|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Cytat:
![]() ![]() U mnie już po wieśniakowym śniadanku, a teraz sobie leniuchuję bo długi weekend mam ![]() ![]() Trzymajcie sie cieplutko Plażowiczki ![]()
![]() |
#2612 | ||||
Zakorzenienie
|
Dodał świeże uduszone pomidory obrane ze skórki oraz przecier pomidorowy Primo Gusto ten czerwony
![]() ![]() O to jestem spokojniejsza ![]() Święta racja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Placek z fasoli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps jak będą gołąbki to pysznosciowaty obiad będziecie mieli ![]() ************** Ja po grzeszkach (czekoladki itp) sobotnio niedzielnych się zwazyłam...i co widzę, mniejjjjj ![]() ![]() p.s Proponuję kawkę z rana ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-11-10 o 08:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
ps 2 No i zapraszam na serniczek
![]()
#2614 |
Wtajemniczenie
|
Ale jestem spiaca. Jakos udalo mi sie zrobic espresso i probuje sie pomalu obudzic.
pysia a tu masz przepis tego ciasta (wziety z ktorejs czesci forum ![]() BLACK BEAN BROWNIES: -puszka czarnej fasoli-odcedzona i przeplukana woda -4 jajka -szklanka slodzika sypkiego-ja uzywam Splende -3 lyzki nieslodzonego kakao -1 lyzeczka proszku do pieczenia -1/2 lyzeczki sody -2 lyzki oliwy-ja uzywam z awokado lub pestek winogron,bo ta z oliwek jest dla mnie za ciezka -1 lyzka aromaty waniliowego -1/2 szklanki mleka w proszku-beztluszczowego -1/4 szklanki ricoty-beztluszczowej opcjonalnie posiekane orzechy. Fasole przepuszczamy przez maszynke,mielimy w mlynku do kawy albo blenderze takim do rozkruszania lodu.Ja uzywam "food processor" to jest urzadzenie,ktore rozgniata wszystko na papke.Generalnie chodzi o to,aby fasola miala konsystencje kremowa.Mysle,ze maszynka do miesa spisze sie dobrze.Mozna nawet 2 razy przepuscic.Dodajemy wszystkie skladniki,mieszamy porzadnie i wylewamy do formy.Na wierzchu mozna posypac przechami,albo zrobic polewe z kakao,mleka beztrluszczowego i slodzika.ciasto pieczemy 30-40 minut
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-10 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko by było ok, gdyby nie ta fasola, nie jestem jej fanką ![]() ![]()
![]() |
#2616 |
Wtajemniczenie
|
Mozesz.
![]() Mi wlasnie przez ta fasola nie smakowalo, Tztowi tez nie. Bardzo dziwne w smaku jak dla mnie. Ale wiem, ze sa tu niektore dziewczyny, ktorym smakowalo.
#2617 |
Rozeznanie
|
Witam Kobiety
![]() Postanowiłam Was odwiedzić, zajrzeć co się dzieje u Bikiniar, a że po okresie maxymalnego zalatnia w pracy przyszedł czas chwilowego odetchnięcia, więc mam czas. A dziś to już totalnie się nic nie dzieje w pracy! Cieplutko całuję Dziewczynki co mnie znają i nie znają ![]() Może tu wrócę na plażę... ![]()
#2618 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja
![]() Asiol najwazniejsze to wrocic na wlasciwy tor ![]() Pysiamn zupe pomidorowa polecam, wyglada pysznie, zjem po pracy. Ja znalazlam przecier pomidorowy w kartoniku firmy Happy Fruit, nie ma cukru, oni tez maja pomidory w puszczec - ich tez uzywam do leczo. Bambii na zdjeciu to Ty???? Bo chyba nie Went ![]() ELfik zdrowka duzo duzo, nie wiem, czy dieta wplywa niekorzystanie, jak jestes chora, bo przeciez ona jest zdrowa, zasila organizm w zdrowe rzeczy... no nie wiem... ![]() CO do slodzikow - ja jakos nie mam przekonania, wiec gotowanie sernika odlozylam, fruktoza - wlasnie ze wzgledu na nia, nie je sie w I fazie owocow z tego co kojarze ![]() ![]() I jeszcze te myszy - brrrrrrr ![]() Ja dzis twarog chudy z warzywkami, II sniadanie - salatka z tunczyka, obiadokolacja zupa pomidorowa ![]() ![]() No i chudne, powoli, ale codziennie po trochu. Juz przed 7 pojawila sie czworka i sie zmniejsza ![]()
#2619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ************** To ja z puchatkiem spadam na spacerek ![]() ![]()
![]() |
#2620 |
Zakorzenienie
|
subskrybuję
liczę na Waszą pomoc i wsparcie bo niewiele wiem na temat tej diety i nie wiem co mogę a a czego nie mogę jeść
#2621 |
Wtajemniczenie
|
Zobacz na pierwszej stronie watku!
![]() A ja biore mojego duzego miska i idziemy na dlugi spacer poszalec. ![]()
![]() |
#2622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a dzisiaj kolejny eksperyment, zrobilam nalesnika z maki razowej , hmm srednio mi smakowal, ogolnie nie przepadam za nalesnikami, a tej maki to w ogole dziwny smak, no ale coz chyba pora sie przyzwyczaic ![]() no i malowalam dzisiaj kaloryfer, fuj fuj robota
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
witam ponownie
jak tylko udam się na zakupy i zaopatrzę się w te produkty które są dozwolone na I fazie to od razu się do Was przyłączę z więlgachną nadzieją... z tego co juz wiem ![]() za to bardzo rzadko jadam ziemniaki,masło,wędliny,a jogurty słodzone to rzadkość bo po nich jestem jeszcze bardziej głodna... a co serków wiejskich to ja je baardzo lubię ![]()
#2624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2625 | ||
Szara Eminencja
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekam na tate bo nakupił skladników na gołąbki - trzymać kciuki prosze żeby wyszły ![]() ![]() Cytat:
Hej Ahcak! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
jakie pyszności i ta kawa....
![]() A ja popijam herbatkę malinową z żurawiną ![]() Wcześniej zjadłam dwie! bułki razowe - z pestkami dyni i z płatakami owsianymi, i do tego cały serek hohland kanapkowy śmietankowy. Jestem rozczarowana, bo na tym serku nie ma napisane nic o kaloriach, tłuszczach itp. Jest napisane, że w skład wchodzi tłuszcz, ale jaka jest jego zawartośc to yhyyyy porazka jakaś ![]() No ale i tak było warto, smacznie i pysznie. W zanadrzu jeszcze papryka czerwona czeka. ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-10 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zakorzenienie
|
no tak...ja jeszcze dietki nie zaczęłam,ale widzę,że są tam produkty(w każdej fazie) które bardzo lubię
![]() no a jak na razie grzeszę bo za parę dni już się to skończy...
#2628 | |||
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() U mnie już troszkę lepiej, odstawiłam pieczywo, makarony i ryż ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ahcak - jak miło Cię widzieć ![]() ![]() Co do serników, to ja właśnie wczoraj dokończyłam swój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Wtajemniczenie
|
Ale wymeczylam miska i siebie..padam, a raczej padamy.
![]() A pozniej zdaje sie, ze Tz cos wykombinowal i wygral karty do kina na dzisiaj wieczor. Ale jeszcze musze go najpierw dorwac i sie upewnic. ![]() P.s. I co oczywiscie przytrafilo mi sie na spacerze--Zaskroniec przepelzal kolo moich nog..czemu zawsze mi sie to przytrafia..kiedy ja mam fobie.. Ale po 3 latach mieszkania nad Odra pomalu sie zaczynam przyzwyczajac do tego. ![]() Pije druga kawke, tym razem z 1,5% mlekiem. Musze jeszcze cos przekasic i zmykam pod prysznic.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-10 o 12:40 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 | ||||
Zakorzenienie
|
hey jestem już
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. muszę zakupić mąkę razową, nigdy jej nie mskowałam w takich domowych rzeczach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak do sernika dodawałam, ale nie fruktoze a słodzik sypki ![]() ![]() Fru biorę z Ciebie przykłąd i idę po 2 kawusię ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-11-10 o 12:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Rozeznanie
|
Coby się znowu przyzwyczai, że pisuję tutaj, to piszę
![]() Właśnie wszamałam tuńczykowe chili con carne w pracy ![]() Prześledziłam kilka ostatnich stron i nawiązując do nich to Black Bean Brownies jest super, normalnie pyszlinka, i właśnie nie czuć nic a nic fasoli imo Niedługo imieniny, więc ciasteczka owsiane i murzynek fasolowy obowiązkowo ![]() Syropu glukozowo - fruktozowego unikamy na SB tak jak cukru, nawet bardziej, bo gorszy, a fruktoza to cukier z owoców, i tak jak owoce w nadmiarze szkodzą to i ona też, ale jest jednym z najzdrowszych z cukrów. Mam nadzieję, że uda mi się wkupić i zaprzyjaźnić z Wami jak ze starymi Siostrami... może i one kiedyś odwiedzą stare śmieci ![]()
#2632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiscieta czworka jest po siodemce, a nie przed - 74,6 kg ![]() ![]() NO ale po 3 tygodniach, w tym prawie tydzien na SB mam 6,5 kg mniej i moj apetyt rosnie na mniej w miare niejedzenia ![]()
![]() |
#2633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro piszesz że Black Bean Brownies jest super, to koniecznie muszę zrobić...ale nie bardzo wiem jakie to mabyć odtłuszczone mleko w proszku ![]() Ja widziałam w proszku tylko pełnotłuste ![]() Cytat:
![]() ![]() p.s Ja dziś na obiad robię przymiarki do fasolki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie obawiam sie, ze fruktoza nie jest taka zdrowa.
Odkad w Ameryce (u nas mysle, ze tez coraz wiecej tego) do wszystkiego zaczeli dodawac High-fructose-corn sirup, ktory sklada sie z 55% fruktozy i 45% glukozy (normalny cukier 50 na 50) zaczelo sie to ogromne tycie. Jak w tym niemieckim eksperymencie pokazano, ze fruktoza zostaje szybciej zamieniana w tluszcz niz glukoza. I badz tu czlowiek madry czego uzywac. Tak mysle, czy nie popytac kilka dietetykow na ten temat...ale pewnie kazdy ma swoje wlasne zdanie..jak my tez zreszta. Ja znalazlam wszystkie informacje z niemieckich stron, wiec tu sie pewnie nie przydadza, ale dzisiaj znalazlam przypadkowo jeszcze to po angielsku: http://www.grist.org/comments/food/2008/10/17/
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-10 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W koncu powoli zaczely schodzic mi boczki - moja zmora, czekam az przyjdzie czas na uda...
![]() |
#2636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sama fruktoza dodawana w razie potrzeby, gdy się samemu gotuje moim zdaniem jest ok, bo przecież owoce też są zdrowe, tylko nie należy przesadzać, ale połączenie w syropie glukozowo - fruktozowym i to dodawane przez producentów, jest złe. Sądzi też tak Agatston. A jeżeli fruktoza nie, cukier stołowy nie, słodziki nie, to może Xylitol - cukier brzozowy, bardzo niskie IG, bardzo zdrowy, ale droższa rzecz ![]()
![]() |
#2637 | |||
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny, po 2 dniowym szalenstwie odbiło mi się na wadze- mam nadzieję , że chwilowo
![]() dzisiaj i jutro tez pewnie nie bedzie wzorowo- dzisiaj weselo-imprezka, kutro do rodziców - będzie żurek ![]() Cytat:
a poza tym, rzeczywiście prawie na NAs wszystkie, ten weekend działa demobilizująco hmmm ![]() na jak dużej tortownicy robiłaś seniczek?, bo przepis juz podawałaś, tylko muszę go znaleźć, a i jak długo piekłaś i w jakiej temperaturze? upiekłabym sobie serniczek, ale kurcze ten piekarnik gazowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez asiol Czas edycji: 2008-11-10 o 13:59 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam słodzik sypki na bazie aspartamu, który nie jest ani smaczny, ani z pewnością zdrowy ![]() W sumie ja nie dodaję go do kawy czy herbaty, jedynie dodałam go do ciasta ![]() Bardzo mało go stosuje nauczyłam sięjesc i pić gorzkie i to chyba najlepsze rozwiązanie ![]() Cytat:
![]() ja 2 lata temu schudlam ponad 25kg wiem ze mozna...ale też szybko przybrałam na wadze w ciąży z nawiązką...i walczę od nowa ![]()
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może upiecz, na gazowym też powinno się udać ![]() Marzeniątko fajnie że jesteś...super masz nowy avek ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-11-10 o 14:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.