|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wąsik nad górna wargą. Jak poradzić sobie z wąsikiem. Rozjaśnianie, wosk, plast
,
Edytowane przez kasiagrzybacz Czas edycji: 2008-11-05 o 10:41 |
|
|
|
|
#842 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wąsik nad górna wargą. Jak poradzić sobie z wąsikiem. Rozjaśnianie, wosk, plast
byłam wczoraj pierwszy raz. Szybko i prawie bezbolesnie ;] zaczerwienienie zniknęło do godziny. Zadnych skutków ubocznych przeraza mnie tylko fakt ze trzeba to co jakis czas powtarzac..
|
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#844 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: włoski nad górna wargą
Czytałam ze po jej stosowaniu mogą pojawić sie białe plamki na skorze. Według mnie metoda wody utlenionej nie skutuje. Przynajmniej tak bylo w moim wypadku.
|
|
|
#845 |
|
Przyczajenie
|
OD jakiegoś czasu (kilka miesięcy) depiluje wąsik pęseta. Dwa razy depilowałam plastrami z woskiem na ciepło ale później miałam uczulenie w tym miejscu ;/
gdy depiluje wąsik pęseta muszę to robić średnio raz na tydzień, czy to nie jest za często? Czytałam że wy depilujecie raz na 3-5 tygodni wiec moze ja poprostu urywam te włoski?? A może jest to spowodowane tym że używam penset a nie wosku? Pomóżcie mi bo mam juz dość ciągłego pilnowania się czy juz mi odrósł wąsik czy nie ;(
|
|
#846 |
|
Przyczajenie
|
hej mam 17 lat i tez ma problem z wasikiem. probowalam wielu zabiegow ale nic nie skutkowalo. w koncu zdecydowalam sie na zabieg laserowy place 50 zl i mam zabiegi co 2 miesiace . calkowity zanik wasika powinien juz byc po 3 zabiegach natomiast ja juz mialam tych zabiegow 10;/ i musze przyznac ze skutkuja, czesc wloswo zanikla ale nie do konca. lekarz powedzial ze to wina hormonow ze jeszcze dojzewam no coz.. ja wole wydac te 50 zl raz na 2 miesiace niz placic ok tyle samo i chodzic do kosmetyczki po ktorej wlosy wyrastaja jeszcze grubsze pozdrawaimi sory za bledy
)
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Z całego serca Ci życzę, żeby po minimum następnych 10-ciu zabiegach {miało być trzy
} powiodło się i całkowicie zostało zlikwidowane Twoje owłosienia nad górną wargą.Ja chodzę do kosmetyczki - już to wyżej pisałam - raz na 4 - 5 tygodni i płacę10 złotych za zabieg. Nie zauważyłam, żeby wyrastały mi grubsze włosy. Odrastają mi, ale wcale nie grubsze. I "mój" zabieg niesie za sobą mniejsze ryzyko. |
|
|
|
|
#848 |
|
Przyczajenie
|
Laserowe usuwanie wąsika niesie ze sobą jakieś ryzyko? sama chce zdecydować się na ten zabieg lecz narazie zbieram fundusze.
|
|
#849 |
|
Przyczajenie
|
nie wiem dobrze ale z tego co slyszalam taki zabieg nie niesie ze soba ryzyka;] oczywiscie po zabiegu sa jakies opuchniecia i sam zabieg troche boli ale to wszytsko trwa ok 3 h po zabiego wiec nie ma co sie martiwc;] ja osobiscie nie slyszlalam o zadnym ryzyku zwiazanym z zabiegiem laserowym typu poparzenia czy nawet rak skory
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
A czy po depilacji woskiem używacie czegoś łagodzącego? U mnie zawsze jakieś 2, 3 dni po depilacji pojawiają się takie białe krosteczki, które utrzymują się do tygodnia. Wkurza mnie to strasznie, bo nieładnie wygląda i zawsze się zastanawiam co lepsze - ten wąsik czy te krostki. Pojawia się to niezależnie czy robię sama w domu czy w gabinecie. Przecieram te miejsca tonikiem łagodzącym i nakładam łagodzący krem... ale nie wiem, może Wy macie jakieś inne patenty, żeby nie pojawiały się te wypryski.
|
|
|
|
|
#851 |
|
Przyczajenie
|
mam ten sam problem ;/;/
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Już pisałam, że depiluję tylko w gabinecie kosmetycznym i tylko woskiem. W domu nie odważyłabym się. Po zabiegu kosmetyczka nakłada żel "chłodzący", a następnie : krem. Mnie też czasem zdarzają się mikroskopijne uszkodzenia {?! ?! ?!} skóry . Być może jakiś włosek za mocno "siedział". Trzeba natłuszczać kremem, który stosujesz do twarzy. Na drogi dzień giną. Żadna tragedia. To moja metoda.
Dayana - nie wiem, czy zabieg laserowy, per se - niesie za soba ryzyko. To się za pare lat okaże. Ja należę do tych z grupy bojących, a może tylko - ostrożnych. Zawsze mam wizję : a jak specjalistce ręka drgnie ?! Spotkałam się w swoim życiu z tak różnymi specjalistami, że nie zaryzykuję. Wolę cierpieć i woskiem depilować.
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
mam wąsik
to pewnie przez wzgląd na karnacje.... oczywiscie zyczliwe osoby nie omieszkają mi w szkole o tym non stop przypomniac ;( nie chce tego usuwac bo mloda jestem i jest szansa ze mi to zniknie za jakis czas ale ich uwagi mnie naprawde bola ;( |
|
|
|
|
#856 |
|
Przyczajenie
|
szansa że to zniknie? Czekasz na cud? lol . Ja uważam że wąsik jeżeli jest to będzie chyba że się go wydepiluje co jest najlepszym rozwiązaniem, no chyba ze lubisz jak się z ciebie śmieją.
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
no własnie moga zniknoac bo lekarka ppowiedziała ze to pewnie przez hormony...pojawiły sie jak miałam 13/14 lat i od kilku lat są cały czas...stwierdziła ze jak skonczy sie u mnie okres dojrzewania to moga sie zrobic jasniejsze....
|
|
|
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
kurcze
i też nie usuwam bo sie boje to u mnie to delikatny meszek dosc ciemny boje sie ze po usunieciu zzacznie odrastac mocniejszy i bedzie odrastał czesto ;( |
|
|
|
|
#859 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Mianowie mam takie pytanie, które jest skerowane do pań które stosują plastry z woskiem, bądź wyrywają włosy pensetą: Czy włoski odrastają ciemne, czy jasne? Mam meszek nad górną wargą, który mi strasznie przeszkadza, a boję się, że jeżeli zastosuję którąś z metod to się z nimi już potem nie uporam. A! Jeszcze jedno: Czy włoski widać jak odrastają? Tzn. Czy są to czarne kropki.. czy jak to wygląda? Mozecie opisać? Wiem, że pewnie panikuję. Ale naprawdę bardzo proszę o szczere odpowiedzi Z góry dziękuję i Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
a jak długie muszą być włoski, żęby nadawały się na zabieg depilacji u kosmetyczki?
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim!! mam dylemat wosk z tanity czy rozjaśniacz z sally hansen? a jak zrobie woskiem to moga mi odrosnąć ciemniejsze?czy ktoras z was miala tak sytuacje? bo czytam i raczej widze, ze sa jasniejsze po wosku. Ale mam stresa, ze bede miala jeszcze gorsze te wasiki po wosku, bo jak odrtasa takie same to pol biedy, ale jak gorsze, to...:/ bardzo was prosze o porade. Z gory dziekuje
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
wosk
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
Popieram, ja po całym zużyciu kremu Sally hansen sięgnęłam po plastry z woskiem i moim zdaniem nie ma porównanie. Może na początku rozjaśniacz był spoko, ale po pewnym czasie było coraz gorzej.
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
tak myślicie wosk w plastrach? boje sioe, ze moga jeszcze gorsze odrosnac? ale zaryzykuje... a jakiej firmy naj naj naj?
|
|
|
|
|
#865 |
|
Przyczajenie
|
ja mam inny probelm z wąsikiem.. kiedyś był niewidoczny,ale coś mnie podkusiło i zaczełam wyrywać.. no i odrasta teraz ciemny;/ paskudny;/ ale to jeszcze nei probelm,bo uzywam plastrow z woskiem. Moj problem jest taki,ze latem skóra nad wargą opala się mocniej niz reszta skory na twarzy i mam ciemny pasek nad gorną wargą
chociaz nie ma włoskow,ale z daleka wygląda jakbym miała wąsa... okropnosc!! czy można coś z tym zrobić? poza przykryciem pudrem ....
|
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#867 |
|
Przyczajenie
|
stosowałam 50 i nic lepiej, tak jakby miejsca gdzie włsoki sa wyrywane opalaly sie na ciemno i tworzą razem ciemna plamę nad gorna warga
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
niestety ja tez mam ten problem z wasikiem....
bylam kilka razy u kosmetyczki usuwac to woskiem ale mi niestety szybko odrastaly. moze to wina wosku. bo za depilacje placilam 8 zl a w miescie jest drozej. |
|
|
|
|
#869 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: wąsik ! pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
mam troszkę widoczny wąsik, kilkanaście włosków poniżej pępka - też takich średnio widocznych, albo może nawet mało, 3-4 ciemniejsze wyrywam i co jakiś czas w okolicy brodawki na piersiach, a w zasadzie jednej pojawia się włosek, który również usuwam pensetą.czy powinnam się zgłosić do lekarza? |
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
kur w dup*!!! ale mam nerwy!
troche sie machnełam samoopalaczem a tu rano wasisko ze szok! tak sie wkurzylam i poleciałam po lód i pesete chciałam sie brac do wyrywania a po chwili stwierdziłam ze nie mam czego wyrywac nie dało sie nawet tych włosków złapać są takie cieniutkie ale za to ciemne cholery rozejrze sie po swietach za Sally Hansen do rozjasniania mam nadzieje ze bedzie ok byłam u lekarki pierwszego kontaktu i ona mi na to ze to taka uroda bo choroba to nie jest bo nie jest to meski zarost tylko wloski jak na reszcie twarzy tylko troche dłuzsze i ciemniejsze tez wkurzona wyszlam bo myslałam ze mi cos doradzi!!! no nic KUPUJE SALLY HANSEN ale mam nadzieje ze mi sie białe nie zrobia tak jak ktorejs wizazystce ;p ummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmm ok wyladowalam gniew! ;D |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

} powiodło się i całkowicie zostało zlikwidowane Twoje owłosienia nad górną wargą.Ja chodzę do kosmetyczki - już to wyżej pisałam - raz na 4 - 5 tygodni i płacę