|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wymiary 73/88 i dotychczas nosiłam rozmiar 75B, natomiast po jego przeliczeniu w internetowym bra-fitterze otrzymałam wynik 65F …Zachęcona opiniami innych internautek, udałam się do sklepu Panache, gdzie przymierzyłam dwa modele biustonoszy, które dostępne były w tym rozmiarze. Niestety oba miały znacznie za duże miseczki i były tak ciasne, że po prostu niewygodne (nawet 75B zostawia mi odciski po całym dniu noszenia). W związku z tym zastanawiam się, czy ta alternatywna rozmiarówka nie jest po prostu zwykłym chwytem marketingowym… Bo jak dla mnie bielizna Triumpha jest znacznie ładniejsza i tańsza, niż Freyi, czy Panache
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
Ja mam 72-73 cm pod biustem i 70 triumpha byly na mnie za luzne juz przy ok 80 cm pod biustem, teraz moglabym sobie z tyly na kokardke zawiazac.
Niestety w moim rozmiarze ta firma nie ma obecnie nic do zaoferowania a jakosc w porownaniu np z Freya jest co najwyżej mierna. Żeby nie było mam na sobie stanik truimpha z podszytym obwodem. Nosze go po domu do sprzątania i karmienia dziecka piersia, bo mi nie zal, ze to chomąto się rozciągnie
|
|
|
|
#4353 |
|
Konto usunięte
|
kwestia gustu, dla mnie to triumph jest badziewny i brzydki, nie znalazlam jednego podobajacego mi sie modelu, a zagladam do nich od lat (wlasciwie zagladalam, bo ich E jest malutkie)
co do sciskania tez mialam obiekcje dlatego przy 66 nosze 60tke, scisliwa 65, zreszta mniejszych nie ma obawiam sie,z e pelnej rozmiarowki juz nigdzie, moze w brytyjskim jakims Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2008-11-11 o 20:36 |
|
|
|
#4354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.. chyba że polskie :P a mierzyłaś brytmi osobiście też wzornictwo ich nie przypada do gustu
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
Miłe moje
a kupowałyście moze staniki przez internet? No bo tak - niby wiem jaki mam rozmiar - wg tych wszystkich porad, na stroncie internetowej tabele rozmiarów też są, ale ja i tak wolę się skonsultować ze sprzedawcą, żeby mieć pewność że nie wydałam kasy na marne. Możecie mi polecić jakiś sklep internetowy?
|
#4356 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
mam nadzieję,że będzie dobrze leżał
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś z warszawy i możesz umówić się na przymierzanie
|
|
#4358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;9680646]przy 88 w biuscie to na pewno nie jest 65F
.. chyba że polskie :P a mierzyłaś bryt[/quote]To ja już nie wiem, jaki rozmiar powinnam mierzyć… Wydawało mi się, że 5 cm mniej w obwodzie to dwa rozmiary więcej w miseczce… |
|
|
|
#4360 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
ale tutaj jesli przeliczysz z 75B to ->70D -> 65E (podrodze masz jeszcze DD) wiec 65 F bedzie mialo za duza mieczke Jesli liczylas w brafitterze to powinno C wyswietlic zarowno rozmiar polski jak i brytyjski ( w polskiej rozmiarowce nie ma podwojnych literek, wiec inaczej wychodzi, poza tym miseczka skacze o 2 cm a nie 2,5 jak w brytyjskiej) |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie zwątpiłam
"Uświadomiona" jestem od jakichś 2 lat. Nosiłam 60FF, czasem 60G. Ostatnio schudłam kilka kg, biust sie zmniejszyl, aktualnie moje wymiary to 66/86, a było 90 a staniki 60FF mi bułkują , a jak skróce maxymalnie ramiączka to wręcz przecinają pierś na pół. Przeciez są one na biust wiekszy od mojego :/ . W rozmiarze 60G mam teraz tylko Freye Phoebe, ale mam w niej wieelka freyowa zmarche, a na dole miseczek sie marszczy, więc wydaje sie za duza Mam teraz dylemat, bo chciałam kupić kilka nowych, ale nie mam pojecia w jaki rozmiar celowac .
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, to nie wiem według jakiej rozmiarówki są numerowane staniki, które mierzyłam (Ariza Panache i Aragon Masquerade), ale oba miały napisane 30E na metce. Niestety pani w sklepie nie potrafiła mi pomóc i sama chyba niespecjalnie się znała na doborze biustonoszy, bo zaproponowała mi 60 cośtam zamiast 65F, którego nie było. |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
wiecie może jakie rozm mają w H&M ??
|
#4365 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
widac migracja musiala zadzialac
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
Sprawdzałam rozmiarówkę już jakiś czas temu, więc mogło się coś pozmieniać. Widziałam głównie 75B
A tam na serio to były obwody od 70 i miski do D chyba, przy czym w 70-tkach nie było nawet D. Poza tym strasznie rozciągliwe te obwody były.
|
|
|
|
#4367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
standardowa od 70 i miseczki tylko do D |
|
|
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
akurat ten rozmiar potrzebuje
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4370 |
|
Rozeznanie
|
a to do d**y bo u mnie nie ma żadnych takich sklepów
|
#4371 |
|
Konto usunięte
|
Różnie. Generalnie od 70 pod biustem (ale ciężko trafić i głównie w miseczce A-B), do miseczki D, chyba kiedyś widziałam jakieś E, ale głowy nie dam. W polskim H&M wybór dużo uboższy, niż w angielskim chociażby.
Zresztą stanik 70D stanowi 70D nierówny - jeden będzie miał taki fason, że miseczka wychodzi w miarę, a inny będzie bardziej przypominał C, czy nawet B. Wiem, bo moja siostra zmierzyła ostatnio całą stertę 70-75 D (uświadomiłam ją do noszenia mniejszego pod biustem). Wydawało nam się, że coś się na nią znajdzie, a tu zonk - wszystkie przymałe lub dziwnie leżały. H&M ma dużo usztywnianych, gąbczastych push-upów, więc miseczka niby D wychodzi raczej jak B-C, bo gąbka zabiera sporo % miejsca. To jest ten minus. ---------------- No, a ja ostatnio znowu gryzłam w myślach język, żeby się w sklepie z bielizną nie odezwać głośno co myślę o rozmiarze stanika, który sprzedawczyni wciskała kupującej - nieuświadomionej - pani. Babeczka chudsza ode mnie ładne 10 kg, drobna budowa, a baba do niej - no 75, 80 pod biustem powinno wejść. I oczywiście miseczka B (dla mnie to było 65, ewentalnie ściśliwe 70 C-D). Odzywacie się jak widzicie taką masakrę, czy wolicie milczeć? Ja stwierdziłam, że babka i tak mi nie uwierzy, a sprzedawczyni zakrzyczy. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2008-11-12 o 10:04 |
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakiego rozmiaru szukasz? 70D? Bo to jest dość powszechny rozmiar, mniej niż 75B, ale zazwyczaj w każdym sklepie można dostać co najmniej kilka, często kilkanaście do wyboru. H&M jest tu raczej wyjątkiem potwierdzającym regułę. |
|
|
|
#4373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;9669507]jaki rozmiar wzięłaś ? chciałam go zamówić ale nie było rozmiaru mojego a takie same wymiary mam :P[/quote]
przepraszam że tak późno ale dopiero teraz zabaczyłam, że pytałaś. zamówiłam 65FF i on był chyba ostatni w tym rozmiarze, bo jak zamówiłam, to od razu zniknął ze strony ze stanikami w tym rozmiarze przyjdzie to opisze i jakieś fotki wrzucę też |
|
|
|
#4375 | |
|
Winter is coming
|
sweeney-nie wiesz, ze tabelki sobie, a biust sobie
Po migracji kształt biustu się poprawia i często potrzeba większej miski, niż wynika z tabel. Ja mam 96cm i 65G mi bułkują A Harmony 65GG jest dobre w miskach(tylko te fiszbiny!). Hmm a nie masz efektu pomarańczy w szklance?http://balkonetka.pl/2008/05/20/pomarancza-w-szklance/ Marszczenie się stanika na dole i na czubkach piersi może właśnie świadczyć o za małej misce. Na twoim miejscu szukałabym wśród 60G lub GG. Madelie-dziwne, że były na ciebie za ciasne. Ani Ariza, ani Aragon nie są ściśliwcami, mają raczej standardowy obwód. Ja mam 71 pod biustem i Arizę w obwodzie 28 jestem w stanie zapiąć bez problemu na drugą haftkę. Z drugiej strony możesz być po prostu mało ściśliwa i może wystarczyć ci obwód 70. Każda z nas ma swoją indywidualną ściśliwość, a tabelki i kalkulatory rozmiarów są tylko i wyłącznie po to, żeby zawęzić obszar poszukiwań. Nie należy w nie ślepo wierzyć i odrzucać, jak dwa staniki nie pasują. Przymierzyłam kilkadziesiąt modeli i dobrych na mnie było może z 10. I też w różnych rozmiarach. Cytat:
Tu nie ma żadnego spisku producentów hehe;P Po prostu w dopasowanym obwodzie i dobrej misce biust siedzi cały dzień na swoim miejscu i nigdzie nie ucieka. Poza tym za szeroką rozmiarówką nie lobbują producenci tylko MY-klientki! Że co, niby same wolimy kupować rzeczy brzydsze i droższe?:P Często producenci się na nas wypinają i mają nas za bandę wariatek;D Może zobacz staniki Mileny?(www.milena-bielizna.pl). Są tańsze i ładniejsze od brytyjczyków. Pamiętaj, ze to polska rozmiarówka(czyli u ciebie 65F) i mają ciasne obwody.
|
|
|
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
w tej milenie jest mało romiarów
70 tylko do D i to tylko w niektórych
|
#4377 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobranie prawidłowego dla siebie rozmiaru nieco trwa, nie każdy stanik, choćby nie wiem jak drogi Ci podpasuje. Czasami inny rozmiar załatwi sprawę, a czasami całkiem inny model. Nie patrz ślepo w tabelkę, tylko próbuj dalej. Akurat większość modeli Panache to - zdaje się - szerokofiszbinowce. Może Ty jesteś wąskofiszbinowa (Freya)? |
|
|
|
|
#4378 |
|
Winter is coming
|
Milena dopiero się rozwija i na razie tylko kilka modeli jest w szerokiej rozmiarówce(lemon sorbet, glamour, finesse, sylvestrine, będzie flamenco i jakiś tam jeszcze). Mają obwody od 60, miski- nie wiem, bo niby jest napisane, że do K, ale ja jeszcze żadnego K tam nie widziałam... Do J na pewno są (polskiego). Obowody są raczej ścisłe, więc nie trzeba bardzo zaniżać albo i wcale
|
|
|
|
#4379 | ||
|
Konto usunięte
|
70mają do D ale generalnie w H&M bardzo ciężko z miseczką D
nie wiem czy tak mało ich zamawiają czy tak szybko schodzą Cytat:
Cytat:
ale tylko pare modeli - stopniowo zapewne będzie coraz więcej
|
||
|
|
|
#4380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
). Mówisz, obwody ściśliwe, raczej nie zaniżać? A jak z miskami? Muszę się dokładnie obmierzyć i może coś bym sobie zamówiła.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2008-11-12 o 11:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

…

.. chyba że polskie :P a mierzyłaś bryt

"Uświadomiona" jestem od jakichś 2 lat. Nosiłam 60FF, czasem 60G. Ostatnio schudłam kilka kg, biust sie zmniejszyl, aktualnie moje wymiary to 66/86, a było 90 a staniki 60FF mi bułkują
, a jak skróce maxymalnie ramiączka to wręcz przecinają pierś na pół. Przeciez są one na biust wiekszy od mojego :/ . W rozmiarze 60G mam teraz tylko Freye Phoebe, ale mam w niej wieelka freyowa zmarche, a na dole miseczek sie marszczy, więc wydaje sie za duza