Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 12:02   #3451
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA
Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
Braxa 100 lat Cię nie było!!!
Jestem codziennie tylko mam lenia do pisania

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nan linka w podpisie - ten ostatni
Zrobiane ,zagłosowałam
Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
braxanie moge zaladowac zdjecia buu, ta strona jest juz chyba preladowana zdjeciami i dlatego tak wolno idzie, znalazlam na 305 stronie macie piec giazdek od nas
Dziekujemy bardzo

A ja sie w koncu zmobilizowałam i w niedziele Oliwier będzie chrzczony,zobaczymy jak bedzie
Jak bede miała zdjecia to wkleje.
U nas zabków brak ,ale juz prawie siedzimy

MARTUCCA mam pytanie Oliwier czesto mruga oczami raczej inne niemowlaki tak nie robia co o tym myslisz isc do jakiegos lekarza.Po za tym mruganiem to rozwija sie raczej dobrze jak na swój wiek.prosze o odpowiedz.

Pozdrawiam Was

wklejam zdjecia z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moto_0022.jpg (58,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moto_0023.jpg (67,4 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez BRAXA
Czas edycji: 2008-11-12 o 12:03
BRAXA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 12:35   #3452
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

U mnie lipa.Mały chory na gardło,ciagle ma goraczke.(czopki i Ibufen,zimne okłady).Mam poczekac az goraczka m od 16do 22 nosilismy go na zmiane z męzem na rekach,zabawialismy,wisia ł na cycu.W nocy nie bylo tak zle bo tylko raz sie obudził przez goraczke i przez godzine płacz.Ciagle placze ,nie mam nawet czasu siku zrobicJeszcze jakies głaby wierca pietro niżej

GOTHIKA nie martw sie,ółj tez teraz mniej mowi tylko piszczy i dziwne dżwieki wydaje.Taki pewnie etap maja.

Witaj Rustamka
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 13:29   #3453
Kjane
Zadomowienie

Rustamka Witaj

Co u nas Nowego?
dzisij rano byliśmy na szczepeniu - Hubett po raz kolejny dzielnie zniósł kłucie
Wazy 7800 !!!!! i mierzy 69 cm!!!!
Stan ogólny - zdrowy
Nadal ma lekki katarek ale powinien niedługo przejść
Ząbków nadal nie widać - ale hyba niełdygo beda bo strasznie się slini.
Hubert jest bardzo pogodnym dzieckiem - teraz ciągle się smieje - taki kochaniutki jest no i straszna przylepa z niego
a jeszcze wam napisze jak pierwszy sapcer w spacerówce - na początku jak zwykle problem bo mój synek na płasko zupełnie nie lubi - ale po kilku minutkach sie uspokoił i było fajnie - spacerówka zdała egzamin a jak edzie dalej to się zobaczy
mam cheć dziś z nim wyjsć ale pieęgniarka odradzała - no bo jest po szczepieniu

alusia* mam nadzieje ze szybko maluszek wróci do zdrowia.

83moniazmień wage i cm mojego Maluszka jak będziesz miała wolną chwilkę

A mam do was pytanko - czy po ciąży został wam jakiś smakołyk po który barrrrrrdzo chetnie i czesto sięgacie a przed ciąża nie jadłyscie tego?
Ja mam - TUŃCZYK w sosie własnym - mogłabym jesc codziennie .... hmm no i chyba nawet jem

Wklejam fotki - pierwsza - pochwale sie wam juz dokończonym "kacikiem " mojego aniołka
Drugie to Hubercik po przebudzeniu
Trzecia fotka zrobiona podczas zabawy na macie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0709.jpg (52,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0715.jpg (54,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0739.jpg (29,5 KB, 35 załadowań)
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 13:35   #3454
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Alusia napewno szybko choróbsko sobie pójdzie

Kjane kacik zawodowy,Hubercik bosski

Edytowane przez BRAXA
Czas edycji: 2008-11-12 o 13:36 Powód: mam dzisiaj jakis problem z pisaniem
Stary 2008-11-12, 13:38   #3455
Sonia11
Wtajemniczenie

Kjane - super to coś na zdjęcia, skąd masz takie? Cały kącik też super, a mate to juz lepiej zdjemij na ziemie - dla mojego Szymka nawet slon robi się za mały bo blokuje mu możliwość turlania się

Alusia - zdrówka

Braxa -Oliwier słodki
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 13:58   #3456
pomponik84
Raczkowanie

WItajcie.

Chciałam Was zapytac czy te cwiczenia (trzymanie za raczki i rece i przewracanie z jednego boku na drugi) to są na nauke przewracanie sie na boczki? Znacie jeszcze jakies dobre.? Mój mały noie przewraca sie sam ani za zabawkami. Nie przepada lezec na brzuchu choc pare razy przekrecił sie z brzucha na plecy ale ogólnie jest len i jak ma jakis lekki opor to koniec i basta...zaczyna ryczec...nie chce mu sie wysilac. Z plecków na boki i brzuch sie nie obraca. Z siadaniem to ma tak ze podciga sie jak go chyce za rączki lub czasami sam próbuje jak siedzi w pozycju pósiedzacej.

noi oczywiscie przeczodzi jakis skok (najgorszy jaki był)...nie chce spac jak zasnie to na 30 min nie chce jesc i wyje godzinamiiiiiiiii czasami zainteresuje sie czyms ale tylko na chwilke i sie nudzi.Był dzieckiem , które przesypiało calanoc od 21-7 a teraz budzi sie w nocy .juz wysiadam ...;( jak przetrwac taki skok. Da sie jakos złagodzic ten okres? Pytam bo musze byc z nim przez to cały czas a mam cały dom na głowie...pranie, sprzatanie, gotowanie, zakupy, noi spacery z malenkim.Nie wyrabiam anie chce go tez zaniedbywac w tym trudnym okresie dla niego.

Edytowane przez pomponik84
Czas edycji: 2008-11-12 o 14:13
pomponik84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 14:02   #3457
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Sonia dziękujemy

Edytowane przez BRAXA
Czas edycji: 2008-11-12 o 14:02 Powód: znowu to samo
Stary 2008-11-12, 15:26   #3458
Kjane
Zadomowienie

Sonia11 mate zdejmę na pewno na podłogę - Hubert jak się na mniej bawi to ja cały czas jestem przy nim, w sumie to jeszcze sie nie przekręca z plecyków na brzuszek i odwrotnie ale nigdy nic nie wiadomo

a jeśli jesteś zainteresowana Aniołkami to zajrzyj na aukcje:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4167484

Dziekuję za miłę słowa o Hubercie

Zmykam bo wybieramy sie na spacerek - póxno ale jest ciepło na dworze wiec czemu nie - wyjdziemy po naszgo tatuśka - zrobimy mu niespodziankę

do później......
Stary 2008-11-12, 17:53   #3459
..Asia..
Wtajemniczenie

a u nas katar... i chyba gorączka
Dlatego mam pytanie : jakich używacie termometrów??
ja mam elektroniczny Braun - szybko jest pomiar, ale jakaś dziwna ta temperatuea - niby ma 36,7, a ja czuję że jest gorąca...zmierzyłam zwykłym rtęciowym - ma 37,2....dziwne. Ma ktoś doświadczenia z termomertami??
Kupiłam w apyece taki do ucha - co pomiar to inną temp.wskazyła (różniło się o 3-4 kreski) Dla mnie to niedopuszczalne. Odałam ten termometr i terazw obliczu choroby nie mam nic poza tym elektronicznym (co wydaje mi się e miery za niską temp) i zwykłym rtęciowym (którym mierzę 10 minut-masakra)
Stary 2008-11-12, 19:46   #3460
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Asia ja tez nie wiem jak to jest z tymi elektronicznymi, niby powinny byc lepsze, ale czasem wkladam mierze 3 razy i 3 razy wychodzi inna temp.
A elektroniczne do uszu dla takich dzieci nie nadaja sie,gdzies to czytalam
Stary 2008-11-12, 20:48   #3461
suziaa
Rozeznanie

