Jak sie ubierać na narty/deskę? Początkująca - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2008-11-11, 12:24   #151
nisia11
Przyczajenie

Dot.: Strój narciarski

Ja zaczęłam przygode z nartami od nart)) a pozniej dobierałam wszystko pod ich kolor))
kurteczke mam z rossignola, spodnie z peak performance, rekawiczki tez rossignol, kilka czapek na rozne okazje,nie mam zielonego pojecia o membranach itd. Wiem jedno sa super cieple i wygodne a co najwazniejsze to to ze sa sliczne i pasuja do siebie.
Wszystko kupował mi mąż ktory szusuje juz cwierc wieku.
Ps.czekam na moj drugi sezon bo narazie to jezdze bardziej w gore jak w dol.Uważajcie na mnie))))bo jak cos sie dzieje to puszczam kije, zamykam oczy i niech sie dzieje wola boża))))
nisia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 23:31   #152
tola150
Raczkowanie

Może podłączę się do tematu. W tym roku jadę z chłopakiem do Zakopca na kilka dni i chcielibyśmy oboje pierwszy raz w życiu stanąć na nartach i choć na oślej łączce sobie pośmigać. I tu zaczynają się schody.. Narty owszem, mogę sobie wypożyczyć, ale skąd mam wziąść odpowiedni strój na początek, który nie będzie kosztował mojego całego studenckiego budrzetu? Jaki ma być ten strój? A jeszcze o nartach? jakie mają być (170 cm wzrostu, 67kg). Pozatym, to pewnie głupie pytanie, ale czy przez te 7 dni w górch zdążę chociaz jako tako opanować podstawy jazdy? Co powinnam jeszcze wiedziec zaczynając swoją przygodę z nartami? Po prostu chcę spróbować jazdy na nartach , bez całkowitego pozbywania się oszczędności
tola150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 12:44   #153
kkarka
Raczkowanie

Hej, ja również debiutuję w tym roku i chciałam się dopytać o bieliznę - jaka, jakiej firmy i za ile?
kkarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 14:13   #154
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tola150 Pokaż wiadomość
Może podłączę się do tematu. W tym roku jadę z chłopakiem do Zakopca na kilka dni i chcielibyśmy oboje pierwszy raz w życiu stanąć na nartach i choć na oślej łączce sobie pośmigać. I tu zaczynają się schody.. Narty owszem, mogę sobie wypożyczyć, ale skąd mam wziąść odpowiedni strój na początek, który nie będzie kosztował mojego całego studenckiego budrzetu? Jaki ma być ten strój? A jeszcze o nartach? jakie mają być (170 cm wzrostu, 67kg). Pozatym, to pewnie głupie pytanie, ale czy przez te 7 dni w górch zdążę chociaz jako tako opanować podstawy jazdy? Co powinnam jeszcze wiedziec zaczynając swoją przygodę z nartami? Po prostu chcę spróbować jazdy na nartach , bez całkowitego pozbywania się oszczędności
Ja generalnie wychodzę z zalożenia ze jak się chce nauczyć to nie trzba miec wypasionego sprzętu i stroju za grube tysiące. Moje pierwsze spodnie kosztowaly 100 zł (zreszta cały czas w nich jeżdzę bo super się sprawdzają), kurtka normalna sportowa w jakiej chodziłam na codzien, rękawice pozyczylam od znajomej, gogli nie mialm tylko zwykle okulary przeciwsloneczne.
buty miałam przedpotopowe po mamie uwczesnego TZ...i co i jakoś się nauczyłam...w 7 dni.

Poszukaj na allegro..moze znajdzisz coś w przystępnej cenie, sprawdz ceny w sklepach.

To czy sie nauczysz jeżdzić nie zalezy od sprzętu, a od chęci.

