Storczyk (Orchidea) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-10, 12:00   #4171
zazdrosnica0
Zadomowienie

Dot.: Storczyk (Orchidea)

czesc dziewczyny jestem po wczorajszym dniu troche zla sama na siebie bylam z Tz zobaczyc co jest ciekawego w LR i castoramie...te po 19 zl w LR nie byly za ciekawe same pospolite i bardzo malo juz ich bylo ale za to te po 26? zl byly przecudne taka gama kolorow ze szok jeden wpadl mi szczegolnie w oczy taki limonkowy z 3 pedami a na nich jeszcze byly odnogi ....i co zrobilam...nic !! nie kupilam go ;( cala droge do domu sobie plulam w brode ale tylko dlatego go nie kupilam bo stwierdzilam ze nie ma szans juz sie na parapecie nie zmiesci ;( buuuu
teraz parapet wyglada tak :

a tu mam male pytanie, czy przy waszych bialych tez tak sie dzieje ? kwiaty od spodu zaczynaja robic sie zielone i dostaja mi paskudnych brudnych brazowych plam ;/ nie wiem czy zaczyna chorowac czy taka ich natura

12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:32   #4172
kliwia
Zakorzenienie

piękny parapecik!! a jakbys jedno akwarium przestawiła gdzie indziej to By stroczyk wszedł.
Cudniaste osłonki!

Ja dzisiaj widziałam w NOMi po 22 i 24zł storczycki ale nic szczególnego nie było.

U mojego białęgo z kwiatkami nic się nie działo. yhm.. a to jego pierwsze kwitninie u niego? Bo może taka jego natura.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:34   #4173
DariaOlivia
Raczkowanie

Witam je koffane

Nie było mnie kilka dni a Wy kochanieńkie namachałyście tyle stron ze siok Nadrabiam juz straty i cytam i cytam i cytam

Widze ze dołączyły do Nas nowe maniaczki - Cześć dziewuszki

Kupiłam czeronke a na dwoch dolnych płatolcach ma jakby zółtą podstawe a na niej czerwono ciemne ciapy ale takie drobne - za to ma 2 pedy a z jednego puszcza nowy pedzik - ma juz ok 10 cm a na niej ida jeszcze dwa male cosiki - chyba przedłuzenia - ale nie zapeszam i sie naraziuchno nie ciesze

Zazdrośnico przeslicny parapecik - nio i te Twoje kolorki - SLICZNE!!!

Wiecie cio - teskniłam !!!

Lece teraz na plotuchowy

Kofam pa pa

Edytowane przez DariaOlivia
Czas edycji: 2008-11-10 o 12:35
DariaOlivia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:44   #4174
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
piękny parapecik!! a jakbys jedno akwarium przestawiła gdzie indziej to By stroczyk wszedł.
Cudniaste osłonki!

U mojego białęgo z kwiatkami nic się nie działo. yhm.. a to jego pierwsze kwitninie u niego? Bo może taka jego natura.
no na upartego moglo by stac jedno na drugim akwarium :P
oslonki wszystkie sa z castoramy biale po 9 zl a zielone po 13 zl
bialego jest to 1 kwitnienie i nie wiem czy on tak od slonca czy jak niechce zeby tak sie robilo bo na poczatku byly cale sniezno biale ;/ dopiero tak od tygodnia sie mu dzieje
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

Stary 2008-11-10, 12:48   #4175
kliwia
Zakorzenienie

gdyby to bylo do slonca to wszytskim by sie cos dzialo..... Może będzie przekwitał ?
Stary 2008-11-10, 12:56   #4176
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
gdyby to bylo do slonca to wszytskim by sie cos dzialo..... Może będzie przekwitał ?

raczej nie przekwita bo to jest tez na kwiatach ktore rozkwitly w tamtym tygodniu
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

Stary 2008-11-10, 13:00   #4177
cypressangel
Zakorzenienie

Kupiłam!!! Pierwszego w swoim życiu storczyka Phalaenopsis Ma białe kwiatki, a w środku (nie wiem, jak ta część się nazywa EDIT: doczytałam, że to warżka - zgadza się? ) ma delikatną żółto-brązową plameczkę i kilka różowych kreseczek. Ma 6 listków, jest 1-pędowy, pęd do pierwszego kwiatka ma długość ok. 35 cm. 3 kwiatki są rozwinięte, a 8 nierozwiniętych. I jest wg mnie piękny!!! - choć zdaję sobie sprawę, że należy do tych pospolitych i często spotykanych

A teraz na spokojnie: w Netto były 3 regały storczyków - na dolnej półce stały różowe/jasnofioletowe, na środkowej białe, a na górnej żółte/cytrynowe z różowym środkiem. Te z dolnej i górnej półki były mniejsze od mojego i od białych w ogóle, znalazłam tylko 1 kwiatek, który był 2-pędowy, reszta było 1-pędowa. Niektóre (a właściwie większość) wyglądały jakoś tak mizernie - miały np. 2 rozwinięte kwiatki i tylko 2 pączki. Ja, choć myślałam o zakupie żółtego lub różowego storczyka, kupiłam biały - w zasadzie to był pierwszy, na który spojrzałam. Oczywiście oglądałam kilkanaście innych Phalaenopsisów, ale ostatecznie zostałam przy tym pierwszym - to się chyba nazywa miłość od pierwszego spojrzenia Na tyle, na ile mogłam sprawdziłam, czy nie ma nieproszonych gości w doniczce. Korzenie powietrzne są zielone, miejscami ciemniejsze lub jaśniejsze. W doniczce jest chyba dość wilgotno, bo na ściankach są osadzone kropelki. Korzenie w doniczce są zielone i wyglądają - na moje amatorskie oko - na zdrowe. Doniczka nie ma bocznych otworków - tylko na dnie dużo dziurek i uwypuklenie do środka (wow! co za określenia tworzę ). Zdjęcia zrobię i wkleję jutro, bo za chwilę TŻ jedzie do pracy, a ja nie za bardzo znam się na ustawieniach nowego aparatu

Edytowane przez cypressangel
Czas edycji: 2008-11-11 o 13:55 Powód: dopisek, poprawka
cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 13:04   #4178
JedynyTakiNick
Raczkowanie

GG do JedynyTakiNick Send a message via Skype™ to JedynyTakiNick

Mi wykwit po obcięciu podlewam go co 2 dni .

JedynyTakiNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 13:17   #4179
Isis23
Zakorzenienie

zazdrosnica u mnie dzieje sie to samo... od spodniej strony kwiaty staja sie zielonkawe... ale nie mam zadnych brązowych plam.. i nie na wszystkich kwiatach to jest tylko na 2.. tych dalej od czubka...

u mnie zielonkawy na pewno przekwita gubi juz kwiatki...biały ciagle rośnie i cieszy me oczy.... ponadto wszystkie prawie wypuszczają nowe liście tylko 1 chorowitek coś mi nie chce zdrowiec... lisc mu trochę zżółkł... i wogóle jakis taki marny... no ale zobaczymy co to dalej bedzie... na razie go podlewam i czekam...

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 13:58   #4180
bravvurka
Zadomowienie

Równiez byłam w netto i co? Jakieś mizerne te kwiatki, jeden regał z 3 pólkami, przeważały białe. Nie kupiłam.

Za to pojechałam do kauflanda i kupiłam te grudniówki Mam powiedizała, ze to z rodziny kaktusowatych

Dzis zauważyłam, że u mojego pierwszego storczyka (nie ma juz żadnych kwiatów, wczoraj spadł ostatni) wykluwa się malutki kwiatek! Śmiesznie będzie to teraz wyglądać
Stary 2008-11-10, 14:48   #4181
olcia89
Raczkowanie

kupione w tesco oprócz tych kupilam jescze dwa ale ich zdjecia puzniej

Edytowane przez olcia89
Czas edycji: 2008-11-10 o 15:10
olcia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 15:21   #4182
adela17
Rozeznanie

śliczne to ostatnie zdjęcieeeee
zazdrośnico - nie martw się masz prześliczny parapet
kupisz sto razy ładniejszego

1.08.2010 r.
Bartuś <3

[*] pozostaniesz na zawsze w moim sercu Dziadku
adela17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 15:28   #4183
kliwia
Zakorzenienie

Ten biały z bordowym ryjem taki dostojny, nawet wyfglada jak kremowy a nie biały. Interesujące okazy, a tesciu mnie o tescowych storczykach powiadomił zbyt póżno 2 godziny wcześniej i też bym miała kwiatka. buuu
Stary 2008-11-10, 15:38   #4184
bravvurka
Zadomowienie

Olciu, kupiłaś w takim małym sklepie tesco czy w hipermarkecie?
Stary 2008-11-10, 15:48   #4185
olcia89
Raczkowanie

kliwia on jest taki troszke krmowy tylko zdjecie jakos nie wyraznie wyszło jak rozkwitnie caly to zrobie lepsze foto

Kupilam w hipermarkecie w Warszawie na górczewskiej, powiem szczeze ze wybór byl maly większość biale i fioletowe wygrzebalam jeszcze pomaranczowego i bordowego sa kiepskim stanie ale nie moglam sie powstrzymac
Stary 2008-11-10, 16:24   #4186
_Maya_
Zakorzenienie

Wiecie co się stało??? Tak marudziłam i naskarżyłam do Was na tego mojego lenia najstarszego....a on co zrobił?? wypuszcza pęd! zaraz pod tym wystającym kikucikiem na łodydze, normalnie jak robiłam zdjęcia to go nie widziałąm a tu masz ci niespodzinka...chyba wreszcie się obudził....

gdybym miała samochód to z tej radości do tesco i do obi bym podskoczyła taki arbuzowy mi się marzy albo ciapaty...ehhh...dokładni e takie jak u Olci
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 16:50   #4187
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

Cytat:
Napisane przez DariaOlivia Pokaż wiadomość
Witam je koffane

Nie było mnie kilka dni a Wy kochanieńkie namachałyście tyle stron ze siok Nadrabiam juz straty i cytam i cytam i cytam

Widze ze dołączyły do Nas nowe maniaczki - Cześć dziewuszki

Kupiłam czeronke a na dwoch dolnych płatolcach ma jakby zółtą podstawe a na niej czerwono ciemne ciapy ale takie drobne - za to ma 2 pedy a z jednego puszcza nowy pedzik - ma juz ok 10 cm a na niej ida jeszcze dwa male cosiki - chyba przedłuzenia - ale nie zapeszam i sie naraziuchno nie ciesze

Zazdrośnico przeslicny parapecik - nio i te Twoje kolorki - SLICZNE!!!

Wiecie cio - teskniłam !!!

Lece teraz na plotuchowy

Kofam pa pa
darciaaaa mojaaa pikniaszcza przyjszła i jest i będzie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
raczej nie przekwita bo to jest tez na kwiatach ktore rozkwitly w tamtym tygodniu
oooo moze to grzybeczek??

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Wiecie co się stało??? Tak marudziłam i naskarżyłam do Was na tego mojego lenia najstarszego....a on co zrobił?? wypuszcza pęd! zaraz pod tym wystającym kikucikiem na łodydze, normalnie jak robiłam zdjęcia to go nie widziałąm a tu masz ci niespodzinka...chyba wreszcie się obudził....

gdybym miała samochód to z tej radości do tesco i do obi bym podskoczyła taki arbuzowy mi się marzy albo ciapaty...ehhh...dokładni e takie jak u Olci
widzisz??? ja na moje śpiochy ponarzekałam i też sie wreszcie zebrały w sobie i zaczeły rozgrzewkę i mają pędziki i jakieś tam inne cycki

Olcia i ty masz ciapata cholerek jasny a u mnie nie ma i nie ma czemuy u was są a u mnie nie oiękny jest twój ciapuś a ten pod nim ...mmmm ... mam takiego hihihi ale on jest cudniaszczy
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 17:24   #4188
platynka80
Rozeznanie

olcia, kupilas teraz w tesco?
Stary 2008-11-10, 17:51   #4189
aaaaniusia
Raczkowanie

ja dzis byłam w LM i tez nie było ciapatych, a tak bardzo bym chciała takiego. ale były inne stałam tam długo,az sie z mezem pokłóciłam, bo on juz miał dosc i chciał isc i mnie poganiał, a ja dalej "a moze ten, a czy tamten nie wyglada lepiej itd" W koncu zdecydowałam sie na dwupedowca. zdjecia wkleje potem. To moj 3 storczyk
Cytat:
tu mam male pytanie, czy przy waszych bialych tez tak sie dzieje ? kwiaty od spodu zaczynaja robic sie zielone i dostaja mi paskudnych brudnych brazowych plam ;/ nie wiem czy zaczyna chorowac czy taka ich natura
zazdrosnico, moj biały tez ma takie plamy. od spodu zielenieje i takie brazowe ma gdziniegdzie. sama sie zastanawiałam czy to choroba czy nie. U mnie takie plamy zaczeły sie robic w sierpniu i jeszcze nie przekwitł, ładnie sie trzyma, ma tylko te plamy. Moze taka ich natura. obserwuje go codziennie. plamy czasem sie powiekszaja, ale mam nadzieje ze to nic powaznego. zreszta sama zobacz na zdjeciu, chyba ma to samo

Edytowane przez aaaaniusia
Czas edycji: 2008-11-10 o 17:54
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 18:13   #4190
DariaOlivia
Raczkowanie

Glizdusieńńńńńusko moja nio normalnie jak Ciebie ćytam to tak mi sie jakos milusio i lekko na śerduśku lobi ze tak mi jakos dobze For You moj koffany szaleńcu A storcycka ciapatuchwego kofana kupisz zobaczysz - daje Ci moje słowo harcerza ktorym nigdy nie byłam ale ... ale chciałam a to sie liczy
Moj jeden bezstokowiec zasnął chyba na amen bo nawet powieka mu nie drgnie jak go podglądam tykam go paluchem ale świnia jedna nic sobie z tego nie robi i chrapoli babol jeden juz ze 3 m-ce drugi bezstozkowiec ktory jest u mnie jakis tydzien narazie nie zrzuca liscie znaczy sie chyba dobrze jak narazie ale pewnie lada moment posypie sie za to moj drugorodny dziewuszki moje kofane nio normalnie chyba powraca do mnie z tunelu swietlnego (tego wiecie ze swiatełkiem w oddali ) Bo małpiszon spał chyba od lipca a zdrowa menda przeciez byla . Gadałam do francola straszyłam ze wyrzuce na zbity pysk macałam sikałam na niego - preparacikami wzmacniającymi ocywiscie i nic - zawzięta menda nic sobie ze mnie nie robiła ... az rtu dzis patrze a menda dosatała jakies takie dziwne wybrzuszenia na samym dole stozka - naczy sie bede miala wkoncu nowe korzonki bo ta menda wlasnie to z tymi korzonkami miała najgorzej i bałam sie o nia bo choc franca to kofam ja nio i sie chyba ruszyła torba jedna przebrzydła i chyba bede miala korzoneczki jak tralala

Ale ja pierdzielnieta jestem a jak mi z tym dobze hihi
Stary 2008-11-10, 18:21   #4191
olcia89
Raczkowanie

platynka tak pare dni temu
Stary 2008-11-10, 19:12   #4192
ATENA84
Rozeznanie

Zazdrośnico moj biały storczyk tez miał takie zielone plamy- miał bo teraz przekwita i ma juz zwiedłe kwiaty ale kwitł u mnie od 18 sierpnia!!!!
Moze białe tak mają

Bravurko Piekne zakupy Gratuluje!!!

AZ mnie chcica bierze na nowe zakupki ale cwicze silną wole
Mam zamiar przeznaczyc czesc mojej pierwszej wypłaty na storczyki!!! i kolorowo zaczac nowy rok

Edytowane przez ATENA84
Czas edycji: 2008-11-10 o 19:14
ATENA84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 19:26   #4193
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

Cytat:
Glizdusieńńńńńusko moja nio normalnie jak Ciebie ćytam to tak mi sie jakos milusio i lekko na śerduśku lobi ze tak mi jakos dobze For You moj koffany szaleńcu A storcycka ciapatuchwego kofana kupisz zobaczysz - daje Ci moje słowo harcerza ktorym nigdy nie byłam ale ... ale chciałam a to sie liczy
Moj jeden bezstokowiec zasnął chyba na amen bo nawet powieka mu nie drgnie jak go podglądam tykam go paluchem ale świnia jedna nic sobie z tego nie robi i chrapoli babol jeden juz ze 3 m-ce drugi bezstozkowiec ktory jest u mnie jakis tydzien narazie nie zrzuca liscie znaczy sie chyba dobrze jak narazie ale pewnie lada moment posypie sie za to moj drugorodny dziewuszki moje kofane nio normalnie chyba powraca do mnie z tunelu swietlnego (tego wiecie ze swiatełkiem w oddali ) Bo małpiszon spał chyba od lipca a zdrowa menda przeciez byla . Gadałam do francola straszyłam ze wyrzuce na zbity pysk macałam sikałam na niego - preparacikami wzmacniającymi ocywiscie i nic - zawzięta menda nic sobie ze mnie nie robiła ... az rtu dzis patrze a menda dosatała jakies takie dziwne wybrzuszenia na samym dole stozka - naczy sie bede miala wkoncu nowe korzonki bo ta menda wlasnie to z tymi korzonkami miała najgorzej i bałam sie o nia bo choc franca to kofam ja nio i sie chyba ruszyła torba jedna przebrzydła i chyba bede miala korzoneczki jak tralala

kupiaaa tyyy sikam ze śmiechu juzowy tjujicku
Mi tez jest dobrze z twoją pierdzielniętością i z moją bo mam to samo

anisia mi to wygląda na jakąś chorobę.... napeno gdyby u mnie takie cuś się zrobieło to bym preparatów nakupowałaaaaa ze hohoooo na gdzybki pipki itp ci godom

robiłam dziś moim storcyskom kizi mizi i nowe buty im kupiłam (tym co miały te plastikow) kupiłam im nowe modne i juz se w nich śmigają i niektóre kompciu kompciu a niektórych niee ee bo były takie mokruśkie troszku

Z racji tego iż une były dziś miziane zrobiłam im sesyję zdjęciową znaczy tych co kwitną boooo 9( z cymbidium 10) aktualnie jest w pełni rozkwitu a 3 z nich mają jeszcze pąki nie rozwinięte po za tyyyyym 2 mam w stanie juz prawie przekwitniętym bo kwiaty juz się zaczeły zwijać ale w jednym z nich są juz 2 nowe odgałęzienia i zaczyna rosnąć 3 więc niebawem zakwitnie ponownie a drugi ma jeszcze 6 pączków maciupcich więc tez niebawem będzie kwitł na nowo
I jeszczeeee 3 mam w stanie przebudzenia czyli : jeden przyspieszył wzrost odgałęzienia które spało 2 miesiące oraz wypuszcza kolejne, drugi wypuszcz rozgałęzzienie po 2 miesięcznym śnie i trzeci najstarsza córa ma baaaaaaardzoi duzo pączków i rozgałęzień
I jeszcze ! jest w stanie śpiączki :P nic mu nie usycha nic mu nie rośnie zaden liść zaden nicoś ino tylko czasem jakis korzonek..... i tak se bimba juz miesiąc.... hmmmm....

Tera foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 010.jpg (44,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 012.jpg (35,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 014.jpg (41,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 015.jpg (37,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 016.jpg (28,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 018.jpg (40,8 KB, 21 załadowań)
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 20:00   #4194
adela17
Rozeznanie

byłam w LM i się okazało że nie mają Asahi

i to cuś co wypuszcza ten mój kolorowy zaczyna mi się zdawać że to basal keiki

1.08.2010 r.
Bartuś <3

Stary 2008-11-10, 20:40   #4195
cypressangel
Zakorzenienie

Dobrnęłam do końca wątku i po obejrzeniu wszystkich zdjęć Waszych pięknych storczyków (te kolory, wielkość, ilość pędów, pąków, kwiatów ) stwierdzam, że trochę mi głupio pokazać tu fotki 1 białego storczyka

Ale tak jak pisałam wcześniej - pokażę Wam jutro swój zakup

Pozdrawiam

Stary 2008-11-10, 21:21   #4196
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:

- mój jeden zacięty uparciuch tez śpi! Też mu dogadzam ale ....nie odpłaca mi się za to jakoś...Ale poczekam, poczekam. Cierpliwa jestem!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2008-11-10 o 21:25
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 21:52   #4197
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
Dobrnęłam do końca wątku i po obejrzeniu wszystkich zdjęć Waszych pięknych storczyków (te kolory, wielkość, ilość pędów, pąków, kwiatów ) stwierdzam, że trochę mi głupio pokazać tu fotki 1 białego storczyka

Ale tak jak pisałam wcześniej - pokażę Wam jutro swój zakup

Pozdrawiam
Cypressangel no co Ty Każdy storczyk jest piękny Czekam na Twoje fotki i gratuluję zakupu pierwszego storczyka Oby nie ostatniego

Olcia - szczerze zazdroszczę tego pomarańczowego w żyłki. Mam takiego samego tylko ze on jest teraz w reanimacji. Licytuję takiego samego na allegro i mam nadzieję że wygram aukcję Bardzo mi zależy na takim storczyku.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 22:02   #4198
cypressangel
Zakorzenienie

frida, napewno wkleję zdjęcie i pochwalę się zakupem Już dziś zapowiedziałam TŻ, że jutro będzie miał bojowe zadanie - pokazać piękno mojego kwiatka na zdjęciach

I mam jeszcze pytanie: czy dym papierosowy bardzo przeszkadza storczykom? Mój TŻ czasem pali i tak się zastanawiam, czy i jaki wpływ ma to na kwiatka

Edytowane przez cypressangel
Czas edycji: 2008-11-10 o 22:05
Stary 2008-11-10, 22:23   #4199
JoannM
Zadomowienie

frida110, u nas w sklepie nie ma bioseptu, ale jak widzisz, co sklep to obyczaj

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 22:48   #4200
adela17
Rozeznanie

ale i tak nie było źle z tym wyjazdem do LM kupiłam sobie podłoże z orchidskepu fajne
było jeszcze jedno, w opakowaniu nieprzezroczystym, no i gdy nie było w pobliżu żadnego pracownika, delikatnie opakowanie rozerwałam, a tam maleńkie kawałki kory o feeee
no i wzięłam to lepsze

1.08.2010 r.
Bartuś <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości