![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oświadczyny- kompletnie nieudane.... tak mi smutno :(
Cytat:
Ok - to lekkie przegięcie, że sama sobie musiałas zamówić peirscionek,a le nei rozumiem (naprawde i szczerze pisze) tego parcia na kolacyjki, klękanie i wyznawanie miłości. Przecież od dawna planujecie ślub, prawda? Więc i tak wiadomo, że się kochacie. Po co te teatralne gesty? Moje "zareczyny" wyglądały tak że poszliśmy razem do jubilera, zamówiliśmy pierścionek. TZt go odebrał kilka dni później i przyniósł mi do domu. Odebraliśmy go też razem i od razu u jubilera go założyła. Wróciliśmy do domu i wspolnie ugotowaliśmy sobie obiad. I tak narzeczona czułam się już lata świetlne wcześniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest jednak możliwe, że bał się nietrafienia w Twój gust? Dlatego też chciał byś go wybrała, bo wtedy ma gwarancję, że dostaniesz od niego ten wymarzony ![]() Jednak jeżeli chodzi o samo zamówienie i zapłacenie za pierścionek to ja nie zgodziłabym się na takie załatwienie sprawy ![]() To on powinien go zamówić i zapłacić- niech zamawia na twój adres, przecież nie musisz Ty go odpakowywać, tylko zostawisz jemu paczkę. Jednak Twój TZ nie zrobił tego z braku miłości czy podobnych rzeczy ![]() On chyba nie widział różnicy w tym czy to on go zamówił czy Ty, płacąc z jego konta. Tak mi się wydaje... Jaga kochana ![]() Nie przejmuj się tym. Nie ma sensu się zadręczać. Może jedynie delikatnie wytłumacz swojemu TZ w czym rzecz- i dodaj, że jeżeli tak go wyręczyłaś to rozumiesz, że oświadczyny będą przez niego starannie zaplanowane ![]() Cytat:
Nikt nie każe naszym TZ odgrywać teatralnej roli, za dużo sobie dopowiadasz ![]() Każdy jest inny i tak jak dla Ciebie fajne było kupienie pierścionka, założenie go od razu a potem ugotowanie obiadu, tak dla innych liczy się coś innego... Każda z nas ma jakieś marzenia, nie muszą się one spełniać w 100% ![]() Trochę zrozumienia, bo zaraz większość dziewczyn będzie się bała napisać, że marzy o klęknięciu, bukiecie kwiatów czy wyznaniu miłości, bo to takie be, nienowoczesne i w ogóle księżniczkowate... ![]() Cytat:
![]() Pogrubienie nie oznacza krzyku- raczej pozwala podkreślić to co chcemy przekazać. Chyba Jaga_2001 nie krzyczy w każdym poście? ![]() DUŻA CZCIONKA oznacza krzyk... Cytat:
To nie są moje cechy, a jak wiadomo będąc tu w 'wyższej' pozycji łatwiej krytykować i czuć się pewnym siebie... Wiedz, że potrafię przyznać się do błędu ![]() Cytat:
![]() Bo chyba nie za bardzo ![]() Pisałam w pierwszym poście, że wiem jaki ma on egoistyczny wydźwięk i wiem, że to nie jest najważniejsze... też muszę to ciągle powtarzać... Cytat:
![]() Cytat:
Jednak ja wiem co jest najważniejsze- i to pisałam wiele razy... Cytat:
![]() Przesadzasz po prostu ![]() Powiedział, że całą sytuację przedstawiasz jak w jakimś krzywym zwierciadle- całkowicie przeinaczyłaś, na swoje potrzeby skrytykowania, to co ja napisałam. Również on dziękuje za wyrazy współczucia ale są kompletnie niepotrzebne... dla nas obu ta chwila była wyjątkowa i niezapomniana ![]() Również pozdrawiam i życzę więcej pozytywnego nastawienia ![]() Z wpadkami mogłaś sobie odpuścić... ![]() Edytowane przez Julia84 Czas edycji: 2008-11-13 o 13:04 Powód: dopisek |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Widzę, że wątek nabrał 'rumieńców'...
![]()
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Tak, Julia nie odpuszcza. Ja zatem odpuszczam, nei mam ochoty czytac już więcej komentarzy. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-11-13 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
walka na slowa?
![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam tylko i wyłącznie 'obronić' się przed nieprawdziwymi komentarzami ![]() ![]() Nic z tych rzeczy ![]() Ja wracam do tematu. Przyznam szczerze, że zastanawiam się teraz nad Jagą_2001 i jej zaręczynami- życzę by były udane ![]() ![]() Edytowane przez Julia84 Czas edycji: 2008-11-13 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale nie sadzilam, ze sama sobie bede kupowac pierscionek. Jak dla mnie to teraz zareczyny zostaly zniesione do prosby o kupienie mi majtek. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Juz rozmawialam z nim o tym, to sie obrazil i powiedzial, ze wogole sie nie bedzie lepiej oswiadczal, bo wszystko jest zle... Ale ciagle wydzwania i pyta czy przesylka przyszla. Caly plus, ze nie widzalam piersciona na zywo i ze nie bede go otwierac. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to fakt... podziwiam Cie...bo ja bym odwrocila sie na piecie i obrazila sie,gdyby tz kazal mi zamowic pierscionej samej..... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dajcie sobie "po liściu" ![]() ![]() A tak na poważnie to czasem trzeba uszanować zdanie innych, choć sami mamy zupełnie odmienne, przemilczeć czyjeś obelgi, a najlepiej to umiejętnie dobierać słowa - tak, by kogoś nie obrazić. Po prostu więcej kultury i szacunku ![]()
![]() |
![]() |
#160 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
A czy ja gdzies napisalam, ze nie kocha? Napisalam tyylko, ze sie czegos komus nie robi jesli sie go kocha. To nie znaczy, ze ma sie wcale nie kochac. No i czy mnie kocha czy nie to nie do mnie pytanie...
![]()
![]() |
#162 |
BAN stały
|
Dokładnie w tym miejscu.
Nawet mając do czynienia z najbardziej durnym i prostym chłopem na tej ziemi należałoby od niego oczekiwać innego zachowania. Bo to co Twój zaprezentował jest tak kuriozalne, że aż nie wiadomo czy śmiać się czy płakać... Dla mnie jest to widoczna oznaka, że mu kompletnie nie zależy i gdyby mój wyskoczył z takim numerem, byłabym pewna, że nie kocha mnie ni krztyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zamierzam go bronic, ale w takim wypadku uwazam, ze poleganie na kims jest bardziej miarodajne niz wreczenie pierscionka zareczynowego, ktory w zasadzie jest tylko symbolem... Z drugiej zas strony... No wlasnie... ![]() Czuje sie miedzy mlotem a kowadlem. ![]() Wiem, ze na pewno bez powaznej rozmowy z nim sie nie obedzie. Mysle, ze lepiej bedzie jesli to ja pokaze, ze jestem na poziomie i zalatwie to w sposob kulturalny niz bede knuc jakies spiski. Z drugiej zas strony... Z ludzmi ograniczonymi nie da sie inaczej. ![]() ![]() Ech...
![]() |
![]() |
#164 |
BAN stały
|
Ale co pomoże poważna rozmowa jeśli on na próbę wyjaśnienia tej sprawy zareagował tak a nie inaczej?
I owszem, zgadza się - istotne jest to czy np. możemy na kimś polegać. Ale żyjemy w realiach określonych ról społecznych i utartych konwenansów. Przyjęliśmy,że łaczymy się w pary a nie w dziesiątki; założyliśmy,że istnieje coś takiego jak zaręczyny. I ,że ten rytuał ma jakieś znaczenie. Skoro on nie przywiązuje do niego wagi ..to po cholerę się oświadczał? I co gorsza - czemu nie przywiązuje wagi do Twoich uczuć? Jeśli jemu pieścion zwisa i powiewa to powinien zadbać o cała oprawę DLA CIEBIE. Po co faceci kupują nam kwiaty? Dla ich własnej przyjemności czy naszej? To oczywiste. Więc czemu w tak poważnej sprawie nie potrafią zachować się choć w pewnym procencie tak, jak oczekują tego partnerki? Ja wytłumaczenie mam jedno ![]() Edytowane przez paulakrk Czas edycji: 2008-11-13 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Jaga ja nie mogę uwierzyć, że mu po prostu nie zależy by ten moment był chociaż trochę wyjątkowy
![]() Gdyby nie kochał i nie wiązał z Tobą planów na życie to by nie chciał byś kupiła pierścionek... Jednak ja sama też bym była w kropce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
tez sie zgadzam. poza tym to chyba z lekka tradycja ![]()
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Tradycja tradycją, ale szacunek to coś innego
![]() Nie wiem, cieszę się, że nie miałam takiego problemu i jednocześnie współczuję tym, które to spotkało...
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Ja już sama nie wiem
![]() Bo jak dziewczyna marzy o czymś więcej niż zwykłe otrzymanie pierścionka, danym nad garem z gotującymi się zmieniakami, to znaczy, że już chce nie wiadomo co i jest rozpuszczona... ![]() Ale w końcu chyba można mieć jakieś marzenia? Ja też uważam, że jest pewna 'tradycja'. Nie trzeba się tego sztywno trzymać- para ma na pewno wspólny pogląd na to jak powinna ta chwila wyglądać ![]() Jaga czy coś udało się ustalić w rozmowie z Twoim TZ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie osądzam tego, że ktoś ma marzenia i jakieś wizje odnośnie oświadczyn, ale nie należy w tym wszystkim zapominać o tym, że dla chłopaka to też jest przeżycie. Osobiście nie lubię sztucznego romantyzmu, wyreżyserowanego i na siłę. Dla mnie romantyczne jest to, że mój przyszły mąż oświadczył mi się "z marszu". Wrócił z pracy, poczekał aż skończę palić, podszedł do mnie i mi się oświadczył. Nie było teatru, "drogiej" restauracji, kwiatów i całej tej otoczki, a dla mnie to było najbardziej romantyczne na świecie. A dlaczego? Ponieważ był przejęty, wzruszony i szczęśliwy-zupełnie tak jak ja. Niczego się nie spodziewałam. I cieszę się, że czuje się przy mnie na tyle pewnie,zna mnie na tyle dobrze, że nie przeszło mu przez myśl, że może taka sceneria mnie nie zadowoli. Bo nie sceneria jest ważna, ale to co ta chwila symbolizuje, bez względu na to, czy się jest w maseczce na twarzy, czy wieczorowej sukni. Nie zapominajcie w tym wszystkim o Waszych mężczyznach. Nie piszę tutaj o sytuacji, w której miałabym sobie sama za pierścionek zapłacić-to jest już przesada. Jednak wydaje mi się, że oświadczanie się zgodnie ze wskazówkami od swojej kobiety to chyba lekka przesada ![]()
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze z nim nie rozmawialam. Przez telefon uwazam, ze nie ma co strzepic jezyka. A widziec bedziemy sie dopiero jutro... Chyba...
![]()
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja niczego ze swoim Narzeczonym nie ustalałam, niczego się nie domagałam, o nic nie prosiłam - wszystko zaplanował sam, zrobił jedną wielką konspirację oraz niespodziankę ( i zmyłkę, żebym niczego nie podejrzewała ). Było pięknie, cudnie, ideeaaalniee, popłakałam się ze szczęścia... Nawet moje wszelkie fantazje reżyserskie tego nie przewidziały ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#174 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam i nie oddam ich nikomu ![]() tradycja jak najbardziej jest jednak w cenie i milo sie robi...... ![]() ![]() a czlowiek bez marzen,to czlowiek z kamienia. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ile razy mam sie powtarzac,ze zazdroszcze?????? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie umiem jeszcze cytować kilku postów, więc odniosę się do nich bez przytaczania ich bezpośrednio. Co do otoczki zaręczyn - każda z nas jest inna i zapewne w większości przypadków nasi panowie wiedzą, jakie jesteśmy i co zrobić, by sprawić nam radość i przyjemność. Mój Narzeczony wiedział, że uwielbiam niespodzianki i że na pewno nie byłabym zadowolona, gdybyśmy kupili pierścionek i sama bym go u jubilera założyła sobie na palec ![]() ![]() ![]() ![]() Jaga_2001 daj może swojemu Tż przeczytac kawałek tego wątku, zwłaszcza ten, w którym dziewczyny wypowiadają się, co powienien zrobic, by się zrehabilitowac. Może wtedy zrozumie, że popełnił pewien nietakt (delikatnie mówiąc).
![]() |
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie zgadzam ![]() szczesciu trzeba pomoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Tak sobie czytam to co pisze Julia, Dziewczyny nie oszukujmy się, gość zwalił po całości, bo nie ma większego znaczenia gdzie odbędą się zaręczyny, w jakich okolicznościach itd itp, ale litości, powinien zapytać "czy wyjdziesz za mnie??????"
Edytowane przez Anetka1985 Czas edycji: 2008-11-16 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A z drugiej strony to trochę sama zawaliłaś sprawę. Facet dał plamę, zaciął się, wyjął pierścionek i go zawiesiło. Ale po co Ty go wzięłaś i sama włożyłaś sobie na palec bez jednego słowa z jego strony, to już naprawę nie rozumiem. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-11-17 o 12:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.