|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
giovannina nastepne ustalimy w krk w ten weekend. ale mysle ze albo poczatkiem grudnia, albo dopiero w mojej przerwie miedzysemestralnej (a to juz bedzie prawie 4 tygodnie!- styczen/luty)
a o do koników...to chyba taka zabawka, która KAŻE dziecko musi miec. Bez konika na biegunach nie ma prawdzwego dziecinstwa. Siniaki po upadku z niego?- owsze muszą byc. i tak sobie je nabije- jaknie na koniku, to na podwórku przed domem. KONIK KONIECZNIE!
#4562 |
Wtajemniczenie
|
![]() dostałam mandat za przekroczenie prędkości fujara ze mnie... dziewczyny na obczyźnie... też czujecie się czasem tu samotne? wczoraj aż się poryczałam pod prysznicem... mam tż'ta ale to nie wystarcza, nie mam żadnej koleżanki, nikogo. Ani na uniwerku, nigdzie... Normalnie masakra. Teraz tż leży w łóżku chory, porozmawiałam z jego opiekunką z pół godziny i ot co, takie to moje życie towarzyskie. Mój pies ma czkawkę od ponad godziny ![]()
#4563 |
Zakorzenienie
|
szien, jeszcze mi to nie doskwiera, ale to pewnie tego wzgledu, ze nie jestem typem towarzyskim i cenie sa prywatnosc oraz samotnosc- dosc czesto.
W orkiestrze jest sporo mlodych osob, z ktorymi rozmawiam na probach, ale tylko rozmawiam, bo poznawanie ludzi zajmuje troche czasu. W koncu znajdziemy znajomych, choc mysle, ze nie bedzie to tak szybkie, jak mogloby byc w PL, bo mimo wszystko Polacy wydaja mi sie byc bardziej otwarci. Jakis tydzien temu tez sie poplakalam, ale to z tesknoty za rodzina, kotem i Lublinem. Na swieta jade do Polskio, wiec niedlugo zaczne skreslac dni w kalendarzu :P A na uni nie ma jakichs fajnych osob? Czy tylko typy imprezowe?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja przyszłam od razu na II rok studiów, ludzie już się znają, są pozbijani w kliki, poza tym ja mam 24 lata a tu średnia wieku to chyba 20 ![]() ![]()
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szien, nic na sile. Na pewno sie znajdzie ktos wart uwagi ![]() Co do Tz, to i moj kaze mi sie spowiadac. W dodatku mama Tz pojechala ze mna na 2 proby i zauwazyla altowioliniste w rozowym sweterku i powiedziala Tz-owi, ze na mnie lypie ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Raczkowanie
|
wenedka, szien - 3majcie sie, przynajmniej spedzacie czas w jakims towarzystwie laczy was muzyka, czy nauka, ja juz zakonczylam edukacje w polsce, rzucilam dobra prace aby byc tu z tz, jest mi ciezko bo nie znam nikogo, owszem jego kolegow, pare3 kolezanek ale to takie powierzchowne znajomosci, ponadto szukam prace wiec glownei siedze w domu na necie, tak naprawde jestem samotna, na moje nieszczescie jestem typem bardzo towarzyskim i rozgadanym,wyzywam sie na skajpie z przyjaciolkami z polski, chcialabym miec tu chocby kolezanke, najlepiej Polke, niestety poki co mam tylko tz i sama siebie.
gdybym miala prace to czas by mi lecial, niestety nawet tu zle trafilam ,przyjechalam w czas recesji( mimo wszystko nie zaluje bo jestem z tz, ale brak mi takiego malego swojego zycia, polskich ksiazek, pogaduszek z kolezanka i babskiego narzekanie na spacerze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
BAN stały
|
no dziewczyny macie racje z tymi konikami...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zadomowienie
|
Szien, nie martw sie z czasem poznasz wiecej osob. Ja jestem za granica juz piec lat,i na poczatku kiedy bylam z innym tz niz teraz, tez wlasnie prawie nie mialam innych znajomych, i plakalam prawie ze co noc. Kladlam duzy nacisk na zwiazek, bo za kazdym razem jak on nie mial czasu sie spotkac, ja lapalam dola, bo musialam siedziesc sama w domu( a jeszcze wtedy bylam aupair, i wyjscie z domu bylo koniecznoscia. ile godzin przesiedzialam sama w mcdonaldzie albo kawiarni, czytajac ksziazke eh). ale z czasem bylo lepiej, teraz mam przyjaciol i znajomych, warto sie zapisac do jakiegos klubu, ja cwicze sztuki walki i tam poznalam ludzi.
Jedyne czego mi tak brakuje, to wlasnie przyjaciolki Polki, tak na miejcu. jakos pomimo tego , ze jest tu masa Polakow nie mialam okazji z zadnym sie zaprzyjaznic! Wiec jak ktos jest z Londynu i ma ochote poobgadywac tz przy kawce/piwku to ja sie na to pisze ![]() Roux666, rzeczywiscie masz ostatnio pecha. ale nie zalamuj sie, pewnie ze szkoda ze nied a rady przyjechac na czas, ale przynajmnien sie zobaczycie. No, tego czasu zawsze jest za malo. Milego weekendu zycze. Napisz co robilscie( oprocz pikantych szczegolikow ;-) Edytowane przez roxyroxy Czas edycji: 2008-11-13 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I ot całe moje grono znajomych tutaj ![]() RoxyRoxy ja mieszkam godzinę od Londynu, w Winchester. Więc jakbyś tutaj przypadkiem zabłądziła, to możesz wstąpić na kawę ![]()
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2008-11-13 o 13:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Czas aby i tu sie uaktywnic.
![]() W UK jestem od sierpnia zeszlego roku, z TZ ( anglik ) jestesmy razem od stycznia ( znalismy sie wczesniej przez ok 1,5 roku przez internet i smsy ) a od maja mieszkam razem z nim, jego mama i bratem i jego siostra jako sasiadka ![]() We wrzesniu zabralam go do Polski by poznal moich rodzicow i mimo , ze ani on po polsku za duzo powiedziec nie potrafi ( Nie wiem, nie rozumiem ![]() ![]() ![]() ![]()
#4571 |
Zadomowienie
|
co do koników to ja nigdy owego nie miałam,za to miałam huśtawke w drzwiach i sie husialam od sufitu do sufitu a mama ze skory wychodzila
![]() osobiscie gdybym byla dzieckiem wolalabym konika niedrewnianego,raczej tego wypchanego,bardziej przypomina prawdziwego kuca ![]() ![]() tez sie czuje osamotniona jak tam jestem,ale to dlatego,(mam nadzieje,ze dlatego)ze nie mieszkam jeszcze z tz na stale i jestem na walizkach....mysle,ze jak juz sie przeprowadze to sie pozna kogos,strasznie chcialabym miec kolezanke polke...raz udalo mi sie poznac tam jedna przez przypadek bo w salonie Jeana Louisa Davida,byla fryzjerka,pogadalysmy z 10 min i po pol roku gdy znow tam sie zjawilam juz tam nie pracowala bo przeniosla sie do stolicy bo meczyly ja dojazdy ![]() Mam tylko jedna kolezanke-hiszpanke z ktora pracowalam w butiku w tamtym roku,ale jakos kontakt nam sie urwal bo juz nie to samo miasto. Tz kolezanek nie ma ,niby plus ale w sumie tez minus,bo jak tu kogos poznac,jego koledzy nie sa w zwiazkach,prowadza lekki tryb zycia w zwiazku z czym jestesmy zdani na siebie ![]() Narazie nie narzekam zbytnio, na nude sie nie skarzym, jak juz jestesmy razem zawsze jest co robic i zwykle chemy byc tylko we dwojke zeby sobie nadrobic zaleglosci. jutro krk a w sobote waw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
BAN stały
|
Cytat:
witam bardzo gorąco! ![]() co do prezentów.. juz znalazłam dla mojego Kosmatka.. kiedyś modne były takie autka napędzane na nogi i coś taskiego znalazłam w internecie.. podoba mi się i mysle że będzie zadowolony.. . będzie miał trochę tego swojego kubicę w domu... Edytowane przez edyta1421 Czas edycji: 2008-11-13 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
SimplyDivine witaj
![]() grono nam sie powieksza w szybkim tempie ostatnio! ![]() co do samotnosci abroad...Stety lub niestety sie jeszcze na ten temat nie wypowiem, ale bardzo Wam współczuję i ....dałyscie mi troche do myslenia. Co bedzie jak się przypadkowo (hihi) wyprowadze stad do TŻ? Ja jestem typem czlowieka, który umiera bez ludzi, bez swoich przyjaciół- smierc z samotnosci chyba bedzie mi pisana....bo z kim ja bede paplac, gadac, nawijac.... aj poki co nie mysle o tym intensywnie. dzieki Bogu mamy internet i w ostatecznosci jak sie czujecie samotne, smutne i przybite mozna wejsc na Wizaz i sie wyplakac...to nie to samo co przyjaciolce w rekaw, ale zawsze cos. Malaja, hehe i ja odliczam godziny! zostało mi : 49 h i 15 min. ![]() ![]()
#4574 |
Raczkowanie
|
Malaja, sorki za pytanko ale mimo, że kiedyś czytałam cały wątek to nie mogę sobie przypomnieć dokąd Ty dokladnie latasz... przypomnisz?
![]() Roux, dzięki za kamerki. Dalej nie wiem co zrobić i co kupić bo jakoś ten obraz nie jest wcale tak cudowny po tym co widziałam w sklepach na podglądzie... fajnie by było jakby ktoś kto takie coś ma i jest zadowolony pochwalil sie ![]() Masz superrr, że Tż już tuż, tuż... ja też zawsze liczę godziny hehe, coś typu "już za 12h o tej porze bedziemy razem..." wiem, przypadek kliniczny ze mnie ![]() aha... pozdrowienia też wtedy pokazałam Tż-towi ale zapomnialam o tym wspomnieć na wizazu ![]() A czy któraś z Was mieszka blisko Birmingham? Wiem, że Wenedka całkiem niedaleko.... no ale jednak kawałek ![]() Edit: zerknęłam teraz na mapę UK i Sheffield już mi się nie wydaje tak blisko ![]()
Difficult times lie ahead. Soon we must all face the choice between what is right...and what is easy. Edytowane przez Pohadka Czas edycji: 2008-11-13 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez jestem typem samotnika raczej
![]() ![]() Ja juz licze dni do wyjazdy do Polski. Mimo iz jade sama -tz bedzie tutaj,ale ja juz nie moge sie doczekac jak zobacze znowu swojá rodzine ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem co kupic TZtowi na Swieta ![]()
#4576 | ||
Wtajemniczenie
|
Witaj SimplyDivine, następna angielko
![]() Cytat:
Ale kiedy zamieszkaliśmy razem wszystko się zmieniło. Mam go na co dzień ![]() Cytat:
a ja jadę do PL 11.12 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Malaja ja tez uwazam ze takie koniki niedrewniane sa lepsze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co kupujecie tztom na swieta?? edit: Lovely Girl nie zauwazylam twojej wypowiedzi o prezentach i sama tez o tym juz zaczynam myslec ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2008-11-13 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
szien prezent wspaniały!! noo...i ubezpieczenie solidne
![]()
#4579 |
Zadomowienie
|
szien wiem o czym mowisz,majac na mysli ten brak kogos bliskiego do wyplakania...smutno czasem samemu,zreszta ilez mozna przebywac tylko z tz
![]() Pohadko latam do Hiszpanii a dokladniej na Majorke ![]() co do prezentow swiatecznych to nie mam pojecia i nie chce nawet myslec,co rok ten sam problem ![]() ja pomysly wyczerpalam juz dawno...moze wy mnie natchniecie na cos nowego? ![]() Edytowane przez Malaja Czas edycji: 2008-11-13 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() TZ jest fanem gier komputerowych dla dzieci Lego, ma juz 2 czesci Star Wars, Indiane Jonesa i Batmana. Nie ma to, jak 27-latkowie ![]() Mam nadzieje, ze dojdzie na swieta ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez rocki Czas edycji: 2008-11-13 o 18:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Przyczajenie
|
o widze ze wiekszosc ma ten sam problem brak przyjacol
![]() ![]() ![]() ![]() a co do preznetow dzis bylam na zakupach ![]() ![]() ![]() sle pozdowionka a ps czy jest kots moze z Glasgow??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z prezentem mam proble, bo nasz zwiazek jest krótki wiec nie znam go az tak a chcialabym trafic z prezentem ![]() ![]() Mówi tylko "Ja chce Ciebie" Cos mi przeszlo przez mysl,ale nie wiem czy to zrobie ![]()
![]() |
#4583 |
Raczkowanie
|
dobry wieczor, ale dzis umeczona, przeszlam sie po agencjach rekrutacyjnych, wszedzie beznadzieje no ochyba ze jestes dentysta albo inormatykiem tudziez dyrektorem finansowym
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam tv=telewizora od ponad 3 lat i zyje i nie narzekam. od czego jest net
![]() rzecz jasna ze mam zamiar posiadac tv ale to jak juz bedziemy RAZEM |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
mi brakuje na wspolnej bo mi tz wylaczyl tv tuz przed a ja sie skapnelam dopiero o 20:20
![]()
#4586 |
Zadomowienie
|
ja juz leze w lozku,zaraz "gotowe na wszystko"
![]() jutro wpadne do galerii,moze zobacze cos sensownego juz na gwiazdke,niby pelno tych sklepow a jak przyjdzie cos kupic to nie ma w czym wybrac,zastanowie sie nad jakas plyta cd polskiego wykonawcy....kiedys tz poszedl w krk do empiku i chcial wlasnie cos polskiego fajnego do posluchania i poprosil sprzedawce o pomoc to mu pomogl.....teraz w samochodzie kombi leci.....boze,ze tez mnie sie nie zapytal,biedak....hehe okay,ja zmykam...dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
szien a ile cos takiego kosztuje? all inclusive i mean
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry, dziewczynki.
My wczoraj swietowalismy urodzinki Tz, a dzisiaj na kacu w pracy siedze, wiec za duzo raczej nie zrobie ![]() Jesli chodzi o prezenty swiateczne to ja tez juz mam coraz mnie pomyslow! Ale mysle ze kupie mu taki specjaly zegarek do biegania, ktory mierzy tetno, ilosc okrazen i jakies tam inne bajery ma, moj tz jest zapalonym sportowcem i uwielbia gadzety. Wiec mysle ze bedzie trafiony. giovannina, nie poddawaj sie. ja tez tak kiedys mialam, chodzilam po agencjach, wysylalam cv, zero odezwu. A po kilku tygodniach jak juz znalazlam prace, to nagle wszyscy mnie chcieli zatrudniac. Wiec z doswiadczenia , najpierw jest cisza, a potem nie wiadomo ktora oferte wybrac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Raczkowanie
|
roxyroxy - czesc, dzieki za slowa otuchy, jak widzisz od rana (u nas 9ta) "pracuje" w lozku che, che;
moj tz ma urodziny za tydzien, tez nie wiem co kupic komus co wszytsko ma, moze rekawicki do gry w pilke i ladna bielizne dla siebie czytaj tez dla niego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.