|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Wiecie co, mój lapek po tym wczorajszym upadku chyba jest ranny, bo sie nagle wyłączył a przed wyłączeniem widziała dosa
Otóż: my mamy 150 zł za osobę plus oczywiście 10-20%. Zapłaciliśmy 1000 zł zaliczki i mamy salę i umowę. Płacimy po weselu. Misiak - nie zapuszczaj, ładnie Ci w grzywce Elitka - a Tobie i w grzywce i bez ![]() Kubusewa - w Murzasichlu/Murzasichlach mi się tż oświadczył, więc jedź, niech miłość kwitnie ![]() Lain - mój też lubi jak są zadrośni sesese Ale co co ciuchów do seksu to chyba wybredny nie jest - wszystko cacy Aha, my na sylwestra domówka albo jakiś klub. Kasia - dobry pomysł z tym dojeżdżaniem na studia. yyy co by tu jeszcze... Aha tak sobie pomyślałam, że ciekawe ile kosztuja ciasta i tort i alkohol...bo wtedy jakby to dodać do opłaty za osobę to pewnie wyjdzie z tego 150 zł ok 200 zł, tak myślicie?A jeszcze jak dojdzie do tego ta podwyżka to już w ogóle. Ja się nastawiam, że to 150 zł wzrośnie mi do 180 zł(najwyżej się miło rozczaruję ) no i do tego trzeba dodać te ciasta i alkohol na łebka. Któraś z Was może już to sobie jakos rozkminiała i sie podzieli wywodem, bo mi się nie chce myśleć
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
ciasta ciezko policzyc, bo ich cena zalezy od rodzaju. a ja jeszcze nie wiem jakie bede chciala ciasta i ile. cena tortu tez zalezy od tego ile pieter/gramow na osobe/rodzaju. a ja sie poprostu nie znam. z reszta na stronach cukierni rzadko kiedy dziela sie cenami.
alkohol juz latwiej policzyc, aczkolwiek trzeba by sie juz na cos zdecydowac i sprawdzic po ile stoi w hurtowniach. |
|
|
|
#2553 |
|
Adwokat diabła
|
Kasiu, czemu? Moja praca tak na mnie działa..
Za dużo przystojniaków w pracy mam
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłabym pizzę. Wolałabym pizzę zamiast ciasta na weselu. My tak sobie mysleliśmy z tż, że jakiegos sobieskiego zarzucimy na wesele, albo wyborową, tez dobra. Jak będę w makro to zobacze ile kosztuje. Bo na abslotuta sie nie wypuścimy, bo drogi. BlackAngel walcz z pokusą
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Adwokat diabła
|
Samoa, walczę walczę
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
z kolei moj ojciec najbardziej lubi Smirnoffa, ale TZ nie bardzo.pewno jeszcze bedzie dyskusja z nimi na ten temat
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-13 o 16:58 |
||
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeżeli chodzi o alkohol to ja bym odradzała Pana Tadzia
![]() a dlatego, że on ma dość szeroką szyjkę no i na początku jak się nalewe to jest ok, ale po paru głębszych podczas nalewania połowa ląduje na stole także to nie jest zbyt praktyczne ( i ze wględów oszczędnościowych ale i istetycznych) Ja w zeszłym tygodniu kupowłam z tatą wódeczke na wesele brata (trochę wcześnie, ale przeciez ona się nie zepsuje, a zawsze będzie mniej później do kupowania). No i kupowaliśmy sobieskiego i zawisze. A jak porównywaliśmy ceny to okazało sie, że w makro były najdroższe
|
|
|
|
#2558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) niemal wszyscy nam swoim uroczym narzeczonym wiąż powtarzają ze oni nic nie będą załątwiać bo maja jeszcze czas.. Szkoda, że nie było CIę w sierpni wtedy to wszyscy niemal bez wyjątków mówili: "mamy czas" Ja w sumie tylko do tej ceny za plener: ło matko czy oni na łby pospadali... Co prawda u nas nie będize jakiejś całodniowej sesji z kaczuszkami łabądkami i zieloną trawką ale jejku, żeby 3000,00 zł no nie.. to juzjest jakaś przesada... za całość usługi zapłaciłąbym max 1500,00 zł Powiedziałą co wiedziałą bo swój prezent juz dostała :P i żeby nie było sama go sobie wybierała i szukała ![]() Cytat:
