Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-09, 16:44   #3481
anuulaa
Wtajemniczenie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cześć Dziewczynki,

co myślicie o tej dekoracji samochodu?? Starszie mi się spodobała i nawet bym była w stanie ją kupić. Powoli chcemy się zaopatrywać w dekoracje. Nasz samochód będzie metaliczny złoty, taki jaśniutki i sama będę miała bukiet czerwonych róż. Jest taki inny niż wszystkie.
Byłabym wdzięczna za Wasze opinie
http://www.allegro.pl/item474595622_...e_i_ratan.html
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 16:59   #3482
atomufka
Zakorzenienie

daysy my tez dzis mamy pizze na obiad

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 17:12   #3483
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja się trzymam dietki i nie jem pizzy i i nnych takich ciężko idzie ale jakoś daję radę
a co do dekoracji to całkiem fajna... My się zastanawiamy nad naszą bo też potrzebujemy w jakimś kontrastującym kolorem- my będziemy srebrnym jechać....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 17:45   #3484
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki,

co myślicie o tej dekoracji samochodu?? Starszie mi się spodobała i nawet bym była w stanie ją kupić. Powoli chcemy się zaopatrywać w dekoracje. Nasz samochód będzie metaliczny złoty, taki jaśniutki i sama będę miała bukiet czerwonych róż. Jest taki inny niż wszystkie.
Byłabym wdzięczna za Wasze opinie
http://www.allegro.pl/item474595622_...e_i_ratan.html
No też ja widziałam bardzo mi sie podoba, na allegro sa tez inne tego typu piekne są. My tez chcemy cos skromniejszego bo jedziemy do ślubu limuzyna i to musi być cos delikatnego. Też sie zastanawiamy nad takimi dekoracjami jesli nie na allegro to pojde ze zdjeciem do kwiaciarki i wyczaruje mi takie cudo. Nasza limuzyna bedzie biała myślałam o jakis ecru jasny lub brudny pomarancz z duzym dodatkiem zielonego zeby sie odznaczało. Bardzo mnie urzekaja te ozdoby i naprawde sa orginalne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 468621588.jpg (23,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 454744580_1.jpg (44,0 KB, 24 załadowań)
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 17:49   #3485
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja się chyba skuszę na jakiś własnie taki łososiowy albo coś w tym stylu....bo w sumie sala w tej tonacji i resztę też bym chciała tak zachować.... ale nie wiem czy ładnie na srebrnym samochodzie by wyglądało...
Stary 2008-11-09, 18:39   #3486
śliweńka
Zakorzenienie

hej dziewczynki ja byłam dwa dni u brata i z bratową byłam w sobotę na zakupach i przymierzałam sukienki ceny różne wyprzedaże kolekcji próbowały mi Panie wcisnąć sukienki choć niektóre były obrzydliwe a niektóre cudne zamiescze zdjęcia których przymierzałam choć dwóch które powaliły mnie na kolana zdjęć nie mam bo na stronce nie ma a w salonie bratowa zdjęć nie mogła mi zrobić ale zamieszczę co przymierzyłam prócz dwóch sukienek ta jedna co ma ten taki woal na szyi wyglądała cudnie na mnie

a co do sukni rybki ochota mi przeszła bo wyglądam grubo pani jedna mnie zachęcała że mi ją poszerzą ale wyglądałam jak klops
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2531.jpg (17,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2823.jpg (22,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2833-1.jpg (19,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2839-2.jpg (19,4 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia_slubna85.jpg (44,5 KB, 29 załadowań)

