|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)
Dzisiaj CK Truth, oraz nadgarstkowo Alien
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1683 |
|
BAN stały
|
Z drżącym sercem piszę swój pierwszy post na forum "Perfumy".
Podczytuję Was regularnie od pewnego czasu. A że wśród Pań znalazło się kilku Panów to ja i od dziś mam nadzieję do tego grona dołączyć. Przez lwią cześć życia podchodziłem do perfum jak do dodatku, który ma zapewniać tylko ładnych zapach, świadczyć o higienie oraz ewentualnie być znakiem rozpoznawczym. Od jakiegoś czasu zaczęło mnie to jednak pasjonować na tyle, że poza półkami Douglasa odkryłem (dzięki Wam drogie Wizażanki) takie perfumerie jak Quality. Przez bardzo długi okres sama pasja jaką można darzyć perfumy wydawała mi się czymś dziwnym, ale dochodzę do wniosku, że jest to takie samo zainteresowanie jak kolekcjonowanie dzieł sztuki (właść. zapach też może być traktowany w tej kategorii)... Nie wiem czy moje "uczucia" do zapachów będą trwałe, może to tylko nic nie znaczące zauroczenie. A może wręcz przeciwnie, wielka pasja połączona z poświęceniem. Nie dowiem się tego, póki nie zagłębię się w pole olfaktorycznej pożogi o wiele głębiej niż dotychczas. Wtedy albo ulegnę samospaleniu, pasja wypali się, zostawiając ledwo marne echo nic nieznaczących wspomnień. Jednak piszę z nadzieję, że może uda mi się z płomieni utkać prawdziwe poświęcenie. Igrać z nimi, czasami poparzyć, ale czerpać całym sobą z olfaktorycznego bogactwa tego świata... Witam serdecznie... A dziś pachnę Jubilation XXV... |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Katt, złotko. Ja sobie nie radzę, zazwyczaj morduje się az mi przejdzie, nie potrafię. Po prostu robie wszystko co mi tylko wpadnie do głowy .....
Cytat:
![]() uś {autoraf} Po kapieli pachnę ...... niech no ja pomyślę .... a tak Amour IH Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-11-08 o 23:34 |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1687 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Gryxiu a no nieciekawie się mi w życiu porobiło... ciężko poprostu...
Witam Profumum w skromnych progach... |
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1690 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
gryxiu, się ze starej pomarszczonej koleżanki w morde nie nabijaj, chybaś oslepnął ... No! Masz jerszcze raz : {autograf} NO!
![]() [foch] Nieładnie się śmiac ze starowinki ![]() Iv Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-11-09 o 00:10 |
|
|
|
#1692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Profumum - witamy
|
|
|
#1693 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ufff
|
|
|
|
|
#1695 |
|
BAN stały
|
Testowo Miel de Bois
![]() Indyjskie kadzidełka oblepione miodem i plasteliną
|
|
|
|
#1696 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ja nawet obdaruje nia mamusie na gwiazdke lub na urodziny Nie moge sie zdecydowac, czy najpierw kupic jej Organze czy Samsare![]() Cytat:
Ja nigdy nie wiem o czyms o czym teoretycznie wiedziec powinnam, a do tego wiedza wszyscy inni. Gdy odwoluja nam lekcje, ja jestem od rana w szkole, gdy pilnie ucze sie na klasowke, wszyscy od dwoch dni wiedza, ze jej nie bedzie. Ale co tam, przynajmniej mam cos charakterystycznego![]() Cytat:
![]() Spedzilam boski, romantyczny wieczor w oparach Addicta Niech juz bedzie 1 stycznia taaaaak go chce!
|
||||
|
|
|
#1697 | |||
|
Wiedźma
|
![]() Cytat:
Nie robią smierdzących kup i pozwalają spać w nocy. ![]() Cytat:
![]() Daj znak... Cytat:
Czuj się jak u siebie... na forum. Tak. Nawąchana. -------------------------- Pachnę nadal Black Tourmaline. Odmawiam kąpania się. A jeśli już, to nie myję szyi.
|
|
#1698 |
|
BAN stały
|
Dziękuję wszystkim za ciepłe przyjęcie.
Idę spać w paczulowo-waniliowym gąszczu... Patchouli M.Micallef. Moim skromnym zdaniem jest to jedna z najlepszych interpretacji. Paczula jest ostra, świdrująca, zima. Doświadczamy wspaniałego kontrastu między nią a miękką, puchatą wanilią. Na szczęście kompozycja nie popada w sprzeczne niuanse. Trwa i jest piękna. W dodatku cały dół Patchouli tworzy idealne tło dla tańca wanilii z paczulą. Bo przyznacie, że para ta wymaga iście królewskiego otoczenia. A miękkie piżmo i zasnuta ambra nadają się do tego idelnie. Niemal absolut... |
|
|
|
#1699 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
minę.Cytat:
|
||
|
|
|
#1700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śpię otoczony dziełem...
Cytat:
Cytat:
![]() Czułam ja niemal wszędzie, w nosie, w ustach nawet oczy mnie szczypały - a tak bardzo żałuję, boi piękna i jedyna w swoim rodzaju - szkoda, ze tak natarczywa
|
||
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Profumum również serdecznie witam na Perfumach.
Jubilation XXV, Patchouli... Klimaty bardzo bliskie memu sercu Aż mnie naszła ochota na Jubilation ![]() Nadrobię to jutro, bo dzisiaj zmęczona bólem głowy koję się Opus 1870.
|
#1702 |
|
BAN stały
|
Opus 1870 to niemal moje serce... Czyżbyśmy mieli niemal bliźniaczy gust?
|
|
|
|
#1703 |
|
BAN stały
|
Robie identyczna, gdy wpadam i okazuje sie, ze piszemy cos z matmy. Jakos nigdy nie ogarniam co sie na tych lekcjach dzieje
Mam nadzieje, ze nie zrobie takiej dowiadujac sie, ze musze pisac mature![]() hahaha Landrynek tak go jeszcze nie ochrzcilam Bylismy w Hammurabim na kolacji. Lubie strasznie tamten klimat, to oswietlenie nad kazdym stolikiem i sliczne swieczuszki. Do tego poczucie pewnej swobody, ktora jest mi potrzebna gdy jem, bez zadnych snobistycznych objawow, ktore w kilku knajpkach tego typu juz mialam okazje spotkac. Tam jest poprostu po ludzku No i maja pysznego kurczaka z serem i ananasem a do tego winko, mniam![]() Ale przyznam, ze jestem w stanie zjesc ten posilek tylko pod warunkiem, ze wczesniej caly dzien nie jem nic. Inaczej mi sie nie miesci
|
|
|
|
#1704 | |
|
Wiedźma
|
Ja taką minę miałam, kiedy przyjechałam do szkoły i okazało się, że ludziska z mojego rocznika właśnie piszą próbną maturę z polskiego i za godzinę koniec.
![]() hahaha! Landrynek? To dlatego, żeby go ssać, a nie gryźć? Cytat:
Pachnę nadal Czarnym Turmalinem.
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
Pachne dzisiaj Davidoff Echo jak dobrze ze wykonczylem juz butelke A teraz ide spac wiec nie wiem czy mam mowic dobranoc czy moze dzien dobry Najlepsze ze musze wstac o 9 rano![]()
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#1706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Profumum witaj ja właśnie zamówiłam sobie ostatnio próbeczke Jubilation XXV ------------------- przeziębiłam sie strasznie . Mam ogromny katar i nic nie czuje ......na razie piję kawke i niczym nie pachnę..
Edytowane przez agaa13 Czas edycji: 2008-11-09 o 10:11 |
||
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Juz wstalem![]() Hmmmmm w jakie perfumy sie dzisiaj ubrac? Juz wiem Cardinal by Heeley+Black Tourmaline Milego dzionka zycze
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vanesso, ponawiam pytanie o nowy CdG dla H&M...? Jak pachnie, czy podobny do czegoś wczesniejszego CdG?
|
|
#1709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No bo kto nie kocha rodzynek w cieście? ![]() Cytat:
![]() Ivanno Za niedługo będę świętowała swoje 25-te urodziny i już zauważam spadek nastroju. Nie przepadam za swoimi urodzinami, bo zamiast myśleć co ciekawego może mnie spotkać w następnych latach lub co dobrego mi się przytrafiło w minionych, to rozmyślam o tym co mogłam zrobić, a nie zrobiłam lub zrobiłam nie tak jak trzeba. Mam nadzieję, że te urodziny "odczaruję" i będzie mi towarzyszył dobry humor. Z samego rana wydałam połowę wypłaty na jedzonko dla moich futer, więc teraz poprawiam sobie troszkę humor - globalnie Bois 1920 Real Patchouly (całkiem ciekawe paczulowe otwarcie, ale w tej chwili zapach wszedł już w fazę ambrowo-waniliową i przygasł, nie jest już tak ciekawy - zdecydowanie wolę Ambre Sultan), na nadgarstku Bois 1920 Classic 1920 (zapach rześki i delikatny - osobom lubiącym tak świeże zapachy może przypaść do gustu |
||
|
|
|
#1710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z braku Yvrka ( tego ciężkiego, nie legera, który nie jest tak cudny jak pierworodny) chyba skropię się beztroskim Bal a Versailles - mmm
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Niech juz bedzie 1 stycznia
taaaaak go chce!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
minę.
Najlepsze ze musze wstac o 9 rano
. Mam ogromny katar i nic nie czuje
......