), że na kursach prawa jazdy powinni nie tylko uczyć nas jak jeździćaby zdać egzamin, ale przede wszystkim.. jak używać samochodu i oprzyrządowania około autowego.. Na przykąłd.. jak zmienić koło w samochodzi.. bez chłopa (no niby jest teoretycznie wyjasnione jak to zrobić .. ale kurna żeby choc raz sobie człowiek pod kontrolą kogoś fachowego to zrobił... nie wszystkie kobiety są zatipsowanymi barbinami polegającymi tylko na chłopach....Dalej... moim najwiuększym strachem odnosnie samodzielnej jazdy samochdem jest.. (tylko mi sięnie śmiać teraz Wy jeżdżące samochodem) nalewanie paliwa do baku.. a ściślej.. oporządzanie tego urządzenia, którego nazwy teraz nie pomnę...... na ten temat to tyle ![]() Cytat:
2. Super z tym Murzasichlem... juz nie mogę się doczekać.. tyle atrakcji.. a najlepsze jest to: analiza wizualnego zapisu techniki jazdy.. moja jazda będzie jako książkowy przykład: jak nie należy jeździć No to chyba Was dogoniłam ![]() Helou popołudniowo wieczorową porą Wizażanki
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-13 o 16:51 |
|||
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wróciłam do domu, w końcu, już myślałam że nie wysiedzę na zajęciach ![]() Widzę, że tematy ciast są na tapecie...mniam mniam uwielbiam słodkości! Ja już chyba zdecydowałam co do Pani, która będzie nam robiła placki i tort. A w okolicy świąt może już sobie ją "zaklepiemy" . Pyszności jej wychodzą! A ile będzie trzeba...myślę, że się z nią pogada, bo pewnie wie ile potrzeba, skoro zajmuje się tym od latSala...My płaciliśmy zaliczkę 500 zł i...do wesela nic, a po weselu płacimy całość. Wydaje mi się, że fajnie tak. Poza tym ostateczną liczbę gości możemy podać 2 dni przed weselem Zespołu, fotografa nie mamy dalej, czyli po staremu ![]() W zimie powinny u nas być targi, także wtedy będzie szansa się porozglądać. Tylko tak zastanawiam się czy rozglądać się teraz, czy po prostu poczekać na te targi i nie kombinować już przed?! ![]() Ile będziemy płacić od osoby to tak jak i u Was na razie zagadka tylko mniej więcej wiemy Ceny są zróżnicowane zależnie od regionu Polski, także ciężko porównywać. Dla mnie 180-200 zł od osoby to kosmos, ale jak bym mieszkała gdzie indziej to może wydawałoby mi się to normalneKubusewa super atrakcje się zapowiadają na Twoim weselu i do tego suknie z czerwonymi wstawkami (które pokazywałaś) pasowałyby "jak ulał"![]() Witam nowe PM 2010
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2008-11-13 o 16:53 |
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaram się odwdzięczyć ![]() Ale jajka wiecie co .. jutro u nas targi ślubne się zaczynają cieszę się na nie jak małe dziecko.. na karuzelę.. są od jutra chyba też w Krakowie.. lain powinna potwierdzić jak coś.. a gdzie indziej są.. nie mam pojęcia.. rozmawiałyśmy kiedyś o tym.. ale nie pamietam szczegółów
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Ja na targi się nie wybieram bo troszku by to bez sensu było z wiadomych względów-gdzie indziej mieszkam gdzie indziej ślub(dwa inne krańce polski
)![]() Ja nie mam jeszcze NIC zarezerwowanego i coraz bardziej jestem przerażona a mój TZ ciągle te swoje: "jest czas kochanie" a mnie ma szlak trafić tzn on wie,że salę i na parafii trzeba już zarezerwować ale ze wszystkim innym jest tak spokojny,że aż denerwujący![]() zazdroszczę Wam dziewczyny,że już macie zarezerwowane te najważniejsze...eh... |
|
|
|
#2562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z reszta nie wyobrazam sobie zeby TZ kupowal perfumy bez sprawdzenia jak je czuc na mnie jeszcze by jakiegos smrodka mi sprawil sama wybralam, ale kupic byl juz TZcik sam i dzieki temu dostal gore probek meskich perfum i karte do Douglasa pewno jakbym z nim byla to dostalby mniej, a cos skapneloby tez dla mnie ![]() Cytat:
szkoda, ze moj TZcik nie ma tyle czasu, bo tez bysmy sie gdzies urwali na dluzej. jeszcze mamy cicha nadzieje, ze jego bank zrobi sobie wolne 2 stycznia i bedzie dlugi weeekend![]() i zeby snieg byl... bo jak nie bedzie to buuuu ![]() Cytat:
ja ide w sobote, wiec zdam relacje
|
|||
|
|
|
#2563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć, bo ja bym pewnie wypruła do makro ![]() Cytat:
Martwie o lapka, mam nadzieję, że nic mu nie będzie, raz tylko upadł z malej wysokości ![]() ja też bym chciała tam jechać, i sie taplać w śniegu i jeść oscypki z grilla i pic piwko na stoku...zazdroszczę jak nie wiem ![]() Cytat:
Ale moga być tez od jutra, ja tam idę w sobotę![]() Cytat:
![]() A co do próbek to najwięcej daja zawsze moim rodzicom - jakies kosmetyczki, plecaczki i inne duperele, a mi rzuca jakieś próbki i nara dziecko...ale ja się nauczyłam prosić o próbki konkretnych produktów to mi dają ![]() A dziś dostałam zimowy katalog Aparta i zaraz zaczne przeglądać, bo chce kupic przyjaciółkom kolczyki
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-13 o 17:21 |
||||
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az mi troche zbrzydlo )ostatnio na ojca imieninach byl Belvedere (nie rozumiem jak mozna tyle placic za zwykla wodke... ), a teraz w ta sobote idziemy do dziadka i widze, ze kupil Chopina ( z fajnymi kieliszkami gratis ) pieeekna butelka, ale nie wiem jaka cena.moj ojciec pewno na weselu i tak bedzie pil glownie whisky (jest fanem whisky), wiec zapewne wyborem wodki zajmiemy sie i tak ja z TZem ![]() a kupowac bedziemy albo w Selgrosie (w ostatecznosci), albo w hurtowni kogos tam z rodziny szwagra TZa (tak kupowala siostra TZa na swoje wesele), albo jakos to kupimy przez sklep monopolowy mamy naszego kolegi. |
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie pani z mojego miejsca weselnego też powiedziałą, że do makro nie ma co jechać.. u nas w kielcach to jest bodaj gomex.....mój TŻ właśnie oświadczył, że wszystkie namiary jakie mu zostawilam na gg.. zostały w pracy.. ududze gada ![]() Ja też jużdługi czas mam karte do douglasa.. w sumie to zawsze staram sie pojsc na zakupy jak mi brakuje wiecej takich rzezy jak kremy do twarzy czy mazidel do make-upienia.. bo wtedy kupuje duzo na raz.. no idzie za tym.. duzo wydaje.. no ale wtedy wiekszy upuscik i szybciej karty rabatowe przychodzą .. bądź to bon na 40 zł, bądź kupon na 10% zniżki.. w sumie dosteje się kupony na 3 miesiące.. a następny przynajmniej do mnie przychodzi zanim jeszcze ten jeden zdążę spożytkować...mnie isę wydaje, że ilość próbek jest wprost proporcjonalna do wysokosci rachunku wiesz samoa Mnie kiedys też mało dawały, ale jak sama zaczęłam chodzić na takie "hurtowe zakupy" no to dostaję dużo próbek.. z tym proszeniem o konkretne próbki to dobry pomysł, ale ja w sumie nigdy nie mam jakichs specjalnych potrzeb skonkretyzowanych..... lain i samoa u mnie w domu.. mój ojciec każdemu niemaże na imieniny kupuje dębową.. Bo sprzedają ją w ilości niemal hurtowej.. coś koło póltora litra ... i stoi butelka w efektownej armacie.. takim sotjaku.. wiecie.. przechylasz i Ci samo leci do kieliszka.. Wiadomo, na wesele się to nie nadaje Ja za bardzo na takich trunkach się nie znam.. ale widzę ze teśc najwięcej wyborowej pija.. albo śliwowice U mnie w domu na użytek domowy mama najcześciej wybiera krupnik.. taka lekko słodkawa miodowa wódeczka.. no ale wiadomo.. znów nie nadaje się na wesele aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a jak juztak jesteśmy przy tym: będizecie miały zawieszki na wódeczkę?? mnie ten pomysł nawet się spodobał i nawet udało mi sie TZ przekonać że na pierwszych butelkach powiesimy, a na reszte to neihc goście sobie sami przewieszaja ::P: Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-13 o 17:36 |
|
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
A co myślicie o Białej Damie?
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakby byl bon za 400zl to fajnie, bo juz by niewiele nam brakowalo ![]() moi rodzice tez zawsze wychodzili z gora prezentow. juz mam torbe podrozna Tommy Hilfiger, recznik Armaniego, kosmetyczne Diora, korale Hugo Boss itd. ale oni robia na prawde spore zakupy, bo zawsze jak juz ida to razem sobie kupuja, a ojciec Aqua di Gio kupuje w najwiekszych mozliwych butlach (tak, tak... uzaleznienie od tego zapachu ).my poki co z TZem dostajemy same probki i to calkiem sporo tych probek. jakos nigdy nie czulam sie zlewana pod tym wzgledem w perfumerii. co do Aparta to ostatnio jak kupowalismy tam TZowi zegarek to tez nam karte zaproponowali. tak z glupa wzielismy, choc jesli nastepna kolekcja obraczek bedzie taka jak ta to raczej nie skorzystamy z ich oferty. no a innej bizuterii nie kupujemy, bo nie nalezymy do fanow bizuterii (TZ nosi jedynie lancuszek na szyi, a ja... czasem pierscionek zareczynowy )
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz slysze o takiej wodce
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Ja zostawię wybór wódki mojemu TZ
a myślałyście już ile tego kupujecie na osobę?Też chcę zawieszki nie wiem czy sama zrobię czy kupię
|
|
|
|
#2572 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas 400zł zaliczki, 30% wartości imprezy 3 dni przed weselem, a resztę po.
Do mnie też nie Cytat:
![]() Flaszka ma być taka by ładnie wyglądała, dobrze smakowała i była w przystępnej cenie. My mamy o tyle fajnie, że będziemy mieć barana przy barze (tak, tak mam dwie sale i bar do dyspozycji ) który będzie robił gościom różne drinki i lał piwko.Cytat:
![]() A mi za to jakoś przeszła cała ta euforia Teraz jestem zaabsorbowana rozbudową domu ![]() Cytat:
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabawne jak sobie przeczytałam : pan tadzik.. momentalnie przypomniało mi się jak Kaśka mówi na swojego TZ.. swoja drogą dawno tego nie słyszałam
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-13 o 18:00 |
|
|
|
|
#2574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Belvedere to jest ta za stówę? Cytat:
A najlepiej czegos do włosów![]() Jak wyglada ta armata??? nie znam wódki. Tzn. znam z tego, że straszy i jedna na Rynku sie wygłupia ![]() Cytat:
Ja najbardziej z ich wypraw lubie jak dostaje próbki kosmetyków do make-upu, bo sama bym nie kupiła, a tak mam za free![]() A kartę do Aparta tez mam, z reszta ja mam chyba karty stałego klienta albo rabatowe do wszystkich możliwych sklepów I jaki w końcu kupiliscie ten zegarek?Cytat:
JA nie wiem , pół litra na głowę sie kupuje???Ja jeszcze winko będę miała
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-13 o 18:10 |
||||
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka lasencje
U mnie zawieszki na wódeczke bym chciala ale jeszcze tej kwestii nie przedyskutowywalam z moim narzeczonym zobaczymy co on na tym mysli.. Nad wódka też jeszcze nie dyskutowaliśmy bo TZ twierdzi ze jak na te sprawy to jest naprawde duuuużo czasu.. W sumie ma racje niestety :/ |
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy mi to wypikają
http://www.debowa.pl/index.php?ido=10&l=1&j=2&z=0 napisali huśtawka.. ale same przyznajcie ze wygląda jak armata
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ona sie tak huśta???????
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem się husta.. ale powiem Ci że chyba nie będzie mnei stać na tę wódkę..... ona w cenach podjeżdzających do finlandii chyba jest.. w każdym raize .. tanio nie jest
|
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
No w takiem opakowaniu to na pewno tym bardziej tania nie jest
Ale mi sie tez strasznie podoba
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam na weselu (tym co mam fotki na nk - ja byłam świadkem ) to miałyśmy te uszka króliczków i dj chciał je wziąć do konkursu, ale mu nie pozwoliłam, bo nasze były Ale pomyślałam, że trzeba mieć coś fajnego na konkurs
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

z kolei moj ojciec najbardziej lubi Smirnoffa, ale TZ nie bardzo.

uwielbiam słodkości! Ja już chyba zdecydowałam co do Pani, która będzie nam robiła placki i tort. A w okolicy świąt może już sobie ją "zaklepiemy"