Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 10:06   #3631
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

dzien dobry
cos malo was dzisiaj ja jestem sobie w pracy, maluch oglada bajke wiec moge troche popisac
co do tych formalnosci ja nie mam problemow tzn robilismy z tzem rok temu kurs przedmalzenski odrazu polaczony z poradnia tutaj w londynie w pl kosciele
mam spoko proboszcza wiec jedyne co to musze mu zaniesc ten papierek ukonczenia nio i zaswiadczenie z urzedu stanu cywilnego ze bralismy juz slub cywilny
azzis wspoczuje..nie wiem jak mozna byc takimniedodpowiezialnym, ale trzymamkciuki by wszystko poszlo ''gladko''.
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 10:17   #3632
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
azzis o w życiu bym nie pomyślała że tak może się stać!!
No tak ale takie zaświadczenia mają wążnośc 3 miesięcy Czy Twoje będzie ważne jak je zrobisz teraz pod przysięgą?
Ja też nawet w snach nie pomyślałam, że może być problem właśnie z czymś takim.

Umówiliśmy się z księdzem za 2 tyg. na podpisanie protokołu przedmałżeńskiego, więc również wtedy chciałabym podpisać ten protokół.

A wydaje mi się, że ten protokół będzie mi zastępował wpis do ksiąg bierzmowanych, więc powinien mieć ważność już taką dożywotnią?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 10:21   #3633
Daysy85
Zakorzenienie

Witam moje gwiazdeczki !
Całuję Was i ściskam jak mogę! Dzięki że jesteście ze mną!!!!
byłam naprawdę bardzo załamana a TŻ to nawet płakała jak małe dziecko zresztą ja z nim też!!!!
Dzięki, że jesteście że możecie mi pomóc i chcecie mnie wspeirać!

Ortodonta
Ja proponowałam bym się umówić z kim innym na konsultacje niech coś doradzi! W ońcu wedłóg mnie to prawie 4 lata to dość długi czas i wyślę, że po tym czasie już powinno być ok.

Sas Czy Ty ślub będziesz brać w Anglii?
Jeżeli tak to czy wiesz że jest Wam potrzebne jakieś zaświadczenie pozwolenie na ślub w Wielkiej Brytanii to się nazywa "niebieska karta" czy jakoś tak. Jeżeli tego nie ma to po 1 ślub nieważny a po 2 ksiądz na rok do więzienia!

Azzis Poszukaj może w domu masz ten akt bierzmowania bo mu to takie pamiątki dostawalismy i tam było takie coś taka kartka ... tak mi się coś przypomina.

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-11-12 o 10:23
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 10:27   #3634
popscene
Wtajemniczenie

Pierwszy raz słyszę o niebieskiej karcie
Stary 2008-11-12, 10:29   #3635
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
azzis wspoczuje..nie wiem jak mozna byc takimniedodpowiezialnym, ale trzymamkciuki by wszystko poszlo ''gladko''.
Ja też mam taką nadzieję.

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Azzis Poszukaj może w domu masz ten akt bierzmowania bo mu to takie pamiątki dostawalismy i tam było takie coś taka kartka ... tak mi się coś przypomina.
Niestety nic nie dostawaliśmy, nawet żadnego obrazka, pamiątki, tak jak z komunii... Zdjęć też nikt mi nie robił.
Napisałam do księdza, żeby jeszcze sprawdził w jakichś księgach, bo przecież musi być coś takiego w parafii (księdza mamy nowego od 2 mies. i może jeszcze nie wie wszystkiego co i jak...? bo powiedział, że oni czegoś takiego nie prowadzą).

Stary 2008-11-12, 10:29   #3636
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Dziękuję.
Prawdopodobnie suknię kupię w grudniu, a mam na to tylko 3 dni, (należę do wybradnych niestety)! Pocieszcie mnie, że te kilka dni mi wystarczy. Jak długo szukałyście swoich sukien?
No to od samego rana mam dla Ciebie kiepskie nowiny W poniedziełek byłam w 4 salonach. Przymierzyłam chyba 20 sukni, jak nie wiecej Rozmawiałam z ekspedientkami (bo gaduła ze mnie) Chyba w każdym salonie słyszałam teksty o naiwnych pannach młodychm które chcą w tydzień mieć suknię. Jeżeli znajdziesz idealnie pasującą to super, ale musisz mieć bardzo ,,popularne" wymiary Chyba że trafisz na salon w którym też sami szyją na zamówienie- wtedy moze zdążą szybko przerobić. Najlepiej to przejrzyj kolekcje na stronach internetowych sklepów i przyjdź z gotowymi namiarami co chcesz przymierzyć.

Apropo moich przymiarek, to:
1) było super
2) babeczki z salonów były bardzo miłe
3) przymierzyłam suknie w róznych fasonach: rybka za wąska i nie wygodna, empire to brak proporcji między talią a biodrami, beza o.k., kształt A też o.k
4) raz lepiej wyglądam w bieli, raz w ecru

Czy Wy już wybrałyście przewodnią kolorystykę na ślub? Waham się miedzy bladym różem a pomarańczem

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 10:32   #3637
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć

1) było super
3) przymierzyłam suknie w róznych fasonach: rybka za wąska i nie wygodna, empire to brak proporcji między talią a biodrami, beza o.k., kształt A też o.k

Czy Wy już wybrałyście przewodnią kolorystykę na ślub? Waham się miedzy bladym różem a pomarańczem
U nas będzie kolor pomarańczowy/łososiowy

Stary 2008-11-12, 10:34   #3638
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Sas Czy Ty ślub będziesz brać w Anglii?
Jeżeli tak to czy wiesz że jest Wam potrzebne jakieś zaświadczenie pozwolenie na ślub w Wielkiej Brytanii to się nazywa "niebieska karta" czy jakoś tak. Jeżeli tego nie ma to po 1 ślub nieważny a po 2 ksiądz na rok do więzienia!
.
w angli mialam w czerwcu slub cywilny a koscielny bierzemy normalnie w polsce a tutaj nie mowi sie o czyms takim jak niebieska karta..tojuz kosciol zalatwia chyba moi znajomi brali slub w pl kosciele tutaj i nie musieli miec czegos takiego
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 10:36   #3639
agus87
Zakorzenienie

u mnie tez prawdopodobnie bedzie przewazal lososiowo - ecru

kurde dziewczyny macie juz auto zamowione ? bo my wlasnie jestesmy na etapach umawiania sie ze znajomymi w tej kwestii
Stary 2008-11-12, 10:37   #3640
Daysy85
Zakorzenienie

Popscene Ksiądz , który pracuje u nas w kancelarii na ostatnim spotkaniu owawiał procedury , dokumentacje i wsio co od strony prawnej ze ślubem.
I mówił że jak był w Anglii to miał taką sytuację, że o mały włos udzieliłby slubu parze bez tej błekinej karty czy jak to się tak nazywa i mógł iśc na rok do więzienia!!!!

Azzis Czy bierzmowanie było w tej samej parafii co chrzest?
Bo wszystkie dokumenty zawsze spływają do parafii w której był chrzest bo tą parafie uznaję się jako rodzimą i tam znajduję się Twoja teczka i wszystkie dokumenty!
Stary 2008-11-12, 10:39   #3641
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
U nas będzie kolor pomarańczowy/łososiowy
Ty też mnie ostatnio pomarańcz zauroczył Wczoraj wpadłam na pomysł, że zrobię dekorację ,,sen nocy letniej". Tak mi sie to kojarzy. Przed salą jest mały ogródek. Chciałabym powbijać w ziemię jakieś lampiony, ze zrobić fajny klimat. Myśle jeszcze o rozwieszonym tiulu, jakiś kwiatach...

Azzis masz moze jakis przykładowe zdjecia sal udekorowanych w takim kolorze?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-11-12, 10:41   #3642
zielony_motylek
Rozeznanie

Cześć dziewczyny mój TŻ dziś wyjechał na 10 dni buu ja zaraz zmykam na uczelnie (choć już byłam dziś na jednych zajęciach ale z uwagi że TŻ'ta nie ma i mam autko tylko dla siebie to sobie przyjechałam do domku na śniadanko w czasie nudnego wykadu na który nie poszłam hyhy)

daysy
jaga kucze ten Twój TŻ to jakiś niereformowalny
gold-fish myśle, że karothka miała na myśli tylko wybór konkretnego modelu (zamówienie i wpłacenie zaliczki itd.), a na późniejsze przymiarki później by przyjechała, zresztą znam salony w których jest tylko jedna przymiarka i to już niedlugo przed ślubem, także myśle, że jest to możliwe.
Stary 2008-11-12, 10:43   #3643
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201803111825
Czas edycji: 2008-11-12 o 10:46
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 10:45   #3644
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:

Bukiet planuje mieć w kolorze bordowym/różowym/czerwonym z elementami zieleni, jeszcze nie wiem, jakieś takie dominujące kolory. W takich kolorach wypatrzyłam zaproszenia i winietki i coś w ten deseń chciałabym wystroić autko.
Moja restauracja składa się z dwóch sal, złotej - tanecznej i srebrnej - jadalnej i ten wystrój ktoś mógłby powiedzieć, że jest przesadzony, ale mi się podoba i w związku z tym ozdoby na stole trzeba ograniczyć do minimum.
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny macie juz auto zamowione ? bo my wlasnie jestesmy na etapach umawiania sie ze znajomymi w tej kwestii
Zatrudnimy nasze autko do tego.
Stary 2008-11-12, 10:53   #3645
kliwia
Zakorzenienie

A ja na vbierzmowanie dostałam tylko krzyżyk! ;]
Zawsze to coś
yhy
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 10:56   #3646
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

No to od samego rana mam dla Ciebie kiepskie nowiny W poniedziełek byłam w 4 salonach. Przymierzyłam chyba 20 sukni, jak nie wiecej Rozmawiałam z ekspedientkami (bo gaduła ze mnie) Chyba w każdym salonie słyszałam teksty o naiwnych pannach młodychm które chcą w tydzień mieć suknię. Jeżeli znajdziesz idealnie pasującą to super, ale musisz mieć bardzo ,,popularne" wymiary Chyba że trafisz na salon w którym też sami szyją na zamówienie- wtedy moze zdążą szybko przerobić. Najlepiej to przejrzyj kolekcje na stronach internetowych sklepów i przyjdź z gotowymi namiarami co chcesz przymierzyć.

1) było super

ja jeszcze nad kolorem nie myślałam

jaga_2001 rozumiem Cię

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 10:57   #3647
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
A ja na vbierzmowanie dostałam tylko krzyżyk! ;]
Zawsze to coś
yhy
A ja dostałam taki dyplomik czy coś takiego.
Stary 2008-11-12, 10:59   #3648
Daysy85
Zakorzenienie

No i ja też dostałam Dyplomik, mały różanieć taką dziesiątkę jedną tylko i Katechizn Kościoła Katolickiego
I my mieliśmy takie ogniki przypięte z imionami jakie mamy

A jakie macie imiona od bierzmowania... przyznac się co wymysliłyście
Stary 2008-11-12, 11:05   #3649
popscene
Wtajemniczenie

Ja przyjmowałam sakrament teraz w marcu. Nazwałam się Marią, bo to u nas takie rodzinne imię, zawsze ktoś ma na "drugie" albo "trzecie", albo jest Marią
Stary 2008-11-12, 11:06   #3650
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam Drogie Panie
Dawno się tu nie udzielałam, ale śledzę wszystko uważnie.
U mnie jakoś tak nieciekawie zaczęło się układać między mną a TŻ, jakiś kryzys mamy...mam nadzieję, że to szybko minie i wszystko wróci do normy, chociaż czasem już mam czarne myśli, że nic z tego nie będzie...chociaż na TŻ nie moge złego słowa powiedzieć, mam z nim jak w bajce, ale coś jest jednak nie tak, może po prostu za dużo nad tym myślę i wyolbrzymiam pewne rzeczy.
Daysy85 na pocieszenie powiem Ci, że nie tylko Ty masz problemy z przyszłą teściową...moja działa mi tak na nerwy, ze lepiej nie mówić, no i niekoniecznie sprzyja pewnym sprawom związanym z weselem...dla niej jest tylko jeden temat "kasa, kasa, kasa..."

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 11:08   #3651
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Azzis Czy bierzmowanie było w tej samej parafii co chrzest?
Bo wszystkie dokumenty zawsze spływają do parafii w której był chrzest bo tą parafie uznaję się jako rodzimą i tam znajduję się Twoja teczka i wszystkie dokumenty!
Nie. Bierzmowanie miałam w innej parafii niż chrzest. No i do tej parafii gdzie byłam chrzczona nie spłynęła informacja o bierzmowaniu. Również w parafii gdzie było bierzmowanie nie notowali dzieci z innych parafii tylko swoje.
Już krążę od parafii do parafii żeby wyjaśnić tą sprawę...

Cytat:
Ty też mnie ostatnio pomarańcz zauroczył Wczoraj wpadłam na pomysł, że zrobię dekorację ,,sen nocy letniej". Tak mi sie to kojarzy. Przed salą jest mały ogródek. Chciałabym powbijać w ziemię jakieś lampiony, ze zrobić fajny klimat. Myśle jeszcze o rozwieszonym tiulu, jakiś kwiatach...

Azzis masz moze jakis przykładowe zdjecia sal udekorowanych w takim kolorze?
Wiesz, musiałabym poszukać w domu, bo w pracy (ostro pracuję ) nie mam żadnych fotek. Poszukam, bo wydaje mi się, że coś powinnam mieć.
Ja na przeciwko wejścia do sali mam widok na taras i na jezioro i chciałabym na balustradzie tarasu rozciągnąć tiul (lampki już są zamontowane).

