|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić loki prostownicą !!??
ahhh też chce takie loczki bo moje włosy na lokówke zakręcic to nawet fryzjerkom zajmuje godzine ;/
i te z prostownicy sa o wiele ładniejsze... tylko prostownice druga musze zakupić bo ta co mam to słaba i duze płytki ma ;/ a macie może jakies patenty na długie i gęste włosy jak szybko uzyskać taki efekt??
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny coś czuję, że od dziś będę się czynnie udzielała na wizażu
![]() Macie na takie loki patent? moje włosy obecnie są beznadziejne i tylko mega duże uszy powstrzymują mnie od zgolenia się na łyso! Patrzeć na siebie nie mogę!!!!!!!! ![]() dobra zmykam. I tak dużo popisałam jak na 1-szy raz tutaj ![]() Pozdrawiam z Wrocławia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
a u mnie nie wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
witam
![]() czy prostownica gama digital z turmalinami, jonizacja i reg temperatury mozna robic loki? czy ladne wychodza? czy jest ergonomiczna? ![]() pozdraiwam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
kazdą prostownicą zrobisz loczki
![]()
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
Gdy tylko zobaczyłam ten temat, od razu wyjęłam prostownicę i wio!
![]() Na początku nic mi nie wychodziło, włosy robiły się całkowicie proste, dopiero potem zorientowałam się, że muszę bardziej odwrócić prostownicę... i loczki wyszły świetne. Na razie machnęłam tylko trzy razy, tak na próbę i jestem bardzo zadowolona. Cóż za cudowny przyrząd mam w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
A ja próbowałam kilka razy i na różne sposoby kręcić i czasem mi to wychodzi super, a czasem nie jestem zadowolona. Dzisiaj spróbowałam ponownie i nawet ładnie wyszło, ale po pół godzinie już miałam po lokach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!!
mam problem !! ostatnio moja fryzjerka zaproponowala mi ze zrobi mi loki prostownica... to co ona zrobila prostownica z moimi wlosami przeszlo mojo najsmielsze oczekiwania... ani walki ani lokowka nie daje takiego efektu .. Loczki byly idealne... ![]() ![]() Tylko ze moje wlosy sa takie ze po nocy jak wstalam czesc moich wlosow bylo juz lekko wyprostowana. chcialam sobie poprawic te loki wzielam prostownice... i nic,.,. moje wlosy sie wyprostowaly... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Loki na prostownicę!! jak je robic?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
to jest specjalna prostownica do robienia lokow...a moja fryzjerka robila zwykla prostownica
![]()
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
http://www.youtube.com/watch?v=EQzOY...eature=related - tu zobaczysz jak sie to robi. Po prawej stronie masz wyswietlone mase innych filmikow dot. tego jak sie robi loki prostownica. Mam nadzieje, ze pomoglam. x
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Prawda jest taka że nie każda prostownica się do tego nadaje... ja mam 3 prostownice i tylko jedną z nich da się zrobić loki... Bynajmniej nie jest ona specjalna, raczej w niczym nie różni się od innych. Nie mam pojęcia z czego to wynika ale skoro tak się dzieje to chyba nie jest to kwestia umiejętności tylko właśnie tego co trzymasz w ręku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
ee czy ja wiem...mialam dwie prostiownice-wszytskie z najnizszej polki;] wszytskie robily loki;]
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
mi tez się wydaje, że trochę to zależy od prostownicy :/ szybkość i łatwość, ale również myślę , że można loki zrobi każdą, ja próbowałam trzema adlera za 20zł cieniutka ok 1,5cm, mpm ceramiczna i Vidal sasoon, ostatnia jest to najłatwiejsze w wykonaniu, ale wychodziły każda
![]() ![]() ![]() A teraz jeszcze jeden fakt z życia ![]() Remington s 1051 specjalny do robienia loków, prosto szybko łatwo i efekt całodniowy, pierwsze zdjęcie po zrobieniu drugie po całym dniu łazenia w spiętych włosach w mglista pogodę ![]() Edytowane przez Isenia Czas edycji: 2008-11-05 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
od wielu osob słyszałam że świetny jest hegron, zamierzam wypróbować przy najbliższym "kręceniu" ![]() alieen0709, ślicznie wyszły Ci te fale, mimo krótszych włosów, wlaśnie taki efekt chciałabym uzyskać, bo mi włosy już nie chcą więcej rosnąć ![]() jakiej używasz prostownicy??
cel (-15kg)-> ![]() 2 cel -> ![]() Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez em!L!a Czas edycji: 2008-11-06 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Isenia fajne
![]() ![]()
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
A to loczki które zrobiłam siostrze, prostownica rewelka tak łatwiutko się robią, że aż dziw
![]() Edytowane przez Isenia Czas edycji: 2008-11-08 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
remington 1051 jaki ma kolor plytek?kazda prostownica ma biale?a jak znalazlam w internecie fajna fryzure to jak mam to pokazac fryzjerce?wydrukowac\?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Isenia fajniuchne!
![]()
![]() |
#260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ten remington s1051, jest specjalnie do loków płytki ma aż takie wywinięte na boki i jest przy nim dziwne wrażenie, jakby się płytki nie stykały, ale przy kręceniu lub prostowaniu idealnie przesuwa się po włosach, leciusieńko, nie ma momentów, żeby się zacinała ![]() ![]() Dzięki SMV ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj znalazłam ten o to wątek i dzisiaj postanowiłam swoje włosy też zakręcić. No ale mam włosy tak do zapięcia stanika xD Z tyłu głowy wyszły mi śliczne loczki, ale po bokach już się nie chciały zakręcić <hmm> Robiłam na suchych włosach tylko przed nawinięciem na prostownicę pryskałam odżywką Gliss Kur Hair Repair - Włosy jak jedwab. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
nie moge sie doczekac prostownicy z all remington s1041,moze jutro dojdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
180st??
o retyyy strasznie duzo.. ja uzywam na 100st;]
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
mi na 100st nic się nie robi... ani się włosy nie prostują, tym bardziej kręcą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
dziewczyny które mają remington s1051 - powieccie czy on rowniez bardzo dobrze prostuje, bo chce ja sobie kupic i czasem krecic a czasem prostowac zalezy na co bede miala ochote
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
moje loczki
![]()
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
smv - zazdroszczę, mi to się nawet za bardzo kręcić nie chcą przy 180, dopiero przy najwyższej temperaturze (230 st) mam ładny efekt ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
a ja dopiero chcę sobie kupić prostownicę, bo chociaż mam jedną w domu (Vidal Sassoon vs201) to ona nic na moich włosach nie robi, może mam za grube włosy... i właśnie chcę się pokusić na GHD bo znalazłam na allegro http://allegro.pl/item478809114_pros...d_edition.html
ale zastanawiam się czy warto tyle kasy wydawać, a potem się okaże, że i ta moich włosów nie ujarzmi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.