![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Świąteczna promocja Ery
Slyszeliście już o tej promocji? Ja właśnie mam zamiar kupić sobie komórke i tak sie zastanawiam w której sieci. Co myślicie o tej promocjii? Opłaca się? Kiepsko się orientuje w świecie komórek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świąteczna promocja Ery
a moze jakis link? Bo niebardzo wiem o co chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Oj zapomniałam. Prosze: http://era.pl/index.php?id=p_of_sw§ion=indy&zone=-1
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To się opłaca w zależności, czy masz więcej znajomych w Erze, czy w innych sieciach.
Ja mam umowę od grudnia zeszłego roku i mam 70 minut do wszystkich sieci w abonamencie, teraz jest to (od jakiegoś czasu) - 80 min. Na początku myslałam, ze to aż świat - ale świat mi zmalał, hie hie. No więc - czego więcej. Bo dostajesz 100 mninut do Ery, a tylko 40 do pzostałych. Jeśli masz niewielu znajomych tylko w Erze - a wielu w pozostałych sieciach - nie skorzystasz - bedziesz płacić za każde połączenie poza tymi 40 minutami. Ale jeśli cała Twoja rodzina ma Erę - przyjaciele (jakaś tam wieksza ich ilość ![]() Ja dziś wiem, że chyba nie wzięłabym tej oferty. Za duże mam w książce zróżnicowanie - wolałabym te 80 do wszystkich. Za głupie smsy za granicę płacę 60 gr (w Erze, bo wysyłam przez z innego operatora) dodatkowo do abonamentu - i nawet jak mam tego niewiele (głupie 20 zł np) - to i tak mnie wkurza, że mi rachunek rośnie. Tobie też będzie rósł (za połączenia).
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jestem w podobnej sytuacji. Teraz konczy mi się abonament w Erze, i zastanawiam się nad tą taryfą 80min za 40zł http://era.pl/index.php?id=p_of_sw2&...0§ion=indy Powiem szczerze, że głównie to zależy mi na zmianie telefonu, teraz mam Simensa MC60, a wybrałabym Sony Ericsson K700i. Mam problem czy wogóle decydować się na ten abonament tylko ze względu na aparat, czy poczekać ok. 3msc, aż siostra przywiezie mi z zagranicy lepszą komórkę.
A tak wogóle to czy za przedłużenie umowy można liczyć na jakieś gratisowe minuty czy cuś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
tak Kasiu mozna liczyc na duuuze rabaty!!
ja 1 mies temu przedlzalam umowe z era...i z 56 zl <40 min lub 160 smsow>abonamentu mam znizony do 18 zł. <tez 40 min gratis lub 160 smsów> sekundowe naliczanie, ok 70 gr do wszystkich sieci, 25 gr za sms..oczywiscie bez telefonu.... ![]() ![]() jeszcze byly rozne dodatki..np 100 min do wygadania w sieci..itd, starsznie tego duzo bylo ale wtedy abonamet byl troszke wyzszy ok 30 zł..... osobiscie zalezalo mi na zmniejszeniu oplat za abonament i udalo sie...jestes mile zaskoczona oferta ery.a juz mailam sie przenosic do Idei..teraz Orange i na pewno po tej zminie nazwy tego nei zrobie bo sie nei oplaca poprostu.. pzdr mam nadzieej ze zrozumeisz cos z tego co tutaj napisalam.. jesli chcesz cos wiecej wiedziec to pisz na PW.... paa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa za to, że gdy np ładujesz większymi nominałami, albo 20stkami częściej - to aktywacja się roooozciąąąąga - i to jest fajne właśnie)). Za to kupując tel na abonament jest fajne to, że nie wydajesz pieniędzy na pusto na aparat - no, zależy jaki (często, pomijając kwote 1 zł, są to ceny rzędu np. 50 zł. Ale - na abonament takie za kilka stów - też można kupić, więc...). I jeśli mam wydać - przykładowo - 500 zł za sam aparat na kartę - to te 500 zł to jest rok abonamentu (40 zł.) A za 2 lata i tak go (aparat) mam. (Wiadomo - przeliczanie uzależnione od ceny aparatu i abon. własnie).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A orientujecie sie ile kosztuje oplata aktywacyjna w tej promocyjnej ofercie? I czy te 40 minut (przy ab. za 20zl) jest wymienialne na smsy?
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Opłata aktywacyjna to 50zł. 40 minut jest wymienialne na 160 smsów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze pytanie:
na stronie: http://www.era.pl/index.php?id=u_reg...0§ion=indy jest cos takiego: "UPROMOCYJNE CENY TELEFONÓW DLA TARYFY ERA NOWY KOMFORT (MODELE DOSTĘPNE W WYBRANYCH PUNKTACH SPRZEDAŻY)" i wykaz telefonow, co mam przez to rozumiec? ze nie wszedzie one sa? nie w kazdym punkcie?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja to właśnie tak rozumiem, ale nie wiem czy moje rozumowanie jest dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No dokladnie
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Tak się zdarzyło, że ledwo co napisałam posta to zadzwoniła do mnie pani z Obsługi Klienta z Ery. Zapytała mnie czy rozmawiam głównie z ludźmi z Ery czy innych sieci, ja powiedziałam, że z innych więc Pani powiedziała, że najlepsze będzie dla mnie taryfa Nowy Komfort za 60zł. Mówiła, że jest sekundowe naliczanie etc. i coś o czasie trwania abonamentu, tylko nie za bardzo zrozumiałam o co chodzi ![]() ![]() A tak notabene to czy na stronie Ery mogę gdzieś zobaczyć cennik ile wynosi koszt SMS, połaczenie itd w danej taryfie? Bo szukam i znaleźć nie mogę :/ Miki masz PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
A czy te darmowe 20 czy 40 minut sa do wykorzystania we wszystkich sieciach czy tylko w Erze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
W abonamencie za 20 zł te 40 minut jest do wykorzystania do wszystkich sieci.
kasia89 tutaj masz linka do cenników http://era.pl/index.php?id=cc_taryfy...1§ion=korp ![]() Ja już zdecydowalam się na tą promocje, na abonament 20 zł, przynajmniej zbytnio nie naruszy kieszeni nastolatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie pomogę nic w sprawie Ery, bo wcześniej przez lata miałam telefon w Plusie, a od kilku lat mam w Idei - Orange. Era mi się zawsze wydawała dość drogą siecią, tak samo zresztą jak Plus (jak przeszłam do Idei, to mniej wydawałam na komórkę).
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny i wiecie może już jak to jest z tymi telefonami z cenników? Ja właśnie zastanawiam się nad taryfą 40/20, moze któś kupował i wie? Chyba się przejde do salonu.
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
NAjlepszy wybor telefonow jest w sklepach firmowych ERY. Salony sprzedazy na pewno maja mniej aparatow w magazynie...dlatego warto kierowac sie adresami
![]() ![]() Wszystko zalezy jakiego producenta aparatu szukasz, bo np,SE najtaniej wychodzil jakis czas temu/ponad miesiac temu/ bezposrednio w Erze, za to Nokia najtaniej przez ichni sklep...ale oblukaj sama bo to tez zaleznie od modelu. Warto porownac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
tak ta lista telefonów to tylko pic na wode, ja miałam do wyboru 3 telefony tylko, albo za 1zł, albo za 59zł albo za 200zł. Wybrałam ten za 1zł, gdyz niczym się nie różnił prawie od tego niby "lepszego" i droższego, zwłaszcza że telefon jeden już mam, a w erze postanowiłam mieć tylko dlatego ze mama ma 100darmowych minut wyłacznie do ery, więc ja jako kochana córeczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Przyznaję - nie czytałam całego wątku, ale chcę napisać co mnie boli
![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Hmmm nie wiem jeszcze jednego. Czy np 40/20 oznacza, że jest wliczone 40minut, ale nie można teg wymienić na smsy? Ja np. nie dzwonię, tylko piszę. Nigdzie nie jest napisane, żeby można to było wymienić. Owszem, jest taka możliwosc, ale to w innym abonamencie, a nie w tych świątecznych.
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Jest możliwość. 40 minut to 160 smsów. Za 4 smsy zjada 1 minutę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Lustereczko ja właśnie też tak myślę
![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.