|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
lekarz powie, ze dopoki krwawienie pojawia sie w przerwie, to jest ok
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak no ale lekarz najpredzej powie dlaczego krwawienie jest takie a nie inne ;]
ja dzis lyknelam sot tabl z 1 op. ciekawe kiedy do mnie zawitaja kolorowe dni
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartek idę do lekarza....czekam na tą wizytę już chyba od miesiąca, więc mam nadzieję że okres do tej pory się skończy...szkoda stracić wizytę... Następny wolny termin pewnie w połowie stycznia:/ Dziękuję dziewczyny za odzew, mam nadzieję że lekarka mi pomoze i już będzie dobrze ![]() Pozdrawiam
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja lekarka by mi nie przepuscila i i tak by mnie zbadala, bo sama wie, jak dlugie sa do niej terminy.. raz bylam tak badana - nie taki diabel straszny zycze powodzenia w czasie wizyty
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
uff, czuje sie juz fizycznie lepiej niz pare dni temu, bole i dretwienie konczyn ustapily, na pewno jest lepiej. bralam ibuprofen, on tez rozrzedza krew.
cera i wlosy wygladaja niesamowicie lepiej podczas brania Yasmin nie bylo takich efektow po paru dniach brania, sama jestem w szoku.wlosy na ciele rosna wolniej, nie wyolbrzymiam wczesniej rosly jak szalone, odrastaly po tygodniu od woskowania![]() zobaczymy co bedzie dalej, mam nadzieje, ze nie dopadna mnie takie doly i nerwowosc jak po Yasmin
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszam się że mnie brzuch na dole boli-to taki pozytywny symptom....tylko mam wrażenie że to wszystko o jakieś dwa dni za późno... Dobrze że tabletki zawsze biorę późnym wieczorem to może ten okres się jeszcze rozkręci... Normalnie marzy mi się aby mnie zalało
|
|
#637 |
|
Przyczajenie
|
Ja także zaczynam wkrótce brać Yasminelle
)i nie wiem czy takie pytanie już było, ale czy któraś z was pali? Czy nie ma jakiś skutków ubocznych ? Bo z reguły nie powinno się palić podczas brania anty . . .
Kocham cie w słońcu. I przy blasku świec. Kocham cię w kapeluszu i w berecie. W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach. W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku. I na końcu ulicy. I na początku. W niebezpieczeństwie. I na karuzeli. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą... ![]() |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie jest powiedziane, ze cos Ci bedzie, tak samo z przebarwieniami. ale generalnie ryzyko zakrzepicy u kobiet palacych i bioracych hormony jest podwyzszone |
|
|
|
|
#639 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() no postaram się jakoś się ograniczyć aż rzucę . . . dziękuje za pomoc
Kocham cie w słońcu. I przy blasku świec. Kocham cię w kapeluszu i w berecie. W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach. W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku. I na końcu ulicy. I na początku. W niebezpieczeństwie. I na karuzeli. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą... ![]() |
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno nie jest zalecane przyjmowanie antykoncepcji hormonalnej u kobiet palacych po 30 r.ż. ale czy wiek jest taki istotny?
na rzucenie palenia nigdy nie jest za wczesnie
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy u Was na początku stosowania Yasminelle wystąpiły plamienia poza miesiączkowe?
u mnie jest tak już jakiś czas i mimo tego że producent zapewnia że to normalne, to odrobinę mnie to niepokoi. napiszcie po jakim czasie od rozpoczęcia stosowania, ustał u Was ten skutek? mam nadzieję że szybko bo plamienie dzień w dzień przez cały miesiąc jest uciążliwe i nieestetyczne ;|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reszta, poczytaj watek. przykro mi, ale to nie pierwsze takie pytanie i nie pierwszy przypadek plamien. |
|
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny. wiem ze moze zaczynam panikowac ale chcialam zapytac jak to jest u was , czy krwawienie z odstawienia zawsze dostajecie w tym samym dniu przerwy? bo ja biore tabletki od roku. zawsze dostawalam trzeciego dnia. od dwoch miesiecy dostalam z samego rana czwartego dnia. niewiem czym to bylo spowodowane. a akurat dzis jest czwarty dzien przerwy a okresu nie widac;/ i juz zaczynam sie martwic;/ i zastanawiam sie czy jesli nie dostane okresu w trakcie przerwy to powinnam zaczynac nowe opakowanie?;/
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie,ja tez biore Y od roku,zawsze mialam krwawienie w4 dniu przerwy,a ostatnio przesunelo mi sie na koniec piatego dnia,wazne by wystapilo ono,a czy w pierwszym czy w szostym dniu,to nie ma znaczenia.
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje. troche mnie pocieszylas hehe wiec nadal czekam na okres. ale wlasnie ciekawi mnie co zrobic gdy krwawienie nie wystapi w trakcie przerwy? wtedy zaczac brac kolejny blister?
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie jest juz dzis krwawienie, jak w szwajcarskim zegarku, zawsze 6. dnia rano
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
naszczescie u mnie tez ssie juz pojawilo. tylko zastanawia mnie od czego to zalezy ze tak sie przeusnelo. zawsze mialam 3 dnia a teraz czwartego;> no ale coz, wazne ze jest
))))))))))))
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
no ja czekam na krwawienie
dzis mija 3 dzien jak nie biore i jeszcze nie ma;]ma pytanie odnosnie bólu piersi: bolały i bolą mnie cały czas powiekszyły sie( to zrozumiale ze podrosły bo wodą sie wypełnił) ale czy u was ból sie tez utrzymywał miesiąc??
|
#649 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny , mam problem. Od ostatniej mojej bardzo krótkiej miesiączki trwającej może 2,5 dnia, mam jakies fobie że mogę być w ciąży.teraz czekam na kolejna miesiączkę , tylko że miałam 2 dni temu jakieś brązowe plamienia, brzuch mnie boli, i po kazdym jedzeniu mam biegunke. nie zapomnialm o zadnej tabletce, brałam tak jak należy. mysliście ze to może być ciąża?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak urosly, to nie chca zmalec, a pani doktor powiedziala, ze woda to one nie sa napuchniete, po prostu mi urosly o 2 rozmiary po 11 miesiacach brania
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#652 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tylko o to chodzi ze juz rok biore yasminelle, nie mialam wczesniej takich problemow, a ostatnio nawet nie zyje w stresie, wiec ja sama niewiem , co to mi sie dzieje |
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
skonsultuj sie z lekarzem moze okazac sie ze trzeba bedzie zmienic tabletki jezeli problem bedzie sie powtarzał. co do ciazy bo zapewne to najbardziej cie niepokoi to na pewno nie sa to objawy ciazy zreszta piszesz ze tabletki bierzesz regularnie. mysle ze po prostu przestaly ci słuzyc
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
no ja dostałam @ dzis rano o 6;] w 4 dniu odstaiwenia.
mówisz ze az o 2 rozmaory? niezle? a odstawialas kiedys tabl? bo jak ja odstawilam harminet na 6 miesiecy to cycusie mialam malutkie;P az biustonosze byly na mnie za duze;]
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Mój ginekolog również przepisał mi Yasminelle. Biorę tabletki już od 3 dni. Mam pytanie. Od kiedy mniej więcej czuć jakieś skutki uboczne? Czy już po pierwszej tabletce da się coś zauważyć? Ja mam wrażenie, że drętwieją mi nogi i mam mimowolne skurcze w prawej ręce. Nie wiem czy to wina tabletek, czy to tak samo z siebie. Aaaa i jeszcze jedno. Czy u każdej dziewczyny biorącej Yasminelle da się zaobserwować powiększenie piersi? Muszę przyznać, że bardzo bym się ucieszyła gdyby mi co nieco urosło, ponieważ nie zostałam zbyt hojnie obdarowana przez matkę naturę. I jak spore są to zmiany? Z góry dzięki !
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie skutek uboczny to ból piersi-straszny bol przez caly miesiac, od wtorku zaczynam kolejne opakowanie mam nadzieje ze mniej mnie beda bolaly
co do dretwienia to nie za duzo sie naczytalas? chyba za szybko na takie odczucia, choiaz kto wie...jak bedzie sie to utrzymywało to musisz wybrac sie do lekarza biust- rozmiar, dwa?
|
#657 |
|
Przyczajenie
|
Nie sadze zebys po pierwszej tabletce odczuwala juz skutki uboczne ale byc moze sie myle. Ja osobiscie dopiero po 5-ciu miesiacach brania Y kiedy chcialam przesunac sobie okres z powodu wyjazdu i wzielam o kilka tablatek wiecej od tamtej pory mam masakre straszna. Migrenowe bole glowy, grzybica pochwy, stany obnizonego nastroju nie byly mi obce. Piersi nie powiekszyly mi sie ale mysle, ze tej kwestii akurat nie powinno sie uogolniac bo kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje na tabsy. Dzisiaj biore ostatnia tabletka i odstawiam Y bo mam dosc. Za 2 tygodnie mam wizyte u Gina i bede miala juz skale porownawcza - bede wiedziala czy po odstawieniu tabletek bole glowy mina? Dowiem sie tez co dalej? Inne tabletki? Skoro moj organizm nie zaakceptowal super "leciutkich" Y to z innymi moze byc gorzej ajjj Pozyjemy, zobaczymy. Poki co stwierdzam,ze do bolu glowy mozna sie przyzywczaic
![]() p.s. To juz trzeci tydzien ale dzisiaj akurat boli mniej
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
ja po 2 tabletce zle dobranego cilestu mialam dretwienie rak i nog i plamy przed oczami, wiec to chyba jest mozliwe, ze skutki tak silne uboczne szybko sie uwidaczniaja...
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łykaj aspirynke koniecznie, magnez+b6 tez dorzuc a co do piersi, to sprawa bardzo indywidualna, jezeli masz male piersi nie licz, ze nagle bedziesz miala miseczke C lub D Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-11-14 o 17:49 |
|
|
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja mam małe pytanie
Dziś ginekolog wypisał mi yasminelle. Nigdy wcześniej nie miałam styczności z tabletkami antykoncepcyjnymi, więc te będa moimi pierwszymi. Wiem, że w 1 dniu cyklu mam zacząć brać przez kolejne 21 dni.... ale co dalej? co po tych 21 dniach? przerwa tak? Czy można się wtedy kochać? Dziewczyny pomóżcie mi bo nie jestem bardzo zorientowana w kwestii tabletek ![]() dodam jeszcze, że lekarz kazał przez pierwszy miesiąc a nawet 3 miesiące dodatkowo do tabletek używać prezerwatyw w okresie płodnym. Też miałyście tak samo ?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

moja lekarka by mi nie przepuscila i i tak by mnie zbadala, bo sama wie, jak dlugie sa do niej terminy.. raz bylam tak badana - nie taki diabel straszny
podczas brania Yasmin nie bylo takich efektow po paru dniach brania, sama jestem w szoku.