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 18:50   #3487
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja byłam dwa dni u brata i z bratową byłam w sobotę na zakupach i przymierzałam sukienki ceny różne wyprzedaże kolekcji próbowały mi Panie wcisnąć sukienki choć niektóre były obrzydliwe a niektóre cudne zamiescze zdjęcia których przymierzałam choć dwóch które powaliły mnie na kolana zdjęć nie mam bo na stronce nie ma a w salonie bratowa zdjęć nie mogła mi zrobić ale zamieszczę co przymierzyłam prócz dwóch sukienek ta jedna co ma ten taki woal na szyi wyglądała cudnie na mnie

a co do sukni rybki ochota mi przeszła bo wyglądam grubo pani jedna mnie zachęcała że mi ją poszerzą ale wyglądałam jak klops
kurcze nie mogę powiększyć zdjęć bo mi komp szwankuje ale chyba 2 i ostatnia podobają mi się najbardziej (Z tego co jestemw stanie zobaczyc na miniaturkach).
a w ogóle to mi się dzisiaj sniło, ze przymierzałam sukienki
Stary 2008-11-09, 19:34   #3488
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

Mnie urzekła 4 ta z tą szelka na szyi mozesz napisac czyja to sukienka i jaki model tez bym ja chetnie zmierzyła. Śliczna jest!!!!
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 19:54   #3489
ewelinka3f
Raczkowanie

A mój Tzcik ma dzisiaj urodzinySpedziliśmy dzień wspólnie,a teraz Tzt poszedł na noc do pracyAle za to cały poniedziałek i wtorek będziemy mieć dla siebiePlanuję się wybrać na zakupy,tyle ostatnio widziałąm fajnych ubrań,że obawiam się że mi kasy na wszystko nie wystarczy...I wypatrzyłam świetne buty na ślu,tylko drogie(prawie 400zł...)
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 21:23   #3490
Daysy85
Zakorzenienie

Hej właśnie przyszłam z nauk przedmałżeńskich...
Co do sprawy wydatków to ksiądz powiedział otwarcie i bez ściemy:
160zł -opłata w USC za wydanie tych 3 papierów zgodny na małżeństwo,
100zł-zapowiedzi
400zł-ślub a w tym już jest msza, kwiaty na ołtarzu, organista, kościelny.

I mamy zonka ze świadkami!!!!
Świadek- nie może przystąpić do komunii ponieważ ma dziecko z dziewczyna nie żoną...
niby może być naszym świadkiem ... ale czy on będzie się czuł komfortowo i czy my będziemy się też dobrze czuć, my do komunii świadkowa też a on? Niby nam to nie będzie przeszkadzać.. tylko czy on będzie dobrze si.ę czuł... musimy z nim pogadać.
No i ja mam problem ze świadkową
Chciałam poprosić taką moją koleżankę z którą kiedyś pracowałam, widuję się z nią często , miałam nadzieję że ona będzie moją świadkową ... a tym czasem ona mnie unika... miesiąc nie ma dla mnie czasu, chyba domyśliła się o co mi chodzi i wydaję mi się, że nie chce się w to wplątywać.
Dziwnie bo miałyśmy niezłe kontaktu... byłyśmy koleżankami a ona tak się zachowuje, przykro mi. Przecież zmuszać jej nie będę do tego, to miałaby być jej dobra wola nie będę uszczęśliwiać nikogo na siłę.
Poproszę chyba inna koleżankę bo nie będę za ta latała pół roku , a może ta druga koleżka bardziej się ucieszy...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 22:00   #3491
Maggie1983
Zakorzenienie

Witam moje kochane! dziewczynki katastrofa Bylam mierzyc suknie i zupelnie teraz nie wiem ani co mi sie podoba ani w czym jest mi dobrze.
I teraz tak Pani w jednym salonie najbardziej sie podobalam w tej sukni z duza iloscia poziomych falbanek-powiedziala ze tak letnio swiezo i dziewczaco, w tym salonie mnie i mamie podobala sie ta z przedluzanym stanem i koronka spod spodu-ale nie mam pewnosci co do tych poziomych marsczen w gornej czesci a wlaszcza na brzuchu. No i bylam w Lilei i tam pani dala mi rybke i w niej chyba wygladalam najlepiej jest ona necie ale pokazana tylko gora: [url]http://www.lilea.com/index.php/galeria_zobacz,3,3[/url] nigdzie nie moge znalezc jej zdjec w calosci troche sie w niej zakochalam ale caly czas mam watpliowsci. po pierwsze wbilam sie w nia i moga poszerzyc o 2 cm z obu stron, ale ja sie boje czy 4 cm robi roznice? ta ktora mialam na sobie byla dosc waska w udach i obawiam sie o tance, poza tym nie jest ona czysto biala, czyli taka jaka chcialam. Pomozcie co myslicie o tych wszystkich typach???????????