Stary 2008-11-12, 11:08   #3652
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

czesc, dawno mnie nie bylo, od soboty, duzo siewydarzyło przez ten czas, oj dużo o mały wlos nie popełniłam najwiekszej głupoty w życiu. O maly wlos nie zniszczylabym wszystkiego.

Czasem trzeba wszystko stracic, zeby docenic to co sie ma.

Czuje sie beznadziejnie, skrzywdzilam TZ i to bardzo, na razie nasz ślub wisi w stanie zawieszenia, nie wiadomo co z nami dalej będzie.

I to wszytsko przeze mnie...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 11:11   #3653
Daysy85
Zakorzenienie

Scio ... no nie gadaj co się stało...
Będzie dobrze ... nioe załamuj się każdy ma trudne dni i chwile...
Ja też kiedyś zrobiłam coś bardzo głupiego ale to było jakiś czas temu i nie wracam do tego, musisz być silna. Jesteś kobietą a kobiety sa silne !!!!
Stary 2008-11-12, 11:25   #3654
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
No i ja też dostałam Dyplomik, mały różanieć taką dziesiątkę jedną tylko i Katechizn Kościoła Katolickiego
I my mieliśmy takie ogniki przypięte z imionami jakie mamy

A jakie macie imiona od bierzmowania... przyznac się co wymysliłyście
Agnieszka, Helena i z bierzmowania ANNA

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
czesc, dawno mnie nie bylo, od soboty, duzo siewydarzyło przez ten czas, oj dużo o mały wlos nie popełniłam najwiekszej głupoty w życiu. O maly wlos nie zniszczylabym wszystkiego.

Czasem trzeba wszystko stracic, zeby docenic to co sie ma.

Czuje sie beznadziejnie, skrzywdzilam TZ i to bardzo, na razie nasz ślub wisi w stanie zawieszenia, nie wiadomo co z nami dalej będzie.

I to wszytsko przeze mnie...
3mam kciuki
Stary 2008-11-12, 11:31   #3655
kliwia
Zakorzenienie

Scio na pewno wyjdziecie z kryzysu.

rosette A to są jeszcze ginekolodzy, którzy przyjmują na NFZ?? Myślałam, że wszytsko już prywatnie
Ja od początku chodze prywatnie, a i tak nie mogę się zapisać wtedy kiedy bym chciała, zawsze jakoś ma wolne terminy jak ja mam jajeczkowanie, a wtedy to nie widać jajników tak jak należy, bo pracują nad jajeczkami
Ale powiem Ci, że mnie też ostantio pierś bolała ale tylko jak dotknęłam. Przez okres i po nim, Tż nie mógł mnie nawet przytulić. Teraz sprawdziłam - nie boli.
Idź prywatnie, na cytologię, usg narządów i piersi. Zapłącisz z 200zł ale będziesz mieć wynik - od ręki i zero użerania się z niemiłą obsługą.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 11:39   #3656
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

nie wiem czy chce o tym mówić, chociaż z drugiej strony chcialabym sie wygadac, ale boje sie ze mnie potepicie.

zdradzilam go

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 11:41   #3657
gold-fish
Zakorzenienie

Wybrałam imię Kamila bo św. Kamil jest patronem chorych albo lekarzy, a ja myslałam o medycynie... na szczęście nie trzeba go używać

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-11-12, 11:44   #3658
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 11:44   #3659
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
nie wiem czy chce o tym mówić, chociaż z drugiej strony chcialabym sie wygadac, ale boje sie ze mnie potepicie.

zdradzilam go
Potępić? Ciebie? No coś Ty
Chyba ,że czujesz że prawda moze zaboleć. Czasami tak jest że dobre rady innych, albo ich obiektywne spojrzenie jest ostatnia rzeczą którą chce się usłyszeć Ja nie mam w zwyczaju innych potępiać... bo niby jakim prawem

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-11-12, 11:45   #3660
Daysy85
Zakorzenienie

Kliwia chciałam Ci skomentować zupkę z pora ale nie mogę nie wiem czemu...
To napiszę Ci tu co o niej myślę...
Przepis prostu więc to co lubię najbardziej , a smakować może super- już nie moge się doczekać wolnej chwili na "pierwszy raz".
Ugotuję ja w domku i napiszę Ci jak smakowałam mojej rodzince

A napisz mi jeszcze czy Ty ją tak samą jesz czy z chlebkiem czy grzankami?

Scio gdzie jesteś nic się nie odzywasz martwię się !!!

Hmm zauwazyłam dopiero teraz że odpisałaś nikt tu nie będzie Cie potępiał bo po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać
Każdy ma jakies problemu a rożni ludzie widzą rózne rozwiązania... ale " nie sądźcie a nie będziecie sądzeni, nie potępiajcie a nie będziecie potępieni"

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-11-12 o 11:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości