|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
![]() Więc opowiadam: zaręczyny odbyły się "już" 6 dni temu wczoraj wyznaczyliśmy datę ślubu, czyli 25-09-2010r. teraz zaczynam się martwić skąd wziąć kasę i zaczynam się zastanawiać co dalej ![]() Nasi rodzice jeszcze się nie znają, a to z racji tego, że mieszkają od siebie o 150 km, więc czeka mnie wielkie przedstawienie i zastanawiam się, co by tego nie uczynić w Boże Narodzenie. Zaczynam się stresować ;/
|
#2312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczynki
po całym dniu poza domem wracam do Was ![]() i od razu przepraszam za literówki w pisaniu ale mam mały problem z okiem ![]() jak przechodzilam dfzis pod drzewem to zakołam sie patykiem w oczko i potem przez godzine musiałam leżec bo tak oko bolało, że nie wiem a do tego jakiś nerwoskórcz cy coś takiego nie pozwalało mi go w ogole otworzyć tylko ciągle łzawiło. Teraz już jest lepiej, ale kucze dalej do końca nie mogę otworzyć, troszke boli i najgorsze to jest to, że źle widzę, tzn widzę tak jak by mała plamkę taką mgiełkę ![]() nie mam pojęcia co z tym robić, bo to oko i naprawdę nie jest mi do śmiechu
|
|
|
|
#2314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a byłas u okulisty?? na pewno przydałoby się przemycie jakimiś kroplami i zaklejenie oczka..może to głupio zabrzmi ale weź kieliszek lub literatkę od wódki, nalej wody, i włóz tak jakby oko do tego kieliska i mrugaj.. ja tak kiedyś zrobiłam jak wleciaj mi pruszek i pomogło, może tez masz coś w tym oku.. albo zakrop jakimiś ziołowymi kroplami?? Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-11 o 17:25 |
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pracujemy, Tż nawet zarabia w miarę, ja chcę zmienić pracę, bo i przeprowadzić się do Tż by przydało i praca kiepsko płatna.
Wiem, że jakoś to będzie, najwyżej nie będzie to to o czym marzyłam, ale zobaczymy. Teraz czekają nas ustalenia. onaella może idź do lekarza, może coś Ci wpadło?
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic tam raczerj nie ma,bo czułabym jakies okruszki czy coś i to nie jest ból jak by cos było tylko taki po uderzeniu ![]() sama nie wiem co mam robić, ta gałązka nie udeżyła mnie w sama żrenice tylko w białko od strony nosa, aż mam ciarki co by było gydyb ciut dalej walnęło
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Adwokat diabła
|
Nie ma się czym stresować
Pierwsze koty za płoty..
|
|
#2318 | |
|
Rozeznanie
|
Z oczami to nie ma żartów. Nawet jak nic tam nie ma, to lepiej odwiedzić okulistę, bo te podrażnienia nie wiadomo jak długo będą się utrzymywać. Ale miałaś szczęście w nieszczęściu
![]() Czekam sobie właśnie na TŻunia mojego i tak sobie planuję, że może ustalimy dzisiaj jakiś weekend na nauki przedmałżeńskie i już zarezerwujemy termin. My na nauki jedziemy do franciszkanów w Rychwałdzie (koło Żywca). Oni tam robią takie weekendowe kursy. Jeden weekend i po sprawie (i okolica ładna, więc orzy okazji wypoczynek). Z tego co wiem, to na kwiecień już wszystko zajęte. My jakoś tak koło wakacji byśmy chcieli czerwiec albo wrzesień. Gdyby któraś z Was była też zainteresowana, to tu jest link: http://www.fdfe.franciszkanie.pl/ind...=29&Itemid=133 Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-11-12 o 10:06 Powód: proszę nie pisać post pod postem i przypominam o funkcji "edytuj" oraz multicytowania" |
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawy pomysł z tymi naukami i wyjazdem ale czy ja bym wytrzymala 9 godzin dziennie zajęć o tych sprawach??
Onaella uwazaj na siebie i lepiej idź do lekarza bo oko to poważna sprawa i absolutnie nie wolno bagatelizowac! a my z tżtem w weekend gadalismy ze szkoda ze tak daleko do tego naszego slubu.. myslelismy czy by tego nie przesunąć na wczesniej ale wyszło nam ze nie za bardzo da rade bo w czerwcu 2010 dopiero studia koncze.. a na lipiec przekładac to szkoda robic sobie problemów aby o miesiąc czasu i juz nie bedziemy siać zamętu... najchetniej to bym to przyspieszyła o rok
|
#2320 |
|
Przyczajenie
|
w tym jest problem ze nie mam gdzie go spalic zabardzo moze inne jakies pomysły
a co wy zrobiłyscie z waszymi welonami?
|
|
|
|
#2321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) i naszej aktywności na ćwiczeniach on woli tak z boku raczej a ja z przyjaciółkami to tak raczej w centrum![]() Cytat:
![]() Dziękuję aniołku
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poważnie?! to współczuję, my po prostu zamieszkamy razem bo idziemy na mgr do wrocka
|
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My tu wszystkie bierzemy ślub dopiero w 2010 roku, więc żadna z Nas nawet jeszcze nie ma welonu. 1. Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=197036&page=4 2. Mężatki, co tam u Was słychać? cz.III http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=269603 A tu masz link do wszystkich wątków "Już po" 3. Już Po (ślubnym kobiercu) http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=78 Powodzenia |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
mój TZ dumny-10 minut temu został wujkiem Patryczka
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczynki moje jakoś nic sie nie dzieje ciekawego co bym wam mogła opowiedziec... robie liste zakupów na jutro na przyjazd mojego ukochanego i znowu nie wiem co by mu tu ciekawego zaserwowac żeby chłopak padł ze szczęścia że mnie ma
![]() help!!!
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) serowo-winowy. Kupiłam wiele rodzaji sera pelśniowego, żółtego (te lepsze gatunki) do tego papryczki i pieczarki nadziewane fetą w oleiwie, i jeszcze salami w plasterkach (super sie komponowalo smakowo), aha no i winogorno i winka rózne. Poukładałam to na talerzu (mam nawet gdzies zdjecie ), bagietke pokroilam i ulozylam ladnie w koszyczku.Całoścv naprawde fajnie wyszła ewnetualnie mozesz zrobic kurczaczka pieczonego w ostrej panierce i np z czosnkiem jak lubicie. ![]() Albo napisz mi co njabardziej lubu Twój Tż to wtedy postaram Ci sie pomoc konkretniej |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
mój tżcik teraz ma problem z brzuchem jakis i jak cos zje to go boli szczególnie jak zje coś pikantnego... i lecze go ziółkami troszkę i jakby mu lepiej ale nie chce mu zrobić krzywdy pikantnym kurczakiem
z resztą na stancji nie mam piekarnika wiec wszystkie zapiekanki odpadają niestety mimo ze je uwielbiam..tżcik jest w zasadzie wszystkożerny- no może za wyjątkiem sera pleśniowego i oliwek- nie znosimy tego bleee po prostu niejadalne mój tż lubi jak jedzonko sie szybko robi żeby wiecej czasu sie tulic oraz jak przy tej prostocie wygląda atrakcyjnie skomplikowanie to brzmi ale mam to szczęście że jemu wszystko smakuje co zrobie wiec nie bedzie problemu ze mu nie bedzie smakowac, to raczej kwestia wymyslenia jakiegokolwiek dania![]() mam mięsko mielone jakies i warzywa na patelnię więc zrobię chyba to mięsko z jakimś sosem coś a'la spaghetti bolognese i dołożę do tego na boku talerza troszkę warzywek na patelnię chyba tak wymyśliłam bo mam zajecia cały dzien wiec nie bede miala czasu na przygotowania... tżcik przyjedzie po mnie po zajeciach i bede w domu dopiero najwczesniej na 19 wiec nie bede kombinowac za bardzo z potrawami chyba bo po 7 godzinach zajec nie bedzie mi sie chcialo przy kuchni stac za długo.. takie proste papu wymyśliłam ale tżcik to lubi ja też a dodatkoo będą zdrowe warzywka dobry pomysł onaella?? chyba że masz jeszcze jakies inne pomysły bo do sklepu ide dopiero jutro wiec moge jeszcze zmienic koncepcje
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2008-11-11 o 20:03 |
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że nie masz peikarnikia, bo jak dla mnie to bez nuiego ani rusz
a może zrób z mielonego pulpeciki (np z ryżem i pieczarkami), albo w środek włóż serka żółtego (tylko starty to sie napewno ładnie rozpuści w środku) i do tego sosik pomidorowy (pupeciki usmarzysz wczesniej, sosik tez przygotujesz a potem tylko podgrzać). No i do tego warzywak an patelnie. Będzie zdrowo i nie kalorycznie chociaz Twój pomysł z sosem też ok |
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Onaella!! te pulpeciki to naprawdę super pomysł
jutro zrobię zwykłe mięsko ze spaghetti ale te pulpeciki sprawiły że aż mi sie jeść zachciało myślę że to bardzo ciekawy pomysł na kolejny pyszny posiłek! mniam tżcik będzie zachwycony moją inwencją twórczą a to przecież zasługa wizazu hehehe a braku piekarnika naprawde dziewczyny siedze sama w domu i nie mam co ze sobą zrobic.. chyba zaraz zawładnę łazienką i bede sie pięknic w oczekiwaniu na jutrzejszy przyjazd tżta zła jestem bo na czole wyskoczyła mi jakaś boląca gula i nawet dotknąć nie mogę... jak mi cos takiego wyskoczy w dniu ślubu to sie chyba załamię!!! nie wiem czym to posmarowac zeby zniknelo??? zaraz zwariuje...
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Tancerko zawsze służe pomocą
a krostką sie nie przejmuj, jestem pewna, że Tż jej nawet nie zauważy
|
|
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
JA już jestem . Tz juz w pracy a ja ide kompu kompu bo meczona jestem. Był u mnie chrześniak 5 letni i bawil sie z Marcelem 2.5 letnim to bylo ostro i wściekle, jak te dwa urwisy zaczely wariowac. Ale bylo miło i wesoło.
a ja mam pytanie do Was jaka piosenke wybieracie jako pierwsza?? |
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja nie wiem jaką piosenkę chce na pierwszy taniec... pytałam tżcika kiedy sie zaczniemy walca uczyc- tzn ja umiem bo tanczylam kiedys taniec towarzyski ale on to ni w ząb tanczyc nie umie do rytmu... i zaproponowalam ze ułoże jakis ukłądzik i go naucze a on na to ze chyba zwariowałam... teściowa również marzy że nauczę jej synka tanczyc ale synek uparty w tej kwestii jak osioł
ja nie bede go do niczego zmuszac bo wiem jaki to stres występowac przed publicznoscią- wystepowalam wiele razy ale za kazdym razem wyjscie na scene wiązało się troche ze stresem... no wiec zmusic go nie zmusze... ale pierwszy taniec musi byc! nie wiem chyba po prostu zatanczymy jakiegos spontana nijakiego i na tym sie skonczy bo tż by umarł ze strachu jakby miala zatanczyć układ przed 200 osobami... ale nie wiem jaki utwór dla takiego nieuka wybrac??? wolny czy szybki??? jakiegos przytulanca??? mi to sie walc wiedenski marzy ale to trudne jest przez kilka minut utworu tanczyc i tż na pewno zapomni krokow a wiedenczyka cięzko potem wyratowac zeby nikt nie zauwazyl... potkniecie to potkniecie i nie wrocimy do ukladu... wolny lepiej by było zatanczyc ze względow technicznych... walc angielski hmmmm srednio lubię.. z tancerzem to tak ale takie tupanie tylko raz dwa tzry raz dwa trzy raz dwa trzy bezemocjonalne to tez do bani... jakie wy macie utwory wybrane na pierwszy taniec????????
|
#2333 |
|
Adwokat diabła
|
ja zaraz idę spać, padam na pyszczek..
mam nadzieję ze jutro nie bedzie dużo do nadrabiania
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Ja też bym najchętniej walca wiedeńskiego zatańczyła ale mój TZ tez raczej by się krepował przed wszystkimi gośćmi taki taniec pokazać więc chyba zostanie nam taki spontan
chyba,że jeszcze zmieni zdanie ale wątpię i nie chcę go zmuszać bo po co jak to ma być dla nas miłe a nie dodatkowo stresujące przez to,że go zmusiłam nad piosenkami się jeszcze zastanawiamy,ja mam co chwilka inny pomysł a mój TZ na każdy przytakuje i mówi"no dobry pomysł Kochanie" więc chyba narazie nic nie będę wymyślała i poczekam na to aż mojemu kochanemu coś zaświta bo jakoś bym chciała żeby to był jego bardziej pomysł niż mój
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm a ja w ogole jak slucham muzyki to nie przywiązuję uwagi do wykonawcy i tytułu i nie znam żadnych... wiec jakbyscie cos fajnego znały to wklejajcie linki
w ogóle to gdzieś na wizazu była taka lista piosenek nadających się na pierwszy taniec- była długaśna ale gdzie jej teraz szukac???oh a ja właśnie wróciłam z łazienki i stwierdzam że staranny peeling i oliwka dla dzieci i człowiek ma skórę jak nowonarodzony aż sama mam ochote się pogłaskać po mojej skórze![]() zmieniłam sobie też pościel i mi teraz tak pachnie w sypialni mmmmm jednak Silan robi swoje pachnąca pościel pachnąca piżamka i pachnąca tancerka ahhh jeszcze tżcika mi tu brakuje i byłby szczyt szczęścia
|
#2336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec juz nie tak fajnie ![]() w Krk organizuja weekendowe, ale mi sie nie chce marnowac weekendu na cos takiego. wole pojsc te 4 razy w tygodniu. Cytat:
ale ta publicznosc to beda wszyscy znajomi, wiec bez strachu nawet jak nie do konca wyjdzie to tragedii nie bedzie ![]() my zatanczymy walca wiedenskiego do Once Upon a December z Anastazji ![]() ja wlasnie pozegnalam TZa po milo spedzonym razem dniu cos sie ostatnio naprzytulac niemozemy ciagle nam malo ![]() co do mojej drogi to oltarza to o tren sie nie martwie nie jest jakos specjalnie dluga - powiedzialabym, ze przecietna a i mysle, ze czasem kosciol sprzataja tak to bedzie wygladalo (i prawdopodobne, ze dokladnie tak, bo jakos dekorowac tego to nie mam zamiaru - no chyba, ze inne pary z tego dnia koniecznie beda chcialy to sie zlozymy)
|
||
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
JA z Tz bedziemy tanczyc do piosenki Kindla-Z kimś takim jak TY. Mój Tz, że nie potrafi tańczyć sam powiedział, że w styczniu idziemy na kurs tańca
Tylko, że ja już tańczyłam towarzyski taniec a moj nic normalnie nic. Ale bedzie dobrze
|
|
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
a wybieralam sposrod takich moja kindle...
1. "Z kims takim jak Ty" Kindla 2. "Zawsze bede kochał Cię" T.Grelewicz 3. "Przetańczyć z tobą chcę całą noc" Anna Jantar 4. "Wymyśliłam cię" Irena Jarocka 5. "Can't help falling in love" Elvis Presley 6. "Moja miłość największa" - M. Bajor 7. "Wielka miłość" S. Krajewski 8. "Prócz ciebie nic" Kayah i Kiliyański 9. "When I nedd you" Rod Stewart 10. "You are so beautiful" Bonnie Tyler 11. "Bo Jestes Ty" Krzysztof Krawczyk 12. "Wszystkie Chwile" Magma 13. "Niebieska Piosenka" Grzegorz Tomczak 14. "Weselne Preludium" Krzysztof Krawczyk 15. "Zabiore Cie Wlasnie tam" Kancelaria 16. "Can You Feel The Love Tonight" Elton John 17. "I Will Always Love You" Whitney Houston 18. "Zakochani" Natalia Kukulska 19. "Forever tonight" Peter Cetera & Crystal Bernard 20. "Za jeden uśmiech Twój" Sumptuastic 21. Joanna Zagdańska - Rękawiczki 22. Z.Sośnicka & Z.Wodecki - Z Toba chce ogladac swiat 23. Universe "W perły zmienić deszcz" 24. Najpiekniejsza - S.Krajewski 25. Endless Love - Luther Vandross & Mariah Carey |
|
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
co do pierwszej piosenki to myslelismy o "Chcę tu zostac".. do tej piosenki mamy taki sentyment i można powiedzieć że to nasza piosenka.. ale jest ona dosyć oblegana, więc może poszukamy czegoś innego
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() powrót do pracy po 4 dniach wolnego to jakaś makabra ;/ ehh całe szczęście, że tylko 3 dni Ja zaczynam się zastanawiać nad salą, trzeba będzie pojeździć i poszukać, a na poczatku roku zarezerwować kurdę! A co do piosenki, to niektóre z wklejonej listy są smutne i raczej o rozstaniu, niż o szczęściu, więc czy aby napewno nadają się ,a Pierwszy taniec?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-11-12 o 09:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

a byłas u okulisty?? na pewno przydałoby się przemycie jakimiś kroplami i zaklejenie oczka..
Pierwsze koty za płoty..