|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cześć Dziewczynki,
co myślicie o tej dekoracji samochodu?? Starszie mi się spodobała i nawet bym była w stanie ją kupić. Powoli chcemy się zaopatrywać w dekoracje. Nasz samochód będzie metaliczny złoty, taki jaśniutki i sama będę miała bukiet czerwonych róż. Jest taki inny niż wszystkie. Byłabym wdzięczna za Wasze opinie ![]() http://www.allegro.pl/item474595622_...e_i_ratan.html |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
daysy my tez dzis mamy pizze na obiad
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się trzymam dietki i nie jem pizzy i i nnych takich
ciężko idzie ale jakoś daję radę ![]() a co do dekoracji to całkiem fajna... My się zastanawiamy nad naszą bo też potrzebujemy w jakimś kontrastującym kolorem- my będziemy srebrnym jechać.... |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
ja się chyba skuszę na jakiś własnie taki łososiowy albo coś w tym stylu....bo w sumie sala w tej tonacji i resztę też bym chciała tak zachować.... ale nie wiem czy ładnie na srebrnym samochodzie by wyglądało...
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki ja byłam dwa dni u brata i z bratową byłam w sobotę na zakupach i przymierzałam sukienki ceny różne wyprzedaże kolekcji próbowały mi Panie wcisnąć sukienki choć niektóre były obrzydliwe a niektóre cudne zamiescze zdjęcia których przymierzałam choć dwóch które powaliły mnie na kolana zdjęć nie mam bo na stronce nie ma a w salonie bratowa zdjęć nie mogła mi zrobić ale zamieszczę co przymierzyłam prócz dwóch sukienek ta jedna co ma ten taki woal na szyi wyglądała cudnie na mnie
a co do sukni rybki ochota mi przeszła bo wyglądam grubo pani jedna mnie zachęcała że mi ją poszerzą ale wyglądałam jak klops
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle to mi się dzisiaj sniło, ze przymierzałam sukienki
|
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3489 |
|
Raczkowanie
|
A mój Tzcik ma dzisiaj urodziny
Spedziliśmy dzień wspólnie,a teraz Tzt poszedł na noc do pracy Ale za to cały poniedziałek i wtorek będziemy mieć dla siebie Planuję się wybrać na zakupy,tyle ostatnio widziałąm fajnych ubrań,że obawiam się że mi kasy na wszystko nie wystarczy... I wypatrzyłam świetne buty na ślu,tylko drogie(prawie 400zł...)
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Hej właśnie przyszłam z nauk przedmałżeńskich...
Co do sprawy wydatków to ksiądz powiedział otwarcie i bez ściemy: 160zł -opłata w USC za wydanie tych 3 papierów zgodny na małżeństwo, 100zł-zapowiedzi 400zł-ślub a w tym już jest msza, kwiaty na ołtarzu, organista, kościelny. I mamy zonka ze świadkami!!!! Świadek- nie może przystąpić do komunii ponieważ ma dziecko z dziewczyna nie żoną... niby może być naszym świadkiem ... ale czy on będzie się czuł komfortowo i czy my będziemy się też dobrze czuć, my do komunii świadkowa też a on? Niby nam to nie będzie przeszkadzać.. tylko czy on będzie dobrze si.ę czuł... musimy z nim pogadać. No i ja mam problem ze świadkową ![]() Chciałam poprosić taką moją koleżankę z którą kiedyś pracowałam, widuję się z nią często , miałam nadzieję że ona będzie moją świadkową ... a tym czasem ona mnie unika... miesiąc nie ma dla mnie czasu, chyba domyśliła się o co mi chodzi i wydaję mi się, że nie chce się w to wplątywać. Dziwnie bo miałyśmy niezłe kontaktu... byłyśmy koleżankami a ona tak się zachowuje, przykro mi. Przecież zmuszać jej nie będę do tego, to miałaby być jej dobra wola nie będę uszczęśliwiać nikogo na siłę. Poproszę chyba inna koleżankę bo nie będę za ta latała pół roku , a może ta druga koleżka bardziej się ucieszy... |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane! dziewczynki katastrofa
