![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Gryksiu
![]() ![]() ![]() Co do palenia - nie paliłam i nie palę,nie lubię samego zapachu papierosów. Uważam Bartku że jesteś za fajnym chłopakiem by się truć! |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba się zakochałam... ![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-11-11 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | ||
BAN stały
|
To bardzo miłe z Twojej strony
![]() Ale czy ja fajny jestem... dyskusyjne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
Zawsze się możemy umówić na randkę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Gdzie mnie zabierasz? Lubie kawę i szarlotkę na ciepło z lodami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie ![]() Ja niezdecydowana??????? Gryksiu, co ty za herezje tu wypisujesz? ![]() Ja wiem, że jeden facet to za mało ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-11-11 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Brawo!
![]() to gdzie i kiedy? Lubie konkrety ![]() kwiatki - margaretki lubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Czekam na Ragnarok
|
Gryx, jesteś rozchwytywany
![]() Właśnie kliknęłam 200ml Acqua di Gio na prezent. I portfel. I w ogóle pieniądze się mnie nie trzymają. Internet to pożeracz pieniędzy. Normalnie by mi się tyłka do sklepu nie chciało ruszyć, a tymbardziej w nocy. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2008-11-11 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Zakorzenienie
|
Męskie Martuś kupiłaś? Mój TŻet ma jest sliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | ||
BAN stały
|
Jutro o 11 na bydgoskim Starym Rynku, przy pomniku
![]() Oby w realu było podobnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
Mmmm.... 200 ml Acqua di Gio - to musi być raj
![]() Gryksiu - chcę to zobaczyć ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-11-11 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
Heh... ale to facet jedzie do dziewczyny a nie na odwrót nie bądź wygodny!!
![]() Gdańsk pod wodolejem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
BAN stały
|
Gdybym miał atomik, pomyślałbym nad wymianką za Magnetism
![]() A to nie widziałaś nigdy, jak facet piwo pije?! ![]() Cytat:
![]() A poza tym - co będzie, jak Twój TŻ nas przyłapie? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
On ma tego z 10ml sam - reszteczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() ![]() Czy ja wiem czy to fajnie... Twoja kobieta byłaby zazdrosna ![]() Nie lubię Internetu. Nie znoszę go, bo same problemy wynikają, a siedzę całymi dniami. A na pytanie czemu - to w sumie ja nie wiem... Dla niego pewnie będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Czekam na Ragnarok
|
Mogę polecić dobrą okazję idealnie na prezent, bo w "skarpetce" i ładnym pudle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
na Mikołaja dostanie Muglera Cologne a na święta dorzucam mu się do skórzanej kurtki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |||||
BAN stały
|
Po calym dzisiejszym dniu dopiero mam czas, aby wypowiedziec sie w trudniejszych tematach
![]() ![]() Cytat:
[/quote]Dokładnie. Przez całą podstawówkę chodziłam na religię prowadzoną poza szkołą, w którejś tam klasie liceum wylądowała w szkole i jakoś wzmożonej religijności wśród klasy nie zaobserwowałam ![]() Religioznawstwa jako takiego nigdy nie mieliśmy, ale sama zawsze chętnie czytałam o innych religiach, czy to istniejących, czy dawno przepadłych, o buddyzmie takoż. Ale obawiam się, że poszerzanie światopoglądu niektórzy twórcy programów szkolnych uznają za niebezpieczne ![]() Bo obowiazkowa religia wcale wiary nie umocni. To jest na tyle osobista sprawa, ze kazdy powienien wybrac. Religioznawstwa jako takiego nie ma, a chodzac na religie w celu przyblizenia sobie tego wyznania, chcac czy nie, pewne rzeczy robic musze. Teraz coraz wiecej spraw, ktore w Kosciele byly ukrywane latami, odnajduje swiatlo dzienne, a to sprawia, ze ogromna ilosc mlodych ludzi, poznajac te fakty reliegie ma zupelnie za nic. Cytat:
![]() ![]() Ja sie nie mam za co gniewac, lubie poznawac poglady innych, a to ze nasz sie w tej kwestii nie do konca zgadza to mysle nie koniec swiata ![]() ![]() A co do tych kobiet. Chodzilo mi o bardzo ogolne postrzeganie kobiet w spoleczestwie. Jakby nie patrzec, ono wlasnie takie jest. Nie uznaje, ze to ciuciamie i przesadna wrazliwosc na kazdy spadajacy lisc to cecha prawdziwej kobiety, ale znaczny procent ludzi tego wlasnie w kobietach uparcie sie doszukuje, a gdy one takie nie sa, to na sile chce je do tego zmusic. Cytat:
Cytat:
Ludzie, gdy tylko beda chcieli znajda wytlumaczenie na wszystko. Najlepszym na to sposobem jest powolanie sie na cos, co przez ogol uwazane jest za sacrum. Troche manipulacji uczuciami i wiara, a osiagnac mozna wszystko. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |||||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To prawda, znam mnostwo katolikow, ktorym do dobroci daleko. Z moja babcia, zreszta jest bardzo podobnie... ![]() Cytat:
Cytat:
Natomiast aborcja po gumka nie zadzialala czy tabletka zawiodla to juz szczyt egoizmu i brak najmniejszych nawet zasad moralnych. Temu mowie zdecydowane nie. Swoja droga, ulice ode mnie mieszka kobieta, w jednym pokoju z 12stka dzieci, dwoma facetami i matka... Takim ludziom zabronilabym tego, bo jakby nie patrzec, nie dosc, ze zyja na koszt panstwa, nikt tam nie pracuje, a dziecie na 100% slysza kolejne akty kopulacji, bo nawet sexem tego akurat nazwac nie potrafie. Co dopiero kochaniem sie. Nie wiem nawet dlaczego nikt tych dzieci do tej pory nie odebral... Alkohol, awantury, a te dzieci w wakacje biegaja zupelnie gole po ulicach... tragedia ![]() Cytat:
![]() [quote=anka_bzzz;9670554]Miałam nic nie pisać, bo znowu będzie kłótnia, ale... ![]() Jestem przeciwniczką aborcji. Wiem, że różnie w życiu się zdarza. Głęboko współczuję kobietom, które padły ofiarą gwałtu. Rozumiem też, że w takich przypadkach aborcja jest uzasadniona. Ale w innych? Obawiam się, że najczęściej decydowałyby się na nią osoby przed 20 rokiem życia, które jeszcze na wszystko mają czas. Gdzie tu jakaś odpowiedzialność na swoje czyny? Ja osobiście jestem katoliczką, na pewno nie ortodoksyjną i na pewno nie idealną i muszę stwierdzić, że moja wiara nie ma wpływu na moje zapatrywania na aborcję czy eutanazję. Wiem też, że kościół ma wiele na sumieniu, ale należy pamiętać, że kościół to zawsze byli ludzie, a ludzie są różni. Nie ma tutaj reguły: katolik = jakaś wypatrzona jednostka, która usprawiedliwia każdą podłość zasadami, jakie ją obowiązują. Mam 18 lat, uwazam, sie za odpowiedzialna i swiadoma kazdego mojego czynu, ale wiem, ze wiekszosc osob przez 20 nie mysli o konsekwencjach. A wbrew wszelkim pozorom, tego myslenia brakuje dziewczynom, a nie chlopakom. Mam kolezanke, ktora jest juz po dwoch aborcjach, jest w moim wieku i uwaza skrobanke za rozwiazanie idealne. To jest jej wybor, choc ona swietnie moje zdanie na ten temat zna. 13stka mieszkajaca w okolicy TZ bawi sie w robotki ustne, w bialy dzien w samochodach panow, grubo po 25 roku zycia. Przykladow znam wiele... za wiele... Ale to jest kwestia wychowania, rozmow, edukacji. Tak mi sie wydaje bo moja mama od zawsze mnie uswiadamiala w tych tematach, sex itd. u nas tematem tabu nie byly i za to jestem jej wdzieczna bo pewnie to dzieki temu, moja wiedza i podejscie do tego jest takie a nie inne. To zreszta poglebia bardzo mocno relacje miedzy nami i wiem, ze ona bylaby pierwsza osoba u ktorej szukalabym wsparcia. Osoby, takie jak moja kolezanka, o ktorej pisalam czy inne, ktore znam z podobnymi problemami z rodzicami nie rozmawiaja o tym bo to ich zdaniem wstyd. Teraz za to juz nie musza wstydzic sie rozmow na ten temat ale efektow wlasnej glupoty. Cytat:
Uwazam, ze pod tym wzgledem najwieksza role powinni odegrac rodzice, napisalam zreszta o tym, jak bardzo jestem wdzieczna mojej mamie za jej otwartosc. Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Zmotyuj sie tym, ze oszczedzilbys na minimum jedna flache w miesiacu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() PRZEPRASZAM ZA TRZY POSTY ALE NIE ZMIESCILAM SIE W JEDEN ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
BAN stały
|
Powariowaliście, nie nadążam was czytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
Beatko mojemu kupić cokolwiek to święto! Nic nigdy nie pasuje :/ co do skóry - jego wybór nic mu nie będę zabraniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
och ludziska kochane witam serdecznie, alez sie musialam przedrzec z rana przez gaszcz wypowiedzi
![]() Dziekuje baaaardzo za wszelkie sugestie i podpowiedzi w kwestii wyboru zapachu na zime- wczoraj po pracy polecialam i wyprobowalam czarna Coco jak Margot przykazala ![]() Vesenko- jak mowisz ze NR pasuje do czarnego sweterka- ja ostatnio tylko czarne sweterki nosze jak jakis pogrzebowy zalobnik ![]() ![]() JoasiuK- szukasz addicta? jak powiesz jak zrobic odlewke i w czym ![]() dobra zabieram sie do pracy milego dnia wszystkim |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
BAN stały
|
Powiem że na mnie nic nie jest mega trwałe taka skóra, tylko Alien trzyma, ale niezle, no całkiem niezle. I nie maja tej babcinej chanelowskiej nuty, bardzo eleganckie, ale nie przytłaczające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.