Tak pozatym dobrze pocwiczyc kondycję. Moim zdaniem glownym wrogiem nart jest jej brak. Najgorsze co mozna zrobić to prosto z za biurka, czy z przed telewizora wsiąśc na narty. Po jednym dniu gwarantowane mega zakwasy, drzenie calego ciała z wysilku...co bardoi zraza do dalszej nauki.
Narty stają sie cierpieniem..a nie przyjemnoscią.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 11:31   #155
JacekC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tola150 Pokaż wiadomość
Jak wybierasz się do Zakopanego to polecam szkołę narciarska "Strama" pod Nosalem.
Co do 7 dni na nartach, to opanujesz wszystkie podstawy. Po tym czasie powinnaś umieć skręcać tam gdzie chcesz, kontrolować prędkość jazdy i zatrzymać się wtedy kiedy jest tego potrzeba.
Polecam pierwsze kroki na nartach wykonać pod okiem instruktora!
Co do ubrania to ciepłą kurtkę pewnie masz. Na pierwsze szusy przydadzą Ci się spodnie, które nie przemokną po kilku bliskich spotkaniach ze śniegiem! A po za tym czapka, rękawice, ciepła bielizna. Nic specjalnego na początek!
Życzę udanych pierwszych szusów!
JacekC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 11:45   #156
JacekC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kkarka Pokaż wiadomość
Hej, ja również debiutuję w tym roku i chciałam się dopytać o bieliznę - jaka, jakiej firmy i za ile?
Tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290816 zamieściłem kilka informacji dot. bielizny narciarskiej.
JacekC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 21:26   #157
bizu90
Raczkowanie

witam !
dziewczynki powiedzcie mi co sądzicie o tej kurtce: http://www.allegro.pl/item476263752_...rozmir_xs.html
kupiłam i jestem średnio przekonana ;(
Stary 2008-11-19, 18:21   #158
zielona porzeczka
Raczkowanie

Dot.: Jak sie ubierać na narty/deskę? Początkująca

chyba odświeze trochę wątek dziewczyny czy wiecie coś na temat ciuchów z House ? fajnie wygladaja i wydaja sie solidne, juz kurtke sobie wypatrzylam ale nie powiem zebym sie jakos znała. Ogólnie myslalam tak ok.500zl na komplet wydać. pomóżcie
zielona porzeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 19:29   #159
Mirianka
Zakorzenienie

moja kumpela ma komplet z House'a i jest zadowolona na wyjazd urlopowy był w sam raz

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 14:54   #160
gusia211
Przyczajenie

a dlaczego jestes do niej nieprzekonana?normalna kurtka narcisrska, parametry wporzadku jakos tez calkiem dobra.campus ma swoich przeciwnikow jak i pozytywnie nastawionych na ta marke.wiem bo pracuje w sklepie turystycznym gdzie mam odziez roznych firm i z roznymi opiniami na kazda z nich sie spotykam.jak macie jakies pytania dotyczace stroju na narty to chetnie odpowiem
gusia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 12:20   #161
bizu90
Raczkowanie

co sadzicie o tej kurtce ?
http://www.allegro.pl/item488486780_...olution_s.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-22, 14:49   #162
gusia211
Przyczajenie

odpowiedzialm w mailu
gusia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 12:41   #163
bizu90
Raczkowanie

nie doszło ;( wczoraj kupiłam świetna kurtkę campusa za 160 zł membrana 5000, jest czarna i dobrze ocieplona, a ściągacze na dłonie. Jestem mega zadowolona, za tę cenę nie było żądnej markowej kurtki.
Kupowałam w factory w Ursusie
Stary 2008-11-23, 20:37   #164
Poor_Little_Girl
Raczkowanie

ja też w końcu kupiłam kurtkę ( burtona 10000/5000). Przy najbliższej okazji wkleję foto

Chiałabym jescze kupić porządną bieliznę,co sądzicie np o tej?
http://www.allegro.pl/item480814973_...komplet_l.html

ja za bardzo się na tym nie znam :/ a chciałabym, żeby mi było ciepło, straszny zmarzluch ze mnie.. heh

A jescze pytanko czy Wasze kurtki narciarskie/ snowboardowe są bardzo ciepłe? Bo moja kurtka, tak długo wyszukiwana ma dobre parametry itp, jednak sama w sobie, ubrana na zwykły podkoszulek nie jest jakaś rewelacyjnie Hot.. Is it normal??

Edytowane przez Poor_Little_Girl
Czas edycji: 2008-11-23 o 20:57
Poor_Little_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 17:16   #165
bizu90
Raczkowanie

hej !
dzisiaj założyłam swoja kurtkę na polar i było super, idealnie wręcz.
Wiesz parametry to nie przepuszczanie wody i oddychalność tak więc nie ma to nic wspólnego z ciepłem kurtki. Jeśli jest słabo ocieplona to moze i lepiej na stoku się nie zgrzejesz a od czego jest odzie termiczna
Jeśli chodzi o kurtkę narciarska i jej ciepło, rozmawiałam ze sprzedawca i powiedział ze narciarska nigdy nie będzie tak ciepła jak miejska, dlatego musisz nosic pod spód coś cieplejszego
Stary 2008-11-24, 17:59   #166
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poor_Little_Girl Pokaż wiadomość
A jescze pytanko czy Wasze kurtki narciarskie/ snowboardowe są bardzo ciepłe? Bo moja kurtka, tak długo wyszukiwana ma dobre parametry itp, jednak sama w sobie, ubrana na zwykły podkoszulek nie jest jakaś rewelacyjnie Hot.. Is it normal??
moja kurtka jest raczej zaprojektowana by nie przepuszczac wiatru i nie przemakac niz na to zeby byla nie wiadomo jak ciepla. mi to odpowiada, bo w czasie jezdzenia sama wytwarzam sobie cieplo, wiec jaby jeszcze kurtka byla jakas bardzo ocieplana to bym sie chyba ugotowala
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 14:57   #167
miziol
Raczkowanie

hej,
ja w tym roku pierwszy raz w życiu smigam na narty tzn konkretniej na deche, ekwipunek już wstępnie mam, brak tylko jakichś treków na zime (głupia byłam że latem kupiłam krótkie :/) i oddychającyhc koszulek. ale czekam na otwarcie decathlona jeszcze! oby otworzyli przed świętami ! A jak wszystko będzie fajnie to na wiosenne wyprzedaże smigam do deske
miziol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 08:44   #168
cucina
Raczkowanie

GG do cucina

witam
właśnie kupiłam nową kurtkę na narty w intersport,ale ponoć snowboardową PROTEST GIRLS,o wartościach MP 5.000G/M2/24 HRS,WP 5.00 MM H20,białą,wzdłuż w czarne kreseczki z napisami,niezbyt grubą w cenie 660,00,a do tego czarne spodnie,za 520,00.nie oparłam się od kupna czarnego,skórzanego kasku ROSSIGNOL (260,00PLN).
wszystko dość drogie,ale są i o wiele,wiele,naprawdę fajne,ale grubo droższe,a mam nadzieję,że ten sprzęt posłuży mi na następne,długie lata.
interesował mnie strój za ponad 2.300,00 PLN ROSSIGNOL,jasna kurtka zewsząd w brązowe zawijasy i brąz spodnie...śliczny...
Stary 2008-12-06, 19:23   #169
madisz
Zadomowienie

GG do madisz

A jakie spodnie polecacie? Jakich firm? I w jakich sklepach można je kupić?
madisz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-06, 20:14   #170
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poor_Little_Girl Pokaż wiadomość
Nie zdecydowanie nie i to z zamierzenia. Spocisz sie, albo trafisz na cieplejszy dzien - i wtedy lipa. A jak jest naprawde mrozno, to zawsze mozesz wlozyc cieply polar pod spod.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 07:29   #171
kroliczana
Przyczajenie

ja w tym roku zaszalałam z kupowaniem stroju narciarskiego bo szczerze nienawidziłam moich piankowych spodni i trochę za dużej kurtki. Kupiłam kurtkę Campusa -model LORIN (dwuwarstwowa z membraną 5000 i odpinanym polarem, bardzo kobieca i ładnie wykrojona) za 460 zl i do tego spodnie LORETA też Campusa za 249 zl - porządnie ocieplone i z membraną 5000. Do tego bieliznę termoaktywną Brubeck Thermo - bardzo polecaną na forach i naprawdę szalenie przyjemną w dotyku (komplet za 176 zl). Jeszcze tylko kask (z tych co przymierzałam, najwygodniejsze są Cebe i Blizzard, (Rossignol sa na jakies dziwne głowy).
Tym, którzy nie maja za dużo kasy polecam wycieczke do Decathlonu bo tam są naprawdę fajne (i dobrze skorojone rzeczy)...
kroliczana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 19:07   #172
sylfiaaa
Zadomowienie

W tym roku wybieram sie po raz pierwszy na narty. Ze względu na niskie zarobki:P muszę oszczędzić troszke ..... i nie mogę kupić zbyt drogiej kurtki. Znalazłam coś takiego http://www.allegro.pl/item509875639_...adna_sexy.html jak sądzicie czy wystarczy taka kurteczka z membrana jesli będe miała tez bielizne termoaktywną czy nie zmarznę i nie zmoknę ?

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 14:42   #173
pstusia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
W tym roku wybieram sie po raz pierwszy na narty. Ze względu na niskie zarobki:P muszę oszczędzić troszke ..... i nie mogę kupić zbyt drogiej kurtki. Znalazłam coś takiego http://www.allegro.pl/item509875639_...adna_sexy.html jak sądzicie czy wystarczy taka kurteczka z membrana jesli będe miała tez bielizne termoaktywną czy nie zmarznę i nie zmoknę ?
wydaje mi się że wystarczy ja znalazłam na allegro komplet razem ze spodniami za 169 zł naprawdę tanio i wydaje mi się że będą w sam raz. Cały komplet jest z membrany i ma zabezpieczenia przeciw śnieżne oraz kieszenie na dokumenty ;D
pstusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 17:41   #174
funky87
Zakorzenienie

To ja sie pochwale jaka dorwałam okazję w makro, a mianowicie kupiłam spodnie za 60zł i kurtkę narciarską za 80zł , co prawda zakupy nieplanowane, gdyz na początku odstraszyła mnie cena przeciętnych spodni (150-200zl) ale gdy wypatrzyłam taka promocje to bez zastanowienia kupiłam\
Stary 2008-12-28, 16:10   #175
blue_apple
Zakorzenienie

macie jakieś konkretne, sprawdzone rękawiczki na narty?
moje stare były dziwne, jak jeździłam i nie było bardzo niskich temperatur - było mi w nich ciepło, czasem aż za... jednak gdy temp. spadała jakoś zbyt wiele mi nie dawały.
jestes strasznym zmarźluchem, ale i tak chyba nie powinno tak być
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 18:00   #176
jaliana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
moje stare były dziwne, jak jeździłam i nie było bardzo niskich temperatur - było mi w nich ciepło, czasem aż za... jednak gdy temp. spadała jakoś zbyt wiele mi nie dawały.
ja polecam rękawice Ziener'a. Sa cieple i wygodne maja usztywnienia szczegolnie dobre na deske przy upadkach - dla początkujacych i nie tylko . Polecam tez mam i nie boje sie o nic )
jaliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 20:02   #177
BaBy Girl
Rozeznanie

Własnie wróciłam z Decathlonu... byłam tam prawie 4 godziny!! ale wróciłam zadowolona z bielizną termoaktywną,polarem,opas ką i okularami jutro jeszcze musze jechac do Campusa po rekawiczki..
Stary 2008-12-29, 07:05   #178
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
jak juz pisalam (chyba w watku snowboardowym) polecam rekawice firmy Level. ja mam takie z ochraniczaem nadgarstka (to bardziej na snowboard, ale na narty tez sie moze przydac -rozne wypadki chodza po ludziach) i gore texem. i sa super. cieplutko nawet w bardzo niskich temperaturach i nie przemakaja.
szczegolnie polecam ten model http://supersklep.pl/produkty/11/Rek...__black/29433/ (bo ten mam i sama przetestowalam)
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 15:26   #179
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jak juz pisalam (chyba w watku snowboardowym) polecam rekawice firmy Level. ja mam takie z ochraniczaem nadgarstka (to bardziej na snowboard, ale na narty tez sie moze przydac -rozne wypadki chodza po ludziach) i gore texem. i sa super. cieplutko nawet w bardzo niskich temperaturach i nie przemakaja.
szczegolnie polecam ten model http://supersklep.pl/produkty/11/Rek...__black/29433/ (bo ten mam i sama przetestowalam)
Cytat:
Napisane przez jaliana Pokaż wiadomość
ja polecam rękawice Ziener'a. Sa cieple i wygodne maja usztywnienia szczegolnie dobre na deske przy upadkach - dla początkujacych i nie tylko . Polecam tez mam i nie boje sie o nic )
dziękuje pora zacząc poszukiwania.
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 17:10   #180
atri
Raczkowanie

Po pierwsze sprzęt na deske i narty jest bardzo drogi to jest największy problem.Ale można kupić po przystępnej cenie ja widziałam tanie kurtki w Szczyrku ok,130 zł fajna ciepła kurtka i spodnie może najlepiej poszukać wlaśnie w takich miejscach.A buty to jasne że wygodniej chodzi się w butach od deski bo od nart są taki sztywne i śmiesznie się w nich chodzi.A co do sportu to według mnie najlepszy jest snowbord bo jest więcej frajdy niż przy nartach ale narty tyeż nie są złe>>>;D pozdrowionka
atri jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości