Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-13, 14:39   #151
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez Żyrafka_81 Pokaż wiadomość
Stokrotko a o jakim orzeczeniu piszesz? Bo ja o zasiłku rehabilitacyjnym dostałam jakoś po 3 tygodniach. Najpierw przyszło orzeczenie, że nie jestem zdolna do pracy, a po kilku dniach decyzja o tym że zasiłek został przyznany. Chyba jestem wyjątkiem, które nie może narzekać na ZUS bo wszytsko do tej pory (odpukać) szło gładko i przyjemnie, a wypłata co do godziny Możesz też zadzwonić do ZUS-u i zapytać co się dzieje w Twojej sprawie, bo po co masz się denerwować...
Wlasnie o tym zasilku pisze , mam nadzieje ze moze wkoncu dostane ten papier, czekam do przyszlego tyg a jak nie to masz racje zadzwonie do nich i pogonie ich
u mnie tez zaklad powyzej 20 os, ale jak nie bede miec papierka to zaklad mi nie wyplaci teraz, tylko musza miec podkladke...ach ta biurokracja

A tak apropo łóżeczek to bedziecie instalowac baldachim czymoze uwazacie ze on bedzie tylko przeszkadzac??

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2008-11-13 o 14:43
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 14:52   #152
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

ja montuje baldachim ,bardzo ładnie takie łozeczko z tym wygląda.
a co do kurzu to nie ma co przesadzac bo przeciez jest wszedzie a zdrowemu dziecku nie zaszkodzi to co jest nieunknione .

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 14:55   #153
passionfruit
Zakorzenienie

ja baldachimu nie montuję z kilku powodów
1. kurz. Może nie ma co przesadzać, dlatego nie będe codziennie dezynfekowała wszystkich powierzchni w domu, ale uważam że nia ma co narażać dziecko na kontakt z niepotrzebną porcją kurzu.
2. Brak widoczności, co na późniejszym etapie rozwoju (kilka miesięcy) może być mało wgodne, bo takie dzieci szybko się uczą, wszystko ich interesuje a baldachim ogranicza widoczność
3. nie podobają mi się baldachimy
Stary 2008-11-13, 14:58   #154
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a myślicie o zabezpieczeniu się na czas zaraz po porodzie od strony kulinarnej? Myślałam, żeby coś pogotować i pomrozić lub zawekować ale jakoś pomysłów brak
Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
A co wydaje Wam sie najłatwiejsze do takiego zamrożenia? kotlety? może leczo?
Cytat:
kotlety: mielone, piersi lub schabik. Ale nie jestem pewna czy po porodzie i karmieniu to będę mogła tak szaleć.....
Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
jak dla mnie kotlety, golabki, pierogi, krokiety
No wlasnie mam te same dylematy.
Wiem, ze mozna gotowana marchewke, kurczaka, pietruszke, ryz, jablko...
ale co z tego wymyslic do zamrozenia????

Cytat:
kochane zakosilam TZtowi piwko nalalam sobie troszke do szklaneczki z sokiem malinowym
normalnie 8 cud swiata
Ja pije bezalkoholowe jak mam pypcia

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja mam dla odmiany problem z piekącymi i suchymi ustami. od kilku dni sa tak suche i spierzchniete, że aż bolą. Nie wiem co mam z tym zrobić. Nic nie pomaga.
Kochana to znaczy, ze jestes odwodniona!!!!
Butle wody pod pache i piejmy, pijemy, pijemy....

Cytat:
a jeszce poranna refleksja znad herbaty: myslalam ze 9mcy wystarczy zeby sie oswoic z mysla o dziecku w moim zyciu a tu im blizej tym bardizej spanikowana jestem i bardzije nieprzygotowana sie czuje

ale o czym to ja chcialam wspomniec jednej z nich podczas porodu uzyli vacuum (u nas sie nazywa prozniowy?? ) i zwichneli malemu bark w Pl nadal to uzywaja????
Bozenko z pojawieniem sie dzieciecia na swiecie mam tak samo. A nawet mam wrazenie, ze im blizej porody tym bardziej sie boje....

Co do vacuum - to ponoc jak sie za szybko barki rodza, to moze dosc do zwichniecia lub zlamania....
Ponoc przy wypychaniu czesto sie to zdarzalo.... (mysle o ugniataniu brzucha przez personel....)

Wczoraj bylam na kontroli i moje mlode ma juz ok 2500g
w sob zaczynam 35tc i mlode juz od dawna na nietoperza..
Szyjka OK, choc mam uklucia od czasu do czasu i troszke mnie to stresowalo.
Jedyne co mnie zaskoczylo, to ze moje mlode jest juz niziuuuuuutenko, jak to okreslila pani Dr, wiec juz wiem czemu chodze jak pokraka... a i dziecie moze sie pojawic w kazdym momencie.

Chyba czas dopakowac torbe do szpitala....

a ja chce doczekac do stycznia
chyba jestem jeszcze nie gotowa.....
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 15:01   #155
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość

Kochana to znaczy, ze jestes odwodniona!!!!
Butle wody pod pache i piejmy, pijemy, pijemy....

A wiesz, że chyba masz rację! Bo ostatnio mało piję (w obawie przed zsiusianiem się w miejscu publicznym). A normalnie piłam około 2 litrów wody dziennie!
Stary 2008-11-13, 15:04   #156
kellysss
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Dziendoberek dziewczęta !!!!

Od rana nadrukowałyście już półtora strony...
Ale macie pisane...
Sandrunia i Glizda87 ja w sobotę zaczynam 30 tydzien,
a termin mam na 25 stycznia..Takze jestem z Wami..

Zgaga mnie tez czesto meczy, najlepsze chyba jest zimne mleczko...
A na zapobieganie to starac sie nie jesc smażonego i słodkiego,
co w moim przypadku jest bardzo cieżkie...

A z pokoikiem dla małego...
To mam osobny pokój dla niego ale jak narazie łóżeczko postawimy w naszym pokoju, bo chyba tak bedzie najwygodniej..

No to miłego dzionka ja ide na małe zkupki z TZ tem....
buziolki mamuśki !!!!!!

Stary 2008-11-13, 15:11   #157
Seviljanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam na kontroli i moje mlode ma juz ok 2500g
w sob zaczynam 35tc i mlode juz od dawna na nietoperza..
Szyjka OK, choc mam uklucia od czasu do czasu i troszke mnie to stresowalo.
Jedyne co mnie zaskoczylo, to ze moje mlode jest juz niziuuuuuutenko, jak to okreslila pani Dr, wiec juz wiem czemu chodze jak pokraka... a i dziecie moze sie pojawic w kazdym momencie.

Chyba czas dopakowac torbe do szpitala....

a ja chce doczekac do stycznia
chyba jestem jeszcze nie gotowa.....
Asiu, to zaciskaj mocno nóżki i odpoczywaj, jak najwięcej! Poza tym, Maluszek może być nisko parę tygodni (ale bez przesady) i tak sobie czeka na odpowiedni moment. Więc nie panikuj Kochana, nastaw się pozytywnie i myśl, że to już 35-ty tydzień i jest całkiem w porządku Będzie dobrze
Stary 2008-11-13, 15:27   #158
Żyrafka_81
Raczkowanie

Ja piję na pewno ponad 2 litry dziennie i mam inny problem - położna w szkole rodzenia za każdym razem powtarza że podczas porodu nie można nic pić
Wiem, że nie można takich ilości jak bym chciała ale żeby nie pozwolili wypić łyczka wody np. co godzinę... Przecież ja tam zdechnę z pragnienia
Stary 2008-11-13, 15:28   #159
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

siobhan nie przejmuj sie ,35 tydzien u ciebie? u mnie 34 tydzien a terminy mamy na 30 grudnia.a kiedy miałas ostatnią miesiaczke?
dziecko i tak urodzi sie jak wszystko bedzie gotowe .teraz sie martwimy a potem sie okazuje ,ze szyjka sie nie skraca,wody nie odchodza i modlimy sie zeby tylko urodzic. ja tak miałam i szczerze to wole 2 tygodnie wczesniej niz pózniej.

Stary 2008-11-13, 15:34   #160
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Asiu, to zaciskaj mocno nóżki i odpoczywaj, jak najwięcej! Poza tym, Maluszek może być nisko parę tygodni (ale bez przesady) i tak sobie czeka na odpowiedni moment. Więc nie panikuj Kochana, nastaw się pozytywnie i myśl, że to już 35-ty tydzień i jest całkiem w porządku Będzie dobrze
Calusy za wsparcie ********
Z jednej strony juz wiem, ze to takie nieodwolalne - bede miala dziecko, ale czasami nie umiem sobie tego jeszcze wyobrazic...
Ciesze sie na tego malegobrzdaca strasznie i kocham go juz jak szalona, ale od czasu do czasu dopadaja mnie takie moje 'strachy'
Stary 2008-11-13, 15:45   #161
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
siobhan nie przejmuj sie ,35 tydzien u ciebie? u mnie 34 tydzien a terminy mamy na 30 grudnia.a kiedy miałas ostatnią miesiaczke?
dziecko i tak urodzi sie jak wszystko bedzie gotowe .teraz sie martwimy a potem sie okazuje ,ze szyjka sie nie skraca,wody nie odchodza i modlimy sie zeby tylko urodzic. ja tak miałam i szczerze to wole 2 tygodnie wczesniej niz pózniej.
No, ja dopiero zaczne 35tc w sob.
OM mialam 22/03, wiec BIG DAY juz sie zbliza wilekimi krokami, aaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2008-11-13, 16:03   #162
pani z herbata
Zadomowienie

Iwonko ja bym chyba postawila lozeczko rownolegle do sciany miedzy sciana z drzwiami a sciana z oknem, mniej wiecej na srodku to z obu stron bedzie dojscie
nie wiem ile innych gadzetow musisz zmiescic jeszcze

co do kolorow mysle ze blade, cieple kolorki najlepsze moze biszkopcik albo limetka (my zrobilismy limetke u malej w pokoiku)

my planujemy ze mala od poczatku bedzie w swoim pokoju a nie z nami, czytalam ze dla dzieci taka przeprowadzka do innego pokoju nawet jak ma juz 6mcy czy wiecej to wielkie przezycie i moga byc problemy. wiem ze poreczniej bedzie miec ja w nasze jsypialni ale oboje z TZtem jestemy temu przeciwni....zobaczymy jak zdecyduje Polina

aha kobitka od ktorej dostane lozeczko chce mi dac jeszce kolyske od jej siostry xmas jest wczesniej w tym roku

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 16:35   #163
Seviljanka
Raczkowanie

Pani z herbatą, ale Ty masz szczęście i jak ja Ci zazdroszczę tych prezencików

Ja też mam swoje "strachy" - kocham mojego Maluszka baaaardzo ale boję się, jak to będzie i czy dam radę. Nie cofnęła bym czasu za nic w świecie ale mam nadzieję, że będę dobrą mamą...........
Stary 2008-11-13, 16:42   #164
j.kwiatek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
j.kwiatek wiesz co jest najsmieszniejsze ... ze nie mam wpisu wlasnie od opiekuna roku bede walczyc zeby do konca listopada miec wpisy.Chocbym miala klekac przed tymi babkami
Ide sie uczyc
Tak trzymaj! Głowa do góry!

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 16:51   #165
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
ja baldachimu nie montuję z kilku powodów
1. kurz. Może nie ma co przesadzać, dlatego nie będe codziennie dezynfekowała wszystkich powierzchni w domu, ale uważam że nia ma co narażać dziecko na kontakt z niepotrzebną porcją kurzu.
2. Brak widoczności, co na późniejszym etapie rozwoju (kilka miesięcy) może być mało wgodne, bo takie dzieci szybko się uczą, wszystko ich interesuje a baldachim ogranicza widoczność
3. nie podobają mi się baldachimy
jestem takiego samego zdania

oprócz 3 ,bo mi sie podobają ale .....punkt 1 i 2 są odpowiedzią dlaczego również zakładać nie będe.
Stary 2008-11-13, 16:53   #166
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Żyrafka_81 Pokaż wiadomość
Ja piję na pewno ponad 2 litry dziennie i mam inny problem - położna w szkole rodzenia za każdym razem powtarza że podczas porodu nie można nic pić
Wiem, że nie można takich ilości jak bym chciała ale żeby nie pozwolili wypić łyczka wody np. co godzinę... Przecież ja tam zdechnę z pragnienia
Żyrafka jak to pic nie można w trakcie porodu???
Stary 2008-11-13, 17:11   #167
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

u nas mozna pic w czasie porodu ale umiarkowanie.
to chyba na wypadek cc !!! trzeba miec pusty zoładek.

Stary 2008-11-13, 17:25   #168
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość

A tak apropo łóżeczek to bedziecie instalowac baldachim czymoze uwazacie ze on bedzie tylko przeszkadzac??
Ja zrezygnowalam z baldachimu bo to właśnie ponoć siedlisko kurzu i roztoczy a ze w domu i tak fruwa kurz to nie chce dostarczać maluchowi extra porcji tuż nad głową, pozatym w połączeniu z ochroniaczami na łóżeczko tworzy on niezła skorupę- nic nie widać , no i świerzego powietzra jakby mniej

Mój maluch nie będzie miał swojego kącika, poprostu koło naszego łoża stoi drewniane łóżeczko z ochraniaczem w pastelowych kolorkach, model jungle feretti na ścianie zawisną potem jeszcze jakieś obrazeczki, karuzela i to chyba wystarczy, na nowym mieszkaniu jak bedzie miał swój pokój to poszalejemy

Pytanie do dziewczyn, które całe pranie mają już za sobą, czy to ostatnie pranie jakie planujecie? i czy w takim razie przechowujecie te czyste ciuszki tylko w szafkach czy jeszcze w jakichś woreczkach foliowych.....jak to u Was jest?

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 17:36   #169
j.kwiatek
Raczkowanie

Mumi ubranka nowe i używane wyprałam raz w płatkach mydlanych. Wyprasowałam, złożyłam w kostkę i upchnęłam w szafie. Więcej nic z nimi nie będę robić. Zastanawiam sie jeszcze nad pieluchami tetrowymi (nowymi). Chyba też powinnam je uprać i uprasować. Jak myślicie?

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 17:56   #170
roxi1980
Zakorzenienie

My już w domku Na szczęście nadal w jednym kawałku - poleżałam 8 dni, wynudziłam się, pomarudziłam na niedolę polskiego pacjenta (hihihi - pokój bez TV i wszechobecny SYF) i jestem Mam nadzieję, że następna wizyta w szpitalu będzie już po Nowym Roku i na porodówce, a nie na ginekologii...

Patryk jest duży (wg usg w 28t6d miał 1600g i pomiary w większości wskazywały na termin grudniowy...), robi w brzuchu jakieś dziwne ewolucje i cwaniakuje deczko... pochwaliłam go ostatnio, że się "znietoperzył" i co??? był głową w dół tylko na wizycie lekarskiej i nazajutrz na usg w szpitalu, a już kilka godzin później znów nogi w dole i wali matkę całą parą po pęcherzu... szok normalnie. Wczoraj tak mi wkręcał stópki we fredkę, że myslałam, że mi te nogi na zewnątrz wypchnie no i jak mam być szczera to bolało i było nieprzyjemne

Poza tym przez moją nieobecność zakupy stoją w miejscu, ale w sumie dużo tego nie zostało - wózek mamy zamówić po 20.11, łóżeczko i wanienkę kupimy na początku grudnia, a jakieś tam brakujące pierdółki kupię przy okazji innych zakupów.
Co do baldachimów, o których piszecie ja też jestem na NIE: ani mi się to nie podoba, ani nie uważam, żeby służyło dziecku - jedyne co to zamontuję wiosną moskitierę na stelażu od baldachimu, bo u nas zawsze komarów pełno...

Poza tym mam już dość tego syfu - remont wprawdzie prawie skończony - zostało pomalować pokój Patryczka, ale sprzątania jest tyle, że mi słabo... a mnie nic nie wolno robić... i z każdą pierdołą muszę czekać aż ktoś zrobi ją za mnie... wrrrr jedyne co to pakuję pranie do pralki i ją załączam - normalnie pracowita ze mnie pszczółka, nie ma co...

Do tego sprzątanie to nie jedyny problem - moja wydolność jest bliska 0, mały spacer do kiosku czy po bułki to już mega aktywność, bo po dłuższych szaleństwach brzuch mam jak kamień mimo leków... a musimy jechać kupić wypoczynek, bo w dużym pokoju umeblowania brak...

U nas jak już pisałam kiedyś spanie po porodzie będzie wyglądało tak - ja z Patrykiem w jednym pokoju, mąż w drugim... Z zaznaczeniem, że kiedy tylko mały pozwoli ja uciekam do męża. Mąż ma niestety taką pracę, że nie może się nie wysypiać, a ma lekki sen, więc spanie z małym w jednym pokoju odpada... Wierzę, że wszystko pójdzie zgodnie z naszymi planami... muszę w to wierzyć, bo inaczej po co byłoby to wszystko

Pozdrowionka dla Was wszystkich, szczególne buziaki dla tych, które jak ja muszą leżakować i łykać leki...

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2008-11-13 o 17:59
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 18:19   #171
Seviljanka
Raczkowanie

Kasiu, jak to dobrze, że już jesteś z nami no i teraz to już musisz zostać aż do stycznia
Patryczek to duży i napewno mądry chłopczyk i zrobi wszystko by za szybko nie uciec na drugą stronę
Stary 2008-11-13, 18:32   #172
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, jak to dobrze, że już jesteś z nami no i teraz to już musisz zostać aż do stycznia
Patryczek to duży i napewno mądry chłopczyk i zrobi wszystko by za szybko nie uciec na drugą stronę
hihi no właśnie póki co robi wszystko, żeby wyleść wcześniej... nie wiem czy to świadczy o mądrości on to ma chyba po tatusiu... ten najpierw coś robi pod wpływem impulsu, a potem się wkurza, że to nie tak miało być hehe

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 18:49   #173
bezsenność
Zadomowienie

Glizdko- dzieki za tabelkę
Jukolku- mocno 3mam kciuki!

Kasiu- cieszę sie że znów Cie tu widać, bo sie bardzo steskniłam.

Dzis dzwonił do mnie meżolek z pracy i byc może jutro bedziemy mieli łóżeczko - jego zleceniodawca sie zaoferował. Ale nie za bardzo wiemy w jakim jest stanie- jutro wszytko sie okaże. Dzis zrobiłam pranie ciuszków dla malucha i stwierdzam że te płatki mydlane to cięzkowypłukiwalne cholerstwo. Nie dośc że rozpuściłam je w wodzie przed wlaniem do pralki, 3 razy właczałam płukanie i wciąż watpię czy wypłukałam je definitywnie.
Stary 2008-11-13, 20:04   #174
kellysss
Zakorzenienie

Wink Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Moje drogie kobitki

Ja to o praniu jeszcze nie mysle, bo wydaje mi sie ze to za wczesnie...
Mam zamiar zaczac to robic w grudniu... Nie chce prać dwa razy...
A jak wypiore teraz to chyba nawet w komódce sie zakurzy:confuse d:

Co do baldachimka to też jestem za NIE ponieważ chce widzieć moje maleństwo a nie ukrywać go za baldachimem...

Biedna Roxi dobrze , że już jesteście w domku...
Nie przemęczaj sie ... Ten twój brzdąc to rozrabiaka... heh
Niech siedzi jak najdłużej w brzuszku u mamusi

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2008-11-13 o 20:05
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 20:32   #175
Olimpia24
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Jeżeli chodzi o temat zgagi to poprostu tragedia !! Od godziny 16-17 mam ich chyba z 10 i do tego czasami jak leże to mała chyba lubi pokopać mnie w zołądek bo automatycznie robi mi się zgaga maksymalna i do tego że tak powiem jakby chciało się ulać , coś mi się wydaje że już za niedługo będzie mnie czekać spanie na siedząco ale przeżyje chyba jakoś. Trochę pomarudze wam teraz ale fajnie tak pisać z kobitkami które są w tym samym stanie.

Jedyne o co się modla cały czas to to żeby poród nie zzaczął mi się w nocy , na samą myśl robi mi się słabo. Teraz jak wstaje do toalety w nocy i sobie myśle jakby miało mnie tk złapać to padam prawie. wszyscy smacznie śpią ja też zaspana a do tego takie bóle miałabym znosić jakoś w dzień bardziej mi odpowiada i oczywiście też żeby się skończył w dzień wiem że chyba za dużo wym agam ale tak sobie marze

Co do wystroju to mam taki sam problem. też mieszkam w bloku i z kolei nie z rodzicami tylko z babcią i z siostrą i z moim narzeczonym no i oczywiście mamy jeden pokój który 2 miesiace temu wyremontowaliśmy . łożeczko planuje postawić w takim miejscu żeby było jak najmniej przeciągów a jeżeli chodzi o baldachim to mam nie lada dylemat. Właśnie też słyszałam o tym że jest nie zdrowy dla dziecka ze względu na kurz tylko nie wiem czym innym to zastąpić ponieważ jak córcia będzie spać a ja będę siedzieć sobie w pokoju oglądać telewizje to zqwsze taki baldachim jakoś osloni dziecko przed tym zmieniajacym sie swiatlem z telewizora, juz sama nie wiem , caly czas szukam pomyslu. Takie są wlasnie uroki mieszkania w jednym pokoju w ktorym jest wszystko.

Ale wam napisalam mam nadzieje ze zadna z was sie nie zdenerwuje. Ale córcia mi rumakuje w brzuszku ze oho uwielbia prawą strone mojego brzuszka bo caly czas sie przewraca na tej stronie i brzuch mam mocno wypukly fajnie

A jeżeli chodzi o wyprawke do szpitala co bedzie zawierać?? Macie już pomału skompletowane ?? buziaczki
Stary 2008-11-13, 21:06   #176
Żyrafka_81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
Żyrafka jak to pic nie można w trakcie porodu???
Nimfetka tak nam położna mówi, a że powtarza to za każdym razem to jestem coraz bardziej przerażona. Domyślam się, że chodzi o ewentualną cesarkę ale bez przesady, przecież jak operują kogoś np. z wypadku to nie pytają go czy przypadkiem nie wypił pół szklanki wody
Jutro idę do lekarza to dopytam się jak to jest i czy mam się bać...

Baldachimu też nie planuję, nie podoba mi się, poza tym każdy element dekoracyjny zajmuje miejsce, a w kawalerce liczy się każdy centymetr
Stary 2008-11-13, 21:17   #177
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olimpia24 Pokaż wiadomość
Właśnie też słyszałam o tym że jest nie zdrowy dla dziecka ze względu na kurz tylko nie wiem czym innym to zastąpić ponieważ jak córcia będzie spać a ja będę siedzieć sobie w pokoju oglądać telewizje to zqwsze taki baldachim jakoś osloni dziecko przed tym zmieniajacym sie swiatlem z telewizora, juz sama nie wiem , caly czas szukam pomyslu. Takie są wlasnie uroki mieszkania w jednym pokoju w ktorym jest wszystko.

A jeżeli chodzi o wyprawke do szpitala co bedzie zawierać?? Macie już pomału skompletowane ?? buziaczki
Ja też mam jeden duży pokój i w nim śpimy jemy i dzidzia też tam zamieszka, i będe oglądała telewizję jak mały uśnie, albo przynajmniej mąż i myślę że w tej kwestii porządny ochraniacz na szczebelki wystarczy, przecież dzidzia i tak leży niżej i jak jeszcze będzie miała głowkę z boków osłoniętą to wystarczy

do szpitalnej torby nie pakuję zbyt wiele....szpital widzę z okien balkonu, więc tż będzie donosił w razie potrzeby, ale na pewno biorę:
pieluchy, chusteczki nawilżane, mydełko dla dzieci, 2 zmiany ciuszków dla malego, bepanthen różowy (na popękane brodawki i na odparzenia w jednym!)
oliwkę, podkłady urologiczne, biustonosz do karmienia,klapki, klapki pod prysznic, ręczniki, szlafrok, krem do buzi, szczotka pasta itp.

kombinezon, krem na każdą pogodę itd. mąż doniesie potem

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414

Edytowane przez mumi24
Czas edycji: 2008-11-13 o 21:19
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 21:21   #178
Basia242
Przyczajenie

Smile Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

cześć dziewczyny, juz od jakiegoś czasu jestem zalogowana ale nie udzielałam się zbytnio.
Teraz okazało się, że jestem w ciaży i postanowiłam do Was dołączyć
Dużo ciekawych i pomocnych rzeczy można się dowiedzieć no i nieocenione wsparcie duchowe
Zawsze raźniej
Pozdrawiam
Basia242 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 21:28   #179
Olimpia24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basia242 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, juz od jakiegoś czasu jestem zalogowana ale nie udzielałam się zbytnio.
Teraz okazało się, że jestem w ciaży i postanowiłam do Was dołączyć
Dużo ciekawych i pomocnych rzeczy można się dowiedzieć no i nieocenione wsparcie duchowe
Zawsze raźniej
Pozdrawiam
SERDECZNE GRATULACJE KTÓRY TYDZIEŃ I witamy w gronie ciężaróweczek
Stary 2008-11-13, 21:32   #180
Olimpia24
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
Ja też mam jeden duży pokój i w nim śpimy jemy i dzidzia też tam zamieszka, i będe oglądała telewizję jak mały uśnie, albo przynajmniej mąż i myślę że w tej kwestii porządny ochraniacz na szczebelki wystarczy, przecież dzidzia i tak leży niżej i jak jeszcze będzie miała głowkę z boków osłoniętą to wystarczy

do szpitalnej torby nie pakuję zbyt wiele....szpital widzę z okien balkonu, więc tż będzie donosił w razie potrzeby, ale na pewno biorę:
pieluchy, chusteczki nawilżane, mydełko dla dzieci, 2 zmiany ciuszków dla malego, bepanthen różowy (na popękane brodawki i na odparzenia w jednym!)
oliwkę, podkłady urologiczne, biustonosz do karmienia,klapki, klapki pod prysznic, ręczniki, szlafrok, krem do buzi, szczotka pasta itp.

kombinezon, krem na każdą pogodę itd. mąż doniesie potem

W summie masz racje że ochraniacz na szczebelki wystarczy nie ma co ryzykować z tym baldachimem. Ale masz fajnie że szpital widzisz z okna tak bliziutko domku, nic tylko pozazdrościć . ja muszę jechać 20 kilometrów do Ustki. Bo w Słupsku nie ma porodówki Ja zaczynam kompletować do końca wyprawke na początku grudnia razem z wózeczkiem a na kiedy dokladnie termin ??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości