![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Strój narciarski
Ja zaczęłam przygode z nartami od nart
![]() ![]() kurteczke mam z rossignola, spodnie z peak performance, rekawiczki tez rossignol, kilka czapek na rozne okazje,nie mam zielonego pojecia o membranach itd. Wiem jedno sa super cieple i wygodne a co najwazniejsze to to ze sa sliczne i pasuja do siebie. Wszystko kupował mi mąż ktory szusuje juz cwierc wieku. Ps.czekam na moj drugi sezon bo narazie to jezdze bardziej w gore jak w dol.Uważajcie na mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Może podłączę się do tematu. W tym roku jadę z chłopakiem do Zakopca na kilka dni i chcielibyśmy oboje pierwszy raz w życiu stanąć na nartach i choć na oślej łączce sobie pośmigać. I tu zaczynają się schody.. Narty owszem, mogę sobie wypożyczyć, ale skąd mam wziąść odpowiedni strój na początek, który nie będzie kosztował mojego całego studenckiego budrzetu? Jaki ma być ten strój? A jeszcze o nartach? jakie mają być (170 cm wzrostu, 67kg). Pozatym, to pewnie głupie pytanie, ale czy przez te 7 dni w górch zdążę chociaz jako tako opanować podstawy jazdy? Co powinnam jeszcze wiedziec zaczynając swoją przygodę z nartami? Po prostu chcę spróbować jazdy na nartach , bez całkowitego pozbywania się oszczędności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Hej, ja również debiutuję w tym roku i chciałam się dopytać o bieliznę - jaka, jakiej firmy i za ile?
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
buty miałam przedpotopowe po mamie uwczesnego TZ...i co i jakoś się nauczyłam...w 7 dni ![]() Poszukaj na allegro..moze znajdzisz coś w przystępnej cenie, sprawdz ceny w sklepach. To czy sie nauczysz jeżdzić nie zalezy od sprzętu, a od chęci. Tak pozatym dobrze pocwiczyc kondycję. Moim zdaniem glownym wrogiem nart jest jej brak. Najgorsze co mozna zrobić to prosto z za biurka, czy z przed telewizora wsiąśc na narty. Po jednym dniu gwarantowane mega zakwasy, drzenie calego ciała z wysilku...co bardoi zraza do dalszej nauki. Narty stają sie cierpieniem..a nie przyjemnoscią.
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do 7 dni na nartach, to opanujesz wszystkie podstawy. Po tym czasie powinnaś umieć skręcać tam gdzie chcesz, kontrolować prędkość jazdy i zatrzymać się wtedy kiedy jest tego potrzeba. Polecam pierwsze kroki na nartach wykonać pod okiem instruktora! Co do ubrania to ciepłą kurtkę pewnie masz. Na pierwsze szusy przydadzą Ci się spodnie, które nie przemokną po kilku bliskich spotkaniach ze śniegiem! A po za tym czapka, rękawice, ciepła bielizna. Nic specjalnego na początek! Życzę udanych pierwszych szusów! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
witam !
dziewczynki powiedzcie mi co sądzicie o tej kurtce: http://www.allegro.pl/item476263752_...rozmir_xs.html kupiłam i jestem średnio przekonana ;(
#158 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak sie ubierać na narty/deskę? Początkująca
chyba odświeze trochę wątek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
moja kumpela ma komplet z House'a i jest zadowolona
![]() ![]()
#160 |
Przyczajenie
|
a dlaczego jestes do niej nieprzekonana?normalna kurtka narcisrska, parametry wporzadku jakos tez calkiem dobra.campus ma swoich przeciwnikow jak i pozytywnie nastawionych na ta marke.wiem bo pracuje w sklepie turystycznym gdzie mam odziez roznych firm i z roznymi opiniami na kazda z nich sie spotykam.jak macie jakies pytania dotyczace stroju na narty to chetnie odpowiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
co sadzicie o tej kurtce ?
http://www.allegro.pl/item488486780_...olution_s.html
#162 |
Przyczajenie
|
odpowiedzialm w mailu
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
nie doszło ;( wczoraj kupiłam świetna kurtkę campusa za 160 zł membrana 5000, jest czarna i dobrze ocieplona, a ściągacze na dłonie. Jestem mega zadowolona, za tę cenę nie było żądnej markowej kurtki.
Kupowałam w factory w Ursusie
#164 |
Raczkowanie
|
ja też w końcu kupiłam kurtkę ( burtona 10000/5000). Przy najbliższej okazji wkleję foto
![]() Chiałabym jescze kupić porządną bieliznę,co sądzicie np o tej? http://www.allegro.pl/item480814973_...komplet_l.html ja za bardzo się na tym nie znam :/ a chciałabym, żeby mi było ciepło, straszny zmarzluch ze mnie.. heh A jescze pytanko czy Wasze kurtki narciarskie/ snowboardowe są bardzo ciepłe? Bo moja kurtka, tak długo wyszukiwana ![]()
Edytowane przez Poor_Little_Girl Czas edycji: 2008-11-23 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
hej !
