Panny Młode 2010 cz. II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 20:00   #2431
merriel
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Jejku, ale mnie dawno nie było!.. I niestety zajrzałam tylko na chwilę, bo kompletnie nie mam czasu pisać, ale na szczęście z przyjemnych powodów wczoraj wróciliśmy od TŻa, a jutro jedziemy do mnie na weekend
Zajrzałam tylko, żeby napisać że moja kuzynka się wczoraj zaręczyła Terminu ślubu jeszcze nie mają, ale chcą go robić.. za kilka miesięcy gdzieś na wiosnę 2009
I dziwią się po co nam aż tyle czasu i czemu tak długo zwlekamy.. Będę trzymać za nich kciuki żeby nie zostali szybko sprowadzeni na ziemię..
merriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 20:00   #2432
madziulka_
Zakorzenienie

Dziewuszki żeby takie długie posty pisać no co WY
U mnie dzisiaj dzionek szybko minął a przed chwilką ,po godzinie czasu, skończyłam prasować swoje ciuchy i wysiadam Chociaż w sumie lubię prasować

Poruszałyście temat świadków u mnie to będzie mój brat a od strony TŻ najprawdopodobniej bliski kuzyn, jakoś ostatnio podoba mi się gdy świadkami są mężczyźni w garniakach
Z pewnością będę chciała mieć drużki więc to one zajma sie przygotowanie wieczoru panieńskiego, pomoga mi się ubierać itp.

Co do picia w rodzinie to hmm tak żeby ktoś się upił i wyprawiał jakieś cyrki to nie mam nikogo takiego w rodzinie, ale ze strony TŻ jest wujek alkoholik i czasami może mu odkręcić(mam nadzieje że jak już się upije to cichutko pójdzie spać)
Poza tym każdy ma swoją główkę
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Przeglądam ten wątek już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz zdobyłam się na odwagę żeby coś napisać Mój ślub będzie 25 września. Mogę niesmiało do Was dołączyć?? Pozdrawiam
WitamyA skąd jesteś?

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 20:03   #2433
metkaa
Zakorzenienie

merriel tak moze byc ze doznaja szoku albo przeciwnie uda im sie cos znalezc i beda Wam truc ze wszystko da sie załatwic,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 20:24   #2434
merriel
Raczkowanie

Jejku, ale mnie dawno nie było!.. I niestety zajrzałam tylko na chwilę, bo kompletnie nie mam czasu pisać, ale na szczęście z przyjemnych powodów wczoraj wróciliśmy od TŻa, a jutro jedziemy do mnie na weekend
Zajrzałam tylko, żeby napisać że moja kuzynka się wczoraj zaręczyła Terminu ślubu jeszcze nie mają, ale chcą go robić.. za kilka miesięcy gdzieś na wiosnę 2009
I dziwią się po co nam aż tyle czasu i czemu tak długo zwlekamy.. Będę trzymać za nich kciuki żeby nie zostali szybko sprowadzeni na ziemię..
Stary 2008-11-12, 20:39   #2435
metkaa
Zakorzenienie

merriel napisałas 2 razy to samo, to zebysmy miały co czytac
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 20:49   #2436
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
he he he, a potem wychodzi, że PM 2010 to takie plotkary

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 20:54   #2437
jozia
Zadomowienie

GG do jozia
Witamy nową Pania na PM2010 Nasza ekipa się powiększa

Moimi świadkami będzie kuzynka w moim wieku ( ta o której Wam pisałam), a świadkiem będzie Tz bliski kumpel również w naszym wieku. Także świadkowie i Młodzi będą w jednym wieku

Cytat:
Nie wiem czy taki temat już był, ale zaryzykuję. Chodzi mi o to jak będziecie się zwracać do swoich teściów?? Będziecie mówić mamo, tato?? Zastanawiałam się nad tym z Tżtem. Moja siostra mówi do swojej teściowej mamo, szwagier też tak mówi do moich rodziców. Ja jednek wiem, że nie będę mogła się przełamać. Uważam, że rodziców ma się tylko jednych i do nich tylko będe zwracać sie mamo, tato. A Wy co o tym myślicie??
Ja do swojej teściowej nigdy nie powiem mamo choć bym chciała, a do ojca Tz to sądzę, że tak ale zobaczymy. Moi szwagrowie do naszych rodziców zwracają się mamo i tato, i moje siostry do Swych teściów również mamo i tato...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-11-13 o 12:32 Powód: prosze nie pisać post pod postem i przypominam o funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 20:59   #2438
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Ja do swojej teściowej nigdy nie powiem mamo choć bym chciała, a do ojca Tz to sądzę, że tak ale zobaczymy. Moi szwagrowie do naszych rodziców zwracają się mamo i tato, i moje siostry do Swych teściów również mamo i tato...
a jak będziesz mówiła do teściowej??

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-12, 21:03   #2439
Elitka4
Rozeznanie

Odkąd m.a.r.t.a. napisała o wielocytowaniu, to takie długie posty produkujemy. Ja tego wielocytowania w ogóle wcześniej nie widziałam. "Cytuj" i "Odpowiedz" napisane pełnym słowem, a to w środku takie małe to jak przecinek, nie wiedziałam, że to taka funkcja.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Samoa rodzinka do której wchodzę jest cudowna- lepszej bym sobie nie mogła wymarzyc. tylko szwagier to jakas czarna owca.. kazdy w rodzinie go omija jak moze bo to naprawde zamknąc gdzies i przetrzepać mózg bo to sie inaczej nie ma... ale rodzinkę poza nim to kocham jak swoją i ciesze sie ze do takich ludzi trafiłam
Ja też lubie rodzinę TŻta. Po prostu normalni ludzie z kulturą osobistą. Byłam kiedyś na weselu kuzynki TŻ i wszyscy się normalnie bawili, nikt nikomu nie robił obciachu. Tak po normalnemu. Niestety Ja mam w mojej rodzinie parę osób lubiących alkohol i nie zawsze kontrolujących wypijaną ilość. Najgorsi są mężowie moich dwóch kuzynek - kuzynki są fajne, ale takich wieśniaków mają za mężów. Nie trawię ani jednego ani drugiego. Buraki. Takie durne, zboczone żarty mają i myślą, że są zabawni

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
w sumie to dobrze mieć takie znajomości, będzie się kogo poradzić w sprawach kredytów, lokat i tym podobnych
Ja jestem na V roku finansów i bankowości. Co prawda mam specjalność zarządzanie finansami (większość przegłosowała), ale tak naprawdę, to interesuje mnie rachunkowość i podatki, więc o kredytach ze mną nie pogadacie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja tez szukam pracy, ale lipa tym jesli studiuje sie dziennie
Ja studiuję wieczorowo, więc u mnie to oczywiste, że większość osób pracuje. Ale powiem Ci, że znajomi z dziennych robią tak, że jak mają zajęcia powiedzmy 2,3 dni po dwa wykłady, to tak się ustawiają z wykładowcami, że mają jeden dzień od rana do wieczora (np. chodzą na niektóre zajęcia z wieczorówką), a przez 4 dni chodzą do pracy. Oczywiście na pierwszych latach jest za dużo zajęć, ale na IV, V roku to już luz i można pracować (i przy okazji zbierać materiały do pracy mgr).

Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość
A studiuje może któraś logistyke?

Byłoby mi raźniej
Mój szwagier. He, he! Ale chyba Cię to nie urządza, co?

Cytat:
Nie wiem czy taki temat już był, ale zaryzykuję. Chodzi mi o to jak będziecie się zwracać do swoich teściów?? Będziecie mówić mamo, tato?? Zastanawiałam się nad tym z Tżtem. Moja siostra mówi do swojej teściowej mamo, szwagier też tak mówi do moich rodziców. Ja jednek wiem, że nie będę mogła się przełamać. Uważam, że rodziców ma się tylko jednych i do nich tylko będe zwracać sie mamo, tato. A Wy co o tym myślicie??
Ja nie mam pojęcia. Zobaczę jak będą chcieli, żeby do nich mówić. Sama nie będę się narzucać, poczekam aż sami coś zaproponują.

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2008-11-12 o 21:07
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 21:03   #2440
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę do teściów mówić per mamo, tato a do moich rodziców tak jak zawsze mówię, czyli mamusiu, tatusiu. Też mi będzie dziwnie, ale bezosobowo sie nie da, szczerze mówiąc juz teraz mam z tym problemy, bo dziwnie mi mówić pani/pan, albo jak na przykład na koniec rozmowy z mamą tż mówię papa czy jakies tam buziaczki, albo na początek też mi głupio i mówię zawsze dzień dobry a wygodniej byłoby cześć...Z kolei mój tż mówi do moich rodziców tak - do mamy per pani, a do taty panie Krzysztofie. Jak rozmawialiśmy o tym jak będzie po slubie to obydwoje będziemy mieli problem z nazywaniem nowego taty, bo do mamy to jakos tak bardziej naturalnie

Cytat:
Samoa jeśli chodzi o zaręczyny to w sumie ja tak wolę... Zawsze marzyła o zaręczynach przy rodzicach, choć taki spontan też by był fajny ale ja jednak należę do tradycjonalistek.
No widzisz, każdy robi to co lubiA jeszcze odnośnie spotkania rodziców czy tam informowania o zaręczynach - robiliście cyrk, że tż prosił ojca o rękę?(oczywiście to do dziewczyn, które juz były po oświadczynach tż. My przyjechaliśmy do moich rodziców z whiskaczem dla taty i kwiatami dla mamy i tylko poinformowaliśmy i wszyscy byli happy i tylko pamietam jak się na nas rodzice patrzyli zaskoczeni(a zaskoczenie sie utrzymywało baaardzo długo - my jedlismy bigos a oni siedzieli na przeciwko nas i sie gapili z wesołymi minami) a później obdzwonili rodzinkę, żeby przekazac newsa

Cytat:
I napewno cięzko mi będzie przy swoich rodzicach tak do teściów mówić, mamo i tato
ojej, mi tez będzie ciężko.

Wiecie co, wstałam z łóżka i zahaczyłam noga o kabel od internetu i zrzuciłam lapka na podłogę...ale działa na szczęście, mam nadzieję, że jakas usterka poupadkowa z czasem nie wyjdzie...Chociaż rok temu w wakacje zrzuciłam laptopa tżta i nadal działa(przyznałam mu się kilka miesięcy temu)
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 21:05   #2441
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
a jak będziesz mówiła do teściowej??
Nie wiem czy w ogóle będę mówiła. Ehh nie no dziewczyny nie mozna być tak mściwą. Postanowiłam że oficjalnie po raz ostatni bedziemy ją zapraszać na ślub. Choć Tz nie chce ale nie można tak... Będę się zwracać bezimiennie i bezosobowo.
Stary 2008-11-12, 21:10   #2442
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy w ogóle będę mówiła. Ehh nie no dziewczyny nie mozna być tak mściwą. Postanowiłam że oficjalnie po raz ostatni bedziemy ją zapraszać na ślub. Choć Tz nie chce ale nie można tak... Będę się zwracać bezimiennie i bezosobowo.
a ona Wam zrobiła coś więcej niz to, że jest przeciwna ślubowi???
Stary 2008-11-12, 21:11   #2443
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Troszku nie ciekawie, ale może się coś wyklaruje jest sporo czasu A czas najlepszym lekarstwem

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 21:13   #2444
Elitka4
Rozeznanie

My też tylko poinformowaliśmy rodziców o fakcie dokonanym. Na co mają rodzice wyrażać zgodę? Ja wiem, że tradycja swoją drogą, ale Ja uważam, że to tylko i wyłącznie Nasza decyzja.

Okay, idę się kąpać, żeby zdążyć na "So you think... you can dance".

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2008-11-12 o 21:15 Powód: YCD
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 21:16   #2445
merriel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Wina Internetu, padł w momencie wysyłania więc kliknęłam ponownie "wyślj" i pewnie dlatego dwa posty
Stary 2008-11-12, 21:20   #2446
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
My też tylko poinformowaliśmy rodziców o fakcie dokonanym. Na co mają rodzice wyrażać zgodę? Ja wiem, że tradycja swoją drogą, ale Ja uważam, że to tylko i wyłącznie Nasza decyzja.

Okay, idę się kąpać, żeby zdążyć na "So you think... you can dance".
no właśnie my i nasi rodzice też tak uważamy

Tż mnie męczy, ze mam Misia obejrzeć, bo to profanacja, że nie oglądałam
I jeszcze mówi, że przez ponad pół roku prowadziłam podwójne życie jak mu nie powiedziałam o tym, że zrzuciłam mu laptopa
Stary 2008-11-12, 21:23   #2447
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Nie no słuchajcie musi być dobrze. jeśli teraz sie nie zgodzi już na oficjał i na date to nie wiem. Wyjde z siebie i stane obok normalnie. Poprostu się rozrycze i wybiegne od Tz-a.

Czy coś jeszcze nam zrobiła hmm mi to może tak na odcisk na stanęła, ale moj Tz ma juz jej dosyć cały czas się wtrąca. Nawet do mnie nie może przyjechać bo już kłótnie, ze On to w domu gościem już jest. A ja sie ciesze bo jest zawsze u mnie i zawsze możemy się pokłócić ale zaraz jakie miłe są przeprosiny Nie no po prostu Chce mieć Go juz teraz na zawsze już)
Stary 2008-11-12, 21:23   #2448
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
a to Wy już ją zaopraszaliście??

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-12, 21:26   #2449
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

NO dobra panienki .. nie było mnie pół dnia czy ktośmoze mnie oświecić o czym gadałyście po tym jak wylewałąm żółćna mojego szwagra dziewczyne i tańćzących wujków???
No i dzięki... bodaj samoi która wreszcie uświadomiłą mi gdzie jest funkcja wielocytowania.. m.a.r.t.a mówiłą mi o wielocytowaniu ale jakoś nie mogłam zajarzyć gdzie to sięznajduje.. więc na pewno w najbliższym czasie będętestowaćtę fukcjęDD
No to ok,... poporszę o lekkie streszczenie dzisiejszego popołudnia
Stary 2008-11-12, 21:26   #2450
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Było jej mówione że w grudniu robimy zaręczyny... Tylko daty nie mieliśmy ustalonej bo czekałam na datę chrzcin synka siostry. A ona powiedziała że jesteśmy za młodzi ehh.
Stary 2008-11-12, 21:27   #2451
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no słuchajcie musi być dobrze. jeśli teraz sie nie zgodzi już na oficjał i na date to nie wiem. Wyjde z siebie i stane obok normalnie. Poprostu się rozrycze i wybiegne od Tz-a.

Czy coś jeszcze nam zrobiła hmm mi to może tak na odcisk na stanęła, ale moj Tz ma juz jej dosyć cały czas się wtrąca. Nawet do mnie nie może przyjechać bo już kłótnie, ze On to w domu gościem już jest. A ja sie ciesze bo jest zawsze u mnie i zawsze możemy się pokłócić ale zaraz jakie miłe są przeprosiny Nie no po prostu Chce mieć Go juz teraz na zawsze już)
Kochana tak to napewno nie możesz zrobić, bo w jej oczach to będziesz jak dziecko.

A Wy mieszkacie już razem??

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-12, 21:29   #2452
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Kochana tak to napewno nie możesz zrobić, bo w jej oczach to będziesz jak dziecko.

A Wy mieszkacie już razem??
Ale ja jestem jeszcze sentymentalistka do tego wszystkiego. Nie wystarczy, ze uparta i tradycjonalistka to jeszcze sentymentalna:/

Nie mieszkamy razem. Choć Tz tak jakby juz mieszkał

Idę się kąpać bo nigdy do tej łazienki nie trafię Bedę za jakiś czas

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2008-11-12 o 21:33
Stary 2008-11-12, 21:33   #2453
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Onelciu ja myślęże to nie jest kwestia zapraszania.. tyle, że wiesz.. mówią młodiz o swoich jakichś planach czy juzzdobytych rzeczach.. a taka "mamusia' potrafi swoim brakiem entuzjazmu zepsuć wszystko...
najgorsze są miny jakie one przy tym robią.. moja teściowa na szczęście jest na tyle normalna, że gadam sobie z nią jak z ciocią.. co prawda.. ani razu nie miałąm odwagi powiedzieć do niej inaczej jak tylko proszę pani.. noa lae póki co tylko jedna z cioć TZ powiedziała: daj spokój danka jestem...Wnioskuję że mogę do niej mówić pani danko no bo jak inaczej.. może i jestem stara.. ale jakos nikt mi nigdy nie proponował inaczej do siebie mówienia..
Swoja drogą moja mama jest straszliwie niepocieszona, że TZ do niej mówi per Pani...
on inaczej nie umie.. a ją to tak denerwuje bo to takie oficjalne.. umojego brata (ciotecznego tego co się rozszedł ze swojąpanienką po 8 latach bycia razem) ona mówiłą do jego mamy: pani marysiu.. więc no to chyab o takie niepaniowanie im chodzi hęę
A tak w ogóle to przysżły właśnie ciuszki dla mojego TZcika z quelle i powiem Wam.. mierzylismy ostatnie 3 godziny 2 T-shirty i 3 swetry... ale zabawa była...
WIecie co
znowu się rozpisuję.. ale ten nasz wątek zawsze napawa mnie taką jakąs totalna melancholią.. zwłaszcza w momencie jak sobie pomyśle.. jak bardzo kłóciliśmy się jeszcze w nocy z niedzieli na poniedziałek.. a dziś...istna sielanka.. buziaczki całuski.. iskanie mizianie.. oj......................
Zakochałąm sięna maxa a przezwyciężanie takich awantur to tylko dla mnei znak, że jesteśmy stworzeni dla siebie

Cytat:
Było jej mówione że w grudniu robimy zaręczyny... Tylko daty nie mieliśmy ustalonej bo czekałam na datę chrzcin synka siostry. A ona powiedziała że jesteśmy za młodzi ehh.
Jozia ile będziesz miała lat w dniu ślubu???
Oj widzę że Jozia bedzie miaął niezłą jazdę z teściową..
najlepiej dla Was Jożka będzie jak zaraz po ślubie odseparujecie isęod teściowej bo wam zniszczy małzeństwo...
Przepraszam, ale zaczyna to lekko wyglądać jak z serialu mamuśki..
Ja bym swojateściowąchyba za kręgosłup na haku powiesiła gdyby mi tak isęwtrącała..
Nie wiem ile Jozia ma lat.. ale z teog co widziałąm chocby u siebie na kierunku w trakcie studiów.. najwięcej ślubów było 3,4 rok..
Na 5 no to juzi tkanikt nie liczył bo za duzo juz było mężatek i tylko sprawdzałysmy, czy w dziekanacie juzwiedzą kto sięochajtał...
Co to za jakieś popierdzielone teksty, że ktoś jest za młody na małżeństwo.. śłub..
Teściowa siępewno boi, żeby Jozia jako dziewczyna nie wrobiłą jej wspaniałego inteligentnego synalka w pranie pieluch i siedzenie przy dziecku kosztem jego jakze intratnej wspaniałej kariery zawodowej, która go czeka w tym naszym jakże wspaniałym kraju
Jej KOchany synus w jej oczach jest jeszcze nie przygotowany na bycie głową swojej rodziny.. póki dziecina studiów nie skończy i całkiem nie ołysieje.. nie moze siężenić..
Kurna nie znoszę takeij postawy
Jak to dobrze, że nas to się wręcz pytają co tak późno to wesele DDDDDD

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-11-13 o 12:30 Powód: prosze nie pisać post pod postem i przypominam o funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!!!!!!
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 21:37   #2454
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja jestem jeszcze sentymentalistka do tego wszystkiego. Nie wystarczy, ze uparta i tradycjonalistka to jeszcze sentymentalna:/

Nie mieszkamy razem. Choć Tz tak jakby juz mieszkał
powiem Ci tak, postaraj się troszke zrozumieć i tą kobietę.

Napewno ma za złe, że jej syn coraz zadziej pojawia sie w domu ( w końcu przez tyle lat był tylko jej synkiem, a tu nagle "obca" kobieta staje na jej miejscu, a syn woli czas spędzać właśnie z nią niż z własną matką).
No i wiek, nie oszukujemy sie, jesteście młodziutcy, Jego mama napewno martwi się, że nie dacie rady, że przecież nic sie nie stanie jak poczekacie.

Może również być tak, że po prostu nie daje sobie rady z tą całą sytuacją, a jak ma się bronić...atakiem, bo czuje się zagrożona.

Może spróbuj wziąć ją sposobem, i np jak będzie rozmowa o ślubie to zapytaj "A co pani by doradziła w sprawie ślubu" , Albo "czy naprawdę uważa Pani, że nie damy sobie rady", po prostu spróbuj ją podejśc grzecznie i z szacunkiem. Niech wie, że ma doczynienia z kobietą , a nie rozkapryszoną dziewczynką

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-12, 21:49   #2455
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

Napewno ma za złe, że jej syn coraz zadziej pojawia sie w domu ( w końcu przez tyle lat był tylko jej synkiem, a tu nagle "obca" kobieta staje na jej miejscu, a syn woli czas spędzać właśnie z nią niż z własną matką).
No i wiek, nie oszukujemy sie, jesteście młodziutcy, Jego mama napewno martwi się, że nie dacie rady, że przecież nic sie nie stanie jak poczekacie.

Może również być tak, że po prostu nie daje sobie rady z tą całą sytuacją, a jak ma się bronić...atakiem, bo czuje się zagrożona.

Może spróbuj wziąć ją sposobem, i np jak będzie rozmowa o ślubie to zapytaj "A co pani by doradziła w sprawie ślubu" , Albo "czy naprawdę uważa Pani, że nie damy sobie rady", po prostu spróbuj ją podejśc grzecznie i z szacunkiem. Niech wie, że ma doczynienia z kobietą , a nie rozkapryszoną dziewczynką
Onaelciu przepraszam.. ale jakoś nie wydaje misę że do takiej kobiety cośtrafi.. Jkakolwiek oni młodziutcy nie są .. Skoro sąna studiach no to już chyba jednak dziećmi nie są.. planują ślub dopiero na za 2 lata więc wcale nie będą aż tacy młodziutcy....
Ja myślę, że ona sieboi tego, żeby oni nie wpadli w pieluchy w trakcie studiów.. Trzeba jej pokazaćże są odpowiedzialnymi dorosłymi ludźmi...i tyle.. a z niąnie ma co gadać.. bo takim textem w tej obronie matczynej jozi jeszcze przywali, że dziewczyna wiecej sie tam nie pokaze...
Nie ma sensu dyskusja.. owszem to jest dobre w filmach... bo wyreżyserowane... a w życiu... lepiej ja troszkę przetrzyamć.. nie mówićjej że to macie załatwione czy tamto...bo ona tylko będize robiłą wszystko by zgasić Wasz entuzjazm....Musicie Joziu pokazać jej że wy jesteście dojrzali i gotowi na to by odpowiedzialnie się ożenić..
Co prawda.... 90 % moich koleżanek, które w trakcie studiów sięochajtały.. urodziły dziecko na studiach.. ale po pierwsze uważam, że jak ktoś jest obrotny i zaradny, to da sobie radę, a po drugie.. kiedy jest lepszy czas na rodzenie dzieci.. jak nam jajniki poprzekwitają...
Mnie w wieku 25 lat.. już ginekolog namawia do zrobienia sobie bejbusia...
Moja mama urodizłą mnie gdy miała 28 lat i tak czaseem jak byłąm młodsza zastanawiałąm się czemu mamy koleżanek są takie młodziutkie... a moja... taka torche mniej...(takie dziecinne głupotki)
Jozia mówię CI nie przejmuj sięteściową.. spróbuj poszukać wspólnego języka z teściem.. na bardziej neutralnym gruncie nizWasze wesele...
Może tak być że w kluczowym dla Was momencie ... kinowo zamknie teściową DDDD
Poza tym w gruncie rzeczy.. co ona ma do gadania.. co najwyzej moze Wam nie udizelać wsparcia emocjonalno finansowego... to czy chcecie być razem, zależy tylko i wyłąćznie od Was a ona jedyne co moze zrobic to zaakceptować to lub nie....to nie czasy średniowiecza..
Stary 2008-11-12, 21:50   #2456
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

czyli na tych oświadczynach tżta będa i Twoi i tż rodzice?

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
No i dzięki... bodaj samoi która wreszcie uświadomiłą mi gdzie jest funkcja wielocytowania.. m.a.r.t.a mówiłą mi o wielocytowaniu ale jakoś nie mogłam zajarzyć gdzie to sięznajduje.. więc na pewno w najbliższym czasie będętestowaćtę fukcjęDD
to chyba nie ja, ale ciiiii...

Cytat:

Onaella wspaniałe rady
Jozia, ja rozumiem Twoja mamę i gdybym ja sobie wymysliła ślub będąc ledwie po maturze(mimo, że ślub za dwa lata), bez widoków na oszałamiającą pracę to moi rodzice pewnie podobnie by zareagowali. Oczywiście mogliśmy z tż zaręczyć się i kilka lat temu tylko po co nam ślub jak nie będziemy w stanie sami sie utrzymać, bo studiujemy?Wiadomo, że moja sytuacja jakoś różni się od Twojej, ale my z tż chcielismy uniknąć zabawy w dom, której początkiem byłoby wielkie zamążpójście.
Ja myślę, że mama Twojego tż po prostu widzi w Was zakochane dzieciaki i nic więcej. Pewnie boi się, że sobie nie poradzicie. Na pewno nie jest Wam przeciwna, żeby zrobic Wam na złość.

Kubusewa ostatnio Jozia napisała, że tż mature robi z tego co pamiętam i tak zrozumiałam to pewnie dopiero technikum kończy czy coś. Wiadomo, że siękochają i to ich sprawa i ich wybór, że będa razem, ale myslę, że mama tż jest taka z troski o syna.

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-12 o 21:56
Stary 2008-11-12, 21:52   #2457
obca7
Wtajemniczenie

Mam nadzieję, że kiedyś się przełamie i powiem do teściów mamo, tato. Wiem, że będzie trudno, ale może się uda a jestem z okolic Leszna
Swiadkiem na moim ślubie będzie moja siostra, ja wprawdzie na jej nie byłam, ale absolutnie mi to nie przeszkadza. Wymieniamy sie między rodzeństwem żeby każdy był świadkiem(jest nas 4 więc się uda). Ze strony Tżta świadkiem będzie jego brat.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 21:59   #2458
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że kiedyś się przełamie i powiem do teściów mamo, tato. Wiem, że będzie trudno, ale może się uda a jestem z okolic Leszna
Swiadkiem na moim ślubie będzie moja siostra, ja wprawdzie na jej nie byłam, ale absolutnie mi to nie przeszkadza. Wymieniamy sie między rodzeństwem żeby każdy był świadkiem(jest nas 4 więc się uda). Ze strony Tżta świadkiem będzie jego brat.
Hej chyba przegapiłąm jak do nas dołąćzałaś .. jak miło.. witaj DD
Alem gapa .. widać ze nie czytam na bieżąco :P
Stary 2008-11-12, 22:02   #2459
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Onaelciu przepraszam.. ale jakoś nie wydaje misę że do takiej kobiety cośtrafi.. Jkakolwiek oni młodziutcy nie są .. Skoro sąna studiach no to już chyba jednak dziećmi nie są.. planują ślub dopiero na za 2 lata więc wcale nie będą aż tacy młodziutcy....
Ja myślę, że ona sieboi tego, żeby oni nie wpadli w pieluchy w trakcie studiów.. Trzeba jej pokazaćże są odpowiedzialnymi dorosłymi ludźmi...i tyle.. a z niąnie ma co gadać.. bo takim textem w tej obronie matczynej jozi jeszcze przywali, że dziewczyna wiecej sie tam nie pokaze...
Nie ma sensu dyskusja.. owszem to jest dobre w filmach... bo wyreżyserowane... a w życiu... lepiej ja troszkę przetrzyamć.. nie mówićjej że to macie załatwione czy tamto...bo ona tylko będize robiłą wszystko by zgasić Wasz entuzjazm....Musicie Joziu pokazać jej że wy jesteście dojrzali i gotowi na to by odpowiedzialnie się ożenić..
Co prawda.... 90 % moich koleżanek, które w trakcie studiów sięochajtały.. urodziły dziecko na studiach.. ale po pierwsze uważam, że jak ktoś jest obrotny i zaradny, to da sobie radę, a po drugie.. kiedy jest lepszy czas na rodzenie dzieci.. jak nam jajniki poprzekwitają...
Mnie w wieku 25 lat.. już ginekolog namawia do zrobienia sobie bejbusia...
Moja mama urodizłą mnie gdy miała 28 lat i tak czaseem jak byłąm młodsza zastanawiałąm się czemu mamy koleżanek są takie młodziutkie... a moja... taka torche mniej...(takie dziecinne głupotki)
Jozia mówię CI nie przejmuj sięteściową.. spróbuj poszukać wspólnego języka z teściem.. na bardziej neutralnym gruncie nizWasze wesele...
Może tak być że w kluczowym dla Was momencie ... kinowo zamknie teściową DDDD
Poza tym w gruncie rzeczy.. co ona ma do gadania.. co najwyzej moze Wam nie udizelać wsparcia emocjonalno finansowego... to czy chcecie być razem, zależy tylko i wyłąćznie od Was a ona jedyne co moze zrobic to zaakceptować to lub nie....to nie czasy średniowiecza..

no ja mam na to inne pogląday, wojna z nią nic Jozi nie da a wręcz może pogorszyć sytuacje, a to na tym nikt nie zyska tylko wszyscy stracą.
Po ślubie wcale się nie polepszy, oboje będą sfrustrowani tą sytuacją, co sie może odbić na ich związku.
I jednak jest to Matka Tż, więc szacunek jej sie należy.

I skoro nic nie zyskała olewaniem jej to może akurat bycie miłym okaże sie najlepszym rozwiązaniem.
Wojna z nią nic nie da, a życie lubi platac figle i lepiej żyć w zgodzie bo nigdy nie wiadomo czyjej pomocy będziemy potrzebować.

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-12, 22:05   #2460
obca7
Wtajemniczenie

Dziękuje za miłe powitanie
Ehhh... z teściowymi to prawie zawsze jest kłopot moja za dużo na szczęście się nie wtrąca, bo nie widujemy się często, no ale uwagi w stylu "po co takie duże wesele" albo"a czemu taki drogi zespół" juz były i mnie trochę zdenerwowały. Bo za salę płacę ja a mój Tż też za wszystko sobie płaci i za bardzo nie może liczyć na pomoc rodziców, więc nie rozumiem po co takie uwagi. Mimo, że to takie błahostki to ja nerwowo reaguje, bo na takie coś jestem uczulona
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości