![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Papiloty -wątek zbiorczy :)
A kreicie wlosy na lokosuszarke? bo mam taka w domu i moze bym ja zastosowala wkoncu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
eeeee... ! no ludzie! wątek znowu przygasł;D piszcie coś
![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
próbowałam papiloty na piwo..... za***ista sprawa....
polecam na prawdę .... następnym razem zrobię zdjęcia bo zapomniałam :P
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
nomalnie tak....
ja zmoczyłam włosy... potem jak lekko podeschły najpierw maczałam rękę w piwie.... potem wcierałam to piwo w kosmyk... zawijałam papilot... i tak ze wszystkimi... jak rozpuszczałam to rozdzielałam loki na mniejsze pasma i zakręcałam palcem... włoski błyszczące... lekko sztywne... podkreślam leeekkkkoooo... zapachu nie ma... wietrzeje... jeszcze zbryzgałam odżywką Dove i pachniały ładnie tylko należy unikać deszczu i zmoczenia ![]() radze spróbować... nie dość że fajny efekt to zdrowotny dla włosków ![]()
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Witam Wizażanki (to mój pierwszy post^^ )
![]() Wczoraj pierwszy raz zawinęłam włosy na papiloty. Mam włoski do ramion, lekko pocieniowane na końcach (czytałam gdzieś że to ułatwia kręcenie włosów). Kompletnie nie wiedziałam jak się do tego zabrać a poprzeczytaniu tysiąca porad z neta byłam już totalnie zielona;p Miałam osiem grubszych papilotów, podzieliłam włosy: przedziałek jak do dwóch kitek, każde pasmo po obu stronach głowy na dwa (przedziałek przy uchu) i teraz każde pasmo na dwie części góra dół. (loczki na dole potem podtrzymują te górne i fryzurka ma ładną objętość ) Gwarantuję że nie wyjdzie baranek jeśli nie chcecie takowego efektu;p Miałam wilgotne włosy, wtarłam w nie piankę Loreala a potem mama zawijając mi włosy jeszcze nanosiła piankę na pasma, i zawijała takie wilgotne na papiloty: końcówki na środek papilota, zawijała końcówką włosów do wewnątrz dosyć mocno i zawijała papiota żeby się trzymał. Tak poszłam spać. Papilot mimo tego głupiego wrażenia nie spadnie Wam z włosów ani się nie "poluźni" ![]() A więc: na wilgotne włosy nanosimy piankę: jedną "kulkę" na grzebieniu wczesujemy we włosy. Nie więcej! Podsuszamy, prawie suche pasma zawijamy na papiloty (nia nanosimy już żadnej pianki i innych utrwalaczy typu guma czy coś, ja miałam taki pomysł;p ale to błąd.) Po zdjęciu papilotów (ja zostawiam na noc) rozburzone pasma (lekko rozburzajcie te pasma po papilotach, nie rozdrabniajcie za bardzo włosów, tyle żeby nie było przerw między pasmami ![]() ![]() ![]() ![]() Włos jak jest ciężki to zaraz się prostuje, więc nie ma co z pianką i gumą przesadzać. Ja nałozyłam za duzo i naprawdę szybko fryzurka straciła kształt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
mi wygodniej było (jak miałam dłuższe włosy, teraz niecierpliwie je zapuszczam żeby móc znowu kręcić od czasu do czasu
![]()
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Papiloty:20 zł
Pianka, guma do wł.:20 zł mina taty gdy wychodzisz z papilotami na głowie z łazienki: bezcenna... ![]() Ten szał kolorów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Hmmmm, a więc wczoraj zrobiłam sobie te papiloty ściśle wg przepisu fryzjerki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, trochę nie na temat, ale z kolei nie chcę zakładać nowego wątku, żeby uzyskać jedną konkretna odpowiedź, bo to raczej nie jakiś temat do dyskusji/
A moje pytanie dotyczy takich wałków jak na zdjęciu, jak się je zakłada? ![]()
![]() |
#161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, zapomniałam załadować.
A i jaki efekt można uzyskać dzięki takim wałkom?>
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podbijam wątek i zwracam się z następującym pytaniem: czy któraś z Was (lub np. Waszych znajomych) używa/używała termopapilotów/papilotów elektrycznych?
Proszę napiszcie wszystko co wiecie na ich temat ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Ale masz takie wałki czy zamierzasz kupić? Ja takie mam, właściwie były raz użyte- nie dałam rady założyć na nie włosy :P efekt cieniutkich sprężynek,ale trza mieć raczej krótkie i wyjątkowo cienkie włosy (albo wyjątkowo dużo wałków). Mnie się nigdy nie udało nic z nich zrobić.
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Chciałabym zakręcć włoski na wesele, myślałam o papilotach z gazety lub folii aluminiowej na noc ale wczesniej chcialabym to jakos utrwalic. Wczesniej ktos tu pisał, żę można na piwo i ze są trwałe ale czy to wystarczy, myslalm tez o piance.. tylko teraz kłaśc jedno i drugie czyli np. na wilgotne wlosy piwo potem podsuszyc a potem pianka na kazde pasmo przed kreceniem czy darowac sobie pianke i krecic tylko na piwo wcierane w suche kosmyki??
![]() ![]() ![]()
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
ja zakręciłam pare razy i za kazdym razem inne wyszły
![]() raz takie kręciołki troche je napiankowalam i były spoko raz takie sobie fale a raz takie że szkoda gadac(ale wtedy za długo trzymałam bo całą noc) a dajecie pianke przed zakręceniem czy po? nie wiem jak by bylo lepiej ![]()
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
dziewuszki a wiecie jak uzyskac takie loczki?
http://musicremedy.com/webfiles/arti...wis-05-big.jpg domyslam sie ze walki no ale te pasma takie cienkie;o i jeszcze pytanie czy jesli mam lekko falowane wlosy to kosmetyk do wlosow lokowanych sprawi ze bede miec loczki?
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Craaazygirl używałam wielu kosmetów do włosów kręconych, bo sama takie kiedyś miałam, jednak większość miała po prostu taką nazwę ;D Albo moje włosy są beznadziejne i nic na nie nie działa.
Jedynie odżywka z Matrixa mi cokolwiek pomogła. Można ją stosować też na suche włosy i delikatnie "ugniatać" do góry. Ja mam ogólnie dziwne włosy ![]() A teraz siedzę z papilotami na głowie bo mi się zmiany zapragnęło ![]()
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
ja dość często zakręcam sobie włosy na papiloty, najlepiej wychodzą gdy robię to około godziny 22-23 i gdy wstaję np. o 7:00 do szkoły. wtedy loki nie zdążą mocno się zakręcić, wychodzą fale, czasami jeszcze niewyschnięte, więc wtedy podsuszam suszarką (zimnym strumieniem) i voila. ;]
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Odświeżę trochę wątek.
![]() Ostatnio po raz pierwszy założyłam papiloty na włoski. Efekt końcowy wyszedł świetny, taki jak chciałam, ale chwilowo nie o tym. ![]() Dziewczyny, powiedzcie proszę, jak to ZDJĄĆ? Ponieważ najprawdopodobniej źle się do tego zabrałam (wyglądało to mniej więcej tak, że złapałam papilota za oba końce i próbowałam go "rozkręcić", analogicznie do skręcania) i zajęło mi to prawie godzinę, bo wałki mi się zaplątały we włosy. ![]() Koleżanka mówiła, by przytrzymać pasemko włosów jedną ręką a drugą zdjąć papilota. A jak Wy zdejmujecie?
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
![]()
Hihi, moje loczki po papilotach
![]()
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny to mój pierwszy post tutaj
![]() ![]() i jakich używacie papilotów; tych kolorowych, z pianki czy takich troche bardziej twardych, jakby zbitych? bo ja mam i takie i takie i bardziej wole te drugie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kolorowe, wczoraj sobie pokręciłam i wyszło świetnie, tylko szkoda, że zapomniałam o piance. Efekt po piance po stokroć lepszy, dziś powtarzam operację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
A jeszcze mam pytanko dotyczące zdejmowania papilotów: czy wam też się zdarza wyrwać sobie połowę włosów zanim zejdzie papilot?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
nie mam zadnej techniki opracowanej na zdejmowanie papilotow,
to nic, ze 150 wlosow sobie wyrywam przy tym. ![]()
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Zdarza, zdarza.
![]() ![]() edycja: Właśnie tak zrobiłam dziś rano (mój 3 raz ![]() ![]()
pull me down again and guide me into pain ... Edytowane przez dream-digger Czas edycji: 2008-11-26 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Konto usunięte
|
![]()
A ja zrobiłam sobie kiedyś papiloty i wyszedł baranek;/
http://www.4zl.pl/foto/W002.jpg takich papilotow uzylam;] teraz naszla mnie chec na replay i moze w sobote sie przelamne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
czy zawijacie papiloty do konca znaczy sie do glow.. no wiece o co chodzi?
![]() ja jak tak robie to wyglada jakos "kwadratowo" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja mam swietny sposob na zakrecone wlosy tak nie za mocno robie na noc albo przez caly dzien chodze w zakreconym koczku sprysuje np wlosem w sprayu po 5 h rozplatam i sa piekne zywe loki i do tego nie niszcze wlosow;D
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.