|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008
Jestem codziennie tylko mam lenia do pisania
![]() Zrobiane ,zagłosowałam ![]() Cytat:
A ja sie w koncu zmobilizowałam i w niedziele Oliwier będzie chrzczony,zobaczymy jak bedzie ![]() Jak bede miała zdjecia to wkleje. U nas zabków brak ,ale juz prawie siedzimy ![]() MARTUCCA mam pytanie Oliwier czesto mruga oczami raczej inne niemowlaki tak nie robia co o tym myslisz isc do jakiegos lekarza.Po za tym mruganiem to rozwija sie raczej dobrze jak na swój wiek.prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Was wklejam zdjecia z wczoraj Edytowane przez BRAXA Czas edycji: 2008-11-12 o 12:03 |
|
|
|
|
#3452 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie lipa.Mały chory na gardło,ciagle ma goraczke.(czopki i Ibufen,zimne okłady).Mam poczekac az goraczka m od 16do 22 nosilismy go na zmiane z męzem na rekach,zabawialismy,wisia ł na cycu.W nocy nie bylo tak zle bo tylko raz sie obudził przez goraczke i przez godzine płacz.Ciagle placze ,nie mam nawet czasu siku zrobic
Jeszcze jakies głaby wierca pietro niżejGOTHIKA nie martw sie,ółj tez teraz mniej mowi tylko piszczy i dziwne dżwieki wydaje.Taki pewnie etap maja. Witaj Rustamka |
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Rustamka Witaj
![]() Co u nas Nowego? dzisij rano byliśmy na szczepeniu - Hubett po raz kolejny dzielnie zniósł kłucie ![]() Wazy 7800 !!!!! i mierzy 69 cm!!!! Stan ogólny - zdrowy Nadal ma lekki katarek ale powinien niedługo przejść ![]() Ząbków nadal nie widać - ale hyba niełdygo beda bo strasznie się slini. Hubert jest bardzo pogodnym dzieckiem - teraz ciągle się smieje - taki kochaniutki jest no i straszna przylepa z niego ![]() a jeszcze wam napisze jak pierwszy sapcer w spacerówce - na początku jak zwykle problem bo mój synek na płasko zupełnie nie lubi - ale po kilku minutkach sie uspokoił i było fajnie - spacerówka zdała egzamin a jak edzie dalej to się zobaczy ![]() mam cheć dziś z nim wyjsć ale pieęgniarka odradzała - no bo jest po szczepieniu ![]() alusia* mam nadzieje ze szybko maluszek wróci do zdrowia. 83moniazmień wage i cm mojego Maluszka jak będziesz miała wolną chwilkę ![]() A mam do was pytanko - czy po ciąży został wam jakiś smakołyk po który barrrrrrdzo chetnie i czesto sięgacie a przed ciąża nie jadłyscie tego? Ja mam - TUŃCZYK w sosie własnym - mogłabym jesc codziennie .... hmm no i chyba nawet jem ![]() Wklejam fotki - pierwsza - pochwale sie wam juz dokończonym "kacikiem " mojego aniołka ![]() Drugie to Hubercik po przebudzeniu ![]() Trzecia fotka zrobiona podczas zabawy na macie
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Alusia napewno szybko choróbsko sobie pójdzie
Kjane kacik zawodowy,Hubercik bosski
Edytowane przez BRAXA Czas edycji: 2008-11-12 o 13:36 Powód: mam dzisiaj jakis problem z pisaniem |
|
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
Kjane - super to coś na zdjęcia, skąd masz takie? Cały kącik też super, a mate to juz lepiej zdjemij na ziemie - dla mojego Szymka nawet slon robi się za mały bo blokuje mu możliwość turlania się
![]() Alusia - zdrówka Braxa -Oliwier słodki |
|
|
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
WItajcie.
Chciałam Was zapytac czy te cwiczenia (trzymanie za raczki i rece i przewracanie z jednego boku na drugi) to są na nauke przewracanie sie na boczki? Znacie jeszcze jakies dobre.? Mój mały noie przewraca sie sam ani za zabawkami. Nie przepada lezec na brzuchu choc pare razy przekrecił sie z brzucha na plecy ale ogólnie jest len i jak ma jakis lekki opor to koniec i basta...zaczyna ryczec...nie chce mu sie wysilac. Z plecków na boki i brzuch sie nie obraca. Z siadaniem to ma tak ze podciga sie jak go chyce za rączki lub czasami sam próbuje jak siedzi w pozycju pósiedzacej. noi oczywiscie przeczodzi jakis skok (najgorszy jaki był)...nie chce spac jak zasnie to na 30 min nie chce jesc i wyje godzinamiiiiiiiii czasami zainteresuje sie czyms ale tylko na chwilke i sie nudzi.Był dzieckiem , które przesypiało calanoc od 21-7 a teraz budzi sie w nocy .juz wysiadam ...;( jak przetrwac taki skok. Da sie jakos złagodzic ten okres? Pytam bo musze byc z nim przez to cały czas a mam cały dom na głowie...pranie, sprzatanie, gotowanie, zakupy, noi spacery z malenkim.Nie wyrabiam anie chce go tez zaniedbywac w tym trudnym okresie dla niego. Edytowane przez pomponik84 Czas edycji: 2008-11-12 o 14:13 |
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Sonia dziękujemy
Edytowane przez BRAXA Czas edycji: 2008-11-12 o 14:02 Powód: znowu to samo |
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Sonia11 mate zdejmę na pewno na podłogę - Hubert jak się na mniej bawi to ja cały czas jestem przy nim, w sumie to jeszcze sie nie przekręca z plecyków na brzuszek i odwrotnie ale nigdy nic nie wiadomo
![]() a jeśli jesteś zainteresowana Aniołkami to zajrzyj na aukcje: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4167484 Dziekuję za miłę słowa o Hubercie ![]() Zmykam bo wybieramy sie na spacerek - póxno ale jest ciepło na dworze wiec czemu nie - wyjdziemy po naszgo tatuśka - zrobimy mu niespodziankę ![]() do później...... |
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
a u nas katar... i chyba gorączka
Dlatego mam pytanie : jakich używacie termometrów?? ja mam elektroniczny Braun - szybko jest pomiar, ale jakaś dziwna ta temperatuea - niby ma 36,7, a ja czuję że jest gorąca...zmierzyłam zwykłym rtęciowym - ma 37,2....dziwne. Ma ktoś doświadczenia z termomertami?? Kupiłam w apyece taki do ucha - co pomiar to inną temp.wskazyła (różniło się o 3-4 kreski) Dla mnie to niedopuszczalne. Odałam ten termometr i terazw obliczu choroby nie mam nic poza tym elektronicznym (co wydaje mi się e miery za niską temp) i zwykłym rtęciowym (którym mierzę 10 minut-masakra)
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Asia ja tez nie wiem jak to jest z tymi elektronicznymi, niby powinny byc lepsze, ale czasem wkladam mierze 3 razy i 3 razy wychodzi inna temp.
A elektroniczne do uszu dla takich dzieci nie nadaja sie,gdzies to czytalam
|
#3461 |
|
Rozeznanie
|
u nas dzisiaj baardzo smutno...uśpiliśmy naszego wieloletniego przyjaciela (widoczny w avatarku). był z nami 13 i pół roku....w sercu zostanie z nimi na zawsze...
|
|
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
O Boziu Suziu wyrazy wspólczucia.Wyobrazam sobie co czujesz bo tez mam psa ktorego bardzo kocham. Bidulka
|
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
suziaa
trzymaj sie!!! ..Asia.. ja ma taki cyfrowy wskaźnik temperatury ciała i tym mierze temperature Hubertowi - nie wiem czy jest super dokładny ale sie sprawdza ![]() zapytaj w aptece... Zmykam poćwiczyc!!!! dziewczyny napiszcie o tych smakołykach a i gdzie sie bawicie w sylwestrowa noc? |
|
|
|
#3464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja to ostatnio tak robi długie aaaa i skrzeczy - aż w uszach gra Cytat:
ja nie mam chyba takiego jedzonka - raczej odwrotnie - jak w ciąży mnie mdliło na myśl o śledziach słonych czy marynowanych tak teraz za nimi nie przepadam Cytat:
Cytat:
.. .. założyłam dziś znowu jej woreczek - tym razem nasikała w niego ale i nakupkała , kupiłam następne dwa, kiedy nam się w końcu udaostatnio Ramona śpi nam po 10, 15 min w ciągu dnia i w dodatku się budzi po 5 i muszę ją ukołysać, masakra, coraz mniej czasu, ale za to spacery przesypia w końcu - chyba lepiej się jej śpi jak jest zimno kiedy zamierzacie uczyć dziecko załatwiać się do nocnika? |
||||
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Gothika moj nie wiem jak sie przekrecil, mysle ze wiesz bo on tak dupke podnosi wykreca sie na bok i tak jakos mu sie to udaje, zreszta przy malej mojej pomocy to na obie strony sie przekreca, robimy sobie tzw turlanie
![]() A na nocniku to ja nie wiem,moze kolo roku
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
jestem z doskoku...
kjane - o jakie smakolyki chdozi? i jaka zabawa? ja bede miala domówke - prja z doskoku swylwester - pewnie domówka, moze nawet bedziemy sami... smakołyki - o co chodzi??? nocnik - pewnie nieprędko, rok moze 1,5 piesek - współczuję... moi rodzice musieli kiedys uspic szczeniaczka któremu nasz drugi pies pogryzł szczękę (strary pies chciał się uwolnic bo mały się zaplątał o jego nogi, które bolały go od reumatyzmu... niestety szczeniaczek nie przeżył tego...) termometry - maja wahania nawet 4 kreski wiec norma |
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Kjane - nie chozio mi o aniołki tylko o to coś w czym masz zdjęcia powkładane - bardzo mi się to podoba.
- przysmaków - nic takiego mi nie zostało termometr - ja mam taki przykładany do skroni lub do ucha - też różne dziwne pomiary mi nim wychodzą i mam też taki zwykły elektroniczny - jak na razie nie miałam potrzeby używać. Suziaa - biedulko - tzymaj się Na Sylwestra jeszcze nie mam planów - na razie myślę o Andrzejkach ale też nie wiem co będziemy robić. Nocnik - chciałabym zacząć dość wcześnie - może ok 8-9miesiaca, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce. |
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
MASA KSIAŻEK O DZIECIACH W PDFach
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?i...ek&fid=1444476 |
|
|
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
Sonia11 - przepraszam źle cie zrozumiałam - zdjecia mam powkładane w cos takiego:
http://www.allegro.pl/item480107589_...c.html#gallery 83monia - Samakołyki juz ci wyjaśniam o co mi chodziło - ja zajadam sie tuńczykiem mimo że wcześniej nigdy go nie jadłam - zaczełam zajadać w ciaży i tak mi zostało - zastanawiałam sieczy wy też macie jakis przysmak z czasów ciazy![]() Ja w tym roku ide z mezem i z duuuuża gruą znajomych na tzw. bal sylwestrowy ![]() Hubercik zostaje z babcią - moją mamuska Co ja bym bez niej zrobiła - co dwa tygodnie zajmuje sie moim synkiem przez cały wekend bo ja wtedy jade na uczelnie![]() Zastanawiałam sie nad tym kiedy na nocnik - jeśli by se udało to chciałabym zeby Hubert majac już 1,5 roczku robił w nocniczek - ale co bedzie tego nie wiem.... doradźcie czy warto kupować coś takiego i z jakich naczyń wy korzystacie karmiac maluszki: http://www.allegro.pl/item471545148_...e.html#gallery Edytowane przez Kjane Czas edycji: 2008-11-13 o 09:53 |
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
ja sylwester napewno w domu, pewnie sami, chociaż nie wiem
naczynka do jedzenia - mi sie podobają takie z przssawką pod spodem miseczki lub też takie z których ciepło nie ucieka dzięki caterin i monia za wypowiedź w sprawie przekręcania, a reszta?
|
|
|
|
#3471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
SONIA wspułczuje Śliczny był i o pół roku młodszy od mojej jamniczki.Ostatnio nam się zgubiła ,nie było jej cała noc to tyle łez wylałam za nią...Sylwester-na 99%idziemy na bal,dziadkowie chetni zostac z wnukiem.Najpierw andrzejki Planujemy do jakiegos klubu pójśc potańczyć.
Edytowane przez alusia* Czas edycji: 2008-11-13 o 11:18 |
|
|
|
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
gothika - Szymon przekręcił się sam z siebie - nie potrzebował do tego zachęcenia zabawką - po prostu turlał się na boczki aż w końcu sie przewrócił.
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jestem z toba wiem co przeżywasz
|
||
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
gothika - Mój Aniołek jeszcze się nie przewraca z plecyków na brzuszek ani odwrotnie - raz mu ise przypadkiem udało z brzuszka na plecy - ale był zdziwiony
![]() nie zmuszam go - uważam ze przyjdzie i na niego czas ![]() Spacerek nam się udał - słoneczko grzało, lekki wiaterek powiewał - super!! Ja to chyba od tego dźwigania na 4 piętro wózka zostanę STRONG WOMAN!!!! Ale czego się dla takiego Brzdąca nie zrobi
|
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
http://vitamarket.pl/sklep/p1393-ISK...psulek.htmlCzy któras z Was bierze może tran lub tabletki z rekina?Chodzi mi konkretnie o preparat Iskial(olej z watroby rekina).W ulotce nic nie ma o przeciwskazaniach dla matek karmiacych.Moja pediatra powiedziała mi ,że może mały dostac uczulenia.Hm...
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a na co to jest wogóle i po co to łykasz? |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
sonia - dzięki, ogólnie to chodziło mi o to jak się przekręciły jeżeli wy je do tego stymulowałyście
alusia- pewnie chodzi o alergie którą może mieć na rybę, do niedawna ryba występowała w diecie dziecka dopiero po roku, teraz można podawać wcześniej |
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
smakołyki - kawa zbożowa z mlekiem
![]() miseczka - mam podobny canpola, z guma pod spodem. jeszcze nie uzywalam bo za malo je - dawalam ze sloiczka tran - chyba chodzi o uczulenie na ryby jak karmisz piersią |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja sie tak zastanawialam jak wy z tymi wozkami i wnoszeniem ich, bo ja nie wyobrazam sobie na 4 pietro i jak to wyglada dziecko w jednej rece wozek w drugiej....
u nas jak sie winda zepsula 10 dni naprawiali to musialam z 1 pietra, ale spoko bo on jest w foteliku samochodowym, to wyjelam go z fotelikiem i najpierw wozek potem on
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam z Brauna do ucha i jest ok, a wiem że temp dziecka jest odczuwalna wiecej niz naprawdę ma, np ma 36,7 a wydaje sie być bardzo ciepły, zobaczycie jak bedzie mieć ok 38 czy 39 to dopiero jest mały piecyk... czego oczywiście żadnej nie życzę a co do mierzenia w pupie to 5 kresek się odejmuje... i dlaczego się nie nadają dla dzieci?? skąd masz to info?? przecież w szpitalu mierzą temp takim do ucha...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

, kupiłam następne dwa, kiedy nam się w końcu uda
jestem z toba wiem co przeżywasz