|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Hej kochane!
ja dzisiaj już prawie grzecznie II fazowo, ale niestety zjadłam kawałek ciasta u rodziców, no i trochę przegięłam z migdałami ![]() u mnie z tą II fazą było elegancko, ale szału dostałam w gościach - bardzo ciężko trzymać dietę, jak cały długi weekend, codziennie u kogoś innego i każdy chce Cię poczęstować, czymś zrobionym specjalnie z myślą o Twojej wizycie ![]() ale jutro będę już grzeczna, i nie będzie żadnych grzechów poza tym ja twardo swoje grzechy, spalam dzisiaj przejechałam 30 km na rowerze ze średnią prędkością 26 km/h a wczoraj biegałam Cytat:
więc przynajmniej teoretycznie makaron sojowy jest już dozwolony od I fazy (ja osobiscie ostatneigo dnia I fazy jadłam w restauracji makaron sojowy) ale najlepiej niech to potwierdzi ktos jeszcze
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...zobaczymyOjej ty jeszcze espresso Ja już idę luli i po 18 -19 nie piję już kawy ![]() Tak czy siak smacznego...rano siędo Ciebie dołącze
|
|
#2733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm, a dlaczego? To jest jakaś różnica jeżeli ktoś waży 85 kilo i chce schudnąć 5 kilo od tego, kto waży 60 kilo i chce schudnąć 5? A proszę Cie, możesz mi wytłumaczyć dlaczego?
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
jezeli startuje sie z wieksza waga startowa kg teorytycznie szybciej spadaja....nie wiem na czym to polega ale zauwazylam,ze tak jest.moze jest cos w tym,ze przy np.165cm i wadze np.60kg organizm broni sie przed spadkiem wagi bo jest ona prawidlowa
|
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj polozylam sie wczesnie spac, bo dzisiaj musialam tez wczesnie wstac. Ide na 9 na wyklad. I kurcze cala noc lezalam plackiem i nie spalam.
![]() pysia naprawde nie masz sie czego bac, ja wegle dodalam szybko, bo od razu 2 kromki chleba rano plus jakis owoc po obiadku, a potem na drugi czy ktorys tam dzien od razu tez byly wegle na obiad i tak do teraz trzymam. Rano zawsze wegle i pozniej jakis owoc, a na obiad raz tak raz tak i tak samo na kolacje. Mi sie o wiele lepiej na II chudlo, a chudlam powolutku, ale to zdrowiej. Wiec nie boj sie. paprak ma racje.A deserek robilam tak na oko. Do garnka wsypalam owoce lesne mrozone (jagody, truskawki, jezyny, porzeczki), podlalam troche woda i dodalam fruktoze. Zagotowalam i odstawilam i wmieszalam zelatyne. Czesc wody przelalam prze sitko, tak aby moc ja jak nie bedzie juz goraca zmiksowac z jogurtem. I troche przyspieszalam proces teznienia, bo wstawialam na moment do zamrazalki i przekladalam do szklanki i jeszcze na troche do lodowki. Ot cala magia prosze.
|
#2736 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki niestety poweekendowo
![]() doszłam do wniosku ze w weekendy nie potrafie trzymac diety jak nie mam poukładanego dnia to nie potrafie zapanowac nad tym co jem ![]() własnioe zjadłam dzis sałtke z papryką, ogórkiem, i czyms tam jeszcze w srodku... weekend był niedietetkowy... i to długi weekend ![]() no ale cóż, walcze dalej ![]() mam w domu pyszną paste z wędzonej makrelki, jajka, pora i czerwonej cebulki ![]() fuck!!!!!!! własnie kolezanka z pracy postawiła mi na biurku cztery kawałki ciasta, leżą mi tu przed nosem... mmmmm...
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj grzechnie 1,5 rogala marcińskiego zjadłam
choć śniadanie nie nal;eżało do SB ![]() Staram się być grzeczna dla siebie samej, nie dla jakiejś diety. Widzę efekty mimo, że waga pokazuje 73kg ciągle to ja widzę wcięcie tu i tam, najbardziej podoba mi się talia ![]() Gdybym jeszcze oprócz 2h trenongów tatenczych w tygodniu, porobiła brzuyszki czy inne takie to pewnie efekt byłby większy. No ale w suknię ślubną się wbiję w 40 z małym marginesem ihihihDziś SB kromka chleba razowego z chudą wędliną + 3 papryki konserwowe później zjem twarożek grani i paprykę świeżą. A na obiad zupa z pora i groszku ![]() Mam jeszcze brokuła [chyba jeszcze dobry jest] i muszę zorbić z niego jakąś sałatkę z tuńczykiem. Dobre to będzie?? ;] Bo nie chcę potem wyrzucić ![]() A chodzi za mną od wczoraj paprykarz!
|
|
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
OOO nieee, tego nie wytrzymam, taka ekipa z dawnych czasów sie zebrała ze muszę sie odezwać
Witaj Ahaczku, sie długo zastanawiałam co tam porabisz ze nic do swoich plażowiczek nie zaglądasz. Fajnie że jesteś Nedda, mam nadzieje że wszystko się poukłada, jesteś cudną istotką i za pewne silną. Myślę żę odnajdziesz dobie drugą połówkę. Telik trzyma kciukiPo za tm całuję inne dziewcynki ze starej gwardii Marzeniątko, Onaellę, asiola, fruity U mnie cały czas dietetycznie, choć wprowadziłam kilka modyfikacji (z diety 5 czynników Harleya Pasternaka) dołożyłam wiecej ruchu i w końcu troche mniej waże-60,9 jestem w trakcie wprowdzania sie do nowego mieszkanka mam nadzieje ze wspólne mieszkanie z TZtem nie zniszczy mojej diety ![]() Buziam mocno
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie plazowiczki
Cytat:
Nie ma rady zacznę od jutra wprowadzać i będę czujnie obserwowała wagę Cytat:
P.S No i tradycyjnie espresso z mleczkiem
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-11-12 o 10:12 |
||
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Czolem
![]() Alescie sie rozpisaly Czarnula witaj i trzymam kciuki ![]() Dagirll no tak to jest z ta waga, ja widze po sobie, chce zrzucic 5 kg i w sumie zadne BMI nie pokaze mi nadwagi... ciezko sie zrzuca takie kg, ktore organizm toleruje ![]() Asiol zazdroszcze czasu na ten rower, jakbym miala dobe dlusza chociaz o 3 godziny, to bym sie pod te przejazdzki dolaczyla. Na razie trwam w basenie 2 razy w tygodniu, na wiosne, pewnie zaczne biegac. Moze Fruity mnie zmobilizuje ![]() Kasia wielkie gratulacje!!! Pysiamn kawka jak zawsze pyszna i wiesz, ja ciebie rozumiem z przejsciem na II faze, ja juz kombinuje, ze pierwsza przedluze o tydzien, ale o tym za chwilke ![]() Fruity deser obledny ![]() U mnie przyszedl czas na rozliczenie. BO w sumie stuknal mi tydzien na SB i bilans kiepski, bo waga krazy raz na plus raz na minus w okolicach 800 gram No ale wczotaj bylismy na parapetowie i wieczorem objadlam sie, choc dozwolonymi rzeczami na SB, to jednak wieczorem, w koszmarnej ilosci najadlam sie pistacji, no jak stoja, nie moge sie opanowac - wrrrrr i pol piwka wypilam... Choc mam wrazenie, ze schodzi mi leciutko w cm, ale to tez moze zasluga basenu... I teraz nie wiem, czy sie martwic, czy modyfikowac menu. Postanowilam potraktowac ten tydzien na luzie, po kopenhaskiej, musialam sie troche odbic... Teraz sie mobilizuje i chyba jeszcze dwa tygodnie pociagne I faze, zobacze, jakie beda efekty... Inna sprawa, ze tak jak mowicie, kilogramy, ktore nie wynikaja tak wprost z nadwagi, schodzą powoli, no ale w koncu musza sie ruszyc... NO NIE???? ![]() I chyba ogranicze porcje jedzeniowe, bo tez zauwazam, ze szybciej cos chce mi sie podjesc, jak jestem objedzona, a jak tak akurat, to jestem w stanie dopelnic sie woda... Takze sniadanie dzis mniejsze - niecale pol kostki chudego twarogu z papryka i pomidorem. II sniadanie - salatka z soczewica i wedzona makrela plus feta, cebulka, ogorek kiszony Obiad - piers z kurczaka nadziewana feta i surowka z kapusty pekinskiej z warzywkami. Moze byc??? Uff rozpisalam sie
|
|
#2741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zawsze warto zaczac sie zdrowo odzywiac powodzenia I pamietaj, ze kilogramy zrzucone w pierwszej fazie to woda a nie tluszcz. Jesli nie bedziesz stosowac dalej diety to one powroca szybko.effa79 Jesli chodzi o objadanie sie to gdzies czytalam, byc moze nawet wprzewodniku o SB, ze bardzo czesto mylimy uczucie glodu z pragnieniem. Czasem wystarczy sie napic herbaty i juz czlowiek bedzie syty. Tez czesto malo pije a wciskam w siebie jeszcze sorbecik, salatke itp. Ja zaraz robie espresso i chyba bede rozciagajace 8min cwiczyc ![]() Milego dnia
|
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale masz racje, moze zielona herbata (mam taka z jasminem - moge ja pic w I fazie???) rozwiazalaby taka sytuacje Ja ogolnie pije jakies minimum 2 litry wody dziennie, plus slaba kawa rano, wiec jak na mnie, to i tak sporo. Musze ta sprawe sama z soba wyjasnic...Co do przewodnika, to juz go mam, ale jeszcze musze znalezc chwile, zeby usiasc i przeczytac
|
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() EDIT: Ja tez pije duzo ale niestety nie regularnie w ciagu dnia a glownie wieczorem. Podobniez i jem najwiecej wieczorem i to mnie gubi. Wtedy wlasnie mam ochote na "niewiadomoco"
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2008-11-12 o 11:30 |
|
|
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
oj ale mnie długo nie było. dzis pyszne
jajka na sniadanie z ogórkiem. zjadłam tez wiesniaka na II sn. a co z obiadem to jeszcze nie wiem. moze jakas rybka hmmmmm pomysle. wczoraj miałam pierwszy wolny dzień super
|
#2745 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja niestety nie mam czasu w ogóle na żadne treningi... A jeżeli już mam, to jestem tak wykończona że nawet mi sie nie chce z domu ruszać... Ale za to spacerki w weekendy praktykuje ![]() Cytat:
Cały tydzień trzymam się diety, a przychodzi weekend, a najgorzej niedziela i wsuwam ciastka, ciasta, pierniczki... Brrr . Jem nawet nie z głodu, tylko po prostu żeby jeść . U mnie dzisiaj trochę kiepsko... Nie tyle z dietą, co z samopoczuciem. Rano było mi strasznie nie dobrze i kręciło mi się w głowie, wczoraj prawie cały dzień przespałam. W ogóle jakaś się czuje taka "napompowana". To chyba przez zbliżający się @. Ale bądź co bądź, samopoczucie fatalne...
|
|
#2746 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczynki
![]() Wpadlam tylko zeby sie przywitać O ile usprawiedliwia mnie weselene obzarstwo, o tyle wczorajszego dnia i rozczulania sie nad sobią usprawiedliwić nie moge
|
|
|
|
#2747 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczki,
nareszcie po weekendzie, z tego co zauwazylam to wszystkie mamy podobny problem weekendowy, ze jakos tak trudniej na dietce wytrzymac, sporo sie siedzi w domku, wiec dostep do lodowki zwiekszony, co chwila jakis gosc wpada, no to wypada poczestowac fafołem(i samemu wciagnac, hehe), lub wypad do knajpki, i zawsze cos co krzyzuje plany SB na talerz wpadnie ![]() jakos jak siedze w pracy, to nei grzesze (no chyba ze Pani Ola obok wyskoczy z jakims plackiem)i jakos jeszcze zauwazylam, ze spora czesc z nas jest przed @,ale sie zgralysmy no i zgadzam sie dziewczynki, ze im mniej kg chcemy zrzucic, tym trudniej, ja mam cel jeszcze 3 kg, ale odkad wskoczlam na magiczne 68 kg, za chiny ludowe nie moge tego przeskoczyc....na chwile sie pojawia 67,9 ale po paru dniach znowu widze 68,5, jakas zaklepta sie ta waga zobila ![]() ![]() ![]() no i jeszcze slowo do PYSIAMKA!!!!kobietko kochana, Ty robisz tak rewelacyjne potrawy, ze na sama mysl o @ fazie, ktora dopiero jest wielkim polem do popisiu dla Ciebie powinna Cie radosc ogarniac , no i nas przy okazji, bo popodgladamy zdjecia
|
#2748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź Wiesz, ja uważam, że moje sadełko, dosyć spore i dieta oparta na fast foodach i węglowodanach sprawią, że w krotce będę miała tą, nadwagę, więc w porę chcę schudnąć tyle ile przytyłam i przede wszystkim na stałe wprowadzić, konkretne zmiany jeśli chodzi o nawyki żywieniowe. Dlatego właśnie ta dieta mi przypadła do gustu. Dzisiaj zrobiłam porządne zakupy, na śniadanie zjadłam dobrą sałatkę, nie jestem głodna, ani słaba, więc myślę, że jest ok. PO dwóch tygodniach się okaże jak wyglądam i jak z wagą, bo ważyć się codziennie nie mam zamiaru pozdrawiam
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia i nie zrazaj sie jak nie zrzucisz tych 6kg w pierwszej fazie. Tyle zrzucaja osoby ktore albo sie glodza albo maja duza nadwage.
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Jako, ze mam dzis chwile zadumy nad SB
i tak sobie analizuje... Dziewczyny ile mozna nabialu w I fazie???Moze nabial mi nie sluzy - jem chudy twarog, fete light, rzadko zolty ser, i jogurt naturalny czesto na podwieczorek. mhmmm. Podpowiedzcie
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktos gdzies dzis chyba napisal, ze tz lepiej chudl na drugie fazie, takze pewnie nie ma reguly. Ja mysle, ze wszystko z glowa. Musze sama sie nastwic i odpuscic z ta waga - wtedy najszybciej sie chudnie, bo mam wrazenie, ze jak obsesyjnie sie waze i porownuje, to nic z tego nie wychodzi. Takze kolejne wazenie zarzadzam na poniedzialek rano - obym wytrzymala
|
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam nabial . Sprobuje zrezygnowac z jogurtu nturalnego, przynajmniej nie jesc go codziennie, moze co drugi dzien i trzeci. Pogodzic sie z jajkami (po kopenhaskiej...).Wiesz ja dzis rano - twarog, pozniej makrela z feta, i na obiad kurczak nadziewany feta - i wlasnie to widze... Pewnie dla mnie lepiej zamiast jogurtu zjesc nawet kawalek gorzkiej czekolady. Albo pomidora. Musze sprobowac ugryzc to z tej strony
|
|
|
#2754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę o rarytaskach nawet zakupilam dziś już co nieco na II f ![]() Cytat:
***************** Ja już po dzisiejszym spacerku........bardzo udanym zresztą, zrobilam troszkę zakupów między innymi przygotowania do fazy II. No i poszlam kupić kapciuszki dla mojego małego skarba i ..........kupiłam sobie kozaczki takie do kolan Sam nie dowiezam ze weszły na moje szerokie kostki i łydki (wcześniej nawet takie z gumką czy regulacją nie wchodziły już od kilku lat takich nie miałam Teraz gotuję zupę kalafiorową oczywiście bez ziemniaków, vegety itp.
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na zakupy drugofazowe chyba się wybiorę w piątek, bo od soboty zaczynam. I powiem Ci szczerze, że mam takie same obawy co Ty... Ale mam nadzieje, że z czasem się nauczę sobie komponować posiłki i spokojnie będę zrzucać kilogramy Stęskniłam się za nimi ![]() Dziewczyny, mam jeszcze pytanie co do czerwonej herbaty. Moja mama dzisiaj kupiła "Pu-Ehr" z sokiem grejfrutowym. Jak myślicie, czy mogę ją już na pierwszej fazie pić, czy wstrzymać się do drugiej ?
South Beach Edytowane przez DarkChocolateWithChilli Czas edycji: 2008-11-12 o 14:56 |
|
|
|
|
#2757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwykla pu erh mozesz pic
|
|
|
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
jeju dziewczyny tak mi sie chce słodkiego. ale nie czekolady ani batoników tylko jakiegos dobrego ciasta, torcika mhmmmm tak by zjadła. nie mam sprawnego piekarnika tak byc cos moze sama zrobiła. strasznie sie mecze. zreszta strasznie ciezko mi to wszystko idzie
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze pomyj okna, sprzatnij lazienke, mi pomaga
|
|
|
#2760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczynki nawet nie wiecie jak sięcieszę
![]() Cytat:
stopniowo ...![]() Cytat:
Nie wiem może posluchaj paprak Cytat:
Albo poproś sąsiadkę o pomoc np. ty zrobisz ciasto, zapukasz a ona Ci je tylko upieczę
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

Moze sie okazac, ze dopiero na dwojce schudniesz. Moj maz wlasciwie zaczal chudnac na dwojce 
...zobaczymy
Ja już idę luli i po 18 -19 nie piję już kawy
nie masz nadwagi wiec nie bedzie latwo.

ihihih

mam nadzieje że wszystko się poukłada, jesteś cudną istotką i za pewne silną. Myślę żę odnajdziesz dobie drugą połówkę. Telik trzyma kciuki

trzymam kciuki za to i za wszystkie plażowiczki
. Sprobuje zrezygnowac z jogurtu nturalnego, przynajmniej nie jesc go codziennie, moze co drugi dzien i trzeci. Pogodzic sie z jajkami (po kopenhaskiej...).