|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Cytat:
, mam nadzieje ze moze wkoncu dostane ten papier, czekam do przyszlego tyg a jak nie to masz racje zadzwonie do nich i pogonie ich![]() u mnie tez zaklad powyzej 20 os, ale jak nie bede miec papierka to zaklad mi nie wyplaci teraz, tylko musza miec podkladke...ach ta biurokracja ![]() A tak apropo łóżeczek to bedziecie instalowac baldachim czymoze uwazacie ze on bedzie tylko przeszkadzac??
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2008-11-13 o 14:43 |
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
ja montuje baldachim ,bardzo ładnie takie łozeczko z tym wygląda.
a co do kurzu to nie ma co przesadzac bo przeciez jest wszedzie a zdrowemu dziecku nie zaszkodzi to co jest nieunknione . |
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
ja baldachimu nie montuję z kilku powodów
1. kurz. Może nie ma co przesadzać, dlatego nie będe codziennie dezynfekowała wszystkich powierzchni w domu, ale uważam że nia ma co narażać dziecko na kontakt z niepotrzebną porcją kurzu. 2. Brak widoczności, co na późniejszym etapie rozwoju (kilka miesięcy) może być mało wgodne, bo takie dzieci szybko się uczą, wszystko ich interesuje a baldachim ogranicza widoczność 3. nie podobają mi się baldachimy
|
|
#154 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, ze mozna gotowana marchewke, kurczaka, pietruszke, ryz, jablko... ale co z tego wymyslic do zamrozenia???? Cytat:
![]() Cytat:
Butle wody pod pache i piejmy, pijemy, pijemy.... Cytat:
Co do vacuum - to ponoc jak sie za szybko barki rodza, to moze dosc do zwichniecia lub zlamania.... Ponoc przy wypychaniu czesto sie to zdarzalo.... (mysle o ugniataniu brzucha przez personel....) Wczoraj bylam na kontroli i moje mlode ma juz ok 2500g ![]() w sob zaczynam 35tc i mlode juz od dawna na nietoperza.. Szyjka OK, choc mam uklucia od czasu do czasu i troszke mnie to stresowalo. Jedyne co mnie zaskoczylo, to ze moje mlode jest juz niziuuuuuutenko, jak to okreslila pani Dr, wiec juz wiem czemu chodze jak pokraka... a i dziecie moze sie pojawic w kazdym momencie. Chyba czas dopakowac torbe do szpitala.... a ja chce doczekac do stycznia chyba jestem jeszcze nie gotowa..... |
||||||
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz, że chyba masz rację! Bo ostatnio mało piję (w obawie przed zsiusianiem się w miejscu publicznym). A normalnie piłam około 2 litrów wody dziennie!
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek dziewczęta !!!!
Od rana nadrukowałyście już półtora strony... Ale macie pisane... Sandrunia i Glizda87 ja w sobotę zaczynam 30 tydzien, a termin mam na 25 stycznia..Takze jestem z Wami.. ![]() Zgaga mnie tez czesto meczy, najlepsze chyba jest zimne mleczko... A na zapobieganie to starac sie nie jesc smażonego i słodkiego, co w moim przypadku jest bardzo cieżkie... ![]() A z pokoikiem dla małego... To mam osobny pokój dla niego ale jak narazie łóżeczko postawimy w naszym pokoju, bo chyba tak bedzie najwygodniej.. ![]() No to miłego dzionka ja ide na małe zkupki z TZ tem.... buziolki mamuśki !!!!!! |
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Ja piję na pewno ponad 2 litry dziennie i mam inny problem - położna w szkole rodzenia za każdym razem powtarza że podczas porodu nie można nic pić
Wiem, że nie można takich ilości jak bym chciała ale żeby nie pozwolili wypić łyczka wody np. co godzinę... Przecież ja tam zdechnę z pragnienia
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
siobhan nie przejmuj sie ,35 tydzien u ciebie? u mnie 34 tydzien a terminy mamy na 30 grudnia.a kiedy miałas ostatnią miesiaczke?
dziecko i tak urodzi sie jak wszystko bedzie gotowe .teraz sie martwimy a potem sie okazuje ,ze szyjka sie nie skraca,wody nie odchodza i modlimy sie zeby tylko urodzic. ja tak miałam i szczerze to wole 2 tygodnie wczesniej niz pózniej. |
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
********Z jednej strony juz wiem, ze to takie nieodwolalne - bede miala dziecko, ale czasami nie umiem sobie tego jeszcze wyobrazic... Ciesze sie na tego malegobrzdaca strasznie i kocham go juz jak szalona, ale od czasu do czasu dopadaja mnie takie moje 'strachy'
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OM mialam 22/03, wiec BIG DAY juz sie zbliza wilekimi krokami, aaaaaaaaaaaaaaaa |
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
Iwonko ja bym chyba postawila lozeczko rownolegle do sciany miedzy sciana z drzwiami a sciana z oknem, mniej wiecej na srodku to z obu stron bedzie dojscie
nie wiem ile innych gadzetow musisz zmiescic jeszcze co do kolorow mysle ze blade, cieple kolorki najlepsze moze biszkopcik albo limetka (my zrobilismy limetke u malej w pokoiku) my planujemy ze mala od poczatku bedzie w swoim pokoju a nie z nami, czytalam ze dla dzieci taka przeprowadzka do innego pokoju nawet jak ma juz 6mcy czy wiecej to wielkie przezycie i moga byc problemy. wiem ze poreczniej bedzie miec ja w nasze jsypialni ale oboje z TZtem jestemy temu przeciwni....zobaczymy jak zdecyduje Polina ![]() aha kobitka od ktorej dostane lozeczko chce mi dac jeszce kolyske od jej siostry xmas jest wczesniej w tym roku
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Pani z herbatą, ale Ty masz szczęście i jak ja Ci zazdroszczę tych prezencików
![]() Ja też mam swoje "strachy" - kocham mojego Maluszka baaaardzo ale boję się, jak to będzie i czy dam radę. Nie cofnęła bym czasu za nic w świecie ale mam nadzieję, że będę dobrą mamą...........
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Głowa do góry!
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oprócz 3 ,bo mi sie podobają ale .....punkt 1 i 2 są odpowiedzią dlaczego również zakładać nie będe.
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
u nas mozna pic w czasie porodu ale umiarkowanie.
to chyba na wypadek cc !!! trzeba miec pusty zoładek. |
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ze w domu i tak fruwa kurz to nie chce dostarczać maluchowi extra porcji tuż nad głową, pozatym w połączeniu z ochroniaczami na łóżeczko tworzy on niezła skorupę- nic nie widać , no i świerzego powietzra jakby mniej![]() Mój maluch nie będzie miał swojego kącika, poprostu koło naszego łoża stoi drewniane łóżeczko z ochraniaczem w pastelowych kolorkach, model jungle feretti na ścianie zawisną potem jeszcze jakieś obrazeczki, karuzela i to chyba wystarczy, na nowym mieszkaniu jak bedzie miał swój pokój to poszalejemyPytanie do dziewczyn, które całe pranie mają już za sobą, czy to ostatnie pranie jakie planujecie? i czy w takim razie przechowujecie te czyste ciuszki tylko w szafkach czy jeszcze w jakichś woreczkach foliowych.....jak to u Was jest?
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Mumi ubranka nowe i używane wyprałam raz w płatkach mydlanych. Wyprasowałam, złożyłam w kostkę i upchnęłam w szafie. Więcej nic z nimi nie będę robić. Zastanawiam sie jeszcze nad pieluchami tetrowymi (nowymi). Chyba też powinnam je uprać i uprasować. Jak myślicie?
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
My już w domku
Na szczęście nadal w jednym kawałku - poleżałam 8 dni, wynudziłam się, pomarudziłam na niedolę polskiego pacjenta (hihihi - pokój bez TV i wszechobecny SYF) i jestem Mam nadzieję, że następna wizyta w szpitalu będzie już po Nowym Roku i na porodówce, a nie na ginekologii...Patryk jest duży (wg usg w 28t6d miał 1600g i pomiary w większości wskazywały na termin grudniowy...), robi w brzuchu jakieś dziwne ewolucje i cwaniakuje deczko... pochwaliłam go ostatnio, że się "znietoperzył" i co??? był głową w dół tylko na wizycie lekarskiej i nazajutrz na usg w szpitalu, a już kilka godzin później znów nogi w dole i wali matkę całą parą po pęcherzu... szok normalnie. Wczoraj tak mi wkręcał stópki we fredkę, że myslałam, że mi te nogi na zewnątrz wypchnie no i jak mam być szczera to bolało i było nieprzyjemne ![]() Poza tym przez moją nieobecność zakupy stoją w miejscu, ale w sumie dużo tego nie zostało - wózek mamy zamówić po 20.11, łóżeczko i wanienkę kupimy na początku grudnia, a jakieś tam brakujące pierdółki kupię przy okazji innych zakupów. Co do baldachimów, o których piszecie ja też jestem na NIE: ani mi się to nie podoba, ani nie uważam, żeby służyło dziecku - jedyne co to zamontuję wiosną moskitierę na stelażu od baldachimu, bo u nas zawsze komarów pełno... Poza tym mam już dość tego syfu - remont wprawdzie prawie skończony - zostało pomalować pokój Patryczka, ale sprzątania jest tyle, że mi słabo... a mnie nic nie wolno robić... i z każdą pierdołą muszę czekać aż ktoś zrobi ją za mnie... wrrrr jedyne co to pakuję pranie do pralki i ją załączam - normalnie pracowita ze mnie pszczółka, nie ma co... Do tego sprzątanie to nie jedyny problem - moja wydolność jest bliska 0, mały spacer do kiosku czy po bułki to już mega aktywność, bo po dłuższych szaleństwach brzuch mam jak kamień mimo leków... a musimy jechać kupić wypoczynek, bo w dużym pokoju umeblowania brak... U nas jak już pisałam kiedyś spanie po porodzie będzie wyglądało tak - ja z Patrykiem w jednym pokoju, mąż w drugim... Z zaznaczeniem, że kiedy tylko mały pozwoli ja uciekam do męża. Mąż ma niestety taką pracę, że nie może się nie wysypiać, a ma lekki sen, więc spanie z małym w jednym pokoju odpada... Wierzę, że wszystko pójdzie zgodnie z naszymi planami... muszę w to wierzyć, bo inaczej po co byłoby to wszystko ![]() Pozdrowionka dla Was wszystkich, szczególne buziaki dla tych, które jak ja muszą leżakować i łykać leki... Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2008-11-13 o 17:59 |
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, jak to dobrze, że już jesteś z nami no i teraz to już musisz zostać aż do stycznia
Patryczek to duży i napewno mądry chłopczyk i zrobi wszystko by za szybko nie uciec na drugą stronę
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on to ma chyba po tatusiu... ten najpierw coś robi pod wpływem impulsu, a potem się wkurza, że to nie tak miało być ![]() ![]() hehe
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Glizdko- dzieki za tabelkę
![]() Jukolku- mocno 3mam kciuki! Kasiu- cieszę sie że znów Cie tu widać, bo sie bardzo steskniłam. Dzis dzwonił do mnie meżolek z pracy i byc może jutro bedziemy mieli łóżeczko |
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Moje drogie kobitki
Ja to o praniu jeszcze nie mysle, bo wydaje mi sie ze to za wczesnie... Mam zamiar zaczac to robic w grudniu... Nie chce prać dwa razy...A jak wypiore teraz to chyba nawet w komódce sie zakurzy :confuse d:![]() Co do baldachimka to też jestem za NIE ponieważ chce widzieć moje maleństwo a nie ukrywać go za baldachimem... Biedna Roxi dobrze , że już jesteście w domku... Nie przemęczaj sie ... Ten twój brzdąc to rozrabiaka... heh Niech siedzi jak najdłużej w brzuszku u mamusi Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2008-11-13 o 20:05 |
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o temat zgagi to poprostu tragedia !! Od godziny 16-17 mam ich chyba z 10
i do tego czasami jak leże to mała chyba lubi pokopać mnie w zołądek bo automatycznie robi mi się zgaga maksymalna i do tego że tak powiem jakby chciało się ulać , coś mi się wydaje że już za niedługo będzie mnie czekać spanie na siedząco ale przeżyje chyba jakoś. Trochę pomarudze wam teraz ale fajnie tak pisać z kobitkami które są w tym samym stanie. Jedyne o co się modla cały czas to to żeby poród nie zzaczął mi się w nocy , na samą myśl robi mi się słabo. Teraz jak wstaje do toalety w nocy i sobie myśle jakby miało mnie tk złapać to padam prawie. wszyscy smacznie śpią ja też zaspana a do tego takie bóle miałabym znosić jakoś w dzień bardziej mi odpowiada i oczywiście też żeby się skończył w dzień wiem że chyba za dużo wym agam ale tak sobie marze Co do wystroju to mam taki sam problem. też mieszkam w bloku i z kolei nie z rodzicami tylko z babcią i z siostrą i z moim narzeczonym no i oczywiście mamy jeden pokój który 2 miesiace temu wyremontowaliśmy . łożeczko planuje postawić w takim miejscu żeby było jak najmniej przeciągów a jeżeli chodzi o baldachim to mam nie lada dylemat. Właśnie też słyszałam o tym że jest nie zdrowy dla dziecka ze względu na kurz tylko nie wiem czym innym to zastąpić ponieważ jak córcia będzie spać a ja będę siedzieć sobie w pokoju oglądać telewizje to zqwsze taki baldachim jakoś osloni dziecko przed tym zmieniajacym sie swiatlem z telewizora, juz sama nie wiem , caly czas szukam pomyslu. Takie są wlasnie uroki mieszkania w jednym pokoju w ktorym jest wszystko. Ale wam napisalam mam nadzieje ze zadna z was sie nie zdenerwuje. Ale córcia mi rumakuje w brzuszku ze oho uwielbia prawą strone mojego brzuszka bo caly czas sie przewraca na tej stronie i brzuch mam mocno wypukly fajnie ![]() A jeżeli chodzi o wyprawke do szpitala co bedzie zawierać?? Macie już pomału skompletowane ?? buziaczki ![]()
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Nimfetka tak nam położna mówi, a że powtarza to za każdym razem to jestem coraz bardziej przerażona. Domyślam się, że chodzi o ewentualną cesarkę ale bez przesady, przecież jak operują kogoś np. z wypadku to nie pytają go czy przypadkiem nie wypił pół szklanki wody
![]() Jutro idę do lekarza to dopytam się jak to jest i czy mam się bać... Baldachimu też nie planuję, nie podoba mi się, poza tym każdy element dekoracyjny zajmuje miejsce, a w kawalerce liczy się każdy centymetr
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, i będe oglądała telewizję jak mały uśnie, albo przynajmniej mąż i myślę że w tej kwestii porządny ochraniacz na szczebelki wystarczy, przecież dzidzia i tak leży niżej i jak jeszcze będzie miała głowkę z boków osłoniętą to wystarczydo szpitalnej torby nie pakuję zbyt wiele....szpital widzę z okien balkonu, więc tż będzie donosił w razie potrzeby, ale na pewno biorę: pieluchy, chusteczki nawilżane, mydełko dla dzieci, 2 zmiany ciuszków dla malego, bepanthen różowy (na popękane brodawki i na odparzenia w jednym!) oliwkę, podkłady urologiczne, biustonosz do karmienia,klapki, klapki pod prysznic, ręczniki, szlafrok, krem do buzi, szczotka pasta itp. kombinezon, krem na każdą pogodę itd. mąż doniesie potem
http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414 Edytowane przez mumi24 Czas edycji: 2008-11-13 o 21:19 |
|
|
|
|
#178 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, juz od jakiegoś czasu jestem zalogowana ale nie udzielałam się zbytnio.
Teraz okazało się, że jestem w ciaży i postanowiłam do Was dołączyć Dużo ciekawych i pomocnych rzeczy można się dowiedzieć no i nieocenione wsparcie duchowe Zawsze raźniej Pozdrawiam |
|
|
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I witamy w gronie ciężaróweczek
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W summie masz racje że ochraniacz na szczebelki wystarczy nie ma co ryzykować z tym baldachimem. Ale masz fajnie że szpital widzisz z okna tak bliziutko domku, nic tylko pozazdrościć . ja muszę jechać 20 kilometrów do Ustki. Bo w Słupsku nie ma porodówki Ja zaczynam kompletować do końca wyprawke na początku grudnia razem z wózeczkiem a na kiedy dokladnie termin ??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

, mam nadzieje ze moze wkoncu dostane ten papier, czekam do przyszlego tyg a jak nie to masz racje zadzwonie do nich i pogonie ich

Adaś
w Pl nadal to uzywaja????

xmas jest wczesniej w tym roku
bede walczyc zeby do konca listopada miec wpisy.Chocbym miala klekac przed tymi babkami 

Nie chce prać dwa razy...