![]() |
#3811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na Strawberrynet
ale jak się płaci z konta,to chyba zł automatycznie zmieniają się w dolary ,prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
dokladnie, tylko rozne karty roznorako to przeliczaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3813 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
1/ jak klikasz Paypal ze strony truskawy, to pobiera ci dolary (paypal przewalutowuje ze zł i w rzeczywistości wychodzi troszkę więcej, niż Truskawa podaje w rachunku) 2/ można wysłać złotówki Truskawie, bez przewalutowania (będę to praktykować od następnych zakupów, Mariola13 pisała, że tak właśnie robi)- trzeba to robić otwierając Paypal w osobnym oknie- i wtedy wysyłasz tyle, ile Truskawa podała w OC .. i tu leży pies pogrzebany - jak masz kartę, która rozliczana jest w euro, to przewalutuje ci dwukrotnie - najpierw złotówki na Euro, a potem euro na dolary. Gdy zł był bardzo mocny nie miało to zbyt dużego znaczenia, ale teraz to jednak traci się stosunkowo dużo na tej operacji Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-09 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
a skąd mam wiedzieć czy najpierw przelicza się na euro?
![]() poza tym dolar znowu troche spadł, więc aż tak źle nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Nie wiesz w jakiej walucie masz kartę ?
![]() ![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-09 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3816 |
Zakorzenienie
|
ej....chwilę ...ja nie mówie o żadnym paypalu...mówię o zwykłaj karcie z mbanku
![]() Teraz sprawdziłam...mam Visę i visy chyba są przeliczane w dolarach. A mastercard'y w euro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli tę samą perfumę u tego samego sprzedawcy możesz mieć o 10-20 zł taniej, to po co przepłacać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3819 |
kosmitka
|
Rzeczywiście standardowo jest tak, że VISA to usd a mastercard to eur. Tymczasem w mBanku jest nieco inaczej:
http://www.mbank.pl/indywidualny/kar...NTO/index.html
![]() |
![]() |
#3820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mam kartę w mbanku i płaciłam nią na Truskawie używając jak kredytówki (wyszło prawie 20 zł drożej niż wynikało z rachunku) i przez Paypal - wyszło 3 zł drożej. Gdybym się nie pospieszyła i wysłała zł zamiast dolarów zapłaciłabym tyle, ile Truskawka przysłała w OC Z całej tej dyskusji , która zaczęła się od niewinnego pytania " CZY MOŻNA NA TRUSKAWIE PŁACIĆ ZŁOTÓWKAMI" konkluzja jest taka, że można, trzeba mieć tylko kartę kredytową (lub debetową, która umożliwia płatności przez internet). ![]() Albo założyć konto w paypal, na które można przelać pieniądze z konta w banku Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-10 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie uwierzycie, dostałam kochanego Boudoir i nawet UC się nie przyczepił (wysłałam na adres TŻ, w tym samym mieście) a jakby było mi szczęścia mało, przyszła paczka z fragrancex, po 1,5 tygodnia i także bez opłat! (mają szczęście, bo na order confirmation podliczyli mi kwotę jedną, a zapłacic musiałam 9$ więcej -bo kwota pierwsza to była pomyłka, mimo że w historii zamówień u nich nadal ona figuruje jako wpłacona)
![]() ps. jest może wśród przecenionych zapachów jakiś typowo wieczorowy? Zależy mi żeby był mocny, zmysłowy i trwały. Kupiłam w ciemno boudoir (poznam zapach jak mi TŻ dziś przywizie), ale zastanawiam się nad czymś jeszcze ![]() ![]() Edytowane przez Marei Czas edycji: 2008-11-10 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
![]() Do mnie przyszła dzisiaj upragniona paczka z fragrancex, jeszcze sie czaje na obsession night, ale najtaniej wyszło by na whosale, może ktoras planuje zakupy? wyszłaby wysyłka na 2 :P Ale raczej zmuszona bede kupic miniaturke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marei, gratulacje i z jednej strony szkoda, ze sie nie udalo Fragranca od strony PayPala podejsc ( no ale skoro przez UC przeszlo pomyslnie, to jakas rekompensata jest ) ![]() Z resztek promocyjnych Twoim typom odpowiadalby La Perfume Lalique moze Hermes 24 Fraubourg ( jak dla mnie bardzo kobiecy ) Marc Jacobs Blush Intense rowniez jest mocny, wieczorowy, ale raczej na ambrowa nute, a to trzeba lubic ![]() moze Sonia Rykiel Rykiel Woman ( ale tu trwalosc jest rozna, na mnie znikoma, choc znam osobe na ktorej pieknie pachnie ) Virtual, pogratulowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3824 |
BAN stały
|
Dziewczyny a mogę płacić kartą z mbanku do transakcji zagranicznych (ta z rybką)? czy muszę koniecznie podpiąć ją pod paypal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo są jeszcze e-karty ... i nie wiem o której karcie mówisz/piszesz. Zaplacisz każdą zresztą podpięcie pod paypal niweluje koszty , i jest ponoć bezpieczniejsze Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-10 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3826 |
BAN stały
|
Mam obie
![]() ![]() i którą teraz podpiąć pod paypal? ![]() dzięki za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3828 |
BAN stały
|
ok a mogę załadować ją 10 zł? utworzyłam konto zaraz spróbuję podpiąć kartę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- zwykła karta jest rozliczana w euro, więc przy zakupach TRACISZ NA PODWÓJNYM PRZEWALUTOWANIU, z tego względu lepiej chyba podpiąć złotą rybkę (skoro jest w dolarach) jak radzi Mariola13 Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-10 o 18:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3830 |
BAN stały
|
wpisałam wszystko jak trzeba i pojawił się napis "Due to technical issues, your credit card will be verified within 24 hours."
Visa- [odrzucono] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz ustalone limity ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3832 |
BAN stały
|
tzn nie podpinałam delfinka a złotą rybkę
![]() teraz jest ok ale przerzuciłam z delfinka na rybkę 80 zł i nie ma ich na paypalu chyba jestem zbyt ciemna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dobrze, że podpięłaś rybkę Teraz na karcie masz 80 zł i Paypal zabierze Ci pieniądze z niej, gdy będziesz coś kupować Pieniędzy nie ma na paypalu, bo ich tam nie przelewałaś. Możesz to zrobić , ale po co skoro udało Ci się podpiąć kartę? Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-10 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3834 |
BAN stały
|
aaa rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że najpierw zabierają Ci z karty pieniądze, przesyłają kod, który musisz wpisać do konta w Paypal. Wtedy oddają Ci pieniądze. CZUJ SIĘ ZWERYFIKOWANA ![]() Do tego czasu możesz zrobić zakup JEDEN RAZ. Powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3836 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co można zrobić z takim czymś. Dostałam paczkę z Fragrancex. Zamówienie składane po zalogowaniu się na konto, płatność za wysyłkę. Zamówione dwie butelki, bo trzecia miała być gratis. Odebrałam dzisiaj przesyłkę i co? W środku 2 flaszki, brak tej trzeciej ( mimo, że na potwierdzeniu zamówienia widnieje jak byk ), a pod spodem napis : I apologize, but the following items could not ship and were refunded to your original method of payment.
Miałyście tak kiedyś. Przecież w takiej sytuacji taniej by wyszło zamawiać z kodem free ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3837 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
Moze Ci zwrócą za wysyłke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
z tego co rozumiem (mało), to Ci to zwrócą w taich sposob w jaki płaciłaś... hmm.. ciekawe, co wykombinują
![]() Dziekuje, Nasturcjo ![]() A jak pachnie babydoll YSL? ładnie wygląda, nadmiar różu mnie odrzuca, ale ta buteleczka ma w sobie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3839 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam zamówić Sonia Rykiel i przy zamówieniu wyskoczyła informacja, że będzie jako gratis ( zamawiała mi jedna z Wizażanek ). Wyliczyłyśmy, że w takim razie korzystniej będzie zapłacić za wysyłkę niż korzystać z free. Za wysyłkę zapłaciłam 28.95. Nie wiem, czy to za 2 czy 3 flaszki, bo nie wiem jak oni liczą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różowy grejfruit i porzeczka troszke ,fajne letnie wesole i takie kobieco-dziewczęce, trwale Co nowego na Strawberry ? Jakieś oferty mega kuszące? Poprosze o szybkie info-bilans
hmm...mówię Wam w sekrecie ![]() Mieszkam w Elfolandii ![]() Edytowane przez neonka28 Czas edycji: 2008-11-10 o 23:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.