|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fioletowe sciany
ja narazie mam tylko pomalowane sciany
![]() ![]()
#3602 |
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
qberka
taki mały fotomontażyk żeby sobie to wszystko lepiej wyobrazić - proszę sie nie smiac ;-) 1.zielony z Twojego ładnego pokoju ![]() 2.Monsunowa zieleń - dekoral 3. Jakiś odcień czerownego ![]() Co o tym sądzicie? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
BAN stały
|
jeśli chodzi o kolory wybrane przez ciebie to najbardziej podoba mi się wersja ciemny zielony. Osobiscie widziałabym tu kolor kawy z mlekiem albo np. fiolecik ale to już wersja odważna dla chłopaka
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś może wie z jakiej firmy są te farby i jaki to odcień?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nio ja na początq myślałem o capucino, ale teraz tak sobie kombinujemy z quberką i też mi sie spodobał ten monsunowy zielony i znowu mam dylemat hehe ![]() nio fioletowy jak dla mnie raczej odpada ![]() Pozdrawiam aha, a co sądzisz o fototaecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: rozterki remontowe
dziękuje wam za wypowiedzi, bo ja już prawde mówiąc jestem wyczerpana własną rozpaczą nad tymi drzwiami. Musze to przyjąć na klate, pogodzić się z tym, bo przecież będe na nie patrzała do końca życia
![]() ![]() na chwile obecną posiadam tylko to zdjęcie. jutro postaram się zamieścić coś więcej. Garderoba będzie odnawiana, więc moge wybrać sobie kolor. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-11-13 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Rozeznanie
|
Robeert- super wizualki
![]() Zdecydowanie monsumowa zieleń pięknie wygląda i ta fototapeta też idealnie pasuje , bardzo mi się podoba ![]() A beże moim zdaniem pasują ale przy ciemnych meblach i jasnej podłodze będzie "mdło" a to ma być pokój młodego człowieka. Fiolet też super ale faktycznie "niemęski" kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
BAN stały
|
Robercie fototapeta pierwsza klasa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
to co?? kolorek ścian juz mamy czy go jeszcze minimalnie tunningujemy??
![]() został jeszcze kolor puf i nio i czegoś do spania (jak i w ogole coś do spania, bo tez nie mam za bardzo pomysłu) cos takiego by chyba pasowało, ale tu raczej nie ma funkcji spania i pojemnika na posciel http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29856219 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20120087 to raczej ma, ale zajeło by mi połowe pokoju, a nie wiem jak to będzie ze zmniejszeniem(na zamówienie) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20126089 i nie wiem czy to bedzie pasowało... jeśli by miał jedno z tych rozmieszczen mebli co wcześniej pokazywałem to zastanawiam się co z tą jedną pustą ściana...czy np nie dać jeszcze takiej fototapety jeśli tamta piszecie, że pasuje ![]() http://anteny24.pl/fototapety/img/big/40-258.jpg chociaz z drugiej strony, co za dużo to niezdrowo, więc żebym nie przedobrzył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Raczkowanie
|
takie coś jeszcze może by pasowało (tylko mniejsze)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69856175 ale nie wiem czy zrobia mi take na zamówienie, a jak tak to czy zrobią to w mniejszej cenie niż tam (z tkaniny oczywiście, bo skory ani zadnej eko nawet nie chce) |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Przyczajenie
|
Żółto-fioletowe ściany w sypialni - pomóżcie z dodatkami!
Dziewczyny,
pomóżcie dobrać mi kolory dodatków do sypialni w kolorach jasny żółty (3 ściany) i ciemny fiolet (ściana główna za łóżkiem). Drzwi do pokoju oraz szafa są w kolorze ciemnego brązu. Pokój ma 10 m2 i obawiam się żeby nie zrobiło się ciemno i ponuro. Z góry dziękuję za pomoc!!
#3613 |
Zadomowienie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Rozeznanie
|
![]()
A może wrzuć fotki pokoju? Bo trudno coś doradzić, nie znając ułożenia ścian, mebli itd.
#3615 |
Rozeznanie
|
Dot.: Żółto-fioletowe ściany w sypialni - pomóżcie z dodatkami!
Ciemny fiolet + cytrynka? brzmi super
![]() ![]() A i jeszcze turkus - taki jak blau ma w avatarze. Ja bym na cytrynowych ścianach postawiła dodatki w kolorze ciemny róż, fiolet, turkus (może srebrno - szary lub metalowy ? - ale to już zależy od charakteru wnętrza), a na fioletowej ścianie cytrynka - świeczki, lampka... Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2008-11-08 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Rozeznanie
|
Mała musisz przejzec wzorniki kolorów farb z mieszalnika. Dziś prawie każda firma produkująca farby ma też mieszlniki. Napewno znajdziesz taki kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
albo żeby nie było za ciemno to ta zieleń tylko na ścianie z fototapetą, a reszta np caffe late i w tej jasnej cięści pokoju więcej oliwkowych i ciemnych (brązowych, czarnych) dodatkow zeby to zrownowazyc? ![]() do tego meble wenge, pufy i np. sofa krem/capucino i było by cudnie ![]() a uchwyty do mebli matowy chrom żeby nawiązać do fototapety? ale fototapety drugiej bym nie dawała, żeby nie przesadzić ![]() tak samo z kolorami ciemna zieleń - capucino - wenge - chrom i tych kolorów się trzymać? co o tym myślisz? ![]() Edytowane przez ..::anvastra::.. Czas edycji: 2008-11-08 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
..::anvastra::.. nio monsunowa zieleń jest ok i podobał mi się też capuccino, a jest bardzo podobny do cafe latte, które chcesz połączyć z tą zielenią...a ja wlasnie miałem dylemat, który kolor wybrać
![]() ![]() Pozdrawiam aha nóżki do mebli planuje dac takie własnie matowy chrom, mam już upatrzone, musze jeszcze poszukać takich podłużnych, dłuższych uchwytów...chce odswieżyć te moje meble coś na styl systemu re_set w BRW |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
Dot.: pomocy! co na taką komode??
mam takie same meblke jak ty
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
żona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
BAN stały
|
w koncu mialam jak zrobic zdj
![]() P.S wiem ze brzydkie drzwi ale bd nowe :p |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Rozeznanie
|
Robercie nie dawaj w tym pokoju różnych kolorów jeśli każda ze ścian będzie miała inny kolor to sprawisz że ten pokój będzie wizualnie jescze bardziej kiszkowaty niż jest czyli jeszcze weższy i dłuższy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moniek a wlasnie jaki to kolorek ??? a na sciane moze jakies "plakaty" w antyramach gdzies ktos wspominał o super plakacikach w odcieniach fioletu z ikei ![]()
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Świeczniki drewniane ,ladna patere/talerz ,ramki z fotkami, koszyki wiklinowe lub drewniane pudelko ,wazon ,lampe
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Przyczajenie
|
Sofę weź troszkę ciemniejszą od pufy i będzie ok. A poduchy na sofie (jeśli jakieś planujesz) niech będą w kolorze puf
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no tak by było fajnie z tą ścianą naprzeciwko i jasną kanapą ![]() była by też taka opca że na jasnej ścianie ciemnozielona kanapa, ale raz że trudno będzie ci taką znaleźć, no i efekt nie ten co taka capucino i pod kolor puf, także pierwsza opcja zdecydowanie lepsza ![]() tak jak to planujesz będzie idealnie dopasowane i na pewno wyjdzie świetnie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
no właśnie tylko quberka dobrze zauważyła, ciemniejsze kolory na dłuższych ścianach jeszcze bardziej go wydłużą :/
proporcje pokoju optycznie poprawiłyby się, gdybyś na ciemiejszy kolor pomalował te krótsze ściany a przyszło mi do głowy coś takiego (gdzieś w tv widziałam takie rozwiązanie ![]() skoro pokój spełnia 2 funkcje (wypoczynkową i biurową powiedzmy ![]() ![]() tzn np tą część gdzie będą pufy i kanapa pomalować w całości na mosnunową zieleń a tą gdzie masz biurko komodę itd na capucino i te 2 przestrzenie rozdzielić na łączeniu np jakimś niewielkim podświetlonym panelem czy czymś tego typu? zaraz poszukam jakiś zdjęć gdzie by było podobne rozwiązanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
BAN stały
|
śliwka węgierka i francuska lilia
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
czekam za fotkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Raczkowanie
|
..::anvastra::.. o coś takiego Ci chodzi??
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.