Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-10, 23:35   #31
anna1593
Raczkowanie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny wybaczcie ale mam jeszcze jedno pytanie,
przy tym badaniu 75 g glukozy oddaje się krew na czczo i potem po dwóch godzinach drugi raz? czy po godzinie też i w sumie trzy razy się oddaje krew?
powiem tak, minimum 2 razy musza pobrac, bo istotny jest pomiar glukozy w 120 minucie no i na czczo. ale mozna i 3 razy, co nie jest bledem. to chyba zalezy od laboratorium.jak mialam kiedys dlugo przed ciaza test obciazenia glukoza 75g to bylam 3 razy w zyle kluta. aa, no i lepiej jak pobieraja krew z zyly niz gdy jest to pomiar z glukometru, a z czyms takim tez sie spotkalam.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55

Edytowane przez anna1593
Czas edycji: 2008-11-11 o 00:25
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 23:43   #32
anna1593
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
siobhan nie wiedziałam ,ze wbrew mojej woli moga mnie przywiazac pasami do łozka przeciez to nie oddział psychiatryczny. straszne.
to ja bede grzeczna
a z ta elastycznoscią krocza to faktycznie ciekawe,wydaje mi sie ze naprawde sporo zalezy od połoznej .
sory za post pod postem

dziwne z tym przywiazywaniem niewspolpracujacej pacjentki. ogolnie osobe mozna spacyfikowac nie tylko na oddziale psychiatrycznym, ale tylko gdy zagaza zdrowiu lub zyciu swojemu badz innych, bezpieczenstwu otoczenia, mienia i zakloca powaznie funkcjonowanie oddzialu

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 23:45   #33
Rustamka
Przyczajenie

Witajcie tak sobie was podczytuje z nudow mam nadzieje ze nie macie nci praeciwko Milo poczytac jak inni przezywaja to samo co ja jeszcze niedawno
Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Dzidziol dalej jest niespodzianka, wiec bedzie:
Pawel Malachy lub Marta Orla, pozyjemy zobaczymy.
Oba fajne Imiona Ja mam naimie Marta a moj Mąz Paweł hihih

Co do Nacinania krocza...Ja rodzilam w Irlandii Północnej i sama peklam Natan wazyl 3540 i mial 54 cm mialam za,lozone 6 szwow i za tydzien byly juz przeszłoscia Na drugi dzien moglam spokojnie siadac Nawet nie wiem kiedy popekalam Nie czulam tego podczas partych

Rustamka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 07:20   #34
Paula__22
Raczkowanie

Melduje sie i ja na nowym wątku.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 09:05   #35
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Melduje sie i ja na nowym wątku.

i ja
Stary 2008-11-11, 09:40   #36
Stokrotka81
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki ja tez sie melduje
Stary 2008-11-11, 09:50   #37
milajo
Raczkowanie

Melduję się i ja!
Rzdko piszę ale codziennie czytam. Przepraszam :/ W sobote biorę slub - także mam mały sajgon Szczególnie ze wiele rzeczy zostało na ostatnią chwilę - jak choćby suknia która trzeba dopasować na rosnący brzuchol więc najlepiej to zrobić w ostatnich dniach przed.

Pani z herbatą - bardzo prosze o dopisanie mojego imienia - Zuzanna , wieku 25 lat oraz imienia dla dziewczynki - Krysia. Z góry bardzo bardzo dziękuję.

Tak Wam się pochwalę że otworzyli u mnie w mieścinie superowy lumpeks - tzn "duże" ciuchy sa tragiczne - ale małe -ech..marzenie Mam już pełen wielki wiklinowy kosz ubranek - i to większośc next, gap itp Nawet kombinezonik Nexta tam kupiłam także większośc ciuchowuch spraw mam za sobą. Nie mamy wózka - ale wiemy już jaki kupimy. Wybraliśmy Pocco Country - może któraś coś słyszała o tym modelu?
Bo my mieszkamy generalnie w górach w lesie - gdzie nie ma drogi asfaltowej i musimy mieć naprawde tetrenowy wózek. No i pan w sklepie Swiat Dziecka w Warszawie uświadomił nas, że większośc wózków, nawet tych na dużych pompowanych kołach jest nieamortyzowanych - i najbardziej nadaja się do jazdy po galeriach handlowych. I ze jedynym produtkem na naszym rynku, który naprawde jest terenowy i mu kółko nie odpadnie jest własnie Pocco Country. Niezbyt ten wózek ładny...ale jeśli tylko on ma się tu u nas sprawdzić? Może słyszałyście cos o nim?

Aha i mam jeszcze jedno pytanie - jak można obliczyc przebyte tygodnie ciązy - jeśli ma się tylko termin z USG bo cykle miałam bardzo nieregularne i z OM wychodziłaby jakaś bzdura? Bo gdzies się pogubiłam po drodze i nie wiem który to już tydzień Wiem że okolice 25 - 26 Może któraś pomoże? Termin mam na 21 lutego (około). Dziekuje z góry jak ktos umie mi pomóc Bo sprawdzałam na róznych stronkach i na kazdej i co innego wychodzi :/

No to pozdrawiam gorąco - i lece robić próbę śłubnego makijażu bo kosmetyczka mnie zawiodła Oj i to bardzo Dlatego jestem uzbrojona po zęby w pacykacze i idę próbowac
milajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 09:54   #38
passionfruit
Zakorzenienie

Ja również się melduję. Co do przywiązywania to uuu niech tylko ktoś spróbuje. Jam prawnik jest i znam swoje praa i potrafie o nie powalczyć.
Stary 2008-11-11, 10:05   #39
pani z herbata
Zadomowienie

zanka ja mialam krew poibierana 3x, naczczo, godzine po wypiciu i 2h po wypiciu

z tym nacinaniem to faktycznie dziwna rozbierznosc: tutaj mowia ze rana o nierownych brzegach a wiec wtedy kiedy sie popeka szybciej sie goi niz rana nacinana
wiec jesli chodzi o mnie to kamien z serca ze mi tu nikt na sile niczego nie zrobi jak bede chciala to na stojaco urodze, a od mojego krocza wara!

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 10:17   #40
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
dziwne z tym przywiazywaniem niewspolpracujacej pacjentki. ogolnie osobe mozna spacyfikowac nie tylko na oddziale psychiatrycznym, ale tylko gdy zagaza zdrowiu lub zyciu swojemu badz innych, bezpieczenstwu otoczenia, mienia i zakloca powaznie funkcjonowanie oddzialu
Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja również się melduję. Co do przywiązywania to uuu niech tylko ktoś spróbuje. Jam prawnik jest i znam swoje praa i potrafie o nie powalczyć.
Z drugiej tez strony zawsze moga Ci sprzedac kawalek, ze dla Pani to bedzie lepiej - tak bylo w ich wypadku. Przekonali meza, ze tak musi byc, bo ona tego wymaga, a ze chciala rodzic inaczej niz sie personelowi widzialo, to dali jej uspokajacza, po czym mogli robic, co im sie zywnie podobalo. W takich wypadkach nie mozna niestety powiedzie, ze w takim ukladzie to ja dziekuje i ide rodzic do innego szpitala. Wykorzystuja sytuacje, bo jestesmy juz bez wyjscia....

Cytat:
Napisane przez Rustamka Pokaż wiadomość
Co do Nacinania krocza...Ja rodzilam w Irlandii Północnej i sama peklam Natan wazyl 3540 i mial 54 cm mialam za,lozone 6 szwow i za tydzien byly juz przeszłoscia Na drugi dzien moglam spokojnie siadac Nawet nie wiem kiedy popekalam Nie czulam tego podczas partych
Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
z tym nacinaniem to faktycznie dziwna rozbierznosc: tutaj mowia ze rana o nierownych brzegach a wiec wtedy kiedy sie popeka szybciej sie goi niz rana nacinana
wiec jesli chodzi o mnie to kamien z serca ze mi tu nikt na sile niczego nie zrobi jak bede chciala to na stojaco urodze, a od mojego krocza wara!
No wlasnie, mnie sie tez zawsze tak wydawalo, ale ze mnie lekarz zaden
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 10:38   #41
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Niechby tylko spróbowali mnie przywiązać

Całe szczęście u mnie w szpitalu panuje wiek XXI, więc powinno sie obyć bez takich ekscesów... Poza tym to przy moim Mężulku to chyba by raczej nie próbowali A tak na serio to pierwszy poród miałam na taboreciku i teraz też zamierzam... grawitacja przyspiesza porodzik

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 10:46   #42
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
A tak na serio to pierwszy poród miałam na taboreciku i teraz też zamierzam... grawitacja przyspiesza porodzik
Ciekawe jak to u mnie bedzie...
Jak narazie najwygodniej mi w kolankowo-lokciowej, czasami sobie tak odpoczywam po pracy, ale przy porodzie moze sie to zmienic....
Nie nastawiam sie na nic, aby byc bardziej elastyczna i sie nie zawiesc...
Zobaczymy, jeszcze jakies 6- 7 tyg
Stary 2008-11-11, 10:53   #43
nimfetka
Zadomowienie

melduje sie i Nimfetka

Dziewczyny zobaczcie jak to szybko leci.....juz dwa ,trzy m-ce i bedziemy mieć dzieciaczki przy sobie

Jutro ide na gluzkozę 75 ,w tamtym tyg robiłam 50 ale nie wyszła najlepiej a termin u lekarza mam dopiero na 24 wiec wole sobie zrobic przed wizyta ,żeby miał pełny obraz.
Zmieniłam juz lekarza tzn własnie tego 24 ide pierwszy raz do Juszczyka -jest ordynatorem szpitala w którym chcę rodziś (ujastek).Boshe jak ja mam dosyć zmian lekarzy.....
tokso a teraz moze jeszcze cukrzyca ciązowa

Dziewczyny czy któraś z Was miała badź ma cukrzycę w ciazy???
Stary 2008-11-11, 10:58   #44
Kasia.234
Rozeznanie

to i ja się melduję w nowym wątku

ja już po badaniu krzywej cukrowej, na szczęście tylko 50, ale wszystko wyszło ok
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 12:16   #45
g85
Raczkowanie

Ja tez sie melduje na nowym watku. Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 13:27   #46
nimfetka
Zadomowienie

troszke mody ciążowej na jesienne i zimowe dnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6154441b86119a9b.jpg (18,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 456169756.jpg (18,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg TP36.jpg (20,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg TP36_1.jpg (19,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg TP37.jpg (20,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg TP37_1.jpg (21,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-11-11, 13:30   #47
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
zanka ja mialam krew poibierana 3x, naczczo, godzine po wypiciu i 2h po wypiciu

Pani z herbatą dobre nastawienie tyle,że u nas w Kochanej Polsce za dużo do gadania nie mamy

A co dziewczyny ze znieczuleniem ???czy któras z Was jest na 100% ,że chce rodzić bez znieczulenia czy warto dać kilka stówek i uniknąć wielkiego bólu????
Stary 2008-11-11, 13:37   #48
Rustamka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość

A co dziewczyny ze znieczuleniem ???czy któras z Was jest na 100% ,że chce rodzić bez znieczulenia czy warto dać kilka stówek i uniknąć wielkiego bólu????
Ja bylam gotowa na to rzby rodzic bez zniecuzlenia ale jak przyszloc o do czego to sie darlam ze chce epidural... nio jednak rozwarcie bylo juz za duze i urodzilam bez ... w sumie tylko na gazie tkory bardziej otumaniul niz niwelowal bol ale to zawsze cos
Mysle ze w razie czego zrobic sobie zaplecze do znieczulenia

Moda ciązowa swietna... tylko ja mialam takie rzmiary ze chyba nic by na mnie nie pasowalo hihih

Rustamka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 14:21   #49
hooba
Raczkowanie

To i ja się melduje na drugiej części wątku. Czytam Was na bieżąco ale jakoś weny do pisania nie mam. Pozdrawiam wszystkie mamuśki.
Stary 2008-11-11, 14:49   #50
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Czesc mamuski!