Bylam mierzyc suknie i zupelnie teraz nie wiem ani co mi sie podoba ani w czym jest mi dobrze.I teraz tak Pani w jednym salonie najbardziej sie podobalam w tej sukni z duza iloscia poziomych falbanek-powiedziala ze tak letnio swiezo i dziewczaco, w tym salonie mnie i mamie podobala sie ta z przedluzanym stanem i koronka spod spodu-ale nie mam pewnosci co do tych poziomych marsczen w gornej czesci a wlaszcza na brzuchu. No i bylam w Lilei i tam pani dala mi rybke i w niej chyba wygladalam najlepiej jest ona necie ale pokazana tylko gora: [url]http://www.lilea.com/index.php/galeria_zobacz,3,3[/url] nigdzie nie moge znalezc jej zdjec w calosci http://www.lilea.com/index.php/galeria_zobacz,3,3
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2008-11-09 o 22:03 |
|
|
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
śliweńka mnie się najbardziej podoba ta: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1226252310
dziewczyny a ja ide jutro na wieczór panienski ![]() edit: Maggie te co pokazałaś tak średnio mi się podobają.. na Twoim miejscu poszłabym mierzyć jeszcze coś innego, gdy znajdziesz tą jedyną będziesz wiedziała, że to właśnie ta i nie będziesz miała wątpliwości
Edytowane przez zielony_motylek Czas edycji: 2008-11-09 o 22:05 |
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
a co myslicie o tej sukni...
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=127.rabat kurcze spodobała mi się bardzo, aczkolwiek mam już swój ideał, ale jeszcze nie mierzyłam
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie pomierz jeszcze inne suknie .
musisz czuć się w niej że to ta jedyna, myślę że to poczujesz, dziewczyny to opisywały,że jak już "tą" włożyły to od razu wiedziały że to ta... Musisz być pewna, zakochać się w niej i nie chcieć jej zdjąć
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, ale ja juz obeszlam wszystkie salony u mnie w miescie i nic
nic mnie nie uderzylo poza ta rybka, ale mam tyle watpliowsci co do jej przerobek ide spac jutro zaczne boje od nowa!
|
|
|
|
#3497 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do koleżźanki8 jak unika to daj sobie z nią spokój, bo może się nie sprawdzić w roli świadkowej. I bedziesz miała dzień zmarnopwany. Co do świadka - to ja nie widzę problemu. Przed rozpoczęciem ślubu świadkowie i tak powinni się udać do zachrystii - zapłacić i sprawdzić czy w akcie jest wsio ok. I tam mówią, że nie przystępują do komunii, żeby ich ksiądz z opłatkiem nie gonił. Po pro9stu. Nie widzę w tym nic nie komfortowego. Jak byłam świadkową, też razem ze świadkiem nie przystąpiliśmy do komunii, i jakoś dziwnie mi z tym nie było. ![]() Przecież świadkowie nie muszą być wierzący. Mi ksiądz powiedział, że ja żyjąc w grzechu z Tż pod jednym dachem bez ślubu, nie mogę trzymać do chrztu. O świadkowaniu nie było nic mowy... Cytat:
Cytat:
![]() My wczoraj poszliśmy na nauki przedmałżeńskie. Ostatnie w tym roku. 11 spotkań z księdzem!!!! plus niedzielne spotkanie zaczyna się mszą. Yhy Wczorajsza msza była o wierze i o wygnaniu z kościoła tych niewiernych, targowiczów i udawaczy. Ale ksiądz tak prowadził mszę, że nie wiedziałam jakie modlitwy mają być. Baaa nawet takich nie znałam ![]() Po Mszy [30 minut trwała] przeszliśmy do sali katechetycznej na tyłach Kościoła. Prowadził taki starszy zarośnięty brat. Bo to jest kościół braci Kapucynów. ![]() Na początku w kwestii organizacyjnej rozdano nam karteczki - które trzeba wypełnić - podstawowe dane. Po każdym spotkaniu każda osoba dostanie karteczkę z numerem spotkania, i na podtsawie tego wydane zostanie zaświadczenie o ukończeniu takiego kursu. Można mieć maksymalnie dwie nieobecnośći - oczywiście usprawiedliwione. w sensie zgłoszone na wcześniejszym spotkaniu. ![]() Ja będę mieć takie dwie nieobecności ![]() Koszt takiego kursu to 20 zł - nie wiem czy od pary czy od osoby ale raczej od pary.Z racji korzystania z prądu, ogrzewania i tych papierków co dostawać będziemy. ![]() Wczoraj o. mówił o relacji człwiek - Bóg, - środowisko, -człowiek. Całkiem nieźle mówił, kazał Panom docenić kobietę i na odwrót. Że teraz są relacje Partnerskie, a nie Pan i władca i jego poddana . Kazał zropzumieć Panom, że Kobieta musi mieć w co się ubrać na każdą okację inaczej I że musi świetnioe wyglądać, więc musi inwestować, i że oni mają to rozumieć i się z tym, liczyć.AAAaaa jak przyszliśmy to jeden ojciec na wstepie powiedział tak: WItam Was tu wszytskich na drodze do nieszczęścia - w przenośni, w co się faceci pakujecie Był też Tż kolega-sąsiad zza ściany, którego narzeczona nastawiła tego kolegę przeciw Tż. Oraz mój fotograf!! hehehe ![]() Dzień dobry ![]() os. te suknie z Lilea sa bardzo podobne do sukien z madonny. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-10 o 08:40 |
|||||
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje Gwiazdki
![]() Kliwia w tym samym dniu co moja przedmowczyni czyli 13 czerwca bo się pytała czy ktoś wybrał taką datę , a ja jej nie zacytowałam... mój błąd. |
|
|
|
#3499 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy achh a ja juz myslalam
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no tego bym nie zniosła... chociaż wiem że czasem na takich wielkich salach na 300 osób robią sobie wesela np. przyjaciolki albo nawet obce 2 pary. Ale to było by już przegięcie z ich strony! poza tym nasza sala jest na max200 osob a wtedy jest ścisk bo widziłam jak są stały ustawione na tyle osób...
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry kochane
ja od rana probuje sie dodzwc do proboszcza i nie moge... bo chce wziac numery tel do osob ktore maja wesele w tym dniu mco ja, by sie dogadac z dekoracja
|
|
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
dziem dobry
Właśnie wcinam rogale i leże w łóżku...eh
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ja już kwaity przed ołtarzem będę miała zresztą u nas zawsze jakieś są...
Ale faktycznie to dobry pomysł, żeby z tamtmi się ugadać ![]() Zadzwoń do kancelarii , bo proboszcz to może nie wiele będzie wiedział. My w każdej sprawie mamy dzownić do kancelarii , wczoraj nam tak ksiądz powiedział. Jesteśmy z TŻ z dużej parafii a probosz ma baardzo dużo na głowie a jeden ksiądz pracuje w kancelarii i on sie zajmuje już wszystkim. |
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Aguś. mam pytanie do Ciebie. Wiem ze jestes z Ostrowa Wlkp. Można wiedzieć z jakiej parafii i jak u was odbywają sie nauki przedmałżeńskie?
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2008-11-10 o 11:31 |
|
|
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ty skad jestes?? |
||
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to może powiedz temu księdzu z kancelarii żeby zadzwonił do tych ludzi, którzy mają ślub w ten sam dzień i niech on się zapyta czy może podać Wam numer telefonu
![]() Jak nie tak to inaczej musi być jakiś sposób
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Ja jestem z okolic Pleszewa |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak trwaja one od niedziele do czwartku 5 spotkan, ale pozniej zostaje poradnia to sie idzie 3 msc przed slubem. |
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
A co powiecie na tą sukieneczkę... dawna zapomniana moda ... moja mam maiła taką długość ... ponad 40 lat temu
a nawet krótszą , w kolanko ( to się tyczy zdjęcia 23)http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26sa%3DN Coś się posuło zobaczcie tez zdjęcie 23
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-11-10 o 11:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Ale za to cały poniedziałek i wtorek będziemy mieć dla siebie
I wypatrzyłam świetne buty na ślu,tylko drogie(prawie 400zł...)
Bylam mierzyc suknie i zupelnie teraz nie wiem ani co mi sie podoba ani w czym jest mi dobrze.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)