|
|
#1231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
ja stosuję kawę sypaną, prosto z torebki, nie fusy po zalanej wrzątkiem - mieszam ją ze śmietaną i stosuję na całe ciało z twarzą włącznie i efekty są cudne
Mam pytanie - czy kosmetyki mincera nadają się dla cery dojrzałej? Zauważyłam, że jest wręcz ogromna różnica w cenie między tymi sprzedawanymi w aptece w opakowaniach, a tymi sprzedawanymi w sklepie kosmetycznym ale bez opakowań /te ostatnie kosztują nawet 4 - 6 zł./ . Czy z ich oryginalnością wsio ok? Jest mało komentarzy na KWC, może więc ktoś mi powie czy są skuteczne na poszerzone naczynka na polikach?
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
pranie-mielona kawa!! NIE rozpuszczalan, nie ziarna.
|
|
|
|
#1233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
(jest drobno zmielona) ale ja najbardziej lubię z zaparzonej specjalnie do tego celu "małej czarnej" z biedronki bo jest dosyć mocny i wychodzi tanio
|
||
|
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki, jestescie boskie
Siedze wlasnie z zoltkiem na lbie, a wieczorem nasmaruje sie kawa. A kiedys myslalam, ze pielegnacja musi duzo kosztowac... |
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam....tylko jak tu krem na grubo, na stópki i skarpety...mając faceta obok
.....
|
|
|
|
#1236 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1237 | |
|
jak promyczek słońca....
|
Cytat:
Będzie zadowolony, że on też będzie zadbany. Mój uwielbia jak koło niego coś robię. Raz na jakiś czas, nie to, że non-stop. Na przykład maseczka czy kremik albo balsamik. Ale mimo wszystko sekreciki też mam, jak intymna depilacja czy coś
|
|
|
#1238 |
|
Rozeznanie
|
każda kobietka chce być tą naj
|
|
|
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
1. Dbanie o siebie również od środka tj. rano sok z jednej wyciśniętej cytryny..potem koktajl mleko + banan + kiwi lub inny owoc..potem płatki owsiane ze słonecznikiem, rodzynkami z mlekiem
W ciągu dnia przegryzam migdały, suszone morele, daktyle 2. Dokładne szorowanie ząbków szczoteczką mechaniczną + nitka do zębów 3. Raz do roku wybielanie ząbków metodą nakładkową 4. Dokładny makijaż raczej w stylu nude look na bazie naturalnych składników 5. Peeling do twarzy drobnoziarnisty - ostatnio z firmy AA 6. Dwa trzy razy w tygodniu szoruję ciało rękawicą z wełny wielbłąda tzw. kese, którą kupiłam będąc w Tunezji - w łaźni tureckiej pewna tunezyjka powiedziała mi że tak arabki dbają o swoje ciało - a mają naprawdę zadbane .. skóra jest miękka i włoski w końcu nie wrastają 7. Krem nawilżający z filtrem 8. Dobry balsam do ciała - teraz mam biotherm 9. Zawsze mam pomalowane paznokcie dłoni i stóp - zawsze 10. Szampony nawilżające do włosów 11. Witaminy + tran 12. Ładna bielizna i delikatna koszulka do spania |
|
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
1. Płuczę włosy zimną wodą
2. Przynajmniej 1x w tyg stosuję peeling całego ciała oraz twarzy 3. Peeling twarzy ZAWSZE kończę nałożeniem bogatej w konsystencję maseczki 4. Używam różu ![]() 5. Nigdy nie chodzę spać w makijażu 6. Staram się nie przeklinać 7. Dbam o kondycję 8. Noszę częściej spódnice i buty na obcasach niż spodnie i buty sportowe
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
no.. do nocy czytałam ten wątek :P
te wszytskie sposoby na bycie naj stały się dla mnie inspiracją, mam juz osobny plik z Waszymi patentami ![]() dzięki Wam serdeczne
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko zależy od tego jaką masz cerę Sigilo. W przypadku naczynkowej kategorycznie NIE niestety.
|
|
|
|
#1243 |
|
Raczkowanie
|
Przed nałożeniem lakieru na paznokcie odtłuszczam je - przemywam wacikiem nasączonym zmywaczem do paznokci .. lakier dobrze wtedy trzyma
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba że chodzi o wygląd
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
To ja podbiję wątek i wypiszę moje patenty:
(Mam 17 lat, cerę mieszaną, włosy raczej proste.) Włosy:
Twarz:
Ciało:
Dłonie/stopy:
Ogólne:
I'd love to stay and chat, but you're a total bi*ch. wymiana książek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155 Edytowane przez kas!a Czas edycji: 2008-11-09 o 18:21 |
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
chodzi o pilnik jak się domyślam
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1249 |
|
Przyczajenie
|
Huh, przebrnęłam przez wątek
dwa dni mi to zajęło! na początek wielkie dzięki dla Was, kobietki. na forum trafiłam przypadkiem, ale ten wątek zmieni moje życie na duuużo lepsze część z tych patentów była mi już wcześniej znana, gorzej z wprowadzaniem ich w życie... jednak Wasze nastawienie no no, jestem pod ogromnym wrażeniem, dostałam porządnego kopa psychicznego i zmobilizowało mnie to ja polecam mój sposób na wolny dzień [albo przynajmniej pare wolnych godzin] na kilka porcji w jednym: pod prysznicem porządny peeling [mieszam co mam pod ręką, kawę z peelingiem kosmetycznym, do tego żel albo oliwka] masaż całego ciałka, po wyjściu glinka lub balsam ujędrniający, zawinąć dokładnie folią spożywczą ciepłe portki, bluza, na stopki ful kremu i skarpety -jak się wszystko pięknie wchłania pod wpływem ciepła, cud miód malina! na włoski odżywka i też dobrze owinąć, na twarz maseczka, jak łapki już zbędne to też kremik i w rękawiczki.w takim stanie zasiadam z herbatką przed tv na jakiś dobry film, albo włączam ulubioną kapelę i przeglądam fora w necie ![]() chciałabym też gorrrąco polecić peelingi SABON!!! [innych produktów firmy jeszcze nie testowałam] ostrzegam, że jest to wydatek na grubą kieszeń, ale w razie przypływu gotówki naprawdę warto! są to kosmetyki z naturalnych składników, efekt niesamowity, skóra dosłownie aksamitna, cięzko przestać siebie samej gładzić:P a ten zapach! raczej używam tylko przed specjalnymi okazjami albo spotkaniem z TŻ, ale słoiczek jest dosyć duży i wydajny, a TŻ poprostu nie może się odkleić poza tym wręcz uwielbiam odwiedzać sklep SABON [Wrocek, Kiełbaśnicza], wspaniała obsługa, można testować produkty, no i klimat ![]() szczerze i absolutnie namawiam do wypróbowania, ja się już nigdy z tą marką nie rozstanę pozdrawiam Wizażanki
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
sub
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatem albo masz taki styl pisania, albo to jest reklama
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
bez przesady. ja mam fioła na punkcie biodermy sensibio H20 i pisałabym tak samo. zachwalanie a reklama to co innego.
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Różnica może być czasem niewyczuwalna. W tym przypadku jednak podejrzewałabym reklamę
nazwa sklepu, miasto, ulica, taaakie pochwały. No i dwa posty użytkowniczki ;]
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Rozeznanie
|
Własnie też szukałam ostatnio składów produktów Sabon ale nigdzie nie mogłam znaleść - może komuś sie uda albo bedzie się chciało komus kto posiada cos z Sabon przepisać skład
|
|
|
|
#1256 |
|
Rozeznanie
|
To teraz ja coś napiszę:
-gdy skończy mi się mleczko do demakijażu,lub akurat nie mam przy sobie,używam kremu nivea.Może tak dokładnie nie oczyści ale lepsze to niż nic -gdy mam tylko trochę czasu wolnego,myję buźkę,poćwiczę,prysznic,k siążeczka i poleżeć,pospać-nic tak na mnie nie działa -na nerwy bieganie.Jak się tak przebiegnę to jakby mi ktoś 2kg problemów odjął -gdy nie ma okazji staram się nie malować np.gdy idę do przyjaciółki na kawę która mieszka w pobliżu -gdy już ubiorę rajstopy to pryskam je lakierem do włosów.Dzięki temu nie muszę ich tak często poprawiać,nie spadają ![]() -codziennie jem Aktivię.Warto nawet dla samego smaku,chociaż u mnie widać efekty ![]() -skupić się na swoich zaletach,a nie wadach -gdy mam suprise na twarzy to smaruję maścią ichtiolową,wyciąga ropę i zakrywa przez co nie widzę i nie wyciskam ![]() -gdy maluję usta ciemną pomadką aby nie mieć jej na zębach wkładam palca do buzi i wyciera o niego tą pomadkę z środka ust.Nie wiem czy mnie zrozumieliście ![]() -po umyciu włosków,czekam aż są prawie suche i dopiero rozczesuję i daję trochę jedwabiu.Są gładziutkie i się nie puszą -zawsze mam przy sobie chusteczki higieniczne -nie palę,rzadko zdarza mi się teraz pić-kiedyś jakoś częściej -nie ubieram się na sportowa,poprostu nie lubię -nie wtrącam się do czyiś konfliktów,nie swatam nikogo na siłę,nie odzywam się nie pytana -sudokrem na podrażnienia po goleniu -utwardzacz na paznokcie.Zawsze -w zimę gdy zdarza mi się wrócić późno i nie chce mi się myć włosów,to ustawiam sobie budzik na wcześnie rano.Budzę się,idę umyć włosy,i dalej w kimę.Jak wstanę już nie są takie mokre,albo nawet suche.Oczywiście jak się kładę z mokrymi to staram się spać na boku aby ich nie niszczyć.Wtedy nie muszę ich męczyć suszarką. -wciągam brzuch,chodzę wyprostowana -gdy mam ochotę na coś słodkiego robię sobie galaretkę,jeśli jestem gdzieś na mieście kupuję milkywaya-uwielbiam,i nie jest taki duży jak inne batony przez co mam mniejszy grzech hehehe
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1259 |
|
Przyczajenie
|
no wiecie co
nawet ja sama bym siebie nie podejrzewała o coś takiego ![]() nie znam się na chemii więc nie wiem jaki jest skład, za to wypróbowałam na sobie i efekt jest jak dla mnie bomba. a sam sklep poleciłam, bo mimo wszystko cena jest wysoka i nie wydałabym w życiu takiej kasy w ciemno, a po prostu na miejscu można samemu sprawdzić, jak to działa. tak, mam 2 posty, bo jak już pisałam trafiłam na to forum przypadkiem, niedługo przed tym jak napisałam tę wiadomość. i jakoś Waszych ochów i achów nad kosmetykami nie traktuję jako reklamy
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i opinia,ze komus pasuje tez nie do konca przekonuje a dlaczego?poniewaz kazda cera jest inna,jej wymagania/problemy itd. wiec warto podeprzec sie skladem INCI.Rozumiem,ze uzywasz tego kosmetyku tak?bo jezeli tak to mozesz podac Nam sklad INCI chyba,ze masz dostep do aparatu to pomocne bedzie zdjecie
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

. Czy z ich oryginalnością wsio ok? Jest mało komentarzy na KWC, może więc ktoś mi powie czy są skuteczne na poszerzone naczynka na polikach?

(jest drobno zmielona) ale ja najbardziej lubię z zaparzonej specjalnie do tego celu "małej czarnej" z biedronki bo jest dosyć mocny i wychodzi tanio
Siedze wlasnie z zoltkiem na lbie, a wieczorem nasmaruje sie kawa. A kiedys myslalam, ze pielegnacja musi duzo kosztowac...
.....