dzisiaj założyłam swoja kurtkę na polar i było super, idealnie wręcz. Wiesz parametry to nie przepuszczanie wody i oddychalność tak więc nie ma to nic wspólnego z ciepłem kurtki. Jeśli jest słabo ocieplona to moze i lepiej na stoku się nie zgrzejesz a od czego jest odzie termiczna ![]() Jeśli chodzi o kurtkę narciarska i jej ciepło, rozmawiałam ze sprzedawca i powiedział ze narciarska nigdy nie będzie tak ciepła jak miejska, dlatego musisz nosic pod spód coś cieplejszego ![]()
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
hej,
ja w tym roku pierwszy raz w życiu smigam na narty tzn konkretniej na deche, ekwipunek już wstępnie mam, brak tylko jakichś treków na zime (głupia byłam że latem kupiłam krótkie :/) i oddychającyhc koszulek. ale czekam na otwarcie decathlona jeszcze! oby otworzyli przed świętami ! A jak wszystko będzie fajnie to na wiosenne wyprzedaże smigam do deske ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
witam
właśnie kupiłam nową kurtkę na narty w intersport,ale ponoć snowboardową PROTEST GIRLS,o wartościach MP 5.000G/M2/24 HRS,WP 5.00 MM H20,białą,wzdłuż w czarne kreseczki z napisami,niezbyt grubą w cenie 660,00,a do tego czarne spodnie,za 520,00.nie oparłam się od kupna czarnego,skórzanego kasku ROSSIGNOL (260,00PLN). wszystko dość drogie,ale są i o wiele,wiele,naprawdę fajne,ale grubo droższe,a mam nadzieję,że ten sprzęt posłuży mi na następne,długie lata. interesował mnie strój za ponad 2.300,00 PLN ROSSIGNOL,jasna kurtka zewsząd w brązowe zawijasy i brąz spodnie...śliczny...
#169 |
Zadomowienie
|
A jakie spodnie polecacie? Jakich firm? I w jakich sklepach można je kupić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Nie zdecydowanie nie i to z zamierzenia. Spocisz sie, albo trafisz na cieplejszy dzien - i wtedy lipa. A jak jest naprawde mrozno, to zawsze mozesz wlozyc cieply polar pod spod.
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
ja w tym roku zaszalałam z kupowaniem stroju narciarskiego bo szczerze nienawidziłam moich piankowych spodni i trochę za dużej kurtki. Kupiłam kurtkę Campusa -model LORIN (dwuwarstwowa z membraną 5000 i odpinanym polarem, bardzo kobieca i ładnie wykrojona) za 460 zl i do tego spodnie LORETA też Campusa za 249 zl - porządnie ocieplone i z membraną 5000. Do tego bieliznę termoaktywną Brubeck Thermo - bardzo polecaną na forach i naprawdę szalenie przyjemną w dotyku (komplet za 176 zl). Jeszcze tylko kask (z tych co przymierzałam, najwygodniejsze są Cebe i Blizzard, (Rossignol sa na jakies dziwne głowy).
Tym, którzy nie maja za dużo kasy polecam wycieczke do Decathlonu bo tam są naprawdę fajne (i dobrze skorojone rzeczy)... |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
W tym roku wybieram sie po raz pierwszy na narty. Ze względu na niskie zarobki:P muszę oszczędzić troszke ..... i nie mogę kupić zbyt drogiej kurtki. Znalazłam coś takiego http://www.allegro.pl/item509875639_...adna_sexy.html jak sądzicie czy wystarczy taka kurteczka z membrana jesli będe miała tez bielizne termoaktywną czy nie zmarznę i nie zmoknę ?
#173 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
To ja sie pochwale jaka dorwałam okazję w makro, a mianowicie kupiłam spodnie za 60zł i kurtkę narciarską za 80zł , co prawda zakupy nieplanowane, gdyz na początku odstraszyła mnie cena przeciętnych spodni (150-200zl) ale gdy wypatrzyłam taka promocje to bez zastanowienia kupiłam\
![]()
#175 |
Zakorzenienie
|
macie jakieś konkretne, sprawdzone rękawiczki na narty?
![]() moje stare były dziwne, jak jeździłam i nie było bardzo niskich temperatur - było mi w nich ciepło, czasem aż za... jednak gdy temp. spadała jakoś zbyt wiele mi nie dawały. jestes strasznym zmarźluchem, ale i tak chyba nie powinno tak być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
Własnie wróciłam z Decathlonu... byłam tam prawie 4 godziny!! ale wróciłam zadowolona z bielizną termoaktywną,polarem,opas ką i okularami
![]()
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szczegolnie polecam ten model http://supersklep.pl/produkty/11/Rek...__black/29433/ (bo ten mam i sama przetestowalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze sprzęt na deske i narty jest bardzo drogi to jest największy problem.Ale można kupić po przystępnej cenie ja widziałam tanie kurtki w Szczyrku ok,130 zł fajna ciepła kurtka i spodnie może najlepiej poszukać wlaśnie w takich miejscach.A buty to jasne że wygodniej chodzi się w butach od deski bo od nart są taki sztywne i śmiesznie się w nich chodzi.A co do sportu to według mnie najlepszy jest snowbord bo jest więcej frajdy niż przy nartach ale narty tyeż nie są złe>>>
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.