GG do suziaa

u nas dzisiaj baardzo smutno...uśpiliśmy naszego wieloletniego przyjaciela (widoczny w avatarku). był z nami 13 i pół roku....w sercu zostanie z nimi na zawsze...
suziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 21:38   #3462
pomponik84
Raczkowanie

O Boziu Suziu wyrazy wspólczucia.Wyobrazam sobie co czujesz bo tez mam psa ktorego bardzo kocham. Bidulka
pomponik84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 21:39   #3463
Kjane
Zadomowienie

suziaa
trzymaj sie!!!

..Asia.. ja ma taki cyfrowy wskaźnik temperatury ciała i tym mierze temperature Hubertowi - nie wiem czy jest super dokładny ale sie sprawdza
zapytaj w aptece...

Zmykam poćwiczyc!!!!

dziewczyny napiszcie o tych smakołykach a i gdzie sie bawicie w sylwestrowa noc?
Stary 2008-11-12, 21:59   #3464
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
U mnie lipa.Mały chory na gardło,ciagle ma goraczke.(czopki i Ibufen,zimne okłady).Mam poczekac az goraczka m od 16do 22 nosilismy go na zmiane z męzem na rekach,zabawialismy,wisia ł na cycu.W nocy nie bylo tak zle bo tylko raz sie obudził przez goraczke i przez godzine płacz.Ciagle placze ,nie mam nawet czasu siku zrobicJeszcze jakies głaby wierca pietro niżej

GOTHIKA nie martw sie,ółj tez teraz mniej mowi tylko piszczy i dziwne dżwieki wydaje.Taki pewnie etap maja.

Witaj Rustamka
Alusia - zdrówka dla synka
moja to ostatnio tak robi długie aaaa i skrzeczy - aż w uszach gra

Cytat:
Napisane przez Kjane Pokaż wiadomość
Rustamka Witaj

Co u nas Nowego?
dzisij rano byliśmy na szczepeniu - Hubett po raz kolejny dzielnie zniósł kłucie
Wazy 7800 !!!!! i mierzy 69 cm!!!!
Stan ogólny - zdrowy
Nadal ma lekki katarek ale powinien niedługo przejść
Ząbków nadal nie widać - ale hyba niełdygo beda bo strasznie się slini.
Hubert jest bardzo pogodnym dzieckiem - teraz ciągle się smieje - taki kochaniutki jest no i straszna przylepa z niego
a jeszcze wam napisze jak pierwszy sapcer w spacerówce - na początku jak zwykle problem bo mój synek na płasko zupełnie nie lubi - ale po kilku minutkach sie uspokoił i było fajnie - spacerówka zdała egzamin a jak edzie dalej to się zobaczy
mam cheć dziś z nim wyjsć ale pieęgniarka odradzała - no bo jest po szczepieniu

alusia* mam nadzieje ze szybko maluszek wróci do zdrowia.

83moniazmień wage i cm mojego Maluszka jak będziesz miała wolną chwilkę

A mam do was pytanko - czy po ciąży został wam jakiś smakołyk po który barrrrrrdzo chetnie i czesto sięgacie a przed ciąża nie jadłyscie tego?
Ja mam - TUŃCZYK w sosie własnym - mogłabym jesc codziennie .... hmm no i chyba nawet jem
kjane - a dlaczego masz nie wychodzić po szczepieniu? nam pielęgniarka mówiła tylko w lato by unikać słońca bo gorączka może być

ja nie mam chyba takiego jedzonka - raczej odwrotnie - jak w ciąży mnie mdliło na myśl o śledziach słonych czy marynowanych tak teraz za nimi nie przepadam

Cytat:
Napisane przez pomponik84 Pokaż wiadomość
WItajcie.

Chciałam Was zapytac czy te cwiczenia (trzymanie za raczki i rece i przewracanie z jednego boku na drugi) to są na nauke przewracanie sie na boczki? Znacie jeszcze jakies dobre.? Mój mały noie przewraca sie sam ani za zabawkami. Nie przepada lezec na brzuchu choc pare razy przekrecił sie z brzucha na plecy ale ogólnie jest len i jak ma jakis lekki opor to koniec i basta...zaczyna ryczec...nie chce mu sie wysilac. Z plecków na boki i brzuch sie nie obraca. Z siadaniem to ma tak ze podciga sie jak go chyce za rączki lub czasami sam próbuje jak siedzi w pozycju pósiedzacej.

.
to ćwiczenie to na przewracanie na plecki chyba, moja się jeszcze wogóle nie przewróciła (chyba jako jedyna na forum) i też leń z niej - jak zabawkę jej pokażę nad nią to wyciąga rączki a jak odsuwam w bok to się przestaje interesować zamiast próbować się przekręcić

Cytat:
Napisane przez suziaa Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj baardzo smutno...uśpiliśmy naszego wieloletniego przyjaciela (widoczny w avatarku). był z nami 13 i pół roku....w sercu zostanie z nimi na zawsze...
przykre, mój piesek który umarł już z 5 lat temu nadal mi się śni

..
..

założyłam dziś znowu jej woreczek - tym razem nasikała w niego ale i nakupkała, kupiłam następne dwa, kiedy nam się w końcu uda

ostatnio Ramona śpi nam po 10, 15 min w ciągu dnia i w dodatku się budzi po 5 i muszę ją ukołysać, masakra, coraz mniej czasu, ale za to spacery przesypia w końcu - chyba lepiej się jej śpi jak jest zimno,a w nocy budzi się co 2 godz.

kiedy zamierzacie uczyć dziecko załatwiać się do nocnika?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 22:31   #3465
Caterin17
Zakorzenienie

Gothika moj nie wiem jak sie przekrecil, mysle ze wiesz bo on tak dupke podnosi wykreca sie na bok i tak jakos mu sie to udaje, zreszta przy malej mojej pomocy to na obie strony sie przekreca, robimy sobie tzw turlanie
A na nocniku to ja nie wiem,moze kolo roku
Stary 2008-11-13, 08:56   #3466
83monia
Zakorzenienie

jestem z doskoku...

kjane - o jakie smakolyki chdozi? i jaka zabawa? ja bede miala domówke - prja z doskoku

swylwester - pewnie domówka, moze nawet bedziemy sami...

smakołyki - o co chodzi???

nocnik - pewnie nieprędko, rok moze 1,5

piesek - współczuję... moi rodzice musieli kiedys uspic szczeniaczka któremu nasz drugi pies pogryzł szczękę (strary pies chciał się uwolnic bo mały się zaplątał o jego nogi, które bolały go od reumatyzmu... niestety szczeniaczek nie przeżył tego...)

termometry - maja wahania nawet 4 kreski wiec norma

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 09:35   #3467
Sonia11
Wtajemniczenie

Kjane - nie chozio mi o aniołki tylko o to coś w czym masz zdjęcia powkładane - bardzo mi się to podoba.
- przysmaków - nic takiego mi nie zostało

termometr - ja mam taki przykładany do skroni lub do ucha - też różne dziwne pomiary mi nim wychodzą i mam też taki zwykły elektroniczny - jak na razie nie miałam potrzeby używać.

Suziaa - biedulko - tzymaj się

Na Sylwestra jeszcze nie mam planów - na razie myślę o Andrzejkach ale też nie wiem co będziemy robić.

Nocnik - chciałabym zacząć dość wcześnie - może ok 8-9miesiaca, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce.
Stary 2008-11-13, 09:36   #3468
83monia
Zakorzenienie

MASA KSIAŻEK O DZIECIACH W PDFach
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?i...ek&fid=1444476

Stary 2008-11-13, 09:52   #3469
Kjane
Zadomowienie

Sonia11 - przepraszam źle cie zrozumiałam - zdjecia mam powkładane w cos takiego:
http://www.allegro.pl/item480107589_...c.html#gallery

83monia - Samakołyki juz ci wyjaśniam o co mi chodziło - ja zajadam sie tuńczykiem mimo że wcześniej nigdy go nie jadłam - zaczełam zajadać w ciaży i tak mi zostało - zastanawiałam sieczy wy też macie jakis przysmak z czasów ciazy

Ja w tym roku ide z mezem i z duuuuża gruą znajomych na tzw. bal sylwestrowy
Hubercik zostaje z babcią - moją mamuska Co ja bym bez niej zrobiła - co dwa tygodnie zajmuje sie moim synkiem przez cały wekend bo ja wtedy jade na uczelnie

Zastanawiałam sie nad tym kiedy na nocnik - jeśli by se udało to chciałabym zeby Hubert majac już 1,5 roczku robił w nocniczek - ale co bedzie tego nie wiem....

doradźcie czy warto kupować coś takiego i z jakich naczyń wy korzystacie karmiac maluszki:
http://www.allegro.pl/item471545148_...e.html#gallery

Edytowane przez Kjane
Czas edycji: 2008-11-13 o 09:53
Stary 2008-11-13, 10:32   #3470
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

ja sylwester napewno w domu, pewnie sami, chociaż nie wiem

naczynka do jedzenia - mi sie podobają takie z przssawką pod spodem miseczki lub też takie z których ciepło nie ucieka

dzięki caterin i monia za wypowiedź w sprawie przekręcania, a reszta?
Stary 2008-11-13, 11:10   #3471
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam elektroniczny Braun - szybko jest pomiar, ale jakaś dziwna ta temperatuea - niby ma 36,7, a ja czuję że jest gorąca...zmierzyłam zwykłym rtęciowym - ma 37,2....dziwne. Ma ktoś doświadczenia z termomertami??
Kupiłam w apyece taki do ucha - co pomiar to inną temp.wskazyła (różniło się o 3-4 kreski) Dla mnie to niedopuszczalne. Odałam ten termometr i terazw obliczu choroby nie mam nic poza tym elektronicznym (co wydaje mi się e miery za niską temp) i zwykłym rtęciowym (którym mierzę 10 minut-masakra)
ja mierzyłam elektronicznym ale coś szwankuje teraz bo tez pokazuje 36,6 a wiem ,ze tak nie jest i uzywam normalnego,rteciowego.Wkł adam pod pache jak karmie albo nosze na rekach.

SONIA wspułczujeŚliczny był i o pół roku młodszy od mojej jamniczki.Ostatnio nam się zgubiła ,nie było jej cała noc to tyle łez wylałam za nią...

Sylwester-na 99%idziemy na bal,dziadkowie chetni zostac z wnukiem.Najpierw andrzejkiPlanujemy do jakiegos klubu pójśc potańczyć.

Edytowane przez alusia*
Czas edycji: 2008-11-13 o 11:18
Stary 2008-11-13, 11:15   #3472
Sonia11
Wtajemniczenie

gothika - Szymon przekręcił się sam z siebie - nie potrzebował do tego zachęcenia zabawką - po prostu turlał się na boczki aż w końcu sie przewrócił.
Stary 2008-11-13, 12:08   #3473
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Cytat:
Asiu ja yez ma zle doswiadczenia z tymi termometrami ,kupilam taki do ucha i do czoła i mylnie mierzy teraz jak czuje że Oliwier ma goraczke to wkładam zwykły termometr do pupci i bo ok 2 minutach jest prawiadłowa tem.Kupiłam te drogi term. bo chciałam uniknac wkładania do pupy ,ale niestety

Cytat:
Napisane przez suziaa Pokaż wiadomość
Suziaa jestem z toba wiem co przeżywasz
Stary 2008-11-13, 16:24   #3474
Kjane
Zadomowienie

gothika - Mój Aniołek jeszcze się nie przewraca z plecyków na brzuszek ani odwrotnie - raz mu ise przypadkiem udało z brzuszka na plecy - ale był zdziwiony
nie zmuszam go - uważam ze przyjdzie i na niego czas

Spacerek nam się udał - słoneczko grzało, lekki wiaterek powiewał - super!!
Ja to chyba od tego dźwigania na 4 piętro wózka zostanę STRONG WOMAN!!!!
Ale czego się dla takiego Brzdąca nie zrobi
Stary 2008-11-13, 17:10   #3475
alusia*
Wtajemniczenie

http://vitamarket.pl/sklep/p1393-ISK...psulek.htmlCzy któras z Was bierze może tran lub tabletki z rekina?Chodzi mi konkretnie o preparat Iskial(olej z watroby rekina).W ulotce nic nie ma o przeciwskazaniach dla matek karmiacych.Moja pediatra powiedziała mi ,że może mały dostac uczulenia.Hm...
Stary 2008-11-13, 17:14   #3476
Kjane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
http://vitamarket.pl/sklep/p1393-ISK...psulek.htmlCzy któras z Was bierze może tran lub tabletki z rekina?Chodzi mi konkretnie o preparat Iskial(olej z watroby rekina).W ulotce nic nie ma o przeciwskazaniach dla matek karmiacych.Moja pediatra powiedziała mi ,że może mały dostac uczulenia.Hm...
nie pomogę nie biore
a na co to jest wogóle i po co to łykasz?
Stary 2008-11-13, 17:50   #3477
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

sonia - dzięki, ogólnie to chodziło mi o to jak się przekręciły jeżeli wy je do tego stymulowałyście

alusia- pewnie chodzi o alergie którą może mieć na rybę, do niedawna ryba występowała w diecie dziecka dopiero po roku, teraz można podawać wcześniej
Stary 2008-11-13, 18:00   #3478
83monia
Zakorzenienie

smakołyki - kawa zbożowa z mlekiem

miseczka - mam podobny canpola, z guma pod spodem. jeszcze nie uzywalam bo za malo je - dawalam ze sloiczka

tran - chyba chodzi o uczulenie na ryby jak karmisz piersią

Stary 2008-11-13, 19:42   #3479
Caterin17
Zakorzenienie

no wlasnie ja sie tak zastanawialam jak wy z tymi wozkami i wnoszeniem ich, bo ja nie wyobrazam sobie na 4 pietro i jak to wyglada dziecko w jednej rece wozek w drugiej....
u nas jak sie winda zepsula 10 dni naprawiali to musialam z 1 pietra, ale spoko bo on jest w foteliku samochodowym, to wyjelam go z fotelikiem i najpierw wozek potem on
Stary 2008-11-13, 20:13   #3480
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

Cytat:
Napisane przez Caterin17 Pokaż wiadomość
Asia ja tez nie wiem jak to jest z tymi elektronicznymi, niby powinny byc lepsze, ale czasem wkladam mierze 3 razy i 3 razy wychodzi inna temp.
A elektroniczne do uszu dla takich dzieci nie nadaja sie,gdzies to czytalam
Ja mam z Brauna do ucha i jest ok, a wiem że temp dziecka jest odczuwalna wiecej niz naprawdę ma, np ma 36,7 a wydaje sie być bardzo ciepły, zobaczycie jak bedzie mieć ok 38 czy 39 to dopiero jest mały piecyk... czego oczywiście żadnej nie życzę a co do mierzenia w pupie to 5 kresek się odejmuje... i dlaczego się nie nadają dla dzieci?? skąd masz to info?? przecież w szpitalu mierzą temp takim do ucha...

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

WIKUSIA I JULCIA MOJE KRÓLEWNY

Agusia_pa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości