|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kompletny brak silnej woli.. Zaczynamy 10.11. Zapraszam:)
mogę się do was dołaczyc?
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam kisielki z Gellwe, teraz mam w posiadaniu smak: -pomarańczowo-ananasowy -bananowo-cytrynowy -jabłkowy wszystkie są pyszne ![]() Czasem sobie też zrobię kaszkę manną o smaku truskawkowym dr Oetkera.
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
jesu ile tu piszecie
![]() nie nadazam ![]() ja sie odchudzam ale jak was czytam to jak drastycznie tego nie robie ![]() wczesniej tez tego nie robilam drastycznie i mimo wszystko sie udalo ![]() ja np dzis zjadlam rano platki na mleku, potem 2 mandarynki, banana, teraz wcinam talerz ogorkowej a do wieczora pewnie jeszcze wypije pol szklanki kawy z mlekiem maly jogurcik i na kolacje danio i jakas kanapke z deseczki wasa ![]() za to jutro pewnie czeka mnie pizza bo obiecalam mezowi wieczor z pizza filmem i winem ale spoko raz w tyg taki grzech nie zaszkodzi![]() u mnie waga 57 i chce do 50 dojsc a wzrost 163
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2008-11-13 o 14:16 |
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
-pomarańczowo-ananasowy
-bananowo-cytrynowy -jabłkowy wszystkie są pyszne ![]() Normalnie muszę wypróbować bo ja to raczej tradycyjnie ale rozejrzę się za inna dobrocią.
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, fasola jest b. dobra - zawiera sporo bialka |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki M.a.r.t.a gdzieś się zgubiło dziękuję
![]() A tak po za tym to chcę się podzielić co wymyśliłam. ja nie za bardzo mam czas na ćwiczenia ( mam niestety tę wadę że nie lubię ćwiczyć) ale podczas gotowania udało mi się trochę rozciągnąc i porobić trochę różnego rodzaju skłonów
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne. Napisz tylko swoje wymiary (wzrost, waga obecna i docelowa) a Gorzałka wpisze Ciebie na listę.
![]() Ja fasolę uwielbiam, ale bardziej w zupie buraczkowej. Niestety wzdęcia mam po niej murowane.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Gorzałko to poprawiłaś mi humorek, kiełbaska całkiem fajna nie bardzo tłusta czyli nie tak źle -ale tak jak już wspominałam ograniczam porcje, staram się
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja też leniwa do ćwiczeń. Raz udało mi się przejść 3/4 A6W. Niestety ta monotonia mnie wykończyła i z kolejnym tygodniem antymotywowała. Niedawno też zaczęłam takie "domowe ćwiczenia", gdzieś je na necie wynalazłam. Tradycyjnie przez pierwsze tygodnie super power, chęci nieziemskie, ale ... brak nadzoru nade mną spowodował, że ćwiczę w kratkę, jak mi się przypomni. Dzisiaj mężul wyciąga mnie z domu i idziemy na dłuuugi spacer.
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
poczytałam sobie troszkę innych wizażanek starsze posty i powiem wam że podoba mi się pisanie co się zjadło jak już widać czarno na białym to dopiero wychodzi jak to jest z tym trzymaniem się różnych diet i silna wolą.
Jednego wam zazdroszczę jaką ja mam ochotę na serek ewentualnie jogurcik, płatki z mlekiem niestety nabiał u mnie odpada do 2 grudnia, potem mam nadzieję ze będę mogła, bo kiedyś ważyłam 76 i schudłam przez rok do 63kg i pamiętam że nabiału sporo jadłam w małych porcjachGłodzić się nie zamierzam tylko ograniczać trochę porcje jedzenia bo ja generalnie to jem tak 4-5 posiłków dziennie tyle że niestety nie bardzo zdrowych
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
po namyśle dochodzę do wniosku że najbardziej to ja bym schudła żebym dla mężusia nie gotowała i jego ukochanych bułek nie kupowała i tu będzie problem trzeba mu przetłumaczyć że chociaż on wygląda jak tyczka do fasoli to ja muszę zmienić troszkę chociaż na początek tą naszą(swoją) dietę!
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
ja równiez chętnie sie dołącze wzrost 160 cm waga 51 kg nie napisze wagi jaka chce osiagnąć bo nie do tego dąże, moja waga jest w sumie ok bardziej walcze o jakies 5 cm mniej w udach i kilka w pasie, i niestety mam duzy brzuszek i jego własnie najgorzej jest sie pozbyć ![]() nie jem słydyczy, staram sie nie używac cukru i ogolnie jem mniejsz posiłki, w ciagu tygodnia schudłam 2 kg ale do tego codzienie twisterek i brzuszki wieczorem mam nadzieje ze wszystkie damy sobie jakoś rade ![]() ![]() życze wytrwałości !!a tak pozatym z tego co widze to kazdy rezygnuj z ziemniaków a przeciez one nie sa same w sobie kaloryczne, kaloryczne jest to co do nich jemy np tłuste sosyyy :P ![]()
Skrz4c!k Edytowane przez skrzacik1234 Czas edycji: 2008-11-13 o 15:29 |
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się, na diecie jestem od wczoraj yyy to byl 12.11. Moja dieta - warzywna i owocowa głównie, również nabiał w postaci dużego jogurtu, serka - te produkty od rana, od czasu do czasu zupa jak będzie w domku.
Zero pieczywa, ziemniaków czy smażonych rzeczy, że o słodkościach nie wspomnę.. Mam zamiar wytrwać kilka tygodni ale bez przesady - niestety już nie ćwiczę, nie mam na to czasu ostatnio. Mój cel - ok. 2 kg w dół, więcej nie potrzebuję. Więc trzymajmy się ![]()
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ziemniaki nie sa kaloryczne owszem - ale nie o kalorycznosc tu chodzi. W wypadku ziemianikow to weglowodany o wysokim IG, czyli indeksie glikemicznym, co oznacza, ze zaraz po zjedzeniu bardzo wzrasta poziom cukru we krwi a potem szybko sie obniza w wyniku czego a) szybciej robimy sie glodne b) chce sie strasznie slodkiego Tak to mniej wiecej wyglada
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Melduje, ze ide pocwiczyc grzecznie na steperze
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam dziś chlebek wieloziarnisty jak wyżej pisałam poczytałam taki chlebek ma około 1000kacl cały bo waży 400g więc wymyśliłam że będzie akurat na 2-3 dni
I teraz najlepsze mąż zeżarł ł![]() prawie cały zostało 4 kromeczki a to małe kromeczki ja zdążyłam zjeść 3kromeczki do fasolki
Spokojnie dążyć do celu, ach tylko żebym dała radę... 04.06.2006 11.08.2007 ![]() 02.05.2012 Basia Edytowane przez waid Czas edycji: 2008-11-13 o 16:21 |
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
wzrost 1.66 waga obecna 53 a docelowa 50
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
ja tez nie chce duzo stracic ale mam problem z brzuchem i chcialabym sie go pozbyc i jestem maniaczka słodyczy
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po prostu nie chce się,ale niesttey coś za coś...
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a ja dzisiaj niestety zgrzeszyłam... zjadłam taka pizzerke (chyba wiecie o co chodzi?)
no i po za tym jabłko, bułke z ciemnego pieczywa, soczek, i duużo wody. teraz kolacja sie szykuje... ![]() a ! z tym dniem robienia brzuszkow to dobry pomysł zaraz zaczynam
Edytowane przez tillatequilaaaaaa Czas edycji: 2008-11-13 o 17:01 |
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
a więc zrobiłam sobie kisiel i zamierzam go sobie pooowolutku zjeść(jak dam rade to cała dawno nie jadłam i aż mi pachnie
) nie bijcie ale cały wyliczyłam że takie 0,5 litra kisielku ma 325kacl ale ja dałam połowę cukru więc i kalorii mniej a i tak jak dla mnie jest za słodkiZrobiłam też galaretkę na jurto ta z kolei ma 265kacl w 0,5 litra tyle że zjem połowę jutro. nie jest to mało ale na początek to i tak lepiej niż wcześniej Tak więc pochłonęłam dziś:
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
jak przeczytałam to co zjadłam to jeszcze nie jest źle tylko to jakieś rozlazłe jutro idę po warzywa
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja skolei....wlasnie zjadlam ponad polowe kebaba...nie chce nawet wiedziec ile to moze miec tluszczu! Kobietki co ja mam dzis robic aby to mi sie nie odlozylo!!!!! ![]() nie jesc juz kolacji. Cwiczyc 1,5 h...kurcze nie wiem. RATUJCIE! A co do brzuszkow to bede je robic na bank
|
|
|
#145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pisze z doswiadczenia, nie jestem specjalista, ale schudlam juz wczesniej, duzo czytalam na ten temat. I niech chce marudzic, czy jakos zwracac jak uwage, ze zle sie odchudzacie. Ale nie chce zebyscie zrobily sobie krzywde dieta. Tak BTW - dieta i odchudzanie dla mnie to nie glodowka i maskakryczne liczenie wszystkich kalorii, ale przede wszystkim jedzenie odpowienich posilkow i to wcale nie takich malych (ale tez nie obzeranie sie oczywiscie) odpowiednio skaponowanych + cwieczenia areobowe i silowe. I moze chudnie sie wolniej, ale zdecydowanie zdrowiej i jest mniejsze prawdopodobienstwo, ze zrzucone kilogramy nie wroca
Edytowane przez Gorzałka Czas edycji: 2008-11-13 o 18:32 |
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skad ja to znam, jak mieszkalam za granica to przynajmniej raz w tygodniu byl wypad po kebaba ![]() Nie rezygnuj z kolacji, zjedz sobie jakis posilek bialkowy np. chudy twarog z szczypiorkiem czy rzodkiewka czy z czym tam lubisz, albo np. tunczyka w sosie wlasnym z jakims warzywkiem Luxi slonce, a powiedz mi jeszcze co cwiczysz? |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Do Gorzałki ---a tak poza tym to kombinuje żeby na początek trochę oszukać żołądek bo rozepchany jest straszliwie
|
|
#149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze zbliza mi sie @...zatem stad ten kebab przynajmniej tak sobie tlumacze ta chwile zapomnienia sie!dziasiaj nawet bylo super do tego kebaba: sniadanko: gotowane jajko, pomidorek, chlebek waza jeden, herbatka malinowa z lyzeczka miodu II sniadanko: moje ukochene sledziki z cebulka, salatka z kapusty pekinksiej, ogorka, pomidora, papryki, chlebek waza jeden + kawka z mlekiem i dwa male pierozki z serem do kawki Obiad: ponad pol kebaba....takiego z baraninia...eh...pychota do momentu jak zdalam sobie sprawe jakie to musialo byc tluste... ![]() Kolacja: bedzie pol tunczyka + salatka taka jak na II sniadanie Cwiczonka mam dosc ograniczone, przez ta noge w gipsie, sa to: serie na brzuch, posladki, plecy, rece troche i troche nogi Mniejwiecej tak to wyglada: rozgrzewka kilkanascie poskokow na jednej nodze![]() Brzuszki: szybkie serie pol brzuszkow z mini przerwami: ok 50 powtorzen x3 szybkie serie pol brzuszkow skosnych z mini przerwami: ok 20 powtorzen x3 na kazdy bok szybkie serie pol brzuszkow bocznych z mini przerwami ok 40 powtorzen x2 posladki: seria po 40 unoszen zgietej nogi lezac na boku seria po 30 unoszen wyprostowanej nogi lezac na wpol na wznak zmiana nogi i tak ze 2 razy potem brzuszki znowu potem posladki i tak w kolko! ![]() w miedzy czasie: troche na nogi na lezaco, troche babskich pompek, na plecy, szybkie cwiczenie na rece, kocie grzebiety oczywiscie wystepuja wariancje co do brzuszkow i cwiczen na posladki ![]() Nie wiem czy o to chodzilo!Cwiczylam dwa razy dziennie po 40 min ale teraz przestawiam sie na 1,20 od razu! za ok 1 bede cwiczyc!
|
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
Mój dzisiejszy dzień zakończony sukcesem ;D trenuje silną wolę dalej
KasiaBy Edytowane przez KasiaBy Czas edycji: 2008-11-13 o 18:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

, fasola jest b. dobra - zawiera sporo bialka
jaką ja mam ochotę na serek ewentualnie jogurcik, płatki z mlekiem niestety nabiał u mnie odpada do 2 grudnia, potem mam nadzieję ze będę mogła, bo kiedyś ważyłam 76 i schudłam przez rok do 63kg i pamiętam że nabiału sporo jadłam w małych porcjach
po prostu nie chce się,ale niesttey coś za coś...
) nie bijcie ale cały wyliczyłam że takie 0,5 litra kisielku ma 325kacl ale ja dałam połowę cukru więc i kalorii mniej a i tak jak dla mnie jest za słodki