|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
to czy zdjęcia będą podobne do siebie zależy od pomysłowości fotografa a nie od rodzaju oprawy
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2008-11-12 o 22:18 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, zapomniałam Wam wczoraj opowiedzieć:
otóż wczoraj rozmawiałam na gg z koleżanka, która brała slub na początku października. Pytałam jak tam małżeństwo itd., a ona mi na to, że normalnie, emocje opadły i przyszła rutyna... Troche się zdziwiłam, że po misiącu od slubu... Ja bym sie chyba załamała ![]() Ale to nic, bo ona mi powiedziała, że sie z tego cieszy, bo dzięki temu to jest takie prawdziwe. Powiedziała mi, że według niej związek nie jest prawdziwy, jak nie ma w nim rutyny! Pomyślałam sobie: Chryste, jesli po miesiącu od slubu maja rutyne, to co będzie po 10 latach małżeństwach... Najgorsze było to, że ona mi wmawiała, że w naszym małżeństwie będzie tak samo .Tylko, że zapomniała jakos o tym, iż my zawsze byliśmy inną parą. Sama mówiła mi kiedyś, że ich miłość nie jest taka wielka, ognista i zmysłowa jak nasza... Tzn. tak, nie zrozumcie mnie źle, ja nie neguję tego, co ona mi mówiła o ich małżeństwie, bo skoro dobrze się czuje w tej rutynie, to niech tak mają; tylko mnie zdenerwowała, że próbowała mi wmówic, że to u nas tż tak będzie i mam sie nie łudzić A ja chcę sie łudzic i chcę sie sama przekonać jak to będzie. |
|
|
|
#3783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet nie wiedziałam ze robia takie wielkie albumy,zazwyczaj widzialam takie z mniejsza iloscia zdjec.A do wydania ksiazkowego jaka jest ilosc zdjec?Rybulka nie przejmuj sie! ja tez nie wierze w taka rutyne moze po 10 latach to tak ale na pewno nie od razu po slubie
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2008-11-12 o 22:34 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3785 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i fakt ze wezmiemy slub na pewno nie zmieni niczego na gorsze! jak juz to na lepsze
|
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy rutyna pojawi sie jednak po miesiącu małżeństwa, chyba sie załamię...![]() O właśnie, atomufko, dobrze, że sie wypowiedziałaś jako współlokatorka swojego TŻa
|
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
denerwujace jest to ze coraz czesciej mowia mi to osoby bliskie.. i pewnie tak jak ryblka wscieekam sie bo a MOZE JA CHCE SIE LUZDZIC... bezsensu.. skoro im tak zle to poco w tym sa brna w to itd... jesli to jest milosc.. niezmieni tego zaden papier.. bo to uczucie niezmienia sie z dnia na dzien.. a jak sie cos psuje bo przeciez jestesmy ludzmi zawsze mozna to naprawic wczesniej anizeli pozniej
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sądzę że w każdy związek wpada w rutynę i sądzę że bardzo ciężko jest do tego niedopuścić... myślę że nikogo to nie ominie.
Codzienne życie, dzieci, obowiązki, problemy, rachunki i cała masa spraw wpłynie na to że ten entuzjazm opadnie. Nie czarujmy się w niektórych związkach naszych tu odecnych też jjuż jest rutyna. Ja np. czasem myslę że już w nią wpadłam... wstaję rano dzownię do TŻ gadamy chwilkę, idę do pracy w pracy na gg jka sie uda gadamy, wieczorem się spotykamy , do domku, mycie , spanie. Fakt że jak się spotykamy to staramy się urozmaicać ten czas, jutro np. idziemy do kina. Ale mój dziec od jakiegoś czasu wygląda tak samo, jego zresztą też... To codzienne życie i warunki jakie teraz mamy w kraju nie pozwalaja często na dłuższe chwile zapomnienia... niestety. Brakuje mi tego żeby np. rzucić wszystko i wyjechać gdzies z Tż na tydzień... nie na sie tak, chociaż wiem , że oboje byśmy bardzo chcieli. Nie zrozumcie mnie źle bo każda z nas rutynę rozumie w inny sposób. Ja widzę że moje życie czasem jest monotonne, praca szkoła dom. Jeżeli chodzi o stosunki między nami ( te płciowe też ) myslę że jeszcze nie doświadczyłam tej rutyny jak moi rodzice po 40 paru latach... ehhh myslę że oni też nie mają rutyna bo czas od czasu kłócą się jeszcze więc jest o co się kłócic czyli gadają ze sobą... czasem razem się smieją chodzą na zakupy ... nie no nie jest tak źle
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie na pewno to nie nastapi po miesiacu ![]() zmykam do lozeczka dobranoc wszystkim! |
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ twierdzi, że tej koleżance jest źle i pewnie chciała poszukać kogoś, komu jest/będzie tak samo źle. Porównał to z niezdanym egzaminem na studiach: jak człowiek nie zda, to czuje sie źle, ale jak nie zda przynajmniej jedna inna osoba, to juz mu jakos tak lepiej Może coś w tym jest ![]() Dobranoc atomufko |
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już spadam dobranoc
![]() Miłych snów
|
|
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powyżej niestety to nie dla mnie. Ostatnio kuzynka katowała mnie dwoma albumami po 200 zdjęc kazdy...nawet nie wiecie jak bardzo chciałam zwiać w te pędy ![]() dobrze, że piłam wino... dużo wina![]() Rybulko rutyna w pewnych sytuacjach jest nawet wskazana,a nie musi to wcale oznaczać, ze się nudzimy z drugą osobą. Bo wbrew pozorom rutyna i nuda nie muszą iść w parze! A stwierdzenie, że wy po wspólnym miesiącu macie popaść doprowadziło mnie do szału, przede wszystkim dlatego, że ktoś mi mówi jak będzie wyglądać moje życie niech zajmie się swoimDobranoc atomufko i daysy
Nasz dzień: 12.09.2009 Zawsze będę wierzyć... Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2008-11-12 o 22:50 |
|
|
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!!
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, cześć
|
#3796 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam problem
i pytanie czy duzo miełyście krwi podczas pierwszego razu???
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
My płacimy 1500 za fotoreportaż, ślub, wesele i plener kiedy chcemy.
Do tego jest album z wkelajnymi zdjęciami - świetnie wyglądają te albumy z czarnymi stronami ; i wszytskie fotki na płycie. Gdybym chciałą prezentację fotek z muzyką no to to dodatkowo kosztuje. Aha, no i na pewno będziemy jeździć samochodem fotografa po plenerach więc trzeba będzie dać na paliwo i coś do jedzenia i picia ![]() Wczoraj byliśmy na naukach. Prowadził je proboszcz naszej parafii. Temat był pokuty i spowiedzi. Powiedził nam kilka cennych rad: 1. Jeśli już mieszkamy ze sobą jako narzeczeni, przed ślubem obowiązuje nas tylko jedna spowiedź. Ponieważ ciągle popełniamy grzech ciężki. Czyli spowiedź w przeddzień ślubu. ![]() 2. Ksiądz przy takiej spowiedzi przedślubnej ma obowiązek zapytać o 'czystość cielesną' [sex], jako że jest to grzech należy się z niego wyspowiadać. Bo chodzi o to żeby spowiedź była pełna. 3. Przy regułce 'za wszytskie grzechy żałuję i obiecuję poprawę' nie chodzi o to by żałować tego seksu, skoro i tak był przyjemny. Żałujemy przed Bogiem, że go obraziliśmy, za wszytko, nie za pojedyncze grzechy. Mówił też o szacunku do siebie na wzajem, o rozmowie i zrozumieniu. Że dzieci biorą z rodziców przykłąd. Powiedział jedno zdanie - Po przyjęciu sakramentu małżeństwa, to mąż/żona staje się dla Ciebie najważniejszą i pierwszą najbliższą osobą. Nie można stawiać przed partnera nikogo i niczego, nawet dzieci. Mówił też o rachunku sumienia przed spowiedzią - w internecie można ponoć fajne wyszukać dla narzeczonych - i o tym, żeby ta spowiedź nie była na odczepnego, żeby była spójna i złożona. ![]() Podobają mi się te nauki ![]() ania każda kobieta jest inna, ja nie miałam wcale. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-13 o 08:02 |
|
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
witam was po długiej przerwie, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem
ślub planowany na 29.08.2009 i mam już zalatwione: -sala -zespół -kamerzysta -fotograf -noclegi dla gości ale jeszcze bardzo dużo zostało do załatwienia..... buziaki dla wszystkich PS. Kliwio ślubujemy w ten sam dzień
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#3800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale wolałabym już mieszkać z TŻ Cytat:
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc moje Gwiazdki
![]() Strobiluska Witamy , witamy i do dyskusji zapraszamy! Scio Jak się czujesz troszkę lepiej??? Wiecie co szef TŻ po 4 miesiącach zlitował sie nad nim i dał mu umowę na pół etatu. Sytuacja wygląda nastepująco... TŻ robi jak na całym maumowe jak na 1/2 , oczywiście bez płatych nadgodzin tak jak powinno być że 2x tyle co podstawa tylko normalna stawka. Więc TŻ umowy nie podpisał bo w ten sposób do do emerytury musiał by 80 lat pracy mieć a nie 40 ! A na taka umowę na pół etatu to sobie emeryt może dorobić albo ktoś kto ma kasę i mu się w domu nudzi. Więc TŻ chyab się zwolni bo szef mu powiedział że nie stać go na takich pracowników.... gówno prawda ruch ma tam jak nie wiem co ostatnio TŻ z pracy przez tydzień nie wychodził i z 2 innych pracowników natrzepali mu podan 4 tys. bo takie zlecenie na wydruki wielkoformatowe zgłosiła duża firma od nas z regionu. Był tak padnięty że szok ledno na oczy patrzył dał z siebie wszystko i jeszcze więcej bo tak mu zależało na tej umowie a tu ten @@@@ mówi że go nie stać na pracownika!!!! tylko dziwne bo jak pracue u niego 4 osoby bez umowy to on na nich też zarabia bo im zusu nie płaci to w miesiącu zarabia na nich ponad 2 tys. i na tych składkach , których im nie płaci zdrowotnym rentowych itd!!!! Bezczelny cham ... poprostu nie wiem co mam nawet poweidzieć !!!!! Podobno ktoś go zgłosił do Państwowej Inspekcji Pracy... to dostał cynk od kogoś i sam stał i klientów obsługiwał!!!!! Ja się chyba za to wezmę bo mnie szlag trafia na takich ludzi. Cholera jasna na innych ludziach się dorabiać i na ich nieszczęściu!!!! Jak go nie stać to niech sam tam robi albo zamknie interes! @@@@ jeden!!!! Nie no dostałam zawału serca!!!! Przeglądam lokalną giełdę pracy w Radio a tu firma TŻ ogłasza się że przyjmie pracownika... podno nie stać go!!!!!
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-11-13 o 10:41 |
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cytat:
Podczas pierwszej wizyty nie wypytwał nas o to czy razem mieszkamy. Na wiosnę dopiero mamy do neigo przyjść. Wtedy się przekonamy
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy --> dziekuje lepiej
Mój TZ miał podobna sytuacje, pracował w wytwórni napojów gazowanych - praca na trzy zmiany, najpierw mial kilka miesiecy umowe zlecenie, potem przeszedł na prace na jakiejś tam maszynie, miał dostać umowe o prcę i tak mu kilka miesiecy obiecywali, zarabiał grosze (nawet to nie była najniższa krajowa), oczywiście za prace na nocki nie było dodatkowych pieniedzy, w koncu dostał umowe, na pół etatu, z możliwością przedłużenia pracy o kolejne 4 godziny. Popracował trzy miesiace, zwolnil sie, teraz ma dużo lepszą pracę, umowe od poczatku, kiedy pracuje, jedna zmiane i jest zadowowlony (zaluje tylko, ze tak długo tam pracował) |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy no ja bym Twojemu tż tez odradzała uciekać stamtąd. Jest dużo firm gdzie z takim doświadczeniem to go przxyjmą od razu na maszynioe w drukarni.
twin--maid no mam nadzieję ze wasz będzie douczony. Teraz sobie przypomniałam że znajoma która brała ślub w kwietniu też miała jedną spowiedź. właśnie dzień przed. Na karteczne, tą po zapowiedziach spowiedź miała skleśloną. Czyli prawidłowo.
|
|
|
|
#3805 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ania, wcale Daysy, Scio moj J tez mial niezle przygody z obiecywankami pracodawcow ehhhhh az nie warto tego wspominac... Strobiluska witaj ![]()
|||||||||||||||||||||
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz tylko mnie to bardzo boli bo ja pochodzę z batrdzo uczciwej rodziny i ja też jestem uczciwa w życiu nic nie ukradłam , nie oszukuję, nie dorabiam się na cudzym nieszczęściu!!!!
Jak ludzie tak mogą robić mnie to się nie mieści w głowie!!!! Jestem bardzo rozgoryczona.... |
|
|
|
#3807 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2008-11-13 o 11:06 |
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Daysy niestety takie zatrudnianie na czarno albo pół czarno to standard w wielu miejscach. Na pierwszym roku pracowałam w salonie z ekskluzywnymi meblami w Warszawie (głupie krzesło kosztuje ponad 1000zł) i przez 3 miesiące nie mogłam dostać umowy... a 2 inne pracownice miały na umowie, ze zarabiają po 1200 a w rzeczywistości na rękę dużo więcej dostawały. Poza tym gdyby tylko komuś chciało się ichj sprawdzić to by zamknęli ich z hukiem... Pracowałyśmy przy komputerach na krzesłach z salonu albo jadali ( biuorywch nie sprzedawali więc po co kupowac dla pracowników) przy stołach z jadalni z 1 kablekiem do internetu na 2 komputery. Mieli obroty takie, że
a oszczędzali na sprzątaczce i kazali ekspedientkom sprzątać po pracy Cytat:
tego właśnie sie spodziewał po tym księdzu
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co to jest okrutne żeby tak ludzi niszczyć!
Nie wiem nie wieści mi się to w głowie!!! Jak tak można! To jest ich zasrany obowiązek w ciągu 7 dni dokonać rejestracji pracownika! Szlag mnie trafia że coś takiego nie jest karane. |
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

szczerze, po 10 stronach jestem znudzona, bo wklejane zdjęcia często są bardzo podobne...widzialam kilka takich i niestety takie mam odczucia
to czy zdjęcia będą podobne do siebie zależy od pomysłowości fotografa
a nie od rodzaju oprawy

.
jak juz to na lepsze 

niech zajmie się swoim
i pytanie czy duzo miełyście krwi podczas pierwszego razu???
; i wszytskie fotki na płycie. Gdybym chciałą prezentację fotek z muzyką no to to dodatkowo kosztuje. Aha, no i na pewno będziemy jeździć samochodem fotografa po plenerach więc trzeba będzie dać na paliwo i coś do jedzenia i picia