|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
zaraz wskakuję do łazienki na małe spa
![]() córcia po kąpieli :
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Iwa, jaka fajowa mina na pierwszym zdjeciu!!
![]() A mnie od paru dni boli brzuch jak na okres, i tak sobie mysle ze tak mnie bolalo podczas porodu tylko 100 razy mocniej ![]() Swoja droga ciekawa jestem kiedy sie malpa zjawi... |
|
|
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane,
Ja przelotem pisze ze szpitala, z naszym aniolkiem wciaz bez zmian, tzn w dalszym ciagu nie wiedza, co sie dzieje z jego malenkim serduszkiem, najgorszy scenariusz to transplantacja serca, najlepszy kompletne wyzdrowienie. Wlasnie przed chwilka rozmawial z nami jeden z kardiologow naszego synka jego serduszko lekko sie zmniejszylo, wiec jest jakas nadzieja ![]() Dziekuje wam za trzymanie kciuczkow, jestem pewna ze one pomogly bardzo ![]() Sciskam was i caluje!
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Gonia myslami ciągle jestem z wami i trzymam kciuki za maleńkie serduszko twojego Aniołka!
|
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Gonia trzymam kciuki aby najgorszego scenariusza nie było
|
|
|
|
#2166 |
|
Rozeznanie
|
mnie to na pewno już nie pamietacie
![]() Ale wszystkie posty przeczytałam . Goniu mam nadzieję, że Twój maluszek wyzdrowieje i będziecie mogli wreszcie w spokoju cieszyć się rodzicielstwem Jaroszaniu przykro mi z powodu Twoich problemów z tż. Przykre gdy dzieciątko wychowuje się bez któregoś z rodziców, ale czasem inaczej się nie da.................. U mnie tez ostatnio kiepsko się układa .Nasze bobasy są już takie duuuuuuuże Moja Klara 2 m-ce skończyła. Byliśmy niedawno na szczepieniu po raz pierwszy od szpitala i na szczescie nie bylo strasznie procz krotkiego placzu "po". Wieczor i noc pieknie przespala. Zreszta budzi sie od kapieli ok 19ej o 1wszej (ja sie wtedy po jej nakarmieniu dopiero kłade) i potem ok 6ej. Za dnia chce zwiedzać mieszkanie, oglądać, gadać, zaczepiać, badać... ![]() na szczescie tez pospi. Karuzelka to wybawienie, gapi sie na nia, a potem denerwuje ze tak wysoko wisi. |
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja dzisja zrobiłam mały remanent w szafie Ignasia i okazalo sie że wszystkie rzeczy które przewidzialam na okres 0-3 miesiąca odchodzą do lamusa ... GoniaJ,
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-11-13 o 23:04 |
|
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Gonia
![]() ![]() Dziewczyny dzieki za ciepłe słowa pod adresem mojego avatara ![]() Laski co można ssać na gardło???? HELP...wiem ze pisałyscie ale nie mam siły przejrzec watka bo zdycham na jakies przeziebienie
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Iwa córcia boska
![]() Goniu ciesze się że przynosisz dobre wieści.Trzymam kciuki dla Waszego synka mój synuś kończy dzisiaj 3 miesiące
|
|
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
magflieg ekspert forum Karmienie piersią pani Monika Staszewska podawała, że na gardło można brać:
Tantum Verde, Septolete, Isla Mint, Tymianek z podbiałem, Propolki, Homeovox, Homeogene, Gardlox, syrop Stodal lub Drosetux, Tymsal aerozol, syrop prawoślazowy. Ogólnie na przeziębienie: "Pyrosal, witamina C, wapno, herbatki z lipy, malin, bzu czarnego plus sok malinowy, domowy syrop z cebuli, czosnek (sam lub z mlekiem i miodem, dodany do grzanki, sałatki lub gotowy w tabletkach), przeciw gorączkowo preparaty z paracetamolem, leki homeopatyczne (Occillococinum, Engystol, Gripp-Heel, Angin-Heel SD), Homeogene, syrop Stodal lub Drosetux, do nosa na katar Euphorbium compositum S. Poważniejsze przeziębienie warto skonsultować z lekarzem. Nawet jeśli trzeba uciec się do pomocy antybiotyków to na szczęście jest w czym wybierać i konieczność ich zastosowania nie oznacza odstawienia malucha od piersi. pozdrawiam i życzę zdrowia monika staszewska" Oprócz paracetamolu na gorączkę/ból/zapalenie można spokojnie wziąć ibuprofen żabulka buziaki dla Szymusia
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Żabulka wielkie buziaki dla Szymka..boszz jak ten czas leci
![]() GOga dzieki wielkie
|
#2172 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo proszę, mam nadzieję że Ci przejdzie i chrzciny "pójdą" gładko bez choróbska
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Żabulko wszytskiego najlpeszego dla Szymonka
Magflieg współczuję choróbska Liatris co to za nieobecność Piotrek dziś maruda ojojoj trzeba się przytulać, brac na rączki, nosić i nosić, bo inaczej beeeeee łeeeeeee...
|
|
|
|
#2174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Iwa_iw - ale Twoja corcia przeslodka - taki maly robaczek - sliczna!!! ![]() magflieg - Twoja corcia na tym avatorku wyglada jak z bajki o czerwonym Kapturku ![]() zabulka - wszystkiego najlepszego dla Szymusia, niech rosnie duuuzy i zdrowy Edytowane przez Lija28 Czas edycji: 2008-11-14 o 10:23 |
|
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
a my właśnie wróciłyśmy ze szczepienia. Mała trochę popłakała ale jak dla mnie dzielnie to zniosła- zwłaszcza, że ma prawo mieć uraz do lekarzy,igieł itp. poza tym pani dr powiedziała ,że mała bladziutka jest więc od razu poszliśmy zrobić morfologie krwi-i tu znowu kłucie w paluszek
biedna ta moja Natalka!tyle wrażeń jednego dnia teraz smacznie sobie zasypia ze swoim ukochanym smoczkiem w buzi ![]() no i mała rośnie jak na drożdżach- leci nm właśnie 10 tydzień życia a mała waży 5100g ![]() Magflieg- kuruj się kuruj, bo czeka Cię nalot rodzinki przecież duuuużo zdrówka!Sto lat dla SZYMUSIA!!!!!!!!! Gonia- ja cały czas myślami jestem z Wami-na pewno wszytsko się unormuje-strasznie mocno w to wierzę!
|
#2176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymek - Sto Lat!!!!
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
Szymuś - najlepszego!
Gonia trzymam mocno kciuki za Twojego bąbelka!!!! Czy Wasze dzieci lubia się kąpać? Bo u mnie ciągły wrzask - wczoraj było tak strasznie że stwierdziłam że na razie zaprzestanę kąpieli i będę przecierać małą bo az się zanosiła od płaczu... Widać nie należy do czyścioszków... Ale najgorszy wrzask jest przy używaniu fridy do noska
|
|
|
|
#2178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Moze Wy tez sie stresujecie i wtedy dziecko wyczuwa ze cos jest nie tak, moze powinniscie bardziej wyluzowac i kapiel potraktwac raczej jako zabawe niz mycie??? Tak sobie ja mysle... ![]() A fride najlepiej stosowac po jedzonku jak dziecko jest spokojne i najedzone - tak mi doradzila kolezanka i rzeczywiscie dziala
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Zabulka, wszystkiego najlepszego dla Szymonka!!! o ofercie matrymonialnej bede pamietac w przyszlosci
![]() Gonia nadal mocno zaciskam kciuki!! Maglieg kuruj sie, kuruj bo jutro sadny dzien... ![]() Izuxyz moja Haniatez wrzeszczy przy kapieli ale o dziwo fride do noska lubi i przy zabiegu odsysania jest bardzo spokojna i strasznie zaciekawiona ![]() wrocilismy wlasnie od okulisty bo oczka Hani dalej ropieja. dostala inne kropelki, mam nadziejeze pomoga i przetykanie kanalikow nie beddzie konieczne... przepraszam ze berz pl liter, ale wlasnie karmie.. a dzis w nocy mala zamiast co 3 to budzila sie co 2 godz. w konu zamiast 60 ml w butli, dostala 90, zjadla i spala dalej juz jak powinna 3 godz.
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
Maglieg zdrówka życzę
Gonia na pewno będzie dobrze wiara czyni cuda sama się przekonałam Wasze dzieciaczki cudowne ![]() Ja trochę się martwiłam, że moja Emi mało przybiera ale już jest ok. W środę zniosła dzielnie szczepienie ale co to dla niej-po takich przeżyciach. No i waży już 4730!! Ma 7 tyg. Nie ma niestety drugiego podbrudka i słodkich fałdek ale wszystko przed nami A oto mój dziubek, na 4 zdjęciu jest jej osobisty bodyguard
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
magflieg przepraszam za błędy w Twoim niku, wybacz chyba jestem mało przytomna...
Żabulka wsztskiego dobrego dla synka, żeby rósł duży i zdrowy!
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
może pomyślicie, że jestem straszną matką, ale co tam... nie chce mi się iść z Piotrkiem na dwór więc wystawiłam go na balkon
on sobie smacznie śpi, a ja mam czas posprzątac, ugotować obiad i trochę odpocząć.nie wiem co z tym dzieckiem się dzieje... znów mi robił jazdy przy jedzeniu. Zjadł normalnie o 6.30 i koło 8.30 dostał czkawki, więc chciałam mu dać cyca, a on jak tylko go zobaczył to się wydarł w niebogłosy, aż czkawka sama przeszła. No ale o 10 stwierdziłam, że najwyższy czas coś zjeść i znów powtórka z rozrywki. W końcu o 11.30 postanowiłam, że nakarmię go choćby na siłę a on wtedy zjadł sobie spokojnie jak aniołek i na koniec sobie zasnął. Jak to możliwe, żeby dziecko nie było głodne przez tyle czasu?Aga Emi przesliczna i jakiego ma poważnego ochroniarza
Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2008-11-14 o 12:15 |
|
|
|
#2183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
agawiecka- ale słodka ta Twoja królewna a 4730 to idealna waga na ten wiek!moja ma niecałe 400 gram więcej a jest 3 tygodnie starsza.
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
Moja Emilka też tak czasami ma. Myślę, że nie jest wtedy głodna wczoraj zjadła o 14 i jak chciałam ją nakarmić o 17 to zaczęła się drzeć i dałam jej spokój. Zjadła dopiero o 19.30 po kąpieli. Nie ma co karmic dziecka gdy jest niespokojne może to spowodować kolki. Więc anuhaaaaaaaaa nie martw się Ty pewnie tez nie zawsze masz wielki apetyt na jedzenie, prawda?
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam,że tak post pod postem ale muszę juz uciekać...
Dorotka@ i anuhaaaaaaaaaa dziękuję w imieniu mojej księżniczki za komplementy Znalazłam na allegro fajne niedrogie pajacyki http://www.allegro.pl/item477018034_...ix_wzorow.html Miłego dnia!!!!!!!!!
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Agawiecka Emilka fajniutka
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
uśmiech wczoraj upolowany
Załącznik 1859406 Załącznik 1859407
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-12-05 o 22:20 |
|
|
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
A u nas po 3 dniowej kolce przyszło zaparcie - chyba. Stękanie i brak kupska. Wczoraj byliśmy u pani doktor to kazała raz dziennie dziecku wkładać termometr do pupy. Ona tak zrobiła i oczywiście kupka poleciała, ale dzisiaj znowu to samo. Kupy brak - termometru próbowałam nie skutkuje. Może macie jakieś skuteczne sposoby na tę okoliczność
????????????????????????? ???????????? Z kolką też kazała dać infacol zobaczymy czy poskutkuje jak ta małpa znowu przyjdzie. Idę teraz ja do łóżeczka - zmożyło mnie przezięnienie. Pozdrowionka. |
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktorynko, uśmiech Ignasia cudowny i domyślam się, że rekompensuje nieprzespane noce
![]() a ja właśnie próbowałam założyć kolczyka do pępka (ściągnęłam go zaraz jak tylko dowiedziałam się o ciąży), myślałam, że dziurka zarosła a tutaj tylko zatkana była no i mimo że brzuch flkowaty to z kolczykiem ![]() i kurde waga w miejscu stanęła. 7 kg mam do zgubienia, 7 cm w biodrach, prawie 20 w pasie ![]() w żadne spodnie inne niż ciążowe nie wchodzę, nawet obrączka za mała
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
Goniaj trzymam kciuki za Ciebie i Twojego syneczka!!!! Oby wszystko dobrze się skończyło!!!
Żabulka, STO LAT dla Szymonka!!!! izuxyz, u nas tylko przy pierwszej kąpieli był wrzask. Potem mały polubił leżenie w wodzie. Cały czas do niego mówimy spokojnie, polewamy cieplutką woda a on się niesamowicie rozluźnia. Raz nam nawet zasnął w wannie ) Grunt to się nie stresować. My mamy zawsze włączoną muzykę.anuhaaaa, u mnie to samo czasem jest, może po prostu dziecko nie było głodne. Adaś też różnie je, czasem wciągnie więcej a czasem mniej. Zależy od pory dnia. Wiktorynko, uśmiech słodziutki!!! ![]() Sawyer, my ieliśmy ten sam problem. Od dwóch dni męczące gazy i kolka i brak kupy. Ja zapodałam małemu czopka i zrobił zaraz taką kupę że w 2 pieluchach się nie zmieściła. Ale z czopkiem trzeba otrożnie, mi pediatra powiedziała że jak dziecko nie robi 3 dni kupy to wtedy można dać. Termometrem bym nie ryzykowała bo można uszkodzić zwieracz odbytu!! Pza tym dziecko może się gwałtowniej poruszyć i termmetr może pęknąć. Mi pediatra poradziła delikatnie podrażnić odbyt palcem, nóżki do góry, można położyć na brzuszku. Przepisała nam też taki syrop lactulosum, który ma uregulować kupki. Zobaczymy czy zadziała. A mój maleńki waży już prawie 4 kg!!!!! i jest zdrowy ja rydz!!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

.
.

)