|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Twoje 5 faworytów.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#962 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Perfumy, które wymieniłem mogą okazać się przykrym doświadczeniem dla nosa ze zbyt małym bagażem doświadczeń. A szkoda byłoby marnować pierwszych wrażeń w ten sposób. Lepiej poznać dużo pozycji z dorobku zwykłych perfumerii i wtedy dopiero odkrywać różne twarze niszy... |
|
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio w użytku są:
1. Marc Jacobs Essence 2. Poeme 3. On Ella 4. Boudoir 5. (tu tymczasowo pustka) profumum ciekawie piszesz czekam na Twoje recenzje w dziale KWC
|
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O zapachach niszowych.
Cytat:
Powiedz lepiej czy wiesz gdzie mozna kupic probki?Troche odskoczylam od glownego watku ..... Moje top 5 (ciezko az tak sie ograniczac ) 1 Vivienne Westwood Boudoir 2 JPG Classique 3 YSL Nu 4 Shiseido Feminite du Bois 5 Hugo Boss Deep Red - tak dla odmiany
Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2008-11-09 o 22:35 |
|
|
|
|
|
#965 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję... Ps. Nie wiem jak się robi taki wielokrotne cytaty, więc póki co proszę o wyrozumiałość. Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-11-11 o 21:51 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna stronka ale wiekszosc cen mnie odstrasza, perfumeria snobissimo nie jest na moja kieszen,moze kiedys....
|
|
|
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Moja jesienna "piątka":
![]() 1.Prada Prada i jeszcze raz Prada 2.Angel-nowy nabytek 3.L Lolity 4.Givenchy Pi i w sumie tyle, na dalszych miejscach Euphoria, Escada Magnetism, Amor Amor Elixir Passion...echh marzy mi się coś nowego
|
|
|
|
|
#969 |
|
Nindżopesz
|
Profumum, możesz napisać coś więcej na temat tych perfum? Na KWC nie ma jeszcze recenzji a nuty zapachowe wydają się obłędne... lub kakofoniczne
![]() Eh, żeby mój małż raczył choć w ułamku (niech będzie setnym) zainteresować się perfumami tak, jak interesują się nimi mężczyźni na tym forum... A w temacie - u mnie bez zmian: Avignon, Botrytis, Gucci PH, Leather, Mauboussin. |
|
|
|
|
#970 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
"Obie kompozycje( Sequoia i Jubilation XXV) są żywe, niczym bijące serca. Odrzućmy z nich otoczkę- osierdzie... Cóż widzimy??? Przede wszystkim jasne, świeże, emanujące energią drzewo. Widzimy ciepłe, krągłe kształty. Drzazgi zalegają dno tych kompozycji, wobec czego dowolnie możemy się nimi bawić, bez jakiegokolwiek niebezpieczeństwa. Dopiero po czasie, ogołocone z ciepłej wyszlifowanej powierzchni pokazują swoją zadziorną twarz. Wtedy nie ma ani krztyny litości. Jesteśmy nabijani na pal, krzyk się niemal materializuje i spadamy na miękki ciepły popiół- przetrwaliśmy... Zarówno Sequoia jak i Jubilation żyją podobnie..." Gdyby Entowie posiadali kapłana, to on pachniałby Jubilation XXV... Zapach łączy elementy typowo drzewne ze słodkością znaną z Gaiaca i kadzidłem, któremu najbliżej do Ouarzazate. Sam początek nie należy do najszczęśliwszych. Jest obły, zbyt delikatny, ale na szczęście zmienny. W ogóle Jubilation XXV od początku do końca wykazuje się niezwykłą mobilnością, a to cecha, którą niezwyklę cenię w perfumach. Z czasem zapach drzewnieje, jakby usycha. Traci swoją krągłość i pokazuje ostre elementy. Niezwykłe jest również to, że poza drzewem cedrowym i gwajakowym oraz kadzidłem, aoudem i cynamonem nie jestem w stanie wyczuć innych składników. Tylko naprawdę wielki perfumiarz mógł połączyć tyle ingrediencji z tak wspaniałym rezultatem. Tym bardziej, że na najwyższą cześć zasługuje baza Jubilation. Jest tak miękka, spopielona, bezpieczna, ciepła, że aż chce się więcej. Nuty (za stroną www.missala.pl): Nuty głowy: labdanum, kolendra, pomarańcza, dawana, kadzidło, czarna porzeczka Nuty serca: miód, liść laurowy, cynamon, orchidea, róża, goździki, nasiona selera, drzewo gwajakowe Nuty bazy: paczula, opoponaks, mirra, drzewo cedrowe z gór Atlas, piżmo, mech, ambra, drzewo aloesowe (oud), nieśmiertelnik |
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się troszkę pozmieniało. Teraz taka kolejność.
Sacre Carona Shalimar Light 24 Faubourg Mitsouko Cristalle. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2008-11-10 o 12:21 |
|
|
|
|
#972 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Jubilation XXV- Kapłan Entów
W tym momencie głównie recenzji
Dziękuję, dopisuję więc Jubilation do Listy Zapachów do Przetestowania. |
|
|
|
|
#973 |
|
Przyczajenie
|
Mam 4 ulubione
Calvin Klein Euphoria (zimą) Gucci Eau de Parfum II (wiosną) Cacharel Amor Amor (jesienią) Versace Bright Crystal (latem) A o 5 miejsce wciąż walczy kilka zapaszków i ostatecznie nie mogę się zdecydowac
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziczałam do reszty. Moimi faworytami są obecnie zapachy, których nie posiadam, a które pochłaniam z próbek i cierpię, że nie mam więcej.
![]() 1. Daim Blond 2. Angel Pivoine 3. Angel klasyk |
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Na osniezone dzisiaj
1. Satellite Corrida od ktorego wnetrznosci nie moge oderwac nosa, bo Malinowe Lato i malin krople, co z lipca jeszcze nie ostygly... 2. Diptyque L'eau Trois wreszcie pelnobutelkowe, pelnowlasnosciowe, inne... 3. Fougere Bengale Parfum d'Empire melancholijny sen o wrzosie 4. Santa Maria Novella Aqua Di Colonia Russa meska strona zycia 5. Crazylibellule and the Poppies L'ofactive 122 dawkowane oszczednie, ale skutecznie wzmagajace postepowanie procesowe "miec" |
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze miejsce
Elixir Eau Des Merveilles Hermsa Kingdom McQueena Etro Etra i ostatni taplam się w Aziyade Parfum d'Empire |
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
BC + coś waniliowego (Addict, HP, Szafran)
Molekuły + MR EdM Neonatura |
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
1.Angel klasyk
2.Midnight Poison 3.Alien 4.Innocent |
|
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#980 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Escada Moon Sparkle
Addict CK One Hypnose Elixir Lanvin Rumeur 2 Rose Pomieszanie z poplątaniem
|
|
|
#981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tamtej piątki sprzed prawie roku dziś zostało tak naprawdę tylko Amor de Cacao. Dziś wygląda tak: 1. Rose Kashmirie/Musc et Freesia 2. Amour de Cacao 3. Baby Doll 4. Zen Shiseido 5. Bright Crystal Choć Addict i Hypnose wciąż są w pierwszej dziesiątce, a Słoń jest w pierwszej piątce zapachów, które kocham, tyle, że nie na sobie... No i zapomniałam o jeszcze jednym zapachu, którego nie mam, ale jednak jest tu
Wymianka - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=926941 Edytowane przez annmarie Czas edycji: 2008-11-23 o 10:41 |
|
|
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
1. Armani Code
2. Calvin Klein Eternity 3. Lacoste touch of pink 4. YSL elle 5. Diesel Fuel for Life |
|
|
|
|
#983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- jest więc typowo zimowo, z liderem który co prawda wdarł się przebojem aczkolwiek tylnymi drzwiami , sam sobie nie wierzę :1. Kouros 2. Gris Clair - jego przenikliwe ciepło, pod warstewką pozornego chłodu mnie rozwala 3. Gaiac 4. Musc Ravageur 5. Santal de Mysore
|
|
|
#984 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Przyszedł czas na ciepłe otulacze:
Tam Dao OI Addict Musc Ravageur Un Bois Vanille (kolejność bez znaczenia)
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Shiseido Zen
Truth Ck T.M Alien YSL NU edp Lacoste PF Shiseido bez apelacyjnie miejsce pierwsze, reszta bez większego znaczenia ![]()
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale w zależności od skóry - na niektórych dziewczynach czuć gorzkie kakao (bez słodyczy).
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
No to ja napisze listę top5 ale wodniesieniu do zapachów tylko tych, które osobiście posiadam.
1. Hot Couture 2. Amour 3. Amour de Cacao 4. Annick Goutal Eau d` Hadrien To tyle jeśli chodzi o moje zapachy. Na 5 miejsce żaden nie zasługuje Kolejność przypadkowa.Natomiast mogę jeszcze wyodrębnić zapachy z wishlisty, których nie mam ale mam nadzieję że keidyś będę posiadać: 1. LP Midnight Rain 2. Coco M 3. Flowerbomb 4. LP Silver Rain 5. Innocent
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
Aktualnie:
1)bezapelacyjnie Prada ![]() 2)Angel klasyk 3)Innocent 4)L lolity 5)Flowerbomb edp |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Hypnotic Poison
Amour Pi Le Baiser du Dragon
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

czekam na Twoje recenzje w dziale KWC
)
Ja też nie mogę się doczekać recenzji Profumum - to mogą być prawdziwe perełki