|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnący sabat w Krakowie :)
Dzięki dziewczyny za kolejne udane spotkanie
I znowu moja wish lista wydłużyła się o kolejne zapachy Bvlgari Black - hmm męski, ale dla mnie ostatnio co męskie to bardziej ciekawe i intrygujące. Chcę nosić i już ![]() Rock Crystal - kadzidło, dym, pikantne przyprawy... i trochę jesień. Też mi się marzy, ale z kadzidlanych zapachów stawiam go w kolejce za Kyoto ![]() Costes - na początku odpychający i żałowałam, że się psiknęłam, ale teraz złagodniał i nawet mógłby być... ale jednak nie dla mnie ![]() Tylko tyle przetestowałam "naskórnie", reszta z koreczków... np. Fleurs d'Oranger - musi być piękny na skórze, bo z koreczka był EDIT: Habanitę kupiłam na http://www.fragrancex.com - piszę, bo niektóre dziewczyny pytały, a chyba coś z moją wymową ang. jest nie tak :P
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
I ja dziękuję za przemiłe spotkanie w Waszym towarzystwie.
Chyba największe wrażenie zrobiły na mnie dwa zapachy:Habanita i Rock Crystal. W Habanicie nie było żadnych mokradeł, bagien, czarownic etc.....to piekny wytrawny szypr, wyczułam skórę, cygaro, suszoną śliwkę, kwiaty, w bazie wanilię. Zapach jak dla mnie utrzymany jest w klimatach starych Guerlain'ów. Blizej mu do L'Heure Bleu i Vol de Nuit. Bardzo mi sie podoba Rock Crystal, znajomy zapach mam odczucie,ze juz go kiedyś wąchałam. Teraz bez watpienia na skórze czuję palone drewienko. Nie rzucił na kolana Black Orchid, Armani Prive, Bvlgari Black. Zainteresował bardzo CdG2 Velvet, dziękuje za linka do Habanity. |
|
|
|
|
#693 |
|
rude jest piękne:)
|
Dziewczyny gratuluje udanego spotkania i wiem ,ze nie bedzie zdjec nadworny fotograf sie tlumaczyl
Widze Corko ,ze Habanita nie tylko mnie zauroczyl (czekam na probke i......kto wie)
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
jak miło było się znowu spotkać
ze mną dojechały do domu cztery zapachy, elixir smoka rozwinął się jak elegancka wizytowa garsonka, podoba się ale nie zachwyca, fleurs d'oranger, prawdziwy kwiat pomarańczy, w letnie wieczory musi być cudowny, habanita, nie mogę się zdecydować, dam jej szansę jeszcze na następnym spotkaniu i wreszcie mój numer 1 patchouli no name, przyciąga i odpycha ale nie mogę oderwać nosa od nadgarstka![]() reszta niestety wyparowała, pamiętam, że czarna orchidea mnie nie zachwyciła, a cdg2 to uroczy świeżak ![]() no i mam cudne kolczyki |
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Miło, że spotanie się udało.
|
|
|
|
|
#696 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma za co. Mam nadzieję, że się zakochasz w Alienie. Warto, mimo że nieekonomicznie ![]() Cytat:
Cieszę sie strasznie. Tak coś czułam, że Ci przypadną do gustu. Cytat:
Reniu... tak sobie myślę, że odlewka Habanity to za mało dobrego... gdybyś zamawiała na fragrance, daj znać, też bym się skusiła na flaszeczkę. Dziękuję za bardzo przyjemne spotkanie ) i Rawitę . Tylko stanowczo za krótko. Najbardziej zauroczył mnie zapach... zielonej, jaśminowej sypanej herbaty Szachownica - następnym razem musisz założyć te kolczyki od Irki, są jak stworzone dla Ciebie.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|||
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję udanego spotkania!
|
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Maju bardzo się cieszę, że kolczyki się podobają
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki Asiu Przypomniałam sobie, że testowałam jeszcze Ambrę Etro i bardzo mi się podobała
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny! Jak zwykle było super
Przetestowałam wreszcie Geisha Noir. Spodobała mi się, ale skądś znam tą drzewno-ambrową bazę. Próbowałam Olibana (Shachownico, jakiej on jest marki?). Okazał się zadziwiająco lekki i przestrzenny, szybko też dał się pokonać Kyoto, które lekkomyślnie zaaplikowałam sobie zbyt blisko. Kyoto od zawsze przyciąga mnie i odpycha. Wczoraj upewniłam się, że na razie nie chcę mieć go w swoim zbiorze. Jest w nim jednak jakaś drażniąca mnie dziwna, słodkawa nuta. Oczywiście, wypróbowałam też Habanitę Nie moja, ale doceniam. Nie wystarczyło mi już miejsca na ciele na przypomnienie sobie Bvlgari Black. Pamiętam, że kiedyś bardzo mi się podobała dymno-smolista nuta przewodnia, ale całość zatarła się już w pamięci. Flakon jest urzekający Irkax to na "n" to Navegar
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało sie a jakże i jeszcze zaowocowało w nowe marzenia perfumeryjne ...ale czy to dobrze![]() Cytat:
Gdyby nie to,ze mój limit wydatków został w tym miesiącu przekroczony, nie wahałabym sie długo i podjęła od razu decyzję o zakupie Habanity. Nie wiem czy na początku listopada będzie obowiązywała ta sama cena co teraz. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
Przesyłka jest darmowa niezależnie od kwoty
. Wiem, że tam pisze że powyżej 59$, ale to chyba bez znaczenia - ja nic nie płaciłam a widzę, że na stronie głownej nadal jest ta sama informacja "Free shipping anywhere in the world! Use Coupon code "FREE". Po szczegółowe informacje mogę odesłać do Gothic_Daisy i martwej papugi, one tam bezpośrednio zamawiały, bo ja przez Gothic_Daisy .
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę , że cena będzie ta sama. Dorotka zamawiała Habanitę jeszcze przed naszym poprzednim spotkaniem i kosztowała tyle samo. Mnie też wystarczyłaby 50tka Habanity... na początek ![]() Reniu, Sasiu - przypominać się na początku listopada z tą sprawą?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwi mnie tylko jedno, kurs dolara rośnie
|
|
|
|
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
Reniu, wysłałam PW
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie, czy cena się utrzyma? I Renia ma rację, dolarek idzie w górę, niestety... Cytat:
Jasne, jasne. , poczekam do listopada.
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pytanie, kto mógbły zorganizować takie zakupy?
|
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Ja niestety nie mam doświadczenia w takich zakupach na zagranicznych stronkach
Ale tak jak Sasia - też jestem z tych szybkich Mogę poczekać, ale też mnie już korci.Czy któraś z Was chce jeszcze aktualna ofertę z perfumeria24? Jeśli tak, proszę o maile.
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego nie płaciłam żadnych opłat celnych. Ale od razu zaznaczam - z fragranca przesyłka idzie jako list zwykły, nierejestrowany, więc może się zgubić. Mnie się to nie przydarzyło (odpukać ), ale zawsze niestety istnieje możliwość
|
|
|
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Organizowałam flaszki, ale tylko krajowe, z Quality. Zagramanicznych nigdy.![]() To może uprosimy kogoś doświadczonego...?
|
|
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie tego dolara:
"Na początku przyszłego roku złoty powinien się ustabilizować. Przewidywania rzędu 2,20 - 2,30 za dolara i 3,10 - 3,20 za euro są jak najbardziej realne - dodaje Alfred Adamiec." - z artykułu na gazeta.pl. Ae czy chcecie tyle czekać
|
|
#714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj szkoda że nie ma fotek....
Cytat:
Dlatego też byłabym chętna - jakbyście kupowały, proszę dajcie znać .Niestety nie mam doświadczenia w takich zakupach,ani karty kredytowej ... |
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bez dwóch zdań. Może przeniesiemy się do stosownego wątku, bo nam modki tasaczkiem zaraz wywijać będą...
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
To co? defraudujemy pieniążki już teraz?
![]() I czy ktoś pomógłby nam zrobić te zakupy?
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja trochę off topic - jeśli znacie dobrego krawca/krawcową w Krakowie to proszę - dajcie znać na priv . Chodzi o szycie stroju nietypowego i niecodziennego (nie, nie na Halloween, ale coś w tym stylu heh ).
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
podbijam, bo może już pora pomyśleć o następnym spotkaniu???
|
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem za
![]() Następny weekend?
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

(czekam na probke i......kto wie)

) i Rawitę . Tylko stanowczo za krótko. Najbardziej zauroczył mnie zapach... zielonej, jaśminowej sypanej herbaty 

Ale tak jak Sasia - też jestem z tych szybkich