http://www.lilea.com/index.php/galeria_zobacz,3,3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gown_5a92c9a4a024b4ea1a01339f4c210e67.jpg (57,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gown_3a74015065a80faba854f88181db75f4.jpg (12,0 KB, 29 załadowań)
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Edytowane przez Maggie1983
Czas edycji: 2008-11-09 o 22:03
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 22:03   #3492
zielony_motylek
Rozeznanie

śliweńka mnie się najbardziej podoba ta: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1226252310

dziewczyny a ja ide jutro na wieczór panienski a teraz to już zmykam spać

edit:
Maggie te co pokazałaś tak średnio mi się podobają.. na Twoim miejscu poszłabym mierzyć jeszcze coś innego, gdy znajdziesz tą jedyną będziesz wiedziała, że to właśnie ta i nie będziesz miała wątpliwości

Edytowane przez zielony_motylek
Czas edycji: 2008-11-09 o 22:05
zielony_motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 22:14   #3493
n.ik.a
Zadomowienie

a co myslicie o tej sukni...

http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=127.rabat
kurcze spodobała mi się bardzo, aczkolwiek mam już swój ideał, ale jeszcze nie mierzyłam

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 22:17   #3494
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

kurcze spodobała mi się bardzo, aczkolwiek mam już swój ideał, ale jeszcze nie mierzyłam
No wlasnie ta moja rybka o ktorej pisalam wyzej ma bardzo podobny ksztalt do tej i tez ma tren ale tylko ten koronkowy, bez tego tiulowego.
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2008-11-09, 22:18   #3495
Daysy85
Zakorzenienie

Maggie pomierz jeszcze inne suknie .
musisz czuć się w niej że to ta jedyna, myślę że to poczujesz, dziewczyny to opisywały,że jak już "tą" włożyły to od razu wiedziały że to ta...
Musisz być pewna, zakochać się w niej i nie chcieć jej zdjąć
Stary 2008-11-09, 23:11   #3496
Maggie1983
Zakorzenienie

No wiem, ale ja juz obeszlam wszystkie salony u mnie w miescie i nic nic mnie nie uderzylo poza ta rybka, ale mam tyle watpliowsci co do jej przerobek ide spac jutro zaczne boje od nowa!
Stary 2008-11-10, 08:24   #3497
kliwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Hmm nie tylko Ty ślubujesz w tym dniu....
Pamiętacie jak pisałam o sis ciotecznej TŻ ... ona w ten sam dzień ślubuje a wesele ma w "naszej" sali !!!!
To jak ona może mieć wesele w tej Waszej sali w ten sam dzień ??

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
No też ja widziałam bardzo mi sie podoba, na allegro sa tez inne tego typu piekne są. My tez chcemy cos skromniejszego bo jedziemy do ślubu limuzyna i to musi być cos delikatnego. Też sie zastanawiamy nad takimi dekoracjami jesli nie na allegro to pojde ze zdjeciem do kwiaciarki i wyczaruje mi takie cudo. Nasza limuzyna bedzie biała myślałam o jakis ecru jasny lub brudny pomarancz z duzym dodatkiem zielonego zeby sie odznaczało. Bardzo mnie urzekaja te ozdoby i naprawde sa orginalne.
Bardzo mi się te ozsoby jasne podobają. Chyba sobie takie skombinuję.

Cytat:
Hej właśnie przyszłam z nauk przedmałżeńskich...
Co do sprawy wydatków to ksiądz powiedział otwarcie i bez ściemy:
160zł -opłata w USC za wydanie tych 3 papierów zgodny na małżeństwo,
100zł-zapowiedzi
400zł-ślub a w tym już jest msza, kwiaty na ołtarzu, organista, kościelny.

I mamy zonka ze świadkami!!!!
Świadek- nie może przystąpić do komunii ponieważ ma dziecko z dziewczyna nie żoną...
niby może być naszym świadkiem ... ale czy on będzie się czuł komfortowo i czy my będziemy się też dobrze czuć, my do komunii świadkowa też a on? Niby nam to nie będzie przeszkadzać.. tylko czy on będzie dobrze si.ę czuł... musimy z nim pogadać.
No i ja mam problem ze świadkową
Chciałam poprosić taką moją koleżankę z którą kiedyś pracowałam, widuję się z nią często , miałam nadzieję że ona będzie moją świadkową ... a tym czasem ona mnie unika... miesiąc nie ma dla mnie czasu, chyba domyśliła się o co mi chodzi i wydaję mi się, że nie chce się w to wplątywać.
Dziwnie bo miałyśmy niezłe kontaktu... byłyśmy koleżankami a ona tak się zachowuje, przykro mi. Przecież zmuszać jej nie będę do tego, to miałaby być jej dobra wola nie będę uszczęśliwiać nikogo na siłę.
Poproszę chyba inna koleżankę bo nie będę za ta latała pół roku , a może ta druga koleżka bardziej się ucieszy...
jak 160zł za USC?? Powinno być 86zł
Co do koleżźanki8 jak unika to daj sobie z nią spokój, bo może się nie sprawdzić w roli świadkowej. I bedziesz miała dzień zmarnopwany.
Co do świadka - to ja nie widzę problemu. Przed rozpoczęciem ślubu świadkowie i tak powinni się udać do zachrystii - zapłacić i sprawdzić czy w akcie jest wsio ok. I tam mówią, że nie przystępują do komunii, żeby ich ksiądz z opłatkiem nie gonił. Po pro9stu. Nie widzę w tym nic nie komfortowego. Jak byłam świadkową, też razem ze świadkiem nie przystąpiliśmy do komunii, i jakoś dziwnie mi z tym nie było.
Przecież świadkowie nie muszą być wierzący.

Mi ksiądz powiedział, że ja żyjąc w grzechu z Tż pod jednym dachem bez ślubu, nie mogę trzymać do chrztu. O świadkowaniu nie było nic mowy...

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Witam moje kochane! dziewczynki katastrofa Bylam mierzyc suknie i zupelnie teraz nie wiem ani co mi sie podoba ani w czym jest mi dobrze.
I teraz tak Pani w jednym salonie najbardziej sie podobalam w tej sukni z duza iloscia poziomych falbanek-powiedziala ze tak letnio swiezo i dziewczaco, w tym salonie mnie i mamie podobala sie ta z przedluzanym stanem i koronka spod spodu-ale nie mam pewnosci co do tych poziomych marsczen w gornej czesci a wlaszcza na brzuchu. No i bylam w Lilei i tam pani dala mi rybke i w niej chyba wygladalam najlepiej jest ona necie ale pokazana tylko gora: [url]http://www.lilea.com/index.php/galeria_zobacz,3,3[/url] nigdzie nie moge znalezc jej zdjec w calosci troche sie w niej zakochalam ale caly czas mam watpliowsci. po pierwsze wbilam sie w nia i moga poszerzyc o 2 cm z obu stron, ale ja sie boje czy 4 cm robi roznice? ta ktora mialam na sobie byla dosc waska w udach i obawiam sie o tance, poza tym nie jest ona czysto biala, czyli taka jaka chcialam. Pomozcie co myslicie o tych wszystkich typach???????????

http://www.lilea.com/index.php/galeria_zobacz,3,3
Mi się podoba ta z tymi poprzecznymi falkbankami, no ale nie wiem jak się na Tobie układa. Ta lilea, może i ok. Ale faktycznie nie wiadomo jak całośc wygląda. Na allegro szukałaś? Albo w komisach?

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

Śliczna jest ta suknia - wklejałam ostatnio podobną z madony z nowej kolekcji. Ma to coś. I ten tył...

My wczoraj poszliśmy na nauki przedmałżeńskie. Ostatnie w tym roku.
11 spotkań z księdzem!!!! plus niedzielne spotkanie zaczyna się mszą. Yhy
Wczorajsza msza była o wierze i o wygnaniu z kościoła tych niewiernych, targowiczów i udawaczy. Ale ksiądz tak prowadził mszę, że nie wiedziałam jakie modlitwy mają być. Baaa nawet takich nie znałam

Po Mszy [30 minut trwała] przeszliśmy do sali katechetycznej na tyłach Kościoła.
Prowadził taki starszy zarośnięty brat. Bo to jest kościół braci Kapucynów.
Na początku w kwestii organizacyjnej rozdano nam karteczki - które trzeba wypełnić - podstawowe dane. Po każdym spotkaniu każda osoba dostanie karteczkę z numerem spotkania, i na podtsawie tego wydane zostanie zaświadczenie o ukończeniu takiego kursu. Można mieć maksymalnie dwie nieobecnośći - oczywiście usprawiedliwione. w sensie zgłoszone na wcześniejszym spotkaniu.
Ja będę mieć takie dwie nieobecności
Koszt takiego kursu to 20 zł - nie wiem czy od pary czy od osoby ale raczej od pary.
Z racji korzystania z prądu, ogrzewania i tych papierków co dostawać będziemy.

Wczoraj o. mówił o relacji człwiek - Bóg, - środowisko, -człowiek. Całkiem nieźle mówił, kazał Panom docenić kobietę i na odwrót. Że teraz są relacje Partnerskie, a nie Pan i władca i jego poddana . Kazał zropzumieć Panom, że Kobieta musi mieć w co się ubrać na każdą okację inaczej I że musi świetnioe wyglądać, więc musi inwestować, i że oni mają to rozumieć i się z tym, liczyć.

AAAaaa jak przyszliśmy to jeden ojciec na wstepie powiedział tak:
WItam Was tu wszytskich na drodze do nieszczęścia - w przenośni, w co się faceci pakujecie

Był też Tż kolega-sąsiad zza ściany, którego narzeczona nastawiła tego kolegę przeciw Tż.
Oraz mój fotograf!! hehehe

Dzień dobry

os. te suknie z Lilea sa bardzo podobne do sukien z madonny.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2008-11-10 o 08:40
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 10:09   #3498
Daysy85
Zakorzenienie

Witam moje Gwiazdki
Kliwia w tym samym dniu co moja przedmowczyni czyli 13 czerwca bo się pytała czy ktoś wybrał taką datę , a ja jej nie zacytowałam... mój błąd.
Stary 2008-11-10, 10:14   #3499
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 10:17   #3500
kliwia
Zakorzenienie

Daysy achh a ja juz myslalam
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 10:21   #3501
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Daysy achh a ja juz myslalam
Nie no tego bym nie zniosła... chociaż wiem że czasem na takich wielkich salach na 300 osób robią sobie wesela np. przyjaciolki albo nawet obce 2 pary. Ale to było by już przegięcie z ich strony! poza tym nasza sala jest na max200 osob a wtedy jest ścisk bo widziłam jak są stały ustawione na tyle osób...
Stary 2008-11-10, 11:14   #3502
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry kochane

ja od rana probuje sie dodzwc do proboszcza i nie moge...
bo chce wziac numery tel do osob ktore maja wesele w tym dniu mco ja, by sie dogadac z dekoracja
Stary 2008-11-10, 11:18   #3503
agnusek22
Wtajemniczenie

dziem dobry

Właśnie wcinam rogale i leże w łóżku...eh

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 11:22   #3504
Daysy85
Zakorzenienie

Hmm ja już kwaity przed ołtarzem będę miała zresztą u nas zawsze jakieś są...
Ale faktycznie to dobry pomysł, żeby z tamtmi się ugadać
Zadzwoń do kancelarii , bo proboszcz to może nie wiele będzie wiedział.
My w każdej sprawie mamy dzownić do kancelarii , wczoraj nam tak ksiądz powiedział.
Jesteśmy z TŻ z dużej parafii a probosz ma baardzo dużo na głowie a jeden ksiądz pracuje w kancelarii i on sie zajmuje już wszystkim.
Stary 2008-11-10, 11:24   #3505
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane

ja od rana probuje sie dodzwc do proboszcza i nie moge...
bo chce wziac numery tel do osob ktore maja wesele w tym dniu mco ja, by sie dogadac z dekoracja
Witaj Aguś. mam pytanie do Ciebie. Wiem ze jestes z Ostrowa Wlkp. Można wiedzieć z jakiej parafii i jak u was odbywają sie nauki przedmałżeńskie?

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2008-11-10 o 11:31
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 11:32   #3506
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm ja już kwaity przed ołtarzem będę miała zresztą u nas zawsze jakieś są...
Ale faktycznie to dobry pomysł, żeby z tamtmi się ugadać
Zadzwoń do kancelarii , bo proboszcz to może nie wiele będzie wiedział.
My w każdej sprawie mamy dzownić do kancelarii , wczoraj nam tak ksiądz powiedział.
Jesteśmy z TŻ z dużej parafii a probosz ma baardzo dużo na głowie a jeden ksiądz pracuje w kancelarii i on sie zajmuje już wszystkim.
tylko, ze wkancelarii nie chca podac mi numerow telefonow;/

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Witaj Aguś. mam pytanie do Ciebie. Wiem ze jestes z Ostrowa Wlkp. Można wiedzieć z jakiej parafii i jak u was odbywają sie nauki przedmałżeńskie?
Parafia św. Antoniego i w Antonim beda w grudniu na ktore ide, a w listopadzie teraz beda we Farze przy parku, tam beda w 3 niedziele miesiaca jak sie nie myle

a ty skad jestes??
Stary 2008-11-10, 11:35   #3507
Daysy85
Zakorzenienie

Hmm to może powiedz temu księdzu z kancelarii żeby zadzwonił do tych ludzi, którzy mają ślub w ten sam dzień i niech on się zapyta czy może podać Wam numer telefonu
Jak nie tak to inaczej musi być jakiś sposób
Stary 2008-11-10, 11:35   #3508
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

Parafia św. Antoniego i w Antonim beda w grudniu na ktore ide, a w listopadzie teraz beda we Farze przy parku, tam beda w 3 niedziele miesiaca jak sie nie myle

a ty skad jestes??
A u Antoniego jak wyglądaja nauki bo wiem że kiedys to było chyba 5 dni w tygodniu i gotowe ?

Ja jestem z okolic Pleszewa

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 11:41   #3509
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm to może powiedz temu księdzu z kancelarii żeby zadzwonił do tych ludzi, którzy mają ślub w ten sam dzień i niech on się zapyta czy może podać Wam numer telefonu
Jak nie tak to inaczej musi być jakiś sposób
nie no chodzi o to , ze probosz chetnie poda te numery, tylko, ze nie mozna do niego sie dodzwonic bo go nie ma nigdy!!!!!!! a na darmo tez nie mozna jechac, a babki nie dadza ci numerow, tylko proboszcz, ale sie wscieklam teraz dzwonie i dzwonie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
A u Antoniego jak wyglądaja nauki bo wiem że kiedys to było chyba 5 dni w tygodniu i gotowe ?

Ja jestem z okolic Pleszewa
tak trwaja one od niedziele do czwartku 5 spotkan, ale pozniej zostaje poradnia to sie idzie 3 msc przed slubem.
Stary 2008-11-10, 11:43   #3510
Daysy85
Zakorzenienie

A co powiecie na tą sukieneczkę... dawna zapomniana moda ... moja mam maiła taką długość ... ponad 40 lat temu a nawet krótszą , w kolanko ( to się tyczy zdjęcia 23)
http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26sa%3DN
Coś się posuło zobaczcie tez zdjęcie 23

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-11-10 o 11:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości