|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
patrilka i kropka- 3majcie się ciepło w tym choróbsku, patrki- Ty to chyba tej ostatniej niemocy nie wyleczyłaś
![]() karo- fajne kolorki ![]() lea- ja też się nie znam, nawet musiałam się wyślilić żeby magiczny skrót PS2 rozszyfrować Weronka dzisiaj tylko mama i mama normalnie przylepiła się do mnie. Jutro do pracki i to na 10 godzin prawie ![]()
#3662 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wizyta to w związku z tymi szmerami w serduszku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9685637] EDIT: poczytałam właśnie na temat pogody długoterminowej, z której wywnioskowałam:"byle do marca", a potem będzie lato ![]() http://www.twojapogoda.pl/encykloped...zasezonowa.htm[/quote] Niedługo nasze dzieci nie będą wiedziały co to śnieg. Chciałabym chociaż miesiąc porządnej zimy ze śniegiem i mrozem ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9686208]Pytanie z innej beczki: czy znacie się na grach na PS2? moje 8-letnie siostrzenice mają PS2, i zażyczyły sobie na urodziny nowa gre. a ja zielona jestem.... czy znacie jakies gry? czy możecie cos polecić? czy są w ogóle jakieś dziewczyńskie gry? bo jak zerknęłam na allegro, to same bijatyki, wyścigi... itp. [/quote] Sylwia też lubi simy, nawet ja sie wciągnęłam. A jeśli maja tą grę to jest do niej pełno dodatków ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9687476] Wiecie, ja tak jak całkiem niedawno Xantia, poproszę o trzymanie kciukasów w pewnej mojej sprawie, ale póki co nie powiem nic. ![]() bądź co bądź usiedzieć na tyłku nie umiem, taka jakaś mnie ekscytacja ogarnia. ![]() ![]() karo fajny pokoik, kolorystyka i ilość miejsca-super. Powiem Wam, że nie myślałam, że ta firma Daniela to będzie taki strzał w 10. W tej chwili ma terminarz prac zajęty aż do października przyszłego roku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Anula123 ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
hej
żyje i mam się w miarę dobrze, nie pisze bo nie mam o czym i generalnie nie umiem się z powrotem zaaklimatyzowac ![]() co do "nowej" wizażanki to kojarzy mi się nik sweetmadijka ale z tego co pamiętam to dostała bana za korzystanie z kilku kont. Jesli się myle to przepraszam. Jula ja bym poszła do neurologa z takimi rzeczami nie ma żartów. Co do uczulenia na laktoze to najprosciej odstawić mleko i przetwory. zdjęcia ze spotkania piekne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wciaz umieram.. pospalam troche i bylam u lekarza.. mam l4 do konca tygodnia.. wciaz zygam ja kot ![]()
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kanciu kochana ![]() ![]() Kanciu mam nadzieję że lekarz coś mądrego pomoże trzymam bardzo bardzo kciuki i widzisz wszyscy się za Tobą stęsknili ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zadomowienie
|
o mwlasnie sweetmadijka :P kurcze az mi wstyd normalnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Wtajemniczenie
|
Mamy wyniki i sama nie wiem... Wskazane powtórzenie badania, bo sa bakterie niby kałowe, ale już oczywiście znalazłam w necie, że one mogą być w moczu też
![]() Czyli ogólnie lipa...Jutro spróbuję nazbierać ponownie i zanieść do sanepidu, bo tam jednak najwiarygodniejsze wyniki robią. No i staram się nie chorować na wynik, bo też wyczytałam, że powtórzone badania były zupełnie inne. Spadam, bo oczywiście bez nastroju na cokolwiek jestem.
#3669 |
Zadomowienie
|
iwka2002 ja swojemu synkowi akurat dawalam wlasnie te woreczki i cudem bylo zlapanie cokolwiek do tego woreczka bo on sie odklejal itd. a co dopiero zlapac jakims innym sposobem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
Iwka ja słyszałam ze te woreczki to masakra juz lepiej z podłogi nabrać podobno
![]() MySSaaa i co z tymi fotami ![]()
![]() |
#3671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Drugi wynik jutro, z pewnością będzie już normalny jak tylko sama zawieziesz moczyk ![]() ![]() EDIT: ...
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2008-11-12 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Zadomowienie
|
o kurcze to masz teraz super wodny telefon
![]() ![]() ![]() ![]() edit. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MySSaaa Czas edycji: 2008-11-12 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no to czas na nową hendi u Ciebie ![]() ![]() ![]() patrilla- no właśnie takie są opinie fachowców o tych woreczkach, co do bez pieluchy to Werka sama nie chodzi, a nie dma rady prowadzać jej i łapać. Jakaś ułomna chyba jestem, bo Wy wszystkie nałapałyście i było ok, a jak jakoś nie umiem. No chyba że złapany dobrze a te bakteriozy tam po prostu są. Taką opcję też biorę pod uwagę.
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-11-12 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() EDIT: Jeszcze focia Elis z Michasiem ![]()
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2008-11-12 o 20:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
boska fotka mamy podobną w paracie bez kabla
![]()
![]() |
#3676 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Gratuluję sukcesów firmy TŻ-ta. A firma to branża budowlana, jesli dobrze pamietam...? Cytat:
![]() ![]() no, masz pamieć, nie powiem, dopiero teraz mnie także się przypomniał ten nick. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() iwka, nie masz wyjścia, musisz próbowac, ja proponuję nocnik. ![]() ![]() ![]() elegancki śmieszek. ![]() Xantia, czyżby Elis tak urządziła komórkę niania? ![]() Poczytałam, napisałam, i zapomniałam co tak w gruncie rzeczy chciałam pwoiedzieć... wiec idę spać. dobranoc. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9694539]Xantia, czyżby Elis tak urządziła komórkę niania?
![]() To komóra Ani, mamy Michałka ![]()
#3678 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Dziekuję wam wszystkim za dobre słowa i rady ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj udało nam się zrobić kał Matiemu i wynik jest dobry, a robiliśmy na pasożyty i lamblię, więc na tym polu czysto. Jutro idę kupić jakieś "niemlekowe" mleko ![]() ![]() ajanna, Patrilla - dzięki kochane, że dzielicie się waszą wiedzą, którą posiadacie wielką. Jednak przeraża mnie myśl o rezygnacji z mięska itp. ... nie chcę (nie urażając nikogo) karmić go tylko strączkami ... Poza tym czytałąm, że soja może też wywoływać alergię...
#3679 |
Wtajemniczenie
|
Juleczka nie przesadzaj - ja może nie jem mięsa od 16 lat, ale pamiętam, że oprócz wołowiny i cielęciny były jeszcze jakieś inne rodzaje
![]() z tą soją, to prawda, że może uczulać, dlatego lepsze byłoby mleko ryżowe moim zdaniem i pewnie by Matiemu smakowało, bo jest naturalnie (bez dodatków żadnych) bardzo słodkie, ale nie wiem, czy je dostaniesz ![]() ![]() Xantia a ja dziś się zmartwiłam, że Olafek zużytego pampersa do sedesu wrzucił ![]() ![]()
#3680 |
Zakorzenienie
|
lea nie droczę się ale jak człowiek jest przybity to czepia się wszystkiego. Zresztą nie jest trudno zauwazyć, ze jest ki.lka osób ze sobą zrzytych a reszta pisze okazjonalnie.
iwka nocnik przetrzyj Rywanolem jak będziesz chciała skorzystac z tego pomysłu. Juleczka oprócz cielęciny i wołowiny jest jeszcze, kurczak, indyk, jagnięcina i wieprzowina ![]() co do wyniku kału to żeby wynik był miarodajny trzeba go powtórzyc jeszcze z kilka razy ![]() ![]() przerąbane... |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |
Zakorzenienie
|
A my mamy słonia w karafce
![]() Cytat:
![]() ![]() Znów się nie wyspałam!! Ja nie wiem co ja źle robię... Moja córcia jest na etapie kochania całego świata. Od momentu powrotu do domu wszystko co weźmie w rączki tuli i mówi "mój-mój". Dziś rano tuliła ładowarkę od komórki ![]()
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
jak dobrze mieć kochaną mamę właśnie mi przy Poli pomaga bop ja jestem zombie
![]() Kanciu ale Ty dużo więcej niz ja pisałaś a ja sie czuję z dziewczynami całkiem zżyta mimo, że strasznie daleko mieszkam ![]() ![]() Juleczko najlepiej żebyś znów pobrała kał ale od Was wszystkich ![]() ![]() ![]() ![]() spadam zdychać ... Xantia oj ty ty chorego ![]()
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
Patrilla dobry duszku
![]() zostawmy juz ten temat ![]() ide na szmaty poprawić sobie humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
Kancia dobrze ze wirtualne bo mogłabyś sie zarazić miłych łowów
![]()
![]() |
#3685 |
Zadomowienie
|
Ja się tylko szybko melduje po weekendzie i krótko było bosko
![]() No i wracam do czytania zaległości... jestem po lekturze ze spotkania w Gliwicach i zazdrość mnie zżera ![]() ![]() Dobra czytam dalej. Buziaki
#3686 |
Zakorzenienie
|
a ja juz sie lepiej czuje..
wczoraj usnelam kolo 18stej i rano o 7:20 dopiero Adi mnie obudzil ![]() ![]() kancia pochwal sie co kupilas ![]() mnie dzis czeka gotowanie dla Adrianka i cos dla tz tez.. ja dalej zafunduje soebie dietke bo boje sie ze znow sie powtorzy sie historia z wczoraj ![]()
#3687 |
Wtajemniczenie
|
Kancia dobrze, że jesteś
![]()
#3688 |
Zakorzenienie
|
ajanaa
![]() ![]() ![]() kropka wrzuciłam wszystko do prania więc fotki jak coś to jak wyschnie. Generalnie oczywiscie Adrian dostał najwiecej ![]() ![]() ![]() lenisz sie na L4 ![]() dzinsy, dresiki 2 pary. Lekką kurtałkę - marynarke, swetek, i bluzę na 15 lekarz ![]() ![]() ![]() własnie przeczytałam, ze chca ogrodzić moje osiedle i postawić bramę wjazdowa ![]() ![]() zawsze jest problem z parkowaniem bo z okolicznych osiedli parkuja na naszym parkingu. Podrzucają smieci do naszych smietnikw itp. Mam nadzieje, ze się mieszkancy zgodza na bramę bo jednak to my musimy poniesc koszt ogrodzenia ale myślę ze warto ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-11-13 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Raczkowanie
|
Witajcie, witajcie
![]() To ja Julia, mama Amelki, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ![]() Dawno nie pisałam bo jakoś od przeprowadzki, która była we wrześniu ![]() ![]() ![]() Chciałam się pochwalić, że pewnie jako ostatnia, ale w końcu odstawiłam Amelcię od piersi. Nie było źle, może dlatego, że od jakiegoś czasu karmiłam tylko w nocy. Tydzień temu postanowiłam w nocy też nie podawać piersi. Po godzinnym płaczu, a raczej wyciu było ok. Niepotrzebnie się tak tym stresowałam. Teraz po czasie cieszę się, że karmiłam ten rok i dwa miechy ![]() ![]() ![]() Iwka co do wyniku moczu złapanego w woreczek, moja pediatra mówiła, że w takim moczu często są bakterie kałowe z racji bliskiego sąsiedztwa odbytu ![]() ![]() Dobra zmykam sprzątać. PA Edytowane przez Julia321 Czas edycji: 2008-11-13 o 12:30 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Konto usunięte
|
czekam na foty.
![]() julia, oczywiście, że Cię pamiętamy. ![]() Ja rano pojechałam z mamą i Maksiem do babci do Bytomia, przed chwilką wróciliśmy. ![]() Tylko Maksiu niezadowolony, bo ograniczony do jednego pokoju, inaczej od razu na schody uciekał, chwila moment i juz na górze... A teraz się będe byczyć, spróbuje Xanti fotki podesłać... może net będzie chciał ze mną współpracować. A popołudniu idę na urodzinki do synka mojej hispzańskiej przyjaciółki, które to Urodzinki miały się odbyć dopiero w sobote, ale ona jednak leci do domu, bo juz jej się tu pogoda obrzydła. Więc w sobote odlot. ![]() EDIT: xantia fotki wysłałam, ale musiałam zmniejszyc, inaczej nie dałoby rady. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-11-13 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.