpg (56,4 KB, 101 załadowań)

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 19:39   #2524
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Też miałam o tym napisać...jeśli to ty w avku to śliczna z Ciebie kobitka

Co do ćwiczeń to słyszałam że dobrze robią też skośne brzuszki robione codziennie

ps. Zrobiłam sobie mega szybką salatkę
Tuńczyk z prażonym sezamem

Salatka oczywiscie wyglada smakowicie
Co do boczkow to wlasnie na skosne miesnie brzucha i jest takie cwiczenie, ze kladziesz sie na boku i rownoczesnie podnosisz rece i nogi wyprostowane, tak ze zgina cie wlansie w boczku
No nic ja lece na basen, mam nadzieje, ze dzis mi sie uda i nie bedzie rezerwacji, choc sobie nie przypomina, zeby byla...
Milego wieczoru

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 19:49   #2525
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

słodkie? Ja kupowałam kiedyś Łaciate 0% i smakowało normalnie- tzn było paskudne, rozwodnione (jak chyba każde mleko odtłuszczone), ale na pewno nie było słodkie

jak w mieszkaniu/kawiarni ciepło to ja mogę lody jeść o każdej porze roku.
Co nie znaczy, że nie wypiłabym też dobrego grzańca. I może nawet bym sobie zrobiła, tylko się zastanawiam jak będzie smakować ze słodzikiem
plus
ja tez kupilam wlasnie to laciate 0% i wydaje mi sie slodkie.myslalam ze termin waznoisci minal czy cos ale jest jeszcze sporo czasu.nie wiem i tak go nie kupie wiecej hehe
a co do tofu to nigdy nie jadlam ale selera nie lubie wiec pewnie mi nie zasmakuje hehe
mmm wlasnie juz zapomnialam ze istnieja sorbetychyba niedlugo sobie kupie i bede sie raczyc nimi
Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość

Dziewuszki jak mi sie kozaki(buty, chociaz grzyby) marza tylko ja sie nie moge w zadnych zasunac a jak juz zasune to w okolicach kostki wygladaja jak gumiaki bo sa za szerokie ja to w ogole mam takie nogi, ze jak mam buty kupowac to chora jestem rozmiar 41, szeroka stopa, bardzo wysokie podbicie i grube łydki kurde tata ma zgrabniejsze nogi ode mnie
sie
heh z tego wynika ze mamy taka sama budowe stop i lydek

moja deta dzis stracona przez okres;/
byloby tak pieknie gdyby nie czekolada ktora musialam zjesc prawie cala.
w szkole strasznie bolal mnie brzuch i krecilo sie w glowie.i gdyby nie kolega ktory mnie przytrzymal to bym zemdlala.higienistka wmusila mi te czekolade i dopiero wypuscila do domuno ale to byla wyzsza koniecznosc

na obiad zrobilam te kostki sojowe.namoczylam obtoczylam w jajku i na chwile na patelnie.smakowaly wlasciwie to wcale nie smakowaly hehe byly podobne do chleba w jajku i malo smaczne.wymyslilam ze gdyby byly zmiksowane z jajkiem i przyprawami to bylyby smaczniejsze

gratuluje wszystkim spadku wagi

ja wiem ze przytylam znowu.jutro wazenie.mam nadzieje ze waga pokaze mniej niz 80 bo sie zalamie.od jutra w kazda sobote sie waze i za kazde 0,1kg wiecej bede cwiczyla[np po 10 brzuszkow przysiadow podskokow pajacykow itd]w kolejnym tygodniu x2 w kolejnym x3...chociaz mam nadzieje ze bede mogla sie tylko nagradzac za zgubione kgjuz nie wiem jak mam sie motywowac do walki.

a dzisiaj przegladalam gazetke z kaufladu i znalazlam w niej make pszenna i zytnia razowam am nadzieje ze w sklepie tez bedziejuz mysle nad tymi nalesnikami i ciastem ktore zrobie:rolleyes :
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 20:50   #2526
asiol
Rozeznanie

fruity
toz Ty chudzinka jesteś ja jak wzyłam 61 kg przy moich 171 cm, naprawdę czułam się znakomicie i wiele dałabym, żeby teraz tak wyglądać i tyle ważyć
a jeżeli nie jesteś do końca zadowolona ze swojego ciała, to może powinnaś poćwiczyć siłowo daną partię i tyle
masz śliczną buźkę więc nie smuć się, bo Twoje ostatnie posty i avatar sugerują, że jesteś ostatnio bardzo zatroskana

pysiamn

jak już wklejasz zdjęcia to od razu dawaj nam przepisy na te pyszności,

witam oczywiscie wszystkie, nowe plażowiczki i życzę powodzenia
i
milego wieczoru
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 20:58   #2527
paooolka23
Raczkowanie

oj cięzki dzień za mną. nie wiele zjadłam przez ta migrene ale za to wcisnełam w siebie ciostko z kruszonką, kawałek sernika i jabłecznika. wiem to mega wpadka ale w czasie migreny potrafie nic nie jesc i wymiotowac a wtedy wcisne w siebie tylko słodkie. no cóż jakoś odpokutuje ale moj TZ kupił sobie czekolade i nie zabrałam mu ani kawałka teraz czuje sie lepiej troche, pije duzo wody i sprzatam. jakis napad energii tylko szkoda ze kolano wciaz boli bo tak bym wiecej zrobiła ja to chyba na emeryture sie nadaje hehe. miłego wieczorku wszystkim zycze

israel boycott ...
www.viva-palestyna.pl

Jestem Twoją klątwą i przekleństwem
niedokończoną przyjemnością
przegryziona wargą do krwi

poszukuje zapachów:
Serge Lutens
paooolka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 22:34   #2528
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
fruity
toz Ty chudzinka jesteś ja jak wzyłam 61 kg przy moich 171 cm, naprawdę czułam się znakomicie i wiele dałabym, żeby teraz tak wyglądać i tyle ważyć
a jeżeli nie jesteś do końca zadowolona ze swojego ciała, to może powinnaś poćwiczyć siłowo daną partię i tyle
masz śliczną buźkę więc nie smuć się, bo Twoje ostatnie posty i avatar sugerują, że jesteś ostatnio bardzo zatroskana
absolutnie sie zgadzam z Asiol, fruity pewnie juz jestes na pokerze, baw sie dobrze i jutro przywitaj nas w swietnym humorze, kazde cialo ma jakies tam swoje niedoskonalosci, a roznica w cm na udzie na pewno jest niewidoczna, ze swoimi wymiarami i sliczna buzka moglabys byc modelka

pysiamn
jak już wklejasz zdjęcia to od razu dawaj nam przepisy na te pyszności,

witam oczywiscie wszystkie, nowe plażowiczki i życzę powodzenia
i
milego wieczoru
i tutaj tez sie Asiol z Toba zgadzam , Pysiam, jestes taka kuchara,ze dawaj na tu wszystkie przepisy na swoje cudowne i bardzo sBsowskie potrawy!!!

a ja dzisiaj sie pochwale swoimi zdolnosciamiantyzdolnos ciami, postanowilam ze wyprobuje piekarnik ktory mamy w domu, taki orzedpotopowy, na gaz i zrobie pierwszy raz w zyciu sernik, oczywiscie wg naszych zasad, wyczailam fruktoze, zakupilam chudy twarog, nawet formy na ciasto kupilam dwie, odpalilam ten piekarnik, ale nie wiedzialam w ogole jak sie tam reguluje temperature, wiec nagrzal sie chyba do 230 stopni, pomiksowalam, pokombinowalam, dodalam nawet budyn bez cukru i jogurt naturalny(nie pytajcie skad ten pomysł)pomyslalm ze bedzie bardziej miekkispytalam mamy ile sie piecze sernik, powiedziala ze 50 min ......no i poszlam na drinka, po 30minutach poczulam spalenizne!!!
kurde moglam zrobic zdjecie jak to wygladalo, wszystko z zewnatrz spalone, placek grubosci 1,5 cm, i tylko wyjedlismy z bratem ten srodek ktory sie uchoowałno, mam predyspozycje na kucharke...nie ma co, ale sie zalamalam, beznadziejna jestem....
omleta jak robie, to tez mi sie zawsze rozwala, jak go przekladam na druga strone....
moze jutro sprobuje nalesniki, kupilam make zytnia....a co dopiero mowic o zrobieniu takich golabkow, jakie zrobila PYSIAM, chyba powinnam pojsc na jakis kurs gotowania

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 01:58   #2529
topka
Raczkowanie

dziewczyny cofam co pisalam o weglowodanach-wlasnie wcinam 2!kawalek sernika.nie ma co...pora jak najbardziej odpowiednia

pysiamn jak sie randka z mezem udala?

ja wlasnie czekam na mego lubego i bedziemy filmik ogladac

wy pewnie wszystkir spicie tylko ja taki nocny Marek jestem hehe
topka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 02:22   #2530
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość
i tutaj tez sie Asiol z Toba zgadzam , Pysiam, jestes taka kuchara,ze dawaj na tu wszystkie przepisy na swoje cudowne i bardzo sBsowskie potrawy!!!

a ja dzisiaj sie pochwale swoimi zdolnosciamiantyzdolnos ciami, postanowilam ze wyprobuje piekarnik ktory mamy w domu, taki orzedpotopowy, na gaz i zrobie pierwszy raz w zyciu sernik, oczywiscie wg naszych zasad, wyczailam fruktoze, zakupilam chudy twarog, nawet formy na ciasto kupilam dwie, odpalilam ten piekarnik, ale nie wiedzialam w ogole jak sie tam reguluje temperature, wiec nagrzal sie chyba do 230 stopni, pomiksowalam, pokombinowalam, dodalam nawet budyn bez cukru i jogurt naturalny(nie pytajcie skad ten pomysł)pomyslalm ze bedzie bardziej miekkispytalam mamy ile sie piecze sernik, powiedziala ze 50 min ......no i poszlam na drinka, po 30minutach poczulam spalenizne!!!
kurde moglam zrobic zdjecie jak to wygladalo, wszystko z zewnatrz spalone, placek grubosci 1,5 cm, i tylko wyjedlismy z bratem ten srodek ktory sie uchoowałno, mam predyspozycje na kucharke...nie ma co, ale sie zalamalam, beznadziejna jestem....
omleta jak robie, to tez mi sie zawsze rozwala, jak go przekladam na druga strone....
moze jutro sprobuje nalesniki, kupilam make zytnia....a co dopiero mowic o zrobieniu takich golabkow, jakie zrobila PYSIAM, chyba powinnam pojsc na jakis kurs gotowania

a rozbawiłaś mnie, jakbym siebie widziała, też mam gazowy piekarnik i nawet stary nie jest, a jednak przypala skubaniec
a gołąbki yyyyyyyyy
chyba kupię kapustę i zaiwozę do mamy , bo pysiamn zrobiła mi smaka, tyle że ja z soją muszę
Cytat:
Napisane przez topka Pokaż wiadomość

wy pewnie wszystkir spicie tylko ja taki nocny Marek jestem hehe
a kuku
hihi
nie jesteś sama, chociaż ja zaraz lecę spać
Stary 2008-11-08, 08:11   #2531
Elfik333
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Elfik333 GG do Elfik333 Send a message via Skype™ to Elfik333

topka, ninaad, effa79, ska dzięki za miłe słowo

No i masz ci los. Ledwie się ucieszyłam z tych 3 kg i dopadła mnie grypa.
Jezu ale beznadziejnie się czuję.
W ogóle nie chce mi się jeść więc wmusiłam w siebie wczoraj tylko
ś: 15 orzechów laskowych
2ś, o, p: pół kubka jogurtu naturalnego
k: zmusiłam się totalnie do sałatki z tuńczykiem i pomidorami, sałatą, fetą.

Dziś czuje że nie lepiej będzie choć gardło już tak mnie nie boli jak wczoraj. Za to nos mi tonie...

No nic, zaglądnę wieczorkiem.
Sorki, że tylko tyle ale nie jestem w stanie nawet nadrobić tematu.

Pozdrawiam wszystkie Plażowiczki
Stary 2008-11-08, 08:38   #2532
bambi1311
Rozeznanie

wstawac wstawac, spioszki plazowiczki,
ja mam od dzisaj male romonty, skoro nie dostalismy kredytu na nowe gniazdko, to lekko odswiezymy to wynajmowane, bedzie wymiana kibelka i umywalki, malowanie starych mebli, uch jak przyjemnie, pojde w slady FRUITY i uporzadkuje szafki przy okazji, no facecni niech skrobia a ja zrobie drugie podejscie do tego staruszka piekarnika, niech sie przepali skubaniec jeden, w koncu zrobie swoj pierwszy sernikheheh, ciekawe ile twarogow i jaj zmarnuje
a teraz na pierwsze sniadnanko omlecik z czyms dobrym(tzn omlecik tylko z definicji, bo jak pisalam tez mi nie wychodzi, zeby sie nie rozwalił) cos jest ze mna nie tak...

74 masakra
Stary 2008-11-08, 09:01   #2533
paooolka23
Raczkowanie

widze ze nie tylko ja wstaje tak wczesnie w sobote (hmm wczesnie, jutro wstaje po 6 ) dzis lece na uczelnie. nie wiem co mnie strzeliło zeby sie zapisac na te studia, chyba byłam po wpływem alkoholu i to baaaardzo po obronie mgr stwierdziłam ze nigdy w zyciu heh kobieta zmienna jest mam nadzieje ze na zajeciach uda mi sie utrzymac SB bo tam jest naprawde ciezko, cholerne kanapki rzadza wszedzie no cóż jakas salatke w siebie wcisne. na sniadanko zjem chyba fasolke czerwona bo na jajka nie moge patrzec dzis kupie sałate i reszte warzywek to podjem troche tunczyka, ew. lososia.
jeju dziewczyny dzis mam 8 godz matematyki to znaczy juz tylko 4 bo na wykład nie poszłam (własnie trwa) ja nie wiem jak dam rade, ostatni raz matematyke miałam 7 lat temu hmmm i wkurzona jestem bo miałam dzis jechac na turniej siatkówki z moim TZ ale jednak zajecia wygrały jak mus to mus
miłego dnia wszystkimn zycze mam nadzieje ze przynajmniej wiekszosc z was torche odpocznie

israel boycott ...
www.viva-palestyna.pl

Jestem Twoją klątwą i przekleństwem
niedokończoną przyjemnością
przegryziona wargą do krwi

poszukuje zapachów:
Serge Lutens
paooolka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 09:02   #2534
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość

Nic sie nie przejmuj bambi Ja nigdy nie zapomne jak piekłam sobie tort na 18 Najpierw posolilam ciasto na spód zamiast posłodzić. Zrobiłam nowe, które potem przypaliłam (nie wiedzialam jak uzywać elektrycznego piekarnia). Wersje finalną upiekłam z najtanszej DIT`owskiej maki (Dobre I Tanie) bo cala ktora byla w domu zuzylam
Na studiach jadalam np gotowany ryz z przecierem pomidorowym albo kasze gryczaną z masełkiem bo tylko to umialam ugotowac. Tak naprawde nauczylam sie gotować gdy przeszłam na SBD
Takze glowa do gory, wszytko przed toba.

A ja dzis na weselu szaleje
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 09:40   #2535
kaska87
Zakorzenienie

cześć ja zaraz spadam na śniadania

powiem Wam, że waga nie drgneła ale po sobie widzę w lustrze, że są zmiany

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 09:50   #2536
bambi1311
Rozeznanie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9633382]Nic sie nie przejmuj bambi Ja nigdy nie zapomne jak piekłam sobie tort na 18 Najpierw posolilam ciasto na spód zamiast posłodzić. Zrobiłam nowe, które potem przypaliłam (nie wiedzialam jak uzywać elektrycznego piekarnia). Wersje finalną upiekłam z najtanszej DIT`owskiej maki (Dobre I Tanie) bo cala ktora byla w domu zuzylam
Na studiach jadalam np gotowany ryz z przecierem pomidorowym albo kasze gryczaną z masełkiem bo tylko to umialam ugotowac. Tak naprawde nauczylam sie gotować gdy przeszłam na SBD
Takze glowa do gory, wszytko przed toba.

A ja dzis na weselu szaleje[/quote]
Cykado, wielkie dzieki za wsparcie, czego jak czego, ale tego ze Ty sie na SB nauczylas gotowac to bym sie nigdy w zyciu nie spodziewala, czesto podgladalam Twoj blog i oczywiscie te wszystkie przepisy sa powalajace, biore przyklad i zaczynam sie uczyckurcze, jak ja teraz zaluje ze nie sluchalam mamy jak mnie nawiala do pomocy przy gotowaniu,, bo wypieki to raczej tez nieczesto goscily i nas w domuzatem dluga droga przede mna, ale poprobuje jeszcze z tym sernikiem
i baw sie dobrze na weselichudo bialego rana

74 masakra
Stary 2008-11-08, 11:37   #2537
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Witam po dłuuugiej nieobecności
No to się teraz Wam wyżalę Przytyłam 1.5 kg, przybyło mi też ciałka A przecież się staram jeść zgodnie z SB i w ogóle... Chyba odstawię ryż, makaron pełnoziarnisty i grahamki. I ograniczę ser żółty. Jestem na siebie wściekła, bo ćwiczę bardzo sporadycznie, może raz na tydzień... A to źle, nawet bardzo, zwłaszcza, że mam zwolnienie z wf Jakbym trochę wcześniej wracała ze szkoły, to może i bym ćwiczyła. Albo pewnie nie, bo za dużego lenia mam. Nie potrafię się zmusić, jestem beznadziejna Ale to mnie też trochę chyba mobilizuje, to 1.5 kg Od dziś ustalam sobie jadłospis na 2 tyg. i zamierzam się go trzymać. Bez ryżu, makaronu, pieczywa. No, może raz na jakiś czas, np. w niedzielę I oczywiście ćwiczenia, bez tego zapewne przytyję jeszcze bardziej I idę kupić twister, choć nie mam pojęcia, gdzie go dostać ,
No i podoba mi się strrrasznie jeden chłopak ze szkoły, a to mnie jeszcze bardziej "podkręca" Starszy o dwa lata, czarny (tak, chodzi o rasę) i ogólnie świetny Co prawda ma dziewczynę, ale powzdychać mogę
I przestaję robić ciasta, bo jakiekolwiek nie zrobię, to pochłaniam je w 2 dni A to chyba też się nieźle przyczyniło do mego obecnego stanu
Pozdrawiam wszystkie moje słoneczka , te "starsze" Plażowiczki i te nowe Gratuluję też spadków wagi, obwodów, ogólnie wszystkich sukcesów

Edytowane przez Kaszkiecik Lover
Czas edycji: 2008-11-08 o 11:41
Kaszkiecik Lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 11:43   #2538
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Dziekuje dziewczyny za mile slowa!
Obawialam sie, ze wlasnie zle to odbierzecie wczoraj, ale szykowalam sie na pokera i nie mialam czasu juz odpisac.
Ja wczoraj pomimo tego co pisalam mialam swietny humor. Wcale sie nie uzalalam nad soba.
To nie jest tak, ze jak pisze cos zlego o sobie to automatycznie znaczy, ze siedze teraz i rozmyslam caly czas nad tym. Gdybym miala taki dzien, to pewnie bym nie siedziala na forum.
Mam nadzieje, ze teraz lepiej zrozumiecie.

Poker trwal az do polnocy, bylam potem odwiesc kolege i wstapilam do TZ do pracy, wiec poszlam spac bardzo pozno. I dlatego dopiero pije kawke i zaraz zjem jakies sniadanko.

A to byl moj obiadek przed pokerem, ryby zjadlam podwojna porcja, zjadlabym potrojna (uwielbiam rybki) , ale musielismy juz wychodzic.
Warzyw tez wiecej zjadlam.
A na pokerze dokonczylam ostatni kawalek serniczka.

EDIT:
bambi jak wyczujesz piekarnik to daj znac, bo ja w nowym mieszkaniu wlasnie taki bede miala, chyba tez stary i ostatni raz takie cos widzialam jak bylam malym dzieckiem i mieszkalam u babci. Nie mam nawet pojecia jak to sie wlacza. I nie przejmuj sie, ja z mama tez tak naprawde nie gotowalam, bylysmy same, wiec duzo gotowania i tak nie bylo. Tym bardziej, ze mama w przeciwienstwie do babci nie robila takich polskich potraw, tylko zawsze cos innego, "nowoczesnego". Dopiero odkad mieszkam sama z Tz (3lata) to zmuszona bylam cos gotowac. I to na poczatku mi sie nie chcialo, wiec kupowalismy gotowe rzeczy lub fast foody i stad te kilogramy.
Ale pozniej przyszedl punkt, ze bylismy oboje obrzydzeni tym wszystkim i gotowalo sie. I od tego czasu tez powywalalam wegete i gotowe sosy do kosza i przestawilam sie tylko na morska sol i swiezo zmielony pieprz. A jak czegos nie wiedzialam jak co zrobic, to telefon do mamy czy babci.
Chociaz jeszcze nigdy tak naprawde nie robilam niczego typowo polskiego, no moze oprocz zup. Zawsze byla rybka lub jakies mieso przyzmazone, a to po prostu probowalam na rozne sposoby. Z czasem sama probujesz nowych rzeczy i pozniej mama do ciebie dzwoni zeby sie dowiedziec.
BTW marzy mi sie zeby samemu zrobic galarete wedlug babci. Uwielbiam ja.

kaszkiecik

Cykada milej zabawy!
Zdjecie Twojego Bazyla na blogu mnie rozbroilo. Jaki on slodki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSL14875.jpg (63,9 KB, 21 załadowań)

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2008-11-08 o 12:08
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 12:10   #2539
DXQ
Raczkowanie

Witam plażowiczki U mnie dzień się zaczął od tego, zemusiałam wcześnie wstać zeby jechać do pracy, a gdy już tam dotarłam to się okazało, ze managerka zmieniła grafik i zapomniała mnie poinformować Gdybym jeszcze na dojazd w jedną stronę tyle czasu nie zmarnowała to moze by mnie to tak nie wkurzyło.
Dzisiaj przeanalizuję dokładnie dietkę SB i ustalę sobie kilka jadłospsów na pare dni. Chciałabym rzecz jasna schudnąć już teraz natychmiast, ale boję się efektu jojo więc nic innego mi nie pozostaje jak się uzbroić w cierpliwość.
P.S. Muszę się pochwalić, ze dalej trwam w mych ćwiczeniach 6 weidera i jutro zaczynam kolejny etap 3 serie po 12 powtórzeńPolecam bo waga przy tych ćwiczonkach leci
DXQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 12:43   #2540
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

witam

Tylko nie krzyczcie, ze tak pozno wstaje! Wczoraj po masazu moj zruszony kregoslup i miesnie tak mi daly popalic, ze pol nocy szukalam sposobu na polozenie sie w dogodnej pozycji Ale ogolnie lubie pospac wiec to slaba wymowka. Wlasnie zaparzylam len i czekam az chwilke przestygnie i zmieni konsystencje
Na sniadanie pewnie zjem resztki salatki z feta i pekinska i raozwiec z serem zoltym z Ryk. Na pozniej mam wczorajsza kapustke i jeszcze bede krupnik gotowac a wieczorkiem moze makrela wedzona

Cykado Milej zabawy Ja nie cierpie wesel ale mam nadzieje, ze poszalejesz

Bambii Ja do 27-go roku zycia umialam gotowac tylko wode w czajniku elektrycznym. A jak wyszlam za maz i przeszlam na SB to sie rozkochalam w gotowaniu i zawsze jak jestem zmeczona to zaczynam gotowac. Nawet o pierwszej w nocy Wszystko jeszcze przed toba

Dziewczyny te stare piekarniki to sa straszne. Nie wiadomo jaka temperatura i czesto nierownomiernie pieka. Jedna strone spala a druga prawie surowa. Powodzenia w oswajaniu sprzetu

Milego dnia
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 14:01   #2541
asiol
Rozeznanie

hej dziewczyny
niestety nie rozpiszę się, bo mąż mnie pogania, mamy dzisiaj kilka miejsc obowiazkowo zaliczyć
a ja dzisiaj musze jeszcze iśc biegać (obowiązkowo)
za to nie mam ochoty włoczyć się po znajomych
zakopałabym się pod kołderkę i tyle
Stary 2008-11-08, 14:16   #2542
wykrasana
Szara Eminencja

cZeść dziewczyny, mogę się ponownie dolączyć? Jestem już na 3 dniu SB
Niedawno zjadłam 2 zawijasy z sałatą, a rano jogurt naturalny.

Wike może któraś gdzie kupie tofu? Jakaś sieciówka np. Stokrotka, Biedronka no nie wiem Bo ostatnio szukałam i nic nie znalazłam
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 14:19   #2543
agusiencja
Rozeznanie

Witam Panie.
Czy ktoś mnie jeszcze pamięta?
Wracam do Was na plażę! O ile mnie przyjmiecie,
ja cały czas na II fazie, chociaż momentami to trudno powiedzieć żebym na chociaż setnej fazie south beach była

Ah, w ogóle muszę się wam pochwalić, wczoraj przyszła do mnie zamówiona waga dietetyczna Mówię Wam cudeńko! Dopiero mnie o jej istnieniu uświadomił wujek
http://www.allegro.pl/item468938966_...md103_ped.html
jest świetna, kładę pomidorka i wiem ile ma kcal, ile tłuszczu, ile białka, błonnika, węglowodanów.... ile funkcji! cudeńko!

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 14:31   #2544
zielonamorelka
Zakorzenienie

czesc wszystkim
wiecie ze waga pokazala dzisiaj 76,4czyi do 80 troszeczke mi jeszcze brakuje.nawet sie ucieszylam jak zobaczylam ten wynik heh

ale babcia na obiad musiala dzisiaj zrobic kluski ziemniaczanenie potrafe sie im oprzec[ale i tak jest lepiej niz kiedys bo jeszcze niedawno potrafilam zjesc 2 talerze na obiad tylko a teraz wystarczy mi niecaly jeden]mmm i do tego kapustka

wiec rybke zostawilam na kolacyjketylko nie wiem czy zrobie na parze[to mi nie zabardzow wychodzi]czy normalnie na odrobinie oliwy...

rano przed sniadankiem sobie poccwiczylam tylko 100 pajacykow i 2x20 polbrzuszkow

pozniej powyciskam troche sztange[10kg]
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-11-08, 15:16   #2545
bambi1311
Rozeznanie

Dziewczyny, jestescie kochane!!!!
jak poczytalam ze mistrzynie naszej kuchni SB, tez rozpoczely edukacje kulinarna po przejsciu na diete, to az mi sie cieplo zrobilo, moze nie bedzie ze mna tak zle, w sumie mloda zona(heheh, a trzydziestka za moment na karku), to chyba przez to ze Mąz moj malo wybredny, nei z tych czekajacych na schabowego i dlatego zonka taka rozleniowiona>dzieki Waszym slowom otuchy nabralam niezwyklej checi do gotowania i pieczenia, moze jeszcze cos ze mnie bedzieto dla moich kuchareczek drogich!!!!

teraz wlasnie zakupilam produkty na nowy sernik , bo od rana w kuchni ze sciera walczylam , a TZ z kolega montowali nowy kibelek(masakra jakas)
FRUITY, mowie Ci przekichane ztym piekarnikiem, ja na poczatkuy wogole nie wiedzialam ze on dziala, dopiero ten kolega co z nami remontuje mi go odpalił, no i dzisiaj wiem juz ze temterature sie teoretycznie da zmnieszyc,a zobaczymy co wyjdzie w praniu.no i cza spieczenia tez skroce o polowe, heehh
kaszkieciku, agusiencjo witam, Was tez pamietam z czasow kiedy zapoznawalam sie z forum i z dieta
Fruity, a Ty tak zawodowo grasz w tego pokera?za kazym razem jak o tym czytam, to przypominaja mi sie zcasy pracy w Stanach w casynie, gdzie moj american boyfriend, hehehe by poker dealerem(bardzo mile wspomnienia)

74 masakra
Stary 2008-11-08, 15:21   #2546
Wiolka525
Rozeznanie

Puk, puk...Mam nadzieję, że ktoś poza Domi22 (dzięki Kochana za pozdrowienia) mnie jeszcze pamięta.
Nie zaglądałam do Was bo dietka całkiem sie posypała i kilogramy przybyły. Ciągły brak czasu i zmęczenie (praca i 6tygodnioowe przeziębienie) zaowocowały powrotem niechcianego ciałka. Jadłam byle jak i takie są tego efekty.
Przechodzone przeziebienie sprawiło, ze ostatecznie wyladowałam u lekarza i mam zapalenie oskrzeli. Biorę antybiotyki i mam zamiar wrócić na dobrą drogę (czyt. SB)

Domi22 gratuluję awansu, fajnie, że wiedzie Ci sie w życiu zawodowym
Pysiamn Twoje kawki są obłędnie apetyczne, można wprosić sie chociaż na taką jedną?

Cytat:
Napisane przez natalaplo Pokaż wiadomość
zrywalismy ze sobą z pięć razy, ja sie wyprowadzałam z dziesięć razy, jego wywalałam z pięćdziesiąt razy z domu a kochamy sie jak dwa wariaty

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Paoolka ja niestety jestem znawca migreny Pij duzo lekko gazowanej wody z cytryna - pomaga, mi moj ginekolog polecil, jak bylam w ciazy. Kawa przy migrenie nic nie daje, tylko mdlic mnie zaczynalo. No i sen - dla mnie zbawienny, poloz sie i odpocznij.
Cytat:
Napisane przez paooolka23 Pokaż wiadomość
tez mam po mamie jej juz zdarza sie coraz rzadziej a ja sie mecze.
faktycznie sen mi pomaga ale narazie niestety siedze w pracy
Dziewczyny dobrze znam ten ból i też mam w spadku po mamie. Niestety raz w miesiącu podczas miesiączki dosłownie umieram takie mam migreny...

Pozdrówka dla Wszystkich a szczególne uściski dla Plażowiczek, których życie osobiste pełne jest rozmaitych zawirowań. Buziaczki
Stary 2008-11-08, 15:23   #2547
zielonamorelka
Zakorzenienie

hej wiolka ja cie [pamietam oczywiscie
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-11-08, 17:32   #2548
DarkChocolateWithChilli
Raczkowanie

Cześć plażowiczki
Nie zaglądałam tutaj przez jakiś czas, ale widzę, że forum kwitnie Nie zdąże chyba wszystkiego przeczytać, wybaczcie

U mnie nadal pierwszofazowo, jak wspominałam postanowiłam sobie przedłużyć ją o tydzień (grzeszny weekend był bardzo, i przez to mi wróciło półtora kilo , no ale cóż, głupota nie boli). Teraz trzymam się twardo zasad, już nie zaprzepaszczę tego , co osiągnęłam. Jutro ważenie, zobaczymy jak to będzie
Dotychczas u mnie:
- 2 wieśniaki (wielki głód mnie z rana dorwał )
- Łosoś wędzony
- Plaster wołowiny gotowanej i brokuł
- Kawa
Planuje jeszcze zawijasy, no i może jakieś jajeczko

Cytat:
Napisane przez agusiencja Pokaż wiadomość
Witam Panie.
Czy ktoś mnie jeszcze pamięta?
Wracam do Was na plażę! O ile mnie przyjmiecie,
ja cały czas na II fazie, chociaż momentami to trudno powiedzieć żebym na chociaż setnej fazie south beach była
Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
cZeść dziewczyny, mogę się ponownie dolączyć? Jestem już na 3 dniu SB
Niedawno zjadłam 2 zawijasy z sałatą, a rano jogurt naturalny.

Wike może któraś gdzie kupie tofu? Jakaś sieciówka np. Stokrotka, Biedronka no nie wiem Bo ostatnio szukałam i nic nie znalazłam
Witajcie Życzę powodzenia w dietkowaniu .

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
witam

Tylko nie krzyczcie, ze tak pozno wstaje! Wczoraj po masazu moj zruszony kregoslup i miesnie tak mi daly popalic, ze pol nocy szukalam sposobu na polozenie sie w dogodnej pozycji Ale ogolnie lubie pospac wiec to slaba wymowka. Wlasnie zaparzylam len i czekam az chwilke przestygnie i zmieni konsystencje
Na sniadanie pewnie zjem resztki salatki z feta i pekinska i raozwiec z serem zoltym z Ryk. Na pozniej mam wczorajsza kapustke i jeszcze bede krupnik gotowac a wieczorkiem moze makrela wedzona

Paprak
ja też sobie lubię długo pospać, więc nie przejmuj się Słyszałam gdzieś, że sen sprzyja chudnięciu także na dietę jak najbardziej wskazany .

DarkChocolateWithChilli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 18:03   #2549
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

bambi ja jestem uczestnikiem w takim stowarzyszeniu pokera i tam sobie gramy. A oprocz tego troche w necie.

Ale dzisiaj grzeszny dzien. Kupilam 2 czekolady. Jedna znowu Lindt, grenadyna plus chilli (ale nie pobija ten limonkowej z zielonym pieprzem) a druga to taka z mala iloscia kakao ale za to z fruktoza zamiast cukru i orzechami. I obie sobie wcinam.
Ja normalnie za slodyczami tak nie jestem, tzn. nie korca mnie na codzien. Ale tydzien przed @ sie zaczyna no i dzisiaj jest wielki napad.
Nie tylko na czekolade, bo wcinam tez suszone figi, ktore sa bardzo kaloryczne, ale robie z nich obiadek.
A mianowicie makaron pelnoziarnisty z szynka szwarzwaldzka, figami i duza iloscia sera startego.
Wole w nastepnych dniach nie wchodzic na wage. Najlepiej do konca miesiaca.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2008-11-08 o 18:05
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 18:31   #2550
Wiolka525
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
hej wiolka ja cie [pamietam oczywiscie

Ale mnie ściga coś słodkiego, pewnie dlatego że ostatnio nic takiego sobie nie odmawiałam. Zjadłam banana i kaki, zawsze to lepsze niż ciastko....
Fruity ale mam teraz smaczek na wspomniane przez Ciebie czekoladki

Edytowane przez Wiolka525
Czas edycji: 2008-11-08 o 18:33
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości