|
|
#2011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
![]() A co do tekstu "I tak Cie kocham" to jak robie jakąś głupotkę to tż tak na mnie patrzy z politowaniem i to mówi i jest śmiesznie ![]() Cytat:
![]() a to niech ma Na te trzy lata łażenia za myśliwym to sie rozłoży sensownie na małe kwoty![]() Cytat:
dobry pomysł ![]() Cytat:
No i Onaella![]() Wiecie co, tż przyszedł dzis do mnie z różyczką i pogadaliśmy. Kochany jest Uznalismy, że musimy więcej gdzieś wyjeżdzać. Wstępnie sobie ustalilismy, że na ferie pojedziemy do Pragi i może zahaczymy o Wiedeń, a wakacje może Turcja zamiast Włoch, bo uznaliśmy, że we Włoszech to chcemy tylko Wenecję i Rzym, a Rzym można w kilka dni załatwić - a Wenecję uznaliśmy, że kiedyś na romantyczne pare dni wyskoczymy po ślubie Poza tym uznaliśmy, że nie musimy w ciągu roku całej Europy zaliczać jak po ślubie to ja juz będe pracować to i więcej kasy będzie i własnie tych dzieci nie chcemy od razu to też sprzyja![]() Żeby nie było tak sielankowo to jutro przyjeżdza jego mama, zadzowniła pare godzin temu, że będzie Ehhhh
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-08 o 21:55 |
||||
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
can't be perfect chyba kazda z nas by juz chciała
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa fajnie ze mozecie sobie tak pojezdzic my to nawet na sylwestra w tym roku nie jedziemy nigdzie bo kasy szkoda
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możemy, bo mimo wszystko nie jest to jakis kosmiczny wydatek, tzn. wiesz, ja mieszkam z rodzicami, więc mi koszty utrzymania odpadają i odkładam sobie kaskę ze stypendium i z kieszonkowego, no i jeszcze rodzice mi się dorzucą do wakacji. Poza tym cos na pewno popracuję w przyszłym semestrze no i na czysto sobie to odłożę. A tz dobrze zarabia i też ma tylko siebie na utrzymaniu(chociaz mieszkanie i paliwo kupę kasy zżerają...). Poza tym lubimy korzystać z życia, a kredytów póki co nie mamy ani widoków na branie kredytu w ciągu najbliższych kilku lat![]() Oglądam dirty dancing
|
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zarabiam jak juz kiedys pisałam 1200 zł przy czym co miesiac idzie mi 400 na szkołe i spłacam kredyt studencki wiec juz niewiele zostaje, a mi jednak wydaje sie ze to spory wydatek takie wakacje za granica
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnosnie wydatków to zależy jaki kraj, poza tym powiem Ci, że w Polsce i tak tanio nie jest w ostatecznym rozrachunku, a za granicą pogoda gwarantowana i widoki piękne Dużo osób jeździ na Chorwację, bo tam za półtora tysiaca juz wypas, Turcja też jest tania. Ale tez zależy czy chce sie grzać tylek na plaży czy zwiedzać, bo jak tylko plaża to taniej wyjdzie. My wydalismy w Grecji w tym roku ponad 8 tysięcy, bo zwiedziliśmy prawie całą, gdybysmy mieli tylko leżeć wyszłoby duzo taniej. Na razie nie mamy zobowiązań finansowych wobec nikogo, wiec możemy sobie pozwolić na wydawanie kasy na podróże a uważamy, że na to kasy nie ma co żałować, bo przeżycia i wspomnienia super
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie tez uwazam ze dobrze miec fajne wspomnienia
a nie odkładac kase nie wiadomo na co, no ale niestety na razie zadnych wyjazdow, chociaz dobrze mowisz czasami na wyjazd w polskie strony wyda sie podobnie jak za granica
|
|
|
|
#2018 |
|
Wtajemniczenie
|
No to zgłasza się kolejna Panna Młoa 2010. Dzisiaj właśnie byliśmy zarezerwować salę. Wyrok zapadł - 10.07.2010
![]() Normalnie się zestresowałam tym, że klamka zapadła. Kociołapstwo weszło mi w nawyk
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
witam kolejna PM
Kulkaaga ale to chyba taki pozytywny wyrok chociaz chyba nigdy tak na to nie patrzyłam![]() ide spac dobranoc |
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie, odkładanie dla samego odkładania Można by odkładać wszystko powiedzmy na wkład własny, ale przy tym nie mieć życia to tez niefajnie. Z reszta my cos tam na lokacie mamy, nie kokosy, ale mamy spokojne sumienie, ze cos tam jest Poza tym wiadomo, że nie ma na co w życiu czekać i odkładać na później, bo różne rzeczy sie zdarzają...po prostu carpe diem A jeśli chodzi o wydatki to jak jeździłam z rodzicami na wakacje w Polsce to i tak mój tata cały czas mówił, że to bez sensu, bo grube tysiące na to idą, a za tyle samo byśmy sie wygrzewali nad ciepłym morzem.A na Waszą sytuacje popatrz tak, że po slubie wszystko inaczej będzie wyglądało, wspólna kasa i o ile nie chcecie miec dzieci to nic poza kredytem hipotecznym nie powinno Was powstrzymać Chyba, że jesteście z tych co mają już mieszkanko/domek to juz w ogóle wypas![]() Cytat:
![]() Ojej - wyrok, stres, klamka zapadła - chyba dlugo musicie już to kociołpastwo uprawiać ![]() Aha dla dziewczyn, które żyja lub będa żyć w konkubinacie(Kaska87 ) jest na to ładniejsza nazwa - kohabitacja Lain tu też prof. Slany się kłania
|
||
|
|
|
#2021 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Samoa - kociołapstwo bardzo zaawansowane, 10 lat razem nam stuknie w Sylwestra, z czego od 5 razem mieszkamy.
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Was skłoniło do decyzji o ślubie?Czyli po 11 latach razem ślub A ja myślałam, że moje i tżta 9 lat razem w dniu ślubu to już szczyt![]() Ale masz super podpis - ja tez bywam wredna i dobrze mi z tym
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Rodzice TŻ-ta zaczeli nas męczyć, wszyscy wokól się zaobrączkowali i zaczeli rozmnażać, a my ciągle w tym kociołapstwie . Kupiliśmy mieszkanie, autko, pospłacaliśmy kredyty i nie mamy na co kasy wydać ![]() A tak serio: chyba po prostu przyszedł ten właściwy moment, gdy obydwoje jesteśmy na to gotowi, przynajmniej taką mam nadzieję
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spodziewałam się bardziej odpowiedzi, że nigdy nie chcieliście ślubu i jesteście z tych nawróconych A ja ostatnio rozmawiałam z koleżanką, której znajomi się właśnie nawracają w tej kwestii i ona sie boi, że jej tżtowi tez się przez odwidzi życie bez ślubu a ona nie chce ślubu![]() Dobra ja już sie żegnam, bo wypadałoby włosy wysuszyc przed pierwszą i iśc spać Papa
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi sie zaleglosci narobilo
![]() ja wczoraj siedzialam 12h na uczelni a zaraz po ostatnim wykladzie poszlam na dworzec po TZcika i pojechalismy do niego jak to dobrze wreszcie sie przytulic ![]() no a dzis znow uczelnia, a wieczorem znow TZ ![]() szkoda tylko, ze glos trace... wczoraj caly dzien kaszlalam i nie wiem czy to przez te wszystkie tabletki do ssania na gardlo, ale pod wieczor ochryplam i prawie stracilam glos... dzisiaj to jest tragedia, a ja musze isc do jednego profa zapytc czy mi ocene przepisze... i teraz nie wiem czy bede w stanie cos powiedziec
|
|
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Witam nową PM2010
![]() my z TZ wahamy się właśnie między data 17.07.2010 a 10.07.2010,tzn na początku było na pewno 17.07.2010 a teraz mój Kochany narzeczony chce żeby to w moje urodzinki było;] no i decyzja ostateczna zapadnie dopiero jak na parafię się udamy ![]() My też byśmy chcieli podróżować ale to dopiero po ślubie planujemy i na pewno nie za dużo bo nie będzie nas na to stać,chociaż wszystko się może wydarzyć
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową PM
![]() Ja dzisiaj mam swój dzionek-świętujemy moje urodzinki ![]() Więc wpadłam się tylko przywitać i miłej niedzieli życzę A to Kochane coś ode mnie dla Was na miły początek dnia-proszę się częstować torcikiem i kawką
Edytowane przez madziulka_ Czas edycji: 2008-11-09 o 09:49 Powód: zdj |
|
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrówka, szczęścia i mężusia własnego![]() ![]() pyszna kawusia i torcik,Dziękuję
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka_Wszystkiego NAJ NAJ NAj lepszego, spełnienia marzeń i mężusia miłego
![]() Torcik i kawusia pyszne )Witam nową Panią na PM2010
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2008-11-09 o 10:20 |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dopadają wątpliwości czy w ogóle wychodzić za mąż
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu nie mogę polegać na Tż w prostych sprawach, bo on nie dotrzymuje swoich obietnic, przez co ja powoli stracę do niego zaufanie.
Teraz rzecz błaha, ale nie wyobrażam sobie takiego zachowania przy czymś ważniejszym, nie mówiac jak jak będzie kiedyś dziecko
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a może On inaczej odebrał coś co miał zrobić?albo myślał co innego Ty tez co innego i po prostu się nie dogadaliście? może można to jakoś wytłumaczyć? |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to skończyło sie na 5 kielichach, 5 piwach. Zamknięciu się z koleżanką w łazience ( nie mam pojęcia co tam robili- dziś sie dowiem), na pożegnanie przytulaniu się z każdą koleżanką, moim wyjściu na despotyczną idiotkę bo "bardzo Cię lubie, ale jak bedziesz go zmieniać to Cię znienawidzę" i czekaniu na niego 10 minut w samochodzie. A właśnie przed chwilą dostałam smsa jakby nigdy nic
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. To już drugi raz jak sprawdziłam jakieś 'Twoje' słowo w słowniku. Cytat:
|
||
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja dzisiaj TZ jeszcze trochę pocisnę ze zmianą terminu ślubu
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje za pocieszenie Też nie lubię jak ktoś się wtrąca w związek zwłaszcza jak nie wiedzą o co chodzi, a wypitej dziewczynie tłumaczyć nie będę. W przyszłym tygodniu też mieliśmy iść na imprezę, ale ja na nią nie pójdę, bo będzie powtórka z rozrywki. Jak znam Tż to pójdzie sobie sam i znów bedzie to samo w przyszłą niedzielę, co dziś. Przeprosin się też nie doczekam bo albo nie będzie pamiętał co robił, albo uzna, że nic złego nie robił. W takich chwilach czuję się jakbym już miała dziecko, tylko takie dorosłe. edit: Kaśka a na jaką date?
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2008-11-09 o 11:05 |
|
|
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Nati02 nie przejmuj się tym naprawde. Musisz się doprosić, aby Twoj Tz musiał się wytłumaczyć do końca, i dlaczego nie dotrzymuje słowa danego Tobie, które sam sobie wyznaczył "granice".
A ta dziewczyna co z takim tekstem Ci wyjechała po prostu jest przykra. Bo nie ma prawa się wtrącać w Wasz związek. A TY właśnie jesteś od tego by go zmienić. Wierze, że Wam sie uda i, że nie pozwolisz, aby to wszystko co Was razem łączy się skończyło. Jednak tu nie tyle zależy to od Ciebie co od Twojego Tz. Powiem Ci mam podobne konflikty z Moim Tz jednak u nas o coś innego chodzi... Pamiętaj, że zawsze możesz na "NAS" liczyć. NA mnie napewno..
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2008-11-09 o 11:07 |
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
No Kasiu no to ciśnij ciśnij, hehe
)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

Ehhhh
Możemy, bo mimo wszystko nie jest to jakis kosmiczny wydatek, tzn. wiesz, ja mieszkam z rodzicami, więc mi koszty utrzymania odpadają i odkładam sobie kaskę ze stypendium i z kieszonkowego, no i jeszcze rodzice mi się dorzucą do wakacji. Poza tym cos na pewno popracuję w przyszłym semestrze no i na czysto sobie to odłożę. A tz dobrze zarabia i też ma tylko siebie na utrzymaniu(chociaz mieszkanie i paliwo kupę kasy zżerają...). Poza tym lubimy korzystać z życia, a kredytów póki co nie mamy ani widoków na branie kredytu w ciągu najbliższych kilku lat

zdrówka, szczęścia i mężusia własnego