Moda ciazowa... jednak w ciazy kobiety tez moga fajnie sie ubrac... to dlaczego ja wygladam jak obszarpaniec. Dzisiaj musialam wyskoczyc na chwile na zakupy i stwierdzilam w sklepie, ze wygladam jak niechluj. Spodnie ciazowe rozciagnely sie od noszenia i zjezdzaja mi z tylka ciagnac sie po ziemi. Zadne buty nie pasuja mi do tych spodni. Kurtka sie nie dopina. Paski w torebce rozwalily mi sie w sklepie. Ehh, szkoda gadac!
Jutro jade na zakupy, bo w sobote mam impreze i nie wiem co ja na siebie zaloze.

Tak sie ciagle zastanawialam jak lepiej rodzic. W sumie bardziej bylam przekonana do porodu naturalnego, ale nie moglam zdecydowac sie na 100 %. A teraz sprawa sama sie rozwiazuje, a ja martwie sie jeszcze bardziej.
Jak moje malenstwo nie przyjmie pozycji na nietoperza to beda mnie kroili. Boje sie, bo nigby poza swoimi narodzinami i odwiedzinami nie bylam w szpitalu.
Lekarka i polozna mowily mi jednak wczoraj, ze niepotrzebnie kobiety w ciazy stresuja sie porodem. I objetnie czy to porod naturalny czy cesarskie ciecie. Twierdza, ze sa porody, ktore przebiegaja szybko i sprawnie. No i powiedzialy, ze to zadna kara i tortura dla kobiety, wiec nawet jesli poboli mocno to jest to cena za mozliwosc posiadania czegos bezcennego - malutkiego szkraba.
I tak sobie mysle, ze tego bede sie trzymac. A dla samej mozliwosci tulenia naszego malego synka zniose wszystko.
Damy rade dziewczyny. Oby tylko nasze dzieciaczki byly zdrowe.
U mnie to juz za 2,5 miesiaca z tym rozpakowywaniem
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 15:31   #51
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
Pani z herbatą dobre nastawienie tyle,że u nas w Kochanej Polsce za dużo do gadania nie mamy

ja robie tak ,ze wczesniej załatwiam sobie znieczulenie zzo ,tak niestety trzeba bo anastezjolog nie bedzie siedział w szpitalu i czekał na rodzaca,wiec namiary mam i jak cos sie zacznie wtedy dzwonie.
druga sprawa taka ,ze jezeli powiedza mi ze poród bedzie trwał naprzykład 2 godziny to nie chce znieczulenia ,nie warto.
a jezeli okaze sie ,ze długa droga ...to poprosze o zoo ,po co sie meczyc.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 15:34   #52
Seviljanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nimfa83 Pokaż wiadomość
No i powiedzialy, ze to zadna kara i tortura dla kobiety, wiec nawet jesli poboli mocno to jest to cena za mozliwosc posiadania czegos bezcennego - malutkiego szkraba.
I tak sobie mysle, ze tego bede sie trzymac. A dla samej mozliwosci tulenia naszego malego synka zniose wszystko.
Damy rade dziewczyny. Oby tylko nasze dzieciaczki byly zdrowe.
U mnie to juz za 2,5 miesiaca z tym rozpakowywaniem
Podpisuję się pod tymi słowami całym sercem Nimfa.

Nie mam pojęcia, jak będę rodzić i jak bym chciała. Pewnie to nierozsądne ale zaufam personelowi szpitala i zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu. Nie chcę się nastawiać ani nic analizować. Najważniejsze, że będę miała swojego własnego Synka, moje wyczekane szczęście. Poród to nie spacerek ale zniosę wszystko dla niego. Byle był zdrowy
Stary 2008-11-11, 16:10   #53
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
ja robie tak ,ze wczesniej załatwiam sobie znieczulenie zzo ,tak niestety trzeba bo anastezjolog nie bedzie siedział w szpitalu i czekał na rodzaca,wiec namiary mam i jak cos sie zacznie wtedy dzwonie.
druga sprawa taka ,ze jezeli powiedza mi ze poród bedzie trwał naprzykład 2 godziny to nie chce znieczulenia ,nie warto.
a jezeli okaze sie ,ze długa droga ...to poprosze o zoo ,po co sie meczyc.
Królowaa, zgadzam sie z Toba w 100%
Jezeli uda mi sie wytrzymac w domu dosc dlugo i akcja bedzie szybko postepowac to postaram sie bez znieczulenia lub tylko na gas&air a jak bede sie meczyc jak moja mama po 20h ze mna i z bratem 18h to biore epidural bez 2 zdan.
Zycie pokaze.

Na szczescie u nas w szpitalu musi byc anestezjolog na dyzuze, wiec znieczulenie powinnam dostac. Pozostaje mi sie tylko modlic by wszytskie grudniówki i styczniówki nie rozpakowywaly sie w tym samym czasie :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 18:02   #54
kellysss
Zakorzenienie

Red face Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Mi też sie wydaje że chyba zniosę wszystko dla tego mojego szkraba...
I chyba dam rade bez znieczulenia...
Sama niewiem ...ale jakoś pozytywnie podchodze do porodu...
Przecież nie ja pierwsza rodze..

Damy radę dziewczyny !!!! Nic się nie bujcie...

Stary 2008-11-11, 18:07   #55
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Tez do porodu jestem pozytywnie nastawiona za dlugo czekalam na synka aby teraz sie przejmowac zobaczymy blizej stycznia
Ale sie nudze tz cos chorobsko bierze lezy padniety a ja nie mam co z soba zrobic ... nienawidze takiej nudy i nierobstwa ...

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:37   #56
pani z herbata
Zadomowienie

dziewczyny wam tez tak brzuch twardnieje??

mam na mysli ze owszem jak malasie wypnie to z tej storny jest oczywiscie twardo ale czesto miewam tak ze caly brzuch napiety i twardy a Polki nie mog wyczuc w ogole

Stary 2008-11-11, 18:49   #57
j.kwiatek
Raczkowanie

Myślałam, że nie ma nic nudniejszego od siedzenia w domu. Myliłam się. Nudniejsze jest leżenie. Na szczęście lekarz złagodził wyrok i mogę czasem wstać. Z nudów skończyłam kocyk dla mojej Ewci. Zaczęłam go dziergać, jak tylko dowiedziałam się o ciąży Dobrze, że skończyłam przed porodem. Fota w załączniku - chwalę się
A jako bonus mój ostatni zakup upolowany w przeszperach za całe 10 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kocyk 001.jpg (38,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kocyk 004mały.jpg (64,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kocyk 005mały.jpg (69,7 KB, 33 załadowań)

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:57   #58
pani z herbata
Zadomowienie

fiu fiu jaki kocyk

Stary 2008-11-11, 18:59   #59
g85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez j.kwiatek Pokaż wiadomość
Myślałam, że nie ma nic nudniejszego od siedzenia w domu. Myliłam się. Nudniejsze jest leżenie. Na szczęście lekarz złagodził wyrok i mogę czasem wstać. Z nudów skończyłam kocyk dla mojej Ewci. Zaczęłam go dziergać, jak tylko dowiedziałam się o ciąży Dobrze, że skończyłam przed porodem. Fota w załączniku - chwalę się
A jako bonus mój ostatni zakup upolowany w przeszperach za całe 10 zł
j.kwiatek - Sliczny kocyk. Gratuluje cierpliwosci
Stary 2008-11-11, 19:08   #60
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez j.kwiatek Pokaż wiadomość
Z nudów skończyłam kocyk dla mojej Ewci. Zaczęłam go dziergać, jak tylko dowiedziałam się o ciąży Dobrze, że skończyłam przed porodem. Fota w załączniku - chwalę się
No proszę jaka zdolna mama kocyk śliczny, kombinezonik zreszta tez

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości